Dodaj do ulubionych

McDonald's na pomoc Supersamowi

08.04.06, 00:27
Naturalnie, że spółdzielni nie zależy na gmachu. Łapczywość to jest obecnie
jedyny wyznacznik inwestorów, za nic mają zabytki oraz ewenementy
architektoniczne. Liczy się chamska komercja.
Nie jadam w McDonald's, ale popieram ich z całych sił.
Obserwuj wątek
    • Gość: paweł Re: Hipokryci z Mctłuściocha IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.04.06, 00:37
      jak sie przestraszyli że stracą lokalizacje i nie będzie kaski to nagle blaszak
      stał sie działem sztuki, w dodatku ta buta, będą grozić patałachy !! zamknąć
      ten blaszak raz na zawsze a tych mcwieśniaków za kudły i na kopach
      • Gość: mzb Tak trzymać, McDonald's!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 01:50
        Zostaliście ostatnią deską ratunku dla Supersamu. Nie dajcie się cwaniakom
        myślącym jedynie o sprzedaży działki!!
        • Gość: jankop a gdzie jest bar Frykas odtwórzmy go??? IP: *.chello.pl 08.04.06, 15:54
          • plmlp Dlatego żrę mc`nuggetsa! Mc`Donald`s jako pierwszy 08.04.06, 18:20
            udowodnił też Polakom, że moga istnieć czyste toalety. Było to przedsięwzięcie godne heraklesowskiego czyszczenia Stajni Augiasza, ale udowodnili nam że jest możliwe to, co wydawało się być dziedziczone genetycznie, czyli polski brud za paznokciami. Mineło juz kilka lat, dlatego nie każdy o tym pamięta. Mam teraz nadzieję że wygrają z następną polska plagą: KORUPCJĄ W ZDEGENEROWANYCH SPÓŁDZIELNIACH!!!
            • blue911 Re: Dlatego żrę mc`nuggetsa! Mc`Donald`s jako pie 08.04.06, 18:48
              BRAWO !!!!!! Mam koneksje z innymi duzymi inwestorami w tej samej branzy z USA
              i moga sie dolaczyc do McDonalda. Jesli ktos powaznie zainteresowany prosze o e-
              mail. Warszawa musi byc piekna,a nie tylko poligonem dla durnych zdziercow,co i
              tak na mercedesy i hulanki te pieniadze przeznacza. Zysk,to zadna zbrodnia,ale
              madre inwestowanie go to jest koniecznosc. Skonczyc ze zbojeckimi
              pociagnieciami,ktore niszcza ten kraj (PL)! Dlatego "oni" zbudowali Ameryke,a
              my ciagle zastanawiamy sie jak uratowac Polske.
              • adamharibu ******** Chińczyki się trzymają le...************ 08.04.06, 20:43
                nie wiadomo jak to długo potrwa. W koncu ich gospodarka nie wytrzyma tego tempa
                wzrostu i beda musili schladzac na potege - przydalby im sie nasz Balcerowczi -
                moze go tam wyslac. W paczce.

-----------------------------------------------
                Jeden z najlepszych blogów o polityce na ONET.pl
                haribu.blog.onet.pl/
                • Gość: A To nie jest reklama buł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 22:21
                  To nie jest reklama McDonalda prawda?
              • Gość: A Ameryka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 22:42
                > Zysk,to zadna zbrodnia
                Tak... dla Amerykanow okupowanie Iraku i mordowanie cywili, to zadna zbrodnia...
      • silezius.monachijski supersamiec musi zostać, brawo Mac 08.04.06, 12:44
        normalnie unikam tej sieci darmowych toalet, ale po tym co czytam wybiorę się
        tam na jedyny zjadliwy produkt: Apple Pie. Dość już psucia architektury. Dość
        beznadziejnych, bezpłciowych pudeł jak pobliskie PKO czy morderca kina Moskwa.

Najbardziej śmieszy mnie argument, że nowy budynek wg projektu Libeskinda czy
        Fostera mógłby być ładny! Zapewne ogólny koszt planują mniejszy niż zamówienie
        projektu u tych panów...
        • winku Re: supersamiec musi zostać, brawo Mac 08.04.06, 15:42
          Fostera to Ty mi tu prosze nie mieszaj bo jak on postawi kolejnego kloca bez polotu w stylu tego na pl. Piłsudskiego to sie załamię.
          • Gość: /dev/lepper widzisz jak trudno mówić o architekturze :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 16:55
            mi ten Metropolitan bardzo się podoba, budynek ładny i przyjazny dla "zwykłego
            człowieka" - w przeciwieństwie do szklanych pudeł do tego można wejść,
            posiedzieć na patio, popatrzeć na fontannę...

Byli ponoć tacy, co ślubowali że do końca życia nie spojrzą na wieżę Eiffla...
        • byrcyn1 Re: supersamiec musi zostać, brawo Mac 10.04.06, 16:49
          Tak to prawda "inwestorzy" z BB Inwest..."czarują" nazwiskami wielkich
          projektantów, a tak naprawdę projekt wykona Heniu z Poznania za pare tysiaków.
          Na działce za pare milionów dolców powstanie kolejny, "katalogowy" klocek..-->
          wiadomo - "w marmurach"..Po prostu gust dorobkiewiczów, co to w GB gary myli...

Warszawo obroń się przed takimi!!!!!
      • Gość: Zbyszczek Re: Hipokryci z Mctłuściocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 15:54
        Buta - nie buta, mają podpisaną umowę i tyle. Jak spółdzielnia chciała robić
        interes budując na miejscu biurowiec, to nie trzeba było przedłużać umowy najmu
        i tyle.
        • Gość: Koko Flanel Re: Hipokryci z Mctłuściocha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.06, 15:55
          Umowe zawsze mozna rozwiązac wypłacając odszkodowanie. Wiec juz tak sie nie
          martw polityka spółdzielni
      • Gość: ja Re: Hipokryci z Mctłuściocha IP: *.chello.pl 08.04.06, 17:05
        "jak sie przestraszyli że stracą lokalizacje i nie będzie kaski to nagle blaszak
        stał sie działem sztuki, w dodatku ta buta, będą grozić patałachy !! zamknąć
        ten blaszak raz na zawsze a tych mcwieśniaków za kudły i na kopach"
        To, że wyru..ą Mc Donalda to dobrze tak?
        Jutro tacy sami wyru..ą ciebie durniu
      • Gość: jood Re: Hipokryci z Mctłuściocha IP: *.p.lodz.pl 08.04.06, 19:32
        Co Pawełku, u wasz we Grójcu takiego nie było, to i we Warsiawie mogo zburzyć?
      • Gość: w morde walic glupi jestes pawelku IP: *.hsd1.wa.comcast.net 08.04.06, 21:03
        kto ci pozwolil uzywac kompa niedorozwiniety malolacie? wlasciciel ma prawo
        robic budynkiem co chce pod warunkiem ze robi to uczciwie. bydlo zweszylo
        interes i nagle caly budynek jest zardzewialy i grozi zawaleniem. to jest
        klamstwo, oszustwo, i tylko zbydlecony polak potrafi tak "robic" interes. niech
        mc pusci tych glupich ubekow z torbami.
      • Gość: architektura WAPW Re: Hipokryci z Mctłuściocha IP: *.chello.pl 08.04.06, 22:10
        Moi drodzy. Musicie o czymś wiedzieć. Polska architektura powojenna znana jest
        w świecie z czterech obiektów, z których dwa zostały zrealizowane. Jednym z nich
        jest katowicki "Spodek", drugi, to warszawski Supersam. Pozostałe dwa
        (niezrealizowane) to projekt rozbudowy "Zachęty" i pomnik ofiar Oświęcimia
        tzw."Droga Oświęcimska". To tyle. Pozdrawiam
      • Gość: luke Re: Hipokryci z Mctłuściocha IP: *.mrs-net.eu.org 08.04.06, 22:14
        co tu duzo pisac. gupi jestes pawełku. dziw, że peceta odpaliłeś... hm, ktoś ci
        mógł pomóc...
      • byrcyn1 Re: Hipokryci z Mctłuściocha 10.04.06, 13:16
        ...ty człeku..! A co to za język, co to za wulgaryzmy!

W "blaszaku" to zapewne piwo kupujesz (lub "do" z butelkami latasz po kaucję),
        w tym "blaszaku", w twoim grajdole!

Jak się nie ma bladego pojęcia, to się nie wypyszcza!
    • Gość: bluntman Re: McDonald's na pomoc Supersamowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 01:31
      Jaką znowu restauracje? Zwykły bar szybkiej obsługi...
      • Gość: Osek znalaz sie wreszcie odwazny IP: *.chello.pl 08.04.06, 02:13
        HAHAHA! Nie sadzilem ze kiedys w zyciu napisze cos takiego, ale BRAWO McDONALDS!
        W nagrode zjem u was hamburgera w przyszlym tygodniu ;D
        Fajnie ze staneli na drodze planom zburzenia. Jakos nie kocham tego budynku, ale
        zdaje sobie sprawe ze za 50 lat to bedzie perelka architektury PRLu :)
        • simpsi Wiadomo, że McDonald's-owi nie zależy na ocalaniu 08.04.06, 05:33
          Supersamu jako cennego archtektonicznie budynku, ale kibicuję im, bo mogą
          pokrzyżować plany pazernym cwaniaczkom!
        • maria333 Re: znalaz sie wreszcie odwazny 08.04.06, 19:00
          Gość portalu: Osek napisał(a):

> HAHAHA! Nie sadzilem ze kiedys w zyciu napisze cos takiego, ale BRAWO
          McDONALDS> !
          > W nagrode zjem u was hamburgera w przyszlym tygodniu ;D
          > Fajnie ze staneli na drodze planom zburzenia. Jakos nie kocham tego budynku,
          al> e> zdaje sobie sprawe ze za 50 lat to bedzie perelka architektury PRLu :)

Akurat tu, broniąc swojego interesu oczywiście, mogą się przysłużyć miastu.

Ja specjalnie tam pojadę na koktajl.:-)
          Wygodny McDrive prawie w centrum Warszawy. Hamburgerów nie jadam, ale może
          jakaś sałatka...
          Pokażmy, ze ich wspieramy w tych działaniach, to bardziej zmotywuje do walki o
          lokalizację! :-)

Też nie sądziłam, że będę wspierać działania McDonalda :)

Ale jak dadzą się przekupić np. jakimś budynkiem obok - nigdy nawet się obok
          nie zatrzymam!
        • Gość: A Re: znalaz sie wreszcie odwazny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 22:33
          "Dlug Gierka" to juz jest perelka
    • panirolki Re: McDonald's na pomoc Supersamowi 08.04.06, 08:27
      Tak jak bardzo szkodliwe jest dla mnie jedzenie w McDonald's, tak bardzo
      trzymam kciuki za powodzenie i wygranie przez nich sprawy o zachowanie
      SuperSamu. Chciałabym aby SuperSam - symbol nowoczesności Warszawy z mojego
      dzieciństwa, pozostał na miejscu, jako pamiątka estetyki lat sześćdziesiątych!
      Dajmy mu się zdrowo (remonty) zestarzec, przecież kiedys stanie sie on
      pełnoprawnym zabytkiem :-))
      • Gość: meas Re: McDonald's na pomoc Supersamowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 09:03
        mnie nawet szkodzi opar z barowego drive-okienka, ale nie ma to jak tradycja;
        Firma McDonald's jako korporacja zaczęła 15 kwietania 1955 w Illinois i chyba
        lepiej niz spółdzielcy z SuperSamu wie co to znaczy zarówno korporacja, jak i
        kooperatywa. Spółdzielczość, w tym spożywców Supersamu, sięgając po
        strategicznego inwestora spoza kręgu naznaczonego "wspólnym działaniem",
        objawiło nawroty choroby PRL - propagandę i slogany promujace pokrętne cele
        oraz ambicje ponad miarę możliwości i umiejetności.
      • Gość: karol co wy jecie, jak wam szkodzi bulka z miesem? IP: *.chello.pl 08.04.06, 14:51
        rany, ludzie, jak wam szkodzi bulka z miesem i keczupem w mcdonalds, to ja nie
        wiem co wy jecie w domu. trufle? pletwy rekina? cos mi to smierdzi obluda a nie
        bulka z miesem...

• Gość: Booge Re: co wy jecie, jak wam szkodzi bulka z miesem? IP: *.bremultibank.com.pl 08.04.06, 15:56
          Wiesz, poprostu teraz NIEjedznie w MC' jest terndy :) A ja niegdy nie bylem
          trendy, i nie bede! Jem w Mc' i mi smakuje.
          • Gość: terror2000 Najlepszy był Burger King :))) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.06, 15:58
            Szkoda ze w Polsce siec Burger Kinga wykupiło KFC :( tez jadam w McDonalds jak
            mnie cos najdzie (wiec nie jestem trendy) - ale nachodzi rzadko :) Wole
            kebaby :)))
        • olias Re: co wy jecie, jak wam szkodzi bulka z miesem? 08.04.06, 16:05
          już ci wyjaśniam. OtóżMcDonald's nie pozostawia z krowy ani dwóch gramów. To co
          jeszc jako mięso jest baaardzo drobno przemielone. Żebyś nie poczół raciczek,
          rogów, jelit.
          Chyba tylko zawartość tych ostatnich jest wyłączana z Twojego posiłku. Tak mi
          się zdaje .. ;-) $macznego
          • Gość: leszy Re: co wy jecie, jak wam szkodzi bulka z miesem? IP: *.aster.pl 08.04.06, 19:24
            Nie fantazjuj, dziecko. Albo raczej: nie dziel sie z nami swoimi wydumanymi
            koszmarami.
            • Gość: leszCzy Re... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 22:28
              Gość portalu: leszy napisała:
              > Nie fantazjuj, dziecko. Albo raczej: nie dziel sie z nami swoimi wydumanymi
              > koszmarami.

Nie dziel sie z nami bezwartosciowymi komunikatami, bobasku.
          • Gość: karol Re: co wy jecie, jak wam szkodzi bulka z miesem? IP: *.chello.pl 08.04.06, 22:49
            a w shake'ach jest sperma pracownikow mcdonalds:) oj, naiwna jestes :)
          • Gość: nautralny Re: co wy jecie, jak wam szkodzi bulka z miesem? IP: *.acn.waw.pl 09.04.06, 00:17
            > Tak mi się zdaje ..

I tu akurat masz racje. Korporacja zielonych wyprala ci mozg zeby zwyciezyc
            korporacje MCD.
        • Gość: jood Re: co wy jecie, jak wam szkodzi bulka z miesem? IP: *.p.lodz.pl 08.04.06, 19:37
          W domu jadam kotlety schabowe i zrazy zawijane, z kaszą gryczaną albo ziemniakami. A bułka z mięsem i keczupem szkodzi o tyle, że bardzo łatwo od niej utyć, bo ma w sobie dużo cukru i tłuszczu. Ale rzeczywiście jest bardzo smaczna.
          • Gość: A Re: co wy jecie, jak wam szkodzi bulka z miesem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 22:31
            Syntetycznych bul z McDonalda nie da sie porownac do jedzenia... Raz na rok mozna cos takiego wprowadzic do zoladka, ale lepiej sie nie truc :)
            • Gość: karol Re: co wy jecie, jak wam szkodzi bulka z miesem? IP: *.chello.pl 08.04.06, 23:00
              no to moze by wypadalo,zebys to podparl(a) jakimis argumentami innymi niz "bo tak"?
              bo dyskusja ma dokadas prowadzic, a takie twoje pisanie, to nie prowadzi donikad...
              • Gość: portalu B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 23:54
                Wystarczy pomyslec, poszukac informacji, a nie rzucac teksty "w shake'ach jest sperma pracownikow mcdonalds" z ktorych moze wynikac ... 'poziom' autora komentarza
                • Gość: karol Re: B IP: *.chello.pl 09.04.06, 08:56
                  ojej, ale mi dowaliles, czerwony na twarzy znikam stad hehe;)

a tak serio, znow nie podales argumentow, poza tym, ze cos gdzies kiedys
                  moze napisal...fakty prosze, fakty. osobiste wycieczki zostaw dla siebie,
                  bo to zle swiadczy o autorze.

• Gość: FucKT Re: B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 15:16
                    FAKT codziennie inny... :D
          • Gość: znawca Re: co wy jecie, jak wam szkodzi bulka z miesem? IP: *.acn.waw.pl 09.04.06, 00:21
            O matko jakis ty naiwny! Wiesz po co jest panierka w kotletach schabowych? Po
            to zeby jak najdluzej zatrzymywac tluszcz przed spaleniem miesa. Co to oznacza?
            To, ze w w takiej panierce z jednego sredniego schabowego gromadzi sie tyle
            tluszczu ile potrzebuje przecietny organizm w ciagu 2 tygodni. A tak swoja
            droga - w McDonalds nie ma kanapki, w ktorej bylby ketchup. Wiec nie pisz
            glupot.
            • Gość: karol Re: co wy jecie, jak wam szkodzi bulka z miesem? IP: *.chello.pl 09.04.06, 09:16
              panie znawco, ja nie o to pytalem...przeczytaj to co napisalem i pozniej
              komentuj, ok?

przy okazji wyjasnij jak kanapka majaca w porywach 30g tluszczu ma wystarczyc
              przecietnemu czlowiekowi na 2 tygodnie? do ulatwienia powiem Ci, ze dzienne
              zapotrzebowanie czlowieka na tluszcz wynosi ok 50-100g.
    • Gość: lucjan kobyłka A gdzie tu ten zabytek ? Bo ja widzę kupę złomu . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 08:34
      Zabytek to np. Pałac Kultury i Nauki ,albo Łazienki ,ale nie ta rdzewiejąca kupa złomu . To tak jakby powiedzieć o Mariocie ,że to zabytek . Jeżeli nie wiadomo o co chodzi w sporze to napewno chodzi o pieniądze .
      • Gość: Joe Collins Re: A gdzie tu ten zabytek ? Bo ja widzę kupę zło IP: *.chello.pl 08.04.06, 09:24
        W takim razie rozmawiać z tobą o zabytkach to jak ze ślepym o kolorach.
      • Gość: Asyt Złom IP: *.wawa.almatur.pl / *.wawa.almatur.pl 08.04.06, 11:26
        Żaden zabytek... Sztuka użytkowa lat 60 ach..
        Powiedzmy sobie szczerze, za 40 lat powiesz iz Achuan ze swoim blaszakiem jest
        przykładem sztuki użytkowej lat.. i tak można bez konca, tylko po co utrzymywać
        coś co z załozenia miało być użyteczne na nie piekne. W swojej dekadzie napewno
        miało swój blask, teraz nie. Możemy mowić o zabytkach, ktróe tak naprawde mają
        urok.. a nie blaszaku...
        • silezius.monachijski Nie!!! 08.04.06, 12:46
          naprawdę nie! Na przykład Sezam, Uniwersam Grochów czy Domy Towarowe Centrum to
          nie są udane dzieła i nie warto ich zachowywać. A Smyk albo Supersam - to co
          innego...

Architektura to rzecz specyficzna - ktoś powie że Pałac w Wilanowie jest
          tandetny i co-wolno mu.
          • Gość: bobi Re: Tak!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.04.06, 14:43
            zwykły beznadziejny blaszak...
            • Gość: /dev/lepper tu nie onet, proszę zachować poziom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 16:56
              i nie chodzi absolutnie o to, że się nie podoba, ale o beznadziejny poziom.
        • Gość: i105n2k Re: Złom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 14:56
          > Żaden zabytek... Sztuka użytkowa lat 60 ach..
          > Powiedzmy sobie szczerze, za 40 lat powiesz iz Achuan ze swoim blaszakiem jest
          > przykładem sztuki użytkowej lat.. i tak można bez konca, tylko po co utrzymywać
          > coś co z załozenia miało być użyteczne na nie piekne.

Zamek w Malborku też miał być użyteczny a nie piękny i co ?? Jednym się podoba a
          innym nie, rzecz gustu...
        • Gość: Kibic Re: Złom na polskich drogach IP: *.centertel.pl 27.01.14, 16:31
          Nic w tym dziwnego, że auta złomowane w Niemczech jako złomy u nas jeżdżą i mają sie zaskakująco dobrze echh ta Polska...
          Auta złomowane w Niemczech trafiają na polskie drogi
      • Gość: Wars - awiak. Re: A tu jest zabytek.Nie widzę kupy złomu. IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 08.04.06, 12:31
        Zabytkiem są rogatki Mokotowskie na PL. Unii , i toaleta na Krakowskim
        Przedmieściu /przy Dziekance/, kapliczka przy Olszewskiej i dawne kino
        Stolica /obecnie Iluzjon/ tak samo Super - Sam i dom braci Jabłkowski i dawny
        CDT w al. Jerozolimskich. Tak myślę.
        • Gość: 1235 Re: A tu jest zabytek.Nie widzę kupy złomu. IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 08.04.06, 13:06
          zapomniales o pawilonie chemi przy brackiej (!)
        • Gość: umiar Re: A tu jest zabytek - widzę kupe złomu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 17:50
          Katowicka hala tez byla zabytkiem.. uzytkowym
      • Gość: .. palac kultury zabytkiem a marriott juz nie?? IP: *.home.local / 217.153.99.* 08.04.06, 12:51
        a co to za propaganda?? palac kultury zabytkiem?? a marriott nie?? przeciez
        dzieli je raptem 20 lat roznicy. to tak, jakby powiedziec, ze palac staszica
        jest zabytkiem, a teatr wielki juz nie.
        ani hotel, ani pekin nie sa zabytkami i nie powinny byc jeszcze dlugo.
        porownanie pekina do lazienek to jakis koszmarny dowcip.
        • Gość: Szlachcic Oba są znakiem swoich czasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 19:44
          Marriott i Elektrim to przykład estetyki lat 70-tych i otwarcia na Zachód epoki
          Gierka. Kawałek historii, bądź co bądź. Gdy były to (obok PKiN) jedyne drapacze
          chmur w centrum W-wy, to wyglądało to trochę groteskowo (wyobraźcie sobie:
          nowoczesne biurowce jak w filmach, a dookoła smutni, biedni ludzie w szarych
          ubraniach i gdzieniegdzie pierdząca syrenka lub maluszek). Teraz wygląda to
          całkiem inaczej, bardziej jak w filmach, ale Polacy jak zwykle niezadowoleni.
          Ludzie, nawet jakby każdy z was był właścicielem takiego wieżowca w centrum
          Manhattanu, to i tak byście narzekali! Polska specjalność- nikt nie dogodzi
          Sarmacie.
    • adep1 Re: McDonald's na pomoc Supersamowi 08.04.06, 09:24
      To wprost śmieszne, że wielka komercyjna firma może się przyczynić do uratowania
      własności spółdzielni - bo spółdzielcy zapomnieli na czym polega spółdzielczość.
      Dążenie do zysku za wszelką cenę jest wstrętne i nie mieści się w ideach
      spółdzielczości - a chociaż te idee powstały w połowie XIX wieku, są warte
      pielęgnowania.
      Bardzo się cieszę, że pseudospółdzielcy dostali po nosie.

Co do samego SuperSamu - zabytki to nie tylko śliczne Łazienki, Zamek Królewski
      i inne podobne; są również zabytki techniki, rolnictwa, itp.
      W tym przypadku mamy do czynienia ze zbliżającą się do statusu zabytku
      architekturą użytkową - jestem pewna, że to twórca SuperSamu ma rację i budynek
      można łatwo ocalić.
      • Gość: 1235 Re: McDonald's na pomoc Supersamowi IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 08.04.06, 09:36
        a skąd ta pewność ,że da się latwo uratować ? bo napisała gazeta ? łatwo jest podpowiadać innym co mają robić ze swoją wlasnością.jak by p. miała dzialke z maleńkim domkiem o podobnym statusie co supersam a ktoś zaoferowal by pani złoty interes to co by pani wybrała - ciagłe doplacanie do starego interesu , czy godziwy zarobek . proponuję aby wszyscy obrońcy perelek prl-owskiej architektury zrobili zrzutkę i kupili to dzielo a poźniej je utrzymywali z własnej kasy wraz z macwiochną.
        • Gość: 5321 Re: McDonald's na pomoc Supersamowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 10:22
          A wiesz jaki dochodowy drapacz chmur można postawić na miejscu gdzie stoi Zamek
          Królewski?
          • Gość: terror2000 Re: McDonald's na pomoc Supersamowi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.06, 10:30
            a ty wiesz jak podniosła by się srednia światowa IQ gdybys zszedł z tego łez
            padołu :))))
      • katarzynams Re: McDonald's na pomoc Supersamowi 08.04.06, 20:53
        Smieszne te komentarze o zysku spoldzielcow za wszelka cene. Przeciez McDonald
        robi dokladnie to samo, no moze nieco sprytniej, skoro niektorzy tu uwazaja, ze
        w tym konflikcie trzeba ich popierac.

katarzyna
    • Gość: tajemnica Re: McDonald's na pomoc Supersamowi IP: *.aster.pl 08.04.06, 11:50
      McDonald's wygrywa? chyba tak, bo ma ogromne pieniądze, wpływy na całym
      świecie, to globalna firma jak Coca-Cola czy Microsoft...
      Niestety Spółdzielcy nie są już związkiem prywatnych osób które wkładając do
      wspólnego (spółdzielczego) konta swoje udziały mieli dochody procentowo równe
      swoim wkładom...tak mogło być w czasach "pracy u podstaw" kiedy zaborcy nam
      wszystko zabrali i dyktowali co mamy robić...
      Czasy się zmieniły a nowi właściciele dawnych spółdzielni, które zostały
      przejęte przez komunę, teraz pokazują jacy z nich kapitaliści i spółdzielcy...
      Zamiast czekać aż manna spadnie z nieba w postaci łatwych pieniążków z jakiegoś
      biurowca...brać się do roboty panowie ze Spółdzielni.
      Inna sprawa SuperSam. Jako zabytek w świadomości ludzi powinien
      pozostać...ale...stan techniczny obecnego budynku grozi katastrofą budowlaną.
      Wiem. ITB zrobiło ekspertyzy i ostatnia stwierdza jednoznacznie...korozję
      głównych lin sprężających konstrukcję dachu.
      Sam dach jest w konstrukcji betonu sprężonego. Jeśli liny przestaną tworzyć
      jednolity splot, grozi to zerwaniem nośności i utratą stateczności przęseł.
      Za tym idzie już szybkie zawalenie się budynku. Ściany są wstarte na
      zewnętrznych belkach dachu.
      Zatem: jesli SuperSam jako budynek ma pozostać, to wymaga on w zasadzie
      odbudowie od podstaw...zostaną tylko fundamenty i filarki, a ściany i cały
      charakterystyczny dach należy ODBUDOWAĆ. Jeśli oczywiście ma zostać w tym
      miejscu hala handlowa.
      A jak nie, to już krótka historia i powstanie kolejny brzydal architektoniczny,
      jak zrobiono to na miejscu kina "Moskwa".
      Moim zdaniem SuperSam jest takim samym znakiem rozpoznawczym jak Rotunda PKO
      czy Pałac Kultury...lub MDM...takie były czasy. Czy musimy wszystko niszczyć?
      Chyba najeźdźcy w II Wojnę i Gomułka w 20-lecie PRL (1965r.) już wystarczjąco
      zniszczyli nasze miasto.
      Niech powstanie SuperSam-Bis bez Mc-Donald'sa :-)
    • Gość: abc Makdonaldowi też chodzi o kasę.. na jedno wychodzi IP: *.acn.waw.pl 08.04.06, 12:08
    • Gość: Warszawiak McDonald's przeciw bezpieczeństwu IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 08.04.06, 12:21
      dla McDonald's ważniejszy jest interes i sprzedawanie hamburgerów niż
      bezpieczeństwo klientów - niebywałe. Korporacja pokazuje swoją prawdziwą twarz.
      Ciekawe co bedzie, jak wydarzy się tam jakaś katastrofa budowlana z MCDonaldem
      w środku - jak się wytłumaczą,że wiedząc o zagrożeniu rozpoczeli kampanią na
      rzecz utrzymania swojego intratnego inetresu w niepewnym technicznie miejscu
      • Gość: ciekawa Re: McDonald's przeciw bezpieczeństwu IP: *.Red-83-53-76.dynamicIP.rima-tde.net 08.04.06, 14:05
        warszawiaku! nauczycz sie czytac ze zrozumieniem, co? Mcdonalds jest za
        modernizacja i odnowieniem, a nie za utrzymaniem budynku w obecnym rozpadajacym,
        sie stanie.
        Co innego ze tez powatpiewam w szczytne cele tego koncernu. a moze sie myle i
        tym razem nie chodzi o kase...
        • Gość: Warszawiak Re: McDonald's przeciw bezpieczeństwu IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 08.04.06, 22:06
          ale sprzecież ich nic poza sprzedażą nie inetesuje - są w blaszanych centrach
          handlowych, w kamienicach - wszędzie. McDonald w tym wypadku interesuje się
          jedynie swoim przedsięwzięciem - ani bezpieczeństwo, ani kwestie architektury
          nie mają tu znaczenia - naiwni co sądzą inaczej
    • Gość: SzolMisz Re: McDonald's na pomoc Supersamowi IP: *.chello.pl 08.04.06, 12:30
      No i tak trzymac! W koncu ktos pomyslal! Popieram w stu procentach! Osoby ktore
      wpadly na pomysl zmkniecia jednej z "ikon" Warszawy powinny sie z Niej
      wyprowadzic i nie przyznawac sie ze maja z tym cos wspolnego!
    • Gość: darek Re: McDonald's na pomoc Supersamowi IP: *.aster.pl 08.04.06, 12:31
      chyba ich polubię
    • Gość: zic Brawo Mac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 13:04
      .
      • Gość: mbucz Re: Brawo Mac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 14:37
        MacDonald's - keep up good work!
    • gerdol *********************NAIWNI****** ***************** 08.04.06, 14:38
      którzy wierzą w bezinteresowność MacDonalda
      od razu wiadomo, że rozchodzi się o kase i klientów!!!!!!!!
      • Gość: piotrek Re: *********************NAIWNI****** *********** IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.04.06, 14:41
        masz 100 % racji, od dzis omijam ten zakłamany fast food, a supersam na
        zyletki, ochydny blaszak
    • Gość: wawa Re: McDonald's na pomoc Supersamowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 14:43
      JA WOLE NOWY LADNY BIUROWIEC, NIZ ROZWALAJACA SIE KONSTRUKCJE, KTORA JEST
      "PSEUDO" ZABYTKIEM
      • Gość: cv Re: popieram wawe, blaszaka na żyletki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.04.06, 14:44
        w tym miejscu powinien powstać jakiś współczesny budynek a nie blaszak prlowski
        • mistrzkungfu Taa.. juz sobie wyobrazam, jak o zamknieciu... 08.04.06, 15:12
          polskiego baru czy restaracji pisze sie w gazetach! Jak zamkna to nikogo to nie
          obchodzi!
    • Gość: vb czemu niektorzy sie tak podniecaja supersamem? IP: *.chello.pl 08.04.06, 15:12
      zwykle komunistyczne straszydlo jakich wiele nie tylko w wawie ale i w polsce.
      jest okazja by go zburzyc- no to burzyc!
      • futomaki.pl Re: czemu niektorzy sie tak podniecaja supersamem 08.04.06, 15:38
        Prawdziwa zdrowa żywność, w prawdziwie zabytkowym budynku :)
    • Gość: wuwua Re: McDonald's na pomoc Supersamowi IP: *.chello.pl 08.04.06, 15:23
      Popieram w tym momencie McD. Supersam w momencie kiedy powstawal mial unikatowa
      konstrukcje dachu przypominajaca zagiel. Zamiast teraz wszystko zniszczyc
      nalezy dolozyc wszelkich staran zeby budynek Supersamu pozostal. Poza tym
      Supersam doskonale sie wpisal w krajobraz Warszawy i jest juz jej czescia.
      Wyburzenie go to pojscie na latwizne za ktora przemawia zwykla chec nachapania
      sie jak najwiekszej ilosci gotowki. Zenada.
    • Gość: terror2000 No jak McDonalds mówie "Nie" to co innego :))) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.06, 15:47
      Byłem za tym by to straszydło wyburzyc jak jest okazja. Szczególnie że
      zaprojektowane było na 10 lat dzialalnosci. No ale jak McDonalds
      powiedział "Nie" no to pozostaje mi tylko się posłuchac tej korporacji tak
      zasłużonej w budowie "dobrej architektury"... Przeciez wiadomo że co jak co ale
      siec barów McDonalds to zawsze była wizytówka dobrej "światowej" :P
      architektury :)
      Dotychczas nie rozumiałem wszystkich okolicznych mieszkanców chcacych zachowac
      ten "zabytek" przeznaczony na 10 lat dzialania. Teraz zrozumiałem - no
      wiązałoby się to u nich z kłopotami w robieniu domowych sprawunków.
      Dotychczas nie rozumiałem tzw "obronców zabytków" porównujacych dzieło zblachy
      do Zamku Królewskiego, Łazienek, Teatru Wielkiego lub Pałacu w Wilanowie.
      McDonalds otworzył mi oczy: blaszak Supersamu to dzieło tej samej miary co
      wyżej wymienione zabytki. No bo przeciez ten "zwiewny staklowy dach",
      ta "lekkośc konstrukcji"... A jak pieknie wyglada Supersam od strony ulicy
      Boya - Żeleńskiego... Toz to moze byc atrakcja turystyczna na skale swiatową.

Poproscie McDonalds żeby wam się wystarał o wpis Supersamu na liste UNESCO :)))

I zapobiegajac fali niesprawmnosci umysłowej i przyszłym obelgom napisze ze to
      pisałem ja: milosnik i obronca zabytków, wyborca PO, warszawiak o warszawskich
      korzeniach siegajacych XIX wieku, człowiek z wyzszym wyszktałeceniem,
      varsavianista i humanista.

Dziekuje ci McDonalds :)))

P.S. Achh bo bym zaopomniał. Zawsze wydawało mi się ze żyjemy w panstwie prawa
      gdzie własnośc jest swieta. widac się pomyliłem skoro własciciel budynku nie
      moze z nim zrobic co chce bo on podoba sie grupie z syndromem "skrzywienia
      estetycznego". To ja się będę bał wybudowac sobie dom pod warszawą bo jak się
      komus spodoba to nie będa go mógł ani przebudowac, ani sprzedac, ani zburzyc i
      postawic na jego miejscu drugi... Strach budowac w tym kraju...
      • Gość: coreczka Re: No jak McDonalds mówie "Nie" to co innego :)) IP: *.acn.waw.pl 08.04.06, 17:58
        Tia..... Jak sam Pan mowil, jest Pan czlowiekiem z wyzszym wyksztalceniem....
        W takim razie - mam jedno pytanie.... JAKIM CUDEM mgr przed nazwiskiem dostal
        Pan, skoro nie zna Pan regul jezyka polskiego??!!
        Niech sie Pan lepiej nie przyznaje do tego "wyksztalcenia", skoro nie jest Pan
        w stanie stawiac przecinkow we wlasciwych miejscach zdan - zwlaszcza przez "ze"
        lub "bo"....
        • Gość: garraretka coreczko - do łóżka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 20:59
          Gdy brakuje argumentów czepiamy się formy, tak?
          Treść jest istotna słonko, TREŚĆ!!! A nie przecinki.
      • blue911 Re: No jak McDonalds mówie "Nie" to co innego :)) 08.04.06, 21:37
        Panie magistrze "baranie" :

a o czyms takim jak KOTRAKT to Pan slyszal ???

powodzenia!
        • Gość: terror2000 Re: No jak McDonalds mówie "Nie" to co innego :)) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.04.06, 00:12
          blue911 napisał:

> Panie magistrze "baranie" :
          >
          > a o czyms takim jak KOTRAKT to Pan slyszal ???
          >
          > powodzenia!
          ------------------------

Oto typowa odpowiedź reprezentanta tzw. "polactwa" :) nie wiadomo o co chodzi.
          Aby tylko zbluzgac i z błotem zgnoic :) Moze cie zdziwi zakompleksiony baranku
          ale o czyms takim jak kontrakt to słyszałem... Tylko co ma piernik do wiatraka
          debilku? :) To była umowa miedzy Spółdzielnia a McDonalds. Z przyczyn
          obiektywnych - korozja struktury dachu - jest ona rozwiązana przed czasem.
          Kazda palantuniu umowe mozna rozwiązac przed czasem za odpowiednim
          odszkodowaniem ustalanym przez sad lub polubownie.

KPW frajerze???

nie mgr a dr przed nazwiskiem wujku :)))
          • byrcyn1 Re: No jak McDonalds mówie "Nie" to co innego :)) 10.04.06, 16:57
            ..ej "terror 2000" to takim ciemniakom dają teraz "dr"!?!
            To juz prawdziwy koniec świata, no chyba, że tytuł odziedziczyłes
            po "terror1917".

Gdybys choć troche ruszyl łepetyną, to być nie bredził. Konstrukcja Supersamu
            zaczęła być "problemem", wtedy kiedy pojawił się chojny "inwestor" i dogadał
            się z kim trzeba.
            Tu nie o "konstrukcję" chodzi, a o dalsze uwłaszczenie...o kasę!!!!!Rusz
            łepetyną!

A co tatuś "terror1917" też tak kombinuje???!
    • olias Re: McDonald's na pomoc Supersamowi 08.04.06, 15:58
      nie jestem sympatykiem tych wszystkich McDonald's-ów, ale tu firma ma rację.
      Niestety polscy przedsiębiorcy i cały ten nasz pożal się boże - managnent mają
      mentalność szarańczy. Albo mongolskich najeźdźców. Nachapać, nażreć się, wysr..
      i iść dalej robić biznes.
    • Gość: maria Re: McDonald's się przygotował ale nie inwestował IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 08.04.06, 16:28
      Siła wyższa . Jeżeli budynek grozi zawaleniem to trzeba go rozebrać.
      • Gość: beholder Re: McDonald's się przygotował ale nie inwestował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 16:35
        Problem w tym, ze spoldzielnia brala caly czas kase od MAca wiedzac doskonale o
        stanie technicznym budynku - Mac nie wybiera sobie biura ktore mozna zamknac i
        otworzyc za dwa dni w innym koncu miasta, tylko lokal gastronomiczny. Nie
        przepadam za nimi, ale moze sie okazac, ze tylko wielka firma ma szanse wygrac
        z polskim piekielkiem - bo tylko ich stac na proces sadowy w Polsce. Mam
        nadzieje, ze finansowo szefowie spoldzielni dostana tak po tylku, ze na
        nastepne 20 lat odechce im sie takich przekretow.
    • Gość: CH Re: McDonald's na pomoc Supersamowi IP: *.kom / *.os1.kn.pl 08.04.06, 17:07
      Od kiedy McD ma restauracje? To zwykłe bary szybkiej obsługi... Na dodatek podłe
      żarcie.

Marcin
    • Gość: kinoman68 Re: McDonald's na pomoc Supersamowi IP: *.phil.east.verizon.net 08.04.06, 17:14
      Jesli Supersam bedzie zlikwidowany to moze to miejsce znowu bedzie dobra lokata
      dla cyrkow ( tak jak to bylo za mojego dziecinstwa - ryk lwow budzil o 4-tej rano.
    • Gość: serwo Re: McDonald's na pomoc Supersamowi IP: *.icpnet.pl 08.04.06, 17:20
      Zburzyć, zaorać i posadzić tam buraki - to najbardziej do was pasuje ,
      czereśniaki jedne!
    • vitek25 ślijmy listy dziękczynne do mcDonalds! :P 08.04.06, 17:20
      ależ ważny nius!:P
    • morfeusz_1 Re: McDonald's na pomoc Supersamowi 08.04.06, 17:42

-Halo,...halo...tu wujek Mietek mówi..!!!
      -Czy to Tomuś...?...
      -Tak.
      -A gdzie mama???...
      -A wyszła do "Supersamca"
    • Gość: jedzzdrowo FakDonaldom - trucicielom NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 17:46
      Niech ten obskurny bar (co za bezczelnosc nazywac to cos "restauracja") zniknie
      i nie truje ludzi. Spolem nie daj sie!
      • krallik Ludzie czy naprawde jadacie ten junkfood? 08.04.06, 18:05
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka