Dodaj do ulubionych

Paradoks Krzyża Kamiennego

13.05.10, 22:10
W Krakowie na Błoniach stawiają kamienny krzyż. Z związku z tym, w promieniu 100m od tego obiektu wszelkie obiekty i imprezy komercyjne beą zakazane. Jednak sam krzyż służy nabyciu metodą "na zasiedzenie" przez Kościół działki komercyjnej, jest więc obiektem komercyjnym. Wychodzi na to, ze krzyż ów sam się zakazuje. :)
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Paradoks Krzyża Kamiennego 14.05.10, 14:01
      Iiii tam. Parlament nasz światły raczył był uchwalić kiedyś ustawę, która się
      sama znosiła, to co tam krzyż.
    • piwi77 Re: Paradoks Krzyża Kamiennego 14.05.10, 14:16
      strikemaster napisał:

> W Krakowie na Błoniach stawiają kamienny krzyż. Z związku z tym, w
      > promieniu 100m od tego obiektu wszelkie obiekty i imprezy
      > komercyjne bedą zakazane.

Czyli wszystkie zorganizowane zbiegowiska. I dobrze.
      • strikemaster Re: Paradoks Krzyża Kamiennego 15.05.10, 14:15
        Komercyjny krzyż znajduje się w odległości mniejszej niż 100m od samego siebie, czyli zakazuje swoje istnienia.
        BTW, samowole budowlane zwykle są rozbierane, chyba że inwestorem jest Kościoł Rzym-Kat, dlaczego tak się dzieje?
    • no.nie.mogiem Herr Thuske postawi tam wkrótce Żelazny 15.05.10, 14:27
      no co? PiS mi płaci... hehe
    • Gość: kieprzę_paczynskic Re: Paradoks Krzyża Kamiennego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.10, 14:59
      Już rozebrany jako samowolka.
      • strikemaster Re: Paradoks Krzyża Kamiennego 15.05.10, 15:17
        Jesteś tego pewny?
        • kieprze_paczynskich Re: Paradoks Krzyża Kamiennego 15.05.10, 15:47
          Jeśli mamy na myśli ten sam krzyż, to tak. Czytałem w papierowym wydaniu GW o
          rozbiórce krzyża przy jakimś papieskim kamieniu. Straż miejska zleciła, pracę
          wykonano o 3 w nocy, odwołanie strony kościelnej odrzucone ze względu na brak
          pozwoleń. Linka nie znajdę, bo mi rwie połączenie.
          • kieprze_paczynskich Re: Paradoks Krzyża Kamiennego 15.05.10, 15:51
            fronda.pl/news/czytaj/krakowskie_sluzby_usunely_krzyz_z_bloni_jako_samowole_budowlana
            Już się pienią.
            • strikemaster Re: Paradoks Krzyża Kamiennego 15.05.10, 16:05
              - Krzyż został ustawiony bez wymaganej zgody miejskiego wydziału architektury. Inicjator wprawdzie złożył tam w czwartek po południu zgłoszenie inwestycji, ale wcześniej samowolnie wylał betonowy fundament. W związku z tym wydział sprzeciwił się przedsięwzięciu – wyjaśnił kierownik biura prasowego krakowskiego magistratu Filip Szatanik....i już wiemy, kto za tym stoi. :)
              BTW czyżby wracała normalność? Nie, to raczej jednostkowy przypadek odwagi graniczącej z głupotą.
              • kieprze_paczynskich Re: Paradoks Krzyża Kamiennego 15.05.10, 16:17
                Czy wraca normalność? Trochę też! Tak na prawdę to jednak nie było ciśnienia.
                Dziwisz się odciął, z jakich powodów to nie wiem. Myślę, że po prostu ten narcyz
                obraził się, bo nie było to z nim uzgadniane, nie poprosili o objęcie patronatem
                i takie tam.
              • gucio712 Re: Paradoks Krzyża Kamiennego 15.05.10, 16:22
                strikemaster napisał:

> BTW czyżby wracała normalność? Nie, to raczej jednostkowy
                przypadek odwagi gran
                > iczącej z głupotą.

wraca normalność i do wielu ludzi dociera że siła krk jest mocno
                przereklamowana.
              • kolter-xxl Re: Paradoks Krzyża Kamiennego 15.05.10, 23:44
                strikemaster napisał:
                > BTW czyżby wracała normalność? Nie, to raczej jednostkowy przypadek odwagi gran
                > iczącej z głupotą.

To może być tam normą bo prezydent Krakowa ma dość rozkradania jego miasta przez
                twór zwany komisją majątkową , to i urzędnicy czują wsparcie władzy .
                • Gość: śnięty akwizytor Re: Paradoks Krzyża Kamiennego IP: *.82-134-23.bkkb.no 16.05.10, 13:11
                  polecam info z samego zrodelka :

krakjw.wordpress.com/
                  niezle jajca :)
                  • matylda1001 Re: Paradoks Krzyża Kamiennego 16.05.10, 13:17
                    Gość portalu: śnięty akwizytor napisał(a):

> polecam info z samego zrodelka :
                    >
                    > krakjw.wordpress.com/
                    > niezle jajca :)

O! mój Boże... widzisz i nie grzmisz...
                    • Gość: śnięty akwizytor Re: Paradoks Krzyża Kamiennego IP: *.82-134-23.bkkb.no 16.05.10, 13:26
                      zagladam regularnie od kilku dni i nigdy mnie nie zawiedli :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka