twardycukierek 04.01.10, 08:18 Nie wiem, której bardziej nienawidzę. Na szczęście owsianki łatwiej jest uniknąć... Czym jest dla was hipokryzja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twardycukierek Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 09:21 flisy napisał: > Słowną owsianką:) Odpałowo powiedziane! Serio :D Odpowiedz Link Zgłoś
cieplanata Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 08:30 JA TAM OWSIANKĘ LUBIĘ (przepraszam, ze niekiedy będę miała włączonego CapsLocka, ale piszę i pracuję jedną ręką, a w pracy muszę pisać dużymi literami - żeby zrozumieli ;) ) A co do hipokryzji? kto jest niewinny - chociaż w minimalnym zakresie niech pierwszy rzuci kamieniem Odpowiedz Link Zgłoś
flisy Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 08:31 Pisz i u nas dużymi,my też chcemy rozumieć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
voker Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 09:00 mówieniem, że lubi się owsiankę gdy tak naprawdę nie lubi się jej :)P Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 09:26 voker napisał: > mówieniem, że lubi się owsiankę gdy tak naprawdę nie lubi się jej :)P Lubisz? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 09:29 Mu jak krowa czy jak musowo? :D Odpowiedz Link Zgłoś
voker Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 09:31 chciałem coś sprawdzić :) od czasu do czasu mogę zjeść owsiankę :P Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 09:05 Nie jadłam nigdy owsianki, ale myślę, że to jeszcze przełknąć można. A hipokrytom to kopasa w dupasa i mietłą w łeb ;) Odpowiedz Link Zgłoś
0yotte Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 09:21 każdy ma na koncie jakiś rodzaj niekonsekwencji a hipokryzja jest właśnie czymś w rodzaju niekonsekwencji, więc... chyba, że chodzi o rodzaj glizdowatej bezczelnej i wyrachowanej obłudy, to to jest fuj :/ no i jest jeszcze bigoteria a tego to już podwójnie nie znoszę :/ Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 09:26 Niekonsekwencje każdy popełnia, ważne jest to, by zdać sobie z nich sprawę zamiast brnąć dalej. Ten wątek powstał po przeczytaniu maila od przyjaciółki, jej ojciec regularnie upijał się do nieprzytomności, latami, kiedy jeszcze mieszkała w domu. Teraz jest trzeźwym alkoholikiem i krytykuje ją i jej męża za to, że sobie w towarzystwie wypiją kilka drinków... O tamtych latach wygodnie 'zapomniał' :/ Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 09:32 a może obawia się, że skończą tak jak on? Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 09:33 To może warto by przestać udawać niewinnego? Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 09:35 a no więc właśnie...niektórym to przychodzi bardzo ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 09:39 I o to mi chodzi... pomijając już fakt, że oni nie piją wiele, nigdy się nie upijają tak jak on to robił. Mierzy ich własną miarą ale nawet się do tego nie przyznaje :/ Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 10:42 okropne jest umoralnianie.. przyjaciółka powinna przytrzasnąć mu palce, czego i ja się uczę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 09:35 Takiej w zęby nie zaglądam ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 10:12 Z pyska strasznie jej jedzie :D Mogłaby w tiktaki zainwestować :D Odpowiedz Link Zgłoś
kriss67 Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 10:25 Czołem:) Owsianki nie lubie.. Co do hipokryzji: to hołd, który grzech składa cnocie:) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 10:45 Nie jestem pewna, czy jadłam owsiankę kiedyś. Hipokryzja to jest wtedy, jak się nie jadło owsianki, ale się twierdzi, że pyszna jest :F Analogicznie z siedzeniem w berecie pod kinem i protestowaniem przeciwko np. Larry'emu Flyntowi, choć się filmu o nim nie widziało. A tak poza tym, to przykro mi, bywam chyba hipokrytką, gdy mi z tym wygodnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 14:01 To samo co napisałam Wodzie i tu bym powtórzyła ;)) innymi słowy: masz brudne paznokcie? Twoja sprawa, ale nie wytykaj ukoronowanymi nimi paluchami czystości moich ;D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 14:04 A jak masz brudniejsze, niż moje? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
woda.na.mlyn Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 11:47 W imię wyższych celów jestem skłonny jeść owsiankę ;DD W imię wyższych celów bywamy hipokrytami (choć to oczywiście kwestia definicji tego, co za hipokryzję uznajemy). Hipokryzja w znaczeniu rozziewu między myślą a słowem lub wiedzą a czynem jest czasami absolutnie niezbędnym elementem do życia we współczesnym społeczeństwie. Bez niej człowiek po prostu by zwariował, został uznany za ekstremę, oskarżony o anarchię, narażony na ostracyzm i takie tam inne ... Stąd drobnymi hipokrytami w drobnych sprawach bywamy chyba wszyscy ... ;) Ma się to oczywiście nijak do przykładu o którym Cukierek tutaj pisze, jest hipokryzja i hipokryzja, podobnie jak owsianka i owsianka ... :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 13:21 Widzisz, chodzi o to, i stąd tytuł wątku, aby innym tej naszej hipo-owsianki nie wtykać w gardła ;/ > W imię wyższych celów jestem skłonny jeść owsiankę ;DD Konikowi się to nie spodoba ;)))) :D Odpowiedz Link Zgłoś
woda.na.mlyn Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 15:31 No tak, ale tematem jest w takim razie bardziej indoktrynacja, bynajmniej niestety ... ;DDD ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 A wczoraj 04.01.10, 11:56 oglądałem Makłowicza. Z Edynburga. I tam uraczyli go owsianką z whisky. Tak sobie myślę, że taką owsianką to mnie w sumie mogli od dziecka karmić. Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: A wczoraj 04.01.10, 13:18 Wolfie, ale Ty nie lubisz whisky ;P Noooo, chyba, żeby od dziecka ;D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A wczoraj 04.01.10, 14:09 Ja myślę, że jakby od dziecka, to musiałbym wręcz zjeść szklaneczkę owsianki dziennie :) Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: A wczoraj 04.01.10, 14:31 Fakt, ale to cukier w niej by Cię napędzał, nie % ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A wczoraj 04.01.10, 14:34 % pozwoliłyby zaakceptować mdły smak świata :) Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: A wczoraj 04.01.10, 14:36 Hmmm, nasączone wódką kostki cukru kiedyś stosowano w celach amortyzacji hałasu ;DDD Jak również mak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A wczoraj 04.01.10, 15:01 A Szkoci stosują owsiankę :D Lubią owsiankę, jak koń owies :D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A wczoraj 04.01.10, 18:48 A Polska jest biedniejsza. I wieśniacka. Dlatego tyle tu buraków kwitnie? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A wczoraj 05.01.10, 12:44 Mały kFiat buraka: [img]https://www.professional-tuning.com/wp-content/uploads/2007/09/wiejski_tuning_ospojlerowanie_2.jpg[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 14:11 Ja na przykład oficjalnie piszę na Szpilkach, a tak naprawdę mam na nogach japonki :P Ale jakby ktoś się zapytał, to Szpilki rządzą, co nie? :P Z owsianką nie mam styczności, nie wchodzę jej w drogę, ona mi do miski też nie zagląda. Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 14:32 Zzzzzzdrada! ;/ :DDD Budujesz nam tu metodą dywerzzzzji drugą Japonię? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 14:49 Mogłabym zostać podwójnym szpiegiem - założyć szpilki i udać się na forum o Japonii ;) Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 15:51 ;) albo na koreańskie, uuuu, to by się skończyło bardzo krwawo ;D Skok w wok! :D Odpowiedz Link Zgłoś
scorro Re: Hipokryzja i owsianka 04.01.10, 19:12 Ostatnio usłyszałem o pewnej grupie: Hipokryzja über alles! Świetnie oddaje panujące w niej warunki. A tu piosenka z über alles: www.youtube.com/watch?v=Fnw7rzrWDRI Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Hipokryzja i owsianka 05.01.10, 12:21 Kazik doooobry ;) Ale o jakiej to grupie usłyszałeś: > Hipokryzja über alles! Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Hipokryzja i owsianka 05.01.10, 15:02 Ato ja nie wiem, trudno się wyznać na nich ;D Odpowiedz Link Zgłoś
moonflour Re: Hipokryzja i owsianka 05.01.10, 12:20 przeczytalam"hipokryzja Owsiaka" idę po kolejną kawę... Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Hipokryzja i owsianka 05.01.10, 12:24 Nic to, Baśka ;DDD Smacznego! :) Odpowiedz Link Zgłoś