piwi77 Re: Też nie czujecie atmosfery świąt ? 19.12.10, 12:29 Wczoraj czułem, bo tak chciałem, a dzisiaj już nie. Jeszcze nie wiem, może wieczorem znów poczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Też nie czujecie atmosfery świąt ? 19.12.10, 14:10 A po co tobie atmosfera swiat ciemnogrodu? Odpowiedz Link Zgłoś
antyrybiarz lepian dzieciaku 20.12.10, 12:55 lepian4 napisał: > A po co tobie atmosfera swiat ciemnogrodu? Jak typowy kartofel nie skumałeś , Święta to nie impreza ciemnogrodu . Ciemnogród to ludzie pokroju oszołoma i obrońcy krzyża a nie wszyscy katolicy i wszystkie święta . Rozróżniasz byciem normalnym katolikiem a idiotą fanatykiem? -- www.youtube.com/watch?v=5DdWSVaRBmA bi.gazeta.pl/im/3/5619/z5619343X.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: lepian dzieciaku 21.12.10, 09:11 Co ty tam wiesz. Nie sa to urodziny Josefa Staliny, tylko Dzieciatka. To jest ten sam Jezus, ktory centralizuje ten ciemnogrod, ktory z oswieconym uniesieniem trollujecie przez caly rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harpio Re: lepian dzieciaku IP: *.enterpol.pl 21.12.10, 17:19 Jesteś niedoinformowany. Boże Narodzenie jest świętem wtórnym, które zastąpiło słowiańskie święto godowe, czyli święto, w którym stary rok (god) umierał wraz ze starym słońcem, a rodził się nowy rok i nowe słońce. I co, może mi udowodnisz, że to nieprawda? Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: lepian dzieciaku 22.12.10, 09:54 Co ma piernik do wiatraka? Po co ci wiec choinka i cala reszta? Moglbys sie tylko ulkonic sloncu i nie byloby zadnych nieporozumien Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: lepian dzieciaku 22.12.10, 22:09 Ty, lepian, bałwan jesteś, więc ci powiem, Boże narodzenie nie jest świętem wyłącznie religijnym, jest to równiueż święto rodzinne, a niewierzący, wbrew temu, co sobie ty i tobie podobni wyobrażacie nie rodzą się tylko w wyn. in vitro i nie wychowują się w domach dziecka lub supermarketach, tylko mają rodziny. Wiiem, że to może być szok. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: lepian dzieciaku 23.12.10, 11:58 Dlatego nazywa sie BOZEEEEEEEEE Narodzenie. Wiem, ze to moze byc dla ciebie szok. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: lepian dzieciaku 23.12.10, 12:16 doskonale wiem jak się nazyywają święta, które obchodzę Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: lepian dzieciaku 27.12.10, 22:11 lepian4 napisał: > Dlatego nazywa sie BOZEEEEEEEEE Narodzenie. Wiem, ze to mo > ze byc dla ciebie szok. Ano [url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Mitra_%28mitologia%29]Mitra /url]]to był ten bóg :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: lepian dzieciaku 27.12.10, 22:12 lepian4 napisał: > > > Dlatego nazywa sie BOZEEEEEEEEE Narodzenie. Wiem, ze > to mo > > ze byc dla ciebie szok. Mitra Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: lepian dzieciaku 28.12.10, 08:37 To juz linkujesz ez odpowiednich cytatow z Biblii? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: lepian dzieciaku 22.12.10, 22:04 lepian4 napisał: > Co ty tam wiesz. Nie sa to urodziny Josefa Staliny, tylko Dzieciatka. To jest t > en sam Jezus, ktory centralizuje ten ciemnogrod, ktory z oswieconym uniesieniem > trollujecie przez caly rok. Ano !! pokaz mi choć jednego teologa który przyzna ze Jezus urodzi się z 24 na 25 grudnia, no dawaj czekam !! Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: lepian dzieciaku 28.12.10, 08:38 Wszyscy potwierdza ci jednak, ze tego dnia swietuje sie narodziny Chrystusa. W czym masz problem? Odpowiedz Link Zgłoś
vacontus Czujemy 20.12.10, 12:12 Czujemy. Czujemy smród mięcha i wędlin. Czujemy cierpienie ryb, kaczek, indyków, kurczaków. Czujemy beznadziejne zamulenie ludu pędzącego po mięso, alkohol... Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Też nie czujecie atmosfery świąt ? 20.12.10, 12:22 Atmosfery swiat nie szukaj na billboardach, w sklepach czy w telewizji, a w rodzinnym domu. Odpowiedz Link Zgłoś
aborcyjnokoncepcyjnalustracja Re: Też nie czujecie atmosfery świąt ? 20.12.10, 14:33 I nie na świątecznym stole, ale w swym sercu szukaj tej atmosfery. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Też nie czujecie atmosfery świąt ? 20.12.10, 14:39 aborcyjnokoncepcyjnalustracja napisała: > I nie na świątecznym stole, ale w swym sercu szukaj tej atmosfery. Serce ma równo zapieprzać, a nie napowietrzać się jakąś atmosferą - to byłoby zabójcze dla posiadacza. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Też nie czujecie atmosfery świąt ? 20.12.10, 15:03 Fakt, Lustracja taka niby litosierna, a życzy bliźnim bolesnej śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: Też nie czujecie atmosfery świąt ? 20.12.10, 15:28 A co Ty chcesz czuć skoro ich nie obchodzisz? Nie czuję też atmosfery Ramadanu... dziwne nie? Odpowiedz Link Zgłoś
laura_4 nie myl mnie z fanatyczką 20.12.10, 15:38 jestem wychowana w rodzinie katolickiej ze wszystkimi obrządkami , obchodze święta Ale nie myl mnie dziecino z takim jak oszolom , mg2005 , nie jestem kartoflem rodem z Rydzykowa i nigdy nie będę , mam zdrowe podejscie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steff Re: nie myl mnie z fanatyczką IP: 62.22.15.* 21.12.10, 08:30 Dokładnie jest różnica między normalnymi ludźmi a fanatykami Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: nie myl mnie z fanatyczką 21.12.10, 10:23 Nic z tego wychowania nie pozostalo, daj sobie siana. Odpowiedz Link Zgłoś
laura_4 Re: nie myl mnie z fanatyczką 21.12.10, 10:31 lepian4 napisał: > Nic z tego wychowania nie pozostalo, daj sobie siana. Ależ ja dałam sobie siana , i wcale nie żałuje ze nic nie pozostało. Fakt jest taki że zostałam wychowana w katolickiej rodzinie ( nie fanatycznej) jestem dobrym człowiekiem , pomagam ludziom i nikomu krzywdy nie robie w odróżnieniu do fanatyków katolickich którcyh będę tepić słowami gdzie i kiedy tylko bedzie mozna , bo przez takie barachło Polska rządzili kaczyńscy z leperem i giertychem na czele . Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: nie myl mnie z fanatyczką 21.12.10, 12:09 I ty sie pozniej dziwisz, ze nie czujesz atmosfery swiat? Opowiadaniem bajek, jakoby wszyscy na pasterce smierdzieli brudem i alkoholem chcesz zaprotestowac przeciwko bylym rzadom Kaczynskich z Lepperem? Bardzo ciekawa forma ekspresji! Polecic ci jakiegos dobrego psychologa? Odpowiedz Link Zgłoś
noire3 Re: Też nie czujecie atmosfery świąt ? 21.12.10, 17:15 noo ja nie czuję. może mnie ściśnie w dołku w samą wigilię, ale już nie jest tak fajnie, jak się było dzieciakiem. Teraz święta są takie "odklepywane", jak kolejny punkt na liście i strasznie materialne. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Też nie czujecie atmosfery świąt ? 23.12.10, 11:44 Kto odklepuje, ten ma odklepane Odpowiedz Link Zgłoś
srebrny.oczar Atmosferę świąt tworzą ludzie 21.12.10, 17:33 Atmosferę świąt tworzą ludzie. Jacy ludzie, taka atmosfera. Jeśli ludzie przed świętami tylko kombinują, kogo by tu zaszlachtować i podać na "świąteczny" stół, to tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steff jacy ludzie takie świeta IP: 62.22.15.* 22.12.10, 08:58 juz widze ta szopke u magnusa , mg2005 i oszoloma Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: jacy ludzie takie świeta 23.12.10, 11:42 Miligram się uwali i padnie na kanapie, a jak się obudzi, to się powlecze do kompa napisać coś paskudnego na Oszołka szczerze mówiąc nie mam pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Też nie czujecie atmosfery świąt ? 23.12.10, 11:41 Oj, czujemy czujemy, a jak to pachnie :) :P Odpowiedz Link Zgłoś
laura_4 Re: Też nie czujecie atmosfery świąt ? 28.12.10, 08:30 I co uwalił sie ? bo np oszolom do dzisiaj łazi nawalony Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Też nie czujecie atmosfery świąt ? 28.12.10, 08:42 Siedzialas kolo niego na pasterce? Odpowiedz Link Zgłoś