funny_game 22.04.10, 09:48 Toreb eko na zakupy? Materiałowych tych, nie rzekomo biozdegenerowanych foliówek? Segregujeta śmieciory? Co jeszcze, Myly Pąstfo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twardycukierek Re: Używata? Segregujeta? 22.04.10, 10:01 Toreb foliowych od około 10 lat nie używam wcale :) Segreguję zawsze papier, szkło, bio-śmiecie. I nie opycham się jedzeniem, które ma więcej E-numerków niż organicznych składników. Odpowiedz Link Zgłoś
kriss67 Re: Ja jestem... 22.04.10, 10:23 O kurde, przypomniałes mi Milleniuszu. I ja jestem głodny:( Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Ja jestem... 22.04.10, 10:28 No. To już mamy dwa nieszczęścia tego paskudnego poranka. Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Ja jestem... 22.04.10, 11:07 No dokładnie to miałem na myśli pisząc "paskudny". +3 stopnie i grad. To naprawdę się nie godzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kriss67 Re: Ja jestem... 22.04.10, 11:12 A daj spokój..Byłem przez moment słuzbowo na podwórku. K..wa, bez szalika czapki i rekawiczek ani rusz.. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.na.mlyn Re: Używata? Segregujeta? 22.04.10, 10:38 Z jednej strony tak - torby materiałowe, segregacja śmieciorów, etc. - osobiście mnie tego przymusowo nauczono w Skandynawii i tak już zostało. Z drugiej strony pełna świadomość i wiedza fachowa, że recycling jest w znaczącym stopniu oparty o pic na wodę - fotomontaż i że na przykład koszty i zużycie energii na zrecajklowanie przewyższa to na wyprodukowanie od nowa. Dłuuuugo mógłbym o tym pisać, ach jakie zażarte dysputy toczyły się niejednokrotnie nad butelką Jamiesona i koszem śmieci do segregacji w szwedzkim domku, nie uwierzylibyśta .... rofl :DDD > Co jeszcze, Myly Pąstfo? Zawsze zgniatam opakowania, kartoniki, puszki, PET'y i inne szajsy tak, aby mniej miejsca zajmowały No i przede wszystkim - unikam kupowania przetworzonego żarcia, na tyle na ile to możliwe, stąd zdecydowanie mniej śmiecia w postaci opakowań :) Odpowiedz Link Zgłoś
kriss67 Re: Używata? Segregujeta? 22.04.10, 10:40 Woda, i ja zasadniczo zgniatam pety:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.na.mlyn Re: Używata? Segregujeta? 22.04.10, 10:51 Hehehehe też zgniatałem jak jeszcze paliłem :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Używata? Segregujeta? 22.04.10, 11:10 tak, jeśli idę na zakupy tygodniowe nacodzień jednak noszę wielorazową torbę foliową z uszami, bo jest lżejsza, a ja mam wystarczająco ciężki plecorrrr ;) do osobnego śmietnika wywalam szkło, plastik i papier - już od wielu, wielu lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Używata? Segregujeta? 22.04.10, 11:12 spacje wyżarło? "na co dzień" :) Odpowiedz Link Zgłoś
scorro Re: Używata? Segregujeta? 22.04.10, 12:30 Dokonuję segregacji, choć to podobno niewłaściwe. Tak słyszałem. ;) Aha! Nie jadłem jeszcze śniadania. Piszę to w celu pocieszenia niektórych. :P Odpowiedz Link Zgłoś
kriss67 Re: Używata? Segregujeta? 22.04.10, 12:36 Choć jestem rasistą, to nie segreguje.:) Uzywam torebek foliowych, choc tez i ekologicznych. Pożeram za to zdrową i smaczną żywnośc - hamburgery, frytki, kebaby, hot dogsy:) Mniam, mniam... Normalnie padam z głodu.. Odpowiedz Link Zgłoś
warm_and_fuzzy_logic Re: Używata? Segregujeta? 22.04.10, 15:57 tak segreguje. sila rzeczy musze bo wszyscy to robia, ale sam z siebie tez bym to robil. nawet whiski "black and white" pije w dwoch oddzielnych kieliszkach. Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Używata? Segregujeta? 23.04.10, 12:05 Doooobre to z black&white :DD Whisky, która zeszła na psy? :D Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Używata? Segregujeta? 23.04.10, 14:15 owszem segreguję i ekologizuję życie moje ponadto mam świra na punkcie opakowań zbytecznych, czyli opakowań na opakowania. nigdy nie wiem gdzie wyrzucić żarówkę ale z tymi nowymi "Eko- świetlówkami" to ściema jakiej świat nie widział. strasznie szkodliwe toto. Odpowiedz Link Zgłoś