Dodaj do ulubionych

Zitate Sarrazin:

17.10.09, 10:24
"Je niedriger die Schicht, umso mehr Geburten"

http://www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-47442.html
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Zitate Sarrazin: 17.10.09, 10:33
      Sarrazin ma racje nie tylko w tym punkcie.

I, o dziwo, tym razem medialny walec nie przejechal sie po nim jak po Evie
      Hermann, lecz uznal ze pora na dyskusje...

Czyzby pekla banka politycznej poprawnosci?
      • ja.nusz Re: Zitate Sarrazin: 17.10.09, 11:15
        maria421 napisała:

> I, o dziwo, tym razem medialny walec nie przejechal sie po nim jak po Evie
        > Hermann, lecz uznal ze pora na dyskusje...

E.Hermann zarzucono, że chwaliła politykę rodzinną III Rzeszy. Ona zarzeczyła.
        Jeżeli nie chwaliła, to nie ma o czym dyskutować - a jeżeli chwaliła, to
        słusznie poleciała z NDR-u.

Sarrazin to zupełnie inna para kaloszy - powiedział dużo prawdy, ale pizda z
        niego nie dyplomata. Poczytaj jak ten sam temat poruszył Helmut Schmidt i
        postaraj się zauważyć tę subtelną różnicę.
        • jessi_a Re: Zitate Sarrazin: 17.10.09, 12:25
          ja.nusz napisał:

> Sarrazin to zupełnie inna para kaloszy - powiedział dużo prawdy, ale pizda z
          > niego nie dyplomata. Poczytaj jak ten sam temat poruszył Helmut Schmidt i
          > postaraj się zauważyć tę subtelną różnicę.
          >
          Po takie ksenofobiczne argumenty coraz czesciej siegaja politycy
          np: Roland Koch, przed rokiem, czy niedawno Jürgen Rüttgers.
          • maria421 Re: Zitate Sarrazin: 17.10.09, 12:39
            Jessi, ksenofobia w jej pierwotnym znaczeniu, czyli lek przed obcymi, to jest
            naturalne uczucie.

Dziecku tez sie mowi zeby uwazalo na obcych ktorzy chca je cukierkiem
            poczestowac, do domu zaprosic, ktorzy proponuje przejazdzke autem.

Dorosli bronia sie przed obcymi zakladajac domofony albo chocby pytajac przez
            drzwi "kto tam".

Panstwa tez maja prawo bronic sie przed obcymi.
            • zbyfauch Re: Zitate Sarrazin: 17.10.09, 14:04
              maria421 napisała:
              > Jessi, ksenofobia w jej pierwotnym znaczeniu, czyli lek
              > przed obcymi, to jest naturalne uczucie.

Ale obecnie funkcjonuje w znaczeniu "wtórnym" i ma jednoznacznie negatywne
              konotacje.
              Niemniej Twoja uwaga jest znamienna, niejako symptomatyczna.
              Pewien oszołom podał kiedyś własną definicję tolerancji, jako "przyzwolenia na zło".
              No więc macie wiele wspólnego a od tych pokrętnych definicji już tylko krok do
              usprawiedliwienia i dalej, gloryfikacji np. nazizmu.
              Przesadzam? Może, lekko.
              • jureek Re: Zitate Sarrazin: 17.10.09, 14:15
                A mi w tym kontekście przypomina się tłumaczenie się antysemitów, że przecież
                nie mogą być antysemitami, bo Arabów kochają, a Arabowie to przecież też są rasy
                semickiej, więc o co chodzi.
                Jura
              • maria421 Re: Zitate Sarrazin: 17.10.09, 15:40
                Pokretna definicja xenofobii jest wlasnie jej "wtorne" znaczenie.
                Ja uzylam oryginalnego , doslownego znaczenia slowa xenofobia.

A bzdury takie ze zdrowy strach przed obcym jest przedsionkiem do nazizmu daja
                efekt taki, jaki widzimy dzisiaj w Europie.
                • zbyfauch Re: Zitate Sarrazin: 17.10.09, 16:24
                  maria421 napisała:
                  > Pokretna definicja xenofobii jest wlasnie jej "wtorne" znaczenie.
                  > Ja uzylam oryginalnego , doslownego znaczenia slowa xenofobia.

To nie znaczenie oryginalne tylko etymologia.
                  Tak jak filozofia to nie miłość do mądrości.
                  • maria421 Re: Zitate Sarrazin: 17.10.09, 16:35
                    Jezeli juz tak, to przypominam ze slowo "fobia" oznacza zaburzenie nerwicowe.
                    Czyli kazdy xenofob to neurotyk i nie powinien byc zwalczany a leczonysmile
          • lepian4 Re: Zitate Sarrazin: 18.10.09, 12:04
            Domaganie sie surowszych kar wobec mlodziezy nie moze byc
            ksenofobiczne. Ronald Koch niczego wiecej sie nie domagal.
            • jessi_a Re: Zitate Sarrazin: 18.10.09, 12:08
              sprecyzuj mlodziez prosze wink
              • lepian4 Re: Zitate Sarrazin: 18.10.09, 18:24
                Mlodziez w rozumieniu R. Kocha, to osoby do 18-tego roku zycia. Jego
                komentatorzy popadli w rozpacz, iz neubürgerliche kwiecie wyladuje
                za kratki.To gdzie tu mozna upchac definicje kseonfobii?
                • maria421 Re: Zitate Sarrazin: 18.10.09, 18:27
                  lepian4 napisał:

> Mlodziez w rozumieniu R. Kocha, to osoby do 18-tego roku zycia. Jego
                  > komentatorzy popadli w rozpacz, iz neubürgerliche kwiecie wyladuje
                  > za kratki.To gdzie tu mozna upchac definicje kseonfobii?

Pewnie w statystykach ktore mowia jakiego pochodzenia jest wiekszosc
                  mlodocianych przestepcow.
                  • lepian4 Re: Zitate Sarrazin: 19.10.09, 09:05
                    R. Koch nie wspominal zadnych statystyk. Chcial jedynie surowszych
                    kar wobec mlodocianzch przestepcow.
        • maria421 Re: Zitate Sarrazin: 17.10.09, 12:33
          Sarrazin nie jest dyplomata, Januszku, a Ty jestes tak samo wulgarny jak przed
          zamiataniem forum.
          • jureek Re: Zitate Sarrazin: 17.10.09, 13:03
            maria421 napisała:

> Sarrazin nie jest dyplomata, Januszku, a Ty jestes tak samo wulgarny jak przed
            > zamiataniem forum.

Ty Mario też się nie zmieniłaś. Jak przed zamiataniem forum zwracałaś się
            protekcjonalnie do rozmówców, tak i teraz to robisz.
            Jura
            • maria421 Re: Zitate Sarrazin: 17.10.09, 15:41
              jureek napisał:

> Ty Mario też się nie zmieniłaś. Jak przed zamiataniem forum zwracałaś się
              > protekcjonalnie do rozmówców, tak i teraz to robisz.
              > Jura
              >
              Ty tez , Jurku, jak sie czepiales tak sie czepiaszsmile
              • jureek Re: Zitate Sarrazin: 17.10.09, 18:53
                maria421 napisała:

> Ty tez , Jurku, jak sie czepiales tak sie czepiaszsmile

Doceniam bardzo to, że potrafiłaś się powstrzymać i nie zwróciłaś się do mnie
                "Jureczku" big_grin
                Jura
                • maria421 Re: Zitate Sarrazin: 18.10.09, 09:02
                  jureek napisał:

> Doceniam bardzo to, że potrafiłaś się powstrzymać i nie zwróciłaś się do mnie
                  > "Jureczku" big_grin
                  > Jura

A to by bylo wielkie uchybienie, obraza na miare Januszkowej czy co?
                  >
          • ja.nusz Re: Zitate Sarrazin: 17.10.09, 13:59
            maria421 napisała:

> Sarrazin nie jest dyplomata, Januszku, a Ty jestes tak samo wulgarny jak przed
            > zamiataniem forum.

Czyli dyplomatyczne wypowiedzi są zarezerwowane wyłącznie dla ambasadorów i
            innch konsuli(ów?) - Marysiu tak bredzisz, że aż chciałoby się mięchem rzucić.

>Panstwa tez maja prawo bronic sie przed obcymi.

Przed tobą (przed mną też) broniło się to państwo jakoś mało skutecznie - a może
            my jesteśmy czymś wyjątkowym i przeciko nam nie wolno się żadnym państwom bronić?
            • maria421 Re: Zitate Sarrazin: 17.10.09, 15:43
              ja.nusz napisał:

> Czyli dyplomatyczne wypowiedzi są zarezerwowane wyłącznie dla ambasadorów i
              > innch konsuli(ów?) - Marysiu tak bredzisz, że aż chciałoby się mięchem rzucić.

Sam bredzisz oceniajac Sarrazina w kategoriach dyplomatycznych.
              >
              > Przed tobą (przed mną też) broniło się to państwo jakoś mało skutecznie - a moż
              > e
              > my jesteśmy czymś wyjątkowym i przeciko nam nie wolno się żadnym państwom broni
              > ć?

Nie jestesmy cywilizacyjnie obcy.
    • zbyfauch Ale to już rasizm. 17.10.09, 10:48
      "Die Türken erobern Deutschland genauso, wie die Kosovaren das Kosovo erobert
      haben: durch höhere Geburtenrate. Das würde mir gefallen, wenn es osteuropäische
      Juden wären mit einem um 15 Prozent höheren IQ als dem der deutschen Bevölkerung:"

Dlaczego rasizm?
      Bo klasyfikuje jednostki (obojętnie jak) względem przynależności do
      genealogicznego stada.
      • maria421 Re: Ale to już rasizm. 17.10.09, 12:41
        Jednostki tez sie same klasyfikuja wedlug przynaleznosci etnicznej czy
        panstwowej, wiec nie widze problemu.
        • jureek Re: Ale to już rasizm. 17.10.09, 13:08
          Jeśli same się klasyfikują nie widzę problemu. Problem jest wtedy, gdy na
          podstawie przynależności do jakiejś grupy ktoś wyciąga wnioski o moich
          indywidualnych cechach. Coś na zasadzie - aha, jesteś Turek, więc płodzisz
          dzieci bez opamiętania itp.
          Jura
          • maria421 Re: Ale to już rasizm. 17.10.09, 15:45
            jureek napisał:

> Jeśli same się klasyfikują nie widzę problemu. Problem jest wtedy, gdy na
            > podstawie przynależności do jakiejś grupy ktoś wyciąga wnioski o moich
            > indywidualnych cechach. Coś na zasadzie - aha, jesteś Turek, więc płodzisz
            > dzieci bez opamiętania itp.
            > Jura
            >
            Jurek, te wnioski wyplywaja ze statystyki.
            Ale Ty pewno uwazasz ze powolywanie sie na statystyke tez jest niedyplomatyczne,
            czy niepoprawne.
            • jureek Re: Ale to już rasizm. 17.10.09, 15:59
              maria421 napisała:

> Jurek, te wnioski wyplywaja ze statystyki.

Mogę Cię więc na podstawie statystyki nazwać ponadprzeciętną konsumentką
              wysokoprocentowych trunków?
              Jura
              • maria421 Re: Ale to już rasizm. 17.10.09, 16:30
                jureek napisał:

> Mogę Cię więc na podstawie statystyki nazwać ponadprzeciętną konsumentką
                > wysokoprocentowych trunków?
                > Jura

Mozesz tak nazwac Polakow, a ja sie z pewnoscia wtedy nie obraze.
                • jureek Re: Ale to już rasizm. 17.10.09, 16:54
                  maria421 napisała:

> Mozesz tak nazwac Polakow, a ja sie z pewnoscia wtedy nie obraze.

Ale ja tak piszę o Tobie. Na tej samej zasadzie, jak pisałem 2 posty wyżej o
                  Turku. Aha, jesteś Polka, więc pijesz więcej niż przeciętna wysokoprocentowe trunki.
                  O tym właśnie pisałem, nie o statystykach, ale o wyciąganiu wniosków o czyichś
                  indywidualnych cechach na podstawie jego przynależności grupowej.
                  Jura
                  • maria421 Re: Ale to już rasizm. 17.10.09, 17:09
                    Jurek, Sarrazin nie mowi o zadnym konkretnym Turku, tylko o tureckich
                    imigrantach, a to co mowi jest oparte na statystykach.
                    I od kiedy przyrost naturalny jest porownywalny do konsumpcji alkoholu?
                    Jurek, czy aby nie ublizach wszystkim wielodzietnym ? smile
                    • jureek Re: Ale to już rasizm. 17.10.09, 18:49
                      maria421 napisała:

> Jurek, Sarrazin nie mowi o zadnym konkretnym Turku,

A ja nie odnosiłem się do jakiegoś Sarrazina, tylko podałem Ci przykład
                      rasistowskiej wypowiedzi o konkretnym Turku, co Ty skwitowałaś, że to
                      tylko statystyka.
                      No więc skoro to tylko statystyka, to pozwoliłem sobie na analogiczną wypowiedź
                      adresowaną do Ciebie.
                      Jura

P.S. Co do dzietności, to zastanawia mnie, dlaczego w dyskusjach na ten temat
                      akcentuje się to, że tureccy imigranci mają tyle dzieci, a nie pisze się o
                      rzeczy podstawowej - czyli o tym, że Niemcy tak słabo się rozmnażają. Przecież
                      rozmnażanie się Turków nie przeszkadza chyba w rozmnażaniu się Niemcom.
                      • maria421 Re: Ale to już rasizm. 18.10.09, 08:59
                        jureek napisał:
                        >
                        > A ja nie odnosiłem się do jakiegoś Sarrazina, tylko podałem Ci przykład
                        > rasistowskiej wypowiedzi o konkretnym Turku, co Ty skwitowałaś, że to
                        > tylko statystyka.

Ty mowiles o jakims konkretnym Turku? Czyli konkretnie o kim?

> No więc skoro to tylko statystyka, to pozwoliłem sobie na analogiczną wypowiedź
                        > adresowaną do Ciebie.
                        > Jura

Tylko ze ja, w przeciwienstwie do Twojego wydumanego Turka jestem konkretna
                        osoba z ktora rozmawiasz.

> P.S. Co do dzietności, to zastanawia mnie, dlaczego w dyskusjach na ten temat
                        > akcentuje się to, że tureccy imigranci mają tyle dzieci, a nie pisze się o
                        > rzeczy podstawowej - czyli o tym, że Niemcy tak słabo się rozmnażają. Przecież
                        > rozmnażanie się Turków nie przeszkadza chyba w rozmnażaniu się Niemcom.

Rozmnazanie sie Turkow w Turcji tez Niemcom nie przeszkadza ani w ich wlasnym
                        rozmazaniu sie ani w niczym innym.
                        • jureek Re: Ale to już rasizm. 18.10.09, 10:16
                          maria421 napisała:

> Ty mowiles o jakims konkretnym Turku? Czyli konkretnie o kim?

Problemy z gramatyką? Przypomnę, co napisałem: Coś na zasadzie - aha, jesteś
                          Turek, więc płodzisz dzieci bez opamiętania itp.
                          Zdanie w liczbie pojedynczej, czy mnogiej.

> Tylko ze ja, w przeciwienstwie do Twojego wydumanego Turka jestem konkretna
                          > osoba z ktora rozmawiasz.

Dotarło wreszcie, jak mogą się czuć konkretne osoby słuchające rasistowski
                          uogólnień?

> Rozmnazanie sie Turkow w Turcji tez Niemcom nie przeszkadza ani w ich wlasnym
                          > rozmazaniu sie ani w niczym innym.

O patrzcie, co za kultura wysoka u Marii. Nieokrzesany cham wyraziłby tę samą
                          treść krócej: Wypier...lać Turki rozmnażać się do Turcji! Swoją robotę
                          odwaliliście na taśmach Opla i innych, więc teraz wynocha!
                          Jura
                          • jessi_a Re: Ale to już rasizm. 18.10.09, 10:54
                            jureek napisał:

> O patrzcie, co za kultura wysoka u Marii. Nieokrzesany cham wyraziłby tę samą
                            > treść krócej: Wypier...lać Turki rozmnażać się do Turcji! Swoją robotę
                            > odwaliliście na taśmach Opla i innych, więc teraz wynocha!

Tak wlasnie myslano, odpierdziela swoja robote i wyjada. Nie wyjechali i w ten
                            oto sposob zbudowano Parallel- Gesellschaft.

Sarrazin powiedzial "to" moim zdaniem za radykalnie i za mocno zryczaltowal
                            sytuacje.
                            • zbyfauch Re: Ale to już rasizm. 18.10.09, 10:57
                              Odpowiadasz na:
                              > (...) za mocno zryczaltowal sytuacje.

Uogólnił, "pauschalisieren" niekoniecznie znaczy "zryczałtować". smile
                              • jessi_a Re: Ale to już rasizm. 18.10.09, 10:59
                                nie mialam na mysli uogolnic. wink
                                • zbyfauch Re: Ale to już rasizm. 18.10.09, 11:17
                                  jessi_a napisała:
                                  > nie mialam na mysli uogolnic. wink

"Doch"! smile
                                  • jessi_a Re: Ale to już rasizm. 18.10.09, 11:34

poddaje sie tongue_out
                          • maria421 Re: Ale to już rasizm. 18.10.09, 17:55
                            jureek napisał:

> Problemy z gramatyką? Przypomnę, co napisałem: Coś na zasadzie - aha, jesteś
                            > Turek, więc płodzisz dzieci bez opamiętania itp.
                            > Zdanie w liczbie pojedynczej, czy mnogiej.

Problemy z rozumieniem slowa pisanego a takze doszukiwanie sie wszedzie
                            nieistniejacych tresci?
                            Sarrazin napisal prawde o tureckich imigrantach, ktora to prawda dla Ciebie jest
                            nie do przyjecia bo ... moglaby obrazic jakiegos Turka gdyby odnosila sie do
                            konkretnego Turka.

> Dotarło wreszcie, jak mogą się czuć konkretne osoby słuchające rasistowski
                            > uogólnień?

Do Ciebie nie dotarlo jeszcze ze Sarrazin nie zwracal sie bezposrednio do
                            zadnego Turka tak jak Ty do mnie.

> O patrzcie, co za kultura wysoka u Marii. Nieokrzesany cham wyraziłby tę samą
                            > treść krócej: Wypier...lać Turki rozmnażać się do Turcji! Swoją robotę
                            > odwaliliście na taśmach Opla i innych, więc teraz wynocha!
                            > Jura

Nie, nie , Jurku, najlepiej nic nie mowic i udawac ze nic sie nie dzieje. Glowe
                            w piasek a wychylac ja tylko po to zeby sobie poujadac na tych ktorzy maja
                            odwage mowic prawde.
          • lepian4 Re: Ale to już rasizm. 19.10.09, 09:10
            Polodzenie dzieci jest przemyslane: posiadajac 6 dzieci, Sozialamt,
            bez znaczenia na przynaleznosc etniczna, funduje super duze
            mieszkanko za frajer. To taki Bumsenbonus. Wystarcz go zniesc,
            Neubürger sklonic do poszukiwania pracy i problem sam sie rozwiaze.
    • zbyfauch A to zabawne. :) 17.10.09, 10:49
      "Ich muss niemanden anerkennen, der vom Staat lebt, diesen Staat ablehnt, für
      die Ausbildung seiner Kinder nicht vernünftig sorgt und ständig neue kleine
      Kopftuchmädchen produziert."
      • zbyfauch Re: A to zabawne. :) 17.10.09, 10:54
        "Das vereinte Land ist natürlich immer eine Stadt Berlin mit angeschlossener
        landwirtschaftlicher Fläche."
    • maria421 Dla Janusza i Jurka 17.10.09, 15:49
      cytat z wypowiedzi Necli Kelek:

Man regt sich über den Ton und nicht über die Fakten auf. Aber die soziale
      Realität läßt sich nicht wegempören und mit einem „Aber bitte nicht in diesem
      Ton“ beschwichtigen. Der Lack der Schönrednerei blättert schneller ab, als
      gestrichen werden kann. Wer die klaren Worte Sarrazins für Hetze hält, muß sich
      fragen lassen, ob er die Fakten kennt. Und gegen depressive Erschöpfung helfen
      am besten Licht und Bewegung.

Ja tez ocenicie jako niedypolomatyczna, nietolerancyjna a moze nawet
      sympatyzantke nazizmu?
      • zbyfauch Re: Dla Janusza i Jurka 17.10.09, 16:28
        maria421 napisała:
        > Ja tez ocenicie jako niedypolomatyczna, nietolerancyjna a moze nawet
        > sympatyzantke nazizmu?

Czy sympatyzowanie z nazizmem jest czymś z gruntu złym?
        A może należałoby nieco zrelatywizować jednoznaczne podejście do zagadnienia?
        Przecież i w nazizmie znajdziemy przykłady zdrowego instynktu społecznego.
        • maria421 Re: Dla Janusza i Jurka 17.10.09, 16:32
          Nazizm jest czyms zlym, wiec sympatyzowanie z nazizmem tez jest czyms zlym.

Ale jezeli Wy wszystko zaczniecie nazywac nazizmem, to w koncu nic nie bedzie
          nazizmem, pojecie "nazizm" wtedy sie zbagatelizuje, straci swe znaczenie.
          • zbyfauch Re: Dla Janusza i Jurka 17.10.09, 17:01
            maria421 napisała:
            > Nazizm jest czyms zlym, wiec sympatyzowanie z nazizmem
            > tez jest czyms zlym.

No nie mów. Nie ma w nim niczego dobrego? Ani tycityci, ani ciutciut?
            • maria421 Re: Dla Janusza i Jurka 17.10.09, 17:10
              zbyfauch napisał:

> No nie mów. Nie ma w nim niczego dobrego? Ani tycityci, ani ciutciut?

Ani nano czasteczkismile
              • ja.nusz Re: Dla Janusza i Jurka 17.10.09, 17:44
                Marysiu, wmawiasz tu wszystkim, że zarzucają Sarranzinowi nazizm - widzę w tym
                mały problem - nikt takiego zarzutu tu nie postawił.
                Makówa w ruch babo, zanim zaczniesz pitolić głupości.
                • maria421 Re: Dla Janusza i Jurka 17.10.09, 17:53
                  ja.nusz napisał:

> Marysiu, wmawiasz tu wszystkim, że zarzucają Sarranzinowi nazizm - widzę w tym
                  > mały problem - nikt takiego zarzutu tu nie postawił.

A gdzie ja mowie ze Sarrazinowi sie nazizm zarzuca?

> Makówa w ruch babo, zanim zaczniesz pitolić głupości.

Synku, naucz sie czytac. To co prawda trudniejsze niz bluzganie, ale moze Ci sie
                  uda.
                  • ja.nusz Re: Dla Janusza i Jurka 17.10.09, 17:56
                    Poczytałem - oprócz Marii nikt nie pisał o rzekomym nazizmie Sarranzina.
                    • maria421 Re: Dla Janusza i Jurka 17.10.09, 18:01

ja.nusz napisał:

> Poczytałem - oprócz Marii nikt nie pisał o rzekomym nazizmie Sarranzina.

Jednak nie potrafisz czytac.
                      • ja.nusz Re: Dla Janusza i Jurka 17.10.09, 18:17
                        Ma ryja, ja nie z tych i dam się pouczyć - pokaż mi proszę kto w tym wątku
                        napisał, że Sarrazin jest nazistą?
                        • maria421 Re: Dla Janusza i Jurka 18.10.09, 08:54
                          ja.nusz napisał:

> Ma ryja, ja nie z tych i dam się pouczyć - pokaż mi proszę kto w tym wątku
                          > napisał, że Sarrazin jest nazistą?

Nikt. Ty sobie cos ubzdurales.
              • zbyfauch Re: Dla Janusza i Jurka 17.10.09, 18:04
                maria421 napisała:
                > Ani nano czasteczkismile

Kurde, nie udało się.
                Nic to, inną razą Cię podejdę. ;P
    • fan.club Kącik oburzonych i zdystansowanych. 18.10.09, 08:25
      www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,655709,00.html
    • jureek Re: Zitate Sarrazin: 18.10.09, 10:21
      Wie ktoś, ile Sarrazin ma dzieci?
      Jura
      • fan.club Mossad nie wie? 18.10.09, 10:31
        Za to inne służby wiedzą:

tinyurl.com/yl35eyb
      • jessi_a Re: Zitate Sarrazin: 18.10.09, 10:38

modelowo smile Teraz pewie i wnuki ma.
        • jureek Re: Zitate Sarrazin: 18.10.09, 10:53
          Modelowo? Dwoje dzieci to tylko proste odtworzenie stanu. Ale fakt, że takie
          modele były lansowane, więc nie dziwmy się teraz, że rozwój demograficzny jest
          taki, jaki jaki jest. To nie Turki zabraniają się Niemcom rozmnażać, to klimat
          społeczny jest taki, że posiadanie dzieci nie jest cool. Sam mam troje dzieci i
          czasami czuję, że traktuje się mnie, jak jakiegoś socjalnego pasożyta. A
          przecież pracuję na utrzymanie rodziny i żadnych harców ani innych socjalów nie
          pobieram.
          Jura

• maria421 Re: Zitate Sarrazin: 18.10.09, 17:58
            Jureek, zastanowiels sie dlaczego Sarrazin nie czepia sie ile dzieci maja
            imigranci z innych krajow a tylko czepia sie Turkow i Arabow?

Pomyslales nad tym?
            • jureek Re: Zitate Sarrazin: 18.10.09, 18:03
              maria421 napisała:

> Jureek, zastanowiels sie dlaczego Sarrazin nie czepia sie ile dzieci maja
              > imigranci z innych krajow a tylko czepia sie Turkow i Arabow?
              >
              > Pomyslales nad tym?

No tak. To świadczy tylko o tym, że tak naprawdę nie chodzi mu o demografię.
              Jura
              • maria421 Re: Zitate Sarrazin: 18.10.09, 18:09
                A o co mu chodzi, Jurku? Jak myslisz?
                • jureek Re: Zitate Sarrazin: 18.10.09, 18:11
                  maria421 napisała:

> A o co mu chodzi, Jurku? Jak myslisz?

Poczytaj sobie ten wywiad, to się dowiesz, o co mu chodzi. Chyba znasz niemiecki.
                  Jura
                  • maria421 Re: Zitate Sarrazin: 18.10.09, 18:16
                    Jurek, a cos Ty dzisiaj taki nerwowy? Argumenow brak czy co?
                    Wywiad czytalam i zgadzam sie z meritum.

Ty nie?

I gdybys z laski swojej nie uciekal od odpowiedzi lecz zechcial mi przekazac
                    Twoja wlasna opinie dlaczego Sarrazin akurat Turkow i Arabow sie czepia to
                    bylabym Ci zobowiazanasmile
                    • jureek Re: Zitate Sarrazin: 18.10.09, 19:19
                      maria421 napisała:

> Twoja wlasna opinie dlaczego Sarrazin akurat Turkow i Arabow sie czepia to
                      > bylabym Ci zobowiazanasmile

A co to? Odpytywanie w szkole? Czy uczeń prawidłowo zrozumiał intencje poety?
                      Jura
                      • fan.club Ciąg dalszy dziś wieczorem. 18.10.09, 20:01
                        Anne Will, ARD, 21:45.
                        • jureek Re: Ciąg dalszy dziś wieczorem. 18.10.09, 21:58
                          fan.club napisał:

> Anne Will, ARD, 21:45.

Ten Bosbach palnął właśnie taką głupotę, że aż skręca.
                          Jura
                          • zbyfauch Re: Ciąg dalszy dziś wieczorem. 18.10.09, 22:15
                            jureek napisał
                            > fan.club napisałsuspicious
                            > > Anne Will, ARD, 21:45.>
                            > Ten Bosbach palnął właśnie taką głupotę, że aż skręca.

Ja pierdolę, to Wy coś takiego oglądacie? Pambuk!
                            • jessi_a Re: Ciąg dalszy dziś wieczorem. 18.10.09, 22:19
                              ja ogladam, z racji swojego zawodu.
                              PS. Ten Zielony wqrfia mnie suspicious
                              • zbyfauch Re: Ciąg dalszy dziś wieczorem. 18.10.09, 22:34
                                jessi_a napisała:
                                > ja ogladam, z racji swojego zawodu.

Jesteś kamerzystką w studiu?
                                Współczuję.
                                • maria421 Re: Ciąg dalszy dziś wieczorem. 18.10.09, 22:53
                                  Najmadrzejsza z calego grona byla pani Balci.
                                  • fan.club Fakt. 18.10.09, 22:57
                                    Wszyscy gadali o tych, którzy nie dają rady. Balci jako jedyna
                                    mówiła o tych, którzy nie chcą.
                                    • maria421 Re: Fakt. 18.10.09, 23:03
                                      Balci jako jedyna przedstawiala faktyczny obraz sytuacji. Ale ona moze sobie na
                                      to pozwolic podobnie jak panie Kelek , Ates czy Ahmadi bo trudno im przeciez
                                      zarzucic Ausländerfeindlichkeit czy rasistowskie albo nawet nazistowskie tendencje.
                                      • zbyfauch Re: Fakt. 18.10.09, 23:07
                                        maria421 napisała:
                                        > Balci jako jedyna przedstawiala(...)

Jesteś rzeczywiście chorą kobietą.
                                        Przepraszam, już odpieprzam się od Ciebie.
                                  • zbyfauch Re: Ciąg dalszy dziś wieczorem. 18.10.09, 22:58
                                    maria421 napisała:
                                    > Najmadrzejsza z calego grona byla pani Balci.

Bund Deutscher Mädel, Marysiu, to Twoja organizacja.
                                    Musisz koniecznie uszczęśliwić Tarasa Kebaba.
                                    Oboje jesteście samotni.
                                    • maria421 Re: Ciąg dalszy dziś wieczorem. 18.10.09, 23:04
                                      zbyfauch napisał:

> Bund Deutscher Mädel, Marysiu, to Twoja organizacja.
                                      > Musisz koniecznie uszczęśliwić Tarasa Kebaba.
                                      > Oboje jesteście samotni.

Ty juz lepiej idz spac smile
                          • maria421 Re: Ciąg dalszy dziś wieczorem. 18.10.09, 22:57
                            jureek napisał:

> fan.club napisał:
                            >
                            > > Anne Will, ARD, 21:45.
                            >
                            > Ten Bosbach palnął właśnie taką głupotę, że aż skręca.
                            > Jura
                            >
                            Jaka glupote palnal?
                            • jureek Re: Ciąg dalszy dziś wieczorem. 18.10.09, 23:35
                              maria421 napisała:

> Jaka glupote palnal?

Że jeśli imigranci nie rozmawiają ze swoimi dziećmi w domu po niemiecku, to
                              wyrządzają krzywdę tym dzieciom.
                              Muszę spytać moich dzieci, czy czują się pokrzywdzone.
                              Jura
                              • zbyfauch Re: Ciąg dalszy dziś wieczorem. 18.10.09, 23:47
                                jureek napisał:
                                > Że jeśli imigranci nie rozmawiają ze swoimi dziećmi w domu
                                > po niemiecku, to wyrządzają krzywdę tym dzieciom.

To humbug!
                                Gdyby rodzice nie upośledzali swoich dzieci kalecznym akcentem żaden Saracin czy
                                inny pojeb nie odróżniłby większości Turów od reszty.
                                Rodzice powinni rozmawiać jedynie w języku ojczystym!
                                • lepian4 Re: Ciąg dalszy dziś wieczorem. 19.10.09, 09:24
                                  A skad ty to wiesz?
                              • maria421 Re: Ciąg dalszy dziś wieczorem. 19.10.09, 09:33
                                Faktycznie, w tym punkcie nie mial racji.
                      • maria421 Re: Zitate Sarrazin: 18.10.09, 20:29
                        jureek napisał:

> A co to? Odpytywanie w szkole? Czy uczeń prawidłowo zrozumiał intencje poety?
                        > Jura

Nie czy zrozumial prawidlowo tylko jak zrozumial. I nie uczen tylko moj rozmowca
                        forumowy.
                  • lepian4 Re: Zitate Sarrazin: 19.10.09, 09:18
                    Wzwiad? Moze lepiej siegnac po ksiazke. Gosciu w swej ksiazce opisal
                    dzieje Berlina. Turki i araby zajely niewielka czesc owych rozwazan.
                    Ostdeutsche, faszysci, Polacy znacznie dosadniej dostali po uszach,
                    niz niedorozwinieci Turcy i arabowie. Dlaczego nikogo nie oburza
                    krytyka wobec Ostdeutsche? Czym oni zawinili?
            • ja.nusz Re: Zitate Sarrazin: 18.10.09, 19:57
              Mario, a znane są ci może statystyki, które jasno i wyraźnie pokazują, że Turków
              w DE z roku na rok ubywa? I to w nie tak małym stopniu.
              To obala przynajmniej jedną z tez pana Sarrazina.
              • maria421 Re: Zitate Sarrazin: 18.10.09, 20:32
                Nie, ale chetnie sie z takimi statystykami zapoznam.
                Oraz z tym dlaczego ubywa Turkow. Przyjmuja niemieckie obywatelstwo i przestaja
                byc Turkami czy tez wracaja do Turcji?
                • jessi_a Re: Zitate Sarrazin: 18.10.09, 20:58
                  dzieci podchowali, tzw na ludzi wyksztalcili, to i czas wracac.
                  • lepian4 Re: Zitate Sarrazin: 19.10.09, 09:28
                    Jesli uda sie wlasciwie wyksztalcic Turka w x pokoleniu, to
                    faktycznie wybywaja. Niedorozwiniety anatolski standard pozostaje.
                    Nigdzie na swiecie nie maja tak dobrze, jak tutaj. Nawet w Anatolii
                    w nielicznych szkolach nie ma Gebetsräume.
                    • jessi_a Re: Zitate Sarrazin: 19.10.09, 09:41

i niech wprowadza swieta islamskie, jako dni wolne od pracy, dla
                      wszystkich big_grin
                      • maria421 Re: Zitate Sarrazin: 19.10.09, 09:53
                        jessi_a napisała:

>
                        > i niech wprowadza swieta islamskie, jako dni wolne od pracy, dla
                        > wszystkich big_grin
                        >
                        Ja proponuje inne rozwiazanie: pana Srtöbele &Co oddelegowac na stale do Arabii
                        Saudyjskiej, bedzie mial wolne we wszystkie swieta muzulmanskie.
                      • lepian4 Re: Zitate Sarrazin: 19.10.09, 09:56
                        Gmina zydowska stanowczo popiera te pomysly, pod warunkiem, ze za
                        jednym razem wprowadzi sie tez zydowskie swieta. Ciekawe kiedy
                        bedziemy pracowac?
                        • maria421 Re: Zitate Sarrazin: 19.10.09, 09:59
                          No wlasnie- kiedy bedziemy pracowac jezeli wprowadzimy jeszcze wolne piatki
                          muzulmanskie?
                          • fan.club My już pracujemy. 19.10.09, 10:17
                            • maria421 Re: My już pracujemy. 19.10.09, 10:27
                              He he he... wink
                            • lepian4 Re: My już pracujemy. 19.10.09, 10:33
                              To dobrze, bo na dżizje trzeba zarobic. No chyba, ze sie nawrocisz,
                              albo pozwolisz sobie sciac leb. Innych rozwiazan nie ma dla ludzi
                              nieprawej ksiegi.
    • donnerbalken Zaatakował Święte Krowy 19.10.09, 08:40

Niemiaszkowa etnia w stanie przyspieszonego rozkładu....

Gdy Sarrazin atakował kilka miesięcy temu niemieckich

Hartzvierlingów, nikt się do niego nie czepiał.

Ale teraz przegiął pałę!

Teraz się doigrał!

Zaatakował Święte Krowy

W miejscu pracy skrócili zakres obowiązków.

Z SPD go wypierdolą...

Ot co!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka