Dodaj do ulubionych

Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy

25.11.10, 23:29
Czytałem sobie plotki ploteczki i komentarze i jeden przykuł moją uwagę, aż postanowiłem temat rozwinąć.
1. Dlaczego w Polsce tak mało kobiet w wieku od 40 lat w górę ma długie blond włosy?
2. Dlaczego tak dużo kobiet w tym wieku ma krótkie włosy?

Ja nie mam pojęcia czy to z lenistwa rosnącego z wiekiem czy skąd?
Obserwuj wątek
    • Gość: 41latka Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy IP: 89.72.250.* 26.11.10, 00:40
      Ha ha, może kiedyś zrozumiesz kobiety ale w międzyczasie pisz dalej o socjalfaszyźmie, bo dojrzałe często lecą czy wręcz polują na takich naiwnych chłopczyków...
      Ja akurat nie, bo w prawdziwym świecie nadal żyję, ale z tych załamanych po 3 rozwodzie na pewno się niektórym spodobasz. O ile masz 22+cm i wyglądasz jak Brad Pitt.
      • ten_co_ma_racje Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 26.11.10, 00:55
        Po co odpisujesz w temacie nie wypowiadając się w temacie?
        Jasno sprecyzowane pytanie - dlaczego kobiety po 40-tce tak rzadko mają długie blond włosy?

Ja bym na kobietę, która nie umie odpowiadać na proste pytania nie poleciał :P

PS. Prosty musi być ten twój "prawdziwy" świat - jest jaki jest nie?
      • matylda1001 Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 26.11.10, 01:18
        Dlaczego odpowiadasz w ten sposób, skoro grzecznie pyta??

Co do włosów... pytanie za pytanie...Dlaczego wśród facetów w wieku 40+ jest tak mało krótko ostrzyżonych brunetów?
        • matylda1001 Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 26.11.10, 01:26
          No już dobrze, jedna blondynka była to wystarczy;)
          1. Nie wszystkie kobiety lubią być blondynkami
          2. Nie kazdej pasuja jasne włosy
          3. Nie każdej jest dobrze w długich.
          A tak w ogóle to szczęście, że nie jest modna trwała ondulacja:)
    • 33qq Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 26.11.10, 02:06
      A czemu faceci po 40 zapuszczają brzuchy i się w ogólności?

Często już wcześniej.
    • madzioreck Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 26.11.10, 02:23
      Zapusc sobie włosy, ufarbuj na blond, utrzymuj w dobrej kondycji, pielęgnuj, układaj, ponoś tak z 10-15 lat i będziesz miał odpowiedź :)
    • minniemouse Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 26.11.10, 07:22
      1. Dlaczego w Polsce tak mało kobiet w wieku od 40 lat w górę ma długie blond włosy?
      2. Dlaczego tak dużo kobiet w tym wieku ma krótkie włosy?

bo z wiekiem wlosy wypadaja, staja sie rzadsze i siwieja. nie sa juz takie atrakcyjne.

trzeba je farbowac, a jasna farba bardzo niszczy (spala) koncowki, im bardziej blodn tym bardziej spala,
      wiec sila rzeczy trzeba je czesciej podcinac. tymze samym nie jest latwo uhodowac dlugie.

to raz dwa, im starsza kobieta tym mniej sily. i mniej ochoty na zawracanie sobie glowy utrzymywania wlosow zeby nie bylo odrostow, zeby byly umyte, ulozone itd
      a im starsza, tym ich mniej, i kolo sie zamyka.

Minnie
      • ten_co_ma_racje A peruka dla takiej kobiety to jakieś tabu? 26.11.10, 23:46
        Dałaś wyczerpującą odpowiedź. Znamy przyczynę - ale dlaczego kiedy kobieta nosiła 40 lat długie blond włosy to nie woli zastąpić je później jakąś dobrą peruką?

Czy noszenie peruk wśród kobiet to jakieś tabu?
        W USA mężczyźni noszą tupeciki i jakoś nikt się temu nie dziwi pomimo tego, że często mają je kiepskiej jakości różniące się od naturalnych włosów.
        Nie lepiej kupić raz perukę za kilka stów i mieć fryzjera z głowy?
        • voxave Re: A peruka dla takiej kobiety to jakieś tabu? 27.11.10, 04:44
          ja mam dużo lat a noszę proste zadbane długie do ramion albo czasami jeszcze dłuzsze włosy, blond i wygladam o wiel młodziej----przebywam w dwóch dużych grupach kobiet --chóry--gzdie trzeba wyjśc na scenę---co ja sie nagadam o tych włosach aby nosić dłuższe atu takie pałki i pałki a potem złośc i zazdrość jak publiczność mówi o mnie ta zadbana pani co ma takie ładne długie włosy jest najfajniejsza ---część ma może słabe włosy ale nie natyle aby coś z nich zrobić ---ma rację ktoś że to lenistwo i jeszce raz lenistwo.
          • minniemouse Re: A peruka dla takiej kobiety to jakieś tabu? 27.11.10, 08:01
            a mam dużo lat a noszę proste zadbane długie do ramion albo czasami jeszcze dłuzsze włosy,

hmmmmmmmm to moze lepiej zdefiniujmy co to znaczy DLUGIE

bo do ramion to ja tez mam ale dla mnie to srednie nie dlugie
            dlugie to przynajmniej trzy palce za ramiona .

prosze bardzo w/g klasyfikacji tutejszych fryzjerow
            wlosy SREDNIEJ dlugosci - medium lenght:

hairstylesup.com/wp-content/uploads/2009/07/hairstyles-for-medium-length-hair.jpg
            a to jest LONG - dlugie wlosy:
            www.hairstyleswebsite.com/wp-content/uploads/2010/02/long-hairstyles41.jpg
            to rozumiem

jakkolwiek dla swietego spokoju zgodze sie ze i te moga byc uznane juz za dlug-awe:
            4.bp.blogspot.com/_vMzSFyWQj_w/SrkT10iRboI/AAAAAAAAB6g/ezviQx9FfyU/s400/Modern+Medium+to+Long+Hair+Cuts+2010.jpg

ja w kazdym badz razie czytajac "dlugie blond wlosy" mialam w oczach cos takiego:
            fashion4wmn.com/wp-content/uploads/2010/10/Long-Sleek-Hairstyles.jpeg
            a co najmniej to:
            slides.shoppinglifestyle.com/gallery/2009/07/20_HaydenPanettiere.jpg

Minnie
            • ten_co_ma_racje Re: A peruka dla takiej kobiety to jakieś tabu? 27.11.10, 10:26
              Jeżeli samiec mówi "długie włosy" to znaczy, że włosy sięgają minimum ramion :)
              • strikemaster Re: A peruka dla takiej kobiety to jakieś tabu? 29.11.10, 13:18
                > Jeżeli samiec mówi "długie włosy" to znaczy, że włosy sięgają minimum ramion :)

Zależy który samiec, sam mam duuużo dłuższe niż do ramion.
        • minniemouse Re: A peruka dla takiej kobiety to jakieś tabu? 27.11.10, 05:34
          Powiem ci dlaczego ja nie chcialabym peruki - bo kazdy ma inne zdanie.

Peruka to caly osobny problem.
          Po pierwsze naprawde dobra peruka z prawdziwych hinduskich wlosow jest po prostu droga. moze kosztowac od kilkuset do kilku tysiecy dolarow, w zaleznosci od jakosci, dlugosci, gestosci wlosow,
          i tak samo trzeba ja pielegnowac jak naturalne wlosy - myc, suszyc, ukladac a nawet jeszcze bardziej sie z nia pieprzyc niz z wlasnymi wlosami bo inaczej sie szybko rozsypie a droga.

nastepnie, wlasne wlosy trzeba zaczesywac, przylizywac, upychac pod peruke,
          przykryte wiele godzin - powoduja ze skalp swedzi, piecze, drapie,
          moze sa tacy ktorym to nie przeszkadza - ja- nie lubie, wole krotsze ale wlasne

znacznie praktyczniejsze jest doczepianie pasemek, i tansze ale z kolei jak ktos ma tluste wlosy to nie moze miec przyklejanych (glowe trzeba myc codziennie albo co drugi dzien, klej nie wytrzyma),
          ew. moze doczepiac na grzebyczek ale z kolei to tez pieprzepnie sie co dziennie lub co drugi dzien - kto ma na to czas i ochote.
          W lepszej sytuacji sa kobiety co maja wlosy suche i normalne, i myja je raz na tydzien,
          ale z kolei jak maja rzadkie to przyczepiane na grzebyczki odpadaja bo widac.
          pozostaje wiec opcja - przeklejanie i na warkoczyki,. to ma z kolei taka wade ze obciaza wlasne wlosy i moze spowodowac miejscowe wylysienie.

jak widzisz, wszystko ma swoje "zady i walety"....

pewnie jak kobieta ma kase to moze sobie na wszystko pozwolic - i na piekne dlugie blond
          loki po 40 tce.
          ale przecietna- woli miec spokoj i wygode. szczegolnie jak sie rano do pracy spieszy....

Minnie
      • takataka_ta Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 27.11.10, 05:51
        minniemouse napisała:

>
        > bo z wiekiem wlosy wypadaja, staja sie rzadsze i siwieja. nie sa juz takie atr
        > akcyjne.
        >

Wypadanie to się chyba "trochę" później zaczyna ;)

> trzeba je farbowac, a jasna farba bardzo niszczy (spala) koncowki, im bardziej
        > blodn tym bardziej spala,

No właśnie...wata cukrowa jest ohydna w każdym wieku :/

> wiec sila rzeczy trzeba je czesciej podcinac. tymze samym nie jest latwo uhodo
        > wac dlugie.

A czy ktoś zastanowił się jak wygląda dojrzała kobieta z długimi włosami ? Albo kucyk, albo kok, albo anielica...dla mnie śmiech na sali. Niestety dla twórcy wątku, ale krótkimi włosami łatwiej "wymodelować" twarz :>

>
        > to raz dwa, im starsza kobieta tym mniej sily. i mniej ochoty na zawracanie so
        > bie glowy utrzymywania wlosow zeby nie bylo odrostow, zeby byly umyte, ulozone
        > itd

Hęęęę ??? Piszesz o 40-to czy 80latce ?

> a im starsza, tym ich mniej, i kolo sie zamyka.

Jak ich mniej to przecie łatwiej je ułożyć ;)
        Uwielbiam krótkie fryzury :) Odpowiednia fryzura, od dobrego fryzjera to jednak rzadkość. Dla mnie nie ważne czy długie, czy krótkie byleby odpowiednia fryzura była. Co do koloru to przede wszystkim powinien być naturalny.

P.S. Mam włosy półdługie, blond ;)
        • minniemouse Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 27.11.10, 07:34
          Wypadanie to się chyba "trochę" później zaczyna ;)

nie, rzedniecie, slabniecie wlosow u kobiet ( u mezczyzn zreszta tez) zaczyna sie przed menopauza,
          nie ma z nia jeszcze nic wspolnego tylko z wiekiem, genetyka, dziedziczeniem i ogolnie hormonami (testosteron).

i u niektorych objawy moga pojawic sie nawet przy 30stce.
          kobiety lysieja przeciez tak samo jak mezczyni, tylko "wzor" lysienia jest inny - u kobiet jest bardziej jednolity przez cala glowe, po prostu rzedna jej wlosy
          u mezczyzn charakterystyczne "podkowy".

Najpierw jednak pojawia sie nie tyle wypadanie co oslabienie samego wlosa, zmniejszenie jego objetosci. robia sie ciensze i slabsze, po prostu

Minnie
        • minniemouse Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 27.11.10, 08:12
          oops zapomnialam

>
          > Hęęęę ??? Piszesz o 40-to czy 80latce ?

pytanie bylo:

od 40 lat w górę

wyraznie napisalam IM starsza.... tym....

A czy ktoś zastanowił się jak wygląda dojrzała kobieta z długimi włosami ? Albo
          > kucyk, albo kok, albo anielica...dla mnie śmiech na sali.

bo zalezy jak jest uczesana,
          jak sie uczesala glupio, to glupio wyglada. mozna uczesac sie tak ze sie wyglada bardzo dobrze.

To jest Franca Sozzani:
          4.bp.blogspot.com/_PWpIGZflqwE/S_uQl0aDX3I/AAAAAAAABC0/dsOCWfcTjmg/s1600/8+franca+sozzani+zim+06b.jpg
          ma juz 60 lat.
          sama chcialabys tak wygladac w jej wieku.

Minnie
          • takataka_ta Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 28.11.10, 05:41
            Minni....może ty byś chciała wyglądać jak ta pani. Ja NIE ! Przede wszystkim jest jak kostucha..:(
            • minniemouse Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 28.11.10, 08:18
              Minni....może ty byś chciała wyglądać jak ta pani. Ja NIE ! Przede wszystkim jest jak kostucha

troszeczke moze ze dwa kilo wiecej (ale nie wiecej!) by jej nie zaszkodzilo, przyznaje,

ale nie wiem czy do ciebie dociera ta pani ma 60 lat - nie 16, nie 46 nie nawet 50
              a 60
              zwracam uwage ze w jej wieku 60 lat to najczesciej taki widok
              tordy.republika.pl/images/Babcia.JPG
              a tu inne zdjecie Franca Sozzani:

4.bp.blogspot.com/_o789mM9c4Lo/TN6G7Ya08hI/AAAAAAAA7V0/F425UYFFrF0/s1600/10+Magazine+%252337+Winter+2011+-+Franca+Sozzani+by+Francesco+Carrozzini+03.jpg
              moze twoim zdaniem okragla pyza zakutana w sweterki i spodnice do pol lydki to ideal 60 tki
              u kobiety,
              dla mnie nie.

Minnie
              • Gość: mietek Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 21:41
                Minnie, ta babka na pierwszej fotce i tak ma niewyjściową aparycję, więc jej i święty Boże nie pomoże, ani sztab światowej sławy stylistów. Po prostu materiał wyjściowy jest kiepskiej jakości.

Natomiast ta na drugiej fotce moze i ładna, ale zasuszona jak kartofel na przednówku. Ktoś kiedyś (bodaj Cathrine Denevue) powiedział, że kobieta w pewnym wieku musi dokonać wyboru między twarzą a du...pą. Jednym słowem, albo parę kilo do przodu, za to skóra staje się gładsza i bardziej napięta, albo talia osy, tyłeczek, że się w jednej garści zmieści, lecz niestety- przez cienką, zwiotczałą skóre będą prześwitywać gnaty.
                • minniemouse Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 30.11.10, 04:37

> Minnie, ta babka na pierwszej fotce i tak ma niewyjściową aparycję, więc jej i
                  > święty Boże nie pomoże, ani sztab światowej sławy stylistów. Po prostu materiał
                  > wyjściowy jest kiepskiej jakości.

"niewyjsciowa aparycja", powiadasz? swiety boze nie pomoze??

ty czlowieku widac ze zielonego pojecia nie masz ani o modzie ani co moze kosmetyczka, fryzjer, dentysta i dermatolog.
                  nie trzeba w ogole operacji plastycznej zeby z "niewyjsciowej aparycji" zrobic jak najbardziej "wyjsciowa".

czego te panie nie maja, jak najbardziej, to GUSTU i KLASY.

tutaj masz przyklady ' PRZED i PO' jak moze wygladac taka "aparycja" po prostej przerobce.

Podstawa to ZEBY i SKORA. nastepnie BRWI, i WLOSY, i dopiero reszta.

www.ebaumsworld.com/pictures/view/318729/
                  Minnie
                  • Gość: mietek Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 11:34
                    >
                    > ty czlowieku widac ze zielonego pojecia nie masz ani o modzie ani co moze kosm
                    > etyczka, fryzjer, dentysta i dermatolog.

Znaczy, że co? Po ich ingerencji będzie Demi Moore przypominać? Nie żartuj;-/ Chyba tylko na zdjęciu, gdy się je photoshopem obrobi? Bez ingerencji chirurga plastycznego można się obejść tylko wtedy gdy osoba, chociaż jest potwornie zaniedbana, ma w sobie potencjał urodowy, regularne rysy twarzy.

A tak a propo Twojej idolki, to powiedz mi czy ona nie ma dostępu do dobrego dentysty i dermatologa? Nie stać jej? Przecież ona ma skórę w gorszym stanie niż niejedna osiemdziesięcioparolatka, tym bardziej więc czuje się dysonans patrząc na jej młodzieżową fryzurę i ciało staruszki:

www.style.it/cont/photogallery/0906/0910/franca-sozzani.asp46824img1.jpg
                    • minniemouse Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 02.12.10, 02:51
                      > Znaczy, że co? Po ich ingerencji będzie Demi Moore przypominać? Nie żartuj;-/
                      > Chyba tylko na zdjęciu, gdy się je photoshopem obrobi? Bez ingerencji chirurga
                      > plastycznego można się obejść tylko wtedy gdy osoba, chociaż jest potwornie zan
                      > iedbana, ma w sobie potencjał urodowy, regularne rysy twarzy.

Absolutnie nieprawda. w poprzednim wpisie twierdziles ze 'babci' na zdjeciu "z taka aparycja swiety boze nie pomoze".
                      ja natomiast podalam ci link do kanadyjskiego programu TV STYLE by JURY gdzie partycypanci maja tydzien czasu zmienic swoj image
                      przy pomocy sztabu skladajacego sie z:

~ dentysty
                      ~ stylisty
                      ~ dermatologa
                      ~ wizazysty
                      ~ fryzjera~

a takze, jesli zachodzi taka potrzeba
                      ~ okulisty
                      ~ psychologa
                      ~ innych

Przez tydzien poddawani sa zabiegom i terapiom ktore maja na celu odmienic nie tylko ich wyglad zewnetrzny ale takze nauczyc nowych nawykow i sposobu myslenia
                      na tyle na ile to jest mozliwe w tak krotkim czasie.
                      Efekty jakie widzisz przed i po (mam nadzieje ze zauwazyles ze u gory strzalki z lewej i prawej sluza do ogladania galerii) nie sa zadnym efektem fotoszopu
                      tylko one tak naprawde tak wygladaja PRZED i PO.
                      to widac w trakcie programu.

W zwiazku z czym moim celem bylo ci udowodnic ze owszem nawet "takiej aparycji" swiety boze pomoze. wcale nie twierdzilam ze mozna z kazdego zrobic Demi Moore
                      tylko ze kazdy moze wygladac atrakcyjnie jesli o siebie dba.
                      Stara prawda ze nie ma osob brzydkich, sa tylko zaniedbane, jest 100% potwierdzona w tym programie.

Przecież ona ma skórę w gorszym stanie niż niejedna osiemdziesięcioparolatka, tym bardziej więc czuje się dysonans patrząc na jej młodzieżową fryzurę i ciało staruszki

Ona jest mlodziezowo uczesana? ona po prostu ma piekne naturalne swoje wlosy a przynajmniej na takie wygladaja jak ja widze w telewizji,
                      jak rowniez ty chyba slepy jestes? skoro uwazasz ze skore ma gorsza niz niejedna 80latka.

80 latka, zlotko, wyglada tak:
                      www.nyrealestatelawblog.com/j0402673.jpg
                      njjewishnews.com/njjn.com/073108/mwOctogenarian.jpg
                      cache.gawker.com/assets/images/2009/02/custom_1235510831212_lizsmith.jpg
                      ty po prostu pojecia nie masz o przedzialach wiekowych skory.

zreszta znajac ludzi podejrzewam ze takie teskty sa tylko przekora, nie autentycznym odczuciem a zwykla checia bycia na przekor.

poza tym zdjecie zdjeciu nierowne, tak ze powiem tak - ja widzialam te kobiete w telewizji w roznych ujeciach, wiele znaczenia ma jak pada swiatlo i pozycje
                      i zapewniam cie ze ona wyglada znacznie lepiej niz na tym akurat zdjeciu.
                      za duzy plus w jej strone uwazam tez, ze oprocz moze botoksu w czolo nie wyglada na to zeby poddawala sie operacjom plastycznym - jesli na niekotrych zdjeciach jest "wygladzona" to jest efekt fotoszopu, nie operacji bo na innych widac wyraznie zmarszczki workol oczu czy opadniete powieki w kacikach. jest po prostu naturalna.
                      to jest naprawde ogromny plus w jej kierunku w dzisiejszych czasach kiedy trudno jest ujrzej kogokolwiek z celebrities nie ponaciaganych do granic absurdu. najlepszy przyklad, Donatella.

I mala poprawka, Franca nie jest zadna moja idolka, jest jedna z wielu kobiet ktore uwazam ze bardzo bardzo pozytywnie wyrozniaja sie wsrod armii klonow pospolitych smolistoczarnych lub mahoniowych ew utlenionych, zahelmionych, uzakietowanych
                      Kwasniewskich, Szapolowskich, Kownackich itp.

Wsrod tej rzeszy wyroznia sie np. Jackowska ktora wbrew pozorom wlasciwie JESZCZE nie jest wcale ubrana "jak na wybiegu" tylko z fantazja.
                      ona jest cos co nazywa sie "high fashion". na wybiegu pokazuje sie bowiem wszystko, od bielizny do kreacji balowych

poza tym na wybiegu jest tez to:
                      www.chinadaily.com.cn/english/doc/2004-07/08/xin_5807010814366822171612.jpg
                      www.dailytimes.com.pk/images/2008/01/30/20080130_i03.jpg
                      www.harpersbazaar.com/cm/harpersbazaar/images/Chanel-SS-Couture-744-de-31291683.jpg
                      graphics8.nytimes.com/images/2008/02/21/fashion/21brides650.2.jpg
                      www.fr2day.com/images/page_image/lacroix_high_fashion_paris_couture.jpg

wiec to co nosi Jackowska to mozna nosic na co dzien. w nieco lzejszej wersji
                      www.zeberka.pl/img/el/1022.jpg
                      bez turbanu, jakis szaliczek, torebka i nie koronkowe a welniane mitenki to ja ubralabym do centrum handl. na zakupy czy wyskoczyla na kawe. spokojnie. nie widze tu zadnego hardkoru.

bardzo ale bardzo roznimy sie w pogladach, pani - Takataka_ta .

i jeszcze jedno - przekonanie ze noszenie rozpuszczonych wlosow prze osobe 40 + to jest "silenie sie na licealistke" - swiadczy o zasciankowej mentalnosci i zawezonych horyzontach myslowych, mila pani.... a juz na pewno o braku wyobrazni.

Minnie
                      • minniemouse Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 02.12.10, 02:56
                        mialo byc - * 55+*

Minnie
                        • Gość: takataka_ta Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.10, 07:09
                          Pani Minnie rozmawiałaś pani z niejakim Mietkiem, więc mnie w to nie mieszaj.
                          Choćbyś droga pani wrzuciła tu cały arsenał zdjęć Francy ;) nie zmieni to faktu, że jest wątpliwej urody, nie ma żadnej fryzury tylko lichy włos na anielicę puszczony, sili się zrobić na dzierlatkę, a wygląda niezdrowo- jakby na grobem była. Pominę fakt, że wśród tylu doradców nie ma nikogo, kto by jej powiedział, że zwykła grzywka bardzo by jej pomogła.

Jej odpowiednikiem ( mentalnym) w Polsce jest pomponik.pl/news/romans-tuz-przed-70,927549,4234 :)

Ale niech tam. Niech sobie sfilcowana Franca ( sorry, ale wygląda jakby była właśnie sfilcowana- oprócz dużej główki ) króluje gdzie tam chce. Dla mnie twoje preferencje to tez wskazówki co do ciebie i współczuję :)
                          Najlepiej JUŻ przestań jeść żebyś mogła ubierać się w sklepach dla młodzieży ;)
                          Za pokaz mody tez dziękuję :/

Napisałam to niezalogowana cobyś różnicę z adresem niejakiego Mietka zauważyła. Chociaż nie dociera do ciebie, że faceci MOGĄ mieć inny gust, faktów nie zmienisz.
                          "puszczona" na ulicę ( osadzona w realiach przeciętnej 60latki) Franca tzw. wzięcia by nie miała i tyle ;)

Pozdrawiam Mietka :)
                          • Gość: mietek Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 09:55
                            faktów nie zmien
                            > isz.
                            > "puszczona" na ulicę ( osadzona w realiach przeciętnej 60latki) Franca tzw. wzi
                            > ęcia by nie miała i tyle ;)

Dokładnie. Ja bym jej kijem przez szmatę nie tknął. Brak jej świeżości, której jak by się nie zapatrywać na 60- latki, coś jej jeszcze powinno się ostać. W końcu 60 lat, to jeszcze nie starość. A ta pani jest wyjątkowo nieapetyczna, bo jest po prostu zwiędła.

>
                            > Pozdrawiam Mietka :)

Dzięki, również pozdrawiam :-)
                          • minniemouse Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 03.12.10, 01:49
                            Pani Minnie rozmawiałaś pani z niejakim Mietkiem, więc mnie w to nie mieszaj.

Bo co, korona z glowy ci spadnie? chociaz ciebie raczej nie o korone a przasna zapaske podejrzewam.

musisz sie przyzwyczaic, "krolowo" ze nie bede do ciebie pisac osobnych postow jak nie chce,
                            tylko komentowac przy okazji i twoje wypowiedzi w jednym do wszystkich.

powinnas miec na tyle inteligencji zeby zorientowac sie kiedy konczy sie wpis do Mietka zaczyna do ciebie.

Franca- "sfilcowana" :/...
                            widze ze rozmowa z toba na tematy mody, ubioru, stylu, przelamywania kanonow
                            w modzie
                            to jak rzucanie perel przed wieprze wiec juz daje sobie spokoj.

Spotkajcie sie z Mieciem i sobie dalej gadajcie.

Minnie
                      • Gość: mietek Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 10:25
                        Droga Panno! Wbrew temu, co Ci się wydaje, my tu w tej zasciankowej Polsce mamy telewizję satelitarna i tez znamy te programy, gdzie z zapuszczonych bidul sztab stylistów stara się zrobić gwiazdy. Ze skutkiem różnym ;-)

> Stara prawda ze nie ma osob brzydkich, sa tylko zaniedbane, jest 100% potwierdz
                        > ona w tym programie.

Mylisz się. Ludzie dzielą się na pięknych i zadbanych, pięknych i zaniedbanych, brzydkich lecz zadbanych i brzydkich zaniedbanych.

>ty po prostu pojecia nie masz o przedzialach wiekowych skory.

Za to ja Tobie gratuluję wiedzy. Tu masz ponad 90-cioletnią panią bez botoksów, srotoksów i innych goovien, tyle że ta pani nie suszy się na wiór:

www.filmpolski.pl/z1/48o/7048_1.jpg
                        > Kwasniewskich, Szapolowskich, Kownackich itp.

No, Kwaśniewska to jest właśnie produkt stylistów, chociaż przeciętny facet gdyby miał do wyboru Franzę i Kwaśniewską, bez mrugnięcia okiem wybierze tę drugą. Szapołowska z kolei jest ,,świeża", elegancka, ubrana i uczesana adekwatnie do swojego wieku, dlatego nadal wzbudza porządanie. A od Pani Kownackiej to się weź dziecko odstosunkuj, bo pomimo, iż od 2004 roku zmagała się z rakiem, do końca swych dni pozostała piękna. Ta cała Franca to by jej mogła co najwyżej buty czyścić.

• minniemouse Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 03.12.10, 01:27
                          Za to ja Tobie gratuluję wiedzy. Tu masz ponad 90-cioletnią panią bez botoksów, srotoksów i innych goovien, tyle że ta pani nie suszy się na wiór:

no wlasnie, wiec przypatrz sie dobrze:
                          www.filmpolski.pl/z1/48o/7048_1.jpg
                          whymoda.blogosfere.it/images/vnt70_franca-sozzani_fida-thumb.jpg
                          Franca jednak ma skore bardziej napieta, bardziej jedrna, nie zwisaja jej tak policzki
                          (choc na tym zdjeciu mozna podejrzewac ze cos wstrzykuje w bruzdy okolowargowe),
                          szyja rowniez nie ma porownania.
                          brwi ma swoje naturalne, a Andrycz bym sie nie zdziwila jakby swoje depilowala bardzo cienko i nad nimi malowala te grube ciemne krechy WYZEJ aby je podniesc.
                          i slusznie zreszta.
                          nad brwiami widac wyraznie zwisajace faldy (u Andrycz) na ktore juz tylko operacja plastyczna pomoze. nie zebym zalecala, bo uwazam ze ten szal na operacje plastyczne to wielka przesada.
                          ja bylam kosmetyczka i wiem na co patrzec bo bylo to ode mnie wymagane,
                          a ty jakie masz wyksztalcenie lub jakakolwiek wiedze w tej dziedzienie zeby umiec okreslic wiek skory???

na zakonczenie, p Andrycz ubiera sie w/g mody z jej zeszlego wieku a Franca jest w XXI wieku, r 2011 juz.

bo pomimo, iż od 2004 roku zmagała się z rakiem, do koń
                          > ca swych dni pozostała piękna

Pani Kownacka, niech jej ziemia lekka bedzie, nie byla brzydka, ale w mojej opinii ten mit z jej
                          wielka pieknoscia to jakies nieporozumienie.
                          Byla ladna owszem ale przeciez miala zupelnie pospolita twarz
                          prosze tu jej kilka zdjec z netu:

www.filmpolski.pl/z1/59o/1759_1.jpg
                          twarz jakich wiele, sorry, na ulicy.

a co na przyklad tutaj jest takiego niezwyklego? typowa blondynka z okraglo-kwadratowa twarza, maly nosek kartofelek:
                          upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2e/Gabriela_Kownacka.jpg/240px-Gabriela_Kownacka.jpg

tu - co w tej twarzy jest interesujacego? jest tylko sympatycznie ladna, nic wiecej:
                          www.hotelrezydent.pl/hr/gallery_photos/l_Gabriela_Kownacka_2.jpg
                          rownie szybko o niej zapomne jak na nia spojrze.

katastrofa, ale to kwestia zdjecia:
                          www.filmpolski.tv/wp-content/uploads/2009/12/gabriela-kownacka-1-of-1.jpg
                          to jakas pomylka- fotograf bez gustu:
                          www.teatry.art.pl/foto/kownacka_g4.jpg
                          jedyne zdjecie na ktorym naprawde wyglada fajnie, interesujaco i wpada w pamiec:
                          m.onet.pl/_m/5e4be78f61662d114ae9512f168c00f6,35,1.jpg
                          ale nadal nie jest to zadna "porazajaca uroda" jak to okreslila Celinska w ktoryms z artykulow.
                          Bardzo przepraszam s.p Pania Kownacka za te teksty ktorych normalnie bym nie napisala
                          z szacunku dla jej pamieci
                          ale to wy zaczeliscie i ciagniecie ten temat.

Natomiast rzeczywscie "porazajaca urode" to miala np Barbara Brylska.

To byla rzeczywscie twarz ktora zapadala w pamiec jak sie raz na nia spojrzalo, i robila wrazenie.

info-esta.ru/book-gallery/INFOw/barbara_brylska.jpg
                          www.e-teatr.pl/pl/zdjecia/film/aktorzy/polska/brylska-album.jpg
                          1001.ru/arc/rus_courier/images/brylska_barbara_01.jpg

chociaż przeciętny facet gdy
                          > by miał do wyboru Franzę i Kwaśniewską,

no tak- przecietny Mietek, brzuchaty i z piwskiem w lapie,,
                          i z wystajacymi klakami u kolnierzyka ;)

Minnie

• Gość: mietek Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 10:09
                            Po pierwsze: Nina Andrycz jest o 30!!! lat starsza od tego zasuszonego wióra, a będac w jej wieku wygladała od niej o niebo młodziej. Ta cała Franca jest ponastrzykiwana jak wszystkie panie w tym środowisku a i tak na niewiele się to zdaje, ewidentnie jest zasuszona, ma plamy wątrobowe lub posłoneczne na twarzy, zwłaszcza na czole. Jest chuda, płaska jak decha i ma popielate odrosty. Ponadto jest brzydka jak bazyl, nie tobie ustalać kanony urody ;-/

Po drugie:

> no tak- przecietny Mietek, brzuchaty i z piwskiem w lapie,,
                            > i z wystajacymi klakami u kolnierzyka ;)

I tu wykazałaś się kompletnym brakiem klasy. Dalszą dyskusję z tobą uważam za bezzasadną. EOT
                            • takataka_ta Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 03.12.10, 13:38
                              gość portalu: mietek napisał(a):

> Po pierwsze: Nina Andrycz jest o 30!!! lat starsza od tego zasuszonego wióra, a
                              > będac w jej wieku wygladała od niej o niebo młodziej. Ta cała Franca jest pona
                              > strzykiwana jak wszystkie panie w tym środowisku a i tak na niewiele się to zda
                              > je, ewidentnie jest zasuszona, ma plamy wątrobowe lub posłoneczne na twarzy, zw
                              > łaszcza na czole. Jest chuda, płaska jak decha i ma popielate odrosty. Ponadto
                              > jest brzydka jak bazyl, nie tobie ustalać kanony urody ;-/

Mietek...daj spokój ;). Światowa kobieta na wyyyyyysokim poziomie i tak nie zrozumie :/
                              Jak nic jest do tej "rodzynki" podobna i tupie nóżkami, żeby się z nią zgodzić.

>
                              > Po drugie:
                              >
                              > > no tak- przecietny Mietek, brzuchaty i z piwskiem w lapie,,
                              > > i z wystajacymi klakami u kolnierzyka ;)
                              >
                              > I tu wykazałaś się kompletnym brakiem klasy. Dalszą dyskusję z tobą uważam za b
                              > ezzasadną. EOT

W myśl starej polskiej zasady. Cham ze wsi wyjdzie, wieś z chami NIGDY. Kiedyś gdzieś tam już spierałam się z babonem i wiem, że to beton, "zagraniczny" ale beton.
                              Ściąga dyskusję do coraz niższego poziomu, a potem bije doświadczeniem :)
                              • Gość: mietek Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 14:06
                                > Mietek...daj spokój ;). Światowa kobieta na wyyyyyysokim poziomie i tak nie zro
                                > zumie :/
                                > Jak nic jest do tej "rodzynki" podobna i tupie nóżkami, żeby się z nią zgodzić.

No, rzuca tu takie perły przed nas- wieprze, że głowa mała. A wieprzami nazwała nas tylko dlatego, ze nie podzielamy jej gustu, wysublimowanego smaku jak również znajomości mody i urody ;-)

> W myśl starej polskiej zasady. Cham ze wsi wyjdzie, wieś z chami NIGDY.
                                > Kiedyś gdzieś tam już spierałam się z babonem i wiem, że to beton, "zagraniczny
                                > " ale beton.
                                > Ściąga dyskusję do coraz niższego poziomu, a potem bije doświadczeniem :)

Żeby nie powiedzieć zagramaniczny ;-P
                            • minniemouse Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 05.12.10, 00:02
                              Zdecyduj juz sie Mieciu,

bo sam jako przyklad jak niby "swietnie" wyglada ponad 90 letnia pani
                              w przeciwienstwie do 60 letniej Franci S. podales zdjecie Niny Andrycz

to twoje wlasne slowa:
                              Tu masz ponad 90-cioletnią panią bez botoksów, srotoksów i innych goovien, tyle że ta pani nie suszy się na wiór:

z ktorych jasno wynika ze skoro "nie suszy sie na wior" to jako pyzata 90 latka ma
                              lepiej wygladac od zasuszonej 60 latki,
                              bo inaczej jaki niby mialby sens przytaczania takiego przykladu??????????????????????????????

wiec teraz czemu tupiesz nozkami?:

Po pierwsze: Nina Andrycz jest o 30!!! lat starsza od tego zasuszonego wióra, a
                              > będac w jej wieku wygladała od niej o niebo młodziej.

albo woz albo przewoz, Mieciu,
                              Na to wlasnie zwrocilam ci uwage ze jest starsza o 3O lat CO WYRAZNIE WIDAC
                              a "będac w jej wieku wygladała" tak samo jak nie gorzej- tyle ze zaloze sie czesala sie
                              i ubierala inaczej - bardziej matronowato.

Minnie
              • takataka_ta Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 29.11.10, 10:38
                minniemouse napisała:

>
                > troszeczke moze ze dwa kilo wiecej (ale nie wiecej!) by jej nie zaszkodzilo, pr
                > zyznaje,

2-3 kg to chyba na jedna kończynę ;)

>
                > ale nie wiem czy do ciebie dociera ta pani ma 60 lat - nie 16, nie 46 n
                > ie nawet 50
                > a 60

Dociera! , dociera ! I nadal podtrzymuje zdanie :) mam mamę obecnie w wieku 64 lat. Kiedy miała lat 56 i jeździła na spacery z moimi małymi dziećmi ( >1 roku) była brana za ich mamę, a nie babcię :)
                I gwarantuję ci, że obecnie jakby ją wysztafirować ( bo nie to, że tamta pani dopiero co wstała z łóżka ;) ) to wyglądałaby nawet lepiej :)

> zwracam uwage ze w jej wieku 60 lat to najczesciej taki widok
                > tordy.republika.pl/images/Babcia.JPG

A to już zupełnie inna historia. Przedstawiłaś skrajność. Pani Franca Z. na pewno nie zajmuje się wychowaniem wnuków, nie prowadzi domu tak jak przeciętna polska kobieta. Jednocześnie nie zwalnia to naszych seniorek od dbania o siebie, jednak porównanie bezsensowne.

> a tu inne zdjecie Franca Sozzani:
                >
                >

> moze twoim zdaniem okragla pyza zakutana w sweterki i spodnice do pol lydki to
                > ideal 60 tki
                > u kobiety,
                > dla mnie nie.

Przykre, że nie znasz zadbanych polskich 60tek :(
                Popatrz na p. Gabrielę Kownacką czy G. Szapołowską. Są "pyzate" i w sweterkach nie chodzą spódnice tez jakby krótsze od tych które opisujesz :>
                Moim zdaniem wyglądają o niebo lepiej od tamtej pani.
                Porównaj sobie wygląd Jolanty Kwaśniewskiej z F.Z.. Moim zdaniem 10:0 :)

www.kozaczek.pl/plotka.php?id=21606
                ( no i fryzura o nieeeeeeeeebo lepsza :D )
                • minniemouse Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 30.11.10, 04:54
                  ( no i fryzura o nieeeeeeeeebo lepsza :D )

Kwasniewska ma "fryzure o niebo lepsza"?????????????????????????

typowa, jak kto ktos okresli PALKA PALKA PALKA
                  a ja na to mowie helm
                  i do tego zupelnie nieodpowiedni w tym wieku i zwiotczalej skory ostry czarny kolor
                  podkreslajacy wszystkie je cienie i worki,

i ty to pospolite paskudztwo porownujesz do pieknych, miekkich artystycznych lokow Franki???
                  i do tego jeszcze zachwycasz sie Kownacka z jej przestarzala fryzura:
                  i.wp.pl/a/f/film/033/74/82/0228274.jpg
                  albo Szapolowska z jej beznadziejnym zoltym, nudnym blondem??????

e.lansik.pl/la522/aaf2ede30015c3aa474d1145
                  a jeszcze wyznanie, ze twoja mame to dopiero trzeba by wysztafirowac -

to ja juz wiem jaki ty masz gust, juz nic wiecej mi nie trzeba

ziewy, i pawie.

Minnie
                  • takataka_ta minnie.... 30.11.10, 07:16
                    Po pierwsze to grzeczniej...
                    Po drugie wcale nie napisałam, że Szapołowska czy inne są w moim typie tylko podałam je za przykład.
                    W moim i przypuszczam wieeeeelu innych zdaniu wyglądają lepiej niż ta mumia z zębami jak organy w Oliwie ( pewnie w myśl zasady że im większe tym droższe :P )
                    Tej całej Francy to tylko w "anielskiej" fryzurze opaski z kokardką brakuje, podkolanówek, pantofelków z kwiatkiem na przodzie i lizaka w rączuni . dzidzia-piernik jak się patrzy.
                    Ze swoim wiekiem trzeba umieć się pogodzić i tyle. Nie jest to tylko moje zdanie..
                    Co do mojego typu ( nie tylko jeśli chodzi o wygląd) to proszę www.google.pl/images?q=kora+jackowska&hl=pl&newwindow=1&prmd=vio&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=mJT0TL6vGofssgap4NnTBA&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=5&ved=0CEwQsAQwBA&biw=1144&bih=670 Potrafi być i oryginalna i elegancka. No i fryzur się nie boi :)
                    Oczywiście twoim ideałem może być FZ. Moim zdaniem oprócz tego, że urodą nie grzeszy to wygląda jakby nad grobem stała. Tak wyglądają ludzie tydzień przed śmiercią. Przypuszczam, że była, jest i będzie anorektyczką, a może bulimiczką- zresztą jej problem.
                    Co do mojej mamy to gratuluje jasnowidztwa...hmmm...może mi pytania na sesję podasz ? :P
                    • minniemouse Re: minnie.... 30.11.10, 08:33
                      No, Jackowska to predzej jest dla mnie do zaakceptowania.

O mamie sama napisalas ze "gdyby ja wysztafirowac", to wybacz ale wnioski same sie narzucaja. wiec teraz nie odwracaj kota ogonem.

A Franca - coz ma wielkie zeby, to prawda, jest troche za chuda, tez prawda.
                      Ale nie ten ladny kto Barbie, tylko ten kto interesujacy

i ciagle przypominam, ona ma 60 lat a ubiera, maluje sie i ma wlosy bardzo oryginalne,
                      a nie jak jakas stara ciota jakich najwiecej w jej wieku. I przez to wlasnie swietnie wyglada.
                      Co prawda, trzeba przyznac ze trudno nie miec klasy skoro jest sie edytorem
                      Vogue Italia, i w ogole przez wiekszosc zycia bylo sie zwiazanym z moda. wloska, do tego.

No, ale bedac w PL kilka lat temu zdazylam zauwazyc ze 2/3 polskich kobiet od 40 wzwyz pojecia nie ma o modzie i stylu, niestety. i nie ma to nic do rzeczy z czasem i zajmowaniem sie dziecmi, tylko z gustem. widze to po mojej wlasnej rodzinie.

Ma racje gosc ktory zalozy temat i pani z choru -
                      - niestety ale Polki w tym wieku przewaznie wygladaja juz jak matrony.
                      wydaje im sie - a ty i jeszcze pare tu osob potwierdza te teze- ze "jak sie jest w pewnym wieku to trzeba sie ubierac i zachowywac stosownie do wieku"

A to jednoczesnie wyklucza- dlugie wlosy, pewien styl ubierania sie itd.

W rzeczywistosci Polki - matrony powyzej 40 wygladaja jak stare baby bo po prostu nie znaja sie na modzie i nie maja gustu, i tyle.
                      nie ma to nic do rzeczy z dlugimi wlosami i "wypada, nie wypada".
                      owszem nie przecze pewne granice sa, nie ubiera sie w tym wieku obcislych mini szortow
                      i podkoszulki pokazujacej pepek
                      ale dla czterdziestolatek sa teraz takze modne, stylowe
                      rzeczy ala Jackowska:

www.zeberka.pl/img/el/1022.jpg
                      co jest dowodem ze MOZNA wygladac o wiele inaczej niz odwieczna matrona - ciota

Minnie
                      • takataka_ta Re: minnie.... 30.11.10, 09:05
                        Widzisz...
                        problem polega na tym, że porównujesz Polkę z prowincji ( nie uogólniając) i kobietę z "wybiegu". Trzeba było porównywać kobiety z podobnego poziomu.
                        Co do matron to są wszędzie. Na całym świecie co można zauważyć ( tzn. ja zauważyłam ) w programach np. Trini i Susany. Tyle, że to kwestia nie wieku a mentalności.
                        Mam w pracy koleżankę. jesteśmy w tym samym wieku i odkąd pamiętam ona miała tendencje do bazarowych ciuchów i tanich fryzjerek.
                        Co do wysztafirowania to miałam na myśli profesjonalny makijaż i profesjonalną fryzurę. Przecież zdajesz sobie sprawę, że różnica jest.
                        I jeszcze jedno. Pracuje ze mną 8 dziewczyn ;) 40-50 lat. TYLKO dwie z nich są matronowate ( nie tyle matrony co z tendencjami) więc 2/3 to chyba przesada.
                        Wszystko zależy od środowiska :/

I znam kobiety w wieku >55 z długimi włosami. Tyle, że one mają piękne, grube, błyszczące włosy, które są piękne same w sobie, ale nie noszą ich rozpuszczonych jak licealistki :>
        • ten_co_ma_racje Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 27.11.10, 10:39
          takataka_ta napisała:
          > A czy ktoś zastanowił się jak wygląda dojrzała kobieta z długimi włosami ? Albo
          > kucyk, albo kok, albo anielica...dla mnie śmiech na sali. Niestety dla twórcy
          > wątku, ale krótkimi włosami łatwiej "wymodelować" twarz :>

bardzo fajnie wygląda - zobacz tą z tvp2 co filmy we wtorki zapowiada - ma ponad 50 lat
          • takataka_ta Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 28.11.10, 05:42
            Rzuć nazwisko kobiety...nie każdy ogląda tvp2 we wtorki wieczorem.
            • ten_co_ma_racje Grażyna Torbicka urodzona w 1959 28.11.10, 14:07
              pl.wikipedia.org/wiki/Gra%C5%BCyna_Torbicka
              • takataka_ta Re: Grażyna Torbicka urodzona w 1959 29.11.10, 10:44
                pani Torbicka to żywa reklama medycyny estetycznej. przypuszczam, że ciężką pracą też się nie pałała.

Chłopie zejdź na ziemię ;)
                Przeciętna kobieta mam marne szanse, żeby wyglądać na co dzień tak jak pani Grażyna na wizji ;)
                • ten_co_ma_racje Re: Grażyna Torbicka urodzona w 1959 29.11.10, 14:09
                  takataka_ta napisała:

> pani Torbicka to żywa reklama medycyny estetycznej. przypuszczam, że ciężką pra
                  > cą też się nie pałała.

No i prawidłowo - kobiety nie powinny się zajmować ciężką pracą, żeby utrzymywać jak najdłużej młodość. W tradycyjnej rodzinie tylko mężczyzna pracuje poza domem i sponsoruje żonie medycynę estetyczną.

> Przeciętna kobieta mam marne szanse, żeby wyglądać na co dzień tak jak pani Gra
                  > żyna na wizji ;)
                  Bo zamiast siedzieć w domu i zajmować się dziećmi i swoją urodą wolą pracować.
                  • black-emissary Re: Grażyna Torbicka urodzona w 1959 29.11.10, 15:45
                    Zajmowanie się domem i dziećmi (o ile nie ma się do pomocy oddziału służby i nianiek) to ciężka praca, która na wyglądzie też mocno się odbić potrafi.

Ja tam wolę kobiety, które zamiast na medycynę estetyczną, długie blond włosy i przesadne zajmowanie się wyglądem stawiają rozwój swojego umysłu i osobowości. Na dłuższą metę zadecydowanie bardziej się to opłaca. :)
                  • takataka_ta Re: Grażyna Torbicka urodzona w 1959 29.11.10, 21:29
                    ten_co_ma_racje napisał:

> takataka_ta napisała:
                    >

>
                    > No i prawidłowo - kobiety nie powinny się zajmować ciężką pracą, żeby utrzymywa
                    > ć jak najdłużej młodość. W tradycyjnej rodzinie tylko mężczyzna pracuje poza do
                    > mem i sponsoruje żonie medycynę estetyczną.

Ha ha ha ha Szukaj takiej a zapewniam cię, że znajdziesz :)
                    Znałam kiedyś taka kobietę. Siedziała w domu i pachniała :) Wystrojona, wyczesana i słodziutka dla męża. Jakieś 25 lat po ślubie mąż zostawił ją dla zwykłej robotnicy zmianowej.
                    I tego najbardziej nie mogła przeżyć, ze tamta taka zaniedbana :(

>

> Bo zamiast siedzieć w domu i zajmować się dziećmi i swoją urodą wolą pracować.

taaaaa, a pani Torbicka w domu wygląda tak jak w tv...buahahahaha..Bez wątpienia jest piękna i zadbana kobietą ( chociaż nie w moim typie ;) ) Zasadnicza sprawa czy aby do końca jest szczęśliwa ? Hmmm....mnie się wydaje, że bez dzieci to się nie da, ale to tylko moje zdanie. No i znam kobiety dzieciate, pracujące które równie dobrze wyglądają chociaż mają twarz z charakterem ;)

Co do roli kobiety w małżeństwie to podaj sobie rękę z Osiołkiem :)
                    • ten_co_ma_racje Re: Grażyna Torbicka urodzona w 1959 29.11.10, 23:13
                      takataka_ta napisała:
                      > I tego najbardziej nie mogła przeżyć, ze tamta taka zaniedbana :(
                      Może w łóżku była kiepska...
                      > Zasadnicza spra
                      > wa czy aby do końca jest szczęśliwa ? Hmmm....mnie się wydaje, że bez dzieci to
                      > się nie da, ale to tylko moje zdanie.
                      Prawdopodobnie jest szczęśliwą aseksualną lesbijką.

> Co do roli kobiety w małżeństwie to podaj sobie rękę z Osiołkiem :)
                      Nie lubię Niesioła i ręki bym mu nie podał bo dla neigo wszystko jest podłe i pisowskie :D
    • black-emissary Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 27.11.10, 08:10
      A wpadło Ci może do głowy, że nie każda kobieta chce mieć długie blond włosy? Ja na przykład za nic w świecie bym takich nie chciała.
    • Gość: mietek Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 11:36
      >1. Dlaczego w Polsce tak mało kobiet w wieku od 40 lat w górę ma długie blond włosy?

Bo wiesz jak to wygląda? Jest takie określenie: ,,z tyłu liceum z przodu muzeum", albo ,,dzidzia piernik". Kobieta w srednim wieku stylizująca się na młódeczkę wyglada groteskowo. Jednym z elementów takiej stylizacji sa właśnie długie włosy, a już zwłaszcza tlenione i noszone jako rozpuszczone.
      • Gość: mietek Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 11:41
        A jeszcze to odchudzanie ,co tu dużo mówić, już nie tak jędrnego ciała jak u nastolatki prowadzi do takich efektów jak poniżej. Smacznego ;-/

www.celebrity-gossip.net/images/thumbnails/donatella-versace-12248-8.jpg
        • ten_co_ma_racje Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 27.11.10, 11:55
          Gdyby wszystkie kobiety w jej wieku wyglądały jak ona to średni wiek życia mężczyzn pewnie by się podniósł albo zmalał w wyniku zawałów łóżkowych hehehe
          • Gość: mietek Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 11:59
            Uważasz, ze po świecie chodzi tylu nekrofilów ;-/?

Zaręczam Ci, że ta kobita wyglądałaby o wiele apetyczniej gdyby nie próbowała się na siłę czepiać pazurami młodości. Ze starej baby młódki nie zrobisz, nie ma bata!
            • ten_co_ma_racje Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 27.11.10, 12:20
              Widzisz - ty dalej swoje o nekrofilach. Zaręczam ci, że gdybyś się przyzwyczaił do tego, że większość kobiet w jej wieku wygląda jak ona i że to jest normalne, że kobieta całe życie ubiera się mniej więcej tak samo to byś się nie dziwił.
              • Gość: mietek Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 12:40
                Całe życie nie da się tak samo ubierać i czesać, bo człowiek z wiekiem się zmienia, często o 180 stopni. To, że ktoś w wieku 20 lat wygląda świetnie w określonej fryzurze wcale nie oznacza, ze za 20 lat będzie w niej wyglądał równie świetnie, bo zmienia mu się wyraz twarzy. To samo tyczy figury- utrzymanie wagi na tym samym poziomie przez dziesięciolecia nie gwarantuje, że będziemy zawsze korzystnie wygladać, bo zmienia się nam postawa, wiotczeje skóra itd. Nie bez kozery po trzydziestce zwalnia metabolizm, po prostu warstwa tłuszczyku wypełnia ewntualne zmarszczki i mimo kilku dodatkowych kilogramów taka babka zawsze będzie korzystniej wyglądać niż jej zasuszona rówieśnica.

Nie twierzę, że po 40-ce to już tylko workowata garsonka do pół łydki i trwała na głowie a'la kask, bo skrajności są najgorsze, ale jakiś umiar jest wskazany. To, ze my- tam w środku, nie dostrzegamy upływu lat, to jeszcze nie znaczy, ze otoczenie też tak nas postrzega
              • matylda1001 Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 27.11.10, 15:55
                ten_co_ma_racje napisał:

> Widzisz - ty dalej swoje o nekrofilach. Zaręczam ci, że gdybyś się przyzwyczaił
                do tego, że większość kobiet w jej wieku wygląda jak ona i że to jest normalne
                , że kobieta całe życie ubiera się mniej więcej tak samo to byś się nie dziwił.<

Gdybym miała w przyszłości wyglądać tak jak ta pani, to już teraz zaczęłabym płakać.

• ten_co_ma_racje Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 27.11.10, 18:06
                  hehe - mi tam się ona podoba jak na swój wiek
                  • Gość: mietek Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 18:28
                    Podobają Ci się mumie?
                  • black-emissary Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 27.11.10, 23:49
                    Żartujesz sobie? A może nie wiesz ile Donatella ma lat?
                    Ta pani jest od niej o dekadę starsza. I wygląda tysiąckroć lepiej i młodziej.
                    • ten_co_ma_racje Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 27.11.10, 23:54
                      na tamtym zdjęciu wyglądała spoko - teraz zobaczyłem jej inne fotki i te jej usta :D
                      Nie no zdecydowanie wolę Michele Pfeiffer i tą z TVP2 jeśli chodzi o te roczniki

• black-emissary Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 28.11.10, 17:59
                        Co jest Twoim zdaniem na tym zdjęciu "spoko" - spalona, przesuszona skóra, silikony na kościstym dekolcie czy zwiędłe uda i ramiona? O cieniuteńkich "długich blond" włosach nie wspominając. Ta babka ma ledwo 55 lat (!!!), a wygląda na ponaciąganą siedemdziesiątkę.
                        • ten_co_ma_racje oczywiście silikony na tle żeberek jak u Kobe Tai 28.11.10, 18:34
                          Nie ma nic seksowniejszego u kobiety niż krągłe silikonowe piersi a między nimi wystające kości mostka i żeberka. Tyle, że lepiej się one prezentują na kobiecie około 30-tki jak np. na mojej miss world Kobe Tai:

lh5.ggpht.com/_nIr0xF78Hws/R4pR8dK1R-I/AAAAAAAAAGQ/3ebVlsS2At0/kobe-tai.jpg

Mniam mniam :)
                          • Gość: mietek Re: oczywiście silikony na tle żeberek jak u Kobe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 21:28
                            ten_co_ma_racje napisał:

> Nie ma nic seksowniejszego u kobiety niż krągłe silikonowe piersi a między nimi
                            > wystające kości mostka i żeberka. Tyle, że lepiej się one prezentują na kobiec
                            > ie około 30-tki jak np. na mojej miss world Kobe Tai:
                            >
                            > rel="nofollow">lh5.ggpht.com/_nIr0xF78Hws/R4pR8dK1R-I/AAAAAAAAAGQ/3ebVlsS2At0/kobe-tai.jpg
                            >
                            > Mniam mniam :)

Kolejna ofiara nieudanej plastyki biustu. Tobie się to podoba? Takie zdeformowane piersi na zasuszonej klacie? Fuj!
                            • ten_co_ma_racje Re: oczywiście silikony na tle żeberek jak u Kobe 29.11.10, 14:04
                              Tobie się to podoba? Takie zdeformowa
                              > ne piersi na zasuszonej klacie? Fuj!

Perfekcyjne kuliste piersiątka na tle wystających kości - idealne i najwspanialsze!
                              • Gość: mietek Re: oczywiście silikony na tle żeberek jak u Kobe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 15:24
                                Co Ty człowieku miałeś z geometrii, ze widzisz tu idealne kule? Ta kobitka wygląda jak ostatnie kalectwo, ma ewidentnie zdeformowane piersi, a zwłaszcza prawą. Widać operował ją jakiś partacz z dyplomem za pół świni.
                                • ten_co_ma_racje Re: oczywiście silikony na tle żeberek jak u Kobe 29.11.10, 23:15
                                  Niby gdzie zdeformowaną? Ma idealne bardzo koliste piersi.
                                  • Gość: mietek Re: oczywiście silikony na tle żeberek jak u Kobe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 23:37
                                    Idealne to są gładkie, bez bruzd.
                          • black-emissary Re: oczywiście silikony na tle żeberek jak u Kobe 29.11.10, 06:55
                            Do tego obowiązkowo usta-pontony, podciągnięte brwi i napuchnięte policzki. Czysty seks!
                            • ten_co_ma_racje Re: oczywiście silikony na tle żeberek jak u Kobe 29.11.10, 14:03
                              Kobe ma normalne usta, a brwi i kości policzkowe zawdzięcza chińskiej krwi.
                              • black-emissary Re: oczywiście silikony na tle żeberek jak u Kobe 29.11.10, 15:41
                                Ale to ten sam styl, gust i "ideał" co silikonowe kule na kościach. Ta dodatkowo ma te kule ewidentnie przez chirurga popsute.
                                • ten_co_ma_racje Re: oczywiście silikony na tle żeberek jak u Kobe 29.11.10, 22:30
                                  black-emissary napisała:

> Ale to ten sam styl, gust i "ideał" co silikonowe kule na kościach.
                                  Jak to styl, gust i ideał?

> Ta dodatkowo ma te kule ewidentnie przez chirurga popsute.
                                  Może całokształt urody przesłania mi obiektywną ocenę ale moja miss biustu ma pseudonim Shy Love i ona ma podobne więc to bzdura, że ma zepsute :P

Shy Love w biustonoszu:
                                  4.bp.blogspot.com/_6I27LgG9bck/Sa0a9BsQbyI/AAAAAAAAIgQ/orbJdJzMnnY/s400/shylove.jpg
                                  Shy Love bez biustonosza :)
                                  diabloo.net/pictures/62c6d8e6fa36c3e9c19ab3cad1126874.jpg
                                  Nawet tak fajnie na tym zdjęciu widać od spodu jak się jej skóra napięła.
                                  • Gość: mietek Re: oczywiście silikony na tle żeberek jak u Kobe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 22:47
                                    Heh! Kolejna gwiazdula porno ze zdeformowanym biustem. No, ale tak to jest jak chce się wstrzelić w niezbyt wyrobiony gust amatorów sztucznych kul na kościstej klacie i z miseczki A każe się zrobić D. Wtedy i nie dziwota, że biust jest w bruzdy podłuzne, lub poprzeczne ;-)
                                    • ten_co_ma_racje Re: oczywiście silikony na tle żeberek jak u Kobe 29.11.10, 23:18
                                      gość:
                                      > Heh! Kolejna gwiazdula porno
                                      No właśnie - bo gwiazdy porno wyglądają tak aby się podobać mężczyznom, a nie kobietom którą pewnie jesteś pod nickiem mietka.

> sztucznych kul na kościstej klacie i z miseczki A każe się zrobić D. Wtedy i nie dziwota, że
                                      > biust jest w bruzdy podłuzne, lub poprzeczne ;-)

właśnie o to chodzi, że idealne piersi są kiedy się z A albo B zrobi D - wtedy skóra wygląda jak by przy dotyku miała zaraz pęknąć z wewnętrznego naprężenia. Piersi same wyrywają się do ust :D
                                      • Gość: mietek Re: oczywiście silikony na tle żeberek jak u Kobe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 23:35
                                        > No właśnie - bo gwiazdy porno wyglądają tak aby się podobać mężczyznom, a nie k
                                        > obietom którą pewnie jesteś pod nickiem mietka.

Zaręczam Ci, że nie kazdego faceta kręcą przerysowane laski i nie kazdego kręci, a wręcz napawa odrazą dotykanie sztucznego biustu.

A porno? Cóż, dobre dla pryszczaków, którym się wydaje, że się czegoś nowego nauczą, ja ten etap mam już dawno za sobą.
                                        • ten_co_ma_racje Re: oczywiście silikony na tle żeberek jak u Kobe 30.11.10, 00:01
                                          Gość portalu: mietek napisał(a):
                                          > wręcz napawa odrazą dotykanie sztucznego biustu.
                                          Hmm. Imperocośtam z forum to może i napawa obrzydzeniem bo on pewnie lubi takie naturalne wysublimowane :D

> > A porno? Cóż, dobre dla pryszczaków, którym się wydaje, że się czegoś nowego na
                                          > uczą, ja ten etap mam już dawno za sobą.
                                          Heheh - nie masz wyobraźni że musisz czerpać inspirację z porno? Porno jest po to żeby zobaczyć jak laska X wygląda nago i co potrafi zrobić w łóżku za kasę.
                                          • Gość: mietek Re: oczywiście silikony na tle żeberek jak u Kobe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 00:40
                                            > Hmm. Imperocośtam z forum to może i napawa obrzydzeniem bo on pewnie lubi takie
                                            > naturalne wysublimowane :D

Fakt, że Ciebie akurat coś kręci, jeszcze nie znaczy, ze jest to uważane za powszechnie obowiązującą normę i wyznacznik męskości.

> Heheh - nie masz wyobraźni że musisz czerpać inspirację z porno?

Przyganiał kocioł garnkowi a sam smolił.

Porno jest po
                                            > to żeby zobaczyć jak laska X wygląda nago i co potrafi zrobić w łóżku za kasę.

Porno po 10 minutach ogladania jest po prostu nudne, zwłaszcza, ze z prawdziwym seksem ma to tyle wspólnego co ja z Aleksandrem Macedońskim. Szkoda czasu na półśrodki, w realu kobietki stygną ;-)
                                            • ten_co_ma_racje Re: oczywiście silikony na tle żeberek jak u Kobe 30.11.10, 00:55
                                              10 minut to za dużo - lepiej włączyć krócej a większą ilość żeby więcej nowych lasek zobaczyć :D

PS. Ja tam nie widzę dużej różnicy między porno a realnym życiem, no może poza układami grupowymi i zlizywaniem z podłogi różnych rzeczy heheh
                  • matylda1001 Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 29.11.10, 15:39
                    ten_co_ma_racje napisał:

> hehe - mi tam się ona podoba jak na swój wiek<

:)) Dajże spokój, ona ma zaledwie 55 lat! Przyznaj, że o tym nie wiedziałeś i przypuszczałeś, że to średnio zakonserwowana "75" :)
                    • black-emissary Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 29.11.10, 15:41
                      Bo na zakonserwowaną "75" wygląda.
          • takataka_ta Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 29.11.10, 22:04
            taaa...zawał zaraz po przebudzeniu murowany :)
            i2.pinger.pl/pgr2/5d3ec83d001de3584c8d5d52
    • sabinac-0 Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 27.11.10, 19:19
      ten_co_ma_racje napisał:

> 1. Dlaczego w Polsce tak mało kobiet w wieku od 40 lat w górę ma długie blond w
      > łosy?
      > 2. Dlaczego tak dużo kobiet w tym wieku ma krótkie włosy?
      >
      Bo po 30 zaczynaja sie siepac koncowki.

• Gość: laptop Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 00:36
      Może w myśl powiedzenia długie włosy, krótki rozum?
      W szkole średniej, krótkich włosów prawie nie widać.
      A blondynek w Polsce jak na lekarstwo.
      • ten_co_ma_racje Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 28.11.10, 00:50
        Gość portalu: laptop napisał(a):

> Może w myśl powiedzenia długie włosy, krótki rozum?
        W Tytusie było chyba na odwrót :D

> W szkole średniej, krótkich włosów prawie nie widać.
        Bo może nikt ich nie wyśmieje, że noszą długie włosy.

> A blondynek w Polsce jak na lekarstwo.
        Na szczęście :) o niebo lepsze są farbowane z brązowymi lub czarnymi oczami.
    • Gość: pp Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy IP: 146.176.61.* 28.11.10, 16:01
      jakbe mialy to bys pytala dlaczego takie brzydkie.

Przygotuj sie na to ze i ciebie to spotka - zli fryzjerzy, farvy, psujacy sie gatunek wlosa, wypadanie, siwienie, itp, itd.
    • no.nie.mogiem pieprzyć blondynki 29.11.10, 23:13
      własnie tak
      • strikemaster Re: pieprzyć blondynki 30.11.10, 09:18
        Ale nie 40+
    • kotkowa Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 03.12.10, 09:41
      No patrz, też się nad tym zastanawiałam :) Chyba z wiekiem włosy słabną kobietom, wypadają, więc głupio mieć takie rzadkie długie włosy. Poza tym chyba nie rosną już tak szybko. Po drugie krótkie włosy łatwiej ułożyć, można szybciej umyć itd, a kobiety, które mają rodzinę mają mało czasu dla siebie.
      • ten_co_ma_racje Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 03.12.10, 13:43
        więc zamiast wydawać kasę na fryzjerki niech kupują peruki
        • voxave Re: tencomaracje 03.12.10, 14:08
          produkujesz peruki?czy to kryptoooooo
          • ten_co_ma_racje Re: tencomaracje 03.12.10, 14:42
            chyba nie jestem hindusem heheh
            • voxave Re: tencomaracje 03.12.10, 14:46
              i na dodatek nie jest pewny jakiej jest narodowości....
        • kotkowa Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 03.12.10, 14:52
          Peruka? Mi się nie wydaje, że peruka jest sexi. Raczej myślałam, że chorzy po nie sięgają, jak nie mają włosów po chemii. Jak ktoś ma swoje, to chyba jednak woli takie, jakie ma. Z resztą oceniłbyś kobietę jako atrakcyjną wiedząc, że ma perukę, a tak naprawdę wygląda inaczej?
          • ten_co_ma_racje Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 05.12.10, 00:10
            kotkowa napisała:

> Peruka? Mi się nie wydaje, że peruka jest sexi. Raczej myślałam, że chorzy po n
            > ie sięgają, jak nie mają włosów po chemii. Jak ktoś ma swoje, to chyba jednak w
            > oli takie, jakie ma. Z resztą oceniłbyś kobietę jako atrakcyjną wiedząc, że ma
            > perukę, a tak naprawdę wygląda inaczej?

No właśnie prezentujesz postawę tabu wobec peruk. Peruka jest sexi bo w jednej chwili kobieta może mocno zmienić swój wygląd. Sztucznych paznokci też nie uznajesz?

> Z resztą oceniłbyś kobietę jako atrakcyjną wiedząc, że ma
            > perukę, a tak naprawdę wygląda inaczej?
            Jak najbardziej - oceniam kobietę po tym jak może wyglądać. Po tym jak wygląda w najlepszym jaki się jej udało zrobić makijaż, a nie jak wygląda rano po imprezie bez makijażu. Peruka i włosy to część makijażu i biżuterii więc liczy się do oceny atrakcyjności.
            • pocoo Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 05.12.10, 07:44
              ten_co_ma_racje napisał:

> Jak najbardziej - oceniam kobietę po tym jak może wyglądać. Peruka i włosy to część makijażu i biżuterii więc liczy się d
              > o oceny atrakcyjności.
              >
              Oczywiście.
              Chodzą po ulicach szare myszy kierujące się zasadą;"taką mnie Boże stworzyłeś i taką mnie masz" i mają pretensje do świata,że nikt na nie uwagi nie zwraca chociaż mają takie czyste serca no i są cnotliwe.A wystarczy lustro i chęć zmiany.
              • takataka_ta Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 05.12.10, 08:09
                pocoo napisała:

> >
                > Oczywiście.
                > Chodzą po ulicach szare myszy kierujące się zasadą;"taką mnie Boże stworzyłeś i
                > taką mnie masz" i mają pretensje do świata,że nikt na nie uwagi nie zwraca cho
                > ciaż mają takie czyste serca no i są cnotliwe.A wystarczy lustro i chęć zmiany
                > .

Znaczy się na ulicach widujesz albo tipsiary w perukach ze sztucznym biustem na wierzchu, oczywiście spalone na skwarkę, albo zaniedbane, bez wyrazu nieszcześliwe kobiety ?
                A gdzie ty mieszkasz ?
                • pocoo Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 06.12.10, 07:25
                  takataka_ta napisała:

> Znaczy się na ulicach widujesz albo tipsiary w perukach ze sztucznym biustem na
                  > wierzchu, oczywiście spalone na skwarkę, albo zaniedbane, bez wyrazu nieszcześ
                  > liwe kobiety ?

Oj, chyba nie o to mi chodzi.
                  Przeczytałam Twoje następne posty i targnął mną odruch wymiotny dlatego powstrzymam się od dalszego komentarza.

> A gdzie ty mieszkasz ?
                  Spokojnie.Mieszkam w Gdańsku.
                  • takataka_ta Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 06.12.10, 11:32
                    pocoo napisała:

> takataka_ta napisała:
                    >
                    > > Znaczy się na ulicach widujesz albo tipsiary w perukach ze sztucznym bius
                    > tem na
                    > > wierzchu, oczywiście spalone na skwarkę, albo zaniedbane, bez wyrazu nie
                    > szcześ
                    > > liwe kobiety ?
                    >
                    > Oj, chyba nie o to mi chodzi.

He he he , ale z twojego posta to wynika !

> Przeczytałam Twoje następne posty i targnął mną odruch wymiotny dlatego powstrz
                    > ymam się od dalszego komentarza.

Tobie rzygać się chce a mnie ogarnęła litość ;(
                    Jak już się wyrzygasz to zastanów się o co ci chodzi :P

>
                    > > A gdzie ty mieszkasz ?
                    > Spokojnie.Mieszkam w Gdańsku.

Nie musisz mnie uspokajać. Jestem spokojna :>
                    • minniemouse Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 07.12.10, 04:55
                      Tipsy a frencz to zasadnicza różnica. Nie widzisz jej to idź do okulisty

wczoraj nie zauwazylam ze nie wszedl mi post, wiec powtorze-

tipys to sa tylko sztuczne paznokcie a "frencz" to sposob malowania paznokci.
                      tak wiec mozna miec jednoczesnie tipsy i pomalowane na "Frencza"

trzeba mieszkac na naprawde jakies wyjatkowo zapadlej wsi zeby tego nie wiedziec.

Minnie
                      • takataka_ta Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 07.12.10, 06:43
                        minniemouse napisała:

> Tipsy a frencz to zasadnicza różnica. Nie widzisz jej to idź do okulisty
                        >
                        > wczoraj nie zauwazylam ze nie wszedl mi post, wiec powtorze-
                        >
                        > tipys to sa tylko sztuczne paznokcie a "frencz" to sposob malowania p
                        > aznokci
                        .
                        > tak wiec mozna miec jednoczesnie tipsy i pomalowane na "Frencza"
                        >
                        > trzeba mieszkac na naprawde jakies wyjatkowo zapadlej wsi zeby tego nie wie
                        > dziec.
                        >

Czyli można mieć frencz na "swoich" paznokciach ? Czyli nie jest to jednoznaczne ?
                        Brawo ! Udowodniłaś że mieszkasz "zagramanicą"

P.S. Te "twoje peruki" to normalnie jakby bohaterki z programu Drzyzgi :)
                        • minniemouse Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 07.12.10, 08:48
                          Czyli można mieć frencz na "swoich" paznokciach ? Czyli nie jest to jednoznaczne ?

Naprawde masz taki zakuty leb, naprawde?

Przeciez ty sama to napisalas:

Sztucznych paznokci też nie uzna
                          > jesz?

Ha ha ha ha :) Dla mnie to najgorszy fajans jaki widać na pierwszy rzut oka :). Na szczęście znam facetów, którzy też tipsów z "brylantami" nie uznają .

na co ja w odpowiedzi ci napisalam:

peruka i tipsy moga wygladac naturalnie, i nie sa ograniczone do "porno-mody".
                          Na przyklad, delikatny farncuski manicure i peruka na dni kiedy absolutnie nie ma sie czasu

a wiec:

Czyli można mieć frencz na "swoich" paznokciach ? Czyli nie jest to jednoznaczne

wiec mozna miec Frencz TAKZE naturalnie wygladajacy na tipsach, czyli TO WTEDY JEST JEDNOZNACZNE.

masz i popatrz zakuty lbie:

zelowe
                          www.thenailloungeonline.com/Portals/17/images/gels/GelsFrench.jpg
                          glamitycalamity.com/wp-content/uploads/2010/03/Gel-Nails.jpg
                          akrylowe:
                          www-static.weddingbee.com/wp-content/uploads/2010/02/23/chicory.jpg
                          akryle robione w domu przez amatora:
                          productfreak.files.wordpress.com/2009/02/cimg04271.jpg
                          starczy???????

Piszesz brednie bez sensu, ktorych potem wyprzec sie nie umiesz, taka glupia jestes.

Minnie
                          • takataka_ta Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 08.12.10, 07:49
                            niemouse napisała:

> Czyli można mieć frencz na "swoich" paznokciach ? Czyli nie jest to jednozna
                            > czne ?

>
                            > Naprawde masz taki zakuty leb, naprawde?
                            >
                            O wszechwiedzący ideale, z wyrafinowanym gustem i smakiem :P
                            naprawdę uważasz, że do delikatnego frenczu potrzebne są tipsy ?
                            Może i są pojedyncze sztuki, które tak robią, ale zdecydowana większość to paskudne, kanciaste szpony .

>
                            > Przeciez ty sama to napisalas:
                            >
                            > Sztucznych paznokci też nie uzna
                            > > jesz?
                            >
                            > Ha ha ha ha :) Dla mnie to najgorszy fajans jaki widać na pierwszy rzut oka :).
                            > Na szczęście znam facetów, którzy też tipsów z "brylantami" nie uznają .

I dalej tak uważam ! Dodam tylko, że nawet brak owych "brylancików" zastąpiony jakimkolwiek motywem jest dla mnie fajansem ! I takie moje prawo choćbyś pękła to mi go nie zabierzesz :P

> masz i popatrz zakuty lbie:
                            >
                            > zelowe

Jaśnie oświecona nie otwieram twoich edukacyjnych linków podobnie jak linków oszołka...
                            Mogę się tylko domyślić. Wiem jak wyglądają żelowe pazury chodząca inteligencjo...
                            Ale skoro te kaski na głowach, które wrzuciłaś były wg ciebie naturalne to chyba się zastanowię...:>
                            >

> starczy???????

zastanów się czy tobie starczy, bo mnie to nie trzeba :D
                            >
                            Oj dawno nie spotkałam nawet na forum takiej chamicy jak ty :/ Wydaje ci się, że wyjechałaś "zagramanicę" i wiesz wszystko ? A może ty wyjechałaś, a tu w Polsce to nie wiemy co to peruka, co to tipsy żelowe, czy co to pokazy mody, że o tzw metamorfozach nie mamy pojęcia. O biedna kobieto...wyrwałaś się z jakieś zakutej wsi polskiej i myślisz, że cała Polska taka.
                            Otóż nie ! Ba !...mamy nawet prawo mieć swoje zdanie :)
                            I tak oto ta twoja Franca nie podoba mi się i nie będzie podobała ! Tipsy mi się nie podobają i nie będą podobały ! Peruki też mi się nie podobają i póki co nie widzę możliwości, żeby się spodobały ( a ty chyba ślepa jesteś jak te zalinkowane przez ciebie wyglądają naturalnie :P )
                            Ba ! Moim zdaniem nasza polska muzyka ( oczywiście bardzo konkretna) jest duuuużo lepsza od amerykańskiej. I MAM TAKIE PRAWO !
                            Ty się zasusz jak Franca i bądź szczęśliwa, bo masz takie prawo.
                            Tylko błagam nie wmawiaj mi, że chciałabym wyglądać jak ta twoja Franca

I tak na zakończenie...może przeprowadź badania naukowe nad wpływem chamstwa i prostactwa na migreny :P

ŻEGNAM

• minniemouse Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 08.12.10, 09:25
                              a tu w Polsce to nie wiemy co to peruka, co to tipsy żelowe, czy co to pokazy mody, że o tzw metamorfozach nie mamy pojęcia

Polska moze wie, tylko TY nie wiesz, zakuty lbie.

papa!

Minnie
                              • takataka_ta Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 08.12.10, 09:53
                                Cmoknij my (_I_) i pomykaj na zmywak, albo "zagramaniczne" śmieci sprzątać coby na tipsy i perukę zarobić :P
                                • minniemouse Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 09.12.10, 03:23
                                  coby na tipsy i perukę zarobić

widzisz, nawet nie potrafisz zadecydowac czy w koncu zarabiam "na peruke i tipsy"
                                  czy "susze sie na wior i mam wlosy jak anielica Franca" ....

tak to jest jak kurzy mozdzek nie potrafi myslec logicznie.
                                  dlatego nie pojmujesz ze mozna peruka i tipsy to nie znaczy automatycznie blond porno gwiazdka

najlepiej juz przestan o tym wszystkim myslec bo w koncu sobie ten kurzy mozg przegrzejesz,
                                  i bedzie tragedia.
                                  idz rob zakupy swiateczne zamiast - kup sobie i mamie mydlo pod choinke, na pewno
                                  potrzebujecie, obie.

> Cmoknij my (_I_)

u ciebie trudno sie zorientowac gdzie ona jest - czy na szyi czy na nogach...

Minnie
                              • voxave Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 08.12.10, 13:56
                                a ja czytam,cytam,ccccccccyyyyyyyyyytttttttttttttaaaaaaaaaaaam ---i ucze sie od nowa
            • takataka_ta Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 05.12.10, 08:25
              ten_co_ma_racje napisał:

>
              > No właśnie prezentujesz postawę tabu wobec peruk. Peruka jest sexi bo w jednej
              > chwili kobieta może mocno zmienić swój wygląd.

Między tabu,a brakiem potrzeby jest różnica, co nie ?

Sztucznych paznokci też nie uzna
              > jesz?

Ha ha ha ha :) Dla mnie to najgorszy fajans jaki widać na pierwszy rzut oka :). Na szczęście znam facetów, którzy też tipsów z "brylantami" nie uznają .

> Jak najbardziej - oceniam kobietę po tym jak może wyglądać. Po tym jak wygląda
              > w najlepszym jaki się jej udało zrobić makijaż, a nie jak wygląda rano po impre
              > zie bez makijażu. Peruka i włosy to część makijażu i biżuterii więc liczy się d
              > o oceny atrakcyjności.

Jesteś typową ofiarą porno-mody :( Tyle, że to problem twojej żony, nie mój :P

facet.wp.pl/gid,10831151,img,10831152,kat,1007879,galeriazdjecie.html?T[page]=17
              • Gość: frugo Dzięki IP: 46.112.140.* 05.12.10, 11:03
                Dzięki za link do tego aniołka - Stormy Daniels - od dzisiaj jestem jej fanem!
            • minniemouse Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 05.12.10, 09:31
              Jak najbardziej - oceniam kobietę po tym jak może wyglądać. Po tym jak wygląda w najlepszym jaki się jej udało zrobić makijaż, a nie jak wygląda rano po imprezie bez makijażu. Peruka i włosy to część makijażu i biżuterii więc liczy się do oceny atrakcyjności.

alez nie wysilaj sie - probujesz przekonac czlowieka ktory uwaza ze "wysztafirowac sie"
              nalezy tylko do kosciola, w niedziele. I to w dodatku "wysztafirowanie sie" polega na
              nalozeniu makijazu i ubraniu sie elegancko,
              czyli cos co w cywilizowanych krajach wykonuje sie na codzien.
              Jak wiec mozna wymagac od kogos takiego zrouzmienia ze peruka i tipsy moga wygladac naturalnie, i nie sa ograniczone do "porno-mody".
              Na przyklad, delikatny farncuski manicure i peruka na dni kiedy absolutnie nie ma sie czasu na robienie wlasnych wlosow a wygladac trzeba.
              peruka na co dzien:

jedna:
              www.headcovers.com/uld/mcim/wigs-cancer-patients-chemo-wig-shop.jpg
              druga:
              www.guciimage.com/store/images/P/betty%282%29-08.jpg
              trzecia:
              www.realhairwigsonline.net/wig6.jpg
              "porno-moda"??
              moze tylko w/g pani Takabylejaka..

Minnie
              • takataka_ta mikimause... 05.12.10, 12:38
                wsadź sobie swoje linki gdzie tam ci pasuje.
                Jesteś zakompleksionym tworem współczesnej emigracji.
                Wyobraź sobie, że elegancka kobieta to ma taka fryzurę, że zawsze jest co najmniej ładnie i jak chce wyglądać idealnie to wstanie te 30 min wcześniej i zrobi co trzeba, a nie robi z siebie "twora" .
                Widać nie wiesz co to piękne włosy i dobry fryzjer :> WSPÓŁCZUJĘ
                Ewidentnie znasz się na sztafirowaniu, oj znasz ha ha ha :D

Tipsy a frencz to zasadnicza różnica. Nie widzisz jej to idź do okulisty :P

Poza tym jak cytujesz coś to staraj się dokładnie, bo robisz zamieszanie ;(

Co do mojej "bylejakości" to chciałabyś taką posiadać, oj chciałabyś :P
                Mam coś czego Ty w W ŻYCIU mieć nie będziesz . Akceptuje siebie ! Ty masz z tym WIELKIE problemy, nawet jak tego nie widzisz ( bo tak jak z alkoholikiem ).
                Psychoterapia koleżanko wszechwiedząca, psychoterapia :P
                • minniemouse Re: mikimause... 06.12.10, 07:07

• kotkowa Re: Polka w wieku 40 lat +długie blond włosy 08.12.10, 14:10
              Ok, z gustem się nie dyskutuje, mi się podoba naturalne piękno. Makijaż, ubiór, biżuteria mają podkreślać kobiecą urodę. Przebieranie się za kogoś innego dla mnie jest kiczowate. Z kobiety można wydobyć wielki urok bez konieczności zakładania peruki, sztucznych paznokci, rzęs i silikonu gdzieniegdzie.
    • pekey dalczego większość Polek już po 30 ma 05.12.10, 11:33
      na głowie kocudła ?? ;)
      • ten_co_ma_racje Re: dalczego większość Polek już po 30 ma 07.12.10, 21:26
        co to jest "kocudło"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka