Dodaj do ulubionych

Lubie Anję Orthodox

08.08.11, 11:45
wokalistkę zespołu muzycznego Closterkeller wykonujacego muzyke rock and roll.
Aby było śmiesznie nie jestem fanem ich utworow.Po prostu lubię i podziwm Anję.
Tekst linka
Lubie jej sposób ubierania sie jest taka ekcsentryczna a ja lubie ludzi oryginalnych.Tak naprawde to poprawnośc i sztampa zabija nasze dusze-----przestajemy byc kreatywni.
Zadne spoleczeństwo nie obejdzie sie bez muzyki----chocby to było stukanie patyczkiem o patyczek.
Obserwuj wątek
    • klosowski333 Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 12:04
      Anja byla przyjaciolka Tomka Beksinskiego dlatego czesto moglismy w Trojce uslyszec kawalki Closterkeller. Muzycznie zespol prezentowal sie niezle, natomiast wokal Ani zawsze pozostawial wiele do zyczenia. Z drugiej strony byla dusza zespolu i sama bez watpienia byla osoba nietuzinkowa. To co niektorzy odbierali jako poze sceniczna i kreacje artystyczna bylo odzwierciedleniem jej prawdziwej, autentycznej osobowosci. Zawsze byla kobieta charyzmatyczna, oryginalna i mowiac kolokwialnie - odjechana. Muzyka dala jej mozliwosc uwolnienia tych emocji, wrazliwosci i kreatywnosci artystycznej poprzez rockowa, gotycka ekspresje.

Anja byla jedyna polska wokalistka, ktorą tolerowala najpiekniejsza kobieta na swiecie.
      • no.nie.mogiem Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 13:06
        > Anja byla jedyna polska wokalistka, ktorą tolerowala najpiekniejsza kobieta na
        > swiecie.
        Doda?
      • voxave Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 13:07
        Klosiu---ja bardzo, ale to bardzo ja lubie---słucham jej wywiadow z przyjemnościa bo jak napisalam lubie ludzi odlotowych
        Tomka Berksińskiego tez lubilam bo mi przetłumaczyl fajne rzeczy ktore lubie do dzisiaj.
        • klosowski333 Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 14:02
          Nie klam, Voxave. Gdy wklejalem tu progresywna muze twierdzilas, ze spotkalas sie z nia pierwszy raz w zyciu. Tomek Beksinski poza tym, ze promowal w Polsce rock gotycki i new romantic, to byl tez jednym z glownych oredownikow propagowania rocka progresywnego i rocka alternatywnego, obok Kosinskich i Piotra Kaczkowskiego. Muzyka takich kapel i projektow jak King Crimson, Eloy, ELP, Legendary Pink Dots, Pink Floyd, Camel, Yes, oryginalny Genesis, Jethro Tull, Uriah Heep, This Mortal Coil, Cocteau Twins, Dead Can Dance, Clan of Xymox, Lacrimosa, Swans, Bauhaus, Joy Division
          i tak dalej
          i tak dalej
          leciala nieustannie. Zatem jezeli sluchalas audycji Beksy nie moglas po latach stwierdzic, ze muza, ktora ja tu czesto zapodaje jest dla Ciebie czyms nieznanym.

• voxave Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 14:05
            Kloss-----ty mnie nie wkufiaj----napisalam o Anji jako o czlowieku ze ja lubię a muza jej mnie nie obchodzi---przeczytaj mój pierwszy zalozycielski post.
            • klosowski333 Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 14:19
              To Ty mnie nie wku...aj. Nie lubie ludzi klamiacych badz konfabulujacych sobie. Napisalas
              Tomka Berksińskiego tez lubilam bo mi przetłumaczyl fajne rzeczy ktore lubie do dzisiaj.
              i do tego zdania sie odnosze.
              Nie moglas znac dzialalnosci Beksy skoro nie znalas muzy, ktora propagowal w swoich audycjach i feletonach dla Tylko Rock.
              Facet mial fantastyczny warsztat jezykowy, audycje zas byly rezyserowane, mialy swoj uprzedni scenariusz, nie byly spontaniczne, ale muza, ktora tam leciala byla science-fiction, po prostu fantastyczna. Beksa tlumaczyl tez Bondy, Monty Pythony, ktore kocham, mial tez bzika na punkcie horrorow, zwlaszcza z podgatunku zwanego splatterpunk. Lubil kicz, ale jednoczesnie docenial artyzm i nie ma w tym zadnej sprzecznosci. Przed samobojcza smiercia oznajmil, ze warto bylo zyc, by uslyszec takie kawalki jak Echoes czy Epitaph. Byl bez watpienia postacia wyjatkowa, zreszta podobnie jak jego ojciec.

• Gość: kalka Re: Lubie Anję Orthodox IP: *.as13285.net 08.08.11, 14:27
                co ma do rzeczy kogo lubicie/ nie lubicie, - vox , klos?

• voxave Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 15:05
                  Kalka---do rzeczy ma to jak spoleczeństwo postrzega pewne postawy zyciowe i sie nimi cieszy a byc może bierze tez z nich przyklad.
                  Ktos nas caly czas wychowuje cos nam sie podoba i podążamy jego ścieżka---a to może zmienić nam świat.
                  Zmiana naszych zachowań rzutuje na innych członkow spoleczeństwa ----a to juz może zmieniac pozostałych członkow.

• klosowski333 Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 15:07
                    Byloby milo, gdybys biorac za przyklad ludzi przyzwoitych wyzbyla sie swojej ksenofobii, bo ona Ciebie kompromituje.

Ksenofobia jest zjawiskiem niezmiernie groznym, konfliktogennym, a znajac troche historie wiemy tez, ze doprowadzajacym w konsekwencji do najwiekszych zbrodni.
                    • voxave Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 15:23
                      Kloss----a co tu do Anji ma ksenofobia-----ty sie pozbądź swoich natręctw a bedziesz fajnym kompanem do rozmowy. :
                • 33qq Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 17:19
                  Gość portalu: kalka napisał(a):

> co ma do rzeczy kogo lubicie/ nie lubicie, - vox , klos?

Jak to co, znawcy w ten sposób o muzyce prawią

;)
                  • Gość: kalka Re: Lubie Anję Orthodox IP: *.as13285.net 08.08.11, 17:31
                    biorac pod uwage rodzaj muzyki ( gothic) to chyba oprawcy.
                    bo bywa tak , ze kat i oprawca nawet jesli zeni to bywa, ze "ma jaja")
                    i wlasnie takie znaczenie w ymion (od Marii) wyciagnac chcialam.
                    • 33qq Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 17:34
                      Z drugiej strony po zwróceniu uwagi, że to wącior dla trollodytów wypada po prostu na pięcie i lekkie pierdnięcie pozostałym
                      • Gość: kalka Re: Lubie Anję Orthodox IP: *.as13285.net 08.08.11, 17:39
                        :) no widzisz jak dobrze ,ze masz longlpeya, czyczy:)
                        zawsze smuga pozostanie dluzsza ( cienia)
                        • 33qq Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 18:03
                          to nie odtwarzacz tylko dieta, nie jestem wege, po soi byłbym lepszy
                          • Gość: kalka Re: Lubie Anję Orthodox IP: *.as13285.net 08.08.11, 18:31
                            heh:)
                            nie, to nie skladnik czy rodzaj diety powoduje, ze -raz- moze byc grochem troche, a innym prochem wsoje.

• voxave Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 15:00
                Kloss-=---Tomka lubie i lubilam-----nie interesuje mnie muzyka Closterkeler, tak mialo być.
                Tomek poprzez audycje i filmy otworzyl mi świat specyficznego angielskiego humoru który mnie cieszy do dzisiaj---w jakis sposób wpłynął na mój rozwój.
                Niedomówienie powstało i tyle. :)
                Nie zaczynaj tekstu do nikogo od słow--klamiesz, bo odbiorca sie najeży a ja nic nie sklamalam.
                • klosowski333 Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 15:04
                  Powtorze jasno i czytelnie: Beksinski propagowal ambitna muzyke rockowa. Ty, gdy ja ją tu zamieszczalem poprzez linki, twierdzilas, ze stykasz sie z nia po raz pierwszy. Innymi slowy dzialalnosc Beksinskiego rowniez musiala byc Tobie kompletnie nieznana.
                  • voxave Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 15:06
                    Kloss----gooowno prawda ty nie wiesz lepiej niz ja co ja wiem i lubie.:)
                    • klosowski333 Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 15:10
                      Gdy - dla przykladu - ktos twierdzi, ze lubi Alberta Einsteina za jego odlotowe punkrockowe kompozycje to moge wysnuc przypuszczenie, ze nie ma o zyciu TEGO Alberta Einsteina zielonego pojecia. Dobrze prawie?
                      • voxave Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 15:25
                        Kloss----jak mowie ze lubie mięsko z kaczki to nie musze lubic calego drobiu---czy to jest jasne :)
                        • klosowski333 Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 15:56
                          Voxave, zaczynasz mnie draznic. Nie masz pojecia kim byl Tomek Beksinski i czym sie zajmowal, oraz co propagowal, ale mimo to twierdzisz, ze cokolwiek o dzialalnosci tego czlowieka wiesz. To tak jakbys twierdzila, ze mieso z indyka to niezla wolowina. Po prostu jedna wielka zenada. Obrazasz pamiec o Tomku Beksinskim, to jest wysoce nieetyczne.

• voxave Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 15:59
                            KLoss-----o Tomku wie wiele ludzi i co z tego ? zabronisz komuś---kazdy wie troche a ty więcej i masz fart. :)
                          • black-emissary Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 22:09
                            Ależ się spinasz...
                            Być może rozmówca znał Beksińskiego wyłącznie z jego działalności pozamuzycznej i za nią ją cenił? Niemożliwe? Heretyckie?
                            • klosowski334 Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 23:30
                              Beksinski znany jest z tego z czego jest znany ;) chyba, ze Vox znala go osobiscie od zupelnie innej strony :D Jezeli zas chodzi o jego dzialalnosc publiczna to po pierwsze muzyka, po drugie Monty Python, po trzecie filmowe Bondy, po czwarte horrory, po piate swietnie napisane feletiony (z tym, ze tez glownie poswiecone muzyce). Byl tylko czlowiekiem, mial swoje wady, ale byl czlowiekiem nieprzecietnie inteligentnym, zdolnym, emocjonalnie slabym, zakreconym, wiecznie nieszczesliwym, ambitnym, poszukujacym i zmeczonym. Byl jedna z legend Trojki, dorobil sie swoich fanow, do teraz istnieja strony poswiecone jego dzialalnosci, mozna znalezc w necie archiwalne nagrania jego audycji, jak rowniez jego stare teksty z Tylko Rock. No i te wszystkie Bondy z jego tlumaczeniem, przede wszystkim Monty Pythony, niewielu ludzi w Polsce moze pochwalic sie podobnym dorobkiem. A noce z Trojka, z jego precyzyjnie wyrezyserowanymi audycjami, z ta cholernie cudowna muzyka, to jest cos czego sie nigdy nie zapomni. Wspolksztaltowal gusta muzyczne wielu mlodych Polakow, ktorzy zamiast sluchac niezobowiazujaco plastiku odkrywali, ze muzyka moze dostarczac takich wrazen, o jakich im sie wczesniej nie snilo.
                • Gość: kalka Re: Lubie Anję Orthodox IP: *.as13285.net 08.08.11, 15:11
                  no wiec co ma do rzeczy kogo lubisz, Regino?

bo chcialabym wiedziec czy wiesz dlaczego z ryjka (oszo) przechodza na kyjka o(x)
                  tak dla uporzadkowania wiedzy, chcialabym wiedziec.
                  :)
                  • voxave Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 15:28
                    Kaleczko---ma do rzeczy kogo lubię bo to okresla moj gust i moje preferencje---lubie ludzi ciekawych nietuzinkowych prawie wariatow bo z nimi sie nie nudzę---zawsze mnie czyś zaskakuja
                    Równoczesnie określa to moje pole na jakim moge zawierac trwale przyjaźnie i pole porozumienia miedzy dwoma osobnikami.
                    • Gość: kalka Re: Lubie Anję Orthodox IP: *.as13285.net 08.08.11, 16:00
                      bardzo sie ciesze, ze lubisz ludzi w ogole.
                      chcialam tylko prosic Cie bys napisala, dlaczego,dla fspoleczenstwo,znaczenie ma fakt , ze lubisz Anje ortodox.
                      i nie chodzi o to, bys pisala to co wszyscy wiemy, ze jest inna od innych i ze przy okazji kolegium klos zaspokoi sie w dwuznacznej krytyce kogo podpadnie, tylko uzasadnij po co u licha, wypuszczasz kolejny watek (nasladujacy tocka w tocke).....oszoloma....
                      i dlaczego powinnismy to. znosic
                      • voxave Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 16:08
                        Kalka ---daje przyklad ciekawych ludzi w spoleczeństwie---dlaczego na forum--staram sie aby forum nie było monotematyczne i aby było w ruchu---i tak sie dzieje.
                        Przelecialam po forach i wszedzie marazm i degrengolada---na naszym tak byc nie może.
                        Napisz tez jakis watek nie watpie ze bedzie ciekawy---zamiast zrzędzić.
                        Zobacz juz mamy ciekawe wypowiedzi na forum.
                        Nie musisz niczego znosic---jak palasz niechecia do mnie to jak zobaczysz mój nick --nie pisz i tyle.
                        • Gość: kalka Re: Lubie Anję Orthodox IP: *.as13285.net 08.08.11, 16:19
                          to nie jest odpowiedz Mario.
                          :) chcialam wiedziec czy zdajesz sobie sprawe, ze zaczynasz stosowac metode na oszo, a pisac tak jak ci podrzuca klos.

bo argument z < nie musisz niczego- nie pisz oraz palasz, sprowadza interlokutora do roli wroga i jest wlasnie z ramoty o kpt klosie ( bodajze odc. koncowy- drugiej serii pt. gruppenfhr volf ;)
                          • voxave Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 16:31
                            Kalka---odpowiem ci z szacunku---pisze bo chce--nie ma to nic wspólnego z Oszołomem-----nie pisze tak jak on-----fory powiadasz dla Klosa,uciszam go ale nich gośc pisze ja nic nie mam przeciwko---.czasami coś fajnego napisze jest oryginalem nie krylam tego nigdy--nie wiem czy zauważylaś ale ja każdemu daje fory......wszyscy razem stanowimy multi-kulti tego forum :)
                            • Gość: kalka Re: Lubie Anję Orthodox IP: *.as13285.net 08.08.11, 16:47
                              za calym szacunkiem, ale nie. z moich obserwacji wynika, ze nie stanowimy multi kulti. jestesmy za to sztucznie pozowani, jedynym znanym tu sposobem, na multi-kulti.
                              warto bys to wiedziala:) pozdro i niegniewajze sie
                              kajak
                              • voxave Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 16:52
                                Kalka ---ja ci przypomne jakie o tobie zdanie maja inni ludzie to co mowisz o mnie dotyczy ciebie ------czyli projekcja--jestes zazdrosna--i to jest smieszne
                                Pisac na tym forum przestane jak mi Admini zakażą i tyle w temacie,kobieto :)
                                • klosowski333 Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 16:55
                                  To tez zle o Tobie swiadczy, Vox, ze traktujesz tak zaburzona osobe jak Kaalka powaznie. Nikt jej tutaj nie traktuje serio, w zasadzie Ty jedyna jej regularnie odpisujesz, na kazdy jej irracjonalny post. Jestes nie mniej zagubiona i zaklamana jak ona.
                                • Gość: kalka Re: Lubie Anję Orthodox IP: *.as13285.net 08.08.11, 17:06
                                  dobrze, napisz.
                                  jesli moglabym ,w zwiazku z zapowiedziana grozba wyrazic ostatnia wole ( prosba skazanca) poprosilabym o odpowiedz dlaczego pogrozilas mi (wyrazeniem voxpopuli?) i jaki ten wyrok, ma miec znaczenie dla fspoleczenstwo.
                                  dzieki z gory.
                                  :)
                                  • voxave Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 17:10
                                    Kalka--ani ty ani Kloss----nie jestescie warci mojego żadnego słowa---jesteście kretaczami manipulatorami,cos z wami jest nie tak---nie bede sie juz gimnastykowac aby was zrozumiec i wasze motywy dzialania ---żegnam :0 powodzenia życzę.
                                    • 33qq Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 22:16
                                      A ja się tak tylko zastanawiam, kiedy się znowu dasz wciągnąć w "dyskusję" :D
                                      Imponuje ci co, pseudointelektualność tego bełkotu czy lubisz jak cię obrażają?
                            • klosowski333 Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 16:53
                              Vox, nie masz potecjalu by mnie uciszac. Coraz czesciej piszesz brednie i klamstwa, czesto uciekasz w populizm. Tym mozesz uciszac swojego kota, nikogo wiecej.
                              • voxave Re: Lubie Anję Orthodox 08.08.11, 17:06
                                Jestescie siebie warci obydwoje-----powodzenia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka