Dodaj do ulubionych

Chamstwo księdza

15.12.10, 12:08
Chciałam Wam opisać przypadek chamstwa ze strony księdza. Otóż ponad tydzien temu umarł mój wujek, zmarł na ulicy, na przystanku czekając na autobus, miał zawał. Jechał jak codzien do wnuków gdyż szykował i zaprowadzał do szkoły małego wnuka. Ksiądz gdy syn wujka przyszedł do niego w sprawie pogrzebu zasugerował że wujek to pijak gdyż leżał na ulicy i tak mu dzieci powiedziały. Oczywiście pózniej gorąco przepraszał rodzinę, pogrzebu udzielił. Ale niesmak pozostał, jak można tak się zachować wobec rodziny gdy spotkała ich taka tragedia. I to jest sługa boży.
Obserwuj wątek
    • strikemaster Re: Chamstwo księdza 15.12.10, 12:27
      Jak widzisz nie jest to żaden sługa boży, to zwykły agent ubezpieczeniowy.
      • kolter-xxl Re: Chamstwo księdza 15.12.10, 23:44
        strikemaster napisał:

> Jak widzisz nie jest to żaden sługa boży, to zwykły agent ubezpieczeniowy.

Do tego kiepski , bo mógł stracić potencjalnych klientów.
    • seth.destructor Re: Chamstwo księdza 15.12.10, 23:07
      Ich bogiem jest Mamona.
    • kolter-xxl Re: Chamstwo księdza 15.12.10, 23:44
      No nic nowego nam tu nie opisałaś . Następny /a !
      • dunajec1 Re: Chamstwo księdza 16.12.10, 03:17
        Mamona, no wlasnie, "Nie bedziesz sluzyl Bogu i mamonie" komu sluza to wiemy, Bog jest narzedziem do tego.
        • pocoo Re: Chamstwo księdza 16.12.10, 06:42
          Każdy sługa swego pana robi na szaro w mniejszym lub większym stopniu.
          Pewien ksiądz mi powiedział;"praca jak każda inna".Czy na pewno?
          W Kościołach Protestanckich "nieskutecznego pracownika w pozyskiwaniu wiernych lub gorszącego owieczki" odstawia szef na boczny tor.Wszędzie chodzi o "ziemski "zysk.Nie znam innej opcji.
    • lepian4 Re: Chamstwo księdza 16.12.10, 07:21
      Syn wujka powiedzial cioci, ze ksiadz zle zrozumial dzieci syna wujka.
      Wniosek jest tylko jeden: paskudny kosciol! Boze, jak ja chcialbym miec to lewackie spaczenie umyslu! Zycie musi byc wtedy takie piekne!
      • pocoo Re: Chamstwo księdza 16.12.10, 07:30
        lepian4 napisał:

Boze, jak ja chcialbym miec to lewa
        > ckie spaczenie umyslu! Zycie musi byc wtedy takie piekne!

Mam nadzieję,że Bóg spełni Twoje pragnienie.
        Czy kazdy,kto posługuje się rozumem jest lewakiem?
        Coś mi się zdaje,że Twój rozum jeszcze śpi wszak to dopiero 7:30.
        • kolter-xxl Re: Chamstwo księdza 16.12.10, 09:24
          pocoo napisała:

Czy kazdy,kto posługuje się rozumem jest lewakiem?

To typowy parafianin któremu świąt wydaje się bardzo prosty kto nie z nim to żyd lub komuch

> Coś mi się zdaje,że Twój rozum jeszcze śpi wszak to dopiero 7:30.

Widziałaś kogoś z porodu kleszczowego, kto w ogóle się dobudza ?
          • pocoo Re: Chamstwo księdza 16.12.10, 09:50

kolter-xxl napisał:

> Widziałaś kogoś z porodu kleszczowego, kto w ogóle się dobudza ?

Lepian jest dowodem,ze można jakoś tam żyć mimo,że kleszczami solidnie ściśnięto mu mózg.
            • kolter-xxl Re: Chamstwo księdza 16.12.10, 10:38
              pocoo napisała:

> Lepian jest dowodem,ze można jakoś tam żyć mimo,że kleszczami solidnie ściśnięt
              > o mu mózg.

To zbawienny wpływ hostii oraz homilii księdza dobrodziej .
      • Gość: steff Do lepiana IP: 62.22.15.* 16.12.10, 08:56
        lepian4 napisał:

> Syn wujka powiedzial cioci, ze ksiadz zle zrozumial dzieci syna wujka.
        > Wniosek jest tylko jeden: paskudny kosciol

Czy ktoś tak w ogóle napisał? sam sobie to wymyśliłeś .

Nie zakładam że autor wątku kłamie a tym samym dla mnie jesteś zwykłą SZMATĄ

zwyczajnym szmaciarzem i ostatnim zbolałym zerżniętym w dupsko przez skiędza chamem
        • Gość: kasia Re: Do lepiana IP: 92.63.37.* 16.12.10, 09:02
          Jak do dawania pieniędzy to pijak nie był? a jak trzeba pochować to pijak? Dlatego właśnie ludzie przestaja chodzić do kościoła bo księża to jacyś pazerni na kasę się zrobili zwłaszcza na wsiach, u nas np proboszcz wybudował sobie dom :) a ludzie mu kasę sami przynoszą jak na tacy.
          A z ambony tez potrafi powiedzieć że ten czy tamten to pijak :/
          • lepian4 Re: Do lepiana 16.12.10, 09:13
            "Jak do dawania pieniędzy to pijak nie był?"

Posluze sie argumentem przedmowcy:

Czy ktoś tak w ogóle napisał? sama sobie to wymyśliłaś .
            • pocoo Re: Do lepiana 16.12.10, 09:53
              lepian4 napisał:

> "Jak do dawania pieniędzy to pijak nie był?"
              >
              > Posluze sie argumentem przedmowcy:
              >
              > Czy ktoś tak w ogóle napisał? sama sobie to wymyśliłaś .

Ale walnąłeś...
              Jesteś niedorostkiem czy masz już uwiąd starczy?
            • Gość: steff Re: Do lepiana IP: 62.22.15.* 16.12.10, 10:13
              lepian4 napisał:

> "Jak do dawania pieniędzy to pijak nie był?"
              >
              > Posluze sie argumentem przedmowcy:
              >
              > Czy ktoś tak w ogóle napisał? sama sobie to wymyśliłaś .

A co szmaciarzu , nie wiesz że księża biorą pieniądze ? chcesz zmienić fakt który zna cały świat ?
              szmaciarzu
              • lepian4 Re: Do lepiana 16.12.10, 10:42
                Zalozmy, ze do kosciola nie chodzil, koledy nie przyjmowal...

W jaki sposob ksieza brali od niego pieniadze?
                • kolter-xxl Re: Do lepiana 16.12.10, 11:01
                  lepian4 napisał:

> Zalozmy, ze do kosciola nie chodzil, koledy nie przyjmowal...
                  >
                  > W jaki sposob ksieza brali od niego pieniadze?

Podatki płacił którymi państwo pasie czarnego robala .
                  • lepian4 Re: Do lepiana 16.12.10, 11:30
                    Ach, wzruszajace wyznanie choc oswieconej, to w rzeczywistosci ograniczonej inteligencji!
                    Dlaczego nie masz pretensji do "panstwa", ktore roztrwania twoje podatki?
                    A moze wystarczy ci tylko postekiwanie Bronka, ze przed jego miejscem pracy nie beda staly krzyze upamietniajace jego poprzednika?
                    • lepian4 Re: Do lepiana 16.12.10, 11:49
                      POprzednika teraz bardziej mi sie POdoba.
                    • kolter-xxl Re: Do lepiana 16.12.10, 13:05
                      lepian4 napisał:

> Ach, wzruszajace wyznanie choc oswieconej, to w rzeczywistosci ograniczonej int
                      > eligencji!

Nauczyłeś się już pisać jak widzę :))

> Dlaczego nie masz pretensji do "panstwa", ktore roztrwania twoje podatki?

Mam pretensje za to ze marnuje ponad 5 miliardów zł na kler .

> A moze wystarczy ci tylko postekiwanie Bronka, ze przed jego miejscem pracy nie
                      > beda staly krzyze upamietniajace jego poprzednika?

Krzyż to typowy dla kultur przed tzw chrześcijańskich fallus , chciałbyś żeby tobie ktoś na oczach kutasa wywalił ?
                      • lepian4 Re: Do lepiana 16.12.10, 14:39
                        Madrze to napisales: fallus jest typowy dla kultur juz zmierzchlych, ba, dawno zapomnianych. Zupelnie nie pojmuje, dlaczego nagle ten kult wspominasz?
                        Gdybym jednak zyl w tamtych czasach, mialbym odrobine wiecej rozumu od Bronia i jego oswieconych rycerzy i nie wyskakiwalbym przed orkiestre. A jesli bym to juz uczynil, nie upieralbym sie przy jakichs paranoicznych wizjach, jakoby to wyimaginowani przeciwnicy ponosic mieliby wine, za moje, nieprzemyslane decyzje. Coz, miedzy mna, a oswieconymi rycerzami Bronia jest jednak zasadnicza roznica. Cos na wzor kamienia wegielnego i wegla kamiennego.
                        Panimajesz?
                        • kolter-xxl Re: Do lepiana 16.12.10, 21:01
                          lepian4 napisał:

> Madrze to napisales: fallus jest typowy dla kultur juz zmierzchlych, ba, dawno
                          > zapomnianych. Zupelnie nie pojmuje, dlaczego nagle ten kult wspominasz?

Po prostu kult krzyża wziął się w tzw chrześcijaństwie za sprawą poganina a zarazem założyciela katolicyzmu Konstantyna jemu to śnił się w 312 roku krzyż który on potem wprowadził za cichą zgodą kupionych złotem biskupów .

> Gdybym jednak zyl w tamtych czasach, mialbym odrobine wiecej rozumu od Bronia i
                          > jego oswieconych rycerzy i nie wyskakiwalbym przed orkiestre.

Gdyby w tamtych czasach ktoś wbrew władzy , robiłby manifestacje wisiałby by przy drodze jak dziś zasadzone drzewa.

A jesli bym to juz uczynil, nie upieralbym sie przy jakichs paranoicznych wizjach, jakoby to wy
                          > imaginowani przeciwnicy ponosic mieliby wine, za moje, nieprzemyslane decyzje.

Czy ciebie ktoś publicznie oskarża o spowodowanie katastrofy lotniczej ?

> Coz, miedzy mna, a oswieconymi rycerzami Bronia jest jednak zasadnicza roznica.

Masz IQ na poziomie owczarka pilnującego pałacu prezydenckiego ?

> Cos na wzor kamienia wegielnego i wegla kamiennego.
                          > Panimajesz?

Ano wiem , nieźle ci na dekiel wali od tej hostii :))
                          • lepian4 Re: Do lepiana 16.12.10, 22:08
                            Sadze, ze oswiecone pielgrzymki do spiacego snem sprawieliwym wodza na Placu Czerwonym w Moskwie, zasialy w twym oswieconym polmozdku oblbrzymie spustoszenie.

Kto tutaj rozmawia o hostii? Chcesz sie pochwalic o prawzorach symbolu sierpa i mlota? Moze to wytlumaczy pozniejsze ofiary komunizmu?
        • lepian4 Re: Do lepiana 16.12.10, 09:19
          Nasza forowiczka wspomina wujka:

"Otóż ponad tydzien temu umarł mój wujek, zmarł na ulicy, na przystanku czekając na autobus, miał zawał."

Tutaj jest mowa o wnuku syna wujka, ktory najprawdopodobniej zle opisal ksiedzu zaistniala sytuacje. Przy tej interpunkcji nie mozna wykluczyc, ze sam syn zasugerowal ksiedzu owa wersje wydarzen.

"Jechał jak codzien do wnuków gdyż szykował i zaprowadzał do szkoły małego wnuka. Ksiądz gdy syn wujka przyszedł do niego w sprawie pogrzebu zasugerował że wujek to pijak gdyż leżał na ulicy i tak mu dzieci powiedziały. "

Lepiej wytlumacz nam prosze, po co wam towarzysze oswiecenia potrzebne sa jeszcze katolickie pogrzeby?
          • ania7718 Re: Do lepiana 16.12.10, 10:37
            Człowieku czytaj ze zrozumieniem. Wnuczek wujka nic księdzu nie mówił, nie był u niego, ma 7 lat i bardzo przeżył śmierć dziadka. To obce dzieci nagadały księdzu takich głupot. Oczywiście syn mojego wujka ostro się postawił księdzu i mu nagadał toteż pózniej bardzo przepraszał.
            • lepian4 Re: Do lepiana 16.12.10, 10:45
              Wyjatkowo wyraziscie to wczesniej zarysowalas. Juz wspomnialem, ze z twej wczesniejszej wypowiedzi wynikalo, ze to syn ksiedzu nagadal. Czasem wystarczy logicznie wyrazic swe mysli... Jasne, mozna tez, twoim zwyczajem, zalozyc, ze inni maja problemy z ze zrozumieniem twego nieprzemyslanego przeslania.
              • ania7718 Re: Do lepiana 16.12.10, 10:49
                Napisałam że syn wujka nagadał księdzu, a ty wyjechałeś że wnuk zle opisał sytuację, więc napisałam że wnuczek z tym nic wspólnego nie ma. Jeszcze wiem co pisze i co czytam.
          • ania7718 Re: Do lepiana 16.12.10, 10:50
            "Tutaj jest mowa o wnuku syna wujka, ktory najprawdopodobniej zle opisal ksiedzu zaistniala sytuacje. Przy tej interpunkcji nie mozna wykluczyc, ze sam syn zasugerowal ksiedzu owa wersje wydarzen. "

O właśnie tu zle zrozumiałeś, nic nikt nikomu nie zasugerował.
        • kolter-xxl Re: Do lepiana 16.12.10, 09:25
          Gość portalu: steff napisał(a):

> lepian4 napisał:
          >
          > > Syn wujka powiedzial cioci, ze ksiadz zle zrozumial dzieci syna wujka.
          > > Wniosek jest tylko jeden: paskudny kosciol
          >
          > Czy ktoś tak w ogóle napisał? sam sobie to wymyśliłeś .
          >
          >
          > [b]Nie zakładam że autor wątku kłamie a tym samym dla mnie jesteś zwykłą SZMATĄ
          >
          >
          > zwyczajnym szmaciarzem i ostatnim zbolałym zerżniętym w dupsko przez skiędza ch
          > amem

Nie przesadzaj
          • Gość: steff Re: Do lepiana IP: 62.22.15.* 16.12.10, 10:17
            kolter-xxl napisał:

Nie przesadzaj

nie przesadzam , dla mnie to marynarska szmata do wycierania pomyj .

Wczoraj oglądałem program o młodej blondi mieszkającej z matka i dzieckiem które są poniżane o psychicznie męczone przez oszołomowata sąsiadke , która wymyśla pobnicia, afery i pisze donosy , przez tą kór***ę młoda moze stracic dziecko .
            Naet z pogotowia dzieciecgo wiedzą ze to stara menda.
            Taki sam jest oszolom i lepian , zwyczajne pospolite szmaty które jak tylko mogą uprzykszają życie innym, zgrywający sie na idealnych obywateli i przykładnych katolików .

rzygać mi sie chce jak słysze takiego ćwoka
            • lepian4 Re: Do lepiana 16.12.10, 10:58
              Pragne poinformowac oswieconego kolege, ze mam wlasny dom i ciezko by mi bylo wyszukac sasiadke.

Zamiast uzalac sie na utopijnych oszolomow, mozna by samemu zaskarzyc sasiadow terrorystow. W czym jest problem?
      • kolter-xxl Re: Chamstwo księdza 16.12.10, 09:22
        lepian4 napisał:

> Syn wujka powiedzial cioci, ze ksiadz zle zrozumial dzieci syna wujka.
        > Wniosek jest tylko jeden: paskudny kosciol! Boze, jak ja chcialbym miec to lewa
        > ckie spaczenie umyslu! Zycie musi byc wtedy takie piekne!

Tobie oszołomie wydaje się ze my żyjemy na bezludnej wyspie ?, że nie mamy do czynienia z klerem mimo tego ze nie bywamy na jego spędach ?
    • yoma Re: Chamstwo księdza 16.12.10, 12:56
      Co to znaczy, kurcze, "pogrzebu udzielił"? Prawo przypadkiem nie nakazuje pochówku zwłok?
      • lepian4 Re: Chamstwo księdza 16.12.10, 13:04
        Mozna o to poprosic tez rabina, imana...
        Polska jest przeciez krajem wyznaniowo neutralnym. Nikt ci nie nakazuje kropic zwlok katolicka woda swiecona.
        • kolter-xxl Re: Chamstwo księdza 16.12.10, 13:07
          lepian4 napisał:

>Nikt ci nie nakazuje kropic
          > zwlok katolicka woda swiecona.

Zgadza się! w świetle tego ile zarazek owa święconka posiada w sobie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka