Dodaj do ulubionych

W tym kraju nie nalezy oczekiwac na...

18.12.05, 09:19
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=436&w=33625578&a=33625578
W tym kraju nie nalezy oczekiwac na nagrode za zlamanie prawa. Mowilem o tym
niedawno. Mowilem: - ratuj sie kto moze.

Ps. nielegalni co by nie mowic, ruszaja lawine wykroczen i lamania prawa.
Wiele biznesow pasozytuje na nielegalnych. Od zalatwiaczy pobytu, po rozne
firmy, ba nawet banki reklamujace sie ze nie trzeba miec legalnego pobytu by
kupic samochod czy nawet dom. Lawina wykroczen.
Poza tym nielegalni psuja legalnym rynek pracy, pracujac za niskie stawki.
Moja opinia nie przysporzy mi sympatykow. Wiem. Jednak na jaki cud czekali?
Kijem tego kto nie pilnuje swego.
Obserwuj wątek
    • cuski Co by nie mowic o nielegalnych... 18.12.05, 16:10
      Co by nie mowic o nielegalnych, jedno musze im przyznac, mianowicie to,
      ze podziwiam ich upor i odwage zycia w tym surowym kraju, w kraju, w ktorym
      nie toleruje sie "golcow", a jedynym prawem jest PRAWO PIENIADZA !!!
      • speranzaa Re: Co by nie mowic o nielegalnych... 19.12.05, 04:43
        masz szczescie ,ze jestes legalnie, ale zauwaz , ze ten kraj stworzyli
        emigranci legalni i nielegalni amoze w wiekszej czesci legalni, bo to oni
        wykonuja prace , ktorych normalny amerykanin by sie nie podjal. wszyscy sa
        ludzmi i chca zyc, a to , ze potrafia w tym brutalnym kraju to tylko ich upor i
        odwaga.
        • homerowy_beret Re: Co by nie mowic o nielegalnych... 20.12.05, 00:42
          Masz racje ale tylko czesciowo. Zaden kraj nie jest z gumy. Co za duzo to
          niezdrowo. Podobny problem wystwpujen w Polsce gdzie gastarbaiterzy zza
          wschodniej sciany pracuja za pol darmo. Wiem, ze to rzad powinien stwarzac
          takie warunki dla swoich, aby nie dochodzilo do lamania prawa, przede wszystkim
          tzw czarnego rynku i nieopodatkowanego pieniadza.
          Dlaczego mam sie nie w*,,denerwowac jezeli Panie z domkow zarabiaja tyle co
          ja i smieja mi sie w nos bo wywoza po 100K $ lub duzo wiecej...a ja mam kazdego
          dolara opodatkowanego.
          Tak jak pisalem, kto tutaj chce zostac musi sie zalapac na legalny pobyt i
          zyc normalnie. Inaczej? Inaczej koniec sielanki. Nie przedluza prawa jazdy, i w
          razie byle podpadki odsiadka i deportacja. Zarty sie skoncza w 2007. Zostal
          niecaly rok.
          Jezeli ktos liczy na cud to ...cudow nie ma. Ot, co.
          Wiem, ze za takie wpisy nie mam co liczyc na "milosc" nielegalnych, ale trudno
          pocieszac naiwnych.
          Robta co chceta, ale porzadek musi byc. Sorry.
          • cuski Kazdy z nas ma wlasne zdanie ! 20.12.05, 02:54
            Kazdy z nas ma wlasne zdanie i wypracowany przez lata
            punkt widzenia - USZANUJMY TO !!!

PS. Nie musimy byc JENOMYSLNI, ale niech laczy nas JEDNOSC - w koncu kazdy
            z nas jest czlowiekiem, a na dodatek Polakiem.
          • speranzaa Re: Co by nie mowic o nielegalnych... 22.12.05, 05:13
            nie zaprzeczam, ze masz racje. tylko jak ktos cche tu zyc i jakos uskladac na
            emeryture ( moze) to placi podatki nawet jak jest nielegalnie. a te baby z
            domkow co sie smieja to tego pozaluja , bo pewno nie placa tych podatkow.
            a co to znaczy , ze 2007 to koniec zartow? czy piszesz o nieprzedluzaniu
            prawka? ale jak ktos sie hajtnie w 2006 to chyba bedzie ok co?
            • homerowy_beret Re: Co by nie mowic o nielegalnych... 22.12.05, 05:27
              Och szczerze Ci zycze zalatwiena sprawy. Nie znam szczegolow. Slyszalem, ze ma
              byc jedno prawo jazdy dla wszystkich stanow, z odciskami palcow czy cos tam, no
              z wpisanym statusem emigracyjnym. Nawet nie ma takiej pozycji jak: - nielegalny.
              Zdazysz, ale nie radz sie mnie tylko fachowca, zcyli prawnika imigracyjnego.
              Nie trzc czasu, please. Chyba pamietam Cie nieco z jedynego spotkania na jakim
              bylem. Powodzenia.
              • speranzaa Re: Co by nie mowic o nielegalnych... 24.12.05, 08:17
                na zadnym spotkaniu nie bylam!
            • homerowy_beret Och, nie stresuj sie, please. 22.12.05, 05:51
              Jestes wyjatkowa wrazliwa i piekna kobieta. Spokojnie. Nie zaluj kasy, nawet
              gdybys sie miala zadluzyc. W tym ostatnim dokumencie byla jakas data 1 oct.
              2006. Prawo jazdy to trzyletni okres, ktory juz leci z pol roku. Przeciez to
              musi potrwac. Jednak dzialaj abys nie znalazla sie w sytuacji bez mozliwosci
              manewru. Nikt stad nikogo nie bedzie wyrzucal na sile. Ja nie jestem ekspertem,
              tylko kibicem i obserwatorem tej rozgrywki.
              Dzialaj! Bo potem sie okaze,ze cwaniacy i kombinatorzy sie zalapali a
              wrazliwe i zdenerwowane osoby nie zrobily nic bo je strach sparalizowal.

Ps. wesolych i pogodnych swiat...i nadziei na pozytywny Nowy Rok. Specjalnie
              dla Ciebie - Speranzoo. A.Z.Homer
              • speranzaa Re: Och, nie stresuj sie, please. 24.12.05, 08:19
                wiesz co , to zadziwiajace, ale nawet mnie nie widizales!
                • cuski Asiu 24.12.05, 15:45
                  Asiu, mysle ze Andrzej bierze Ciebie za inna osobe smile

PS. Andrzej, z tego co wiem, to nikt z tego grona (poza Toba)
                  nie bywal na zadnych marxistowskich zebraniach smile
                  • homerowy_beret OK! 25.12.05, 05:45
                    I tak dobrze jej zycze w preciwienstwie do paru innych osob. Nie da sie kochac
                    wszystkich.
                    • cuski Homerowy beret napisał: 25.12.05, 17:53
                      Homerowy beret napisał:
                      - Nie da sie kochac wszystkich.

Tak samo, jak niemozliwe jest, aby wszyscy nas kochali... zawsze znajda sie
                      osoby nieprzychylne nam.

PS. Nawet Chrystus mial swoich przeciwnikow, ktorzy w koncu Go ukrzyzowali !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka