Dodaj do ulubionych

Chcecie Ameryki, to Wam pokazemy :)

24.06.06, 20:47
Chcecie Ameryki, to Wam pokazemy - tak spiewa Funky Polak
w jednym ze swoich hitow, ale o czym to ja mialem pisac ?
Hmmm... juz wiem smile

W ciagu ostatnich 20-stu lat krag przyjaciol przecietnego Amerykanina
dramatycznie sie zmniejszyl, a liczba osob, ktore twierdza,
ze nie maja z kim rozmawiac o waznych sprawach,
wzrosla ponad dwukrotnie - informuje "American Sociological Review".

PS. A czemu tu sie dziwic, jak kazdy mysli tylko o tym,
jakby tu zarobic krocie.
Obserwuj wątek
    • tadeuszx Re: Chcecie Ameryki, to Wam pokazemy :) 24.06.06, 21:45
      A kto inny moze pokazac prawdziwy obraz zycia w USA? No jasne, ze tylko Wy.
      Ludzie, ktorzy tam na miejscu sa w tym srodowisku, pracuja, zyja wsrod zwyklych
      obywateli. Tylko takie relacje moga byc wiarygodne. Dla mnie jest jasne, ze te
      korespondencje dziennikarzy wysylanych do Stanow, sa zwyczajnie do kitu! To
      knoty typkow wysylanych pod konkretne zamowienie polityczne lub przez jakis
      srodek masowej komunikacji o okreslonym profilu politycznym. A co taki
      dziennikarz moze powiedziec o prawdziwym zyciu obywatela w USA jesli on nie ma z
      nim kontaktu?? Dlatego Wasze relacje, sa jak najbardziej pozadane, potrzebne i
      wiarygodne. Tomasz, Mav, himera i wszyscy, ktorzt sa w Stanach! Piszcie jak
      najwiecej. Widzicie co sie dzieje. Tu niektorzy mysla, ze tam u Was, to napewno
      zlote gruszki na wierzbach rosna i czekaja na zerwanie. No tak! Miales okazje
      Tomasz zetknac sie z tym owczym pedem do Ameryki, za wszelka cene.
      • cuski Re: Chcecie Ameryki, to Wam pokazemy :) 24.06.06, 22:08
        Oj napewno bedziemy, bedziemy pisac jak najwiecej o Stanach
        i nie tylko zle, zeby ktos nam stronniczosci nie zarzucil wink
        • tadeuszx Własnie chodzi o obiektywne i rzetelne 26.06.06, 11:26
          oceny. Wlasne oceny osob, ktore tam mieszkaja i pisza na tym forum.
        • tadeuszx Wlasnie widze:( 16.07.06, 20:07
          cuski napisał:
          > Oj napewno bedziemy, bedziemy pisac jak najwiecej o Stanach
          --------------> Pelna dezaprobatasad
          • cuski Tadeusz 17.07.06, 04:10
            Postaram sie podciagnac smile
        • magdeczka27 Re: Chcecie Ameryki, to Wam pokazemy :) 17.07.06, 04:39
          dzieki nie musiales tego podkreslac wiem,ze miales mnie na mysli
          dzieki wielkie
          • cuski Magda 17.07.06, 04:49
            Akurat w tym przypadku nie mialem na mysli Ciebie.

PS. Widze, ze wiekszosc Twoich postow, to riposta do tego co napisal Cuski.
            • magdeczka27 Re: Magda 17.07.06, 12:29
              tak jest moj drogi
            • tadeuszx A tadeuszx to co?? Przeciez tez sie ciagle Ciebie 17.07.06, 12:41
              czepiam!smile))
              • cuski :) 18.07.06, 03:13
                smile
                • tadeuszx Eno Admin, taki blady usmieszek??! 18.07.06, 08:52
                  Zdaje mi sie, ze Cuski tez powinien, (z obowiazku) czepiac sie tadeusza ixa? A
                  on nic!!? Protestuuuuuje!!!wink) To "eno" podlapalem sobie od Aniolawink) A co, nie
                  wolno?
                  • zbuntowany8aniol Enooooooooo.... 18.07.06, 12:03
                    ...wolno Tadziosmile
                    • tadeuszx Re: Enooooooooo.... 18.07.06, 12:59
                      ahaaa, to ma byc takie enoooooooo... Dzieki Aniolwink)
                      • zbuntowany8aniol No a jakie??? 18.07.06, 13:07
                        Moze takie eno??Czy lepiej enooooooooooooooooooooooooooooooooooo?Wybieraj do
                        koloru do wyborubig_grin
                  • cuski Tadeusz 18.07.06, 12:04
                    Ja tam nie lubie robic za granata zaczepnego smile
                    • tadeuszx A ja luuubie! I jestem caly!:))) 18.07.06, 13:01
                      ...na razie... smile)
                      • zbuntowany8aniol Tadzio 18.07.06, 13:08
                        Do czasubig_grin
                        • tadeuszx Tak, tak, widzialem te poszatkowana 18.07.06, 13:12
                          mysze... Myslisz ze mi to samo grozi??wink)
                          • zbuntowany8aniol Nie wiem,ale lepiej nie ryzykowac:D 18.07.06, 13:17
                            Ciekawe kto mnie kiedy pozszywa????Kurde,a tak se wisze w plasterkach na tej
                            taccebig_grin
                            • tadeuszx Koniecznie musisz wymienic awatarka, bo 18.07.06, 13:20
                              odzyskalas konto i teraz jestes cala, zywa, zdrowa i aktywnawink)
                              • zbuntowany8aniol Tadzio w tamtym drugim jestem zywa:) 18.07.06, 13:25
                                A Aniol narazie jest pociachany,ale wszystko w swoim czasiesmile
                                • cuski Jesli chodzi o mnie... 19.07.06, 03:17
                                  ... to najbardziej podobal mi sie ten I-szy awatarek smile
                                  • zbuntowany8aniol Pierwszy... 19.07.06, 08:59
                                    ...tzn.,ktory?
                                    • tadeuszx Pierwszy... to ten mysza81;))) 19.07.06, 09:09
                                      tak mysle? Bo mnie sie tez podoba taki zadumany...
                                      • zbuntowany8aniol No przecie jest:) 19.07.06, 09:11
                                        M_81 ma tego samego Aniolka co miala na poczatkusmile
                                    • cuski Pierwszy, tzn. 19.07.06, 11:49
                                      ten ze skrzydlatym aniolem o blond wlosach smile
                                      • zbuntowany8aniol Re: Pierwszy, tzn. 19.07.06, 11:51
                                        Tak myslalam,ale on jest tylko M_81smile
                                        • tadeuszx Kurna, miał pokazywać Amerykę 23.07.06, 17:17
                                          a pokazuje ... myszę!? wink)
                                          • zbuntowany8aniol Myszaaaa... 23.07.06, 20:17
                                            ...nie na pokaz jestsmile
                                            • tadeuszx Re: Myszaaaa... 23.07.06, 20:29
                                              No to wymień wreszcie tą pokrojoną kiwimyszę!?
                                              • zbuntowany8aniol Tadzio,ale ten Aniolek o blond krotkich wloskach 23.07.06, 20:39
                                                i takiej buzce zamyslonej z pieknymi oczetami,to ni w piec ni w dziesiec juz
                                                nie pasuje do tego nicka z8a i do tej wizytowkisad
                                          • cuski Tadeusz 24.07.06, 03:47
                                            Od czegos trza zaczac wink
                                            • tadeuszx O nie! Tomasz, to jest polska Mysza! 24.07.06, 22:24
                                              Noooo, chyba, że ją weźmiesz do tej Ameryki... w drodze powrotnej po wizycie w
                                              kraju. Stary, co Ci szkodzi!? A badaj jaką możesz mieć korzyść! Mysza może Wam
                                              np. dziecko bawić. Za ... Twoje pół pensji i utrzymaniewink) Przecież oboje (z
                                              dziewczyną) pracujecie, a termin leci Tomuś, oj leci sad(
                                              Kurna, termin nie zapisany!
                                              • cuski Tadeusz 25.07.06, 03:28
                                                A skad wiesz, ze moja dziewczyna pracuje ?
                                                • tadeuszx Tomasz, kazała mi nie mówić kto mi to 25.07.06, 15:27
                                                  powiedział. Więc rozumiesz, że nie mogęwink)
                                                  • cuski Tadeusz 26.07.06, 02:24
                                                    A skad wiesz, ze ta co Ci kazala sie nie myli ? smile
                      • cuski Tadeusz uwazaj, bo... 19.07.06, 03:15
                        Tadeusz uwazaj, bo czasami moze klejnoty rodzinne oberwac smile
                        • tadeuszx Ciiiiicho Tomasz... to tylko atrapa... 25.07.06, 22:28
                          wink)
                    • tadeuszx A Ty Tomasz ciągle taki ciekawy jesteś 26.07.06, 10:42
                      i mnie wypytujesz o moje źródła informacji. Ale tych charakterystyk
                      forumowiczów, to coś nie chcesz opublikować!? wink)
                      • cuski Tadeusz 26.07.06, 11:34
                        Jakich charakterystyk ?
                        • tadeuszx A tych, które zrobiła Twoja dziewczyna 31.07.06, 16:52
                          odnośnie osób z forum. A Tadzia też scharakteryzowała?
                          • cuski Tadeusz 01.08.06, 02:31
                            Na szczescie moja dziewczyna Ciebie nie zna wink
                            • zbuntowany8aniol I dobrze,bo by sie zapewne za glowe chycila... 01.08.06, 10:03
                              ...z kim tu Tomek urzedujewink))
                              • cuski :) 01.08.06, 12:30
                                smile
                              • tadeuszx A co Myszaczku, boisz się konkurencji? ;)) 01.08.06, 13:42
                                Że Tadzio zamiast za Tobą, biegałby za Tomka dziewczyną. Nooooo, nie można tego
                                wykluczyć, widziałem na fotce tę laskę!wink)) Taaaaa, może by sie udało nawet
                                poderwać i wystawic Tomka do wiatru?? wink))
                                • zbuntowany8aniol Tadzio,ja sie nie boje konkurencji...nawet mi 01.08.06, 19:54
                                  przez glowe taka mysl nie przeszla.I nie w glowie mi amory.
                                  Podrywaj kogo chcesz,tylko pamietaj,ze Admin patrzysmile
                                  • tadeuszx No właśnie to robię! Podrywam nawet Anioła!;)) 01.08.06, 20:58
                                    A Cuski niech se patrzy. Tyle jego co zobaczy wink))
                                    • zbuntowany8aniol Podrywasz Aniola??Hmmm... 01.08.06, 21:12
                                      ...nie zauwarzylam.
                                      • tadeuszx Taaaa, Anioł, Ciebie to muszę tak ostrożnie 02.08.06, 09:59
                                        do jakiegoś kąta zwabić, bo ja mi się wywiniesz, to znowu dostanę (chyba z setny
                                        raz) po łapach!wink
                                        • zbuntowany8aniol Re: Taaaa, Anioł, Ciebie to muszę tak ostrożnie 02.08.06, 19:07
                                          Nom dostaniesz,bo juz wiem jakie masz zamiary!!!!!!!!!!!!!!wink))
                                          • tadeuszx Wiesz? Wyczaiłaś mój podstęp i nie wiejesz w 02.08.06, 22:05
                                            popłochu? Teraz ja muszę zrobić to Twoje hmmm...
                                            wink))
                                            • zbuntowany8aniol Wiem:) 03.08.06, 14:23
                                              No rob hmmm....smile)))
                                • cuski Tadeusz 02.08.06, 02:40
                                  Moja dziewczyne jest bardzo ciezko poderwac smile
                                  • tadeuszx E, poważnie!?? To już tak przybrała na wadze?? 02.08.06, 19:47
                                    Hmmmm... no tak, w stanie błogosławionym to sporo przybierająwink)
                                    • cuski Tadeusz 03.08.06, 03:18
                                      Oj sklada Ci sie, sklada Ci sie ochrzan smile
                                      • tadeuszx Aha! I wyszło szydło z worka!!! To po to chciałeś 03.08.06, 08:33
                                        mnie wrobić w moderatora, żebyś mnie mógł ochrzaniać!? wink))
                                        • cuski :)))) 03.08.06, 13:57
                                          Miedzy innymi po to, he he he...
                                          • tadeuszx Dobrze że się mignąłem od tej fuchy... hahaha... 03.08.06, 16:25
                                            ... i spokojnie sobie dalej możemy ludzi wkręcać (z adminem na czele).
                                            • cuski :) 04.08.06, 02:56
                                              smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka