Dodaj do ulubionych

Plytki podlogowe

28.09.05, 17:02
Mam pytanie odnoscnie plytek, moze ktos cos wie. Mieskzam w wynajetym mieszkaniu, podloga w
kuchni, z plytek PCV ma juz dwadziescia lat i wyglada okropnie: jest porysowana i wogole
nieciekawa. Ocyzwisice wlascicielka nie podziela mojej opinii, wg niej tak pieknie sie blyszczy (no i
fakt, blyszczy sie, ale tylko dlatego ze jest myta przy pomocy Hoover'a). Chcielismy polozyc kamien
ale sie nie zgodzila (jej strata, nie?). Teraz juz mi przeszla ochota na wkladanie kasy w to
mieszkanie, ale obecna podloga mi nie odpowiada. Widzialam w sklepie plytki PCV imitujace kamien
ktore juz maja klej na spodzie (godzina, dwie i podloga ulozona), ale na nich jest napisane zeby je
tylko przecierac a umnie musi byc porzadne mycie (wiadomo jak to w kuchni, z malym dzieckiem,
poza tym te plytki nie sa gladkie). Moze ktos ma takie plytki i moglby cos na ich temat napisac?
Obserwuj wątek
    • aga309 Re: Plytki podlogowe 28.09.05, 17:47
      Miałam kiedyś takie płytki w kuchni, bałam się , że nie zniosą mojego mycia,
      ale o dziwo , wbrew pozorom były całkiem przyzwoite. Denerwowało mnie jednak
      to, że nie były gładkie, ciężko w zagłębieniach było zmyć brud.
      Jednak moje płytki nie miały kleju na spodzie, bo sprzedawca twierdził, że
      lepiej jest samemu je przykleić jakimś mocniejszym środkiem . )))
      Efekt był bardzo ładny!
      • edytkus Re: Plytki podlogowe 28.09.05, 19:48
        Dzieki za odp. Zaglebienia na plytkach mi nie straszne bo mam odpowiedni sprzet do mycia, ale
        "sprzet" nanosi duzo wody i zastanawia mnie czy te plytki, ktore juz maja klej, nie poodchodza po paru
        myciach?
    • cuski Edytkus 29.09.05, 04:20
      Edytkus, a moze polozysz sobie panele podlogowe tzw. PERGO (sa bardzo tanie) !

PS. Szkoda, ze nie mieszkasz w Chicago, to bym ci je osobiscie zainstalowal smile
      • aga309 Re: Edytkus 29.09.05, 04:22
        Dobra rada z tymi panelami, zamiast płytek ! smile
        • cuski Re: Edytkus 29.09.05, 04:25
          I na dodatek sa gladkie smile
          • edytkus Re: Edytkus 29.09.05, 05:06
            do kuchni?!
            • cuski Re: Edytkus 29.09.05, 05:13
              Wiele osob instaluje obie PERGO w kuchni smile
              • edytkus Re: Edytkus 30.09.05, 03:51
                Musze to sobie obejrzec w jakims hardware store, ale to na pewno duzo klopotu a mnie zalezy zeby
                wlascicielka sie nie zorientowala ze cos sie dzieje. Niedawno pomalowalam sypialnie na ciemnoceglasty
                kolor, spojrzala i oniemiala: "cos ty zrobila, kto to slyszal na takie ciemne kolory mieszkanie malowac,
                kto mi teraz dom kupi?" He he, ani my sie nie wyprowadzamy ani ona domu nie sprzedaje.
                • cuski Re: Edytkus 30.09.05, 03:55
                  Edytkus, grunt to sie nie przejmowac !!! smile))
                  • cuski Re: Edytkus 30.09.05, 04:00
                    Ja tez wynajmuje mieszkania i gdyby ktos chcial sobie polozyc PERGO zamiast
                    ohydnych plytek pcv, to bylbym happy ! smile

PS. Jak juz wspominalem, PERGO jest bardzo proste i szybkie w instalacji,
                    jak rowniez w dezinstalacji... poza tym mozna je polozyc na istniejace w kuchni
                    plytki pcv smile
                    • edytkus Re: Edytkus 01.10.05, 07:15
                      i nie trzeba tego kleic?
                      • cuski Re: Edytkus 01.10.05, 17:07
                        Edytkus, PERGO kladziesz sobie na podloge i nie uzywasz zadnego kleju... znudzi
                        Ci, to mozesz w rekach go rozebrac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka