Dodaj do ulubionych

Bóg tak chciał

15.07.10, 09:16
Mam na myśli katastrofę. Może czas wykazać się chrześcijańską pokorą i się z tym pogodzić.
Obserwuj wątek
    • Gość: lornetka zdejmij zakrętki z oczu IP: 62.22.15.* 15.07.10, 09:20
      Następna nawiedzona .Pilot dał dupy bo go popędzali LĄDUJ LĄDUJ a
      to że samoloty były stare to wina Jarka który wszystko zwala na
      innych .
      • strikemaster Re: zdejmij zakrętki z oczu 15.07.10, 16:41
        Pierwsze primo, nie byłą top wina starości samolotu. Samolot był sprawny, w dodatku wyposażony w nowoczesną aparaturę nawigacyjną.
        Drugie primo, prawdopodobnie była to wina lecących samolotem decydentów. W takich warunkach rozpieprzyliby każdy samolot, IMO lepiej, jak rozwalają stare, niż najnowsze/najdroższe.
    • piwi77 Jeżeli Bóg tak chciał, to dobrze się stało 15.07.10, 09:28
      i nie ma co szat rozrywać. Własciwie to nawet odszkodowań nie
      powinno być, bo za co, że stała się wola boża?
      • billy.the.kid Re: Jeżeli Bóg tak chciał, to dobrze się stało 15.07.10, 09:45
        wy mie tu bozi nie mieszajta do takich przyziemnych spraw.
        • piwi77 Re: Jeżeli Bóg tak chciał, to dobrze się stało 15.07.10, 09:52
          Tak dobrze to nie ma. Czy była to wola Boża, czy nie, można
          dyskutować, ale polityczną odpowiedzialność Bóg za katastrofe
          ponosi, bo katastrofa leżała w obrębie jego kompetencji. Gdyby miał
          honor podałby się do dymisji. (A może ma i dawno już się podał,
          tylko nikogo nie natchnął i my głupki nic o tym nie wiemny?).
          • 33qq Re: Jeżeli Bóg tak chciał, to dobrze się stało 15.07.10, 11:39
            NIE! Tylko nie to, dymisja, zaraz kampania boska się zacznie, znowu polityka
            miłości i przebaczenia!
        • Gość: lornetka Re: Jeżeli Bóg tak chciał, to dobrze się stało IP: 62.22.15.* 15.07.10, 10:02
          billy.the.kid napisał:

> wy mie tu bozi nie mieszajta do takich przyziemnych spraw.

Z tym Katolem to sie myliłam ?
          • billy.the.kid Re: Jeżeli Bóg tak chciał, to dobrze się stało 15.07.10, 10:15
            z chtórem katolem?
            • Gość: lornetka Re: Jeżeli Bóg tak chciał, to dobrze się stało IP: 62.22.15.* 15.07.10, 11:15
              No z Tobą , znowu zadrżałeś jak ktoś buczy na Maryjki , Jezuski
              itd :)
              • billy.the.kid Re: Jeżeli Bóg tak chciał, to dobrze się stało 15.07.10, 11:40
                stary-nie potrafisz zobaczyć przymrużenia oka-twoja brocha.
                • Gość: lornetka Re: Jeżeli Bóg tak chciał, to dobrze się stało IP: 62.22.15.* 15.07.10, 12:09
                  Jak już to stara a nie stary to raz , a dwa jak na forum po 5
                  słowach chcesz WIDZIEĆ ( czytając tekst) przymrużenie oka ?..

Tyb bardziej że często negujesz wypowiedzi chlapiące błotem po pisie
                  i jezuskach...

Fakt moja brocha :)
                  • billy.the.kid Re: Jeżeli Bóg tak chciał, to dobrze się stało 15.07.10, 13:00
                    no dobra ,niech ci będzie -STARA.
                    Gdzies tu już skrobnąłem ze pisiaki, na równi z platfusami bardzo lubia se
                    oglądac świat w dwóch kolorach-czarnym i białym.taka to choroba-ciebie tez dotyczy.
                    zapodawałem negację w stosunku do pisiaków na zasadzie ze oni są dokładnie tyle
                    samo warci co platfusy. no platfusy-jako te mundre i rozsądne mogli by mieć
                    deczko więcej olejku pod czapeczkami, więc nie dziw sie że większość moich
                    liscików dotyczyła głupoty platfusowatej.

a co do bozi-żal mi twoich końskich klapeczek na oczętach.
                    • Gość: lornetka Re: Jeżeli Bóg tak chciał, to dobrze się stało IP: *.chello.pl 15.07.10, 19:35
                      Ty dalej nic nie kumasz mam w dupie bozie , jezusków, rydzykow i
                      kaczorów fakt bronie platfusów bo sa mnie poje.bani niz reszta.
                      Wg mnie , mam prawo do swojego zdania .
                      • billy.the.kid Re: Jeżeli Bóg tak chciał, to dobrze się stało 15.07.10, 21:12
                        jedni bardziej-drudzy mniej pj...ni. od tych którzy zapodają się jako
                        mniej-należy jednak więcej WYMAGAĆ. i tu jest problemik.

tak jakoś smiesznie lech kacz. figuruje w spisie maturzystów r 67 W MOJEJ
                        KLASIE. l.og.nr 39 im.lotnictewa polskiego. w onych czasach im.LUDOWEGO
                        lotnictwa polskiego. nikt z chłopaków nie [amieta takiego kolegi. przypuszczam
                        ze dopisano go na chybcika. wiem ze pobierał nauki w l.o. nr 61 im lelewela na
                        zoliborzu. byli dosyć popularni na żoliborzu jako ci co grali o dwóch takich.
                        to co? mogę się chwalić ze miałem kolesia prezydenta??
    • pani-slowikowa Re: Bóg tak chciał 15.07.10, 09:56
      Nie nawiedzona tylko jestem zdania że ci wszyscy doszukujący się spisków, zamachów, zbrodniczej polityki mogliby wreszcie pogodzić się z tym co się stało i znaleźć sobie jakiś inny temat do marudzenia. Ten jest już nudny. A jak się tak miesza Boga do wszystkiego, walczy się o każdy krzyż i dzieli ludzi tylko według wzorca dobry bo chodzi do kościoła zły bo nie chodzi to może czas przyznać że nic się nie dzieje bez woli boskiej i wszystko jest częścią bożego planu. Jeśli Bóg istnieje a Donald jest zagrożeniem dla Polski to dlaczego spadł ten samolot a nie inny? Hę?
      • piwi77 Re: Bóg tak chciał 15.07.10, 10:10
        Chciałabyś, aby poglądy i zachowania ludzi wierzących trzymały się
        kupy i były konsekwentne, a to przecież jest rzecz niemożliwa.
        • billy.the.kid Re: Bóg tak chciał 15.07.10, 10:15
          taki zgrywus p.bóg robi se zabawę ,a tu co poniektóre podniecają się jego żartami.
          • Gość: koserniak Re: watek do szabasowych swieec IP: *.pools.arcor-ip.net 15.07.10, 19:43
            Dzisiaj dopiero czwaartek kolego a tu rzucaja watek wielkorotnych
            logowan na szabas to znaaczy, ktos sie niezle w dawce wzmacniaczy
            przegalopowal czy co.
            • strikemaster Re: watek do szabasowych swieec 15.07.10, 20:29
              Juuutro bedzie wieceej wateek u szabas to, znaczy dawca wzmaacniaczy klusowal czy, to. :)
    • Gość: rossdarty Re: Bóg tak chciał IP: *.opera-mini.net 15.07.10, 22:19
      pani-slowikowa napisała:

> Mam na myśli katastrofę. Może czas wykazać się chrześcijańską pokorą i się z ty
      > m pogodzić.

Jakbym słyszał Komorowskiego, jego wypowiedź sprzed dwóch, czy trzech dni.
      Co prawda nie zwalał na Boga, ale też pokornie /nie wiem czy po chrześcijańsku/ godził się losem:
      widocznie tak miało się stać...

• krytykantka07 Komorowski ma rację 16.07.10, 08:03
        Gość portalu: rossdarty napisał(a):

> Jakbym słyszał Komorowskiego, jego wypowiedź sprzed dwóch, czy trzech dni. >
        Co prawda nie zwalał na Boga, ale też pokornie /nie wiem czy po chrześcijańsku/
        > godził się losem:
        > widocznie tak miało się stać...

Najpierw Bóg zaślepił tych, co planowali wycieczkę do Katynia, a później zesłał
        tam mgłę.
        Czy Bóg zaślepia ludzi przy planowaniu i nie biorą pod uwagę wszystkich aspektów
        niepewności czy pycha wzięła górę?
        Gdybym jeszcze wiedziała, czy Komorowski był przy planowaniu wycieczki to sprawa
        nabrałaby innego wymiaru.
        Komorowski usprawiedliwiałby własną ignorancję i nie tylko własną.
        Zatem ludzie, którzy zaplanowali wycieczkę raz na zawsze powinni odejść z
        polityki...
    • seth.destructor Re: Bóg tak chciał 16.07.10, 01:32
      Ale w Smoleńsku to już chyba prawosławny Bóg?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka