17.04.11, 23:09
byłaby dla was najbardziej fair:

IV rzeczpospolita
III rzeczpospolita
II rzeczpospolita
PRL
Kongresówka
Trojga narodów
Dwojga Nrodów
Wazów
itd ..
ciekawy jestem 3 zdań kazdego z was.
Obserwuj wątek
    • matylda1001 Re: która 17.04.11, 23:33
      Jagiellonów.
    • klosowski333 Re: która 17.04.11, 23:56
      III RP jest wypadkowa poprzedniczek. Patrzac na to obiektywnie jest Polską bezpieczna, stabilna, szybko sie rozwijajaca, o dobrych perspektywach i niemalym potencjale. Ma sporo wad i cale mnostwo zaszlosci i uwarunkowan, ale da sie tu godnie zyc i mozna ten kraj kochac, pod warunkiem, ze sie rozumie i akceptuje miejscowa specyfike.

• potwor_z_piccadilly Re: która 17.04.11, 23:58
      Skromny domek z widokiem na morze gdzieś na Cykladach.
      • ewa9717 Re: która 18.04.11, 07:44
        Potworze, chętnie bym zamieszkała w pobliżu, niekoniecznie w zasięgu wzroku ;)
        Seszele też niezłe...
    • ka_p_pa Osobiście? 18.04.11, 00:19
      Osobiście to miałem do czynienia z PRL i tą zwaną trzecią. Niektórzy mówili o jakieś drugiej i pół.
      • voxave Re: Osobiście? 18.04.11, 02:48
        Ja tam jestem zadowolona z tego co jest--wierze ze poradzimy sobie z zamieszaniem jakie jest bo w innych krajach tez maja niezle krejzi
        Za bardzo nie bedziemy wojować bo teraz jesteśmy w Uni i przejmujemy chcemy czy nie obyczaje prawne i spoleczne bardziej od nas rozwiniętych społeczności
        A świńskich cyckow nigdzie na świecie nie brakuję :)
    • tomek.54321 Re: która 18.04.11, 09:13
      "Uczciwa" ;]
    • piwi77 Re: która 18.04.11, 09:33
      Najbardziej fair będzie ta wchłonięta przez Unię Europejską. Początku tego jesteśmy już świadkami.
      • Gość: ka_p_pa Re: która IP: *.lukman.pl 18.04.11, 09:41
        piwi77 napisał:

> Najbardziej fair będzie ta wchłonięta przez Unię Europejską. Początku tego jest
        > eśmy już świadkami.

Zgadza się. Proces ma jednoznaczny kierunek- każda kolejna forma państwa zwiększa ilość obywateli wolnych i zadowolonych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka