Dodaj do ulubionych

GMO a aborcja

24.08.11, 14:08
te rzeczy ze soba nie maja absolutnie ze soba nic wspólnego niemniej, chodzi mi tu o podejscie do tych spraw. W TOK FM p Laszuk dyskutowała dzis o wecie Komorowskiego w sprawie GMO. Była dyskusja miedzy zwolennikami a przeciwnikami GMO. Zwolennicy argumentowal ze GMO jest już obecne w Polsce. Przeciwnicy argumentują że jesli tak jest to głoszący to profesorowie mają obowiazek zgłosic to do organów scigania bo to jest wg prawa nielegalne, przestepstwo a przynajmniej wykroczenie. p Laszuk ten argument wzieła pod uwagę. Szkoda że pani Laszuk nie jest tu konekwentna i przy temacie aborcji juz taka konsekwentna nie jest. Wie o podziemu aborcyjnym ale na policje tego nie zgłosi, tym samym przyczynia sie do popełniania czynów przez prawo zabronionych. Oto moralnośc leackich publicystów i moralistów. Jak coś godzi w nasze pooglądy to lepiej tego nie tykac.. typowa lewacka hipokryzja. Moje stanowisko jest takie ze i w przypadku GMO i aborcji trzeba donieś c na policje jesli się wie że ktos tu w tych przypadkach łamie prawo i koniec kropka!
Obserwuj wątek
    • bling.bling Re: GMO a aborcja 24.08.11, 14:14
      donieś na siebie. Codziennie zajadasz GMO
      • oszolom-z-radia-maryja Re: GMO a aborcja 24.08.11, 14:15
        w jakiej postaci? ja nic wie wiem . Ufam etykietom na produktach
        • bling.bling Re: GMO a aborcja 24.08.11, 14:19
          Niemal wszystkie produkty żywnościowe współcześnie dostępne są produkowane z organizmów modyfikowanych genetycznie
    • Gość: balbina Re: GMO a aborcja IP: *.bayern.de 24.08.11, 14:22
      oszolom-z-radia-maryja napisał:

Wie o podziemu aborcyjnym ale na policje tego nie zgłosi

A ty od niej nie lepszy, bo przecież też o podziemiu aborcyjnym wiesz, a organom nie zgłaszasz. No chyba, że udajesz, że o podziemiu dowiedziałeś się dzisiaj.
      • strikemaster Re: GMO a aborcja 24.08.11, 14:23
        Oszoł o podziemiu jeszcze nie wie.
      • mg2005 Re: GMO a aborcja 24.08.11, 21:27
        > przecież też o podziemiu aborcyjnym wiesz

Zapewne wie od feministek,które ukrywają przestępców...
      • oszolom-z-radia-maryja Re: GMO a aborcja 25.08.11, 11:49
        wiem tylko tyle ze istnieje ale nie wiem kto konkretnie w nim działa a tu trzeba konkretów
        • Gość: balbina Re: GMO a aborcja IP: *.bayern.de 26.08.11, 11:24

wiem tylko tyle ze istnieje ale nie wiem kto konkretnie w nim działa a tu trzeba konkretów

O konkrety się nie martw, idź zamelduj organom co wiesz, a one już wyciągną z ciebie, skąd to wiesz, od kogo, jak się nazywa, co was łączy, od kiedy i tak dalej, po sznurku do kłębka. Chyba, że ci nie zależy na ściganiu tego przestępstwa.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: GMO a aborcja 26.08.11, 12:17
            przed sądem trzeba konkretów a nie ogólników
            • Gość: balbina Re: GMO a aborcja IP: *.bayern.de 26.08.11, 12:21
              A co, nie znasz nikogo, rodzina, znajomi, co dokonali aborcji w podziemiu? Nawet jak ci się wydaje, że nie znasz, to śledczy pomogą ci sobie przypomnieć. Zgłoś się, chyba nie chcesz pozostać bezczynny, gdy tak powszechnie łamane są prawa do zycia?
              • oszolom-z-radia-maryja Re: GMO a aborcja 26.08.11, 12:30
                nie znam nikogo takiego, nawet w plotkach ten temat nie wystepuje. A skoro nie ma go nawet w plotkach tzn ze tego problemu nie ma. Podziemie aborcyjne to mit kreowany przez lewków. Ono owszem jest ale nie w takiej skali jak oni to podają. faktyczny poziom aborcyjnego podziemia wynosi cos na jakies kilkanascie tys przypadków rocznie. Skąd taki wniosek? ano w latach 1996-97 ustawa antyaborcyjna została złagodzona i w tym to okresie dokonano legalnie z ok 5 do 7 tys aborcji. Potem trybunał konstytucyjny nowelizację te cofnął
                • Gość: balbina Re: GMO a aborcja IP: *.bayern.de 26.08.11, 12:38
                  I ty tak spokojnie o tym piszesz? Te kilkanascie tysięcy, jak to nazywasz przypadków, a w istocie kilkanascie tysięcy wymordowanych niewinnych, ciebie nie przeraża? Byle, żeby ciebie, twojej rodziny i twoich znajomych nie dotyczyło? Trudno o większy relatywizm w podejściu do wartości nadrzędnej, życia ludzkiego, od pierwszego początku, aż do ostatniego końca.
                  • oszolom-z-radia-maryja Re: GMO a aborcja 29.08.11, 10:04
                    alez oczywiscie ze przeraża dlatego dąże do całkowitego zakazu tego procederu
                    • paco_lopez Re: GMO a aborcja 29.08.11, 16:12
                      czyli co, jakbys wiedział, ze ktoś tego dokonał to bys na niego doniósł ?
                      • oszolom-z-radia-maryja Re: GMO a aborcja 30.08.11, 10:40
                        oczywiscie ze tak! to obywatelski obowiązek. nie doniesiesz to współuczestniczysz w przestepstwie
                        • paco_lopez Re: GMO a aborcja 30.08.11, 12:07
                          z twoim mentalem ludzie zostawali ubekami, volksteutchami, czekistami itp. w domu bardzo porzadny człowiek, grzeczny i uczynny, a poza domem menda i kapuś. a jakby twój sasiad przemycał fajki z białorusi do holonadii, to co bys zdrobił ?
                          • atramentowa7 Re: GMO a aborcja 30.08.11, 12:34
                            Jestem zdecydowanie przeciwko GMO, na modfikowanych nasionach zarabiają tylko wielkie koncerny, a reszta tylko na tym cierpi.
    • mg2005 Re: GMO a aborcja 24.08.11, 21:29

Wie o p
      > odziemu aborcyjnym ale na policje tego nie zgłosi, tym samym przyczynia sie do
      > popełniania czynów przez prawo zabronionych. Oto moralnośc leackich publicystów
      > i moralistów. Jak coś godzi w nasze pooglądy to lepiej tego nie tykac.. typowa
      > lewacka hipokryzja. Moje stanowisko jest takie ze i w przypadku GMO i aborcji
      > trzeba donieś c na policje jesli się wie że ktos tu w tych przypadkach łamie pr
      > awo i koniec kropka!

Dokładnie - feministki trąbiace o podziemiu powinny trafić do więzienia za ukrywanie przestępców
      • strikemaster Re: GMO a aborcja 26.08.11, 12:38
        Trąbienie w obszarze zabudowanym to tylko wykroczenie, za to się nie idzie siedzieć. A własnie, ja też o podzemiu trąbię, jestem feministką i powinienem siedziec, czy też prawo ma być różne dla każdego?
    • yoma Oszołek a rozum 26.08.11, 11:19
      n/t
      • mg2005 Re: yoma a rozum 26.08.11, 11:29
        Rzeczywiście 1 z 2. nie ma nic wspólnego...
    • neuroleptyk Re: GMO a aborcja 29.08.11, 15:53
      pl.wikipedia.org/wiki/Organizm_zmodyfikowany_genetycznie
      > Zwolennicy argumentowal ze GMO jest już obecne w Polsce.

Ogólnie to raczej tak np. do produkcji insuliny wykorzystuje się zmodyfikowane genetycznie bakterie E. coli. Ale ty chyba masz na myśli taki organizm, który jest wykorzystywany do produkcji żywności dla ludzi.

Moje stanowisko jest takie ze i w przypadku GMO i aborcji
      > trzeba donieś c na policje jesli się wie że ktos tu w tych przypadkach łamie pr
      > awo i koniec kropka!

Jak usuniesz ciążę pozamaciczną to dokonasz aborcji, jak usuniesz zaśniad groniasty całkowity to też dokonasz aborcji i nie spotkałem się z argumentacją, że w tym drugim przypadku w ogóle zabijane jest życie ludzkie i że jest to w Polsce nielegalne. Ogólnie pisanie, że aborcja = morderstwo jest fałszem.
      • paskudek1 Re: GMO a aborcja 30.08.11, 13:57
        neuropeltyk daruj sobie argumenty z ciążą pozamaciczną,. Przeciwników aborcji takie argumenty nie ruszają. Oni udają, że choci im o życie. Tak na rpawde życie to oni mają w d..pie. Zwłaszcza życie kobiet. Nie docera do nich, ze CAŁKOWITY zakaz aborcji oznacza nic nnego jak PEWNĄ śmierc iluś tam kobiet rocznie. To do nich nie przemawia. Wolą demagogiczne teksty o "mordowaniu" nienarodzonych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka