Dodaj do ulubionych

Szczypiorniści - do boju:)

14.01.11, 14:03
Czołem:)

Dzis pierwszy mecz Polaków na Mistrzostwach Świata w piłce zwanej ręczną, lub potocznie szczypiorniakiem. Naszych z-recznych orłów poprowadzi Pan Wenta. Dzis o godzinie 20.15 Polacy zmierzą sie ze Słowacją.

Tu kika ciekawych cytatów:

www.sport.pl/reczna/1,78466,8944404,MS_pilkarzy_recznych__Wenta_i_spolka___najlepsze_cytaty,,ga.html
I terminarz:

www.sport.pl/reczna/1,78466,8846041,Pilka_reczna__Mistrzostwa_swiata_Szwecja_2011__Terminarz_.html
Pozdro
Krzysztof
Obserwuj wątek
    • don.giovanni Re: Szczypiorniści - do boju:) 14.01.11, 16:20
      Dobre to o litości, kto by ją lubił?
    • hardy1 Re: Szczypiorniści - do boju:) 14.01.11, 17:21
      Lubił nie lubił, oglądać trza. Przecież szczypiorniak to narodowa nazwa i nasza historyczna gra :D
      • flissy Re: Szczypiorniści - do boju:) 14.01.11, 18:25
        I mjestem starszy,tym bardziej się denerwuję,,,chyba będę zerkał jednym okiem.
        • hardy1 Re: Szczypiorniści - do boju:) 14.01.11, 18:27
          ...a co zrobisz z drugim?
          • flissy Re: Szczypiorniści - do boju:) 14.01.11, 18:31
            Drugim będę zerkał na Eurosport:)
            • hardy1 Re: Szczypiorniści - do boju:) 14.01.11, 19:13
              O...uważaj! Tam jest horror - wpadają na tubylców i zabijają..;)
        • kriss67 Re: Szczypiorniści - do boju:) 15.01.11, 06:10
          Czołem Piotr:)

Jenym okiem powiadasz...Hm... To ja mam o tyle łatwiej, że póki co sprawne jest u mnie jedno oko. Wiec i meczowe nerwy dziele na poł:)
    • kriss67 Re: Szczypiorniści - do boju:) 15.01.11, 06:08
      Ufffff, pierwsze koty za płoty... Słowacja pokonana w nerwowym boju 35-33. Dzis wieczorem do - mam nadzieje - łatwego strzyżenia, reprezentacja Argentyny.

Pozdro
      Krzysztof
      • hardy1 Re: Szczypiorniści - do boju:) 15.01.11, 09:13
        ...przekonamy się po wieczornych postrzyżynach. Mam nadzieję że tym razem Polacy naostrzą nożyczki...
    • kriss67 Re: Szczypiorniści - do boju:) 15.01.11, 19:08
      Już o 20.15 na tapecie Argentyna. Studio Sport w TVP 2 od godziny 20.00.
      • hardy1 Re: Szczypiorniści - do boju:) 15.01.11, 19:29
        ...tym razem ja będę kikował - jednym okiem na mecz, drugim na pisane literki w papierzyskach...:/
        • kriss67 Re: Szczypiorniści - do boju:) 15.01.11, 19:32
          No tak, te Twoje papierzyska. No cóż, jak to powiadają - siła wyższa i skrzypce:)
    • kriss67 Mickiewiczowskie rozterki polskiego kibica..:) 16.01.11, 07:50
      "Nazywam sie Milijon bo za milijony kocham i cierpie katusze" - tu nasz wieszcz trafnie przewidział los polskiego kibica. Kocha i cierpi, cierpi i kocha...

Liczy sie zwyciestwo. Tyle że do ostatnich sekund gry chłopców Pana Wenty polski kibic siedział jak na szpilkach...

Początek meczu, 4-0 dla Polski.

Ooooo - myśle sobie, to dzis dołożymy Argentynie aż miło.

Na boisku do piłki nożnej tłuką nas na potgęge, a w ręcznej mamy ich na widelcu. Coś ten widelec okazał sie jakiś koslawy, bo im dłużej trwał mecz, tym Argentyna nabierała wiatru w żagle. W końcu po wielu trudach udało sie:)

"W rozegranym w goeteborskiej hali Scandinavium Arena meczu grupy D mistrzostw świata piłkarzy ręcznych Polacy pokonali Argentynę 24:23 (11:6). Drugie zwycięstwo Biało-Czerwonych na szwedzkim mundialu rodziło się w bólach. Momentami naszym reprezentantom szło jak po grudzie. Ostatecznie jednak podopieczni Bogdana Wenty zdołali po nerwowej i emocjonującej końcówce wygrać i z kompletem punktów zajmują drugie miejsce w tabeli. Gra naszej reprezentacji w tym spotkaniu pozostawiała jednak wiele do życzenia."

No, jutro na widelcu Chile, powinno być łatwiej niż wczoraj.

Pozdro
      Krzysztof
      • twardycukierek Re: Mickiewiczowskie rozterki polskiego kibica..: 16.01.11, 11:25
        To nie wspominajmy utworu wieszcza na D, by nie zapeszyć ;)
    • forumowicz_pospolity Re: Szczypiorniści - do boju:) 16.01.11, 13:47
      ciężko idzie ale do przodu i to jest wazne
      z Argentyną wynik wydawał mi sie pod kontrolą ale fragmentami gra była chaos do kwadratu

plusem naszej ekipy jest szeroka i w miare równa ławka
      to moze pózniej byc wazne ale zobaczymy co nasi grają w meczu ze Szwedami, bedzie ostry bój
      i ocena ekipy może być realniejsza
    • kriss67 Dzis do golenia - Chile:) 17.01.11, 18:39

Mecz z Chile trwa, transmisja na TVP dwa - wierszem pisząc.

Póki co prowadzimy:)
      • kriss67 Re: Dzis do golenia - Chile:) 17.01.11, 19:43
        38-23, brawo nasze orły biało-czerwone:)

A jutro wieczorem do golenia(?) Korea Południowa....
        • hardy1 Re: Dzis do golenia - Chile:) 17.01.11, 19:54
          ...dobrze że Koreańczycy tylko z połówki narodu...zawsze łatwiej z połówką...;)
          • kriss67 Re: Dzis do golenia - Chile:) 17.01.11, 20:22
            Tyle że oni są ruchliwi za dwóch:)
            • hardy1 Re: Dzis do golenia - Chile:) 17.01.11, 20:39
              ...za to takich ruchliwych dwóch, jak Polaków trzech, to nie ma ani jednego ;)
              • kriss67 Re: Dzis do golenia - Chile:) 17.01.11, 20:44
                Hardy, bo powszechnie wiadomo - gdzie dwóch Polaków, tam trzy opcje polityczne. I tak też jest na boisku:)
                • hardy1 Re: Dzis do golenia - Chile:) 17.01.11, 20:50
                  Znam takich pojedyńczych Polaków którzy biją się z własnymi myślami...:D
                  • twardycukierek Re: Dzis do golenia - Chile:) 18.01.11, 09:01
                    Nie oglądam tego sportu wcale, ale fajnie się was czyta, oj fajnie ;) :D
                    • hardy1 Re: Dzis do golenia - Chile:) 20.01.11, 17:06
                      ...dwa pięćdziesiąt na odbudowę kieszeni kibicow...nie ma nic za darmo! Nawet podczytywania rozmów kibiców...;)
                      • twardycukierek Re: Dzis do golenia - Chile:) 20.01.11, 18:07
                        Odpłacę wam się, już nawet wiem, jak... ;) :D
                        • don.giovanni Re: Dzis do golenia - Chile:) 21.01.11, 09:47
                          Byle nie w dzieciach.
                          • hardy1 Re: Dzis do golenia - Chile:) 23.01.11, 15:38
                            ...znaczy zapłata "bezpiecznie" :P
    • kriss67 Wenta: Koreańczyków trudno rozróżnić:) 18.01.11, 15:31

Dzis na tapecie, tfuuu, na parkiecie Korea Południowa.

Szkoleniowec naszych orłów powiada tak:

"- Koreańczyków trudno rozróżnić, bo wszyscy są podobni. Nie ma teraz u nich specjalnych indywidualności. Cały zespół opiera się na dużych fizycznych i motorycznych możliwościach - powiedział szkoleniowiec polskiej reprezentacji.

- Natomiast widać, że jeśli się na nich mocno siądzie, to zaczynają popełniać błędy. Kiedy złapią wiatr w żagle, to widać do czego są zdolni, jak potrafią swobodnie grać piłką."

I całość:

www.sports.pl/Pilka-reczna/MS-2011-Polska-Korea-Poludniowa-we-wtorek-o-godzinie-18-15,artykul,97340,1,1008.html
      Transmisja ze spotkania od 18.05 na TVP.2.

Pozdro
      Krzysztof
      • kriss67 Korea ogolona:) 19.01.11, 08:22

25-20 dla Polski. Brawo:)

www.rp.pl/artykul/83191,596205-Polska-sie-budzi--wracaja-wielkie-nadzieje.html
        Przy sensacyjnej porażce gospodarzy, Szwedów z Argentyną, zajmujemy pierwsze miejsce w grupie:)

Dziś dzien laby, jutro bitwa ze Szwecją..

Pozdro
        Krzysztof
    • kriss67 Teraz Szwecja:) 20.01.11, 09:15

Dzis wieczorem mecz ze Szwecją. Stawką jest pierwsze miejsce w grupie i 4 punkty, liczone w kolejnej fazie turnieju.

Znamy juz rywali w drugiej rundzie mistrzostw: Chorwacja, Serbia i Dania...

www.sport.pl/reczna/1,78466,8975132,Chorwacja__Serbia__Dania__Znamy_rywali_Polakow.html
      I zgodnie z nową, swiecką tradycją, transmisja z meczu o godzinie 20.05 na TVP2.

Pozdro
      Krzysztof
      • forumowicz_pospolity Re: Teraz Szwecja:) 20.01.11, 17:24
        Teraz Polska!

jedziemy!
        • forumowicz_pospolity Re: Teraz Szwecja:) 20.01.11, 17:57
          i klasyczne hasło na dziś:

W obronie trzeba grzać, wyrwać piłkę.
          król Artur VII
          • twardycukierek Re: Teraz Szwecja:) 21.01.11, 07:58
            Potop szwedzki?
            • kriss67 Re: Teraz Szwecja:) 21.01.11, 14:30
              Hmmmm.., potop to to nie był, bośmy im cały czas deptali po pietach - jak stwierdził enigmatycznie stary Kiemlicz:)

4 punktów żal...

Teraz kolei na Danie, Serbie i Chorwcaje:

www.sport.pl/reczna/1,78466,8981768,MS_pilkarzy_recznych__Polacy_rozpoczna_od_Danii.html
              Pozdro
              Krzysztof
              • twardycukierek Re: Teraz Szwecja:) 22.01.11, 12:14
                Kiemlicze, za mną! ;)
                • kriss67 Re: Teraz Szwecja:) 23.01.11, 08:57
                  - Synkowie, odpuśćcie.
                  - Odpuszczamy, i niech ociec nam odpuści.
                  • twardycukierek Re: Teraz Szwecja:) 23.01.11, 15:27

Duńczykom nie odpuścimy ;) :P
                    • kriss67 Re: Teraz Szwecja:) 23.01.11, 15:36
                      Wczoraj odpusciliśmy....

Ale wiemy gdzie ich dorwać, kruca bonba, na koronie stadionu. A wtedy, uuuuu, ... nie ma przebacz:)
                      • hardy1 Re: Teraz Szwecja:) 23.01.11, 15:40
                        ...Bornholm jest dość blisko...można by cichaczem...jakąś łódeczką...no i ten tego...trochę łomotu...
                        • kriss67 Re: Teraz Szwecja:) 23.01.11, 15:47
                          Oooo, cel słuszny. Są tam bardzo ciekawe ścieżki rowerowe. Czyli dywizje północne, stan gotowości:)
                          • twardycukierek Re: Teraz Szwecja:) 23.01.11, 15:49
                            Niedawno śnieg tak zasypał Bornholm, że nie mogli wyjść z domów :O łatwy będzie z nimi mecz :D
                            • kriss67 Re: Teraz Szwecja:) 23.01.11, 15:56
                              Ano tak, widziałem w telewizji bornholmskie zaspy. Czyli plan jest prosty - wysyłamy naszych drogowców, co by odśnieżyli teren, a potem nasza armija bierze tubylcze niebożeta w niewole. Albo w jasyr, jak zwał, tak zwał:)
                              • twardycukierek Re: Teraz Szwecja:) 23.01.11, 16:06
                                Plan godny Napoleona! Drogowcy zaśnieżają pole bitwy, potem jasyr i kruca bąba zacznie się dobrze dziać w państwie duńskim :D Niejaki Hamlet może być Namiestnikiem ;)
                                • kriss67 Re: Teraz Szwecja:) 23.01.11, 16:12
                                  Pomysł może i dobry z tym Hamletem, ale popatrzmy.. Na wuja, tfu - wróc - po cóż nam jakiś obcy namiestnik. Co to, u nas ludziuf brakuje? A posle sie jakiegoś naszego, rodzimego, o duszy słowiańskiej, co to bendzie służył wiernie i słuchał rozkazów znad Wisły:)
                                  • twardycukierek Re: Teraz Szwecja:) 23.01.11, 16:23
                                    Jakieś propozycje na Króla Danii? :D
                                    • kriss67 Re: Teraz Szwecja:) 23.01.11, 17:10
                                      Eeeee,hmmmm..., no trzeba sie nad tym poważnie zastanowic.

To zupełnie, jak w pewnym kawale z lat 70-tych.

Po wyborze Karola Wojtyły na głowe kościoła Katolickiego dziennikarze jednej ze stacji amerykańskich udali sie do towarzysza E. Gierka.

- co pan na to, że papieżem został Karol Wojtyła?

Gierek myśli, mysli, i odpowiada tak:

- nooooo.., do tego Wojtyły to ja nic nie mam, ale byłoby lepiej, gdyby wybrali Babiucha:)
                                      • twardycukierek Re: Teraz Szwecja:) 24.01.11, 08:04
                                        ;D Noooo, Babiucha to już pewnie nie uświadczysz, może wysłać tam kogoś ciut młodszego, co?
                                        Sam jedź ;)
                                        • kriss67 Re: Teraz Szwecja:) 24.01.11, 12:17
                                          Eeee, hmmmm.., (drapie sie teraz po mózgownicy) - na okupanta to sie nie nadaje. Ale mamy dużą palete męzów i żony stanu do tego celu stworzonych:)

Co pokorniejszych Duńczyków do prac publicznych, bardziej swawolnych w jasyrek, a tych zatwardziałych autochtonów - sposobem Pana Nowowiejskiego - na jakis mały palik nadziać:)

I Bornholm nasz:)

ps. W sumie to przez ten nieszczesny mecz z Duńczykami mamy przerąbane w całym turnieju
                                          :(
                                          • hardy1 Re: Teraz Szwecja:) 24.01.11, 12:28
                                            No właśnie! A więc - ♪ Duńczyka bierz na cel i rąb!
                                            • twardycukierek Re: Teraz Szwecja:) 25.01.11, 07:48
                                              Rozkaz! Ale wolę tradycyjnie po polsku bigosować ;D
                                              • hardy1 Re: Teraz Szwecja:) 25.01.11, 08:15
                                                ...bigosować, bigosować...można i bigosować. Ale po nowoczesnemu też można szaszłyka spróbować...
                                          • twardycukierek Re: Teraz Szwecja:) 25.01.11, 07:49
                                            I to jest słuszna koncepcja, tylko pale musimy swoje wziąć bo na Bornholm tak wysokich drzew nie ma :D
                                            • kriss67 Re: Teraz Szwecja:) 25.01.11, 08:06
                                              Aaaa, uwaga słuszna, trza pale zabrać ze sobą, no bo jak wbijać na plaik, skoro palików na Bornholmie brak:).

Cukierku, ale jak to u nich nie ma drzew? To co u nich rośnie?
                                              • hardy1 Re: Teraz Szwecja:) 25.01.11, 08:14
                                                ...eeee tam - poczekamy na sroższą zimę (odpadną łodzie bo abordaż po lodzie), kilku zdobytych Duńczyków zamrozimy i na pal zaostrzymy (odpadnie potrzeba drzew szukania i naostrzania). Kolejnych znajdziemy... ;)
                                                Duńczyka bierz na pal i wal! :D
                                              • twardycukierek Re: Teraz Szwecja:) 25.01.11, 08:16
                                                Takie nieco karłowate sosny, typowe dla drzew porastający wydmy :) bardzo wysokich drzew tam mało... ale może urosły, dawno nie byłam, chyba z 9 lat. Jest obszar leśny Almindingen w środku wyspy, taki park właściwie, tam są wyższe drzewa...
    • kriss67 A dzis Serbia.... 23.01.11, 09:05

Ech, zycie, życie.. Wczoraj dostaliśmy łomot jedną bramką od Danii. Dzis, jak to w polskiej tradycji bywa, mecz o wszystko. Z Serbią...

O meczu z Danią:

www.sport.pl/sport/2,93148,,Dania___Polska,,153568984,6735.html
      I o Serbii słów kilka:

sport.onet.pl/pilka-reczna/ms-pilkarzy-recznych-2011/rastko-stojkovic-w-meczu-z-serbia-to-polska-jest-f,1,4119551,wiadomosc.html
      W ogóle wczoraj był jakis pechowy dzień. Przegrała Pani Justyna Kowalczyk, przegrał nasz wąsacz z Wisły, przerąbali szczypiorniści...:(

Transmisja z meczy Serbią dzis o 20.05. TVP2.

Pozdro
      Krzysztof
      • twardycukierek Re: A dzis Serbia.... 23.01.11, 16:25
        Smutne :/ specjalnie nie oglądałam, by nie zapeszyć, a tu taki klops. Oby się odmieniło wieczorem ;)))
        • kriss67 Re: A dzis Serbia.... 23.01.11, 17:13
          Cukierku, nie ma innego wyscia, musi sie odmienic:)
          • forumowicz_pospolity Re: A dzis Serbia.... 23.01.11, 20:59
            ostre cięcie
            gramy słabiej ten mecz niż liczyłem
            ale może w drugiej znowu pokażą ciekawsze oblicze
            • forumowicz_pospolity Re: A dzis Serbia.... 23.01.11, 22:15
              uff
              • kriss67 Re: A dzis Serbia.... 24.01.11, 05:44
                Ano ufffff.. . Medalu nie będzie, ale awans na lońdyńską olimpiade pewnie tak...
                • forumowicz_pospolity Re: A dzis Serbia.... 24.01.11, 16:09
                  kriss67 napisał:

> Ano ufffff.. . Medalu nie będzie, ale awans na lońdyńską olimpiade pewnie tak..
                  > .

daleka droga do tego jeszcze, ale ta wygrana to był wazny mały kroczek
                  najpierw dobrze by było byc w 7-mce na mistrzostwach
                  • twardycukierek Re: A dzis Serbia.... 25.01.11, 08:18
                    I kiedy następny mecz? :)
                    • kriss67 Re: A dzis Serbia.... 25.01.11, 08:28
                      Dzis, z Chorwacją. I znowu bój o wszystko. Oby nie był to bój ich ostatni....
                      • forumowicz_pospolity Re: A dzis Serbia.... 25.01.11, 12:57
                        kriss67 napisał:

> Dzis, z Chorwacją. I znowu bój o wszystko. Oby nie był to bój ich ostatni....

nie o wszystko, jak przegramy to nastepny bedzie o wszystko (choc też niekoniecznie)
                        ale dobrze byłoby wygrac i ten mecz i nastepny, wtedy z 5-tym miejscem byłaby szansa
                        byc gospodarzem turnieju kwalif do IO
                      • twardycukierek Re: A dzis Serbia.... 25.01.11, 17:10
                        Krzysiu, oglądać nie mam czasu, ale kciuki trzymam kruca bąba :) na mur.
    • kriss67 Do bani.... 26.01.11, 09:32
      Eeee, hm... dupa tam - jak to mawia Ferdek Kiepski. Wczoraj dostaliśmy łomot od Chorwacji. I po zawodach... A miało być tak pieknie, medal.

"Drużyna Bogdana Wenty postawiła się pod ścianą, po wczorajszej porażce skazała się na mecz ostatniej szansy – w piątek z Węgrami. Siódme miejsce da prawo gry w kwalifikacjach do igrzysk, ale po trzech porażkach w czterech ostatnich meczach w ten zespół trudno uwierzyć.

– My bardzo chcemy, ale musimy pociągnąć za sobą tych, którym chce się mniej – mówił po meczu Sławomir Szmal, po czym odwrócił się na pięcie i poszedł do szatni. Karol Bielecki w Szwecji nie odezwał się jeszcze słowem, Mariusz Jurkiewicz był tak wściekły, że chociaż wszyscy mają obowiązek przejść przez korytarz przy dziennikarzach, przeskoczył przez barierkę, by skrócić sobie drogę. Zawodnicy twierdzą, że atmosfera w drużynie jest dobra, jednak by zobaczyć konflikt, nie potrzeba wcale szkiełka, wystarczy oko".....

I całość:
      www.rp.pl/artykul/599842_Gdzie-ci-mezczyzni.html

Pozdro
      Krzysztof
      • twardycukierek Re: Do bani.... 26.01.11, 09:35
        Dupa tam... dokładnie to miałam napisać, ale aż przykro mi było podbijać ten wątek, ech...
      • lupus76 Re: Do bani.... 26.01.11, 09:35
        Tak mi się coś wydaje, że po prostu liga niemiecka (w której gra większość z naszych reprezentantów) nie jest już taka mocna. Spójrz również na wyniki Niemców.
    • kriss67 I finał Francja - Dania:) 30.01.11, 17:01

Za moment finał mundialu. Francja zagra z Danią.

Egon, będzie klawo:)

[img]https://www.wolfgang-goers.de/NoName/Egon/EgonOlsen_1.jpg[/img]
      • kriss67 Re: I finał Francja - Dania:) 30.01.11, 18:33
        Ale emocje, dogrywka:):):)
        • kriss67 Jednak Francja.... 30.01.11, 19:06
          ... ale brawo dla Gangu Olsena

[img]https://www.zgapa.pl/zgapedia/data_pictures/_uploads_wiki/o/Olsenbanden.JPG[/img]
          • forumowicz_pospolity Re: Jednak Francja.... 30.01.11, 23:30
            emocjonujący był to finał ale poziom gry obronnej nie za wysoki
            szkoda ze nasi mieli rozrypany atak bo czuje ze byłoby duzo lepiej niz 8 m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka