Gość: majaam IP: 217.153.152.* 02.03.04, 15:40 Gdzie w W-wie można zjeść dobry żurek w chlebie? Dzięki. mabo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtas47 Re: żurek w chlebie 04.03.04, 19:25 Polecam restaurację,która mieści się na Rynku Nowego Miasta - musisz iść ze Starówki od strony Barbakanu w stronę owego Rynku N.M. i tam na samym początku po prawej stronie jest ten lokal. Bodajże nazywa się "Boruta" albo jakoś tak z diabelska.)) jadłem tam właśnie żurek w chlebku - był perfekcyjny !! Kosztował chyba 12,00 pln . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majaam Re: żurek w chlebie IP: 217.153.152.* 23.03.04, 09:54 Dzięki za info. Byłam i próbowałam. Niestety nie zachwycił mnie ani żurek ani chlebek. Zurek był gęstą breją, bez wyrazistego smaku, chlebek stary, ogólnie niewypał. W połowie lutego byłam w Krynicy G., jeśli kiedyś Ci się zdarzy tam przebywać polecam odwiedzić hotel SAOL. Tam dopiero poczujesz jaki smak powinien mieć żurek oraz że chlebek powinien być świeży i chrupiący, tak żeby dał się zjeść do końca. Szczerze polecam. Cena normalna, też ca. 12 pln. Pozdr. Mabo Odpowiedz Link Zgłoś
wojtas47 Re: żurek w chlebie 24.03.04, 00:34 Mabo,jestem bardzo zdziwiony,gdyż jak jadłem (a było to jeden raz) ten żurek,to dokładnie taki był - jak opisujesz mi ten "krynicki" - czyli chlebek super i "wsad" a może "wlew" był też doskonały ... Jak widać nie ma na tym świecie nic stałego :) pozdrawiam wojtas47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: żurek w chlebie IP: *.acn.waw.pl 15.12.04, 00:15 Najlepszy jaki jadlem jest w barze aalternatywnym na ursynowie, polecam wszystkim tylko 7 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żurekfan Re: żurek w chlebie IP: *.acn.waw.pl 05.03.04, 01:12 Polecam Klub Muzyczny Indeks na Krakowskim Przedmieściu (dawny Giovanni, zejście schodami w dół zaraz przy bramie uniwerku). Serwują tam wyśmienity żurek w garnku (!) wypiekanym z chleba; nawet przykrywka jest z chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: żurek w chlebie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.03.04, 17:22 W chlebie nie stety nie jest podawany,a le w rest. Galicja w Galerii Mokotow całkiem smaczny zurek serwują M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: żurek w chlebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 20:06 Królewska 2 "Przy Trakcie" polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: żurek w chlebie IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 22:15 Facet podpisujacy sie Gosc jest chyba wlasicielem ww. knajpy - zachwala ja w kazdym watku na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: żurek w chlebie IP: 217.153.88.* 10.11.04, 14:17 polecam Grand Kredens w Al. Jerozolimskich kolo hotelu Sobieski. przepyszne roznorakie zupki w chlebie. mniaaam!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: żurek w chlebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 00:37 restauracja LANSE na parterze MDM-u kosztuje 9zł.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: żurek w chlebie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.11.04, 02:23 Królewska 2 "Przy Trakcie" a oprócz tego pyszna zupa borowikowa podawana w chlebie lub Hubertówka także w chlebie. Gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: żurek w chlebie IP: *.visp.energis.pl 15.11.04, 22:10 Akurat jadłam w tej podróbie Tradycji Przy Trakcie żurek i nie był za specjalny. A wogóle ciągle tam pusto i nieciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
sulek33 Re: żurek w chlebie 15.12.04, 00:22 co się uparliście, że w chlebie? paskudnego chleb nie uratuje, a dobry się sam obroni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p.bonczak Re: żurek w chlebie 15.12.04, 03:27 www.poliszcity.pl/categories/1/view.php?what=144 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania180 Re: żurek w chlebie IP: *.ostroda.sdi.tpnet.pl 04.05.05, 10:59 A moze wie ktos gdzie w Łodzi można zjeść żurek w chlebie?! będę wdzięczna za odp:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsagan Re: żurek w chlebie IP: *.man.polbox.pl 04.05.05, 14:58 co prawda nie wiem gdzie daja dobry zurek w chlebie (na pewno nie w Borucie na NOwym Miescie - to sztraszna pulapka dla turystow). Natomiast bardzo bardzo dobry zurek jest w Grill Barze Zgoda (na ulicy Zgoda, jezeli ktos tam jeszce nie trafil) Odpowiedz Link Zgłoś