ghurka 18.10.06, 06:18 komu sie podoba obecny rzad?oraz ten prezydent.f.pokazali go tu przypadkowo w tv podczas wizyty w izraelu.ten facet nawet nie umie sie poruszac.zycze jak najlepiej ojczyznie , ale z tymi politykami bedzie kiepsko. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasminar Re: dla skazanych na to 18.10.06, 09:50 Jesli zyczysz jak najlepiej to moze wez go tam do siebie czy cos)hi hibo on tu straszny zamęt sieje i pogrąża nas coraz bardziej Odpowiedz Link
ghurka jasminar 19.10.06, 05:50 ale powiedz mi jakiego madrale proponujesz na zastepstwo? Odpowiedz Link
tadeuszx No i tu się z Gurką zgadzam. 18.10.06, 11:50 Też nie podoba mi się ten prezydent. Od czasu wysunięcia go na kandydata PiS-u. Dla mnie, to był "dziwny" kandydat. Rozumiałem racje Jarosława, ale osobiście, będąc na jego miejscu, nie zdecydowałbym się na taki ruch. Ghurka, rozumiesz co chcę przez to powiedzieć? Prezydent jest marionetką w rękach swego brata blźniaka. Facet miał swego czasu wylew krwi do mózgu... Nie wierzę, nie wierzę, że to nie zostawiło śladów chociażby w możliwościach sprawnego operowania posiadaną wiedzą!? Dla mnie dowodem potwierdzającym moje podejrzenia, był "meldunek" Lecha, prezydenta-elekta... Żałosne!!! Po jaką cholerę on się "wysilił" na ten "dowcip"?? Kompromitacja inteligencji głowy państwa! Uffff, szkoda gadać... Ghurka, masz rację jeśli chodzi o Lecha. Uważaj na Jarosława! To jest mózg, strateg wszystkiego! Facet niezwykle bystry, sprytny i mający swoje cele. Do "pomocy" ma J. Olszewskiego, który też jest wielki bystrzak. Po to jest ulokowany koło Lecha jako "doradca"! Ojjjj, jakie proste sprawy muszę tu wywlekać.... frustracja( Odpowiedz Link
ghurka Re: No i tu się z Gurką zgadzam. 19.10.06, 05:48 Tadziu ale co kraj ma z tej bystrosci strategicznej?sytuacja uwazam jest tragiczna.kleska.narod cierpi.kiedy sie pojawi nastepny Pilsudzki? Odpowiedz Link
jasminar Re: No i tu się z Gurką zgadzam. 19.10.06, 15:13 Trzeba byłoby go ghurka sklonowac nie ma innego wyjscia Odpowiedz Link
cuski Kurna, co jest grane ? 19.10.06, 15:31 Kurna, co jest grane ? Moze mi to ktos wytlumaczy ? Kazdy narzeka, ze w Polsce panuje bieda i ogolna mizeria, ale niemal kazdy jezdzi zachodnim samochodem i przesiaduje w okolicznych budkach z piwem ? Odpowiedz Link
jasminar Re: Kurna, co jest grane ? 19.10.06, 15:34 Ja tam nie narzekam na biede tylko na kretynów którzy się do władzy dorwali Odpowiedz Link
cuski Re: Kurna, co jest grane ? 19.10.06, 15:39 Ok Jasminar, ale ktos tych kretynow musial wybrac... nie wzieli ot tak, sami z siebie Odpowiedz Link
jasminar Re: Kurna, co jest grane ? 19.10.06, 15:46 Odnosze wrażenie że kretyni wybrali kretynów innego wyjasnienia chyba nie ma Odpowiedz Link
cuski Re: Kurna, co jest grane ? 19.10.06, 15:47 Czyli co, wiekszosc Polakow to sami kretyni ? Odpowiedz Link
jasminar Re: Kurna, co jest grane ? 19.10.06, 15:59 Patrząc na ten wybór mozna byłoby wyciagnać takie wnioski... Odpowiedz Link
ghurka Re: Kurna, co jest grane ? 20.10.06, 05:49 a ty na kogo glosowalas?powiedz w koncu jaka mialabys propozycje uzdrowienia sytuacji? Odpowiedz Link
jasminar Re: Kurna, co jest grane ? 20.10.06, 08:45 Głosowałam na PO i gdybym miała głosowac jeszcze raz zagłosowałabym tak samo. Mysle ze "babranie" się w przeszłości w obecnej sytuacji powoduje więcej złego niz dobrego,takie rzeczy trzeba było zrobic znacznie wczesniej teraz to jest juz poprostu zapózno.A "żąglowanie" szafą to juz jest jak dla mnie objaw skrajnego debilizmu. Obnizyc podatki!!!! Odpowiedz Link
ghurka Re: Kurna, co jest grane ? 21.10.06, 05:57 nie uwazam zeby rzady PO cos zmienily.ten tusk i rokita sa malo wiarygodni.generalnie nie widze nikogo na tej scenie politycznej ,kto moglby cos zmienic.cala akcja to przepychanka o stolki i kase.a co do grzebania w przeszlosci.zawdzieczamy to niejakiemu mamocie Mazowieckiemu ,ktory osiol zdecydowal postawic czarna kreche nad przeszloscia.nie zgadzam sie z tym.jaruzelski ,kiszczak i inni bandyci powinni isc do wiezienia.dawno temu.mam nadzieje ze ich wsadza.Polski narod stracil 6 mln najlepszych obywateli w czasie okupacji hitlerowskiej.potem nastepne pare milionow arystokracji i elity zostalo na zachodzie.w koncu wujek stalin zajal sie reszta madrych.mielismy duze straty i dlatego mamy duze problemy.ale potencjal jest,chocby w Tobie.wiec do dziela. Odpowiedz Link
jasminar Re: Kurna, co jest grane ? 21.10.06, 09:34 A dla mnie Pan Tusk jest jeszcze najbardziej wiarygodny z tych wszystkich oszołomów na polskiej scenie politycznej przynajmniej nie obiecuje gruszek na wierzbie a jego propozycje wydają sie byc logiczne i przemyslane.Pozatym w Polsce nie da się rzadzic nie mając zdecydowanej więkrzosci poniewaz w zaden sposób partie nie potrafia sie porozumiec ponad podziałami dl priorytetowego dobra tego kraju zreszta gdzie dwóch polaków tam trzy zdania i cztery problemy. W kwestii Jaruzela i jemu podobnych optowałabym za dotkliwa kara finansowa i zabraniem sutej emeryturki a nie pakowaniem do więzienia ,w takim przypadku to znowu my bedziemy płacic za jego utrzymanie to po pierwsze a po drugie raczej nijak sie to przyczyni do ogólnej poprawy sytuacji w Panstwie. Odpowiedz Link
cuski Jesli chodzi o mnie, to... 21.10.06, 18:27 Jesli chodzi o mnie, to od jakichs 8 lat staram sie nie glosowac na ludzi (niemal wszyscy kandydujacy sa dla mnie niewiarygodni)... stawiam zwykle krzyzyk (chybil trafil) przy jakims nazwisku na liscie, ktorej udzielam poparcia. Achaaa i jeszcze jedno... od tylu samo lat staram sie systematycznie wycinac w pien wszystko, co mieni sie byc komuchem lub liberalem Nooo, to by bylo na tyle Odpowiedz Link
tadeuszx Re: Jesli chodzi o mnie, to... 21.10.06, 19:58 No to ja mam krytyczny stosunek do liberałów nieco dłużej, bo od 1990 gdy został ogłoszony plan Balcerowicza. W takim jednym sklepie mięsnym w polemice z kilkoma osobami, poddałem go wtedy ostrej krytyce, wykazując przewidywane skutki. Miesiąc temu, na poczcie, zaczepił mnie jeden z tych dyskutantów i ku memu zaskoczeniu, przyznał, że miałem rację!? Zaskoczenie moje wynikało nie z tego, że miałem rację, ale z tego, że on pamiętał to tyle lat??! Szok! Nie ściemniam, nie picuję i nie chwalę się bo to olewam. Opisuje to, co mi sie przytrafiło i ... phe, nie zależy mi czy ktos uwierzy, czy wykpi. W kwestii racji p. Tuska... załamanie kompletne. Powtarza co mu ktoś podpowie, ale nie wie co gada) Przeciez to PO nie ma nawet programu gospodarczego? Hasła: prywatyzacja, obniżenie podatków, obcięcie wydatków, ograniczenie deficytu budżetowego, utrzymywanie inflacjii poniżej 2% w skali rocznej... (może coś pominąłem?) bez kompleksowego wpisania tego w działalność i rolę państwa, chociażby w kwestiach wywiązywania się ze zobowiązań wynikających z tej ułomnej Konstytucji, mogą jedynie pogłębić trudną sytuację ogromnej rzeszy Polaków w kwestii bezpieczeństwa, ochrony zdrowia, świadczeń ZUS dla emerytów i rencistów, zwiększenia wydatków rodzin na szkolnictwo itd. itp. Przecież to co Tusk mówi, to nic nowego!? To te same durnoty, ćwiczone w formie eksperymentu gospodarczego przez ostatnie 16 lat!? Właśnie przez nie wpadliśmy w takie kłopoty! To jeszcze mało tego zła, co wyrządzili? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=42263&w=50656853 Odpowiedz Link
jasminar Re: Jesli chodzi o mnie, to... 21.10.06, 20:06 Cuski to zostaje Ci np Lepper? Odpowiedz Link
cuski Jasminar 21.10.06, 20:26 Pisalem przeciez powyzej, ze od jakichs 8 lat nie stawiam na ludzi, lecz na opcje polityczne i ich programy... akurat PO nie odpowiada mi programowo... co do kadry partyjnej, to chyba najlepiej wyszkolonych politykierow maja komuchy, z racjii tego, ze przez okres komuny duzo nakradli a kapuche ulokowali w szwajcarskich bankach... teraz z samych odsetek moga robic szkolenia swojemu mlodemu narybkowi Odpowiedz Link
ghurka Re: Jasminar 22.10.06, 05:31 osobiscie uwazam ze narazie nie ma tam nikogo.z przykroscia dodam ze najbardziej przedsiebiorcze(inteligentne)jednostki wyjezdzaja do innych krajow .nie maja zamiaru wracac.inwestuja zarobione pieniedze tam gdzie je zarabiaja.nie wrozy to nic dobrego.przynajmniej nie szybko jakies zmiany beda. Odpowiedz Link
jasminar Re: Jasminar 22.10.06, 09:36 A wiesz Cuski ja odnosze wrazenie ze programów jako takich tez nie ma sa tylko przwaznie obietnice i to bez pokrycia generowane tylko na potrzebe chwili dla omamienia pt wyborców a potem to hulaj dusza piekła niema a Ci co nas wybrali to niech sobie pluja w przysłowiową brode.... Odpowiedz Link
cuski Re: Jasminar 22.10.06, 18:18 Zdaje sobie sprawe, ze wszyscy obiecuja, ale jedni chca byc Janosikami, a drudzy Anty-Janosikami... osobiscie wole tych pierszych, he he he... Odpowiedz Link
jasminar Re: Jasminar 23.10.06, 11:18 a mnie sie wydaje ze Polacy przyzwyczaili sie do janosików i tylko czekają zeby im ktos cos dał , a tak sami od siebie to nie bardzo Odpowiedz Link
tadeuszx Pan Tusk... hahaha... 22.10.06, 19:06 images1.fotosik.pl/223/7371b8d8d5cbf672.jpg Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Bardzo ladnie wyszedl na zdjeciu niczym... 23.10.06, 08:52 ...przebiegly i chytry lis A tak wracajac do tematu watku,to jak dla mnie polityka i politycy to jedno 30 i to poki co nigdy sie nie zmieni. Odpowiedz Link
ghurka Re: Bardzo ladnie wyszedl na zdjeciu niczym... 24.10.06, 03:12 a moze ty to zmienisz?za kim sie opowiadasz? Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Ghurka,fakt glosowalam na p.Kaczynskiego,ale... 24.10.06, 09:49 ...z tego co teraz widze,to sa to rzady pelne skandali itp.rzeczy. Ja mam zmieniac??Ghurka,ja nie widze poki co odpowiedniej osoby na czele panstwa.Jak narazie to tylko nam wszyscy obiecuja i guzik z tych obietnic. Osobiscie w polityke sie nie bede mieszac,bo ja zielona w tej materii i z pelna odpowiedzialnoscia powiem,ze chyba jestem typem kobiety z dawien dawna,kiedy to byly one u bogu swoich partnerow i bacznie sie tylko przysluchiwaly. Ghurka,a moze Ty to zmienisz??? Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Acha,i jak mawia moj dziadek... 24.10.06, 09:51 ...trza wybierac mniejsze zlo od wiekszego w polityce i spelniac swoj obowiazek chodzac na wyboru. Odpowiedz Link
cuski Ja tez glosowalem na... 24.10.06, 15:16 Ja tez glosowalem na Kaczynskiego i zaglosowalbym ponownie, poniewaz nie ma i nie bylo dla mnie zadnej innej alternatywy. Odpowiedz Link
jasminar Re: Ja tez glosowalem na... 24.10.06, 15:48 o matko ale dlaczego Cuski dlaczego ,przeciez ten program to utopia takie rzeczy sa niewykonalne,to sie nigdzie nie udało i zapewne nie uda,to jest program pod publiczke i to taka (prosze nie bierz tego do siebie) nie starajaca sie wniknac w szczegóły tylko przyjmujaca wszystko na zasadzie tak powiedzieli to tak pewnie jest Odpowiedz Link
kiki-sriki pffff Giertych 24.10.06, 16:01 a co powiecie na tego oszoloma? wczoraj na TVN pokazywali swietna antyreklamowke wyborcza zrobiona przez licealistow z Gdanska w odpowiedzi na reklamowke wyborcza pana Giertycha! dobre to bylo! Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Kiki,on to faktycznie oszolom... 24.10.06, 16:12 ..mysli,ze poprawi sytuacje szkolnictwa w kilka chwil. A co do reklamowki,to nie ogladalam i moze dobrze,bo by mnie pochlastalo do reszty. Odpowiedz Link
kiki-sriki Re: Kiki,on to faktycznie oszolom... 24.10.06, 16:17 giertych ma taki filmik wyborczy jak ida uczniowie do szkoly i przed grupka uczniow nie pasujacych do wizerunku LPRowiskiego zamyka sie brama szkoly a pomysl Giertycha jest taki zeby zle dzieci wysylac do specjalnych szkol! Uczniowie z gdanskiego liceum nakrecili antyreklamowke na styl giertychowskiej: ida w garniturkach a na twarzach maja zdjecia Giertycha.. Kaczynskiego i Leppera i przed nimi zamyka sie brama sejmu! i tekst na koncu w stylu: szukamy tylko madrych politykow szkoda ze ich brak w koalicji! Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Madry tekst:) 24.10.06, 16:21 A co do pomyslu p.Giertycha z wysylaniem zlych dzieci do szkol specjalnych,to niech se w (_I_) wsadzi taki pomyslTo nie zmieni problemu,ktory mamy,tak mysle. Wogole,to moze niech on sam idzie do takiej szkoly najpierw,a nie opowiada glupot. Odpowiedz Link
cuski Cos Wam powiem, apropos szkolnictwa: 24.10.06, 19:51 Cos Wam powiem, apropos szkolnictwa: - Niech Bog Nas broni przed amerykanskim systemem szkolnym... to co mnie wkur... u Polakow, to przechwytywanie zachodnich wzorcow i to z reguly tych zlych Odpowiedz Link
cuski Powiem tak: 24.10.06, 19:47 Powiem tak: - Podobaja mi sie niektore punkty programowe LPR, ale partia ta ma fatalne przywodztwo. Odpowiedz Link
ghurka Re: Ghurka,fakt glosowalam na p.Kaczynskiego,ale. 24.10.06, 21:14 porzadzic to lubie ,tak samo jak ty ale do polityki raczej sie nie nadaje. Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Ja rzadzic nie lubie i dobrze o tym wiesz... 25.10.06, 09:01 ...ze zle mi to wychodzi. Odpowiedz Link
tadeuszx Zadziwiające? Widzę, że tutaj chyba wszystkim 24.10.06, 19:04 podoba się obecny system oświaty? Cokolwiek Giertych zaproponuje, atakują, krytykują, z góry wiedzą, że to nic nie da, że to głupota itd. itp. A ja widzę, że tu same jasnowidztwo panuje? Tylko, że jakoś w te przepowiednie domorosłych jasnowidzów nie wierzę! No nijak nie wierzę!? Nie twierdzę stanowczo, coś się nie uda? Nie powtarzam bredni powielanych w mediach, których źródłem są ludzie z PO i SLD. To właśnie rządy ludzi z tych partii, doprowadziły do tego, co mamy! Więc niezwykłą ciemnotą umysłową wykazują się ci, którzy powielają poglądy tych, którzy to szkolnictwo doprowadzili do tak tragicznego stanu!! Durnota najniższych lotów! Debilstwo i oszołomstwo razem wzięte! Twierdzę stanowczo, wbrew panującemu tu poglądowi, że w szkołach źle się dzieje! Że nie ma warunków do nauki, za którą wszyscy płacimy! Potwierdzają to chociażby wyniki matur! No chyba, że ktoś jest tak tragicznie głupi, że powie iż te wyniki, to też wina Giertycha!?? Boże, co z tymi ludźmi się dzieje!?? Oni przestali myśleć!??? Odpowiedz Link
kiki-sriki Re: Zadziwiające? Widzę, że tutaj chyba wszystkim 24.10.06, 19:14 zaznaczam stanowczo ja sie w dyskusje z tadziem nie wdaje! Odpowiedz Link
cuski Wedlug mnie rowniez... 24.10.06, 19:54 Wedlug mnie rowniez obarczanie Giertycha za wszystkie bledy w szkolnictwie jest jedna wielka pomylka. Odpowiedz Link
kiki-sriki Re: Wedlug mnie rowniez... 24.10.06, 20:00 za bledy nie tylko za pomysly! jak amnestia mautaralna! Odpowiedz Link
tadeuszx Tomasz, ta amnestia polegała na tym, 24.10.06, 21:00 że maturzystom, którzy nie zaliczyli jednego przedmiotu zaliczano jako zdane i dawno swiadectwo maturalne. W zamyśle chodziło o to, że jeżeli co piąty nie zdał matury, to przecież skandal!? Jak oni w tych szkołach byli uczeni?? No co, tylu tumanów??! Więc MEN uznając, że za ten stan rzeczy, częściowo winę ponosi zły system edukacji, "darował" jeden niezdany egzamin. No i to wszystko. I tak wiele o to wrzasku?! A co, może nieprawda? Może nie spaprali tak tego szkolnictwa? Porąbane pomysły szalonych liberałów, doprowadziły do tego, że gnoje zamiast się uczyć, zakładali nauczycielom kubły ze śmieciami na głowę!! No nie wyrobię! Popatrz ile teraz "Nostradamusów" przepowiada klęskę działań naprawczych?? Tylko psiakrew, gdzie toto było, gdy te "liberpopaprańcy" psuli to szkolnictwo?! Dlaczego wówczas nie "przepowiadali" z takim zapałem tych skutków, które mamy teraz??! Ahaaaaa, bo w telewizji chwalili... to "polska durnota" powtarzała bezrozumnie! Teraz w mediach prywatnych, od zawsze sprzyjających "liberpopaprańcom", krytykuje się każdą próbę naprawy, to "polska durnota" znowu powtarza! No szok, oduczyło się toto samodzielnego myślenia!? Odpowiedz Link
ghurka Re: Tomasz, ta amnestia polegała na tym, 24.10.06, 21:21 ja sie z Tadziem zgadzam. Odpowiedz Link
tadeuszx Bardzo, ale to bardzo proszę, nie wmawiać mi, 25.10.06, 10:36 że jestem zwolennikiem LPR-u, PiS-u, Samoobrony lub czekokolwiek z tych polskich bytów politycznych. NIE jestem zwolennikiem żadnej partii! Stwierdzaj jedynie, opierając się na faktach, że dotychczasowa polityka reform gospodarczych prowadzona od 1989 r. była błedna! Cały ten kierunek, co teraz już widać jasno i wyraźnie, prowadzi do nikąd! Do całkowitej destrukcji państwa, rozbicia społeczeństa i podcięcia mu korzeni, w tym fundamentu wszystkiego - rodziny! Ludzie, czy to nie jest paranoiczne rozdwojenie jaźni, jeśli z jednej strony w szkołach, mediach, systemie prawnym, pozbawia się skutecznie rodziców możliwości wpływu na wychowanie własnych dzieci, a z drugiej strony mówi, że za dzieci i ich wychowanie odpowiadają rodzice???! Co to jest??! Z jednej strony mówi się, że w gospodarce, szkolnictwie, służbie zdrowia itd. jest źle i jednocześnie potępia, prorokuje klęskę i wyśmiewa, że wszelkie próby zmian i naprawy tego stanu rzeczy, z góry twierdząc, że to głupota i bzdura?? Skoro ci ludzie są tak wszechwiedzący, dlaczego gdy wprowadzano te szalone reformy nie potrafili wtedy "przepowiedzieć" ich skutków??! Dlaczego wówczas popierali to co teraz mamy i oni sami krytykują i ubolewają??! Ale żadnych zmian nie chcą!? Blokują, wyśmiewają, krzyczą, protestują... No szok! Takie zachowanie świadczy o najzwyklejszym zaniku umiejętności logicznego myślenia, wyciągania wniosków i realnego spojrzenia na otaczającą nas rzeczywistość!? A mnie właśnie o to chodzi! O samodzielne myślenie i logikę! O rzetelną i w miarę obiektywną ocenę sytuacji, wyciągnięcie wniosków i uczenie się na błędach! Bo nikt nie zaprzeczy, że np. te 2 mln. Polaków, którzy pracują za granicą, świadczy o totalnej porażce polskiego kierunku reform!!! A może jedna ktoś zaprzeczy? Hehehe... i powie... to wina PiS-u... bo chce coś zmienić??!!! No wiecie... nie mogę pojąć takich meandrów logiki niektórych...??? Ps. A temu PiS-owi i całej tej "koalicji", też trzeba dobrze patrzeć na ręce!! I to bardzo uważnie! Odpowiedz Link
tadeuszx A tu, proszę bardzo - dowód na konieczność 25.10.06, 15:15 odizolowania osobników anormalnych od reszty uczniów wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=286870 Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Co za mendy!!!! 25.10.06, 19:37 Szlag mnie trafia jak juz nawet malolaty tak sie zachowuja!!!! Odpowiedz Link
ghurka Re: Bardzo, ale to bardzo proszę, nie wmawiać mi, 26.10.06, 05:44 nie pozostaje mi nic innego jak znowu Tadziowi przyznac racje.bo ja ma. Odpowiedz Link