Dodaj do ulubionych

Nadmuchaj sobie Rosomaka

11.09.10, 13:04
Makiety Rosomaków

Opracowano już gumową makietę Rosomaka i producent postanowił zainteresowac swoim produktem wojsko. Problem w tym, że takie nadmuchiwane cacka przydatne są głównie w działaniach obronnych przed przeciwnikiem dysponującym lotnictwem, rozpoznaniem satelitarnym. Obecnie nasza armia nie prowadzi takowych dizałań, a w walce z przydrożnymi bombami taki cud techniki gumowej jest całkowicie nieprzydatny. Po co nam to?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jojo Re: Nadmuchaj sobie Rosomaka IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.10, 13:17
      gdzie ,po ile i dlaczego tak drogo?
    • znj2 Re: Nadmuchaj sobie Rosomaka 11.09.10, 21:12
      Skoro wydmuchano społeczeństwo, to dlaczego nie można nadmuchać np. ROSOMAKA?
      "Głupie Jasie" to kupią!
      • strikemaster Re: Nadmuchaj sobie Rosomaka 12.09.10, 16:15
        Ciemny lud też.
    • potwor_z_piccadilly Re: Nadmuchaj sobie Rosomaka 11.09.10, 22:11
      strikemaster napisa
      .< Po co nam to?>
      Ano po to ze nawet na dmuchanym sprzecie bijowym mozna przy okazji przetargu niezla kase wyrwac.
      Misia nie ogladales, czy co.
      • potwor_z_piccadilly Re: Nadmuchaj sobie Rosomaka 11.09.10, 22:14
        Aha.
        Chlopie, to jest rosomak na miare naszych mozliwosci.
    • Gość: rossdarty Re: Nadmuchaj sobie Rosomaka IP: *.chello.pl 11.09.10, 23:37
      A kiedyś pisałem, że prywatyzując zakłady współpracujące z Łabędami może stworzyć się problem nawet z zakupem łożysk do Rosomaków.
      Przy obecnym deficycie...
      Że zaczną dmuchane produkować - tego nie przewidywałem :)
      • strikemaster Re: Nadmuchaj sobie Rosomaka 12.09.10, 16:15
        Rosomaki produkują w Łabędach? Myślałem, że w Siemianowicach.
        • Gość: rossdarty Re: Nadmuchaj sobie Rosomaka IP: *.chello.pl 12.09.10, 16:37
          strikemaster napisał:

> Rosomaki produkują w Łabędach? Myślałem, że w Siemianowicach.

Może widziałeś tam już te nadmuchane? :)

A tak na poważnie. Montażownia może być nawet w Wąchocku. Istotne gdzie produkują podzespoły.

Ale nie upieram się. Wszak dyskutujemy publicznie o tajemnicy wojskowej.
          • strikemaster Re: Nadmuchaj sobie Rosomaka 12.09.10, 17:03
            To chyba Wasz, prawicowy wymysł, żeby prywatyzować wszystko co się rusza?
            • Gość: rossdarty Re: Nadmuchaj sobie Rosomaka IP: *.chello.pl 13.09.10, 00:57
              strikemaster napisał:

> To chyba Wasz, prawicowy wymysł, żeby prywatyzować wszystko co się rusza?

WASZ???!!!
              PRAWICOWY???

To w takim razie ja lewicowy, bo jestem przeciw prywatyzacji pewnych instytucji które się "ruszają":)
              • strikemaster Re: Nadmuchaj sobie Rosomaka 13.09.10, 15:40
                > To w takim razie ja lewicowy, bo jestem przeciw prywatyzacji pewnych instytucji
                > które się "ruszają":)

I nie głosujesz na POPIS?
    • psychcio Re: Nadmuchaj sobie Rosomaka 12.09.10, 19:37
      Nie będę dmuchał Rosomaków!
      Pozostanę przy dmuchaniu dziewuch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • qqazz Teraz pewnie będą kolejne nowości 12.09.10, 21:07
      karabiny na wodę, latawce w kształcie F-16, dmuchane pancerniki i lotniskowce etc. Taż na czele resortu obrony stoi psychiatra wiec nie widziałbym nic dziwnego w tym ze podległy mu kawałek ogródka zaczyna powoli przypominać miejsce w którym zwykle pracują tacy fachowcy, a im głupszy pomysł tym wieksza szansa na jego realizację.

pozdrawiam
      • strikemaster Re: Teraz pewnie będą kolejne nowości 12.09.10, 21:10
        Pomysł sam w sobie nie jest aż tak głupi, tylko nieadekwatny do aktualnej sytuacji. Atrapy są bardzo przydatne, gdy wróg prowadzi bombardowania z powietrza, Talibowie nie są obecnie do takich akcji zdolni, więc pieniądze możnaby było wydać na coś bardziej przydatnego.
      • Gość: rossdarty Re: Teraz pewnie będą kolejne nowości IP: *.chello.pl 13.09.10, 01:05
        podobaja mi sie te karabiny na wodę. Gdzie to można kupić?
        Jestem zapobiegliwy, wiec chciałbym się już uzbroić na przyszły śmigus-dyngus:)
        • strikemaster Re: Teraz pewnie będą kolejne nowości 13.09.10, 15:43
          > podobaja mi sie te karabiny na wodę. Gdzie to można kupić?

W sklepie z zabawkami, występują pod nazwą AR-15, w wojsku znane jako M-16.
    • migreniasta Re: Nadmuchaj sobie Krzyż 13.09.10, 08:00
      To dopiero będzie gratka. Dmuchane krzyże. Można się z nimi dowolnie przenieszczać. Nadmuchanie nic nie kosztuje-babuleńki nadmuchają same. To jest przyszłość fabryki dmuchanych Rosomaków.
      Epidiaskop już robi zrzutę na ......
      • piwi77 Re: Nadmuchaj sobie Krzyż 13.09.10, 15:56
        To w ogóle nie jest dobry pomysł, te dmuchane krzyże. Dojdzie nam jeszcze jeden akt wandalizmu, czy jak kto woli, znieważania krzyża - wypuszczanie z niego powietrza.
        • piwi77 Re: Nadmuchaj sobie Krzyż 13.09.10, 16:07
          Już widzę te elektryzujące informacje w czołówce wiadomości TVP, że znów nieznani wandale wypuścili powietrze z krzyża na Krakowskim Przedmieściu, a policja pyta, czy ktos widział, zaś obrońcy ustalają nagrodę w wysokości 10 zdrowasiek za informacje o sprawcach.
          • migreniasta Re: Nadmuchaj sobie Krzyż 13.09.10, 17:19
            A ja jednak będę upierała się przy swoim. Dmuchane krzyże to dobry pomysł. Powinny być dmuchane święconym powietrzem.
            A czegoś takiego nie zniosą wandale,którzy będą się bać święconego powietrza jak diabeł święconej wody....
            • piwi77 Re: Nadmuchaj sobie Krzyż 13.09.10, 17:29
              Cwane z tym święconym powietrzem. Nowe pole popisu dla katabasa - święciłby powietrze do takich krzyży za 50 złotych, a z dojazdem (gdyby krzyż był dużych rozmiarów) nawet za 150.
              • migreniasta Re: Nadmuchaj sobie Krzyż 13.09.10, 17:34
                No i zapomniałeś o świętych sprężarkach. Bo tylko takie mogłyby dostać koncesje na dmuchanie świętego powietrza.
                • piwi77 Re: Nadmuchaj sobie Krzyż 13.09.10, 17:37
                  Od biedy w roli sprężarki mogłaby wystapić jakaś kretynka z Radia Maryja. Wcześniej oczywiście poświęcona. Znaczy przeznaczona na straty.
                  • migreniasta Re: Nadmuchaj sobie Krzyż 13.09.10, 17:44
                    Ale ten nieświeży chuch z ryja????
                    • piwi77 Re: Nadmuchaj sobie Krzyż 13.09.10, 19:34
                      migreniasta napisała:

> Ale ten nieświeży chuch z ryja????

Nie robi nic. Pójdzie przecież w krzyż.
    • piwi77 Re: Nadmuchaj sobie Rosomaka 13.09.10, 15:53
      Wstyd strikemaster, proponujesz nam dmuchać rosomaka? Co Ci się też w Twojej bezbożnej głowie uroiło, że my to co jesteśmy?
      • strikemaster Re: Nadmuchaj sobie Rosomaka 13.09.10, 15:57
        Proponuję Wam nadmuchać Rosomaka. :)
    • piwi77 Re: Nadmuchaj sobie Rosomaka 13.09.10, 17:25
      strikemaster napisał:

> Po co nam to?

Na defiladę mogłyby się przydać - my lubimy defilady, a argument, że są drogie by wtedy upadł. Jakby tak na Święto Wojska Polskiego, czyli w dzień Maryi Panny Zawsze Dziewicy (przepraszam, jeżeli tytuł niechcący troszkę przeinaczyłem) przedefilowało z 10 tys. takich Rosomaków (odgłosy diesli szłyby z megafonów, żeby było jak realu), to dopiero robiłoby wrażenie!
      • migreniasta Re: Nadmuchaj sobie Rosomaka 13.09.10, 17:35
        A jakby tak helem Rosomaki nadmuchać to stałby się cud nad cudami,gdyż można by było prowadzać je na smyczy.....
        • piwi77 Re: Nadmuchaj sobie Rosomaka 13.09.10, 17:40
          Nagle zamieniłyby się w kawalerię powietrzną. Świat oniemiałby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka