Dodaj do ulubionych

GEJ, HOMO - to tylko ładne słowa,

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 23:07
a tak faktycznie to PEDERASTA !

Jeżeli się nie wstydzą swojej orientacji to spokojnie można ich nazywać po
imieniu, he, he :)
Obserwuj wątek
    • envi Re: GEJ, HOMO - to tylko ładne słowa, 06.03.04, 03:23
      wolę gejów niż dresów.
      • Gość: KILO Re: GEJ, HOMO - to tylko ładne słowa, IP: 82.112.135.* 25.08.04, 17:43
        ja wolę cholerę od dżumy
    • Gość: p$ poprawna, polska nazwa to CIOTA!!! IP: *.topolowa.net 06.03.04, 13:40
      • Gość: grzechotnik Re: poprawna, polska nazwa to CIOTA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 17:01
        Nie sądzę. Wydaje mi się, że to słowo zapożyczone z języka neandertalskiego...
    • pia.ed Re: GEJ, HOMO - to tylko ładne słowa, 07.03.04, 13:45
      Rozumujesz niemadrze.
      Ja nosze okulary ktorych sie nie wstydze, ale nie chce byc nazwana okularnica
      czy kobra.
      Roznica nieznaczna, ale jest.......
      Widocznie dlatego nie rozumiesz!
    • pyorunochron Ludzie, skąd w was tyle wulgarności? 07.03.04, 22:09
      I niegrzeczności. Każdego mozna nazwać nieładnie. Ale nie lepiej nazywać ludzi
      normalnie, zamiast wulgarnie?
      • Gość: Lidka gej - jedna sylaba i wszystko jasne IP: 213.200.244.* 08.03.04, 17:46
        pe-de-ra-sta - 4 sylaby !!!

niezbyt praktyczne ?...

nie do konca inteligentne ?...

Nie rozumiem problemu.
    • sloggi_so Re: GEJ, HOMO - to tylko ładne słowa, 09.03.04, 08:31
      Gość portalu: "homofob" napisał(a):

> a tak faktycznie to PEDERASTA !
      >
      > Jeżeli się nie wstydzą swojej orientacji to spokojnie można ich nazywać po
      > imieniu, he, he :)

Jeśli nie rozróżniasz słów pederasta i homoseksualista - to chyba czas wrócić
      do szkoły podstawowej.
      współczuję takiej wiedzy.
      • Gość: "homofob" Re: do Sloggi_so - CHYBA CZAS WRÓCIĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 16:16
        do szkoły !

pederasta:
        sjp.pwn.pl/haslo.php?id=42756
        pederastia:
        sjp.pwn.pl/haslo.php?id=42757

• sloggi_so Re: do Sloggi_so - CHYBA CZAS WRÓCIĆ 12.03.04, 10:35
          A może Ty masz traumę z dzieciństwa?
    • sloggi_so Re: GEJ, HOMO - to tylko ładne słowa, 09.03.04, 08:32

>
    • Gość: Pepik Homofobia to ukryte sklonnosci homoseksualne! IP: *.crowley.pl 09.03.04, 18:00
      Podobno homofobami sa ludzie z ukrytymi sklonnosciami homoseksualnymi. Dla
      normalnych heteroseksualnych facetow homoseksualizm jest obojetny. Na krypto-
      homoseksualistach wszystko co zwiazane z homoseksualizmem robi duze wrazenie. A
      wiec wsadzcie sobie homofobki kolek w tylek, to sie uspokoicie, ha, ha!
      • Gość: "homofob Re: takie pipki homo zawsze tak gadają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 23:08
        na kogoś, kto was nie akceptuje - uczą wsa tego na jakichś
        naukach "przedmałżeńskich" ? he,he :)
      • Gość: Pedal Zgadzam sie! Na 100% IP: *.bredband.skanova.com 22.03.04, 22:51
        Mam kolege, ktory ma slonnosci (bo wiem! :))). Ale jak byla demonstracja gejow,
        to on od razu dolaczyl do skinow. No nie wiem co pomyslec, ale chyba to
        prawda...
    • Gość: psych Re: GEJ, HOMO - to tylko ładne słowa, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 19:29
      Po prostu ludzie boją się tego, czego nie znają albo nie rozumieją, a
      korzystanie ze stereotypów, - nacechowanych określeń, jakim niewątpiwie jest
      słowo pederasta, pozwala "oswoić" chociaż powierzchownie rzeczywistość, której
      się lękają.
      A poza tym polecam słownik,
      można kogoś nazwać homoseksualistą lub pederastą, można też nazwać kogoś
      dzieckiem lub bachorem -zależność podobna
      • Gość: "homofob" Re: GEJ, HOMO - to tylko ładne słowa, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 23:11
        Następny do szkoły :):
        sjp.pwn.pl/haslo.php?id=3062
        A pedraesta to normalne określenie.
        • Gość: psych Re: GEJ, HOMO - to tylko ładne słowa, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 10:17
          Czy Ty czytać niepotrafisz??nawet w linku do którego odsylasz jest WYRAŹnie
          napisane "z niechęcią!" o dziecku,!!!!
          jeśli dla Ciebie to określenie jest normalne, to proszę, nazwij tak prosto w
          twarz jakąś osobę będącą homoseksualistą. Może wtedy zrozumiesz.choiaż wątpię!!
          • Gość: Lidka sranie w banie homofoba ! IP: 213.200.244.* 10.03.04, 15:39
            Nie znosze homofobii,
            bo idzie zawsze w parze z mizogynia !

Nienawisc do gejow, nienawisc do kobiet itp. itd...

Poddac leczeniu te zaraze !!!
          • Gość: "homofob" Re: GEJ, HOMO - to tylko ładne słowa, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 19:10
            A ty po polsku umiesz czytać, czy psychoza ciebie jakas dopadła ?

Bachor jest określeniem "z niechęcią", a PEDERASTA to normalne, polskie
            określenie, żadne ubliżenie - odsyłam to tego samego słownika, z którego
            pochodził poprzedni link.

Gość portalu: psych napisał(a):

> Czy Ty czytać niepotrafisz??nawet w linku do którego odsylasz jest WYRAŹnie
            > napisane "z niechęcią!" o dziecku,!!!!
            > jeśli dla Ciebie to określenie jest normalne, to proszę, nazwij tak prosto w
            > twarz jakąś osobę będącą homoseksualistą. Może wtedy zrozumiesz.choiaż
            wątpię!!
            • Gość: psych Re: GEJ, HOMO - to tylko ładne słowa, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 20:03

nadal nic nie rozumiesz z tego co Ci próbuje powiedzieć!!!ani wprost ani w
              przenośni!!
              w razie, gdybyś chciał się dowiedzieć czegoś na temat nacechowania wyrazów
              zadzwoń www.poradniajezykowa.uw.edu.pl/
              podtrzymuję propozycję wykonania testu in vivo
              nie mam już nic do dodania, gdyż dalsza dyskusja wydaje mi się bezcelowa
              • Gość: "homofob" Re: słuchaj baranie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 21:59
                Gość portalu: psych napisał(a):
                albo owco - bo nie wiem, czy rżniesz, czy ciebie rżną - poczytaj sobie słowniki
                języka polskiego, które sa wykładnia dla większości z danej grupy językowej.

Baba o zupie o dziad o .. - to nie był komplement miłosny, he, he !

>
                > nadal nic nie rozumiesz z tego co Ci próbuje powiedzieć!!!ani wprost ani w
                > przenośni!!
                > w razie, gdybyś chciał się dowiedzieć czegoś na temat nacechowania wyrazów
                > zadzwoń www.poradniajezykowa.uw.edu.pl/
                > podtrzymuję propozycję wykonania testu in vivo
                > nie mam już nic do dodania, gdyż dalsza dyskusja wydaje mi się bezcelowa
            • Gość: Lidka kotku, to nie jest po polsku IP: 213.200.244.* 10.03.04, 20:04
              ...skoro jest po grecku (gr. dzieciolub)

Marc Dutroux (gwalciciel dziewczynek) to jest "pederasta".

Przynajmniej po hiszpansku (pederasta), po francuzku i niemiecku (pederast)...

P. S.

Jezeli pederasta to gej
              - to kim w takim razie jest pedagog, czy pediatra ?
              • pan_pndzelek Lidka TY GŁUPIA CIPO!!!!!!! 12.03.04, 03:29
                Co ty kurwa opowiadasz? Czy ty nie rozumiesz różnicy pojęć "pederasta"
                a "pedofil"...??? Takiej głupiej cipy jak ty to jak żyję nie spotkałem... Lecz
                się kurwa, lecz tą ostatnią komórkę w swoim kaczym mózgu, tę która odpowiada za
                to że nie srasz na podwórku idiotko...
                • Gość: p_p I jeszcze PS Lidka TY GŁUPIA CIPO!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 11:19
                  Dutrox był przede wszystki ZABÓJCĄ i to seryjnym, po drugie był PEDOFILEM
                  natomiast pederastą NIE BYŁ... Jak się kurwa o czymś pisze to trzeba chociaż
                  LIZNĄĆ...

PS. Możesz liznąć mi...
                  • Gość: Lidka Kotku, pedofil to pederasta IP: 213.200.244.* 12.03.04, 20:00
                    pedofil = pederasta (z gr. paidos)

Uzywanie slowa pederasta - odnosnie homoseksualisty
                    jest moim zdaniem niepoprawne.

Inne jezyki uzywaja tych pojec zamiennie.

Moj ty kotku-psychotku...
                    • Gość: "homofob" Re: Głupia pipko, poczytaj sobie słowniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 21:55
                      ale języka polskiego - gdzie rzym, gdzie Krym ?:)

Pedofil może byc pederastą, ale nie musi; pederasta może być pedofilem, ale nie
                      musi.

Chesz jakiś kawał o blondynce ?:)
            • Gość: do homofoba!! Re: GEJ, HOMO - to tylko ładne słowa, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 20:07
              "Pederasta to wyraz greckiego pochodzenia (paid erastes 'miłośnik dzieci'),
              obecny w wielu językach, por. np. franc. pederaste, niem. Paderast, włos.
              pederasta, w polszczyźnie poświadczony od poł. XIX w., w zn. 'gwałciciel
              chłopców', o zdecydowanym zabarwieniu pejoratywnym. Jego miejsce zajmuje nowszy
              i mniej nacechowany ekspresywnie pedofil. Natomiast pederasta, ZACHOWUJĄC
              NEGATYWNE NACECHOWANIE, zbliża się znaczeniowo do neutralnego homoseksualisty.
              Zmiany znaczeniowe dokonują się nieustannie. Często decydują o tym czynniki
              zewnątrzjęzykowe.
              — Krystyna Długosz-Kurczabowa, Uniwersytet Warszawski"
              jednak nie potrafisz czytać, ale szkoła to miejsce nie dla ciebie!!!
              • Gość: "homofob" Re: do Lidki i tego powyżej: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 20:49
                Jeżeli negujecie słownik języka polskiego PWN, yo wracajcie do szkoły jełopy, ch
                mozna cytowac definicje róznych autorytetów, ale są pewne standardy
                obowiązujące w każdym języku.

sjp.pwn.pl/haslo.php?id=42756
                • Gość: ??? Re: do homofoba: IP: *.lublin.mm.pl 10.03.04, 21:04
                  Zastanawia mnie, dla czego większość homofobów cechuje brak kultury i
                  upodobanie do wulgaryzmów? Czy to jest zalezne od zakresu wykorzystania szarych
                  komórek?
                  • Gość: do homofoba Re: do homofoba: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 21:42
                    zastanów się Homofobie do kogo się zwracasz!!! i jakimi słowami, oraz jak to o
                    Tobie świadczy, każda dyskusja kończy się w momencie gdy wkraczją do niej
                    wulgaryzmy
                    może weź do ręki jakiś słownik, zawierający kwalifikatory użycia!!np. NSPP PWN,
                    wiesz kim jest cytowana powyżej osoba H. Długosz-Kurczabowa??
                    Jeśli masz wątpliwości to możesz skonsultować to osobiście - na UW, zapraszam
                    serdecznie, Wydział Polonistyki UW, Instytut Języka POlskiego, 2p,
                    dyżury POradni Językowej tam również :)

• Gość: Lidka nie w takim tonie - kotku-homofobie IP: 213.200.244.* 10.03.04, 21:51
                  STOP !!!
                  • Gość: p_p Do ciebie GŁUPIA CIPO w każdym tonie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 10:12
                    Do takie głupiej cipy jak ty można zwracać się w każdym tonie. Żaden nie będzie
                    wystarczająco lekceważący... Zrozumiała??? TO SIAD PŁASKI I DO LASKI!!!
                    • Gość: ??? Re: Do ciebie Homofobie p.p. IP: *.lublin.mm.pl 12.03.04, 17:04
                      Powiedział co wiedział. Chciałeś się popisać, a swoim postem potwierdziłeś, ze
                      jesteś ograniczony, wulgarny i głupi jak but. Jeżeli potrafisz wystukać na
                      klawiaturze parę idiotycznych zdań to wcale nie znaczy, ze pozjadałeś wszystkie
                      rozumy. To co przykrywa Twój czerep jest niewiele warte. Twój mózg zapewne
                      sprawnie zarządza wszystkimi czynnościami fizjologicznymi, a także zawiaduje
                      pracą mięśni, ale sfera mieszczaca ośrodki intelektu i uczuć wyższych jest
                      zdecydowanie niedorozwinięta. Więc spadaj. To chyba rozumiesz.
                      • Gość: Lidka Nie w takim Tonie !!! IP: 213.200.244.* 12.03.04, 19:50
                        STOP !!!
                    • volga_jasnowidzaca Re: Głupich nie sieją... 19.03.04, 11:35
                      Słuchajcie, dyskusja z takimi prostymi ludżmi wam uwłacza. Nie zniżę się do
                      jego poziommu i nie uzyję słów, które cisną mi sie na usta. W każdym razie p_p
                      jest chyba brakującym ogniwem teorii Darwina, a jego wypowidzi są nieskażone
                      procesem myslenia. Slogi, Lidka, mysle że powinniśmy go zwyczajnie zignorować.
                      Głupota i kretynizm są nieuleczlne. Chamstwo tez.

Pozdrawiam
    • misiek385 Re: GEJ, HOMO - to tylko ładne słowa, 14.03.04, 13:21

>

Po przeczytaniu całości:

he, he
      Przeczytałeś jedno zdanie w internecie, myślałeś, że zabłyśniesz, a "dałeś
      dupy".
      Żebyś przynajmniej umiał wyjść z tego z twarzą, jak prawdziwy mężczyżna...
      • Gość: homofob Re: jeżeli już, to nie w internecie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 21:53
        ale w słowniku.

A co do dawania dupy, to już wasza profesja i zamiłowanie, he, he
        • modlicha Re: jeżeli już, to nie w internecie, 22.03.04, 21:18
          widze, ze idiota trzeba sie urodzic! bo tego sie nie da nabyc jak zwyrodnienia
          kregoslupa!
          ja jestem hetero- ale mam wielu wspanialych przyjaciol homo- zarowno wsrod
          mezczyzn jak i wsrod kobiet!
          to ze ktos ma inna orientacje sexualna nie znaczy ze jest podczlowiekiem!
          • Gość: "homofob" Re: do modlichy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 01:05
            Czytaj pipko dokładnie - ja nie odmawiam pederastom człowieczeństwa - tylko
            zastanawiam się, dlaczego łapią nerwa za nazwanie ich po imieniu ?:)

modlicha napisała:

> widze, ze idiota trzeba sie urodzic! bo tego sie nie da nabyc jak
            zwyrodnienia
            > kregoslupa!
            > ja jestem hetero- ale mam wielu wspanialych przyjaciol homo- zarowno wsrod
            > mezczyzn jak i wsrod kobiet!
            > to ze ktos ma inna orientacje sexualna nie znaczy ze jest podczlowiekiem!
        • Gość: yenefer Re: jeżeli już, to nie w internecie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 23:03
          HOMOFOBIE Polecam konsultację lekarską, a najlepiej w POradni Zdrowia
          Psychicznego. Być może nagromadzona w Tobie złość znajdzie ujście gdzieś
          indziej...
          • pia.ed HOMOFOBIA 23.03.04, 00:53
            Nie wiem, dlaczego wszystkich tak interesuje zycie lozkowe gejow.
            Jesli gej jest dobrym pracownikiem, to tylko to powinno sie liczyc.
            Jego zycie prywatne powinno byc tak samo malo interesujace jak zycie prywatne
            hetero.
            W koncu do pracy uzywa sie glowy, a nie .....
          • Gość: "homofob" Re: jeżeli już, to nie w internecie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 01:07
            Ale ja przecież się na pederastów nie wściekam, tylko ich nazywam jednym z
            określeń dostępnych w słowniku języka polskiego - jak na razie to większośc
            tutaj ma napady złości :)
            • Gość: yennefer Re: jeżeli już, to nie w internecie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 10:57
              "Ale ja przecież się na pederastów nie wściekam, tylko ich nazywam jednym z
              określeń dostępnych w słowniku języka polskiego - jak na razie to większośc
              tutaj ma napady złości :)"
              słownik mają to do siebie, iż posiadają kwalifikatory użycia! ale nie
              internetowe zapewne....
              zresztą nie prtzekonują Cie ani przykłady, ani autorytety, z twarzą też nie
              chcesz wyjść z tej dyskusji. Być może to jest właśnie dla Ciebie celem,
              dyskusja z samym sobą, odowadnianie samemu sobie, że masz rację.
              a co do napadów złości, to niestety, często się zdarzają takie właśnie reakcje
              jak Twoja niestety, "jak na razie to większośc
              tutaj ma napady złości :)" - szczerze radzę konsultację ze specjalistą, może
              zastanowisz się co Ci to daje...
              powodzenia
              • Gość: "homofob" Re: jakie autorytety, jakie przykłady ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 14:47
                Fakt jeden przykład podany, ale jest to rzecz do dyskusji.

Mam brać pod uwagę blondynkowate pomysły Lidki, która porównuje polskie słowa z
                obcymi ?

Jakie kawalifikatory, jakie internetowe ? Co ma piernik do wiatraka ?

Podałem defincje ze słownika PWN (to nie "autorytet" ?).

Wróć do szkoły, może jeszcze nie jest za późno :)
                • Gość: yennefer Re: jakie autorytety, jakie przykłady ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 15:06
                  naprawdę Ci współczuję!!
                  biedaku, nawet nie wiesz czym jest kwalifikator a tak gorąco powołujesz się na
                  słowniki!!
                  a kto, Twoim zdaniem te słowniki tworzy??językoznawcy, i opinia jednego z nich
                  została przytoczona powyżej, zdje się przez "do homofoba"
                  tak żarliwie odsyłasz wszystkich do szkoły, a może pomyśl nad sobą,
                  to jest wtórny analfabetyzm...
                  naprawdę, polecam konsultację fachowe, będzie lepiej!!:):)
                  • Gość: "homofob" Re: jakie autorytety, jakie przykłady ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 09:38
                    Słuchaj dziecko - 99% procent społeczeństwa, a raczej grupy posługującej się
                    jednym językiem posługuje się stworzonymi do tego słownikami, własnie przez
                    tych "twoich" językoznawców", a nie ich opiniami publikowanymi głównie na
                    łamach prasy (itp) fachowej dostępnej tylko w danej branży.

Pierniczysz tutaj jak potłuczona, a raczej jak blond piękność - takim jak ty
                    mozna pokazywac coś czarnego, a ty będziesz do upadku twierdzić, że to jest
                    białe.

Tez polecam konsultacje:)

p.s.: co jest złego w końcu w słowie "pederasta" - to przekleństwo, wulgaryzm -
                    oświecisz mnie w końcu ?:)
                    • Gość: yennefer Re: jakie autorytety, jakie przykłady ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 12:47
                      chlopczyku, wtórny analfabeto, współczuję Ci ogromnie.
                      Nie rozumiesz nawet tego co do Ciebie piszą.
                      Odpowiadasz nieskładnie, bez związku z tematem, nie odnosisz się do argumentów
                      przedmówcy, nie masz pojęcia o poruszanym temacie.
                      PROPONUJĘ SKONCZYĆ TEN WĄTEK.
                      DYSKUSJA Z HOMOFOBEM uwłacza godności
                      łatwo być wulgarnym, szczególnie gdy nie rozumie się argumentów, ani też nie
                      posiada kontrargumentów.
                      zadzwoń do Poradni Językowej UW, ja się już skonsultowałam - ciekawe kiedy
                      publicznie przyznasz się do błędu?zresztą, czego ja wymagam...
                      żegnam EOT
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka