Dodaj do ulubionych

Czemu przeszkadza wam figura Jezusa?

23.11.10, 09:00
Czemu przeszkadza wam figura Jezusa?
Czy widzicie ją codziennie z okien jak się budzicie?
Nazizm wychodzi wam bokami aż się niedobrze robi.
Wolni ludzie wyznający WŁASNĄ religię postanowili ze swoich środków zbudować WŁASNY pomnik na WŁASNEJ ziemi.

Gdyby sąsiad miał u siebie w ogródku największy na świecie pomnik synogarlicy to też byście byli niezadowoleni? Raz nawijacie o polskiej zawiści, a zaraz ona z was samych wychodzi.

Jeżeli wam się nie podoba dana religia to ją zmieńcie na inną i nie interesujcie się tym co obca dla was religia robi na własnym podwórku.
Obserwuj wątek
    • strikemaster Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 23.11.10, 09:03
      Mi nie przeszkadza tylko trochę śmieszy. A gó...e ośmiesza katolików, bo okazuje się, że do kontaktu z Bogiem potrzebne im są figurki, im większe, tym kontakt lepszy. :)
      • imponeross Ta figura to wstyd dla Polski! Bo jak mozna pozwol 26.11.10, 18:27
        strikemaster napisał:

> Mi nie przeszkadza tylko trochę śmieszy. A gó...e ośmiesza katolików, bo okazuj
        > e się, że do kontaktu z Bogiem potrzebne im są figurki, im większe, tym kontakt
        > lepszy. :)

Ta figura to wstyd dla Polski! Bo jak mozna pozwolic, by figura, bylo nie bylo - Boga!, byla taka mala? Powinna miec minimum 8849 mnpm, to znaczy byc wieksza od Mount Everestu!
    • piwi77 Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 23.11.10, 09:36
      To nie jest tak, że za swoje (swoje?) pieniądze na swojej (swojej?) działce mozna postawić wszystko co sie żywnie podoba. Inwestycja nie może stanowić nadmiernego obciążenia dla właścicieli działek sąsiedzkich. Warto czasem pamietać, o czym niektórzy, co widać na przykładzie olbrzyma ze Świebodzina, najwyraźniej zapominają, że żyjemy w społeczeństwie i liczy się nie tylko własne ja.
      • klosowski333 Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 23.11.10, 10:17
        Dokladnie, Piwi. Przygniatajaca wiekszosc mieszkancow gminy jest zadowolona z faktu postawienia pomnika. Mniejszosc, w tym wypadku wyrazna mniejszosc mieszkancow nie moze niczego narzucac wiekszosci, musi sie, jak mowisz, liczyc z innymi. Dobrze, ze te kwestie poruszyles i tego sie trzymajmy, bylebysmy nie byli tendencyjni. Zasady, o ktorych mowisz powinny dotyczyc wszystkich i wszystkiego, niezaleznie od tego czy sami osobiscie cos popieramy czy nie. Musimy liczyc sie, mimo roznicy pogladow, ze zdaniem innych.

• klosowski333 Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 23.11.10, 10:14
      Nie nauczyli Cie w szkole rozumienia znaczenia takich pojec jak "narod", "etnicznosc", czy "liberalizm", nie opanowales tez definicji slowa "nazizm". Zacznij od encyklopedii PWN. Czy Ty w ogole skonczyles jakas szkole, bo zaczynam miec co do tego coraz wieksze watpliwosci? Niedlugo zaczniesz przekonywac, ze stolica Francji jest Marsylia. Stopien niedorzecznosci Twoich wypowiedzi jest wzruszajacy.

• ten_co_ma_racje mr klosowski333 vel digass 24.11.10, 00:42
        panie klosowski333 - w doopie byłeś goowno widziałeś. Tak można podsumować każdą pana wypowiedź. Dziękuję za uwagę. Bez odbioru.
        • klosowski333 Re: mr klosowski333 vel digass 24.11.10, 06:35
          Jak zwykle belkot czlowieka najprawdopodobniej z powaznymi zaburzeniami psychicznymi. Czytajac Twoje wpisy czuje sie troche tak jakbym wrocil na Forum Psychologia.
    • znj2 Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 23.11.10, 18:55
      Mnie nie przeszkadza. Tylko, czy Jezus naprawdę istniał?
      • kolter-xxl Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 23.11.10, 22:34
        znj2 napisała:

> Mnie nie przeszkadza. Tylko, czy Jezus naprawdę istniał?

Może inaczej ; czy Jezus żyd wychowany na prawie Mojżeszowym życzyłby sobie bałwochwalczego pomnika ?
        • lepian4 Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 24.11.10, 03:26
          Gdyby sobie tego nie zyczyl, nie wreczalby kluczy temu, ktory przy pianiu kogutow, sie go wypieral
          • kolter-xxl Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 24.11.10, 09:10
            lepian4 napisał:

> Gdyby sobie tego nie zyczyl, nie wreczalby kluczy temu, ktory przy pianiu kogut
            > ow, sie go wypieral

Te same klucze miało pozostałych jedenastu a do tego Paweł ale to już wymaga poznania choćby tylko NT .
    • mjot1 Czemu 23.11.10, 20:01
      Oczywiście masz rację absolutną! O gustach wszak dyskutować nie wypada...
      Cóż jednak z bezguściem?
      Czyż doprawdy nie wolno mi oświadczyć publicznie, że krasnal kaleczy moje poczucie estetyki? Choćby nawet był to krasnal największy na świecie całym.
    • 33qq Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 23.11.10, 21:08
      Nie, codziennie widzimy kościoły, słyszymy, że to jedyna prawda i że jesteśmy chreścijany, a to gó... prawda.
      A figura nie świadczy o mnie, więc mi dynda, a właściwie bawi ten debilizm :D
      • 33qq Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 23.11.10, 21:09
        A przy okazji, wie kto może gdzie kupić JPII ogrodowego?
        • yoma Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 23.11.10, 21:34
          Dawałam ci przeca linka, chcesz jeszcze?
          • 33qq Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 24.11.10, 10:39
            Tak, gdzieś mi umkło
    • angelfree Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 23.11.10, 21:25
      > Wolni ludzie wyznający WŁASNĄ religię postanowili ze swoich środków zbudować WŁ
      > ASNY pomnik na WŁASNEJ ziemi.
      >
      > Gdyby sąsiad miał u siebie w ogródku największy na świecie pomnik synogarlicy t
      > o też byście byli niezadowoleni? Raz nawijacie o polskiej zawiści, a zaraz ona
      > z was samych wychodzi.

To Ty nawijasz bez sensu.
      Wcale nie marzę o wielkim siatkobetonowym Jezusie (ani synogarlicy) w moim własnym ogródku i kompletnie go nikomu nie zazdroszczę.
    • Gość: ka_p_pa Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.11.10, 21:37
      Przeszkadza, bo zbudowana wbrew prawu budowlanemu.
      Przeszkadza, bo brzydka
      Przeszkadza, bo stanowi precedens.
      Przeszkadzała by znacznie bardziej, gdyby była w bezpośrednim sąsiedztwie, bo drastycznie obniża wartość okolicznych gruntów. Coś jak wysypisko śmieci. Szpeci krajobraz, odstrasza inwestorów, trwale zaburza ład przestrzenny.
    • kuk_krakauer Wcale nie przeszkadza 23.11.10, 21:42
      Można sobie kapitalnie robić jaja z figury, postaw, wypowiedzi i w ogóle temat do wesołości. Tego poważnie traktować się nie da. No i jeszcze jako wskaźnik topograficzny - doskonała!
      • mg2005 Re: Wcale nie przeszkadza 26.11.10, 12:16
        kuk_krakauer napisał:

> Można sobie kapitalnie robić jaja z figury,

Tak jak z Jezusa w stolicy Brazylii ?
        • kuk_krakauer Re: Wcale nie przeszkadza 26.11.10, 15:41
          Jak ktoś chce, czemu nie. Zasada jest taka, że coś pierwszego, co ma cechy dzieła sztuki, co wrasta w krajobraz, tożsamość miasta staje się z czasem elementem miasta, nawet jego symbolem. Natomiast marna kopia o ledwie cechach kiczu, bo nawet kiczem nie jest, postawiona w innym otoczeniu, w innej sytacji społecznej jest śmieszna.
    • kolter-xxl Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 23.11.10, 22:26
      ten_co_ma_racje napisał:

> Czemu przeszkadza wam figura Jezusa?
      > Czy widzicie ją codziennie z okien jak się budzicie?
      > Nazizm wychodzi wam bokami aż się niedobrze robi.

Lubisz jak ci kundel nawali kupę pod oknem ?? tak samo jest z demonstrowaniem swojego jarmarcznego katolicyzmu.tak samo wku.rwia !!
      • ten_co_ma_racje a faceci w jarmułkach z pejsami? 24.11.10, 00:33
        > tak samo jest z demonstrowaniem swojego jarmarcznego katolicyzmu.tak samo wku.rwia !!

A faceci w jarmułkach z pejsami też tak na ciebie działają? To by wszystko tłumaczyło...
        • klosowski333 Re: a faceci w jarmułkach z pejsami? 24.11.10, 06:35
          A kiedy ostatni raz widziales w Polsce ortodoksyjnego Zyda? I czy tacy Zydzi Ci cos w sensie religijnym w Polsce narzucaja? Czlowieku, Ty naprawde masz z psycha cos nie tak, bo te brednie, ktore Ty ciagle na tym forum wygadujesz sa po prostu szokujaco niedorzeczne.
          • kolter-xxl Re: a faceci w jarmułkach z pejsami? 24.11.10, 09:12
            klosowski333 napisał:

> A kiedy ostatni raz widziales w Polsce ortodoksyjnego Zyda? I czy tacy Zydzi Ci
            > cos w sensie religijnym w Polsce narzucaja? Czlowieku, Ty naprawde masz z psyc
            > ha cos nie tak, bo te brednie, ktore Ty ciagle na tym forum wygadujesz sa po pr
            > ostu szokujaco niedorzeczne.

Szukanie spisków żydowski to cecha ludzi słabych i niezbyt rozgarniętych .
          • mg2005 Re: a faceci w jarmułkach z pejsami? 26.11.10, 12:14
            klosowski333 napisał:

I czy tacy Zydzi Ci
            > cos w sensie religijnym w Polsce narzucaja?

A co narzucaja katolicy ?
            • kolter-xxl Re: a faceci w jarmułkach z pejsami? 26.11.10, 17:27
              mg2005 napisał:

> klosowski333 napisał:
              >
              > I czy tacy Zydzi Ci
              > > cos w sensie religijnym w Polsce narzucaja?
              >
              > A co narzucaja katolicy ?

Dzwony o 6 rano w niedziele tyle starczy ?
              • ka_p_pa Re: a faceci w jarmułkach z pejsami? 26.11.10, 17:38
                > > A co narzucaja katolicy ?
                >
                > Dzwony o 6 rano w niedziele tyle starczy ?

Polska jest krajem katolickim, jakkolwiek jej mieszkańcy na ogół nie uważają, aby była państwem wyznaniowym. Faktycznie, poza zapisami o wartościach chrześcijańskich (ludzie rozumieją przez to na ogół wartości Dekalogu, tysiąc lat od chrześcijaństwa starszego – ale trudno, aby naród nazywał swój matecznik aksjologiczny „wartościami żydowskimi”) w dwóch bodajże ustawach (edukacyjnej i medialnej) nie ma formalno-prawnych potwierdzeń wyznaniowego charakteru państwa.
                Zwykle jednak mówiąc „państwo wyznaniowe” mamy na myśli nie tyle istnienie takiego zapisu w konstytucji, lecz pewne fakty – takie jak uprzywilejowana pozycja prawna i fiskalna pewnej organizacji religijnej w państwie, finansowanie praktyk religijnych i nauki religii ze środków publicznych, stałą obecność symboliki religijnej w ceremoniale państwowym i w budynkach publicznych oraz obecność doktryn religijnych w oficjalnym dyskursie władz państwowych, wreszcie tak daleko posuniętą niezależność dominującej instytucji religijnej od państwa, iż nie ma ono możliwości kontrolowania jej działalności i finansów, tak jak kontroluje ono działalność i finanse wszystkich innych organizacji. Jeśli jakieś państwo spełnia wszystkie lub prawie wszystkie te warunki, jest „państwem wyznaniowym”.

Rzecz jasna, Polska spełnia te wszystkie warunki, a nawet więcej: oprócz wszechobecności religii katolickiej w oficjalnym życiu państwa polskiego, obfitego finansowania przez państwo Kościoła i nauczania religii w szkołach, oprócz przywilejów fiskalnych i ubezpieczeniowych, radykalnego uprzywilejowania (wraz z innymi Kościołami i związkami wyznaniowymi) w reprywatyzacji – Kościół nie może być w Polsce przedmiotem bezpośredniej krytyki, wyjąwszy media niszowe. Nie wynika to z żadnych zapisów, ale ze starannej autocenzury mediów, a nawet autorów. Nie ma mowy o krytyce nie tylko doktryn katolickich (zwanych zwykle Nauczaniem), ale nawet biskupów (wyjątkiem są sprawy o pedofilię), nie mówiąc już o papieżu. Postać papieża, a nawet biskupa nie pojawia się nawet w programach satyrycznych. Odwrotnie zaś – jak najbardziej – poglądy z katolicyzmem sprzeczne lub mu niechętne – publicznie potępiane są w jak najostrzejszych słowach, ocierających się o język nienawiści, by wspomnieć znaną inwektywę „cywilizacja śmierci”, z grubsza obejmującą współczesną kulturę życia publicznego i kulturę prawną społeczeństw liberalnych.

www.liberte.pl/component/content/article/161.html
        • kolter-xxl Re: a faceci w jarmułkach z pejsami? 24.11.10, 08:51
          ten_co_ma_racje napisał:

> A faceci w jarmułkach z pejsami też tak na ciebie działają?

Nie widuje ich w ogóle to raz a dwa przynajmniej chodzą w spodniach a nie w sukienkach !!

> To by wszystko tłumaczyło...

Konkretnie co by tłumaczyło chłopczyku ?? sugerujesz w prymitywny sposób ze jak ktoś nie lubi sekciarstwa katolickiego to żyd albo komuch ?
          • strikemaster Re: a faceci w jarmułkach z pejsami? 24.11.10, 09:00
            > Nie widuje ich w ogóle to raz a dwa przynajmniej chodzą w spodniach a nie w suk
            > ienkach !!

Spodnie są niezdrowe, niewygodne i wymyslono je dla kobiet, czyli transwestytami są.
            • kolter-xxl Re: a faceci w jarmułkach z pejsami? 24.11.10, 09:08
              strikemaster napisał:

> > Nie widuje ich w ogóle to raz a dwa przynajmniej chodzą w spodniach a nie
              > w suk
              > > ienkach !!
              >
              > Spodnie są niezdrowe, niewygodne i wymyslono je dla kobiet, czyli transwestytam
              > i są.

Chodzi ci o ucisk na jądra u kobiet ?
              • strikemaster Re: a faceci w jarmułkach z pejsami? 24.11.10, 09:35
                Chodzi mi o przegrzewanie jąder u mężczyzn.

> > Spodnie są niezdrowe, niewygodne i wymyslono je dla kobiet, czyli transwe
                > stytam
                > > i są.
                >
                > Chodzi ci o ucisk na jądra u kobiet ?

Czyżbyś zaliczał sie do czytających inaczej?
                • kolter-xxl Re: a faceci w jarmułkach z pejsami? 24.11.10, 10:05
                  strikemaster napisał:

> Chodzi mi o przegrzewanie jąder u mężczyzn.

No a ty chodzisz w sukience ?

> Czyżbyś zaliczał sie do czytających inaczej?

Myślałem ze wredny jesteś na końcu dyżuru a nie na początku :))
                  • strikemaster Re: a faceci w jarmułkach z pejsami? 24.11.10, 10:08
                    > No a ty chodzisz w sukience ?

Nie.

> Myślałem ze wredny jesteś na końcu dyżuru a nie na początku :))

Żeby moją wredność uruchomić wystarczy napisać na forum jakąś głupotę, i nie ma tutaj znaczenia, o jakiej porze dnia głupotę się napisze. :)
                    • kolter-xxl Re: a faceci w jarmułkach z pejsami? 24.11.10, 10:31
                      strikemaster napisał:

> Żeby moją wredność uruchomić wystarczy napisać na forum jakąś głupotę, i nie ma
                      > tutaj znaczenia, o jakiej porze dnia głupotę się napisze. :)

Aha czyli ma do czynienia z kimś kto nie wyczuwa ironii !!
                      • strikemaster Re: a faceci w jarmułkach z pejsami? 24.11.10, 11:19
                        > Aha czyli ma do czynienia z kimś kto nie wyczuwa ironii !!

Nie można tego wykluczyć.
                        • kolter-xxl Re: a faceci w jarmułkach z pejsami? 24.11.10, 12:24
                          strikemaster napisał:

> > Aha czyli ma do czynienia z kimś kto nie wyczuwa ironii !!
                          >
                          > Nie można tego wykluczyć.

Ale nadąsany jak PIS panienki nie bywasz :))
                          • strikemaster Re: a faceci w jarmułkach z pejsami? 24.11.10, 12:34
                            Widocznie nie jestem PIS-panienką. :)
                            • kolter-xxl Re: a faceci w jarmułkach z pejsami? 24.11.10, 13:58
                              strikemaster napisał:

> Widocznie nie jestem PIS-panienką. :)

Uffffffffffffff To aż mi ulżyło :)
          • ten_co_ma_racje Re: a faceci w jarmułkach z pejsami? 25.11.10, 22:43
            kolter-xxl napisał:

> ten_co_ma_racje napisał:
            >
            > > A faceci w jarmułkach z pejsami też tak na ciebie działają?
            >
            > Nie widuje ich w ogóle to raz a dwa przynajmniej chodzą w spodniach a nie w suk
            > ienkach !!
            >
            > > To by wszystko tłumaczyło...
            >
            > Konkretnie co by tłumaczyło chłopczyku ?? sugerujesz w prymitywny sposób ze jak
            > ktoś nie lubi sekciarstwa katolickiego to żyd albo komuch ?

A więc - w prymitywny sposób to ty obrażasz wyznawców innych religii i ich kapłanów.
            Nie sugeruję, że jesteś żydem albo komuchem tylko zwykłym nazistą, któremu przeszkadzają osoby ostentacyjnie manifestujące swoją religię. Gdybyś codziennie widywał żydów w jarmułkach i z pejsami to pewnie byś ich też tak samo nienawidził - chociaż wtedy może byś chociaż przestał ukrywać przed samym sobą, że jesteś nazistą, bo odnoszę wrażenie że sam to z siebie wypierasz.

PS. Szkotów też nienawidzisz? Przecież oni prawie Normanowie - twoja krew!
            • kolter-xxl Re: a faceci w jarmułkach z pejsami? 25.11.10, 23:35
              ten_co_ma_racje napisał:

A więc - w prymitywny sposób to ty obrażasz wyznawców innych religii i ich kapł
              > anów.

Koknretnie gdzie i kiedy ??

> Nie sugeruję, że jesteś żydem albo komuchem tylko zwykłym nazistą, które
              > mu przeszkadzają osoby ostentacyjnie manifestujące swoją religię.

Sugerujesz ułomie ze jestem żydem !!" , a tępaków którzy wbrew nakazom swoich świętych ksiąg demonstrują swoją jarmarczną wiarę należy piętnować śmiechem :)).

Gdybyś codzie
              > nnie widywał żydów w jarmułkach i z pejsami to pewnie byś ich też tak samo nien
              > awidził

Słownie raz pokaż gdzie napisałem ze kogokolwiek nienawidzę ??

- chociaż wtedy może byś chociaż przestał ukrywać przed samym sobą, że
              > jesteś nazistą, bo odnoszę wrażenie że sam to z siebie wypierasz.

To ze jesteś głupcem to już udowodniłeś teraz udowodnij to co piszesz !!

> PS. Szkotów też nienawidzisz? Przecież oni prawie Normanowie - twoja krew!

Więc ponownie wzywam do wskazania mi gdzie napisałem ze kogokolwiek nienawidzę ?? nie jestem katolikiem te uczucie zostawiam oszołomom tobie podobnym
              • ten_co_ma_racje żydofobie 25.11.10, 23:40
                A więc żydofobie (masz jakieś paranoje, że ludzie cię nazywają żydem?, widzisz coś złego w byciu żydem?) napisałeś:

> Lubisz jak ci kundel nawali kupę pod oknem ?? tak samo jest z demonstrowaniem swojego > jarmarcznego katolicyzmu.tak samo wku.rwia !!

Czyli demonstrowanie "jarmarcznego" islamu, judaizmu i innych religii też pewnie cię wk...
                Skoro wk... to pewnie dlatego, że pałasz nienawiścią.
                • kolter-xxl Re: żydofobie 25.11.10, 23:56
                  ten_co_ma_racje napisał:

> A więc żydofobie (masz jakieś paranoje, że ludzie cię nazywają żydem?, widzisz
                  > coś złego w byciu żydem?)

Tylko debil z moich tekstów wyczyta niechęć do żydów :))))))))))))))

Czyli demonstrowanie "jarmarcznego" islamu, judaizmu i innych religii też pewni
                  > e cię wk...

Pewno też wiarę należy demonstrować w świątyniach oszołomie .

> Skoro wk... to pewnie dlatego, że pałasz nienawiścią.

Nienawiść jest tym czym cie faszerowano w kościele synku , a wku...ć się nie znaczy ze się kogoś nienawidzi ! no chyba ze u takich jak ty
                  • ten_co_ma_racje Re: żydofobie 26.11.10, 01:07
                    > Tylko debil z moich tekstów wyczyta niechęć do żydów
                    To czemu panicznie boisz się, że ktoś nazwie cię żydem?

> Pewno też wiarę należy demonstrować w świątyniach oszołomie
                    Czyli żyd w jarmułce z pejsami czytający swoje święte księgi w wolnej chwili czekając na światłach też by cię wk... Rzeczywiście - bardzo antynazistowskie...

> no chyba ze u takich jak ty
                    Widzisz - antyfaszysta jak ja tym się różni od nazisty, że ty dla mnie jesteś po prostu śmieszny. Nie wywołujesz we mnie takich skrajnych emocji żebym mógł powiedzieć, że cię nienawidzę. Nienawidzę Hitlera, Lenina, Stalina - ludzi którzy wprowadzili w życie zbrodnicze socjalistyczne systemy. A ty? Jesteś tylko kolterem z kompleksem mniejszości. Pozdrawiam i życzę dużo weny twórczej w nadchodzącym weekendzie.
                    • kolter-xxl Re: żydofobie 26.11.10, 09:11
                      ten_co_ma_racje napisał:

> > Tylko debil z moich tekstów wyczyta niechęć do żydów
                      > To czemu panicznie boisz się, że ktoś nazwie cię żydem?

Ty chciałbyś zebu ciebie ktoś nazywał kimś kim nie jesteś ? to raz a dwa udowodnij ze się tego boję ?

> > Pewno też wiarę należy demonstrować w świątyniach oszołomie
                      > Czyli żyd w jarmułce z pejsami czytający swoje święte księgi w wolnej chwili cz
                      > ekając na światłach też by cię wk... Rzeczywiście - bardzo antynazistowskie...

Ile ty masz lat chłopczyku 12 to zdecydowanie za dużo jak na poziom który tu pokazujesz :))

> no chyba ze u takich jak ty
                      > Widzisz - antyfaszysta jak ja tym się różni od nazisty, że ty dla mnie jesteś p
                      > o prostu śmieszny. Nie wywołujesz we mnie takich skrajnych emocji żebym mógł po
                      > wiedzieć, że cię nienawidzę. Nienawidzę Hitlera, Lenina, Stalina - ludzi którzy
                      > wprowadzili w życie zbrodnicze socjalistyczne systemy. A ty? Jesteś tylko kolt
                      > erem z kompleksem mniejszości. Pozdrawiam i życzę dużo weny twórczej w nadchodz
                      > ącym weekendzie.

Ahaaaaaaaaaaaa jednak nie umiesz wskazać mi mojego postu z którego wynikałoby ze kogoś nienawidzę :)))
    • seth.destructor Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 23.11.10, 22:42
      Jakim wam? Mi nie przeszkadza.
    • black-emissary Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 24.11.10, 00:02
      Mnie tam nie przeszkadza. Szkoda może, że takie toto brzydkie, ale oglądać nie muszę, więc nie moja to sprawa. Natomiast niewątpliwie co nieco śmieszy.
      • Gość: smieszek Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? IP: *.stk.vectranet.pl 24.11.10, 00:30
        Mnie bardzo smieszy i straszy, bo to okropne straszydlo i bezguscie.
    • piwi77 Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 24.11.10, 13:20
      ten_co_ma_racje napisał:

> Czemu przeszkadza wam figura Jezusa?

No bo jak twierdzi wyznanie wiary
      Zrodzony a nie stworzony, współistotny Ojcu, a przez Niego wszystko się stało.

Czy mam przypomnieć wszystko co się dotąd stało?
    • Gość: xiunc Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? IP: *.stk.vectranet.pl 24.11.10, 15:48
      Mnie nie przeszkadza. Śmiech będzie wtedy jak to to się zawali bałwochwalcom na łeb. A zawali się na pewno.
    • Gość: jj Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? IP: *.aster.pl 24.11.10, 18:48
      Gość: ka_p_pa
      "Przeszkadza, bo zbudowana wbrew prawu budowlanemu.
      Przeszkadza, bo brzydka
      Przeszkadza, bo stanowi precedens.
      Przeszkadzała by znacznie bardziej, gdyby była w bezpośrednim sąsiedztwie, bo drastycznie obniża wartość okolicznych gruntów. Coś jak wysypisko śmieci. Szpeci krajobraz, odstrasza inwestorów, trwale zaburza ład przestrzenny "

Podpisuję się pod tym wszystkim oburącz.
      Dodaję jeszcze własny punkt:
      Przeszkadza, bo o tak wielkie budowle masowo rozbijają się ptaki. Taki monument niesie śmierć.

• ten_co_ma_racje Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 25.11.10, 22:44
        hehe - czyli gdybym chciał sobie zbudować na swojej działce najbrzydszą rzeźbę świata, odrażającą swoją brzydotą to też by ci to przeszkadzało pomimo tego, że mieszkasz 300km od mojej działki?
    • Gość: mk Jest takie pojęcie, jak faszyzm katolicyzmu IP: *.ip.netia.com.pl 26.11.10, 00:50
      Resztę dośpiewaj sobie sam, albo po prostu pogogluj. Być może zrozumiesz.
    • znj2 Re: Czemu przeszkadza wam figura Jezusa? 27.11.10, 17:13
      Podkreślam jeszcze raz, że nie przeszkadza mi ta figura. Proponowałem postawienie nawet w każdym mieście. Taki rodzaj konkurencji. Na zasadzie, Ja już mam! A, ty? Świat nareszcie nas zauważy. No i napewno powstaną im dalej, tym większy i bardziej urodziwy.
      W ogródkach zamiast krasnali także. Jak zabraknie cementu, to sprowadzimy. Ludzie piszą, że na Słowacji już powstał następny. Widocznie taka choroba lub moda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka