madohora Re: Dobry Humor 11.10.15, 20:00 Radziwiłł chciał dobrać się do Rzeczypospolitej Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:21 Mrówka kupiła sobie wielki telewizor ale była tak mała, że nie dała rady go unieść. Akurat szedł jej kolega słoń, więc poprosiła go o pomoc a słoń na to: - Dobra ale co będę miał w zamian Mrówka mówi: - Na każdym piętrze opowiem ci żart Słoń pyta: - Na którym piętrze mieszkasz? - Na ósmym Słoń się zgodził. W trakcie wchodzenia po schodach mrówka opowiada i opowiada kawały. Gdy doszli mrówka mówi: - A teraz opowiem ci najśmieszniejszy żart - Jaki? - Pomyliłam bloki. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:25 Przychodzi pijany student na egzamin z matematyki i pyta profesora czy może pisać z innymi. Profesor niezbyt zadowolony z jego stanu po długich błaganiach zgada się. Wszyscy gotowi do pisania i pada pierwsze zadanie: - Proszę narysować sinusoidę Nikomu nie wychodzi tak jak powinna aż profesor podchodzi do pijanego studenta i widzi piękną sinusoidę: - No wspaniale, jestem pod wrażeniem A student na to: - Spokojnie, to tylko układ współrzędnych Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:27 Do wytwórni pasztetów przyjechała kontrola z Sanepidu: - Czy pasztet zajęczy jest zrobiony na pewno z zająca? - Tak ale prawdę powiedziawszy dodajemy jeszcze trochę koniny - Tak a w jakich proporcjach? - Tak pół na pół...jeden zając...jeden koń Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:29 Rozmawiają dwaj studenci: - Wiesz, dzisiaj w parku jakiś facet wziął mnie za kobietę - zwierza się pierwszy - I dałeś mu po gębie? - Nie - To może zacząłeś uciekać? - Na wysokich obcasach? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:30 Dyrektor do sprzątaczki: - Pani Jadziu gdzie się podział kurz z mojego biurka?.. - No starłam....a czemu pan pyta? - Miałem na nim zapisane ważne telefony Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:31 Żona do męża stojącego na wadze: - Myślisz, że jak wciągniesz brzuch to ci coś pomoże? - Tak - będę widział wagę Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:33 Siostra na religii pyta Jasia: - Kto zbudował arkę? - Nooooo.......e...eeee.... - Dobrze, piątka Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:35 - Co studiujesz? - Filozofię na UJ - A gdzie można po tym pracować? - Wszędzie. W MC Donaldzie, Biedronce, na budowie, w spożywczaku.... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:38 Dostałem sygnał z Warszawy że mają już państwo obraz więc możemy spokojnie we dwójkę oglądać mecz Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:39 W debilu jest jednak mniej ruchu przy stole niż w grze podwójnej Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:40 I już mamy na ringu tylko tych dwóch papierków Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:43 Sędzia ma dwa zegarki ponieważ jest to zbyt ważny mecz by odmierzać czas przy pomocy tylko jednego czasomierza Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:45 Veron złapał się teraz za włosy! Chociaż właściwie to nie miał za co się złapać bo jest łysy Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:47 Jadą. Cały peleton. Kierownica przy kierownicy, pedał przy pedale Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:50 On teraz wziął stopy Krzynówka między swoje uda Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:51 Ja do mnie, ty do ciebie:))))) W pierwszej chwili nie załapałam Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:52 Katechetka do dzieci: - Co robimy kiedy jest post? - Komentujemy i dajemy lajka Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:54 Pani wywołuje prosiaczka do odpowiedzi: - Prosiaczku, jakiego kształtu jest ziemia? - Okrągłego - Dobrze. A teraz Puchatek: Skąd wiemy, że ziemia jest okrągła? - Bo Prosiaczek nam powiedział Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:55 Dziewczyna stoi przed lustrem : - Lustereczko powiedz przecie, kto jest najpiękniejszy na tym świecie? - Odsuń się, bo nie widzę!!! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:56 - Panie kelner co robi mucha w mojej zupie? - Wygląda na to, że pływa... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:57 Mama do Jasia: - Czy jest coś gorszego od znalezienia robaka w jabłku? - Tak...Znalezienie połowy robaka Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:59 Syn pyta ojca: - Tatusiu czy wiesz może co się dzieje z ludźmi kiedy umrą? - No cóż synku, prawda jest taka że zamieniają się w pył i kurz - To wygląda na to że pod moim łóżkiem już paru umarło Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 12:00 Do drzwi Szkota puka śmierć: - Kto tam? - Nie bój się, nie goście Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 12:01 - Panie doktorze mam kłopoty ze słuchem - A jakie ma pan objawy? - Wczoraj kotlet schabowy, dziś pierogi ruskie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 12:03 Blondynka do blondynki: - Byłam dzisiaj u kosmetyczki i przekłułam sobie uszy - I co? Lepiej słyszysz? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 12:04 - Dzień dobry, dzwonię z przedszkola. Właśnie zwolniło się jedno miejsce a pani chciała zapisać syna - Dziękuję za pamięć, ale syn jest już na studiach Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 12:06 Rozmawia dwóch kumpli: - Wiesz co mi mówią najczęściej dziewczyny gdy im proponuję sex - Nie - Skąd wiedziałeś? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 12:07 Alkoholik pyta sąsiada: - Panie Nowak co pan niesie w tej butelce? - Wodę źródlaną - Szkoda. Myślałem że coś do picia Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 12:11 Ksiądz udał się do dermatologa. Lekarz go zbadał i stawia diagnozę: - Proszę księdza jak by tu powiedzieć...złapał ksiądz chorobę weneryczną Ksiądz poczerwieniał: - No tak, trzy tygodnie temu jakaś młoda wczasowiczka kąpała się w stawie, po którym pływały moje kaczki. Ostatnio gosposia upiekła mi jedną i pewnie stąd to się wzięło - Zapewne - przytakuje lekarz - Ale następnym razem radził bym zakładać prezerwatywę na widelec Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 12:13 Klient przychodzi do sklepu: - Czy są lekkostrawne miotły? - Lekkostrawne miotły? Nie rozumiem - Tu nie ma co rozumieć. Zakład przegrałem. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.10.15, 20:01 Stanisław Staszic urodził się w roku 1755 jako małe dziecko Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.10.15, 20:02 W starożytnej Grecji kobiety chodziły upięte w kok Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.10.15, 20:03 Punktem zwrotnym wojny 13 - letniej była bitwa nad jeziorem Żarnowieckim rozegrana przy użyciu wojska zaciążonego Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.10.15, 20:04 Posłowie wymyślają w Sejmie różne uchwały i sobie i jeszcze im za to płacą. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.10.15, 20:05 Zygmunt III Waza oprócz korony miał jeszcze inne rzeczy na głowie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.10.15, 20:06 Barok zaczął się nie wiadomo kiedy, trwał bardzo długo i skończył się późno Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.10.15, 20:07 Sejm ogłosił detronizację Mikołaja I z dynastii Romantyków Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.10.15, 20:09 W czasach przedhistorycznych nasi przodkowie żyli w jaskiniach, które były gniazdami cywilizacji. Później zaczęli budować szałasy, nie mieli ubrań. Rozporządzali bardzo małymi narzędziami do założenia rodziny. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.10.15, 20:10 Gdyby Król Salomon żył w dzisiejszych czasach to też nie był by mądry Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.10.15, 20:11 Za czasów Faraonów żywi balsamowali umarłych. Egipcjanie w ogóle nie mieli zwyczaju zabijania ludzi aby z nich robić mumie. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.10.15, 20:12 W rewolucji lutowej kiedy Mikołaj II abdykował Józef Piłsudski tymczasowo zajął jego miejsce Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.10.15, 20:13 Sfinks jest to baśniowe zwierzę - pół - kobieta, pół - lew i pół orzeł Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.10.15, 20:15 Pisarze egipscy byli jedynymi, którzy mieli prawo uczęszczania do szkoły podstawowej. Pisali hieroglifami aby Francuzi ich nie zrozumieli. Ale Champolion mimo to wszystko zrozumiał ich i w roku 1882 zamienił hieroglify na alfabet francuski. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.10.15, 20:17 Kiedy Spartanie prowadzili wojny ich żony rodziły dzieci. Te żony były tak wychowane od najmłodszych lat, by mieć jak najwięcej dzieci zdrowych, które nie dadzą się zrzucić ze skały. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.10.15, 20:18 To co się działo w czasie okupacji to było niekulturalne barbarzyństwo. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.11.15, 11:18 - Dlaczego blondynka przechodzi przez aptekę na paluszkach? - Bo nie chce obudzić tabletek nasennych Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.01.16, 23:03 Maria Antonina rozłożyła się u granic Śląska a Fryderyk uderzył w samo sedno Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.01.16, 23:08 Mąż był bardzo zdenerwowany gdy ujrzał zwłoki żony leżące przy swoich Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.01.16, 23:14 Rozmawiają dwaj wędkarze: - Wczoraj złapałem taaaaakiegooooooszczuaka - Eeee. To jeszcze nic, Ja wczoraj złapałem świecącą lampę - Przecież lampa nie może świecić pod wodą - Skróć szczupaka to ja zgaszę lampę! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.01.16, 23:19 Pacjent podaje wyniki lekarzowi i pyta: - Czy mogę pić wódkę? - Może pan - Jest tak dobrze? - Nie, jest tak źle! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.01.16, 16:33 W XVI wieku uprawiano wiele roślin, których jeszcze nie znano Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.01.16, 16:39 Autor opisuje swoich najbliższych przyjaciół, choć ich wcale nie miał i to jest bardzo dziwne Odpowiedz Link