Dodaj do ulubionych

O co tu chodzi?

08.03.11, 13:42
Bezrobocie już prawie 14%, dług publiczny ponad 815 000 000 000, ceny żywności po podwyżce podatku VAT do 23% podniosły się niewyobrażalnie, państwo zarządzane jest ewidentnie źle przez ludzi za to odpowiedzialnych, a w mediach tylko jakiś adwokacina Dubieniecki, który powiedział dziennikarzowi 'odpierd*l się' a wpływu na gospodarkę kraju przecież nie ma i nigdy nie będzie miał żadnego.
Wytłumaczy mi ktoś o co tutaj chodzi?
Bo mnie się wydaję, że służby specjalne, działające w mediach chcą po prostu odwrócić uwagę hołoty od rzeczywistych problemów i rzeczywistego, bardzo złego stanu gospodarczego państwa po 4 latach rządów Tuska i PO.
Obserwuj wątek
    • strikemaster Re: O co tu chodzi? 08.03.11, 13:45
      Adwokacina Dubieniecki miał troche kontaktów z przestępcami, jednych prezydent ułaskawiał, innych dla odmiany adwokacina mianował dyrektorami z swoich firmach. A tak się dziwnie złożyło, że adwokacina ów z rodziny ułaskawiającego prezydenta pochodzi. Inaczej mówiąc, to mafia, a o mafii powinno się pisać.
      • gp2300 Re: O co tu chodzi? 08.03.11, 13:59
        strikemaster napisał:

> Adwokacina Dubieniecki miał troche kontaktów z przestępcami, jednych prezydent
        > ułaskawiał, innych dla odmiany adwokacina mianował dyrektorami z swoich firmach
        > . A tak się dziwnie złożyło, że adwokacina ów z rodziny ułaskawiającego prezyde
        > nta pochodzi. Inaczej mówiąc, to mafia, a o mafii powinno się pisać.

Wiesz, tak się akurat złożyło, że mam trochę obycia w zawodzie adwokaciny i muszę ci powiedzieć, że kontakty z różnego rodzajami przestępcami po prostu są wpisane w ten zawód...
        A prawo łaski to po prostu jedna z prerogatyw Prezydenta RP zapisana w konstytucji, z którego korzystali wszyscy poprzednicy i następcy nieżyjącego już od prawie roku Lecha Kaczyńskiego.
        Dlatego sprawa korzystania śp. Prezydenta z jego konstytucyjnych praw mnie dzisiaj średnio obchodzi. Bardziej martwi mnie podwyżka cen żywności, podatku VAT, bezrobocie i dług publiczny wynoszący już ponad 815 000 000 000 PLN.
        I to są realne problemy, z którymi ani ten 'rząd' ani ten 'prezydent' nie są się w stanie uporać.
        • strikemaster Re: O co tu chodzi? 08.03.11, 14:12
          > Wiesz, tak się akurat złożyło, że mam trochę obycia w zawodzie adwokaciny i mus
          > zę ci powiedzieć, że kontakty z różnego rodzajami przestępcami po prostu są wpi
          > sane w ten zawód...

Tez zatrudniasz przestępców na stanowiska dyrektorów w swoich firmach? :D

> A prawo łaski to po prostu jedna z prerogatyw Prezydenta RP zapisana w konstytu
          > cji, z którego korzystali wszyscy poprzednicy i następcy nieżyjącego już od pra
          > wie roku Lecha Kaczyńskiego.

Czy któryś z prezydentów zastosował je wobec wspólnika kogos ze swojej rodziny?

> Dlatego sprawa korzystania śp. Prezydenta z jego konstytucyjnych praw mnie dzis
          > iaj średnio obchodzi.

A mnie obchodzi znacznie bardziej, zwłaszcza, że kilka osób z rodziny zmarłego prezydenta, w tym sam rzeczony adwokacina urzadzają wielką szopkę, medialno-polityczną, by cos na katastrofie jeszcze zarobić.

> I to są realne problemy, z którymi ani ten 'rząd' ani ten 'prezydent' nie są si
          > ę w stanie uporać.

Znasz jakieś sposoby na przeciwdziałanie tym zjawiskom?
          • gp2300 Re: O co tu chodzi? 08.03.11, 14:35
            strikemaster napisał:

> > Wiesz, tak się akurat złożyło, że mam trochę obycia w zawodzie adwokaciny
            > i mus
            > > zę ci powiedzieć, że kontakty z różnego rodzajami przestępcami po prostu
            > są wpi
            > > sane w ten zawód...
            >
            > Tez zatrudniasz przestępców na stanowiska dyrektorów w swoich firmach? :D

Nie, wybieram w wyborach uzupełniających do senatu :D

> > A prawo łaski to po prostu jedna z prerogatyw Prezydenta RP zapisana w ko
            > nstytu
            > > cji, z którego korzystali wszyscy poprzednicy i następcy nieżyjącego już
            > od pra
            > > wie roku Lecha Kaczyńskiego.
            >
            > Czy któryś z prezydentów zastosował je wobec wspólnika kogos ze swojej rodziny?

Robili jeszcze straszniejsze rzeczy - ułaskawiali Sobotki, Słowiki... więcej grzechów nie pamiętam, ale jakbym poszperał to bym i pewnie znalazł.

> > Dlatego sprawa korzystania śp. Prezydenta z jego konstytucyjnych praw mni
            > e dzis
            > > iaj średnio obchodzi.
            >
            > A mnie obchodzi znacznie bardziej, zwłaszcza, że kilka osób z rodziny zmarłego
            > prezydenta, w tym sam rzeczony adwokacina urzadzają wielką szopkę, medialno-pol
            > ityczną, by cos na katastrofie jeszcze zarobić.
            >
            > > I to są realne problemy, z którymi ani ten 'rząd' ani ten 'prezydent' nie
            > są si
            > > ę w stanie uporać.
            >
            > Znasz jakieś sposoby na przeciwdziałanie tym zjawiskom?

Teoretycznie znam, problem w tym, że nigdy nie pełniłem i nie pełnię, żadnej funkcji publicznej i podobnie jak adwokacina Dubieniecki nie mam dzisiaj żadnego wpływu na gospodarkę jak chociażby Donald Tusk, któremu nie grozi dzisiaj ani oddolny sabotaż ze strony władz samorządowych, ani blokada w postaci weta prezydenta, która podobno tak strasznie uniemożliwiała stworzenie cudu gospodarczego w Polsce za czasów Kaczyńskiego. A ten 'rząd' idąc po władzę obiecywał właśnie cud gospodarczy, niskie podatki, 'by żyło się lepiej wszystkim' i to żeby w portfelach było więcej pieniędzy. I co ta banda nierobów wyrządziła? Rekordowe bezrobocie, dług publiczny ponad 810 000 000 000 PLN, podwyżkę VATu, benzyny, prądu i żywności? Wcześniej wszystkiemu winne były Kaczory, hołota nawet łykała tę propagandę, a teraz kto jest winny tego chlewu? Dubieniecki:)?
            • piwi77 Re: O co tu chodzi? 08.03.11, 15:24
              Ceny mieszkań spadły, dlaczego tego nie zauważasz?
              • paco_lopez Re: O co tu chodzi? 08.03.11, 18:05
                ciuchy są tanie o ile ktoś nie musi mieć wymienionej zawartości szafy co sezon. złotówka stoi. samochody nie drożeją.
                • piwi77 Re: O co tu chodzi? 08.03.11, 18:44
                  urlop w Egipcie ...
            • kolter-xxl Re: O co tu chodzi? 08.03.11, 15:28
              gp2300 napisał:

Robili jeszcze straszniejsze rzeczy - ułaskawiali Sobotki, Słowiki... więcej gr
              > zechów nie pamiętam, ale jakbym poszperał to bym i pewnie znalazł.

Ułaskawił kolegów a nie wspólnika zięcia !!
          • mg2005 Re: O co tu chodzi? 08.03.11, 19:06
            > Czy któryś z prezydentów zastosował je wobec wspólnika kogos ze swojej rodziny?

Zarzut nietrafiony ( w chwili ułaskawienia nie był wspólnikiem) i głupi (skąd Prezydent ma to wiedzieć ?)
            • kolter-xxl Re: O co tu chodzi? 08.03.11, 21:13
              mg2005 napisał:

> > Czy któryś z prezydentów zastosował je wobec wspólnika kogos ze swojej ro
              > dziny?
              >
              > Zarzut nietrafiony ( w chwili ułaskawienia nie był wspólnikiem) i głupi (skąd P
              > rezydent ma to wiedzieć ?)

Ta, ty znasz gości trzy dni i wchodzisz z nim w interesy ?? tak samo ten dupek zięć kaczki. Znał gościa tydzień i zabrał się z nim do interesów ??
            • strikemaster Re: O co tu chodzi? 09.03.11, 07:59
              > Zarzut nietrafiony ( w chwili ułaskawienia nie był wspólnikiem) i głupi (skąd P
              > rezydent ma to wiedzieć ?)

Fakt, prezydent o mentalności Kaczyńskiego nie wie pewnie nawet, jak nazywa sie jego zięć.
    • Gość: ka_p_pa Re: O co tu chodzi? IP: *.lukman.pl 08.03.11, 13:55
      Powtarzasz się, mniemany adwokacino.
      • gp2300 Re: O co tu chodzi? 08.03.11, 14:02
        Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):

> Powtarzasz się, mniemany adwokacino.

Żeby ten 'rząd' w takim tempie odpowiadał na realne problemy społeczne, co ty na moje posty na tym forum, to byłbym może i nie narzekał tak:)
        PS. Jeszcze nie adwokacina:)
    • paco_lopez Re: O co tu chodzi? 08.03.11, 13:56
      następny sie gazet naczytał albo tv naoglądał i jęczy w marcu. serwis w kroku sobie zamów za 150 z vatem czy bez. ceny zywnosci powinny byc dosc wysokie. wtedy więcej sie mysli o tym co i ile sie je . podobnie z alkoholem.
      • Gość: ka_p_pa Re: O co tu chodzi? IP: *.lukman.pl 08.03.11, 13:58
        Ten akurat teksty esemesami dostaje.
    • yoma Re: O co tu chodzi? 08.03.11, 14:19
      > służby specjalne, działające w mediach

rotfl

a promieni X ci czasem przez kabel nie wpuszczają?
      • mg2005 Re: O co tu chodzi? 08.03.11, 19:02
        yoma napisała:

> > służby specjalne, działające w mediach
        >
        > rotfl

Obudziła się naiwna,która nie wie jak powstał Polsat i TVN... :)
        • yoma Re: O co tu chodzi? 09.03.11, 10:19
          Miligram, obejrzyj się! :P
    • cyberia7 Re: O co tu chodzi? 08.03.11, 14:50
      Jak to o co? Wybory za pasem.

forum.gazeta.pl/forum/f,100943,flirt_dla_INTELIGENTNYCH.html
    • obraza.uczuc.religijnych Re: O co tu chodzi? 08.03.11, 15:27
      VAT na pieczywo zmalał. Chciałbyś większy VAT na takie produkty?
      • karbat Re: O co tu chodzi? 08.03.11, 18:56
        gp2300 napisał:

> Bezrobocie już prawie 14%, dług publiczny ponad 815 000 000 000, ceny żywności
        > po podwyżce podatku VAT do 23% podniosły się niewyobrażalnie, państwo zarządzan
        > e jest ewidentnie źle przez ludzi za to odpowiedzialnych, a w mediach tylko jak
        > iś adwokacina Dubieniecki, który powiedział dziennikarzowi 'odpierd*l się' a wp
        > ływu na gospodarkę kraju przecież nie ma i nigdy nie będzie miał żadnego.

dlatego jest bezsensowne odwracanie opinii publicznej osoba Dubienieckiego , nie sadzisz

PISs iak widzi wszedzie podstep, manipulacje ,
        a) taki sie urodzil
        b) wie o czym mowi ... z wlasnego doswiadczenia , doswiadczenia partii PISs

> Wytłumaczy mi ktoś o co tutaj chodzi?
        > Bo mnie się wydaję, że służby specjalne, działające w mediach chcą po prostu od
        > wrócić uwagę hołoty od rzeczywistych problemów i rzeczywistego, bardzo złego stanu >gospodarczego państwa po 4 latach rządów Tuska i PO.

sluzby specjalne ... dzialajace w mediach , hehehe
        sluzby specjalne dyktuja co ma pisac ulubione PISs dacze wydawnictwo ... Axel Springer :o

wytlumacz ... dlaczego siebie nazywasz hołota ....
      • Gość: rossdarty Re: O co tu chodzi? IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 19:00
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> VAT na pieczywo zmalał. Chciałbyś większy VAT na takie produkty?

Uważaj abyś z radości bąka nie puścił.
        Pocałuj za to Tuska w przedziałek.
        Zboże zdrożało, mąka, podniosły się koszty produkcji, transportu i w sumie cena produktu finalnego w sklepie.
        Ale Ryży VAT obniżył...

Do gp2300

O co chodzi? Po części sam odpowiedziałeś sobie.
        Wybory i mydlenie oczu, a najlepiej w oczy, aby szczypało i zmuszało do zamknięcia.
        Jako jeden z nielicznych, (jak widzę), przyznaję Ci rację.

Tak między nami:
        Czasem wydaje mi się, że można na tym pisaniu na forum dorobić.
        Tylko my mamy tak mało szczęścia i nikt nie chce zamawiać u nas pisania o szczęśliwości i radości życia w (k)raju który mianuje Tuska w przypadku przerżnięcia zbliżających się wyborów na Kadafiego.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: O co tu chodzi? 09.03.11, 08:09
          Nie jestem skory do całowania Tuska. W następnych wyborach zagłosuję na przyjaciela Rosjan czyli J. Kaczyńskiego, bo on to wszystko naprawi, obniży VATY, wprowadzi dodatek drożyźniany, będzie super bo on ma plan jak wyjść z kryzysu.
          • voxave Re: O co tu chodzi? 09.03.11, 08:30
            Obraza--mnie zawsze ciekawi,że te najlepsze plany maja ludzie którym nie udalo sie dojśc do wladzy
            • obraza.uczuc.religijnych Re: O co tu chodzi? 09.03.11, 10:28
              Pan Jarosław na pewno ma wspaniały plan. Ostatecznie przecież obniżył podatki oligarchom.
              • gp2300 Re: O co tu chodzi? 09.03.11, 13:46

> Pan Jarosław na pewno ma wspaniały plan. Ostatecznie przecież obniżył podatki o
                > ligarchom.

No widzisz jaki wstrętny ten Jarosław, że tak niesprawiedliwie obniżył podatki do dwóch progów na 18% i 32% a nie tak jak chciała tego Platforma idąc po władzę w 2005 roku, gdy obiecywała podatek liniowy 15%. Czytałem gdzieś wypowiedź Rostowskiego, że tegoroczna podwyżka VAT do 23% to oczywiście wina Jarosława bo 'obniżył podatki oligarchom'. Zastanawia mnie więc zatem - idąc konsekwentnie tropem myślenia Rostowskiego - dzisiaj wynosiłby VAT, gdyby banda nierobów z PO wygrała wybory w 2005? 50% VAT:)?
                • obraza.uczuc.religijnych Re: O co tu chodzi? 09.03.11, 14:43
                  Wiadomo że platfusy są na usługach oligarchów ale prezes Jarosław (człowiek niebywale uczciwy i prawdomówny) chyba nie, stąd dziwi mnie ta obniżka podatków dla oligarchów i pozostawienie biedaków na poziomie na jakim byli przez co teraz nie mogą kupić kilograma cukru bo zresztą Tusk im cukrownie pozamykał.
                  • gp2300 Re: O co tu chodzi? 09.03.11, 15:19

> Wiadomo że platfusy są na usługach oligarchów ale prezes Jarosław (człowiek nie
                    > bywale uczciwy i prawdomówny) chyba nie, stąd dziwi mnie ta obniżka podatków dl
                    > a oligarchów i pozostawienie biedaków na poziomie na jakim byli przez co teraz
                    > nie mogą kupić kilograma cukru bo zresztą Tusk im cukrownie pozamykał.

Twoja wiedza na temat podatków jest raczej marna, gdybym był Schetyną już dawno zwolniłbym cię z pracy, bo twoje propagandowe teksty może obalić pierwszy lepszy laik, i to po przeczytaniu notki w wikipedii.
                    Otóż informuję ciebie, że przed 2006 rokiem nie było waloryzacji podatku dochodowego PIT. Wszyscy płacili po 19% podatku. Dopiero wstrętne Kaczory wprowadziły progi podatkowe 18% i 32% w zależności od dochodów.
                    Wytłumacz mi teraz proszę, jak to się ma do tego co napisałeś o 'obniżaniu podatków oligarchom' :)?
                    • obraza.uczuc.religijnych Re: O co tu chodzi? 09.03.11, 15:27
                      Wy, apolityczni adwokaci którzy z konieczności zakładacie spółki z przestępcami, bo jest to wpisane w wasz zawód.
                      No popatrz jakie te Kaczory mądre, zawalczyli z podatkiem liniowym 19%.
                      • gp2300 Re: O co tu chodzi? 09.03.11, 15:40

> Wy, apolityczni adwokaci którzy z konieczności zakładacie spółki z przestępcami
                        > , bo jest to wpisane w wasz zawód.
                        > No popatrz jakie te Kaczory mądre, zawalczyli z podatkiem liniowym 19%.

Zadałem proste pytanie: jak nowelizacja ustawy o PIT z 2006 roku ustanowiona przez te wstrętne Kaczory, wprowadzająca progi podatkowe do 18% i 32% ma się do twojego marnego, propagandowego tekstu o obniżaniu przez te wstrętne Kaczory podatków oligarchom?
    • mg2005 Re: O co tu chodzi? 08.03.11, 19:08
      > Bo mnie się wydaję, że służby specjalne, działające w mediach chcą po prostu od
      > wrócić uwagę hołoty od rzeczywistych problemów

Służby i uczynni "obiektywni" dziennikarze...
      • obraza.uczuc.religijnych Re: O co tu chodzi? 09.03.11, 07:43
        Czyli Tomasz Sakiewicz
        • mg2005 Re: O co tu chodzi? 09.03.11, 09:49

> Czyli Tomasz Sakiewicz

To on rozkręcił tę sprawę ?
          • obraza.uczuc.religijnych Re: O co tu chodzi? 09.03.11, 10:27
            Nie, ale szefuje on służalczemu medium powiązanemu ze służbami specjalnymi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka