Dodaj do ulubionych

Losowanie biletów

19.04.11, 10:57
Dziś ruszyło losowanie biletów na Euro 2012. Na wypadek, gdyby mi się udało wylosować - będę się powoli uczył turniejowych piosenek. :)

www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,9454791,Podreczny_spiewnik_polskich_kibicow_na_Euro_2012.html?bo=1
Obserwuj wątek
    • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 10:29
      i jak postępy w nauce?
      • king.james Re: Losowanie biletów 20.04.11, 10:31
        "Nic się nie stało, Polacy nic się nie stało" - tego się nauczyłem w pierwszej kolejności, bo się chyba najbardziej przyda. :P
        • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 10:32
          znaczy losowo się uczysz ;) a ja myslałam, że tak solidnie i wszystko
          • king.james Re: Losowanie biletów 20.04.11, 10:37
            "Nie ma nikt takiej nadziei jak ja".
            • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:03
              wprawdzie się na bilety nie zapisywałam (przy moim szczęściu to pewnie maszyna losująca by się zepsuła) ;) ale też mam nadzieję..
              • lupus76 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:06
                Jesteś przy nadziei? :D
                • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:23
                  ja jak King - nadzieje ciągle mam ;)
        • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:06
          "Mniej niż zero o o o " też polecam :)
          • king.james Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:16
            "To jest już koniec,
            nie ma już nic"
            • lupus76 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:19
              Pierwszy - o awans, drugi o wszystko, trzeci o honor. Jak zwykle :)
              • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:23
                Wątpię. Nie wywalczyliśmy udziału w eliminacjach i nie wdrożyliśmy masowego programu szkoleniowego jak Austria i Szwajcaria przed "swoimi" mistrzostwami. Wszystkie mecze będą o honorowego gola.
                • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:25
                  i nawet Orliki w niczym nie pomogą;) zrobiliśmy ostatnio takie badania na ten temat i szkoda że premier nie pływa bo mielibyśmy wtedy akcję "delfinki" z pożytkiem dla większości dzieci
                  • lupus76 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:30
                    Infrastruktury sportowej, to u nas w ogóle jest jak na lekarstwo. Dobrze, ze chociaż te orliki powstają, chociaż z drugiej strony - jakby powstawały według jednego projektu - ich koszt byłby nieporównywalnie niższy.
                    • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:37
                      farsa i kupa kasy w glebę - zajęcia nie wykorzystują ich, system dostępu jest masakryczny, obowiązek przerzucony znów na samorządy, dodatkowe koszty - jak się temu przyjrzeć to cel był szczytny ale wyszło jak zwykle no i znów w tym wszystkim zapominani że dzieci to dziewczynki i chłopcy - czyli znów coś tylko jedna grupa
                      tłumaczenie, że dziewczyny tez mogą grac w nogę - oki ale nikt nie organizuje im takich zajęć
                      • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:50
                        Dziewczyny nie tylko mogą ale nawet mają już regularne Mistrzostwa Świata :)
                        Kasy zaś musi iść dużo - rząd musi się móc pochwalić ile to wydał na kulturę fizyczną a szybciej się podpisuje papiery na jeden projekt niż kilkanaście.
                        • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:56
                          może jestem naiwna, może jestem idealistką ale sukcesem powinny być wyniki a nie kwoty wydanych pieniędzy,naszych pieniędzy bo wszyscy się na to składamy
                          • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:59
                            Też jestem takim idealistą, ale widocznie twórca Orlików uważa inaczej :)
                            • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:01
                              więc "twórcę" należy rozliczyć i wyciągnąć wnioski ;)
                              • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:04
                                Jak już wyciągniesz te wnioski negatywnie to na kogo pozytywnie postawisz? He he he...
                                • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:07
                                  " Panom już dziękujemy "
                                  • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:08
                                    Czyli wypadasz z targetu.
                                    • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:11
                                      dlaczego?
                                      • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:15
                                        Skoro "wszystkim dziękujesz" i na nikogo nie oddasz głosu to dla nich nie istniejesz.
                                        Jakby wprowadzić zasadę, że przy frekwencji mniejszej od 30% następuje natychmiastowe rozwiązanie wszystkich partii z dożywotnim zakazem dla ich przywódców tworzenia nowych - to by o Ciebie zabiegali. O nas :) A tak to mają takich marudnych idealistów w... statystyce.
                                        • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:17
                                          kochany napisałam PANOM - stawiam teraz na PANIE ;)
                                          • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:24
                                            O! To która partia ma panią za szefa teraz?!
                                            Bo chyba nie chodzi ci o Partię Kobiet, meteor poprzednich wyborów? :)
                                            • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:28
                                              a Ty mówisz o wyborze premiera - ja o parlamentarzystach
                                              a kto powiedział, że premierem ma być szef partii
                                              • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:33
                                                Parlamentarzystę obowiązuje dyscyplina partyjna. Czyli w praktyce wola szefa partii. Skoro skreślamy wszystkich szefów, skreślamy parlament.
                                                Oczywiście szef nie musi być premierem. Taki Marcinkiewicz na przykład. O, też kopał z dziećmi piłkę...
                                                • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:39
                                                  no i jak skończył ;)
                                                  i znów moja naiwność - bycie parlamentarzystą to funkcja służebna bo to służba dla Kraju i Narodu nie szafa partii
                                                  • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:43
                                                    A nie no oczywiście, można wejść z ramienia (o ile Partia zawczasu nie wyczuje zapędów idealistycznych) a potem wystąpić i być parlamentarzystą niezrzeszonym. O zerowym wpływie i tak... Oczywiście o ile nie jest się najpierw Osobistością o którą partie zabiegają, by sobie polepszyć wynik w okręgu, bo wtedy to ma się chociaż wpływ przez media :)
                                                  • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:52
                                                    Chciałem zauważyć, że odpisałem kilka minut temu ale post pojawia się i znika, i znika...
                                                  • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:56
                                                    zauważyłam.. znaczy gazetowa cenzura zaczyna działać ;)
                                                  • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:04
                                                    Zaraz tam cenzura. Ciepło się zrobiło i serwerki się gotują, pewnie oszczędzają na klimie :)
                                                  • lupus76 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:05
                                                    Serwerek gazetowy to będzie gazcypek? Produkt regionalny?
                                                  • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:08
                                                    no nie wiem.. a certyfikat jakości mają?
                                                  • lupus76 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:11
                                                    No tak. Pierwsza klasa beznadziei.
                                                  • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 14:46
                                                    Znowu się czepiacie? Tanio miało być. Działają przecież.

A serek gazetowy to może jest e-damski?
                          • lupus76 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:33
                            No to ja jestem jeszcze bardziej idealistyczny, bo oczekiwałbym nie wyników, tylko po prostu tego, żeby dzieciaki (i nie tylko!) mogły na tych obiektach pohasać. Z pożytkiem dla zdrowia - a tym samym - niższych kosztach (również społecznych) chorób (przede wszystkim cywilizacyjnych).
                            • king.james Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:35
                              Dokładnie. Wartością samą w sobie jest to, że dzieciaki mogą w normalnych warunkach sobie pobiegać i pograć. Wyniki sportowe za lat kilkanaście są sprawą szóstorzędną.
                              • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:04
                                Chłopcy ale ja się całą sobą z Wami zgadzam...
                      • king.james Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:05
                        > farsa i kupa kasy w glebę - zajęcia nie wykorzystują ich, system dostępu jest m
                        > asakryczny, obowiązek przerzucony znów na samorządy, dodatkowe koszty - jak się
                        > temu przyjrzeć to cel był szczytny ale wyszło jak zwykle no i znów w tym wszys
                        > tkim zapominani że dzieci to dziewczynki i chłopcy - czyli znów coś tylko jedna
                        > grupa

Mad - tak realistycznie - czy wyobrażasz sobie, by tym się zajmował rząd, a nie samorządy?
                      • lupus76 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:30
                        Nie tylko w nogę, Madzia. W hokeja na trawie, baseballa, rugby, czy co tam jeszcze. Tylko właśnie kwestia organizacji.
                        Wiesz, jak trudno jest wynająć halę w Katowicach i przyległościach, żeby sobie w nogę pograć?
                        W zasadzie wolna "od ręki " jest ta nowa na AWF-ie, ale tam jakichś masakrycznych pieniędzy żądają...
                        A rzeczy takie, jak Red Box jednak wypaliły, więc kwestia dopracowania i dogrania.
                    • king.james Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:03
                      > ociaż te orliki powstają, chociaż z drugiej strony - jakby powstawały według je
                      > dnego projektu - ich koszt byłby nieporównywalnie niższy.

A nie powstają? W założeniu przecież tak właśnie miało być.
                      Gminy mogły co prawda sobie korygować pewne elementy, ale miały to robić na własny koszt.
                      • lupus76 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:40
                        Nie. To jest każdorazowo wybór innego projektu. Tu właśnie jest marnotrawstwo grosza publicznego.
                        Powinny być 2-3 projekty na opracowane na szczeblu centralnym (tak, żeby można je było dostosować do różnych warunków terenowych, geologicznych i finansowych), a przez gminy tylko wykonywane (przy pozyskaniu jakiegoś procentu dotacji).
                        Ale pewnie jest jakiś durny przepis, który takie działanie uniemożliwia.
                        • king.james Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:43
                          No to rzeczywiście dupa.
                  • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:48
                    Premier może pływa ale jedna przebrzmiała Jędrzejczak to nie to samo co zamiłowanie Polaków do piłki kopanej.
                    • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:50
                      a przynajmniej ta przebrzmiała ma na swoim koncie jakieś sukcesy w przeciwieństwie do tych kopiących - jest jeszcze Paweł Korzeniowski
                      • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:58
                        Co z tego dla popularności Prezesa Rady?...
                        • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:02
                          ano nic... niestety
                          • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:07
                            Ależ wszystko. Mistrzyni trenowała na basenie przed zajęciami studentów, inna rzucała młotem pod mostem ale co to kogo; przecież Polacy kochają piłkę i kochany Donek też kocha haratnąć w gałę :) i zbudował Orliki, no...
                            • king.james Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:18
                              I bardzo dobrze, że Orliki powstały. Nie chodzi tu o sporty narodowe, o zamiłowaniach Tuska czy w ogóle Polaków do jakiegokolwiek sportu. Wystarczy spojrzeć na to, że wreszcie dzieciaki mogą ćwiczyć w dobrych i bezpiecznych warunkach. Większość orlików jest oblegana. Jeśli któreś nie są, to wina zarządcy i jakichś chorych regulaminów dostępu. Ewidentnie jednak mają powodzenie.
                              Poza tym, tyle się przez całe lata biadoliło o tym, że sport u nas leży przez brak podstawowej infrastruktury dla dzieciaków. Teraz, kiedy powstaje, jest inne biadolenie i to z byle powodu, aby tylko pobiadolić; naprawdę żaden z usłyszanych przeze mnie (tudzież przeczytanych) argumentów nie można uznać za sensowny. Koszt powstania jest względnie niski. Wbrew pozorom, nie służą one jedynie do grania w piłkę nożną. Jasne, że fajnie by było, gdyby powstało także więcej pływalni i odpowiedników Orlików dla sportów lekkoatletycznych, ale bądźmy realistami i cieszmy się tym, co jest.
                              • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:22
                                Ależ nikt nie narzeka na Orliki, że są. Tak samo jak nikt nie narzeka na te drogi, co są...
                                • king.james Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:38
                                  Nieprawda, narzekających na istniejące drogi jest więcej niż na Orliki.

Tak się zastanawiam, gdyby tak wybudować już wszystko, co się tylko ludziom zamarzy i utrzymać dyscyplinę budżetową, zapewnić niskie bezrobocie, to na co by ludzie narzekali? Niektórzy straciliby chyba sens życia.
                                  • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:46
                                    Na drogi wybudowane przez ten rząd, oczywiście nie dopisałem.

Nie podoba mi się ta retoryka. Ludzie mają prawo do krytyki a nie bycia nieopisanie szczęśliwym z jakichś tam boisk i kilku kilometrów autostrady; że sam tej retoryki użyję.
                                    • king.james Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:04
                                      No to skoro nie dopisałeś, to nie dziw się, że odpisałem tylko na to, co napisałeś.;)

Z powodu dróg też nie jestem zadowolony, ale też jestem realistą - zauważam realia finansowe państwa, ociąganie się przez lata z ustawodawstwem (wywłaszczenia gruntów) i widzę w całym kraju budowy. Oczywiście nawet po zakończeniu już rozpoczętych odcinków, sieć dobrych dróg będzie niewystarczająca, ale widać postęp w stosunku chociaż do tego, co było 10 lat temu. A w stosunku do tego, co było 20 lat temu, to w ogóle nie ma o czym gadać.

W kwestii Orlików to sorry, ale ja to odbieram jako typowe narzekactwo wpisujące się w tony "rząd to, rząd tamto". Nie ma ich - źle, są - źle, bo drogie i źle wykorzystywane, a poza tym skoro są, to dlaczego nie ma innego rodzaju obiektów sportowych. I oczywiście wina rządu, bo gmina sobie zażyczy innych, droższych materiałów, to "winę za to ponosi Tusk".

Owszem, możesz używać dowolnego rodzaju retoryki. Nie zmieni to faktu, że niektórym ludziom nie można dogodzić. :)
                                      • lupus76 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:10
                                        Z drogami nie ruszymy, dopóki:
                                        1. Nie zmieni się ustawa o zamówieniach publicznych
                                        2. Nie usprawni się sądownictwo w zakresie powództwa cywilnego żeby proces trwał nie dłużej, niż 500 dni.
                                        3. ktoś nie wpadnie na pomysł realnego szacowania wartości wywłaszczonych (tzn. nie tylko wartość gruntu + tego, co na nim, tylko możliwość realnego odtworzenia stanu posiadania bez uszczerbku dla wywłaszczanego)
                              • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:25
                                po pierwsze nie jest niski koszt
                                fajnie ze są i to nie ulega wątpliwości
                                ale do jasnej cholery zapominamy ze nie samych CHŁOPCÓW mamy w tym kraju
                                ja jako matka dziewczynki chciałbym by też miała możliwości uprawiania sportu w bezpiecznym obiekcie
                                • king.james Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:33
                                  Niski koszt a względnie niski koszt to różnica. Nie wiem, czy jakby samorządy budowały same wg własnego widzimisię, to by wyszło w sumie taniej. Wątpię.

Co do organizowania zajęć dla dziewczyn, to szkoda gadać. "Nikt im nie organizuje takich zajęć"? To się muszą zebrać do kupy i pójść sobie zaklepać termin i grać. I z tym do zarządcy obiektu, a nie do rządu. Przecież nikt nie będzie chodził po osiedlu robić łapanki na dziewczyny, żeby je zawieźć na Orlika w celu odtrąbienia sukcesu propagandowego - "o, dziewczynki też grają".
                                  • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:47
                                    King ja o chlebie Ty o niebie...
                                    Orliki w założeniach miały być też przystosowane dla dziewcząt - nie są - bo w ramach oszczędności nie zrobiono np szatni czy wc bo przecież dziewczyny nie grają w piłkę - kolejny mit
                                    • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:51
                                      Widzisz jaka jesteś marudna czepialska? Najpierw ci było za drogo a teraz oszczędności niedobre. Weź tam kobieto idź coś upichć na święta .)
                                      • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:55
                                        typowy facet - jak brakło argumentów to babę do kuchni ;)
                                        ale tu też mam problem bo nie mogę się zdecydować co zrobić na obiad ;)
                                        • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:58
                                          Pokieruję tobą, w końcu od tego nas macie: bitki wołowe z sosikiem, ziemniaczki, koperek, maślanka.
                                          • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:02
                                            stawiałam na pstrąga z rusztu w ziołach, ziemniaczki i jakąś surówkę...
                                            a na poniedziałek cannelloni część ze szpinakiem cześć z mięskiem w sosie beszamelowym ;)
                                          • lupus76 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:14
                                            Z maślanką dałeś czadu! Niemal dosłownie. To się skończy płynną niestrawnością :D
                                            • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 14:48
                                              Nic nie będzie, ja mam żołądek z drewna.
                                    • king.james Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:55
                                      A to oszczędność (i decyzja) rządu czy samorządów?
                                      • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:57
                                        a do nich nie dotarłam jeszcze ale jak dotrę to dam znać ;)
                                        • king.james Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:06
                                          No właśnie, bo masa przeróbek w stosunku do projektu przedstawionego przez rząd była dziełem samorządów. Nie wiem, czy w przypadku szatni też tak było, ale jeśli tak, to może lepiej nie wylewać hurtem pomyj na rząd, tylko przejść się do wójta gminy Bycza Wólka, burmistrza Pierdziewa i innych włodarzy i to im to wygarnąć. ;)
                                          • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:12
                                            sorry ale projekt był rządowy i powinien ktoś za to odpowiadać
                                            jeśli ja dostaję w pracy projekt do zrealizowania - to go robię, odpowiadam, jestem rozliczona i albo premia albo po premii ;) nie wiedzę powodu żeby tak nie rozliczać "rządzących"
                                            • lupus76 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:17
                                              No to teraz pomyśl, że projekt przygotowałaś, ale ktoś z boku mówi: to nie tak, tu trzeba zmienić, to przyciąć, tu rozszerzyć i wychodzi coś różnego od pierwowzoru. Czy na pewno Ty ponosisz odpowiedzialność?
                                            • king.james Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:19
                                              Rządowa była inicjatywa, zaś sam projekt nie jest tylko rządowy, tylko wespół-zespół rządu, województwa (Urząd Marszałkowski) oraz gminy. Jeśli gmina coś zmienia, to z jakiej paki ma odpowiadać za to rząd? A czego niby nie marszałek?
                                    • lupus76 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:04
                                      Te szatnie są dla chłopców, czy po prostu koedukacyjne?
                                      • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:07
                                        Lupi błagam nie dobijaj mnie.. koedukacyjne szatnie? dla nastolatków
                                        • lupus76 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:13
                                          Zakładam, że dziewczyny i chłopcy nie są tam w tym samym czasie, tak?
                                          Czyli chyba się da.
                                          PS Na stadionie śląskim też nie ma szatni rozróżnionej dla chłopców i dziewczynek.
                                          Jest szatnia polskiej reprezentacji, szatnia gości i szatnie dla sędziów.
                                          • madalenka25 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:19
                                            a byłeś na Śląskim na meczu kiedy grały kobiety? a grały kiedyś?
                                            • lupus76 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:25
                                              Owszem, grały :)
                                              Z tym, ze nie jestem aż takim masochistą, by patrzeć na kobiecy futbol :)
                      • lupus76 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:45
                        Polska reprezentacja w piłkę kopaną też była mistrzem (1972) i wicemistrzem (1976) olimpijskim :)
                        Ze sportów zespołowych, to chyba tylko w hokeja na lodzie nie mieliśmy nigdy żadnego sukcesu :)
                        • king.james Re: Losowanie biletów 20.04.11, 12:56
                          I w curlingu.:D
                          • lupus76 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 13:01
                            No, w pelocie chyba też nie było osiągnięć.
                            Mea culpa - miałem na myśli te bardziej mainstreamowe dyscypliny :)
            • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:21
              > "To jest już koniec,
              > nie ma już nic"

No coś Ty - PZPN wiecznie żywy.
              "Mniej niż zerooooo"
              • king.james Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:30
                Chodzi mi o obecność Polaków na turnieju - po 2. meczu już wiadomo będzie, że odpadniemy, a po 3. meczu w Polaków zostaną tylko kibice, Podolski i Klose.
                • lupus76 Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:31
                  Koscielnego też bym tak od razu nie skreślał :)
                • drzazga.wyobrazni Re: Losowanie biletów 20.04.11, 11:52
                  A mnie chodzi o to, że to, iż reprezentacja PZPNu dostanie sromotne lanie wiadomo już teraz, niestety.
    • drzazga.wyobrazni Pojawiam się i znikam 20.04.11, 12:53
      Piosenka dla naszych napastników w polu karnym rywali.
      • madalenka25 Re: Pojawiam się i znikam 20.04.11, 12:59
        chusteczki poproszę ;) oplułam kawą monitor

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka