Dodaj do ulubionych

Inicjacja seksualna a poparcie dla PiSu

22.02.11, 22:02
Super Express opublikował polską mapę cnoty, która pokazuje średni wiek inicjacji seksualnej w poszczególnych województwach. Zdumiewające, jak dokładnie pokrywa się ona z podziałem sympatii politycznych
www.se.pl/s/photos/106100/Mapa_cnoty.gif
Obserwuj wątek
    • klosowski333 Re: Inicjacja seksualna a poparcie dla PiSu 22.02.11, 22:03
      Rzeczywiscie, zabawne. Wdzieczny temat badan dla socjologow ;)
      • lepian4 Re: Inicjacja seksualna a poparcie dla PiSu 23.02.11, 05:11
        Co w tym zabawnego? w Bieszczadach Galerianki tak latwo nie znajdziesz
    • lernakow Re: Inicjacja seksualna a poparcie dla PiSu 23.02.11, 05:54
      To jest mapa średniego deklarowanego wieku inicjacji seksualnej. A ponieważ seks jest tematem tabu (zwłaszcza na obszarach o silnym tradycyjnym katolicyzmie), to porównanie tych map ma sens, ale interpretować je należy nie tyle jako mapę cnoty, co jako mapę stosunku do cnoty.
    • piwi77 Re: Inicjacja seksualna a poparcie dla PiSu 23.02.11, 08:00
      W tych podkarpackich mają widocznie kilka inicjacji i tych pierwszych nie chcą pamiętać. Pod wyuczone motto - więcej grzechów nie pamiętam i już
    • kolter-xxl Re: Inicjacja seksualna a poparcie dla PiSu 23.02.11, 08:48
      l.george.l napisał:

> Super Express opublikował polską mapę cnoty, która pokazuje średni wiek inicjac
      > ji seksualnej w poszczególnych województwach. Zdumiewające, jak dokładnie pokry
      > wa się ona z podziałem sympatii politycznych

Możliwe ze PIS tereny mają to do tego ze ksiądz dobrodziej ma tam więcej do powiedzenia i wykorzystuje to do poprawienia statystyk :)
    • oszolom-z-radia-maryja Re: Inicjacja seksualna a poparcie dla PiSu 23.02.11, 10:08
      Jest jedna prawidłowośc im wieksze zepsucie moralne tym większe poparcie dla PO i SLD a im mniejsze tym większe dla PiS. Brawa dla Podkarpacia Małoposli Lubelszczyzny i Podlasia. Zaskakuje mnie pozytywnie Warmińsko Mazurskie a jakby wykroic wykroić warszawe to i Mazowieckie mogłoby się poszczycić podobnymi wskaxnikami co pozostałe wyżej wspomniane juz województwa
      • piwi77 Re: Inicjacja seksualna a poparcie dla PiSu 23.02.11, 10:11
        A co ma inicjacja do zepsucia moralnego? Że im później, a najlepiej wcale, to wyższe morale?
      • oszolom-z-radia-maryja ważna opinia seksuologa 23.02.11, 10:21
        Młodzież wciąż poddawana jest presji, głównie medialnej. Seks widać na każdym kroku i młodzi mogą odnieść wrażenie, że ten, kto go nie uprawia, jest kimś gorszym - mówi seksuolog prof. Zbigniew Izdebski. - Dlatego dziś to nie potrzeba biologiczna czy potrzeba bliskości popycha do wczesnej inicjacji, ale konieczność wykazania, że jest się "kimś" - dodaje.

- To efekt obsmiewania nauczania kościoła w tym zakresie i lansowania seksu bez zobowiazań oraz zachęt bo publicznego prawnia brudów i wywlekania najbardziej pikantnych szcegółów w porze najw oglądalności + internet i brak czasu rodziców dla dzieci bo ci pierwsi sa zajęci gonitwa za praca.
        • piwi77 Re: ważna opinia seksuologa 23.02.11, 10:28
          oszolom-z-radia-maryja napisał:

> Dlatego dziś to nie potrzeba biologiczna czy potrzeba bliskości popycha do wczesnej
          > inicjacji, ale konieczność wykazania, że jest się "kimś" - dodaje.

To brzmi przekonywująco, tylko, że nie widzę w tym nic złego. To dobrze, że naszymi poczynaniami potrafimi kierować coraz bardziej świadomie, a coraz mniej kieruje nimi jakaś biologia, czyż nie?
          • oszolom-z-radia-maryja Re: ważna opinia seksuologa 23.02.11, 10:29
            tego co try przytoczyłęs ja akurat nie cytowałem
            • piwi77 Re: ważna opinia seksuologa 23.02.11, 10:34
              Słusznie, przytoczyłem słowa Izdebskiego, czego nie zaznaczyłem. Ale rozumiem, ze podzielasz pogląd Izdebskiego?
              • oszolom-z-radia-maryja Re: ważna opinia seksuologa 23.02.11, 10:49
                tylko do pewnego momentu
            • jureczek_barbarzynca Re: ważna opinia seksuologa 23.02.11, 10:38

> tego co try przytoczyłęs ja akurat nie cytowałem

Cytowałeś:)
              • oszolom-z-radia-maryja Re: ważna opinia seksuologa 23.02.11, 10:54
                ale tylko fragment
                • jureczek_barbarzynca Re: ważna opinia seksuologa 23.02.11, 14:42

> ale tylko fragment
                  Ale jednak. I wypierasz się tego co jest czarne na białym.
        • kolter-xxl Re: ważna opinia seksuologa 23.02.11, 14:27

- To efekt obsmiewania nauczania kościoła w tym zakresie i lansowania seksu bez
          > zobowiazań oraz zachęt bo publicznego prawnia brudów i wywlekania najbardziej
          > pikantnych szcegółów w porze najw oglądalności + internet i brak czasu rodziców
          > dla dzieci bo ci pierwsi sa zajęci gonitwa za praca.

Dodaj do tego niewyżytych seksualnie młodych katechetów
      • jureczek_barbarzynca Re: Inicjacja seksualna a poparcie dla PiSu 23.02.11, 10:35

> Jest jedna prawidłowośc im wieksze zepsucie moralne tym większe poparcie dla PO
        > i SLD a im mniejsze tym większe dla PiS.
        Ja bym powiedział, że im większy procent wykształcenia społeczności w regionie tym większe poparcie dla PO i SLD a im mniejszy tym większe dla PiS.
      • kolter-xxl Re: Inicjacja seksualna a poparcie dla PiSu 23.02.11, 14:26

> Jest jedna prawidłowośc im wieksze zepsucie moralne tym większe poparcie dla PO
        > i SLD a im mniejsze tym większe dla PiS. Brawa dla Podkarpacia Małoposli Lubel
        > szczyzny i Podlasia.

Zbierz dupę w troki i przyjedz do Koln w Niemcac, tam sporo jest takich właśnie typów z Polski B , w niedzielę na msze nie chodzą bo trzeźwieją po nocach spędzonych przy butelkach najtańszego alkoholu . Moralni to oni się dopiero w domu stają :))
        • kuk_krakauer Re: Inicjacja seksualna a poparcie dla PiSu 23.02.11, 16:01
          Ewentualnie do Wiednia zapraszam. Tu dość dużo, tradycyjnie mieszkańców Galicji - obserwacje podobne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka