Dodaj do ulubionych

Profesjonalny handlowiec :D

14.09.10, 16:16
napisał do mnie dziś:

"Dosrałam Panu wczoraj ofertę na mejla"

strach pomysleć co jutro mogę znaleźć w skrzynce ....

Obserwuj wątek
    • i.nes Re: Profesjonalny handlowiec :D 14.09.10, 16:47
      wygląda na auto-poprawiacza, bo ł i s są po przeciwnych stronach klawiatury ;)
      • mi-l-ja Re: Profesjonalny handlowiec :D 14.09.10, 18:26
        że o R nie wspomnę hehhe
    • milleniusz Re: Profesjonalny handlowiec :D 14.09.10, 19:08

> "Dosrałam Panu wczoraj ofertę na mejla"

Hmm. Coś nie kumię. Może powinno być "wysrałam"? A ładna przynajmniej? Jeśli tak, to bym jej te frojdowskie pomyłki wybaczył. :]
      • woda.na.mlyn Re: Profesjonalny handlowiec :D 14.09.10, 21:19
        Dosrała ofertę uzupełnioną o elementy omówione w korespondencji :D A czy ładna nie wiem, nie dołączyła słitaśnej foteczki :(

:D
        • milleniusz Re: Profesjonalny handlowiec :D 15.09.10, 00:34

> A czy ładna nie wiem, nie dołączyła słitaśnej foteczki :(

No to, rzekłbym, ją dyskwalifikuje.
        • morelka_1 Re: Profesjonalny handlowiec :D 15.09.10, 08:39
          Odpisz jej, żeby podała Ci adres to wyślesz jej Stoperan :D:D:D

[img]https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRN822QDienGmQCJs5oPLB1eMpcp8FYAVbGaRVquA5KewqdIvI&t=1&usg=__QSICMzWB4LsasZb1nkzSrQ-KPB0=[/img]
          • woda.na.mlyn Re: Profesjonalny handlowiec :D 15.09.10, 09:05
            Hehe niezły pomysł, inaczej dosra mi skrzynkę do pełna :D
    • morelka_1 Re: Profesjonalny handlowiec :D 15.09.10, 08:36
      Hahahahaha nieźle :D Moja kumpela niedawno dostała taką kartę aktywności z PUP. Miała zebrać 3 wpisy od różnych pracodawców. W jednym okienku facet wpisał jej "Brak oferty sracy"
      Potem jak miała zdobyć jeszcze dwa wpisy wszyscy wybuchali śmiechem na ten widok :D:D:D:D:D
      • redundant Re: Profesjonalny handlowiec :D 15.09.10, 09:33
        "...dostała taką kartę aktywności z PUP..." (czytaj: pup) też jest niezłe. :cool:

Szczególnie w rozważanym w wątku kontekście... :D
    • king.james Re: Profesjonalny handlowiec :D 15.09.10, 09:27
      Każdy handluje czym chce, czym tu się podsrecać? :D
    • redundant Re: Profesjonalny handlowiec :D 15.09.10, 09:57
      Zawsze odpisuję, jak mi się co spodoba. :)

W tym przypadku poszłoby pewnie w ten deseń:
      Uprzejmie informuję, że to, co otrzymałem, zniosłem bez żadnego uszczerbku. Musi Pan mocniej się postarać, żeby mi naprawdę dosrać.
      • woda.na.mlyn Re: Profesjonalny handlowiec :D 15.09.10, 10:09
        Hehe miałem ochotę odpowiedziec jej tym szpitalnym dowcipem "Siostło, zasłałem łóżko!" :D
        • redundant Re: Profesjonalny handlowiec :D 15.09.10, 14:48
          Jak tak opowiesz, to go spalisz (zalejesz? :D). :P Gdyż wejście siostły na samym początku likwiduje element zaskoczenia, podstawę konstrukcji każdego dowcipu.
          Oto forma poprawna dramaturgicznie:
          - Zasłałem łóżko.
          - To dobrze!
          - Nie bałdzo...

Ucz się, młodzian! :D Oglądałeś taki film Ostatnie takie trio? :)
          • woda.na.mlyn Re: Profesjonalny handlowiec :D 15.09.10, 15:00
            To była forma skondensowana, bo wszyscy ten dowcip z brodą znają ;)

Owszem, ale niewiele z niego pamiętam
            • king.james Re: Profesjonalny handlowiec :D 15.09.10, 15:03
              Zaiste, z przodu zwisa broda, z tyłu zaś... ;)
              • redundant Re: Profesjonalny handlowiec :D 15.09.10, 15:33
                ... niektórym to karty aktywności z PUP... :D (wg morelli, ma się rozumieć)
            • redundant Re: Profesjonalny handlowiec :D 15.09.10, 15:43
              woda.na.mlyn napisał:
              > To była forma skondensowana, bo wszyscy ten dowcip z brodą znają ;)

A zdziwiłbyś się, czego potrafi nie wiedzieć dzisiejsza młodzież.
              Zapominamy, że dzisiaj dorośli są już ludzie, którzy nie mają żadnych własnych wspomnień z XX wieku. Oczywiście wspomnień związanych ze światem zewnętrznym, nie licząc typowych dla kilkulatków przebłysków, migawek bez rozumienia kontekstu.
              • redundant Re: Profesjonalny handlowiec :D 20.09.10, 18:30
                > A zdziwiłbyś się, czego potrafi nie wiedzieć dzisiejsza młodzież.

I przykład:

Przypomina nam to początek lat 90., kiedy samochód używany był w Polsce droższy niż ten kupowany w fabryce. W PRL-u nowe auta nabywało się na talony. Jedynym miejscem, gdzie samochód można było kupić od ręki - z odpowiednim przebiciem, oczywiście - była giełda.
                moto.pl/MotoPL/1,88571,8378053,Uzywana_Dacia_drozsza_od_nowej.html
                Ten początek lat 90 jako PRL to literówka, albo i nie literówka...
                • king.james Re: Profesjonalny handlowiec :D 21.09.10, 02:03
                  Tu nie ma wcale sugestii, że lata 90. to PRL. Zaleca się uważne czytanie tekstu. ;)

Niestety ja ani motoryzacyjnie, ani handlowo w temacie nie jestem, ale podejrzewam, iż większe ceny aut używanych miały związek z importem zza granicy - audi czy wv były pożądane przez wielu Polaków, bo były to porządne samochody, a nie tam jakieś maluchy czy polonezy.
                  • woda.na.mlyn Re: Profesjonalny handlowiec :D 21.09.10, 09:18
                    Hehe nie o to chodzi - nowe auto można było kupić po cenie regulowanej, ale tylko na przydział czy talon, używane natomiast na zasadach wolnorynkowych. Ponieważ przydziały i talony dostawali głównie wybrańcy systemu, to przeciętny Kowalski rzadko kiedy mógł kupić nowe auto po cenie urzędowej i musiał kupować po cenach spekulacyjnych auta używane.

Odbierając nowe auto na Żeraniu można było sprzedać je tuż za bramą fabryki za dużo więcej niż sie przed chwilą zapłaciło. Koniec tej paranoi o ile pamiętam nastąpił jeszcze przed końcem komuny, gdy zezwolono na masowy import aut z zagranicy z jednej, a zlikwidowano przydziały i talony na auta krajowe z drugiej :)
    • twardycukierek Re: Profesjonalny handlowiec :D 21.09.10, 23:16
      Daj jej Wpup :D

;D

Może jutro ze skrzynki wypełznie ana-kondom? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka