Dodaj do ulubionych

Duży Jezus

10.11.10, 20:02
Postawiono pomnik. Ogromny! Dlaczego? Podobno, było to marzenie życia miejscowego proboszcza.
Rozumiem ludzkie marzenia, sam mam marzenia, natomiast zastanawiam się nad zdrowo rozsądkowym wykonaniem tego przedsięwzięcia. Czy istniał człowiek o imieniu Jezus? Czy to tylko kolejna manipulacja? Bardzo ciekawy jest tekst autora: nehsa. W zbiorze swoich wypowiedzi udawadnia ,że Jezus jest wytworem! Prawdziwy Syn OJCA, to ŚWIATŁO. I jeszcze jedno, modlitwa zaczyna się od słów: Ojcze nasz.............. Nigdzie nie ma słowa Bóg! To wszystko skłania do refleksji i głębokiej zadumy. Piszę o tym, gdyż jest to bardzo temat refleksyjny.
Obserwuj wątek
    • nehsa Re: Duży Jezus 10.11.10, 20:41
      Zanim nawiąże do twojego postu, malutka historia.
      W internecie, dzięki uprzejmości i pomocy o pięćdziesiąt lat młodszych ludzi, zdołałem zabrać głos w 2004 roku. Wycinano mi, już wtedy, w moim prymitywnym blogu, nawet po dwadzieścia wpisów. Czasem połowę blogu. W końcu zablokowano mi blog.

Tydzień temu, wdepnąłem na FRONDĘ, gdzie króluje red. Terlikowski.
      Ponieważ frondowa, katolicka społeczność natychmiast zaprotestowała przeciwko treściom obecnym w Nauce Wszechmogącego Ojca(Boga), a frondowi admini, najbezczelniej w świecie wycinali moje merytoryczne od "a do zet" posty, to aby uniknąć konfliktów z gawiedzią, ZAŁOŻYŁEM bloga.

Po DWÓCH GODZINACH, wycięto mi pierwsze dwa wpisy, zgodne w 100 % z Nauką Ojca(Boga), po następnych dwóch godzinach, wycięto wpis o in vitro, które Nauka OJca(Boga) dopuszcza. A po mojej interwencji, gdzie poprostu napisałem, że mam frondową cenzurę i portal Fronda w d..., mój blog skasowano.

I tera, aby uświadomić każdemu stopień łajdactwa adminów na Frondzie, poniżej zamieszczam kopię mojego wpisu, która również nie przetrwała na Frondzie, a której treść, nawiązuje do założonego przez Ciebie wątku.

"W czynie społecznym:
      Według treści obecnych w świadectwach Nauki Ojca(Boga), którą to Naukę oznajmiał tylko Syn(Bóg) ŚWIATŁOŚĆ, PRAWDA, JEST OKREŚLENIEM OCENIAJĄCYM WARTOŚĆ PRACY.

A ponieważ pracuję tylko DWÓCH BOGÓW, czyli Ojciec(Bóg) WOLNOŚĆ, i Syn(Bóg) ŚWIATŁOŚĆ, bo przecież każdy człowiek zawsze współpracuje, to słowo, "PRAWDA", odnosi się do ICH PRACY.

Dlatego Syn(Bóg) mówił, zwracając się do SWEGO OJCA - "SŁOWO TWOJE JEST PRAWDĄ." i dlatego o Sobie mówił, "Ja, jestem ta Droga, i Prawda, i Zycie...".

Do jakiej wartości PRACY Istot Boskich, odnosi się słowo prawda?

Zgodnie ze słowami Nauki Wszechmogącego Ojca(Boga), prawdą jest MIŁOŚĆ OJCA(Boga), Który jest jedynym depozytariuszem MIŁOŚCI, która to MIŁOŚĆ, jest WOLĄ OJCA(Boga).

A ponieważ PRACA Istot Boskich polega na samoofierze, a Syn(Bóg), co jest oczywistą konsekwencją MIŁOŚCI OJCA, jest ŻYCIEM - to Jego PRACA, jako Stwórcy jest prawdą dlatego, że poświęca On-Bóg w tej pracy Samego Siebie, czyli ŻYCIE, czyli ŚWIATŁOŚĆ, Której cząstką obdarza każdego z nas, chociaż w różnym stopniu.

Jak brzmi definicja prawdy?

Prawda, jest określeniem oceniającym wartość PRACY, która polega na SAMOOFIERZE ISTOT BOSKICH, a która to wartość, stanowi o ŻYCIU.

PRAWDĄ, JEST miłość OJCA(Boga). I PRAWDĄ jest, ŻYCIE-ŚWIATŁOŚĆ SYN(Bóg).

Dlatego w Ewangelii św. Jana 5/17 czytamy:
      "OJCIEC MÓJ AŻ DOTĄD PRACUJE, I JA PRACUJĘ."

Bogowie PRACUJĄ, i nigdy nie współpracują, dlatego jak piszę, że Jezus jest mistyfikatorem, to mam rację."
      • lepian4 Re: Duży Jezus 10.11.10, 20:58
        Tak masz racje

Ile jeszcze watkow powstanie o posagu Chrystusa?
        • nehsa Re: Duży Jezus 10.11.10, 21:28
          lepian4 m.in. napisał:
          "> Tak masz racje "

*** DZIĘKI! Starałem się, jak potrafiłem.
      • Gość: steff Re: Duży Jezus IP: 62.22.15.* 22.11.10, 10:46
        nehsa napisał:

1) że mam fro
        ndową cenzurę i portal Fronda w d...,
        2) po następnych dwóch godzinach, wycięto wpis o in vitro, które Nauka OJca(Boga) dopuszcza
        3) I tera, aby uświadomić każdemu stopień łajdactwa adminów na Frondzie

TO POKAZUJE JAK FRONDA JEST ZAKŁAMANA W TYM CO ROBI TAK SAMO JAK KOSCIÓL , KSIEZA I CAŁY TEN CZARNY FOLWARK

I tera gadzasz do rzeczy BRAVO , mimo że uważam za bajke pisanie o ojcu wszechwmocnym itd itd itd
    • znj2 Re: Duży Jezus 10.11.10, 22:04
      Bardzo żałuję, że tematyka "trudna" spotyka się z obojętnością. Czy jest to wynikiem skołtunienia, czy braku argumentacji lub niewiedzy? Ktoś , kiedyś powiedział: Człowiek, to brzmi dumnie! Ciekawe, czy miał na myśli także Polaka?
      • nehsa Re: Duży Chrystus! 10.11.10, 22:34
        W nieskończenie racjonalnej Nauce Ojca(Boga) WOLNOŚCI, jest wyraźnie wyartykułowana różnica, pomiędzy, "życiem", którym zostaliśmy obdarzeni przez Stwórcę, a "naszym życiem", czyli życiem naszego ciała.

Jesteśmy istotami nieśmiertelnymi. Niektórym z nas, wystarczy to nasze obecne wcielenie w gatunek "homo sapiens", aby zarobić w życiu doczesnym na zmartwychwstanie.

Inni, będą musieli, być może przez tysiąclecia odrabiać nieuchronną karę, która ich czeka, za czynione zło.

"Gdy tedy idziesz z przeciwnikiem twoim przed urząd, starajże się w drodze z nim pogodzić, by cię ponownie nie podał sędziemu, a sędzia by cię nie podał poborcy, a poborca by cię nie wrzucił do więzienia."
        "Powiadam ci: Nie wynijdziesz stamtąd, pókibyś nie oddał do ostatniego pieniążka."

"Nie wynijdziesz stamtąd, pókibyś..." - a więc nadzieja nie umiera nigdy.
    • paco_lopez Re: Duży Jezus 10.11.10, 22:17
      zapewniam cię, ze w świcie judeo łacińskim istniało wielu jezusów i istnieja do dzisiaj. jak mówie " o matko" to mam na myśli własną matkę. proboszcz to albo krzyż ustawi albo jezusa albo matkkeboską. jezeli juz chrześcijanie nie mogą sie dogadać z tym ojcem , to nie jest z imi najlepiej.
    • mjot1 Re: Duży Jezus 10.11.10, 22:18
      znj2 napisała:
      > Prawdziwy Syn OJCA, to ŚWIATŁO.

Piwo sobie siorbiąc; kompletnie tak przyziemnie, obrazoburczo i bez sensu...
      Łukasiewicz prorokiem niechybnie był! nie wspominając już o „osram”.
      Panowała ciemność... I bóg rzekł: niech będzie Newton.
      • nehsa Re: Duży Jezus 10.11.10, 22:40
        Jest wyraźnie podane Imię Syna(Boga) - a brzmi: ŚWIATŁOŚĆ.

Od Imienia ŚWIATŁOŚĆ, pochodzą wyrazy , świat, i światło.

Imienia Jezus, Nauka Ojca(Boga), NIE ZNA.
        • lepian4 Re: Duży Jezus 11.11.10, 04:50
          Gloszac swe nauki po niemiecku mialbys przechlapane! Licht- Welt... to sie kurde nawet nie rymuje
          • nehsa Re: Duży Jezus 11.11.10, 07:21
            Es stimmt. Ale widzisz, niezbadane są WYROKI BOSKIE, dlatego dla ułatwienia polskiej gawiedzi, zrozumienia Nauki Ojca(Boga), tak się szczęśliwie złożyło, że Imię Stwórcy, ŚWIATŁOŚĆ, posłużyło jakiemuś naszemu, mądremu przodkowi do logicznego słowotwórstwa wyrazów, świat i światło.
            A poza tym, nie chce ci się przeczytać mojego pierwszego postu w tym wątku.
            Gdybyś w nim znalazł, coś pozbawionego sensu, i dał znać, byłbym ci bardzo wdzięczny.
            • wuzet21 Re: Duży Jezus 11.11.10, 10:54
              • nehsa Re: Duży Jezus = DUŻY mistyfikator! 11.11.10, 11:30
                Ja, wszedłem dlatego na ten wątek, aby przedłożyć pod Wasze, i ateistów i katolików, i chrześcijan wdzięczne oczęta dowody, że takiego facia, jak Jezus, NIGDY NA TYM ŚWIECIE NIE BYŁO, a z całą pewnością, nie był on Synem(Bogiem), tylko napewno mistyfikatorem.
                O czym w pierwszym moim poście, czyli w drugim tego wątku.

Ps.
                A co Ty taki dynamiczny dzisiaj?
    • privus Jest szansa na jeszcze większego :) 11.11.10, 11:15
      Już zbierają kasę :)
    • znj2 Re: Duży Jezus 11.11.10, 11:31
      Skoro ma powstać jeszcze większy, to chyba najpierw w sąsiedniej gminie? Jeśli tak dalej pójdzie, to zabraknie materialów budowlanych, gdyż nawet w każdej wsi powstanie kolejny pomnik! Według zawołania: On nie może być lepszy, ode mnie!Zastaw się, a postaw się!Jeśli moda dojdzie do Warszawy, to pewnie stanie obok Pałacu kultury i będzie dużo wyższy!
    • Gość: ateista Duży Jezus - socrealistyczny posąg - paskudztwo IP: *.pzu.pl 22.11.10, 10:37
      Jak można było dopuścić do wydania takich pieniędzy na taki ...nawet nie wiem jak to nazwać, bo to przecież ze sztuką nie ma nic wspólnego. Przez ciemnotę tego ludu nadwiślańskiego, przez setki lat byliśmy, a wygląda że będziemy - zadupiem cywilizowanego świata, gdzie świętojebliwi kaznodzieje mówią jak żyć, komu dawać pieniążki itd. LUDZIE PRZEBUDŹCIE SIĘ!!! przynajmniej młodzi, bo wcześniejsze pokolenia są stracone.
      • nehsa Re: Duży Jezus - socrealistyczny posąg - paskudzt 22.11.10, 11:08
        Ateisto!
        Nie da się, unicestwić kapłańskiej dominacji, opartej na religijnych bredniach, innymi ludzkimi bredniami, np., racjonalizmem, ateizmem, ludzką etyką itp.

Nauka Ojca(Boga)-WOLNOŚCI, jest jedyną, Która zawiera nieskończenie racjonalną wiedzę.

Dlatego, należy przy pomocy tej nieskończenie racjonalnej wiedzy, zdemaskować całą głupotę religii, co też staram się czynić.

Nauka Jedynego Ojca, którą oznajmił nam Syn Ojca, jest ponad religijnym i ponad politycznym, uniwersalnym, czyli powszechnie obowiązującym wzorcem organizacji sprawiedliwej, międzyludzkiej współpracy.

A nie receptą na budowę religii, czy kościoła, a tym samym kapłańskiego koryta.
      • antyrybiarz Ateisto uważaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.11.10, 11:32
        IP: *.pzu.pl <----

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka