magdeczka27 13.11.06, 16:49 koszmar tylko powybijac co ze dupki wrocilam o 7.30 rano do domu w zyciu nie bylam tak padnieta a wszystko to z naszych podatkow a oni i tak mloty wybieraja zle pozdrawiam was cieplo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jowitta17 Re: nigdy wiecej wyborow 13.11.06, 17:04 ja szczęśliwiej o 24-tej,ale komisja w szpitalu , gdzie zagłosowało 7-em osób,cóż biurokracja kwienie w naszym kraju, a komputery zamiast pomagać wydłużają w nieskończoność całą procedurę na piechotkę licząc głosy kiedyś, komisje były gotowe w godzinę Odpowiedz Link
jowitta17 Re: Jasminar 15.11.06, 13:59 masz rację forsa za wybory jest dobra ,ale gwoli wyjaśnienia ,ponieważ bywam często członkiem komisji : nie jest tak jak myślicie dla komisji wybory zaczynają się dużo wcześniej bo najpierw każdrazowo szkolenie, w sobotę przed wyborami , czekasz od rana aż przywiozą karty do glosowania i inne dokumenty, to trzeba zabezpieczyć , przeliczyć, przygotować salę do glosowania,i to jest srednio pół dnia z soboty, w dzień wyborów ,komisja ma obowiązek być w lokalu conajmiej godzinę przed otwarciem lokalu , aby te wszystkie karty ostęplować , i od 6,00 być gotowym i czekać na wyborców.I wszystko byłoby ok, gdyby nie to że ostatnie wybory mają zapewniona obsługę informatyka w każdej komisji , co wydawałoby sie że pracę usprawni , nic mylnego ,tylu protokołów co ten facet musiał nadrukować to sie w głowie nie mieści,jakiś głupich kluczy zastosować, no paranoja i tak jak pisałam w poprzednim poście dawniejsze liczenie i pisanie tych protokołów w moim przypadku zajęłoby co najwyżej godzinkę.Myślę że troszkę wyjaśniłam. Ja jednak cenie sobie te dodatkowe pieniądze Odpowiedz Link
cuski Jowita 16.11.06, 00:31 Sprawy wyborcze, to moja specjalnosc PS. A czy wiesz, co to jest Miejska i Powiatowa Komisja Wyborcza ? Odpowiedz Link
jowitta17 Re: Jowita 18.11.06, 21:55 cuski napisał: > Sprawy wyborcze, to moja specjalnosc > > PS. A czy wiesz, co to jest Miejska i Powiatowa Komisja Wyborcza ? haha, no jakże, jestem można powiedzieć weteranka Odpowiedz Link
cuski Re: Jowita 18.11.06, 22:03 No to fajnie PS. A w temacie terytorialnych komisji wyborczych, to dobrych kilka latek wstecz przewodniczylem wlasnie takiej jednej (miesiac harowki) i bylem najmlodszym przewodniczacym w Polsce Odpowiedz Link
jowitta17 Re: Jowita 18.11.06, 22:07 no właśnie wszystkim się wydaje ,że praca w komisji, to tylko ten jeden dzień wyborów , a to przeciez zupełnie inaczej wygląda z bliska Odpowiedz Link
cuski Re: Jowita 18.11.06, 22:18 Praca w obwodowej komisji wyborczej, to "bulka z maslem", natomiast terytorialna komisja to naprawde harowka, szczegolnie gdy takiej komisji sie przewodniczy. Odpowiedz Link
jowitta17 Re: Jowita 18.11.06, 22:28 wiesz to wszystko zależy ,na jaki okręg trafisz , i jacy ludzie w tej komisji, , no i ile jest list , ile partii startuje , no wiesz wiele jest w tych wyborach duże okręgi jak były to komisje nawet te obwodowe miały co robić Odpowiedz Link
cuski Re: Jowita 18.11.06, 22:36 Jowitko wszystko sie zgadza... wybory samorzadowe maja to do tego, ze nawet na samym dole (w obwodzie wyborczym) jest co robic, ale teraz wyobraz sobie, ze np. w moim miesci Miejska Komisja Wyborcza ma pod soba 28 Obwodowych Komisji Wyborczych - to jest dopiero mlyn Odpowiedz Link
cuski Magda 14.11.06, 00:22 Dlaczego wrocilas do domu o 7.30 rano ??? Siedzialas moze w obwodowej komisji wyborczej ??? Odpowiedz Link
magdeczka27 Re: Magda 14.11.06, 11:30 to byla komisja zwykla na wsi w szkole przyszla polowa ludzi tylko 350 cale szczescie tylko,ze list bylo 4 na jednej 19 partii i na kazdej po 10 os trzeba bylo zliczyc ile glosow miala kazda partia i dana os i spisac kazdego pozniej tak samo do powiatu i do rady gminy najmniej na burmistrza ale 7 kadnydatow koszmar chcialo sie plakac i smiac glosy byly policzone ale debilowi nie podobalo sie slowko jedno zamiast do napisane bylo w i trzeba bylo jechac ztym wszystkim do szkoly poprawic wydrukowac i podpisac wiec wszyscy raz jeszcze musieli jechac do urzedu a tam jaja jak diabli okazalo sie ze cos co bylo 3 godz wczeniej dobrze stalo sie nagle zle i trzeba bylo zmienic znowu jedno slowko tak wiec wrocilam do domu o 7.30 o glodzi i chlodzie wykapalam sie tylko i poszlam spac wstalam po 14 nieprzytomna i tak mloty wybrlai stara os mamy stara burmistrzowa ta co byla teraz tak wiec mam dosc nigdy w zyciu wiecej zadnychw yborow a za ta meczarnie dostalam az 135zl mozna sie usmiac wole nie myslec ile mieli roboty w tych glownych komisjach do dzisiaj dochodze do siebie jestesm spiaca i zla pozdrawiam ide dalej spac Odpowiedz Link
jasminar Re: Magda 14.11.06, 20:48 Faktycznie strasznie mecząca "Ta harówka" i tylko za marne 135pln toz to woła o pomste do nieba powinni byli zapłacic przynajmnie 1355pln buhahaha Odpowiedz Link
cuski Jasminar 15.11.06, 02:14 Za 1355 PLN dziennie, to i ja moglbym harowac, he he he... Odpowiedz Link
jasminar Re: Magda 15.11.06, 08:08 czegos tu nie rozumiem przeciez nikogo nie brali z łapanki praca w komisji była dobrowolna,pojsc z własnej nieprzymuszonej woli ,dostac kase i jeszcze narzekac.....Polak potrafi!!! Odpowiedz Link
magdeczka27 Re: Magda 15.11.06, 12:59 ano zapisal mnie znajomy bo kandydowal a ze nie mam nic do roboty i nie pracuje to sie zgodzilam nie narzekam ale uwazam,ze za tyle roboty nalezy sie wiecej zreszta juz wydalam troche kupilam sobie cos super bialego koronkowego a reszta jest na lekarza tak wiec kasa sie przydala tak czy inaczej Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol A ja nie bylam na wyborach... 16.11.06, 11:15 ...bo co to za wybory jak sie czlek dowiaduje 3 dni wczesniej,ze cos takiego wogole jest. U nas ma byc druga tura wyborow prezydenta Krakowa. Odpowiedz Link