Dodaj do ulubionych

Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła !

08.12.10, 09:53
PODLICZMY TE WSZYSTKIE LATA

To że zarobią swoje , niech mają , muszą zarobić, robią wiele .
Owsiak pomógł więcej niż kosciół ( tak pomocny przecież - żart) ze nie wspomne o Rydzyku który nie kiwnął nawet palcem siedząc w Maybachu za ponad milion zł

WOSP zebrała przez te lata dla dzieci około 96.500.000 mln$ to jest ok 386.000.000 mln PLN

Czy Owsiak jeździ Maybachem ? NIE , czy ma liczne posiadłości ? NIE ....

Swoje zarobił i napewno mu sie należy

Pierwszy Finał odbył się 3 stycznia 1993r. i był poświęcony chorobom serca.
WOŚP zebrała 1.535.440,68 USD

II Finał odbył się 2 stycznia 1994 roku - poświęcony był pomocy szpitalom noworodkowym.
WOŚP zebrała 1.930.726,93 USD

III Finał odbył się 8 stycznia 1995 roku - Orkiestra zbierała pieniądze na zakup sprzętu dla klinik onkologicznych.
Udało się zebrać 2.816.465,36 USD

IV Finał odbył się 7 stycznia 1996 roku i poświęcony był ratowaniu życia dzieci, które uległy wypadkom.
Zebrano: 2.543.413,59 USD

V Finał miał miejsce 5 stycznia 1997 roku - był poświęcony ratowaniu dzieci z chorobami serca.
wOŚP zebrała 3.062.067,29 USD.

VI Finał, poświęcony ratowaniu życia dzieci poszkodowanych w wypadkach miał miejsce 4 stycznia 1998r.
Efekt: 3.543.276,74 USD
VII Finał - 10 stycznia 1999r. - Orkiestra grała dla ratowania życia nowordkom.
Zebrano 4.515.020,82 USD

Kolejny, VIII Finał poświęcony ratowaniu życia dzieci z chorobami nerek, miał miejsce 9 stycznia 2000 roku.
Udało się zebrać 6.089.390,91 USD

IX Finał, poświęcony diagnostyce noworodków i niemowląt, zakończył się rekordowym wynikiem 6.112.642,74 USD

Po X Finale, poświęconemu ratowaniu życia dzieci z wadami wrodzonymi, a w szczególności leczeniu operacyjnemu noworodków i niemowląt, na koncie fundacji znalazło się 6.848.998,85 USD

XI Finał, który poświęciliśmy zakupowi sprzętu medycznego dla oddziałów niemowlęcych i dzieci młodszych, zakończył się wynikiem 7.695.614,16 USD

W czasie XII Finału, którego celem po raz drugi był zakup sprzętu medycznego dla oddziałów niemowlęcych i dzieci młodszych, zebrano 6 923 443,22 USD

Na cel XIII Finału, czyli na nowoczesne metody diagnostyki i leczenia w neonatologii i pediatrii, zebrano 9 864 292,87 USD

XIV Finał, w którym zbieraliśmy pieniądze dla ratowania życia dzieci poszkodowanych w wypadkach, w tym na naukę pierwszej pomocy, zakończył się wynikiem 9 660 691,00 USD

Tematem XV Finału po raz drugi było ratowanie życia dzieci poszkodowanych w wypadkach i nauka pierwszej pomocy. Zbiórka, która odbyła się w dniu 14 stycznia 2007 r. zakończyła się wynikiem 9 349 814,65 USD

XVI Finał, nazwany "Finałem z głową", odbył się 13 stycznia 2008 r. i poświęcony był dzieciom ze schorzeniami laryngologicznymi.
Udało się zebrać 13 883 627,13 USD
Obserwuj wątek
    • Gość: steff Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła IP: 62.22.15.* 08.12.10, 10:24
      Jak narazie nikt mu nie dorównał , a Rydzyk opiniując to jako złodziejstwo , woodstock jako szatanistyczne wydarzenie moze jedynie sie schować.

Co on dał ?

• takataka_ta Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 08.12.10, 10:31
      Olejmy socjopatę Rydzyka :>
      Skupmy się na WOŚP :)
      Wiecie, że jako jedyni na świecie prowadzimy przesiewowe badania słuchu noworodków ?
      Wiecie, ze jesteśmy w ścisłej czołówce światowej z wdrożonym programem nieinwazyjnego wspomagania oddychania u noworodków ? Nawet Hamerykę pokonaliśmy ;)
      • radiowo_maryjny_przeciwnik Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 08.12.10, 10:39
        A co dzieki kościołowi dzieciaki dostały oprócz tandentego św. obrazka w szpitalu ?

• lepian4 Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 08.12.10, 10:47
      Wzruszylem sie!
      Moje serce tego nie wytrzyma!
      • kolter-xxl Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 08.12.10, 11:00
        lepian4 napisał:

> Wzruszylem sie!
        > Moje serce tego nie wytrzyma!

Jakieś 10-12 lat temu w Opolu pewien kleryk został wywalony ze stanu duchownego , kiedy w proteście ujawnił ze około 40 % wpływów finansowych jakie otrzymuje Caritas w Opolu przeznacza się na utrzymanie złodziei z kurii biskupiej .
        Zapewne wzruszył cię fakt wywalenia na pysk owego jak widać uczciwego człowieka ??
        • lepian4 Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 08.12.10, 11:08
          A w moim miescie rodzinnym twoi towarzysze w ramach planu piecioletniego postanowili krzewic kulture. W tym celu zamierzali wybudowac w czynie spolecznym amfiteatr. Wyobraz sobie, ze oficjalnie cztery razy przywozili material budowlany. Za kazdym razem musieli cos wywiezc na swa posesje. W taki oto sposob powstal i amfiteatr i I sekretarz, wraz se swoja swita wybudowali sobie cale osiedle, godne ich zaszczytow.
          • kolter-xxl Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 08.12.10, 11:20
            lepian4 napisał:

> A w moim miescie rodzinnym twoi towarzysze w ramach planu piecioletniego postan
            > owili krzewic kulture. W tym celu zamierzali wybudowac w czynie spolecznym amfi
            > teatr. Wyobraz sobie, ze oficjalnie cztery razy przywozili material budowlany.
            > Za kazdym razem musieli cos wywiezc na swa posesje. W taki oto sposob powstal i
            > amfiteatr i I sekretarz, wraz se swoja swita wybudowali sobie cale osiedle, go
            > dne ich zaszczytow.

No popatrz a ja niedawno nawet tu pisałem jak to złodzieje od brata Alberta za kilka hektarów ziemi przy pomocy złodzieja dawnego oficera SB ,wyłudzili od skarbu państwa około 2, 5 miliarda nowych złotych . Za takie pieniądze można zbudować stadion a nie kilka marnych domków .

www.tvn24.pl/12690,1580196,0,1,o-mienie-kosciola-walczy-esbek,wiadomosc.html
            • lepian4 Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 08.12.10, 20:53
              A twoi towarzysze chieli pozniej wybudowac lodowiski, tez w czynie spolecznym. Wylali tylko fundamenty, reszte przejebali.
              • kolter-xxl Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 08.12.10, 22:36
                lepian4 napisał:

> A twoi towarzysze

Moi towarzysze ? może to jakoś uzasadnić pierwotniaku :))

>chieli pozniej wybudowac lodowiski, tez w czynie spolecznym.
                > Wylali tylko fundamenty, reszte przejebali.

Np w moim mieście w którym od zawsze rządzi koteria związana z PIS i PO w ciągu 20 lat wybudowano jeden nieduży blok z funduszu miasta .
                Za to Gierek postawił w moim mieście dużą fabrykę i co najmniej trzy osiedla mieszkaniowe na których mieszka dziś z 10-12 tys ludzi .Aaaa zapomniałem dokończono budowy kościoła który zaczęli budować pod koniec komuny , dziś już im się to nie uda :))) bo PIS rządzi kiepsko i marnotrawi co może :))
                • lepian4 Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 09.12.10, 03:41
                  PiS juz nie rzadzQ Cos ci sie POpoerdolilo!
                  • kolter-xxl Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 09.12.10, 21:42
                    lepian4 napisał:

> PiS juz nie rzadzQ Cos ci sie POpoerdolilo!

Jak to zwykle dzwonią w jakimś kościele a ty nie wiesz w którym !!

Wyraźnie durniu napisałem ze w moim mieście !! Wiedz durniu ze przewodniczącym rady mojego miasta jest PIS-iorek ,a przez ostatnie cztery lata przewodniczącym rady powiatu tez był PIS-iorek .
    • kotkowa Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 08.12.10, 10:53
      Zgadza się, WOŚP to piękna sprawa, jedyna taka w całej Europie. Kiedyś nawet sprawdzałam ile z tego co dostają przeznaczają na właściwe cele i okazuje się, że naprawdę zdecydowaną większość, więc nie jest tak, że biorą 2/3 do kieszeni, jak niektórzy przeciwnicy twierdzą. Mamy za mało pieniędzy na służbę zdrowia i super, że ludzie potrafią się tak zorganizować i sami sobie pomóc. Są szpitale, gdzie cały sprzęt dla ratowania np. noworodków pochodzi od WOŚP. Dla mnie wystarczy, że choć jedno dziecko uratowano dzięki temu sprzętowi, żeby tą akcję popierać. Wiele dzieci, zwłaszcza skrajnych wcześniaków bez tego nie miałoby szans na przeżycie. Abstrahując od tego wszystkiego, muszę jednak stwierdzić, że kościół nie jest fundacją mającą na celu pomoc finansową, dlatego nic dziwnego, że jego pomoc materialna jest mniejsza. To przecież nie jest jego zadanie. Owszem działa Caritas, ale na innych zasadach niż WOŚP, nie z takim rozmachem i nie na taką skalę, raczej skupia się na doraźnej pomocy pojedynczym osobom, noclegowniom dla bezdomnych itd. I z założenia nie jest to główna działalność kościoła, więc porównywanie jest bez sensu. Odnośnie WOŚP mam tylko jedno "ale". Mogliby czasem działać bardziej z głową, bo zdarza się, że kupują na oślep sprzęt, który chcą przekazać jakiemuś szpitalowi, który jest zupełnie do tego nie przystosowany albo nie potrzebuje akurat takiego sprzętu. Chyba powinni ustalać ze szpitalami konkrety - co jest gdzie potrzebne, bo była sytuacja, że Owsiak się oburzał, a to był jego błąd tak naprawdę. Niemniej popieram WOŚP.
      • piwi77 Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 08.12.10, 11:03
        Sama inicjatywa Owsiaka może budzić uznanie, ale są pewne ale. Nie wiem jak są księgowane sprzęty zakupione przez Orkiestrę. W zasadzie nie wyobrażam sobie, aby sprzety te podlegały normalnym odpisom amortyzacyjnym, bo to by oznaczało, że NFZ spłaca niejako te sprzęty jednostce służby zdrowia, która taki sprzęt otrzymała, czyli niesłusznie ja dorabia. Gdyby takich odpisów nie było, to taki szpital, który pracuje na podarowanym sprzęcie, powinien wystawiać niższe rachunki NFZowi, a mam poważne wątpliowsci czy tak jest w istocie.
    • piwi77 Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 08.12.10, 10:54
      To, że Owsiak robi dobrą robotę poznać po tym, że bandycka instytucja go nienawidzi. Czyż może być lepsza rekomendacja?
      • antyrybiarz Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 08.12.10, 12:08
        idealnie
    • mg2005 Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 08.12.10, 18:42
      laura_4 napisała:

> WOSP zebrała przez te lata dla dzieci około 96.500.000 mln$ to jest ok 386.0
      > 00.000 mln PLN

Koszty tej imprezy (głównie czas antenowy) przerastają przychody...
      • piwi77 Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 08.12.10, 18:56
        mg2005 napisał:

> Koszty tej imprezy (głównie czas antenowy) przerastają przychody...

A jak Ty liczysz koszt czasu antenowego?
        • mg2005 Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 08.12.10, 21:57
          piwi77 napisał:

> A jak Ty liczysz koszt czasu antenowego?
          >

Wiesz ile kosztuje 1 min. w TVP w 'prajmtajmie' ?
          • kolter-xxl Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 08.12.10, 22:37
            mg2005 napisał:

> piwi77 napisał:
            >
            > > A jak Ty liczysz koszt czasu antenowego?
            > >
            >
            > Wiesz ile kosztuje 1 min. w TVP w 'prajmtajmie' ?

Nie licz ile kosztuje ,ale ile sobie za to winszują a to inna inszość .
          • Gość: steff Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła IP: 62.22.15.* 09.12.10, 13:32
            Wiesz ile kosztuje 1 min. w TVP w 'prajmtajmie' ?

od 500tyś do 1 mln

a czytałeś ile zarobili WOSP ? czy tylko znowuy puszczasz bąka
            • mg2005 Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 09.12.10, 13:58
              Gość portalu: steff napisał(a):

> od 500tyś do 1 mln

Przyjmijmy 0,5 mln za 1 min.
              Godzina: 30 mln.
              WOSP dostaje ok. 5 godzin czasu : 5 x 30 = 150 mln x 10 lat = 1.500 mln
              Przychód : 370 mln - 40 mln (koszty własne) = 330 mln - 30 mln (koszty akcji : koncerty, fajerwerki itd) = 300 mln

1500 - 300 = 1, 2 miliarda straty !!

>
              > a czytałeś ile zarobili WOSP ? czy tylko znowuy puszczasz bąka

Ty masz bąki w głowie...
              • kolter-xxl Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 09.12.10, 21:45
                mg2005 napisał:

Przyjmijmy 0,5 mln za 1 min.
                > Godzina: 30 mln.
                > WOSP dostaje ok. 5 godzin czasu : 5 x 30 = 150 mln x 10 lat = 1.500 mln
                > Przychód : 370 mln - 40 mln (koszty własne) = 330 mln - 30 mln (koszty akcji :
                > koncerty, fajerwerki itd) = 300 mln
                >
                > 1500 - 300 = 1, 2 miliarda straty !!

TVP to nie jakiś program który tylko emituje reklamy, robi to po zakończeniu rożnych programów więc realnie traci kilkadziesiąt minut reklamowych w czasie owych 5 godzin !!
      • kolter-xxl Re: Pomoc Owsiaka bardziej znacząca niż kościoła 08.12.10, 22:30
        mg2005 napisał:

> Koszty tej imprezy (głównie czas antenowy) przerastają przychody...

Kto cię tak okłamał ?
        • Gość: steff mg2005 znowu z ciebie polewkę mają IP: 62.22.15.* 09.12.10, 10:52
          mg2005 napisał:
          >
          > > Koszty tej imprezy (głównie czas antenowy) przerastają przychody...
          >
          > Kto cię tak okłamał ?

Nie ma takiej mozliwości aby czas antenowy przekroczył dochody WOŚP bo z czego by kupowali taki sprzęt .

mg 2005 znowu jesteś posmiewiskiem
          • radiowo_maryjny_przeciwnik Re: mg2005 znowu z ciebie polewkę mają 09.12.10, 12:13
            1 MIN pare lat temu kosztowała 500tyś PLN , firma chciała zlecić reklame .
          • mg2005 Polewka 09.12.10, 14:01
            Gość portalu: steff napisał(a):

>
            > mg 2005 znowu jesteś posmiewiskiem[/b]

Polewka ze stefka,który ma problemy z arytmetyką...
            • Gość: steff Re: Polewka IP: 62.22.15.* 09.12.10, 15:40
              oj tam oj tam :)

ty masz problemy emocjonalne , zakompleksieni kartofle zazwyczaj sie leczą u swojego wiejskiego lekarza
    • ten_co_ma_racje jak coś robisz to rób to profesjonalnie 09.12.10, 21:52
      jak coś robisz to rób to profesjonalnie - jeśli zbierasz dane i liczby to wysil się przed publikacją i podaj również dane drugiej strony jeżeli tworzysz takie porównania.

Ja przekazałem 10zł na obiad dla staruszki na mieście, nie mam Maybacha czyli przekazałem więcej niż wy w całym swoim życiu bo waszych danych nie podałem :) Heheh - pamiętasz taką gazetę jak Skandale? - zrobiłabyś tam karierę :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka