Dodaj do ulubionych

Nie ma poboru, nie ma studentów

17.11.09, 11:18
www.tvn24.pl/-1,1629045,0,1,nie-ma-poboru--nie-ma-studentow,wiadomosc.html
- to są te kurna buzkowe reformy, zniszczyli szkolnictwo zawodowe a teraz trzeba się prosić byle murarza malarza by raczył przyjść a absolwenci kierunków humanistycznych lamentują że nie ma dla nich pracy. A teraz zlikwidowali pobór do woja, no ciekaw jestem gdzie się młody chłop nauczy mechaniki pojazdowej obsługi różnych maszyn i urządzeń elektr czy elektron, gdzie zrobi prawko zawodowe za friko
jedeny pozytyw, padną te prywatne pseudouczelnie które wyprodukowały mase bezrobotnych wykształciuchów. Przez te reformy aby tylko zepsuto rynek pracy w Polsce.. a wiara głupia jeszcze ta tych co do tego dporowadzili głosuje w wyborach...
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Nie ma poboru, nie ma studentów 17.11.09, 13:37
      Chyba pierwszy raz się z Tobą zgadzam w 100%.
    • e-skin Re: Nie ma poboru, nie ma studentów 17.11.09, 14:27
      aż mi się nie chce wierzyc że mamy aż tylu zniewieściałych mężczyzn że jedyną motywacją do nauki była chęć uniknięcia służby wojskowej. To arcyantypatriotyczna postawa! Wojsko nauczyło by ich zaradności posłuszeństwa dyscypliny i samodyscypliny, dokładności precyzyjności a więc tegpo co pracodawcy najbardziej sobie cenią w pracownikach a tak mamy całe tabuny rozpieszczonych lalusiów i maminsynków ktrzy mają do wszystkiego dwie lewe, przewrażliwieni i załamują się przy byle niepowodzeniu. I z takich potem się rekrutują później ci cali no jak im tam.. homoseksualiści czy geje...
      • matylda1001 Re: Nie ma poboru, nie ma studentów 18.11.09, 21:34
        Skinie, piszesz tak mądrze, że już Ci wyjątkowo
        tych "homoseksualistów czy gejów" daruję. Jedna uwaga... Podobno w
        koszarowej łażni lepiej było nie siegać po mydło, ktore upadło na
        podłoge.
      • seth.destructor Ty chyba wojska na oczy nie widziałeś 23.11.09, 12:41
        Wojsko nauczyło by ich zaradności posłuszeństwa dyscypliny i samodys
        > cypliny, dokładności precyzyjności a więc tegpo co pracodawcy najbardziej sobie
        > cenią w pracownikach

Ciekawe jak? Staniem na warcie czy spaniem w zasmrodzonym kołchozie?
        • happy.end Re: Ty chyba wojska na oczy nie widziałeś 23.11.09, 12:54
          Wojsko ma za zadanie wyzerować człowieka a potem przerobić na maszynę do zabijania.
          Najpierw się gnoi chłopaka (teraz nawet dziewczynę), robi z niego bezwzględnie posłusznego robota a potem daje karabin do ręki.
          Tylko że w wojsku polskim wystrzelałem łącznie 10 sztuk (słownie dziesięć) amunicji.
          Dwa lata przerwy w życiorysie- tak sie mówiło.
          • e-skin kto na oczy tak naprawde nie widział wojska? 24.11.09, 14:25
            ja w wojsku zrobiłem prawko na TIRy nauczyłem się mechanicznej obróbki skrawaniem wyrobiłem sobie tężyznę fizyczną, nauczyłem się reperować róznego rodzaju silniki począwszy od samochodowych skończywszy na drobnych urządzeniach typu odkurzacz pralka wiertarka
            ..aha i ..pływać..
            to WSZYSTKO BARDZO MNIE ZAHARTOWAŁO a kto wie czy dzięki temu w ogóle zyję jeszcze. (miałem niedawno ciężką operację usunięcia guza z mózgu z rdzenia, przeżyłem bo miałem silny organizm)
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Nie ma poboru, nie ma studentów 18.11.09, 13:56
      na szczęście po uczelni o dyrektora żaden absolwent na brak pracy nir narzeka
    • bercik38 Re: Nie ma poboru, nie ma studentów 18.11.09, 14:21
      e-skin napisał:

> www.tvn24.pl/-1,1629045,0,1,nie-ma-poboru--nie-ma-studentow,wiadomosc.html
      > - to są te kurna buzkowe reformy, zniszczyli szkolnictwo zawodowe a teraz trzeb
      > a się prosić byle

Tylko nie "byle", do tego trzeba mieć wiedzę i umiejętności a nie wykształcenie.

murarza malarza by raczył przyjść a absolwenci kierunków huma
      > nistycznych lamentują że nie ma dla nich pracy.

Humaniści mogą iść produkować "Humanę"

A teraz zlikwidowali pobór do w
      > oja, no ciekaw jestem gdzie się młody chłop nauczy mechaniki pojazdowej obsługi
      > różnych maszyn i urządzeń elektr czy elektron, gdzie zrobi prawko zawodowe za
      > friko

Za to będzie więcej męskich blondynek.

> jedeny pozytyw, padną te prywatne pseudouczelnie które wyprodukowały mase bezro
      > botnych wykształciuchów.

Oj to jeszcze potrwa.

Przez te reformy aby tylko zepsuto rynek pracy w Polsc
      > e.. a wiara głupia jeszcze ta tych co do tego dporowadzili głosuje w wyborach..
      > .

A na kogo ma głosować głupi? Też na głupiego. Swój do swojego ciągnie.
      • e-skin Re: Nie ma poboru, nie ma studentów 18.11.09, 16:12
        > A na kogo ma głosować głupi? Też na głupiego. Swój do swojego ciągnie.

-skin- no to PO jeszcze troche POciągnie..
    • truten.zenobi Nie ma poboru, nie ma studentów, jest normalność 18.11.09, 21:48
      taki efekt uboczny bo niby po co marnować 5 lat na studia jeśli
      dyplom nie zapewnia lepszej kasy..
      a z drugiej strony na studia idą ci którzy naprawdę chcą studiować
      i wszystko to razem chyba jest dobre?!!!
    • happy.end Re: Nie ma poboru, nie ma studentów 23.11.09, 12:29
      Nie ma przeszkód, żeby inż. wod-kan. robił za hydraulika a inż. budowlany za murarza.

Kobiety pchają się na studia, bo jak zaczną rodzić, to już mogą się nigdy nie wykształcić na magisterki.
      I mądrze robią, bo młodemu człowiekowi pomogą rodzice a po 30 to trzeba studiować za własną kasę. A skąd ją wziąć jak nie ma zawodu, nie ma pracy?

Poza tym studia są programowane bardziej pod umysły kobiet. Dużo zakuwania, teorii, siedzenia nad książkami. Chłopaków to nudzi.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Nie ma poboru, nie ma studentów 23.11.09, 15:06
        ale tych chłopaków bardziej nudziło wojsko, albo to teraz nam wyrasta pokolenie mięczaków a potem stają się pedałami..
    • onelupa Re: Nie ma poboru, nie ma studentów 23.11.09, 17:06
      przeciez polskie wojsko niewiele uczy madrych rzeczy:] tak jak ktos nizej pisal
      "dwa lata wyjete z zycia" bo malo kto chce wiazac z tym swoja przyszlosc.
      szkol zawodowych faktycznie barkuje, ale to juz zauwazono. poki co po prostu
      uczy sie takich "specjalistwo" w technikach.
      • e-skin Re: Nie ma poboru, nie ma studentów 23.11.09, 17:32
        technikum też chciano zlikwidować, tylko interwencja łybackiej z SLD temu zapobiegło a tym samyjm mamy szanse na odtworzenie szkolnictwa zawodowego i na jego unowoczesnienie
        • dcio Re: Nie ma poboru, nie ma studentów 23.11.09, 19:35
          Inzynier z wieloletnia praktyka zarabia 1800 zl, tech mechanik z 7 letnim
          doswiadczeniemzawodowym od kilku lat nie moze znalezc pracy, moze to wyjasnia
          dlaczego o prace latwiej osoba niewykwalifikowanym
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Nie ma poboru, nie ma studentów 23.11.09, 19:56
            niewolnik nie musi mieć wykształcenia. Ma byc tylko bez reszty oddany swemu panu.
        • onelupa Re: Nie ma poboru, nie ma studentów 24.11.09, 18:22
          no poprawa takich bledow dlugo trwa. tak samo gimnazja, zdecydowanie powinno sie
          wrocic do poprzedniego systemu, to jest wylegarnia wiekszosci patologii, poza
          tym 3 lata liceum to zdecydowanie za krotko.
          • e-skin Re: Nie ma poboru, nie ma studentów 25.11.09, 08:43
            te opinie powinny trafić na biurko szefowej MEN
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka