Gość: RAV IP: *.acn.waw.pl 26.01.04, 21:02 Kolory kolory i jeszcze raz kolory (LCD jest gorsze) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Baron Re: Monitory ciekłokrystaliczne IP: *.icpnet.pl 10.02.04, 08:07 zgadzam sie - LCD nadaje sie do: a) "szpanu" - jaki to ja mam cienki i fajny monitorek, a ty wielka beczke b) kodowania - tam kolorow nie potrzeba, ale zkolei bez 19" i 1280 x 1024 nie pojedzie sie w dzisiejszych czasach c) - nic wiecej do wszelkich domowych zastosowan - tylko i wylacznie CRT (tradycyjne monitory) lepsze barwy, jakosc, dluzsza zywotnosc. PZDR Informatyk Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Monitory ciekłokrystaliczne 10.02.04, 08:22 Gość portalu: Baron napisał(a): > zgadzam sie - LCD nadaje sie do: > a) "szpanu" - jaki to ja mam cienki i fajny monitorek, a ty wielka beczke > b) kodowania - tam kolorow nie potrzeba, ale zkolei bez 19" i 1280 x 1024 nie > pojedzie sie w dzisiejszych czasach > c) - nic wiecej > > do wszelkich domowych zastosowan - tylko i wylacznie CRT (tradycyjne monitory) > > lepsze barwy, jakosc, dluzsza zywotnosc. > > PZDR > Informatyk Bzdura, mam cieklokrystaliczny monitor do zastosowan DTV. Jest rewelacja. I masz racje..po co mi BECZKA?? Zdazylem na nim juz robic DTP i tez sie sprawdza. camel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Re: Monitory ciekłokrystaliczne IP: *.crowley.pl 20.09.04, 20:38 Mam LCD z Pivotem. W tradycyjnym monitorze możesz sobie o tym.. pomarzyć. Przez 8 lat miałem zwykły monitor. Od 0,5 roku mam LCD. Nie zamieniłbym się z powrotem... nigdy, przenigdy. A to co piszecie na temat LCD, to po prostu stek głupot. Przesiądźcie się na LCD. To tak jak z malucha przesiedlibyście się do mercedesa. master Odpowiedz Link Zgłoś
marekpietrowski Re: Monitory ciekłokrystaliczne 20.09.04, 19:33 Witam Czy jest mi ktoś w stanie napisać dokładny opis budowy monitorów LCD, może ktoś zna jakieś linki w których pisze szerzej o budowie monitorów LCD. Odpowiedz Link Zgłoś