Dodaj do ulubionych

Wesoły sejm

14.12.10, 09:56
Jestem przyzwyczajony do różnych wesołości. A, to poseł wyjdzie z roboty nawalony jak szafa, a to przyprowadzi psa lub rodzinę, żeby przenocowali na "waleta". Teraz ma być pokój dla matek karmiących i przewijających niemowlęta, gdy mamusia jest w "robocie". Brakuje tylko karłów i baby z brodą. No cóż, jaki sejm tacy posłowie.
Obserwuj wątek
    • wuzet21 Re: Wesoły sejm 14.12.10, 10:10
      --A ja gdzieś przeczytałem, że sejm jest samowystarczalny... znaczy się kłamali ?
      -----
      ***** Internet, to świat w którym żyjesz - postaraj się w nim nie napaskudzić... 
    • strikemaster Re: Wesoły sejm 14.12.10, 11:06
      > Teraz ma być pokój dla matek karmiących i przewijających niemowlęta, gdy mamus
      > ia jest w "robocie".

Ten pomysł akurat jest dobry, bo posłankom tez wolno mieć dzieci, ustawa tego, jak dotąd nie zakazuje.
      • znj2 Re: Wesoły sejm 14.12.10, 11:49
        Bardzo się cieszę, że ustawa nie zakazuje. To gdzie przewinie i nakarmi swoją pociechę mamusia - motorniczy tramwaju? Czy ta pani jest gorsza?
        • strikemaster Re: Wesoły sejm 14.12.10, 11:53
          Motorniczy tramwaju musi jeździc w trasę i nie ma raczej możliwości wziecia ze soba dziecka. Poseł w pracy może karmić piersią przez całe trzydniowe posiedzenie, bo to i tak lepsze, niz gdyby miał łazić i lobbować za jakimiś automatami do gier średniowyganowych. Chyba widziałes, jaka frekwencja jest na sali obrad?
        • 33qq Re: Wesoły sejm 14.12.10, 11:54
          Oddzielny przedział powinien być w każdym tramwaju, oddzielny pokój w każdym biurze, a sala w każdej knajpie. Czemu Sejm nic nie robi w tym zakresie, czemu kościół nie zajmie stanowiska? Gdzie są obrońcy życia?
          • strikemaster Re: Wesoły sejm 14.12.10, 11:56
            Obrońcy życia zajmują się obroną każdej ludzkiej komórki, z nowotworowymi włącznie, no prawie każdej (patrz sprzeciw oszołka wobec kiltów).
            • 33qq Re: Wesoły sejm 14.12.10, 11:58
              A właśnie, czy godzi się usuwać komórki nowotworowe, przecież to Bóg je zesłał?
              • strikemaster Re: Wesoły sejm 14.12.10, 12:40
                I ewidentnie należą do życia ludzkiego. AFAIK zgodnie z doktryną Kościoła usuwanie ich to morderstwo.
    • paco_lopez Re: Wesoły sejm 14.12.10, 11:56
      ty to musisz być smuta wielka. czego ty oczekujesz ? a wiem. niskich cen i podatków oraz po małym fiacie dla każdego.
      • nehsa Re: Wesoły sejm 14.12.10, 12:29
        Co jest nieodzownym warunkiem funkcjonowania demokratycznego państwa?

Nieodzownym warunkiem funkcjonowania demokratycznego państwa, jest przyjęcie przez to państwo, czyli przez rządzących w tym państwie, w konstytucji tego państwa, zgodnego z rzeczywistością zapisu, że fundamentem prawa w państwie, jest wzajemnie życzliwa, równoprawna współpraca wszystkich ze wszystkimi, czyli SOLIDARNOŚĆ, która to SOLIDARNOŚĆ, jest minimalną wartością sprawiedliwego postępowania, czyli SPRAWIEDLIWOŚCI.

Wówczas, Sejm zostałby ograniczony do kilkudziesięciu osób, których zadaniem byłoby nie konstruowanie ustaw, tylko zlecanie w ramach umowy o dzieło, różnym grupom specjalistów, różnych ustawowych uregulowań, których sens, i efekt byłby zawsze sprawiedliwy.

Zatem Sejm, pełniłby rolę strategiczną. A zasiadający w nim, parlamentarzyści płci obojga, byliby ludźmi z najwyższej, intelektualnej półki.

Dotychczasowe przejawy "atywności" posłanek i posłów, przeszłyby do historii.
        • 33qq Re: Wesoły sejm 14.12.10, 13:56
          akhm, to chyba dość naiwne podejście
      • wuzet21 Re: Wesoły sejm 14.12.10, 12:29
        paco_lopez napisał:

> ty to musisz być smuta wielka. czego ty oczekujesz ? a wiem. niskich cen i poda
        > tków oraz po małym fiacie dla każdego.

Ty to mądry jesteś, wiesz co inni oczekują...
        Ty chyba nie masz pojęcia, ile milionów Polaków chciało by mieć "malucha"
        • paco_lopez Re: Wesoły sejm 14.12.10, 13:34
          wiesz widze parking z około osiemdziesięcioma autami. do tego bez przerwy przejeżdża przed moimi oczami 60 samochodów na minute i raczej w kółko sie nie kręcą na rondzie obok. takze jak ty wyszacowałes te miliony bez malucha chocby, to ja nie wiem.
          • voxave Re: Wesoły sejm 14.12.10, 14:31
            ten maluch to ma być z próbówki czy co
            • matylda1001 Re: Wesoły sejm 14.12.10, 14:45
              voxave napisała:

> ten maluch to ma być z próbówki czy co<

Nie z probówki tylko z ogłoszenia;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka