Dodaj do ulubionych

Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy.

06.01.11, 17:41
Zatkało mnie, teraz wasza kolej...

Jak szła robota?

Nie było łatwo, płakałem przy tym obrazie, a męki twórcze były takie, że robiło mi sie przed oczyma ciemno. Można powiedzieć, że namalowałem ten obraz łzami. Albo raczej farbami zmieszanymi z łzami.

Powinien pisywać na jakimś kulturalnym forum :) I na kolanach.
Obserwuj wątek
    • szwagier_z_niemodlina Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 06.01.11, 17:51
      O zesz ty fak, ale odjazd :-DD
      • twardycukierek Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 06.01.11, 17:55
        Nie wiem nawet, z której strony to ugryźć: opętany, cynik, cwaniaczek, egzaltowany i na prochach, panoramiarz post-racławicki??? Ech... brak mi słów, idę do domu :DD

ŁOSZFAK! :D
        • flissy Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 06.01.11, 17:57
          Więcej takich akcji,to prędzej o tym zapomnimy:)
          • szwagier_z_niemodlina Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 06.01.11, 18:03
            Moim zdaniem jajcarz czystej wody, a i zarobic lubi.

PWSP we Wroclawiu (nie wiem jak sie teraz zwie, ASP?) stoi kolo Panoramy Raclawickiej.
            Kiedys bylo tak ze podworzec Szkoly byl po drugiej stronie ulicy. Teraz tam hotel zbudowali.
            Na tym podworcu staly jakies szkolne rzeby, figury, taki owoc trudu pedagogicznego.
            No, a od ulicy to bylo odgrodzone plotem z pretow. Dwa boki kwadratu zajmowal plot, dwa tylna sciana budynku PWSP. I na tych scianach pewnego dnia pojawila sie repliki Panoramy.
            Czego tam nie bylo.. Indianie na jednym wzgorzu, kordon wozow MO i karetek pogotowia czekajacych na wejscie do akcji, helikoptery nad szwolezerami, takie tam... Cudo. Pomaranczowa Alternatywa par excellence. Zdaje sie ze bezpowrotnie zginelo.
            • twardycukierek Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 08:16
              Kurna, szkoda :F może ktoś ma fotografie tego? Tam zawsze był hotel obok, nie pamiętam nazwy. Ech, Wrocław tamtych lat...
        • hardy1 Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 06.01.11, 21:06
          O żesz Ty...
          Najbardziej mnie wzruszyło że za nędzne 189,- PLN otrzymam kopię wykonaną na "najwyższej jakości płótnie bawełnianym"...chlip, chlip >(
          • twardycukierek Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 08:17
            NO PACZ. ;) Ja będzie wojna to z tego płótna można zrobić bandaże :D
            • hardy1 Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 08:41
              Jesteś Kojąca Mnie...moja Ty JKM :D
              • twardycukierek Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 17:32
                Kupuj te płótna, przydadzą się w piekle ;D
                Koję Cię w koi i w koji :D
                • hardy1 Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 17:45
                  Ukoisz mnie w koi? Byle nie było zbytniego sztormu...

Myślisz że w piekle wytrzymają te płótna? Ach! Myślisz że przydadzą się tam na czarną godzinę, jak szampana zbraknie? Kupią purpuraci i papieże? :D
    • numu Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 06.01.11, 17:59
      hujowe jak dupa w pieczarkach
      • flissy Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 06.01.11, 18:05
        numu napisał:

> hujowe jak dupa w pieczarkach

Pisze się chujowe. Wyraz chuj piszemy przez CH nie przez H :P
        Wulgaryzmy tez należy pisać poprawnie,bo to też część naszej polskiej mowy :)
        • numu Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 06.01.11, 18:14
          wiem.kazdy mnie poprawia.ale chuj wyglada bezbarwnie.jak cehuj jakis a huj to czysta rzecz
        • zimna_alaska Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 06.01.11, 23:18
          nie wiem dlaczego i po co.
          huj bo huzar. o!
          • twardycukierek Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 08:36
            Dokładnie! Huj to brzmi... dumnie :D
    • ore.ona Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 06.01.11, 18:27
      eee, no niezły, uderza mocno, w kilka zmysłów jednocześnie,
      patetyczny, wzruszający, jest też błękitne niebo, piękne nasycone barwy..
      czepiasz się;)
      • flissy Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 06.01.11, 18:33
        *oprócz błękitnego nieba nic mi więcej nie potrzeba*;)

Ale wtedy był mgła:/
        • ore.ona Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 06.01.11, 18:59
          Mgła?
          To nie Turner.
          Dzieło powstało a Ty czepiasz się że mgły niet,
          zazdrośnik;)
          • flissy Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 06.01.11, 19:03
            i lansiarz do tego;)
          • twardycukierek Credo! 07.01.11, 08:10
            Jesteś tu krótko i od razu nas rozpracowałaś :P tutaj każdy szpaMuje, lansuje się, zazdrości, kruszy i kopie dołki :P
            Nie mów nikomu, ale jak marzę, by móc takie arcydzieła malować, nawet zdawałam do akademii sztuk pięknych w Monachium, ale mnie odrzucili ;FFF Teraz jestem sfrustrowanym megalomanem, chyba założę sobie partię czy coś.

:D
            • hardy1 Re: Credo! 07.01.11, 08:43
              ...załóż lepiej barchanki...to teraz bardziej pożyteczne...:P
            • don.giovanni Re: Credo! 07.01.11, 09:46
              Proponuję najpierw zapuścić wąsik i odpowiednio ulizać grzywkę.
            • ore.ona Re: Credo! 07.01.11, 12:20
              Chyba mamy inne poczucie humoru/?/

Co oznacza ;F, TTM, i kilka innych znaków?
              Przydałaby się taka notka dla nowych.
              • twardycukierek Re: Credo! 07.01.11, 12:31
                Pewnie, że często przeginam, ale myślę, że i z Hitlera wolno się śmiać :) Zauważyłam, że mój sarkazm albo się tu ignoruje albo z nim gra.

TTM to teżtakmam/macie/mamy ;) Dalej TTNM nie mamy, TTBM będziemy mieć itd

:F i ;F znaczą wyszczerzone, niepełne uzębienie :D Ale tak dokładnie też nie wiem, to emot panny funny_game. Jakby co, to pytaj :)
          • don.giovanni Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 10:02
            Turner is turning in his grave!
            • ore.ona Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 12:27
              Flissy chciał mgłę,
              a dobra mgła to angielska mgła:)
              • don.giovanni Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 14:32
                Ależ wiem. :) Mgła nad Madeirą to też nie przelewki.
    • redundant Ale osssso chodzi, zasadniczo? :P 06.01.11, 20:08
      Monidełko po zbóju. :cool: :P

A temat już dawno rozpoznany przez - tradycyjnie - polskojęzyczną:

wyborcza.pl/1,76842,7901594,Lechocjonalia__czyli_katastrofalne_kolekcje.html

Poza tym to żaden problem. Co kto se na ścianie powiesi w lokalu mieszkalnym, to jego sprawa.

Ale z tym co zrobić?

[img]https://g.dziennik.pl/pliki/1641000/1641414.jpg[/img]

Musiałaby chyba bazylika w proch się rozpaść, żeby dało się tą kiłę ruszyć.
      • hardy1 Re: Ale osssso chodzi, zasadniczo? :P 06.01.11, 21:07
        Co z tym zrobić? Omijać jak dżumę...ups! chciałem rzec - kiłę...
      • twardycukierek Re: Ale osssso chodzi, zasadniczo? :P 07.01.11, 08:18
        Można nie wchodzić do bazyliki, taką mam końcepcję :)
        • hardy1 Re: Ale osssso chodzi, zasadniczo? :P 07.01.11, 08:44
          ...przecież rzekam aby omijać zarażone...;)
        • redundant Obojgó tam wyżej... 07.01.11, 12:37
          Ale świadomość na okolicę promieniuje. :/
          A szkoda - w chwilach nieturystycznych to bardzo przyjemna okolica. :(
          • twardycukierek Re: Obojgó tam wyżej... 07.01.11, 13:31
            Tak tak, to się czuje nawet bez pomocy Geigera-Millera :P
            Hotel Bristol chce się przenieść w kulturalniejsze okolice, jak Praga Północ.
            • redundant Re: Obojgó tam wyżej... 08.01.11, 01:09
              Taka Bjało Łęka na ten przykład - bardzo porządna lokalizacja. I sąsiedztwo zacne będzie, szczególnie w porównaniu do obecnego. :P
              • twardycukierek Re: Obojgó tam wyżej... 08.01.11, 12:29
                Ale jakie sąsiedztwo? Pledge of Legionowo? :D
                • redundant Re: Obojgó tam wyżej... 08.01.11, 12:32
                  Noż więzień przecież! :> Też mi warsawianka - nie słyszała o więźniu w Bjałęj Łęce. :P
                  • twardycukierek Re: Obojgó tam wyżej... 08.01.11, 18:11
                    Bah! A co, gdyby misie tak skojarzyło? Byś napisał, że tam kiblowałam? :D
    • alik-w-plomieniach Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 06.01.11, 22:51
      Błagam. Dajcie mi karabin i zapas amunicji, a uczynię świat lepszym miejscem.
      Bo Jarosław, tak jak Lech, najlepszy zimny. I jego pachołki też.
      • twardycukierek Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 08:07
        Bierz UZI, ja biorę drugie, zrobimy sobie Bonnie&Clyde wersja 0.6 ;)
    • zimna_alaska Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 06.01.11, 23:21
      a w bazylice licheńskiej byli? na golgotę wchodzili? jak nie to polecam, wrażenia niezapomniane.
      w pierwszej chwili myślałam nawet że to fresk z Lichenia.
      • hardy1 Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 06.01.11, 23:26
        ...oszczędzę sobie tych wrażeń...jeszcze bym dostał palpitacji serca...:D
      • twardycukierek Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 08:14
        Nie byłam ale mam pomysła na business: trzeba zorganizować wycieczki Japończyków i Koreańczyków /Południowych/. Trasa obejmie też Jezusa świebodzińskiego i Toruń :P
        • hardy1 Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 08:44
          Ty masz łeb! ...znaczy głowę na karku...:D
        • zimna_alaska Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 08:52
          biznes świetny, na razie takie wycieczki krajoznawcze zaliczają protestanci.

Licheń trzeba ominąć i zostawić tylko dla najtwardszych. przed wejściem dawać do podpisania oświadczenia że nie będą żądali odszkodowań za ataki, omdlenia, trwałe uszkodzenia itepe
          • twardycukierek Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 13:26
            Oni lubią mocne wrażenia i są niezmordowani: wiesz, że z Korei jeździli do Holandii tylko po to, by się sfotografować przed domem słynnego trenera? :O
    • der_wanderer Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 08:36
      W Gent mogą spać spokojnie.
    • morelka_1 Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 09:04
      trzeba kuć żelazo puki gorące...jak widać na wszystkim można zarobić. Każdej nocy słucham jakiegoś audiobooka, a ponieważ ostatnio skupić się nad nimi nie mogę włączyłam Rydzykowe radio. Czasem można się nieźle narechotać. Otóż wczoraj zadzwonił wierny...słuchacz :P Wczuł się niesamowicie w Smoleńsk, a na koniec dodał o morderstwie w białych rękawiczkach. Pomyślałam sobie, że ci ludzie mają strasznie ograniczone pole widzenia. Zapominają, że w samolocie PIS-u była zaledwie garstka, reszta to inne partie itp.
      • zimna_alaska Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 09:12
        ale tylko ta garstka była ważna, reszta dla zmyłki
        • morelka_1 Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 09:16
          taaa i zapewne ta reszta była tego świadoma i poświęciła się dla ojczyzny. :P polskie kamikaze
          • zimna_alaska Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 09:19
            ta reszta świadomie uczestniczyła w morderczym spisku.
            • hardy1 Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 17:03
              Ta reszta była tak zapiekła w nienawiści do Największych Polaków...ups! Bliźniaków...że wolała zginąć aby tylko zamach w bialych rękawiczkach się udał.
    • don.giovanni Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 09:45
      Pisze na kolanach, tak się mówiło kiedyś o nadwornych dziennikarzach. Teraz to ma pozytywny wydźwięk dla niektórych. Koszmar.
    • lolcia-olcia Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 09:46
      hahahaha rewelacja :D
    • mi-l-ja Re: Kicz, który kwiczy. Przepraszam, krzyczy. 07.01.11, 23:07
      Moim zdaniem ten pan robi sobie tzw. jaja :) i tej wersji będę się trzymać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka