Dodaj do ulubionych

Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona?

08.06.10, 16:37
Drugi mąż córki Marii i Lecha Kaczyńskich oznajmił społeczeństwu, że jest
ateistą i nie ma żadnych autorytetów, nawet Jan Paweł II jest mu obojętny
www.fakt.pl/Maz-Kaczynskiej-Jestem-niewierzacy,artykuly,73997,1.html
Google milczy na temat chrztu małej Martynki Dubienieckiej. Czy to możliwe, by
media nie odnotowały takiej uroczystości w rodzinie prezydenckiej?
Obserwuj wątek
    • Gość: ferment Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? IP: *.chello.pl 08.06.10, 16:42
      A Tobie co do tego?
    • yoma Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? 08.06.10, 16:46
      A kogo to obchodzi?
      • kolter-xxl Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? 08.06.10, 16:48
        yoma napisała:

> A kogo to obchodzi?

PISklęta to zapewne zainteresuje.
        • squirrel9 Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? 08.06.10, 16:56
          Nie, człowiek z wiochy wyjdzie, wiocha z niego - nigdy !!!
          • Gość: kieprze_paczynskic Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.06.10, 17:04
            > Nie, człowiek z wiochy wyjdzie, wiocha z niego - nigdy !!!
            Uważasz zapytanie o wyznanie za wiochę?
            • squirrel9 Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? 08.06.10, 22:05
              Uważam zainteresowanie osobistymi sprawami prywatnych ludzi za
              wiochę wioch.
              • Gość: kieprze_paczynskic Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.06.10, 22:09
                Zadałem jednoznaczne pytanie- czy zapytanie o cudze wyznanie(bezwyznaniowość)
                jest wiochą, zachowaniem niedopuszczalnym. A może tylko wobec rodziny Kaczyńskich?
                • Gość: w sypialni Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 22:32
                  Przeczytałam wątek i zastanawiam się czy można zapytać kto z wypowiadających się
                  w wątku osób jest ochrzczony? Czy można zadać takie pytanie na forum, czy to już
                  byłaby wiocha?
                  • Gość: kieprze_paczynskic Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.06.10, 22:37
                    To nie to. chodzi o publiczne, czy nawet urzędowe, zapytanie o wyznanie. Czy to
                    wiocha.
                    • squirrel9 Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? 09.06.10, 00:00
                      Jeśli mieszkam w kraju, gdzie nie ma religii urzędowej to urzędowe
                      pytanie o wyznanie jest bezprawne. I tylko w takich kategoriach mogę
                      takie pytanie potrakować. Pytanie publiczne o wyznanie osoby
                      publicznej, może ale nie musi być niestosowne, zależy czym
                      ta "publiczna" osoba się zajmuje ( i tu pytanie o wyznanie
                      pracownika niewybieralnego a zatrudnianego na umowę - jest
                      bezprawiem, pytanie o wyznanie osobę wybieralną na puliczne urzędy -
                      nie jest). Pytanie publiczne o wyznanie prywatnej osoby jest wiochą
                      wioch. Tak poniżej magla.
                      • kolter-xxl Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? 09.06.10, 12:38
                        squirrel9 napisała:

> Jeśli mieszkam w kraju, gdzie nie ma religii urzędowej to urzędowe
                        > pytanie o wyznanie jest bezprawne.

Ja też w takim kraju mieszkam !! ale akurat przestrzeganie norm prawnych nie
                        jest za bardzo popularne ,wiec jest jak jest.
                      • Gość: kieprze_paczynskic jestem z wiochy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.10, 13:18
                        >Pytanie publiczne o wyznanie prywatnej osoby jest wiochą
                        > wioch. Tak poniżej magla

Dokładnie tak. Mieszkam w kraju świeckim ponoć, gdzie konstytucja ponoć
                        gwarantuje wolność wyznania czy bezwyznaniowości, a jednak wiocha wioch, tak
                        poniżej magla pyta każde dziecko o wyznanie. Więcej, to wyznanie czy
                        bezwyznaniowość jest wypalane znamieniem na urzędowych dokumentach, jakimi są
                        świadectwa szkolne, każdego dziecka w tym kraju. Czemuż zapytanie o
                        wyznanie tego konkretnego dziecka miało by być większą wiochą, wiochą wioch
                        poniżej magla?
                        • Gość: jacek poprosze o jeden cytat Lecha Kaczynskiego, w ktory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 18:51
                          w ktorym mowi on wyraznie i dobitnie o swieckim charakterze panstwa,
                          wyraznym rozdziale panstwa i religii, o fundamencie wspolnych
                          wartosci starszym niz chrzescijanstwo - chocby o jednym z nich

nie ma takich - on mial zawsze usta pelne frazesow o
                          chrzescijanskiej tradycji i wartosciach

pytanie o chrzest wnuczki to powiedzenie sprawdzam takze dla dwojga
                          oraz dla samego kosciola, zwykle odmawiajacego chrztu w podobnej
                          sytuacji - bo, jakie niby przeslanki maja swiadczyc o wychowaniu
                          dzieci w tradycji katolickiej - ktore z dwojga to gwarantuje ???

ale tu jak wiadomo zawsze byli rowni i rowniejsi

• paskudek1 Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? 09.06.10, 13:32
                        pytanie o wyznanie KOGOKOLWIEK jest bezprawne, nieeleganckie, obrzydliwe i w ogólności wiocha. Czy to osób ublicznych, prywatnych, zatrunionych na umowę zlecenie, na umowe o pracę na czas kreslony, nieokreślony, zatrudnionych z konkursu, wybieralnych przez specjalne gremia czy też w wyborach publicznych. jawnych czy tajnych. Po prosty zwyczajnie obrzydliwe. G...no cię człowieku obchodzi w co kto wierzy. Pracownik, polityk, prezydent pa pracować dla firmy czy kraju. ZGODNIE Z OBOWIĄZYJACYM prawem a nie obnosić się ze swoimi poglądami religinymi. Dlatego mierzi mnie np. Marek Jurek który jest w stanie poświęcić rpzepisy prawa i postąpić wbrew prawu bo tak każe mu sumienie religijne. Pytanie o chrzest córki pańśtwa Dubienieckich jest zwyczajnycm chamstwem i bezprawiem.
                        • Gość: jacek glupstwa klepiesz - trzeba rzucic "sprawdzam" hipo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 18:53
                          hipokryzji

hipokryzji prezydenta, jego corki oraz kosciola

• kolter-xxl Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? 09.06.10, 12:35
                    Gość portalu: w sypialni napisał(a):

> Przeczytałam wątek i zastanawiam się czy można zapytać kto z wypowiadających się
                    > w wątku osób jest ochrzczony? Czy można zadać takie pytanie na forum, czy to
                    juz byłaby wiocha?

Ja byłem ,choć przyznam ze nic mi wtedy na temat 'doniosłości' tego komicznego
                    obrzędu nie było wiadomo , zapewne jak i innym 99,9 % ochrzczonym bez ich wiedzy.
              • Gość: jacek a od kiedy prywatne osoby wystepuja w vivie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 22:26
                gali i superaku - pomijajac te tysiac billboardow z 2005 roku
                • squirrel9 Re: a od kiedy prywatne osoby wystepuja w vivie 09.06.10, 00:03
                  Nie wiem na jakiej gali występowała Kaczyńska ale jakoś wydaje mi
                  się,ze pokazuje się zwykle jako córka Kaczyńskich. I nic więcej.
                  Czemu nie pytasz z kim sypia córka Wasermanna - też raz ją widziałam
                  w TV. Masz prawo?
                  • Gość: jacek a od kiedy prywatne osoby wystepuja w vivie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 18:39
                    > Nie wiem na jakiej gali

nie na jakiej tylko w jakiej, dodatkowo w vivie i superaku, jej
                    wystepy mialy sens wylacznie w ramach marketingu politycznego
                    tatusia - a obecnie stryja

przypomniec tez nalezy billboardy rodziny z IV RP z rogatym mezem

>występowała Kaczyńska ale jakoś wydaje mi
                    > się,ze pokazuje się zwykle jako córka Kaczyńskich. I nic więcej.

to wystarczy, zeby miec prawo do zadawania pytan - nie ma tak ze
                    jest sie w zyciu tylko maskotka - a ukrywa sie wszystki wpadki i
                    upadki

> Czemu nie pytasz z kim sypia córka Wasermanna - też raz ją
                    > widziałam w TV. Masz prawo?

znasz jakis inny sposob rozmowy oprocz glupawego manipulowania ???
                    • squirrel9 Re: a od kiedy prywatne osoby wystepuja w vivie 10.06.10, 00:22
                      Nie mwm pojęcia co to viva lub seperak i nie interesuje mnie.
                      Ogląlądam w TV jedynie publicystykę (TV1, TVN, CNN, BBC, DW)) i nie
                      zauważyłam by Marta Kaczyńska była publiczną osobą. Wszędzie
                      pokazywana jest jako córka pary prezydenckiej. Nie zauważyłam by
                      zajęła się polityką, nie zauważyłam by startowała w wyborach.
                      Czy syna p.Komorowskiego który wystapił w spocie też masz prawo się
                      czepiać? Czy córki Wassermanna która niejedokrotniee w TV opowiadała
                      o pobycie w Moskwie też możesz napastować? Moim zdaniem nie. Głupawe
                      manipulowanie dokłądnie właśnie uskuteczniają tacy jak ty! Dajesz
                      się ogłupiać !
                      • Gość: jacek a od kiedy prywatne osoby wystepuja w vivie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 19:33
                        > Nie mwm pojęcia co to viva lub seperak i nie interesuje mnie.

nie interesuje ??? jak mozna byc maskotka kampanii wyborczej - to i
                        mozna tej msakotce zadac niewygodne pytania

> Ogląlądam w TV jedynie publicystykę (TV1, TVN, CNN, BBC, DW)) i
                        nie
                        > zauważyłam by Marta Kaczyńska była publiczną osobą.

no tak CNN, BBC czy nic tylko o kartoflance - tak jakby nie bylo
                        innych problemow na swiecie ...

> Wszędzie pokazywana jest jako córka pary prezydenckiej.

jak ktos jest pokazywany wszedzie - w CNN, DW, i BBC to musi byc
                        osoba publiczna

> Nie zauważyłam by zajęła się polityką, nie zauważyłam by
                        > startowała w wyborach.

pamietasz billboardy Kaczynskiego z 2005 ??? sesje w SE, Vivie, Gali
                        przypadkiem przed samymi wyborami ...

> Czy syna p.Komorowskiego który wystapił w spocie też masz prawo
                        > się czepiać?

jak najbardziej

> Czy córki Wassermanna która niejedokrotniee w TV opowiadała
                        > o pobycie w Moskwie też możesz napastować?

a jej ojciec gdzies startuje ???

> Moim zdaniem nie.

a mnie twoje zdanie nie interesuje

> Głupawe manipulowanie dokłądnie właśnie uskuteczniają tacy jak
                        > ty! Dajesz się ogłupiać !

nie daje sie oglupiac zadnym wiewiorkom - jak widzisz nawet biernej
                        manipulacji nie uskuteczniam

• kolter-xxl Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? 09.06.10, 12:31
                squirrel9 napisała:

> Uważam zainteresowanie osobistymi sprawami prywatnych ludzi za
                > wiochę wioch.

Dlatego tak aktywnie włączyłaś się do dyskusji ?
    • piwi77 Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? 08.06.10, 17:11
      Nikt normalny nie chrzci swoich dzieci, a zięć byłego, zmarłego na
      swe własne życzenie, prezydenta, robi wrażenie człowieka normalnego.
      • jutrzenka.3 Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? 08.06.10, 19:30
        To jest jego życie i jego osobista sprawa. Nikomu nic do tego.
        • Gość: jacek piec lat temu cala Polska byla pelna billboard-ow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 20:22
          z rodzina Lecha Kaczynskiego

na zdjeciach byla zona, ich corka z dzieckiem, owczesny ziec
          (opiekun corki zony) oraz sam LK

dzis okazuje sie ze to prywatna sprawa !!!!

dobry dowcip !!
          • yoma Re: piec lat temu cala Polska byla pelna billboar 08.06.10, 21:37
            No była, była, ale przecież nie z aureolami nad głową.
            • Gość: ferment Re: piec lat temu cala Polska byla pelna billboar IP: *.chello.pl 09.06.10, 15:52
              >yoma napisała:

> No była, była, ale przecież nie z aureolami nad głową.<

:)
            • Gość: jacek piec lat temu cala Polska byla pelna billboar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 18:40
              > No była, była, ale przecież nie z aureolami nad głową.

bo wycieli w photoshopie razem z rogami pierwszego meza
        • kolter-xxl Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? 08.06.10, 21:26
          jutrzenka.3 napisała:

> To jest jego życie i jego osobista sprawa. Nikomu nic do tego.

Ta, to mógł znaleźć rozwódkę z mniej znanego domu , wtedy nie byłby narażony na
          zainteresowanie .
          • Gość: jacek Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 21:28
            > Ta, to mógł znaleźć rozwódkę z mniej znanego domu , wtedy nie
            byłby narażony na
            > zainteresowanie .

jak ja znalazl to jeszcze nie byla rozwodka

• kolter-xxl Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? 09.06.10, 12:30
              Gość portalu: jacek napisał(a):

> > Ta, to mógł znaleźć rozwódkę z mniej znanego domu , wtedy nie
              > byłby narażony na
              > > zainteresowanie .
              >
              > jak ja znalazl to jeszcze nie byla rozwodka

Sugerujesz ze ta wychowana w surowym obyczajowo środowisku ultrakatolickim
              niewiasta złamała zakaz dekalogu pod nr VII ? ( Nie będziesz cudzołożył.)
              • Gość: jacek Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 18:54
                szostym

jak najbardziej
          • jutrzenka.3 Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? 08.06.10, 23:08
            do koltera -xxl

Jemu nie chodziło o "znany dom" tylko o kobietę, którą kocha. On z
            wyznaniem prawdy nie miał problemu. Problem mają inni. Narazić się na
            zainteresowanie może każdy, z byle jakiego powodu.
            • kolter-xxl Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? 09.06.10, 12:37
              jutrzenka.3 napisała:

> do koltera -xxl
              >
              > Jemu nie chodziło o "znany dom" tylko o kobietę, którą kocha. On z
              > wyznaniem prawdy nie miał problemu. Problem mają inni. Narazić się na
              > zainteresowanie może każdy, z byle jakiego powodu.

Do Jutrzenki 3 ;

Powtarzam mógł nie wybierać sobie cudzołożnicy z takiego to domu :))
    • imponeross na pewno nieochrzczona 08.06.10, 21:37
      l.george.l napisał:

> Drugi mąż córki Marii i Lecha Kaczyńskich oznajmił społeczeństwu,
      że jest
      > ateistą i nie ma żadnych autorytetów, nawet Jan Paweł II jest mu
      obojętny
      > www.fakt.pl/Maz-Kaczynskiej-Jestem-niewierzacy,artykuly,73997,1.html
      > Google milczy na temat chrztu małej Martynki Dubienieckiej. Czy to
      możliwe, by
      > media nie odnotowały takiej uroczystości w rodzinie prezydenckiej?

Na pewno jest nieochrzczona i pewnie rodzice sa z tego dumni. A
      autorytet JP II? Dla wielu ludzi to autoirytet negatywny, przeciez
      on np. popieral krwawe rezimy w Ameryce Lacinskiej.
    • 0ffka Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? 08.06.10, 22:06
      Obiegając od tematu to Kaczyński był warszawskiej rodziny inteligenckiej i
      wiedział doskonale co ten plebejski naród kupi, stąd jego kościółkowe bratanie.
      Córce i wnuczce nie wmawiałby, że białe jest czarne i na odwrót :D
      • ewa9717 Re: Czy wnuczka śp. prezydenta jest ochrzczona? 08.06.10, 22:41
        Rzeczywiście, to nie powinno nikogo obchodzić; "prezydent" nie jest
        nazwą własną.
      • kolter-xxl Re: Czy wnuczka śp. Prezydenta jest ochrzczona? 09.06.10, 12:33
        0ffka napisała:

> Obiegając od tematu to Kaczyński był warszawskiej rodziny inteligenckiej i
        wiedział doskonale co ten plebejski naród kupi, stąd jego kościółkowe bratanie.
        > Córce i wnuczce nie wmawiałby, że białe jest czarne i na odwrót :D

Może dziadek Rajmund nie pozwolił ogłupiać kolejnego pokolenia ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka