Dodaj do ulubionych

zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz aborcji)

31.08.11, 23:54
orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&6&99&170
- szczęsczie było tak blisko..tylko 6 głosów, dlaczego tych 10ciu pisowców nie przyszło na głosowanie? gdyby sięstawili w komplecie to obywatelski projekt by nie upadł! zapamietajmy sobie tych co głosowali za odrzuceniem obywatelskiego projektu zakaz aborcji. To przez lenistwo tych 10ciu upadł ten obywatelski projekt. Idą wybory zapamiętajmy sobie kto jak głosował lub nie stawił sie na głosowaniu w tej arcywaznej kwestii kto stchórzył (nomen omen jeden z nich Tchórzewski się własnie nazywa) A Gowin głosujacy za odrzuceniem tego obywatelskiego projektu ustawy stracił moralne prawo nazywania siebie katolikiem.
Okazuje się ze konserwatystó w PO jest tylu co kot napłakał i w dodatku co trzeci znich to świerzy nabytek od PiS... (Libicki ToMczak Jacek i Kilian Wiesław). PO nie powinna siebie już nazywać chadecją. Idzie ona śladami CDU. Katoliku, nie siedźw domu w dniu wyborów i nie marnuj głosów na tych którym nie dało się zarejsetrować list partyjnych we wszystkich okregach.. Teraz widzimy po tym głosowaniu kto tak naprawdęjest kim jakie naprawdę wartości wyznaje, na wybory jak znalazł
Obserwuj wątek
    • strikemaster Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 31.08.11, 23:58
      Jakie niebywałe szczęście ominęło zgwałcone kobiety. One tylko marzą, żeby móc swojemu oprawcy urodzić dziecko. Szczerze ci życzę, żebyś został zgwałcony!
      • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 01.09.11, 00:02
        oprawcę można pozbawić praw rodzicielskich, wystarczy wymusić na takim obowiązek alimentacyjny
        • Gość: ka_p_pa Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo IP: *.lukman.pl 01.09.11, 00:08
          Dochodzisz do takiego zeszmacenia, że jedyne na co mam ochotę wobec ciebie, to dać ci po pysku.
        • Gość: Iza Troll przekroczył granicę przyzwoitości... IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.11, 00:59
          oszolom-z-radia-maryja napisał:

> oprawcę można pozbawić praw rodzicielskich, wystarczy wymusić na takim obowiąze
          > k alimentacyjny

forum.gazeta.pl/forum/w,29,128184409,128200903,To_dorobilo_sie_juz_nawet_swojej_nazwy.html
          Bo nie da się normalnie skomentować takich podłych głupot. Zawsze wiedziałam, że nie masz żadnego kontaktu z rzeczywistością, a jak większość tu ludzi się z tego śmiałam ale już nie. Chory jesteś i tyle. Bardzo chory.
        • voxave Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 01.09.11, 04:33
          Oszoł-----jestes człowiekiem bez sumienia i serca pragnąc zmuszać zgwałcone kobiety do noszenia wymuszonej ciązy---cala twoja organizacja w której jesteś ,jest restrykcyjna dla kobiet i nie liczy sie z prawem kobiety do godnego zycia.
          Bardzo sie cieszę ,że takim oprawcom jak ty, ten niecny proceder sie nie udał.
          Twoja arogancja i bezmyślna głupota jest unikatowa.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 01.09.11, 09:08
            a co dziecko temu winne ze zostało poczęte w taki a nie inny sposób? dlaczego je karać śmiercią?
            karać należy sprawcę czyli ojca np kastracją
            • mg2005 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 01.09.11, 16:35

> a co dziecko temu winne ze zostało poczęte w taki a nie inny sposób? dlaczego j
              > e karać śmiercią?

Na to pytanie nie odpowie Ci żadne tutejsze lewicowe bydle...
              • black-emissary Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 03.09.11, 14:36
                Zaraz zaraz... ale Ty, mg, zdaje się nie popierasz w pełni zakazu aborcji po gwałcie, więc może Ty mu odpowiesz? :)
            • voxave Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 01.09.11, 17:30
              Oszoł----a co z ta zgwałcona kobieta nad nia sie nie pochylisz ani urzędnicy kościelni tez nie ---zygota was kręci psychole.
        • strikemaster Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 01.09.11, 08:36
          Dlatego też życzę ci byś został zgwałcony. Pełni szczęścia nie osiągniesz, bo dzieci z tego nie będzie ale zawsze będziesz mógł się czuć nieco uszczęśliwiony.
          • matylda1001 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 01.09.11, 12:15
            strikemaster napisał:

> Dlatego też życzę ci byś został zgwałcony. Pełni szczęścia nie osiągniesz, bo dzieci z tego nie będzie ale zawsze będziesz mógł się czuć nieco uszczęśliwiony.<

On ma podobno córkę, kanalia!
    • Gość: ka_p_pa OK. zapamiętamy IP: *.lukman.pl 01.09.11, 00:00
      forum.gazeta.pl/forum/w,29,126856069,126856069,Lista_hanby.html
      • mg2005 Lista hańby 01.09.11, 16:38
        Lista hańby to ci, którzy głosują za zabijaniem dzieci "na żądanie"...
        • Gość: ka_p_pa Re: Lista hańby IP: *.lukman.pl 01.09.11, 16:41

To jest lista hańby. Wyborcy rozliczą.

1. Arndt Paweł
          2. Fabisiak Joanna
          3. Grad Mariusz
          4. Kilian Wiesław
          5. Kosecki Roman
          6. Koźlakiewicz Mirosław
          7. Libicki Jan Filip
          8. Lipiński Dariusz
          9. Pluta Mirosław
          10. Raniewicz Grzegorz
          11. Sekuła Mirosław
          12. Smirnow Andrzej
          13. Tomczak Jacek
          14. Ziemniak Wojciech
          15. Żalek Jacek
          • mg2005 Re: Lista hańby 01.09.11, 17:14
            Lista hańby to ci,którzy głosowali za projektem SLD (na szczęście było ich niewielu...:))

--
            Donald Toaletowy
          • pitek86 Re: Lista hańby 04.09.11, 22:54
            A gdzie Chlebowski? To jest dopiero żal i wstyd...
    • xkx2 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 01.09.11, 06:45
      Do momentu do którego do włądzy nie dojdzie partia jeszcze bardziej konserwatywna niz PiS i nie przpprowadzi zmiany ustroju Polski na republikę religijną gdzie po prostu Prawo Boskie bedzie prawem stanowionym w państwie zawsze bedą problemy.
      Jedynei Panstwo Kościelne - Panstwo religijne jest panaceum na te wszytkie problemy.
      Wtedy skończy sie problem aborcji zwiazków niesakramentalnych czy kierowanai sie jakas moda czy tolerowania czego nienormalnego.
      Mnie dziwi np. fakt iz patroni naszych ulic nei zostali porządnie zlustrowanai i do dzisiaj funkcjonuja tam osoby które były znane w swych czasach z nienormlnych zachowań (innymi słowy nie byli prawowitymi katolikami). To nie powinno miec w państwie gdzie 95% osób oficjalnie jest katolikami miejsca.
      Pojawia się pytanie czy w Polsce są siły zdolne przeprwadzic taka zmianę? Mnie wydaje się że sa tyle tylko iż boją się mówic o tym rozwiazaniu głośno podobnie jak i sam KK a waściwie jego decydenci nie orzumieją iz to jedyne sensowne rozwiazanie.
      Spora winę za to ponosi SW II który uczynił sporo złego w KK. Kosciół przedsoborwy uznawał państwo religijne jako coś oczywistego. Nie dopuszczał też możiwości dyskusji o tzw. pryncypiach. Po SW II dopuszczono dyskusje i mamy teraz tego efekty. Bo doprowadzono do sytuacji kedy ksiadz nie jest juz tym co przewodzi i wskazuej jedyną prawdę a jest partnerem w dyskucji. Ze smutkiem stwierdzam iż Ci co twierdza i SW II który miał być lekarstwem na problemy XX wiecznego Kosciła Katolickiego sam naromił bardzo wiele trudnych do naprawienia szkód. Szkoda tylko iz tak niewiele nawet dostojników koscioła to widzi.
      Napisze to raz jescze do momentu do którego KK nie powróci do korzenei przedsoborowy trudno mu bedzie przeforsować właściwe zmiany. Bo jedyna własciwa zmiana są państwa religijne z religia katolicką jako jedyną dopuszczalna religia państwowa z kapłąnami zasiadajacymi w pralamecie i w samorzadach z sadami koscielnym majacymi prawa cywilne itd itp. Niestety do momentó do którego KK bedzie pozwalał na dyskusje o tych sprawa dobrze nie bedzie. Dlaczego KK nie ekskomunikuje tych co zwa sie katolikami a postępuja oficjalne wbrew nauce Kościoła? Dlaczego mast powiedzec ma być tak a tak a kto uważa inaczej zostaje wykluczony (ekskomunkowany) ze wspólnoty KK?
      Niestety skoro KK nie potrafi użyć mozliwości które sam ma to jest jak jest.
      • tanebo Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 01.09.11, 06:58
        OK. Robimy państwo wyznaniowe. Ale pod pewnymi warunkami. Najpierw powiedz co to dokładnie jest. Przedstaw zestaw praw takiego państwa zarówno ekonomicznych jak i moralnych. Po drugie robimy głosowanie kto jest za a kto przeciw. Po trzecie w takim państwie muszą być szanowane dwie zasady: pierwszą zasadą jest demokracja - wybieralny jest cały kler, od księdza po biskupa. Po drugie państwo szanuje uczucia religijne innych wyznań. W tym ateizmu.
        • billy.the.kid Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 01.09.11, 07:16
          ..szanujące uczucia innych... to już nie będzie państwo wyznaniowe.
        • xkx2 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 01.09.11, 07:43
          Dla mnie wzorem idealnych państw reiligijnych jest Iran lub Arabia Saudyjska. Tu jedynei zmieniłbym religie na Katolicką reszta zasad powinna byćzwiazana z zasadami religi Katolickiej. Wtedy bedzie ok. O tolerowaniu innych religi mowy być nie moze bo to stoi w sprzeczności z państwem religijnym.
      • Gość: ktoś Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo IP: *.rev.inds.pl 01.09.11, 07:42
        Człowieku,co Ty bierzesz?Daj namiary na dilera-ja też chcę!
      • black-emissary Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 03.09.11, 14:43
        xkx2 napisał:
        > To nie powinno miec w państwie gdzie 95% osób oficjalnie jest katolikami miejsca.

Oficjalnie to sobie może być i 101%, liczy się praktyka. A w praktyce katolików jest w Polsce poniżej 40%.
    • mg2005 Barbarzyństwo lewicowe... 01.09.11, 08:13
      Barbarzyński projekt Lewicy : za - 30 , przeciw - 370
      To pocieszające...

--
      Donald toaletowy
    • Gość: hydro Re: zabrak?o zaledwie 5-6 g?osów(ca?kow zakaz abo IP: 93.186.22.* 01.09.11, 08:49
      Osiol I drugi osiol mg to forumowe przyglupy I wszysxy to widza a dowodem na to sa np wpisy w tym watku. Gdyby zgwalcili kobiety tym oslom inaczej by spiewali bo watpie ze wychowywali by dziecko gwaltu
      • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrak?o zaledwie 5-6 g?osów(ca?kow zakaz abo 01.09.11, 09:10
        jeśli moją żone by zgwałcono to podjąłbym się tego trudu, ewentualnie oddałoby sie te dziecko do adopcji
        • obraza.uczuc.religijnych Re: zabrak?o zaledwie 5-6 g?osów(ca?kow zakaz abo 01.09.11, 09:12
          A żona podjęłaby się tego?
          • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrak?o zaledwie 5-6 g?osów(ca?kow zakaz abo 01.09.11, 09:22
            jesli nie to moze dziecko oddac do adopcji ale ja nie będę nic tu bez jej zgody czynił. Ona tez jest przeciwniczką aborcji
            • billy.the.kid Re: zabrak?o zaledwie 5-6 g?osów(ca?kow zakaz abo 01.09.11, 09:26
              więc twoja kpobita niech se rodzi na zdrowie.
              a od innych KArTOfLOM wara.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: zabrak?o zaledwie 5-6 g?osów(ca?kow zakaz abo 01.09.11, 09:41
              Ale czy podoła byciu w takiej ciąży?
        • strikemaster Re: zabrak?o zaledwie 5-6 g?osów(ca?kow zakaz abo 01.09.11, 10:14
          Wiem już, ze jesteś bydlakiem.
        • voxave Re: zabrak?o zaledwie 5-6 g?osów(ca?kow zakaz abo 01.09.11, 17:34
          Oszoł----twoja beztroska w sprawiw zgwałconej twojej żony i oddanie dziecka do adopcji jest zbrodnicza.
      • mg2005 Wodogłowie 01.09.11, 17:10
        Gość portalu: hydro napisał(a):

> Osiol I drugi osiol mg to forumowe przyglupy I wszysxy to widza a dowodem na to
        > sa np wpisy w tym watku. Gdyby zgwalcili kobiety tym oslom

hydrodebilu z wodogłowiem, czy ja pisałem coś o zgwałconych kobietach ?...

--
        Donald Toaletowy
        • sabinac-0 Re: Wodogłowie 11.09.11, 20:22
          mg2005 napisał:

> hydrodebilu z wodogłowiem, czy ja pisałem coś o zgwałconych kobietach ?...
          >
          Ciekawa jestem twojej opinii na temat aborcji w przypadku ciazy z gwaltu lub plodu z wodoglowiem.
          • mg2005 Re: Wodogłowie 13.09.11, 18:56
            > Ciekawa jestem twojej opinii na temat aborcji w przypadku ciazy z gwaltu

Nie mam jednoznacznej opinii : uważam, że zabijanie niewinnego dziecka jest niemoralne, ale nie wiem czy w tym wypadku można tego zakazać

lub pl
            > odu z wodoglowiem.

Nikt nie ma prawa zabijać chorych dzieci
            • tanebo Re: Wodogłowie 13.09.11, 19:08
              A czy wolno zabijać zdrową matkę?
              • mg2005 Re: Wodogłowie 14.09.11, 09:24
                Nie wolno ani zdrowej ani chorej...
                • tanebo Re: Wodogłowie 14.09.11, 18:21
                  Więc dlaczego opowiadasz się za zabijaniem kobiet? Czym innym jest opowiadanie się za całkowitym zakazem aborcji? To sytuacja zero-jedynkowa.
                  • mg2005 Re: Wodogłowie 15.09.11, 09:07
                    tanebo napisał:

> Więc dlaczego opowiadasz się za zabijaniem kobiet? Czym innym jest opowiadanie
                    > się za całkowitym zakazem aborcji?

Gdzie to wyczytałeś, oszołomie ?...
                    • tanebo Re: Wodogłowie 15.09.11, 13:21
                      W twoich wypowiedziach. To tak jakbyś był za nie leczeniem raka i uznawał że oznacza to opowiadanie się za życiem. Całkowity zakaz aborcji oznacza zakaz również w przypadku zagrożenia życia kobiety. A zagrożenie życia kończy się śmiercią doktorze Mengele...
                      • mg2005 Re: Wodogłowie 16.09.11, 22:15
                        tanebo napisał:

> W twoich wypowiedziach

Wskaż je !
            • sabinac-0 Re: Wodogłowie 14.09.11, 11:56
              mg2005 napisał:

>
              > Nikt nie ma prawa zabijać chorych dzieci

Dzieci nie, ale z plodem to inna sprawa: w przypadku ciezko uszkodzonego plodu donoszenie ciazy moze stanowic powazne ryzyko dla zdrowia i zycia ciezarnej.
              • mg2005 Re: Wodogłowie 24.09.11, 08:24
                > w przypadku ciezko uszkodzonego plodu
                > donoszenie ciazy moze stanowic powazne ryzyko dla zdrowia i zycia ciezarnej.
                >

Czy dziecko z zespołem Downa stanowi zagrożenie dla matki ?...
                • tanebo Re: Wodogłowie 24.09.11, 16:27
                  Zagrożeniem może być nawet zdrowe dziecko jeśli kobieta jest chora. Np na chorobę wrzodową. Skutkiem donoszenia ciąży może być wtedy śmierć matki i oczywiście dziecka. Nie będę się wypowiadał się co do dzieci z zespołem Downa. Wolałbym by zrobiły to osoby które mają w tym względzie doświadczenie. Ale zadam ci pytanie: czy zmuszanie matki do urodzenia dziecka z bezmózgowiem jest etyczne? I czy zmuszanie ciężarnej do donoszenia ciąży pozamacicznej nie jest morderstwem?
                  • mg2005 Re: Wodogłowie 25.09.11, 11:54
                    Ale zadam ci pytan
                    > ie: czy zmuszanie matki do urodzenia dziecka z bezmózgowiem jest etyczne?

Tak - nikt nie ma prawa zabijać innego człowieka (pomijam zabijanie napastników w samoobronie)

I czy
                    > zmuszanie ciężarnej do donoszenia ciąży pozamacicznej nie jest morderstwem?

Już o tym pisałem - czytaj uważniej...

--
                    Guten Tag !
                    • sabinac-0 Re: Wodogłowie 25.09.11, 15:42
                      mg2005 napisał:

> Tak - nikt nie ma prawa zabijać innego człowieka (pomijam zabijanie napastników
                      > w samoobronie)
                      >
                      W przypadku zagrozenia zdrowia i zycia matki usuniecie ciazy mozna uznac za samoobrone.
                      • mg2005 Re: Wodogłowie 27.09.11, 10:00
                        > W przypadku zagrozenia zdrowia i zycia matki

Czy to jest ten przypadek ?...
                        • sabinac-0 Re: Wodogłowie 28.09.11, 22:00
                          Ciaza pozamaciczna TAK, jest tym przypadkiem.
                          • sabinac-0 Re: Wodogłowie 28.09.11, 22:02
                            Ciezkie wady plodu tez moga nim byc. Pisze "moga" bo to wszystko jest rozpatrywane indywidualnie, ale niech nikt sie nie ludzi ze plod z wadami to "nic takiego".
                • sabinac-0 Re: Wodogłowie 25.09.11, 15:40
                  mg2005 napisał:

> Czy dziecko z zespołem Downa stanowi zagrożenie dla matki ?...

Dziecko nie, plod tak.
                  • mg2005 Re: Wodogłowie 27.09.11, 09:59
                    sabinac-0 napisała:

> mg2005 napisał:
                    >
                    > > Czy dziecko z zespołem Downa stanowi zagrożenie dla matki ?...
                    >
                    > Dziecko nie, plod tak.

W jaki sposób ?...
                    • sabinac-0 Re: Wodogłowie 28.09.11, 22:05
                      mg2005 napisał:

> W jaki sposób ?...

Idz studiowac medycyne, to bedziesz wiedzial w jaki sposob. Na razie musisz wierzyc na slowo tym, co sie znaja.
                      • mg2005 Re: Wodogłowie 30.09.11, 15:55
                        > Idz studiowac medycyne

Spytałem lekarza - powiedział, że głosisz bzdury :)

--
                        Dzisiejsza Platforma nie ma w sobie dosłownie nic z PO, do której wstępowałem ponad 10 lat temu. Stała się „partią władzy”, której wyłącznym programem jest utrzymanie się przy władzy
                        lubczasopismo.salon24.pl/polityka/post/347403,przepraszam-za-donalda-tuska-spowiedz-wyborcy-po
                        • sabinac-0 Re: Wodogłowie 30.09.11, 16:02
                          Dlatego radze bys poszedl studiowac, wtedy nie bedziesz musial brac przechodniow na spytki.
                          Na razie twoj dyskurs przypomina stary wierszyk:
                          "Widzialem motyla co niosl daktyla - on sie pyta gdzie kopyta, ja mu na to, schowalem na lato".
                          • mg2005 Re: Wodogłowie 01.10.11, 21:55
                            sabinac-0 napisała:

> Dlatego radze bys poszedl studiowac,

Wystarczy mieć znajomego lekarza :)

> Na razie twoj dyskurs przypomina stary wierszyk:
                            > "Widzialem motyla co niosl daktyla - on sie pyta gdzie kopyta, ja mu na to, sch
                            > owalem na lato".
                            >

To twój dyskurs... Nie potrafisz podać wyjaśnienia swojej bzdurnej tezy...

--
                            lubczasopismo.salon24.pl/polityka/post/347403,przepraszam-za-donalda-tuska-spowiedz-wyborcy-po
                            Po wyborach 2007 roku, w których głosowałem na PO powiedziałem sobie, że daję Platformie pół roku na przekonanie mnie, że dobrze zrobiłem oddając na nią głos.
    • l.george.l Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 01.09.11, 09:28

[...]
      > - szczęsczie było tak blisko..
      [...]

W pewnym sensie masz rację. Polacy potrzebują wstrząsu, by się przebudzić. Przykręcenie śruby przez watykańskich kolaborantów mogłoby by być znakomitym pretekstem, by ruszyć na arcybiskupie pałace. Kombinujcie dalej.
    • Gość: balbina Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 10:33
      Głosów powinno brakować ze 200, a to że zabrakło tylko 6, świadczy o zacofaniu społeczeństwa co ma tak zacofany Sejm.
    • 33qq Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 01.09.11, 10:42
      Oj, jak ten naród uwielbia zakłamanie!

• Gość: CosmoCosmo Jedna prawda i prawosć osła? IP: *.opera-mini.net 01.09.11, 11:49
      Gamoniu to ze masz swoje chore poglądy nie znaczy ze inni mają je podzielać, a zgwałcone kobiety rodzić bo wg twojej porąbanej rodzinki tak trzeba! Kipi z ciebie ignorancją i ponownie włazisz do cudzych brzuchów ,... Jakie to typowe
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Jedna prawda i prawosć osła? 01.09.11, 12:20
        Juz nie powiem jaka jest twoja ignorancja w sprawie ludzkiego płodu. Wykazujesz tu elementarne braki wiedzy biologicznej w tym zakresie
        • Gość: hydro Re: Jedna prawda i prawos? os?a? IP: *.blackberry.net 01.09.11, 12:51
          Slepy osiol. Nikt nie podziela twojego religijnego pogladu mimo to belkoczesz , co ma poszanowanie plodu do tego aby moja kobieta rodzila dziecko gwaltu poczete przez bol I cierpienie spowodowane przez zula ! Cale szczescie to tylko forum I tylko twoj belkot
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Jedna prawda i prawos? os?a? 01.09.11, 12:58
            nikt? czy aby na pewno? spójrz na wpisy xlx, mg2005 enrique itd
            • cosmo0 Re: Jedna prawda i prawos? os?a? 01.09.11, 13:10
              Hahahaha 3 ososby z calego forum tosz to wynik hahaha 3 glupkow tak samo jak te pare osob chorych na glowe z pod krzyza co ich sie nawet KK wyrzekl. Brak ci argumentow osle I belkoczesz I tak naprawde jestes ty I mg dwa pajace od lat na forum
              • oszolom-z-radia-maryja Re: Jedna prawda i prawos? os?a? 01.09.11, 13:16
                Od Jezusa tez wielu odeszło, pozostało mu 1 z ktorych potem i tak jeden z nich zdradził i zobacz jaki lon wyrósł z tych pozostalych 11?
              • mg2005 Kosmiczny przygłupie 01.09.11, 17:07
                cosmo0 napisał:

> 3 glupkow

Siebie policzyłeś ?... :))
                forum.gazeta.pl/forum/w,29,128184409,128361934,Re_Osmieszanie_prawicy_przez_prawicowych_forumow.html
    • der-chef [...] 01.09.11, 13:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 01.09.11, 13:51
        to że ojcem jest gwłciciel nie znaczy że to dziecko tez trakie bedie, kluczowa jest tu kwestia wychowania
        • voxave Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 01.09.11, 17:41
          Oszoł-----nie rozumiesz,że zgwałcona ponizona a nawet pobita kobieta za kare jeszcze ma nosić płod złoczyńcy-----mózgu ci brak ----pobiez jak szpik kostny od owcy....
          • 0ffka Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 02.09.11, 17:21
            Voxave Ty to masz nerwy wdawać się w dyskusje z tymi zboczkami... :) Mnie szlag by trafił :D
            • voxave Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 02.09.11, 17:56
              Offciu-----zboczki nie zboczki, musze trzymac jedyna słuszna linię dla innych,potomnych ....:)
              • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 02.09.11, 20:47
                widze że towarzyszka zawsze na posterunku w walce o postęp i nowoczesność
    • Gość: Głupcze ale nie ka Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo IP: *.opera-mini.net 01.09.11, 14:09
      Głupcze ale nie kazda rodzina chce wychowac takie dziecko z gwałtu. Kumasz to?
      • Gość: hugo Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.11, 14:18
        Zauważ, że jego horyzont jest tak ograniczony jak taliba wysadzającego się w powietrze. On nie ogarnia szerszych horyzontów. Wychodzi z założenia, że "kto nie jest z nami to jest przeciwko".
      • bling.bling horror 01.09.11, 14:23
        Mało tego. Wystarczyło by ledwie 3000 głosów w wyborach powszechnych by wybrać tych 6 brakujących posłów po to by doktryna religijna okazała się obowiązkowa dla 38mln ludzi.
        Jeszcze nigdy tak wielu nie zawdzięczało tak wiele, tak nielicznym. ...
        • mg2005 Re: horror 08.09.11, 11:53
          "Porozrywane płody, rozszarpane ciała nienarodzonych dzieci .Na najdrastyczniejszym zdjęciu widać oderwaną głowę płodu zaciśniętą w kleszczach."

• Gość: Cosmo Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo IP: *.opera-mini.net 01.09.11, 14:50
    • angelfree Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 01.09.11, 15:01

Czyje szczęście?
      • obraza.uczuc.religijnych Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 01.09.11, 15:24
        Blisko było szczęście chrześcijańskiego lobby na rzecz podziemia aborcyjnego. jeszcze bardziej zwiększyliby swoje dochody.
    • imponeross Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!!! 01.09.11, 22:36

> orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&6&99&170
      > - szczęsczie było tak blisko..tylko 6 głosów, dlaczego tych 10ciu pisowców nie
      > przyszło na głosowanie? gdyby sięstawili w komplecie to obywatelski projekt by
      ...

To cudnie, nie bedzie jednak w Polsce mordowania kobiet w imieniu zarodka, ani ich np. oslepiania, jak Alicji Tysiac! A do tego to by sie sprowadzilo - w przypadku ciazy zagrazajacej zyciu poswiecono by zycie matki w celu ratowania zarodka. To bylaby tragiczna groteska, ktora stawialaby Polske w jednym szeregu z takimi panstwami jak Iran.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 02.09.11, 11:47
        to nadużycie semantyczne z twoje strony, nikt nie zabija kobiety w celu ratowania płodu! To jest kłamstwo@!
        • angelfree Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 02.09.11, 12:45
          Jeśli nie wolno usunąć ciąży w sytuacji zagrozenia życia kobiety, to jak taki proceder nazwiesz?
          • billy.the.kid Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 02.09.11, 13:35
            co KArTOfLE powiecie o takim se smiesznym przypadku jak np. CIĄŻA POZAMACICZNA???
            • tanebo Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 02.09.11, 15:06
              Wieki temu na religii usłyszałem z ust księdza: trzeba się wtedy modlić.
          • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 02.09.11, 16:52
            angelfree napisała:

> Jeśli nie wolno usunąć ciąży w sytuacji zagrozenia życia kobiety, to jak taki p
            > roceder nazwiesz?

Jak nazwiesz proceder zabijania płodu "na życzenie" ?...
            • angelfree Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 02.09.11, 20:00
              Potrafisz nie odpowiadać pytaniem na pytanie?
              • Gość: ka_p_pa Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! IP: *.lukman.pl 02.09.11, 20:05
                angelfree napisała:

> Potrafisz nie odpowiadać pytaniem na pytanie?

A jak ma odpowiadać?
                • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 03.09.11, 08:37
                  Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):
                  >
                  > A jak ma odpowiadać?

Daj dobry przykład i odpowiedz :
                  "Jak nazwiesz proceder zabijania płodu "na życzenie" ?... "
                  • Gość: Ewa Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.11, 21:27
                    mg2005 napisał:

> Daj dobry przykład i odpowiedz :
                    > "Jak nazwiesz proceder zabijania płodu "na życzenie" ?... "

Prawidłowa odpowiedź brzmi: "Jeśli nie wolno usunąć ciąży w sytuacji zagrozenia życia kobiety, to jak taki proceder nazwiesz?"
              • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 03.09.11, 08:35
                angelfree napisała:

> Potrafisz nie odpowiadać pytaniem na pytanie?
                >

Skup się...Nie odpowiadam, bo nie mnie pytałaś... Natomiast odpowiedz na moje pytanie - skoro nie lubisz "procederów"... Postaraj się nie być hipokrytką...

--
                Papier toaletowy "Obietnice Tuska"
                • angelfree Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 03.09.11, 09:20
                  Wtrąciłeś się między wódkę a zakąskę, więc wypowiedz się na temat, a nie zadawaj pytania. Ale żeby nie kontynuować przepychanki z tobą będę uprzejma odpowiedzieć na twoje pytanie, jak już spełnisz moją prośbę.
                  • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 03.09.11, 23:13
                    To Tobie "procedery" leżą na sercu , więc oceń oba procedery...
                    • angelfree Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 04.09.11, 11:05
                      Nie to nie, trudno. : (
                      • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 05.09.11, 09:28
                        Daj dobry przykład i odpowiedz na pytanie :)
                        • angelfree Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 05.09.11, 10:28
                          Pozostawię ci pierwszeństwo.
                          Bo wciąłeś się między wódkę a zakąskę, jak napisalam.
                          A Oszoł w ogóle nabrał wody w usta i nie zabiera głosu.
                          • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 07.09.11, 10:21
                            angelfree napisała:

> Pozostawię ci pierwszeństwo.

Skoro oczekujesz od innych oceny 'procederów', to powinnaś najpierw zrobić to sama - to logiczne.
                            Ja wciąłem się po Tobie...
                            • angelfree Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 09.09.11, 14:19
                              Odpowiedziałeś pytaniem na pytanie. Moje pytanie było pierwsze, więc bądź uprzejmy odpowiedzieć, a wtedy ja odpowiem tobie.
                              Pytanie jest parę postów wyżej, jakbyś mial trudności ze znalezieniem.
                              • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 11.09.11, 08:25
                                angelfree napisała:

> Odpowiedziałeś pytaniem na pytanie. Moje pytanie było pierwsze,

Powtarzam: tamto pytanie nie było skierowane do mnie. Skoro domagasz się deklaracji od oszołoma, to dlaczego sama unikasz deklaracji ?...

więc bądź uprze
                                > jmy odpowiedzieć, a wtedy ja odpowiem tobie.

Dobrze, odpowiadam:
                                Potrafię. A Ty ?... :) :

"> Jeśli nie wolno usunąć ciąży w sytuacji zagrozenia życia kobiety, to jak taki p
                                > roceder nazwiesz?

Jak nazwiesz proceder zabijania płodu "na życzenie" ?... "
                                • angelfree Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 11.09.11, 15:14
                                  Wygrałeś. Jesteś niekwestionowanym mistrzem uników i odwracania kota ogonem.
                                  A ja się aż palilam do tego, zeby odpowiedzieć.
                                  Trudno. : ((((
                                  • voxave Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 12.09.11, 08:30
                                    Angel---przeciez takie Mguano ci nigdy nie odpowie to kretacz i złodziej cudzej mysli jak w innym watku mu zarzucono :)
                                    • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 13.09.11, 18:59
                                      > Angel---przeciez takie Mguano ci nigdy nie odpowie to kretacz i złodziej

No proszę - nie dość, że morderca, to jeszcze krętacz i złodziej... :)
                                      Rozkręcasz się, voxszmato...
                                  • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 13.09.11, 19:04
                                    angelfree napisała:

> A ja się aż palilam do tego, zeby odpowiedzieć.

Przez tydzień się "paliłaś" i ... nie odpowiedziałaś... :)) Zabawne...
        • imponeross Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 03.09.11, 10:26

> to nadużycie semantyczne z twoje strony, nikt nie zabija kobiety w celu ratowan
          > ia płodu! To jest kłamstwo@!

Calkowity zakaz usuniecia ciąży w sytuacji zagrozenia życia kobiety to wlasnie zabijanie kobiety. To ty popelniasz semantyczne naduzycie i klamiesz, mowiac, za calkowity zakaz przerywania ciazy to ochrona zycia. Przeciwnie - to jest wlasnie zabijanie kobiet.
      • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 02.09.11, 16:58
        > nie bedzie jednak w Polsce mordowania kobiet w imieniu zarodka,

A miały być mordowane ?...

ani
        > ich np. oslepiania, jak Alicji Tysiac!

Nie kłam ! Problemy p.Tysiąc nie wynikały z ciąży (potwierdzili to kompetentni lekarze)
        • voxave Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 02.09.11, 17:57
          Mg.----mor.der.ca
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 02.09.11, 20:34
            no tak zabrakło ci argumentów więc obzrucasz mg inwektywami... żałosne i typowo lewackie
            • paskudek1 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 02.09.11, 21:53
              dobrze, to ja ci dam argument i proszę o jasną i rzetelną odpowiedź. Powiedz mi człowieku jak ma sie "ochrona życia od poczęcia" do skazania na BEZWGLĘDNĄ smierć kilkuset co najmniej kobiet rocznie???? Bo wyobraź sobie ze nieusunięta W PORĘ ciąża pozmaciczna niemal na pewno kończy się śmiercią kobiety, dziecka przy okazji też. No to powiedz mi jak chcesz to zycie chronić? I czemu wg Twoich zasad maja umierać kobiety, osierocać dzieci JUŻ ŻYJĄCE??? Całkowity zakaz aborcji oznacza bezapelacyjną smierc iluś tam kobiet w tym kraju. I to nie jest demagogia, to są fakty.
              Ale Wam nie zalezy na życiu, wy chcecie po prostu rządzić i tyle.
              Teraz czekam na odpowieź.
              • voxave Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 03.09.11, 05:13
                Paskudek---odmóżdżony człowiek ci nie odpowie, bo nie wie o czym mówi-----ot tak klepie co ksiedzu z ambony spadnie jak to owca -
                • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 03.09.11, 08:42
                  voxave napisała:

> odmóżdżony człowiek ci nie odpowie,

Pokaż , żenie jesteś odmóżdżona i udowodnij swoje oszczerstwo !

voxave napisała:
                  > Mg.----mor.der.ca

--
                  Donald toaletowy
                • paskudek1 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 03.09.11, 20:32
                  wiem, tak sobie z łaski na uciechę pytam. zadałam podobne pytanie jednemu z posłów PO, który głosował za przyjęcie ustawy. Niestety nie odpowiedział. Trudno odpowiedzieć na takie pytanie jeżeli szafuje się "ochroną zycia" i jego najwyższą wartością.
              • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 03.09.11, 08:45
                paskudek1 napisała:

> dobrze, to ja ci dam argument i proszę o jasną i rzetelną odpowiedź. >

Nie zauważyłaś , że vox nazwała mordercą mnie ?...

--
                Donald Toaletowy
                • paskudek1 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 03.09.11, 20:30
                  nadal czekam na odpowieź, moze być od Ciebie mg. Tak, też uważam że kazdy kto optuje za CAŁKOWITYM zakzem aborcji skazuje kobiety na śmierć. Pośrednio jest mordercą.
                  • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 03.09.11, 23:07
                    Tak, też uważam że kazdy kto o
                    > ptuje za CAŁKOWITYM zakzem aborcji skazuje kobiety na śmierć. Pośrednio jest mo
                    > rdercą.

Na jakiej podstawie przypisujesz mi taki pogląd ? Hę ?...

--
                    Donald toaletowy
              • Gość: Ewa Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.11, 22:25
                paskudek1 napisała:

> Powiedz mi
                > człowieku jak ma sie "ochrona życia od poczęcia" do skazania na BEZWGLĘDNĄ smi
                > erć kilkuset co najmniej kobiet rocznie???? Bo wyobraź sobie ze nieusunięta W P
                > ORĘ ciąża pozmaciczna niemal na pewno kończy się śmiercią kobiety, dziecka przy
                > okazji też. No to powiedz mi jak chcesz to zycie chronić? I czemu wg Twoich za
                > sad maja umierać kobiety, osierocać dzieci JUŻ ŻYJĄCE??? Całkowity zakaz aborcj
                > i oznacza bezapelacyjną smierc iluś tam kobiet w tym kraju.

Myślisz, że tacy jak miligram i oszołek interesują się kobietami?
          • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 03.09.11, 08:55
            voxave napisała:

> Mg.----mor.der.ca

UDOWODNIJ !!

--
            Donald Toaletowy
          • mg2005 voxszmato ! 07.09.11, 10:23
            Kiedy odszczekasz swoje oszczerstwo ?... :
            forum.gazeta.pl/forum/w,29,128448578,128503819,Re_Nie_bedzie_jednak_w_Polsce_zabijania_kobiet_.html
            Czy oszczerstwo to metoda ateistów ?...
            • voxave Re: Mg---pomyłko genetyczna 07.09.11, 12:04
              ale cie celnie kopnęlam w nabiał m.orde.co kobiet---sam na forum głosiłeś obrone całkowitego zakazu aborcji----wiec nie kwil,sam sobie jestes winien.
              Buziaczki, nieszczęśniku :)
              • mg2005 vox- pomyłko genetyczna... 09.09.11, 10:13
                sam na forum głosiłeś obron
                > e całkowitego zakazu aborcji

Wskaż gdzie !
                • voxave Re: vox- pomyłko genetyczna... 09.09.11, 13:20
                  Mg----nie zaliczysz mnie do tych co ci beda coś udowadniać---z sumy twoich wypowiedzi wnioskuje,że jesteś za całkowitym zakazem aborcji, a to stawia cie w nieciekawym moralnie świetle-----jesteś hipotetycznym wrogiem kobiet i ich hipotetycznym morderca ----buziaki :)
                  • mg2005 Re: vox- pomyłko genetyczna... 11.09.11, 08:46
                    voxave napisała:

> Mg----nie zaliczysz mnie do tych co ci beda coś udowadniać---z sumy twoich wypo
                    > wiedzi wnioskuje

Głupio wnioskujesz...
        • imponeross Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 03.09.11, 10:28
          mg2005 napisał:

> > nie bedzie jednak w Polsce mordowania kobiet w imieniu zarodka,
          >
          > A miały być mordowane ?...

Oczywiscie. Calkowity zakaz usuniecia ciąży w sytuacji zagrozenia życia kobiety to wlasnie mordowanie kobiety.

> ani
          > > ich np. oslepiania, jak Alicji Tysiac!
          >
          > Nie kłam ! Problemy p.Tysiąc nie wynikały z ciąży (potwierdzili to kompetentni
          > lekarze)

Kompetetni lekarze potwierdzili, ze Tysiac stracila wzrok wskutek ciazy.
          • billy.the.kid Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 03.09.11, 10:37
            MIło będzie gdy KArTOfLE będą koniecznie bronić nienarodzonych np. w ciążach pozmacicznych.
            • imponeross No wlasnie, a ciaza pozamaciczna? 03.09.11, 11:51
              billy.the.kid napisał:

> MIło będzie gdy KArTOfLE będą koniecznie bronić nienarodzonych np. w ciążach po
              > zmacicznych.

No wlasnie, a ciaza pozamaciczna? Czy ja wolno usunac? Przeciez to zabicie zarodka, plodu i nienarodzonego czlowieka!
          • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 03.09.11, 23:18
            > Kompetetni lekarze potwierdzili, ze Tysiac stracila wzrok wskutek ciazy.

Jesteś niedoinformowany : taką opinię wydał... internista ... Lekarze kompetentni orzekli przeciwnie - dlatego nie dokonano aborcji.
            • imponeross Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 04.09.11, 21:58
              mg2005 napisał:

> > Kompetetni lekarze potwierdzili, ze Tysiac stracila wzrok wskutek ciazy.
              >
              > Jesteś niedoinformowany : taką opinię wydał... internista ... Lekarze kompetent
              > ni orzekli przeciwnie - dlatego nie dokonano aborcji.

Taka opinie wydali i internista i okulisci, i jest ona oczywista. I dlatego Alicja Tysiac stracila wzrok.
              • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 05.09.11, 09:06
                imponeross napisał:
                >
                > Taka opinie wydali i internista i okulisci, i jest ona oczywista.

Oczywiście , że oczywista...

I dlatego Ali
                > cja Tysiac stracila wzrok.

Nie - straciła niezależnie od ciąży !
                Robienie z p.Tysiąc feministycznej męczennicy jest żałosne...Podobnie jak robienie z p.Blidy męczennicy IV RP...
                • paskudek1 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 05.09.11, 10:57
                  słuchaj mg a nie uważasz że to NIE TY, nie pan doktor ani nie poseł RP powinien decydowac czy Pani Tysiąc zaryzykuje pogorszenie się wzroku w wyniku donoszenia ciąży? Bo wiesz, ŻADEN z wymienionych nie ponosi konsekwencji tego pogorszenia się wzroku tylko właśnie Pani Tysiąc. Moze gdyby MOGŁA usunąć ciążę to ten wzrok by jej sie tak drastycznie i szybko nie pogorszył? Ską TY to możesz wiedzieć? NIe mozesz, ale uważasz, ze Ty i Tobie podobni mają rpawo decydować o standarcie życia albo w ogóle o zyciu innych ludzi. WIdzisz tym się różnł projekt CAŁKOWITEGO zakazu aborcji od projektu liberalnego dopuszczające aborcję "na życzenie", ze ten pierwszy nie dawał ŻADNEGO wyjścia kobiecie chorej, kobiecie w ciąży pozamacicznej, kobiecie np. z nowotworem. Nie dawał jej wyboru. A projekt aborcji na życzenie NIE OZNACZA przymusu wykonywania aborcji. Panimajesz? Nikt kobiety na zabieg nie zaciągnie, za to przeciwnicy aborcji bardzo ładnie skłaniaja się do odebrania obiecie pawa do życia.
                  • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 05.09.11, 19:36
                    Ską TY to możesz wiedzi
                    > eć?

Z opinii lekarskich

> ale uważasz, ze Ty i Tobie podobni mają rpawo decydować o stand
                    > arcie życia albo w ogóle o zyciu innych ludzi

Bzdurzysz. Ludzie muszą ponosić konsekwencje swoich czynów (na tym opiera się prawo)
                    • paskudek1 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 07.09.11, 10:57
                      właśnie mg ludzie powinni ponosić konsekwencje SWOICH czynów a nie opinii i ideałów INNYCH osób. Wyobraź sobie, ze w ciążę zachodzi się także MIMO STARAŃ (RÓŻNORAKICH) ŻEBY NIE ZAJŚĆ. i wtedy to kobieta ma zadecydować co zrobi dalej (w ramach obowiązującego prawa). A tak jak teraz to często decyduje za kobietę ktoś inny. Nie wmówisz i, ze Agata Mielczak zadecydowała że chce umierać w cierpieniu bo knował, który ją "leczył" tak bardzo dbał o jej ciążę , że odmówił badania bo to mogłoby zaszkodzić "dziecku". W rezultacie umarła i kobieta i dziecko i żadnych inych dzieci juz nie będzie. A mogła sie wyleczyć, trodno, straciłaby (być mozę) tę ciążę, ale istniała szansa że będzie mieć dzieci nastepne. Tacy jak Ty własnie sprawili, swoim gadaniem, mękoleniem, wołaniem o "nienarodzonych" że lekarze bardziej dbają o ciążę i WOGÓLE nie dopuszczają myśi, żeby zapytac o zdanie kobiety. Ewentualnie to zdanie skandalicznie lekcewazą. WIęc przestań prosze pier...lić, ze w tym kraju przestrzega się rpawa w zakresie dostępności aborcji a choćby i zwykłych badań diagnostycznych, jeżeli to moze zagrozić ciąży. Kobieta w ciąże jest ttraktowana jak inkubator i tyle
                      • paskudek1 przepraszam pomyłka 08.09.11, 20:36
                        ta kobieta to była Agata Lamczak, ale sens sprawy ten sam
                      • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 08.09.11, 22:51
                        paskudek1 napisała:

> właśnie mg ludzie powinni ponosić konsekwencje SWOICH czynów
                        Wyobraź sobie, ze w ciążę zachodzi się także MIMO STARAŃ (RÓŻ
                        > NORAKICH) ŻEBY NIE ZAJŚĆ.

Nie bądź śmieszna... Żadna metoda anty nie jest 100% pewna, więc trzeba to brać pod uwagę

>Tacy j
                        > ak Ty własnie sprawili,

Idiotko, obciążasz mnie winą za jej śmierć ?!?... Na jakiej podstawie ?!...
                    • paskudek1 i jeszcze jedno 07.09.11, 11:06
                      jeżeli juz mówimy o ponoszeniu konsekwencji SWOICH czynów to chyba zgwałcona kobieta, nawet przez męża nie powinna ponosić konsekwencji czynów zwyrodnialca?? Ale prawda, Ty uważasz naczej
                      • mg2005 Re: i jeszcze jedno 08.09.11, 22:44
                        > Ale prawda, Ty uważasz naczej

I znów "wiesz" lepiej ode mnie...
                        • mg2005 paskudo ! 09.09.11, 10:16
                          > Ale prawda, Ty uważasz naczej

Udowodnij, że to prawda !
            • sabinac-0 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 10.09.11, 22:25
              mg2005 napisał:

> Lekarze kompetent
              > ni orzekli przeciwnie - dlatego nie dokonano aborcji.

Tym "lekarzem kompetentnym" byl Kapera posiadajacy specjalizacje z zarzadzania ochrona zdrowia czy czegos takiego. On zakwestionowal zaswiadczenia wydane przez ginekologa i okuliste opiekujacych sie pacjentka.
            • matylda1001 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 29.09.11, 00:00
              mg2005 napisał:

>Lekarze kompetentni orzekli przeciwnie<

Rozumiem... kompetentni lekarze orzekli, że wzrok pani Alicji w ciąży się poprawił...
              • oszolom-z-radia-maryja Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 29.09.11, 10:24
                problemy ze wzrokiem Alicji Tysiac nie miały nic wspólnego z ciążą
              • mg2005 Re: Nie bedzie jednak w Polsce zabijania kobiet!! 30.09.11, 14:12
                matylda1001 napisała:
                > Rozumiem

Jak zwykle błędnie, niepełnosprytna Matyldo... :)

--
    • black-emissary Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 03.09.11, 14:37
      Głosowano w sprawie odrzucenia projektu, a nie jego przyjęcia, nawet gdyby wynik był inny to tylko przedłużyłoby parlamentarną agonię tego projektu, przejść i tak nigdy by nie przeszedł, bo nikt nie ma w tym interesu.
      • paskudek1 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 05.09.11, 06:50
        sam fakt, że nie nie przeszedł li i jedynie dzięki 6 głosom, sam fakt że W OGÓLE doszło do jakiegokolwiek czytania jest zarteważający. To oznacza że nasi parlamentarzyści sa w stanie rozważać zabijanie kobiet z hasłami "ochrony życia" na swoich zakłamanych gębach i NIKT z cholernych dziennikarzy nie zada im tego jednego konkretnego pytania: jak się Pan/Pani czuje sprawuiając, ze kobiety w tym kraju będą skazywane na śmierć w wyniku nieusunięcia ciąży a dzieci nienarodzone, któym MOŻNA pomóc skazane będą na choroby w wyniku zakzu badań prenatalnych? Nie padło takie pytanie, przynajmniej ja nie słysałam.
        Uważam i będę to powtarzała d znudzenia, moze ktoś usłszy (z tych oszołomów rzecz jasna): całkowity zakaz aborcji to MORDOWANIE kobiet. Tym ochydniejsze ze z hasłem "ochrony życia" na sztandarze
        • Gość: balbina Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.11, 07:24
          Do czytania musiało dojść bo był to projekt tzw, obywatelski, pod którym zebrano ileś tam podpisów osób otumanionych, lub w inny sposób zgwałconych, ale mających pełne prawa obywatelskie, a takimi projektami Sejm ma obowiązek sie zająć. Los takiego projektu był jednak od początku przesądzony, niewiadomą było jedynie to, kiedy i iloma głosami zostanie położony. Tendencja jest obecnie inna. Dzisiejsza restrykcyjna ustawa antyaborcyjna zostanie zliberalizowana, bo taka jest wola większości społeczeństwa. I nic tu nie pomogą kretyńskie inicjatywy opcji ograniczonych umysłowo, próbujacych zrobić z Polski kraj całkowicie antyludzki.
          • mg2005 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 05.09.11, 09:08
            Gość portalu: balbina napisał(a):

> Do czytania musiało dojść bo był to projekt tzw, obywatelski, pod którym
            > zebrano ileś tam podpisów osób otumanionych, lub w inny sposób zgwałconych,

Czy zwolennicy zabijanie dzieci "na żądanie" też są otumanieni i zgwałceni ?...
            • Gość: balbina Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo IP: *.bayern.de 05.09.11, 09:13
              Na żądanie to były dawniej przystanki autobusowe (może nawet nadal są), ale nie słyszałem jeszcze, aby w tym trybie zabijano w Polsce dzieci. Mam oczywiście na myśli czasy powojenne, pokojowe. Tak, że nie wiem o czym tym razem piszesz.
              • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 05.09.11, 13:33
                ale lewica takiego roziwazania własnie chce! lepiej chuchac na zimne
              • mg2005 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 05.09.11, 19:28
                > nie wiem o czym tym razem pis
                > zesz.

O aborcji "na żądanie" nie słyszała ?...
                • Gość: balbina Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.11, 19:36
                  Nie. W normalnych krajach, w krajach, w których rządy sprawują gremia cywilne, a nie episkopaty, lekarz wykonuje aborcję nie dlatego, że mu ktoś kazał (ktoś od niego tego zażądał), ale dlatego, że istnieją przewidziane przepisami przesłanki, których istnienie lekarz (czasem nie tylko lekarz) musi najpierw potwierdzić.
                  • mg2005 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 08.09.11, 22:55
                    Gość portalu: balbina napisał(a):

> Nie.

To się dokształć zanim zaczniesz dyskutować...

>W normalnych krajach,

Większość krajów nie jest normalna...
        • mg2005 Paskudo ! 05.09.11, 09:02
          paskudek1 napisała:

> sam fakt że W OGÓL
          > E doszło do jakiegokolwiek czytania jest zarteważający.

Czy zatrważa cię czytanie projektu popierajacego zabijanie dzieci "na życzenie" ?...

Dlaczego unikasz odpowiedzi ? :
          forum.gazeta.pl/forum/w,29,128448578,128536848,Re_Nie_bedzie_jednak_w_Polsce_zabijania_kobiet_.html?wv.x=2
          • paskudek1 Re: Paskudo ! 05.09.11, 10:09
            o jakim poglądzie mówisz? Że uważam iz jesteś zwolennikiem zabjania kobiet? Bo szerzysz poglądy dryfujące w stronę całkowitego zakazu aborcji. A dla mnie, powtórze raz jeszcze, całkowity zakaz aborcji to jest MORDOWANIE kobiet. I nie zmienię zdania. Płód ludzki to nie dziecko, albo raczej, nie WSZYSCY uważają 12 tygodniowy płód za dziecko. Więc pozwól ludizom zyć wg ICH zasad. Ciebie czyjas skrobanka nie zniszczy, kobietę, któej Ty zabronisz (swoimi głosami) usunąć ciążę Twoja decyzja, Twój sprzeciw moze zniszczyć. Czasem nawet dosłownie - zabić. Więc przestań pier..lić dobrze? Nadal będę twierdzić, ze całkowity zakaz aborcji jest zbrodnią
            • oszolom-z-radia-maryja Re: Paskudo ! 05.09.11, 13:41
              nikt nie każe zabijac kobiety, przestaćń gadac głupoty
              • black-emissary Re: Paskudo ! 05.09.11, 14:30
                Nie każe, bo projekt nie przeszedł.
              • paskudek1 Re: Paskudo ! 07.09.11, 09:37
                oszołom jeszcze raz powtórzę, chciałaby dużymi literami ale tu oznacza to krzyk, więc sie powstrzymam. Ale powtózę raz jeszcze: całkowity zakaz aborcji to NIC INNEGO (to jest podkreślenie a nie krzyk) jak zabicie kobiety, której ciąża np. zagraża jej życiu. Jeżeli pozostawisz ten dylemat urodzic czy usynąć kobiecie to ONA ponosi odpowiedzialność za swoją ewentyalną śmierć. Ale jeżeli gadłujesz, w imię "ochrony życia poczętego" do CAŁKOWITEGO zakazu aborcji to, de facto, SKAZUJESZ takie kobiety na śmierć. Bo NIE DAJESZ im żadnego wyboru. Nie pozwalasz na zadecydowanie czy kobieta CHCE zaryzykować czy nie. Tak samo w przypadku kiedy ciąża zagraża np. zdrowiu. To kobieta powinna decydować czy chce ryzykować czy nie. O zgwałconych nie mówię, bo dla Ciebie i Tobie podobnych zdrowie psychiczne, zwłaszcza zgwałconych to rzecz niewarta nawet myślenia. I po raz koleny zapytam CO z ciążą pozamaciczną? Tu istnieje niemal 100% pewności ze kobieta umrze i "dziecko" umrze więc jaka jest ogia CAŁKOWITEGO zakazu aborcji? A zapewniam CIę ze takie właśnie skuti takiego zakazu będą.
                O badania prenatalnie już nie oytam, i tak nie odpowiesz, nie odpowiadasz na niewygidne pytania
            • voxave Re: Paskudo ! 05.09.11, 13:42
              Paskudek---mądry o dobry z ciebie człowiek---jestem z toba :)
              • paskudek1 Re: Paskudo ! 07.09.11, 09:48
                > Paskudek---mądry o dobry z ciebie człowiek---jestem z toba :)
                a dziękuję:) widzisz ja tez jestem kobietą i mam w rodzinie kobiety. Ja się zabezpieczam i NIE WIEM co bym zrobiła gdybym jednak zaszła w cążę Ale NIE ŻYCZĘ sobie aby o tym czy przeżyję czy nie decydowały głosy polityków i taich ludzi jak oszołom. Do dziś pamiętam historię Agaty Mielczak (zdaje się ze takie nawzwisko) - kobiety którą lekarze, w imię "ochorny ciąży" zwyczajnie zamordowali. Takie jest moje zdanie i już. Jeżlei się z zimną krwia odmawia kobiecie badań li i jedynie dlatego, że ona jest w ciąży a my tak chronimy życie nienapoczete to to jest zwyczejne skur...stwo
                • mg2005 Re: Paskudo ! 07.09.11, 10:14
                  paskudek1 napisała:

> > Paskudek---mądry o dobry z ciebie człowiek---jestem z toba :)
                  > a dziękuję:)

Skoro tak, to udowodnij swoje pomówienie :
                  forum.gazeta.pl/forum/w,29,128448578,128584738,Re_Paskudo_.html
                  - albo odszczekaj !
                  • paskudek1 Re: Paskudo ! 07.09.11, 12:05
                    posłuchaj mg niczego odszczekiwać nie będę. Tobie się moze wydawać, zę Twoje poglądy, Twoje nawoływanie o "mordowaniu dzieci na życzenie" sa tylko ochroną życia nienarodzonego. Ja to widze inaczej. Takie stawianie sprawy, takie ostre reakcjie skutkują tylko tym, że radykalizują jeżyk dyskusji na ten temat. Już nie jest mowa o aborcji, zabiegu usunięcia ciąży, czasem w bardzo wczesny stadium i środami farmakologicznymi. Za to mówi się o "mordowaniu nienarodzonych" o komandach śmierci o krwiożerczych kobietach zabijających swoje dzieci. Wybacz mg ale takie stawianie sprawy to postawienie jej na głowie. To radykalizuje sprawę abrocji tak bardzo, że dochodzą do głosu tak skrajne postawy jak pszołoma i tych posłów i senatorów dla których 10 diowy ludzki płód jest bardziej ważny niż sama kobieta, jej zdrowie, jej psychika, jej JUŻ urodzone dizeci, w końcu stan ekonomiczny JEJ zycia. Tak więc niczego odszczeiwać nie będe bo pośrednio, Twoje gadanie o "mordowaniu na życzenie" prowadzi to głosów o CAŁKOWITY zakaz aborcji. o bo dzisiaj mordujemy na życzenie a to jest be, no ale skoro be jest mordowanie na zyczenie to nie wolno też ze względów zdrowotnych bo co winne dziecko, nie wolno tez z gwałtu bo co winne dziecko, nie wolno w razie zagrożenia życia bo co winne dziecko. I dochodzimy d ściany.
                    Masz PEŁNE prawo niepochwalac aborcji jako takiej, masz pełne prawo do twierdzenie, ze aborcja z przyczyn społecznych (tzw. na życzenie czy jak to nazwać) jest sprzeczna z TWOIM światopoglądem, ideami, wartościami itd. Ale NIE MASZ RPOAWA narzucac swoich wartości innym. Zrozum wreszcie że PRAWDO do aborcji nie oznacza jegj PRZYMUSU. ZAKAZ aborcji oznacza pryzmus rodzenia.
                    • mg2005 Re: Paskudo ! 09.09.11, 10:20
                      paskudek1 napisała:

> posłuchaj mg niczego odszczekiwać nie będę. Tobie się moze wydawać, zę Twoje po
                      > glądy, Twoje nawoływanie o "mordowaniu dzieci na życzenie"

Udowodnij, że to oznacza całkowity zakaz aborcji !
                      • angelfree Re: Paskudo ! 09.09.11, 14:21
                        To może napisz, co naprawdę sądzisz zamiast robic uniki, wtedy będziemy mieli jasność, czy jesteś tylko oszołomem, czy też jesteś za mordowaniem kobiet.
                        • mg2005 Re: Paskudo ! 11.09.11, 08:56
                          > To może napisz, co naprawdę sądzisz zamiast robic uniki

NIe robię uników: ani voxszmata ani paskuda nie zapytały mnie co sądzę. One to "wiedzą" lepiej ode mnie ... :)

>czy jesteś tylko oszołomem

Co tzn ?...
                  • voxave Re: Paskudo ! 07.09.11, 12:17
                    Paskudek,fajnie,że jesteś kobietą------ja juz nie mam problemow z ewentualna ciążą.....nie mam córki, siostry, wnuczki---sami męzczyżni---ale problem takiego gwałtu na kobietach bardzo mnie wzbudza i bede broić kobiet do upadłego.
                    Pracowalam jako socjalnik i napatrzyłam sie na krzywde kobiet---na gwałcone przez pijanych mężów żony i one potem musza kolejne dziecko np.9-te rodzić--kobieta ma na wychowaniu tyle pociech sama chuda i niedożywiona----czasami trzeba trudne decyzje podjąć.....
                    A tu bezmyślna tłuszcza skazuje je niejednokrotnie na śmierć.
                    • paskudek1 Re: Paskudo ! 07.09.11, 12:23
                      no cóż, po prostu ci przeciwnicy aborcji nie potrafia zrozumieć, że w ciążę zachodzą nie tylko rozwydrzone babiszony, które skrobankę lub pigółke "dzień po" traktują jak środek antykoncepcyjny a jedyny pwód aborcji to dla nich fakt, ze ciąża zniszczy im urodę i kliduje z wyjazdem na narty do Aspen. Wg takich ludzi Alicja Tysiąc to też rozbuchana nimfomanka która bzykała się na prawo i lewo a potem wredna chciała zamordować swoje dziecko żeby widzieć. No strasznie roszczeniowa osoba.
                      • voxave Re: Paskudo ! 07.09.11, 13:53
                        Paskudek------nie licz na to,że mężczyzna zrozumie problem z ciażą, problem egzystencjalny, a juz ci z organizacji religijnych nie potrafia mysleć samodzielnie klepia co im funkcjonariusz podpowie.
                        Nie widziałam cie od miesiąca i nic....Maria P.
            • mg2005 Re: Paskudo ! 05.09.11, 19:25
              paskudek1 napisała:

> o jakim poglądzie mówisz? Że uważam iz jesteś zwolennikiem zabjania kobiet? Bo
              > szerzysz poglądy dryfujące w stronę całkowitego zakazu aborcji.

A cóż to za demagogiczny dziwoląg ?... Udowodnij, że chcę całkowitego zakazu aborcji !
              • black-emissary Re: Paskudo ! 05.09.11, 22:02
                mg2005 napisał:
                > Udowodnij, że chcę całkowitego zakazu aborcji !

A nie chcesz? Jak więc Twoim zdaniem powinno być z legalnością aborcji?
                • mg2005 Re: Paskudo ! 07.09.11, 10:12
                  > A nie chcesz? Jak więc Twoim zdaniem powinno być z legalnością aborcji?

Zapytaj paskudy albo voxszmaty - one "wiedzą" lepiej ode mnie jakie mam poglądy... :))
                  Wciąż czekam na ich odpowiedź...

--
                  Donald Pierwszy Toaletowy
                  • mg2005 Re: Paskudo ! 13.09.11, 19:22
                    > > A nie chcesz? Jak więc Twoim zdaniem powinno być z legalnością aborcji?
                    >
                    > Zapytaj paskudy albo voxszmaty - one "wiedzą" lepiej ode mnie jakie mam poglądy
                    > ... :))
                    > Wciąż czekam na ich odpowiedź...
                    >

Ponieważ paskuda i voxszmata nie chcą odpowiedzeć - odpowiem ja:
                    uważam , że aborcja powinna być dozwolona , gdy ciąża bezpośrednio zagraża życiu matki lub spowoduje poważną utratę zdrowia. Być może też w przypadku ciąży z gwałtu.
                    • angelfree MG 14.09.11, 16:22
                      Wreszcie napisałeś, co myślisz i otwiera się pole do bardziej sensownej dyskusji. Bo to co napisaleś jest dyskusyjne.

Ale najpierw rewanż.

Z wielu powodów uważam, że nie powinno być ograniczeń dla aborcji, choć nie uważam jej za czyn moralny (poza bezdyskusyjnymi przypadkami, które teraz dopuszcza ustawa i które nie podlegają, moim zdaniem, osądowi moralnemu). Uważam ją za mniejsze zło. Dzieci nie powinny się rodzić osobom, które ich nie chcą, nic dobrego z tego dla dzieci nie wynika.
                      W dodatku problem dostępności aborcji dotyczy przede wszystkim najbiedniejszych kobiet.
                      Te, które mają pieniądze wyjadą tam, gdzie ciążę można usunąć legalnie i bezpiecznie, te, które mają trochę mniej pieniędzy zamówią sobie jakieś trucizny przez internet albo pójdą do jakiegoś konowała, te, które ich nie mają - urodzą.
                      Nie jestem natomiast pewna, czy aborcja powinna być łatwa, czy też jednak poprzedzona jakąś procedurą, rozmową z psychologiem, przedstawieniem innych możliwości etc. I chyba raczej sklaniam się ku temu rozwiązaniu - to jest trudna decyzja i nie ma co jej rozwadniać.
                      O innych przypadkach, jak sam rozumiesz, nie mam co dalej pisać.
                      • mg2005 Re: MG 24.09.11, 08:27
                        poza bezdyskusyjnymi przypadkami, które teraz dopuszcz
                        > a ustawa i które nie podlegają, moim zdaniem, osądowi moralnemu

Uważasz, że wolno zabijać chore dzieci ?...

Dzieci nie powinny się rodzić osobom, które ich nie chcą, nic dob
                        > rego z tego dla dzieci nie wynika.

Dziwny pogląd : zabijanie dzieci dla ich "dobra"...
                        • angelfree Re: MG 24.09.11, 17:20
                          Jak najbardziej, uważam, że można nie dopuścić do urodzenia dziecka z wadą letalną lub nieuleczalnie chorego.

> Dziwny pogląd : zabijanie dzieci dla ich "dobra"...

Nie dzieci. Nie dzieci. Zarodki lub embriony. To jeszcze nie dzieci i nie ludzie.
                          • mg2005 Re: MG 25.09.11, 11:59
                            > Nie dzieci. Nie dzieci. Zarodki lub embriony. To jeszcze nie dzieci i nie ludzi
                            > e.

Kiedy stają sie dziećmi i ludźmi ?

--
                            Guten Tag !
                            • angelfree Re: MG 25.09.11, 12:53
                              Traktujemy je jak dzieci i ludzi od momentu narodzin. Ponieważ mają szansę przeżycia od ok. 24 t.c., więc od tego momentu na pewno są dziećmi i ludźmi.

To jest jednak pewne continuum "stawania się człowiekiem" - od pojedynczej komórki do istoty zdolnej do przeżycia, dlatego unika się przeprowadzania późnych aborcji poza szczególnymi przypadkami (zagrożenia życia matki lub uszkodzenia plodu).

Dla mnie istotna jest zdolność do odczuwania cierpienia. Nie można z całą pewnoscią stwierdzić, że 12 tygodniowy płód w jakiś sposób nie odczuwa cierpienia, jednak cierpienie stworzenia o świadomości na poziomie ryby nie trapi mnie za bardzo.
                              • oszolom-z-radia-maryja Re: MG 26.09.11, 11:19
                                dopiero od narodzin? a powinno sie od poczęcia!
                                • angelfree Re: MG 26.09.11, 15:10
                                  Nieważne, co powinno.
                                  Faktycznie np. płód nie może dziedziczyć. Nie ma zatem takich praw jak już narodzeni spadkobiercy, nawet jeśli są dopiero noworodkami.
                                  Oczywiście w kategoriach emocjonalnych możemy uznać za ukochanego dzidziusia już dwie kreski na teście.
                              • mg2005 Re: MG 27.09.11, 13:34
                                > Traktujemy je jak dzieci i ludzi od momentu narodzin. Ponieważ mają szansę prze
                                > życia od ok. 24 t.c., więc od tego momentu na pewno są dziećmi i ludźmi.

> Dla mnie istotna jest zdolność do odczuwania cierpienia

Podałaś 3 kryteria, czyli tak naprawdę nie wiesz co jest kryterium człowieczeństwa...
                                Ponadto wszystkie twoje kryteria są nielogiczne...

--
                                Guten Tag , ziomale !
                                • oszolom-z-radia-maryja Re: MG 27.09.11, 13:44
                                  jak to u lewaków ale czy ktos ich podejrzewa o logike czy chocby zdrowy rozsądek?
                                • angelfree Re: MG 27.09.11, 16:09
                                  Nie, podałam Ci tylko, jak dochodzę do swojego kryterium.
                                  Płód niezdolny do przeżycia poza organizmem matki nie jest człowiekiem ani dzieckiem, jest ludzkim płodem. Człowiekiem jest noworodek, ale 24 tygodniowy wcześniak też ma szansę przeżycia, jest więc już człowiekiem.
                                  Odczuwanie cierpienia nie jest kryterium człowieczeństwa - zwierzęta też ciepią, ale nie przejmuję się za bardzo cierpieniem krewetki.

> Ponadto wszystkie twoje kryteria są nielogiczne...

Możliwe, ale nie napisaleś dlaczego. Dla mnie są wystarczająco logiczne.
                                  • mg2005 Re: MG 28.09.11, 10:10
                                    > > Ponadto wszystkie twoje kryteria są nielogiczne...
                                    >
                                    > Możliwe, ale nie napisaleś dlaczego. Dla mnie są wystarczająco logiczne.
                                    >

1. Dziecko 1 min. przed narodzinami nie różni się niczym od dziecka 1 minutę po narodzinach

2. Granica przeżywalności jest względna - zależy od poziomu medyczno-technicznego danego kraju. Ten sam płód w USA jest człowiekiem, a w Afryce - nie... Wjeżdżając do USA staje się człowiekiem, a wyjeżdżając - przestaje nim być... Absurd.
                                    • angelfree Re: MG 28.09.11, 10:35

> 1. Dziecko 1 min. przed narodzinami nie różni się niczym od dziecka 1 minutę po
                                      > narodzinach

Dlatego wlaśnie napisalam, że ze względu na możliwość przeżycia poza organizmem matki nie narodziny, ale granica przeżywalności powinny być w tej chwili podstawą do rozróżnienia, czy jest to jeszcze płód, czy już dziecko. Granica ta zresztą przesuwaa się - w tej chwili ratuje się dzieci, które trzydzieści lat temu były nie do uratowania. Moje dziecko bylo kilogramowym wcześniakiem i nie mialam wątpliwości co do jego człowieczeństwa. Niemniej dziesięciogramowy płód to nie dziecko, to przyszłe dziecko.

> 2. Granica przeżywalności jest względna - zależy od poziomu medyczno-tec
                                      > hnicznego danego kraju. Ten sam płód w USA jest człowiekiem, a w Afryce - nie..
                                      > . Wjeżdżając do USA staje się człowiekiem, a wyjeżdżając - przestaje nim być...
                                      > Absurd.

To Ty napisałeś coś absurdalnego. To, czy jest to USA, czy Afryka, czy klinika jest 5 czy 50 km dalej, czy szpital ma intensywną terapię noworodków czy nie i jak dobrych ma neonatologów dla tego rozróżnienia nie ma żadnego znaczenia.
                                      • mg2005 Re: MG 30.09.11, 16:28
                                        > To Ty napisałeś coś absurdalnego. To, czy jest to USA, czy Afryka, czy klinika
                                        > jest 5 czy 50 km dalej, czy szpital ma intensywną terapię noworodków czy nie i
                                        > jak dobrych ma neonatologów dla tego rozróżnienia nie ma żadnego znaczenia.

Teraz zaprzeczasz sobie : granica przeżywalności zależy od poziomu medycznego - jeśli w biednym kraju Afryki jest on niższy, to ta granica jest przesunięta...

Warto zaznaczyć, że twoje kryterium człowieczeństwa jest przyjęte arbitralnie - bez logicznych podstaw.
                                        Wg tej "logiki" osoby na OIOM też nie są ludźmi, bo nie mogą przeżyć samodzielnie...

--
                                        Udało się Platformie stworzyć w Polsce oligarchiczny system władzy, syndykat przewodniej siły narodu z wiodącymi mediami, niewątpliwie przy wsparciu służb specjalnych. Pod rządami PO Polska dryfuje w stronę ustroju, jaki jest w Rosji – pozornej demokracji
                                        • angelfree Re: MG 02.10.11, 14:15

> Teraz zaprzeczasz sobie : granica przeżywalności zależy od poziomu medycznego -
                                          > jeśli w biednym kraju Afryki jest on niższy, to ta granica jest przesunięta...

Chyba nie zrozumiałeś, ale to nic nie szkodzi...
                                          • mg2005 Re: MG 02.10.11, 19:57
                                            > Chyba nie zrozumiałeś

Czyżby ?...
                                            Napisałaś:
                                            "granica przeżywalności powinny być w tej chwili podstawą do rozróżnienia, czy jest to jeszcze płód, czy już dziecko. Granica ta zresztą przesuwaa się - w tej chwili ratuje się dzieci, które trzydzieści lat temu były nie do uratowania. "
                                            Ta granica zależy od poziomu cywilizacji. Dlatego w krajach o niższej cywilizacji jest inna niż w USA.

--
                                            Dzisiejsza Platforma nie ma w sobie dosłownie nic z PO, do której wstępowałem ponad 10 lat temu. Stała się „partią władzy”, której wyłącznym programem jest utrzymanie się przy władzy
                                  • oszolom-z-radia-maryja Re: MG 28.09.11, 10:58
                                    płód ludzki jest człowiekiem bo już w trzecim miesiącu ciązy ma wszystkie organy a w 21 dniu bije mu serce!
                                    • angelfree Re: MG 28.09.11, 12:07
                                      Żaba też ma wszystkie organy i też jej bije serce.
                                      Nie nudź.
                                      Płód to płód, może być ludzki, ale nie jest człowiekiem.
                        • angelfree Re: MG 24.09.11, 17:26
                          uważam , że aborcja powinna być dozwolona , gdy ciąża bezpośrednio zagraża życiu matki lub spowoduje poważną utratę zdrowia.

I wlaśnie z tym się nie zgadzam. Co to znaczy, że bezpośrednio zagraża? Jeśli kobieta ma raka i donoszenie tej ciąży i niemożność poddania się chemioterapii prawie na pewno spowodują jej śmierć w bliższym lub nieco dalszym czasie, to jest to już wystarczająco bezpośrednio? Czy też nie, bo to nie ciąża zagraża, tylko nowotwór?

A jak poważna musi być utrata zdrowia, żeby uznać ją za dostatecznie poważną?
                          • mg2005 Re: MG 25.09.11, 12:04
                            > I wlaśnie z tym się nie zgadzam.

Dlaczego ?

to jes
                            > t to już wystarczająco bezpośrednio?

Tak.

> A jak poważna musi być utrata zdrowia, żeby uznać ją za dostatecznie poważną?

Która zmienia w zasadniczy sposób życie kobiety
                            • angelfree Re: MG 25.09.11, 12:06
                              Co znaczy w sposób "zasadniczy"?
                              To właśnie jest względne.
                              • mg2005 Re: MG 27.09.11, 13:28
                                > Co znaczy w sposób "zasadniczy"?
                                > To właśnie jest względne.

nie tyle względne, co niemożliwe do opisania w jednym przepisie. Zapisy prawa dają ogólną wytyczną, którą odnosi do konkretnego przypadku Sąd.

Np częściowy paraliż jest zasadniczą zmianą, pogorszenie wzroku o 2 dioptrie - nie
                                • angelfree Re: MG 27.09.11, 16:11
                                  Tyle, że to jest kompletnie uznaniowe. Nie istnieją przepisy prawne, na podstawie których sąd mógłby orzec, czy ta zmiana jest jest zasadnicza, czy nie.
                                  • mg2005 Re: MG 28.09.11, 10:13
                                    > Tyle, że to jest kompletnie uznaniowe.

Tak działa prawo - zależy od uznania Sądu...

Nie istnieją przepisy prawne, na podstaw
                                    > ie których sąd mógłby orzec, czy ta zmiana jest jest zasadnicza, czy nie.

Wiele przepisów jest nieprecyzyjnych, pozostawiając Sądowi interpretację konkretnego przypadku

• black-emissary Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 05.09.11, 14:28
          Przecież to wszystko była przedwyborcza gra. Projekt nie miał żadnych szans powodzenia, niektórym natomiast zależało na tym, żeby go w Sejmie troszkę potrzymać i za jego pomocą się polansować.
    • mg2005 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 05.09.11, 22:43
      www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20110905&typ=my&id=my12.txt
      Po pierwsze: jestem kobietą z zespołem Turnera, a z powodu wykrycia tej wady u dzieci poczętych bywają one zabijane lub też płaci się za ich życie odszkodowanie. A po drugie, jest to niezwykle ważne dla mnie jako dla przyszłego lekarza, ponieważ zabijanie pacjenta dlatego, że jest chory, jest całkowicie sprzeczne z etyką lekarską.

Jaka była reakcja posłów na Pani słowa?
      - Od razu znaleźli się tacy, którzy próbowali podważyć to, co mówiłam. Twierdzili, że wykryty u dziecka poczętego zespół Turnera nie jest powodem do aborcji. Tyle tylko, że te powody nie są określone. Znany jest natomiast przypadek kobiety, której Trybunał w Strasburgu przyznał odszkodowanie za to, że urodziła córeczkę z zespołem Turnera.
      • tanebo Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 05.09.11, 22:50
        Tylko czy ktoś zabrania tej pani rodzić te dzieci? Jeśli taka jest jej wola to może i dwudziestkę ich sobie urodzić. Zgodzę się nawet z tym by państwo pomogło jej finansowo. Tylko odpowiedz mi wprost na jedno pytanie: co zrobisz z kobietą która jest w ciąży pozamacicznej.
        • black-emissary Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 05.09.11, 23:42
          tanebo napisał:
          > Tylko czy ktoś zabrania tej pani rodzić te dzieci?

Kobiety z zespołem Turnera są zwykle bezpłodne, więc tej pani nikt raczej do rodzenia nigdy nie zmusi.
          • tanebo Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 05.09.11, 23:51
            Chcesz powiedzieć że pani zastosowała katolicką prawdę?
            • black-emissary Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 05.09.11, 23:56
              Pani zastosowała kilka katolickich prawd, co wypunktowałam poniżej.
              • tanebo Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 06.09.11, 00:02
                Miałem na myśli tzw "prawdę katolicką" czyli przez resztę społeczeństwa zwaną w najlepszym razie przeinaczeniem.
                • black-emissary Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 06.09.11, 12:30
                  O tej właśnie pisałam, w kontekście odszkodowania za "urodzenie dziecka" czy manipulacji sondażami.
      • black-emissary Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 05.09.11, 23:54
        Znany jest natomiast przypadek kobiety, której Trybunał w Strasburgu przyznał odszkodowanie za to, że urodziła córeczkę z zespołem Turnera.

Bezsensowna manipulacja, jak niby można dawać odszkodowania za "urodzenie córeczki"? Odszkodowanie było za odmowę badań prenatalnych pomimo podejrzeń wad płodu.

Z badań wynika, że ponad 80 procent Polaków opowiada się za pełną ochroną życia.

Mógłby ktoś podać źródło tych rewelacji?

W temacie zespołu Turnera warto byłoby natomiast wspomnieć, że 99% obciążonych nim zarodków ulega naturalnemu poronieniu, więc to przede wszystkim Bóg/Natura próbuje się ich pozbyć.

Niecierpliwie czekam, aż wreszcie przebudzą się obrońcy życia niepoczętego, można byłoby publikować fascynujące wywiady:
        - Co Pani czuła, widząc wyniki głosowania, w którym większość posłów odrzuciła ustawę zakazującą antykoncepcji i nakazującą stosunek w dni płodne?
        - Muszę przyznać, że bardzo mnie to zasmuciło, bo oznacza, iż posłowie wciąż nie uznają tego, że także dzieci niepoczęte mają prawo do życia. Dotyczy to mnie szczególnie, bo moi rodzice mieli w ową noc nie współżyć, a ojciec nałożył prezerwatywę, ale owa pękła.
        • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 06.09.11, 09:34
          www.pro-life.pl/?a=news&id=608
          www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20110708&typ=my&id=my05.txt
          marucha.wordpress.com/2011/07/08/polska-nie-chce-aborcji/
          fronda.pl/news/czytaj/tytul/65_procent_polakow_za_ochrona_zycia_od_poczecia_13724
          • black-emissary Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 06.09.11, 12:29
            > www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20110708&typ=my&id=my05.txt
            > marucha.wordpress.com/2011/07/08/polska-nie-chce-aborcji/
            > fronda.pl/news/czytaj/tytul/65_procent_polakow_za_ochrona_zycia_od_poczecia_13724

Po pierwsze dwa pierwsze linki to ten sam tekst, po drugie wszystkie te teksty podają nie 80% (a o to pytałam), a 65%, do tego dwa pierwsze nie podają źródeł.

> www.pro-life.pl/?a=news&id=608

Badania CBOS i Centrum Myśli Jana Pawła II pokazują, że 85 proc. Polaków jest przekonanych, iż "zawsze i niezależnie od okoliczności ludzkie życie powinno być chronione od poczęcia do naturalnej śmierci". Liczba Polaków tak myślących w ciągu czterech lat wzrosła aż o 15 proc.

Tu dla odmiany dostajemy 85%, źródło jest niestety podane wyjątkowo mgliście, poszukajmy więc konkretów...
            www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/435475,cbos_wiekszosc_polakow_sprzeciwia_sie_prawu_do_aborcji.html
            Badania CBOS z czerwca 2011, czyli te, które ponoć dały 85% za całkowitą ochroną. A konkretniej:
            - 45% jest za aborcją w pewnych okolicznościach dozwoloną,
            - 14% jest za całkowitym zakazem przerywania ciąży,
            - 87% jest za legalną aborcją, gdy zagrożone jest życie matki,
            - 78% gdy zagrożone jest jej zdrowie,
            - 78% gdy ciąża jest wynikiem gwałtu bądź kazirodztwa,
            - 60% gdy dziecko będzie upośledzone.

Wyniki te pokazują, że nie ma wcale wśród Polaków poparcia dla całkowitego zakazu aborcji, pokazują też, że badani nie zawsze wiedzą na co odpowiadają, im bardziej ogólne pytanie tym większe poparcie dla zakazów, jednak gdy padają pytania o konkretne przypadki badani są bardziej przychylni prawu wyboru.
            • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 06.09.11, 12:45
              ważna jest tu tendencja a tu widac że wzrasta akceptacja dla całkowitego zakazu
              • angelfree Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 06.09.11, 13:59
                Może jakoś to, Oszołku, wyjaśnij, podpierając się danymi, bo na razie żadnej tendencji tu nie widać.
                • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 08.09.11, 14:29
                  wyborcza.pl/1,76842,10249004,Nastawienie_do_aborcji_rowno_rozlozone.html
                  • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 08.09.11, 14:29
                    Od wprowadzenia w 1997 r. zakazu aborcji z tzw. przyczyn społecznych spada liczba osób przekonanych, że w pierwszych tygodniach ciąży kobieta powinna móc swobodnie decydować, czy chce urodzić. W 1997 r. uważało tak 60 proc. badanych, teraz - 48 proc. Przeciw pozostawieniu decyzji kobiecie było 30 proc., dziś - 43 proc.
              • black-emissary Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 06.09.11, 14:36
                Jaka tendencja? Których pytań? Jeżeli nie ma spójności w odpowiedziach nawet w ramach jednego sondażu (tylko 45% jest za aborcją "w pewnych okolicznościach", ale min. 60% jest za aborcją w przypadkach określonych obecną ustawą, choć przecież wszystko to zawiera się w "pewnych okolicznościach") to jakże Ty chcesz porównywać z sobą wyniki różnych sondaży?
                W badaniach opinii publicznej bardzo wiele zależy od sposobu zadania pytania, co często jest podstawą manipulacji - w raporcie wystarczy nie podać dosłownie pytania, a jedynie jego interpretację i możemy w zasadzie napisać co chcemy.
                W przypadku kwestii takich jak aborcja - zagadnień złożonych, nacechowanych emocjonalnie i różnie interpretowanych - owa wrażliwość sondaży jest szczególnie wysoka. Jak zadasz badanym pytanie czy jesteś za zabijaniem chorych dzieci to możesz później na Frondzie z radością ogłosić 99.9% Polaków za całkowitym zakazem aborcji!, gdy jednak będziesz pytać o to, czy prawo może pozwalać na zabijanie kobiet w ciąży to będziesz mieć 99.9% "zwolenników aborcji".
                • mg2005 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 11.09.11, 10:35
                  black-emissary napisała:

> Jaka tendencja ?

"Od wprowadzenia w 1997 r. zakazu aborcji z tzw. przyczyn społecznych spada liczba osób przekonanych, że w pierwszych tygodniach ciąży kobieta powinna móc swobodnie decydować, czy chce urodzić. W 1997 r. uważało tak 60 proc. badanych, teraz - 48 proc. Przeciw pozostawieniu decyzji kobiecie było 30 proc., dziś - 43 proc"

Nie wierzysz w Słowo GWniane ?... :)

• black-emissary Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 11.09.11, 22:53
                    W przeciwieństwie do Ciebie większą uwagę od tego KTO mówi zwracam na to CO mówi.
                    Wszystko wyłożyłam w poście wyżej, do tego się odnoś.
                    • mg2005 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 13.09.11, 19:35
                      A więc oboje zgadzamy się, że w sondażowniach i w GW pracują głupcy ?...:)
            • mg2005 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 07.09.11, 10:31
              > - 45% jest za aborcją w pewnych okolicznościach dozwoloną,
              > - 14% jest za całkowitym zakazem przerywania ciąży,
              > - 87% jest za legalną aborcją, gdy zagrożone jest życie matki,
              > - 78% gdy zagrożone jest jej zdrowie,
              > - 78% gdy ciąża jest wynikiem gwałtu bądź kazirodztwa,
              > - 60% gdy dziecko będzie upośledzone.

> Wyniki te pokazują...

że są alogiczną brednią... Dziwne, że tego nie zauważyłaś...
              • black-emissary Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 07.09.11, 11:50
                mg2005 napisał:
                > że są alogiczną brednią...

Udowodnij.
                • mg2005 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 08.09.11, 22:58
                  black-emissary napisała:

> mg2005 napisał:
                  > > że są alogiczną brednią...
                  >
                  > Udowodnij.

Czy opanowałaś sztukę dodawania i odejmowania od 1 do 100 ?... :)
                  • black-emissary Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 10.09.11, 14:59
                    Mg, czy możesz choć raz nie odpowiadać pytaniem na pytanie, tylko rzetelnie przedstawić swoje stanowisko?
                    • mg2005 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 11.09.11, 10:43
                      black-emissary napisała:

> Mg, czy możesz choć raz nie odpowiadać pytaniem na pytanie

Czy naprawdę muszę Ci tłumaczyć logiczną sprzeczność w tym :
                      > - 45% jest za aborcją w pewnych okolicznościach dozwoloną,
                      > - 14% jest za całkowitym zakazem przerywania ciąży,
                      > - 87% jest za legalną aborcją, gdy zagrożone jest życie matki,
                      ?
                      • black-emissary Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 11.09.11, 22:49
                        MG, dziecino, przecież pisałam o tym wyżej... czytaj uważniej zanim zaczniesz płodzić swoje posty, co?
                        • mg2005 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 13.09.11, 19:28
                          > MG, dziecino, przecież pisałam o tym wyżej...

Blacko, dziecino, a więc po co domagałaś się ,żebym udowadniał, że to brednia ?... :)

>czytaj uważniej zanim zaczniesz p
                          > łodzić swoje posty, co?

Miej pretensję do siebie... Na przyszłość zastanów się lepiej, zanim zaczniesz żądać dowodu...
                          • black-emissary Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 15.09.11, 13:27
                            Próbowałam ustalić co nazywasz "bredniami" :).
                            • mg2005 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 16.09.11, 22:22
                              To po co wydziwiasz ?:

">czytaj uważniej zanim zaczniesz p
                              > łodzić swoje posty, co? "

• mg2005 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 07.09.11, 10:28
          > Bezsensowna manipulacja, jak niby można dawać odszkodowania za "urodzenie córec
          > zki"?

Nie słyszałaś o odszkodowaniach za "złe urodzenie" ?...

[i]- Co Pani czuła, widząc wyniki głosowania, w którym większość posłów odrz
          > uciła ustawę zakazującą antykoncepcji i nakazującą stosunek w dni płodne?

Pojechałaś po bandzie, jak typowa manipulantka... To manipulacja częsta wśród zwolenników zabijania dzieci (aborcji)...
          • black-emissary Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 07.09.11, 11:54
            mg2005 napisał:
            > Nie słyszałaś o odszkodowaniach za "złe urodzenie" ?...

Przecież o tym właśnie pisałam! Przeczytaj cały post zanim zaczniesz odpowiadać na jego kolejne zdania.

> Pojechałaś po bandzie

Celo, dziecko drogie, celowo. To nie manipulacja, to ironia, jesteś na tyle duży, by już rozumieć różnicę.
            A teraz łaskawie racz wyjaśnić nam czym "dziecko nienarodzone" różni się od "dziecka niepoczętego" i dlaczego historia niewyabortowanej jest bardziej poruszająca od historii prawie-niepoczętego?

> To manipulacja częsta wśród zwolenników zabijania dzieci (aborcji)...

Trzeba przyznać, że jesteś zabawny, a nawet niepozbawiony uroku :).
            • mg2005 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 11.09.11, 11:23
              > Przecież o tym właśnie pisałam!

Pisałaś o odszkodowaniu za brak badań. Tymczasem sądy skazują lekarzy, którzy dopuścili do urodzenia się chorego dziecka...

To nie manipulacja, to ironia, jesteś na tyle duż
              > y, by już rozumieć różnicę.
              > A teraz łaskawie racz wyjaśnić nam czym "dziecko nienarodzone" różni się od "dz
              > iecka niepoczętego"

Jesteś na tyle duża, żeby to rozumieć... Naprawdę nie rozumiesz ?...

> > To manipulacja częsta wśród zwolenników zabijania dzieci (aborcji)...
              >
              > Trzeba przyznać, że jesteś zabawny

Te manipulacje wcale nie są zabawne - bo dotyczą życia i śmierci dzieci...
    • mg2005 Do zwolenników aborcji 08.09.11, 11:47
      Czy za tym głosujecie ?... :

"Porozrywane płody, rozszarpane ciała nienarodzonych dzieci .Na najdrastyczniejszym zdjęciu widać oderwaną głowę płodu zaciśniętą w kleszczach."

• voxave Re: Do zakaźników aborcji 08.09.11, 12:47
        Zmarłe młode kobiety,które mogły urodzic fajne dzieci.Zmarle kobiety,które mogły wychowac swoje juz narodzone dzieci.
        Male zgwałcone nieletnie dziewczynki,które musza nosic ciażę zaszczepiona przez bandytę i inne kobiety krzywdzone przez mężczyzn.
        • oszolom-z-radia-maryja Re: Do zakaźników aborcji 08.09.11, 14:19
          To jest demagogia z twojej strony. Lekarze wiedza kogo ratować. Zawsze ratuje sie w pierwszej kolejnności tego kto ma wieksze szanse na przezycie a tu z reguły ma takie szanse kobieta i kiedy przychodzi wybór dziuecko czy kobieta to uratują w pierwszej kolejności kobiete
          • black-emissary Re: Do zakaźników aborcji 08.09.11, 14:29
            > To jest demagogia z twojej strony.

A te porozrywane płody, rozszarpane ciała nienarodzonych dzieci i oderwana głowa płodu zaciśnięta w kleszczach to niby nie demagogia? :)
            • oszolom-z-radia-maryja Re: Do zakaźników aborcji 08.09.11, 14:30
              to są fakty które dlka takich jak ty sa niewygodne ale tak to naprawde wygląda! Tak wygląda aborcja jej skutki!
              • voxave Re: Do zakaźników aborcji 08.09.11, 15:35
                Oszoł----poważnie obawiam sie,że twoja głowa w dalszym ciągu tkwi w tych kleszczach------po prostu nie zdążono.......
                • oszolom-z-radia-maryja Re: Do zakaźników aborcji 27.09.11, 10:03
                  ponoszą cię nerwy kochanie skoro posuwasz się do takich wycieczek osobistych pod moim adresem
            • mg2005 Re: Do zakaźników aborcji 08.09.11, 23:00
              > A te porozrywane płody, rozszarpane ciała nienarodzonych dzieci i ode
              > rwana głowa płodu zaciśnięta w kleszczach
              to niby nie demagogia? :)

Fakty są demagogią ? ...
              • sabinac-0 Re: Do zakaźników aborcji 09.09.11, 00:50
                mg2005 napisał:

> > A te porozrywane płody, rozszarpane ciała nienarodzonych dzieci i
                > ode
                > > rwana głowa płodu zaciśnięta w kleszczach
                to niby nie demagogia? :)
                >
                > Fakty są demagogią ? ...

Fakty jest takie, ze nie ma zadnych "rozszarpanych cial" tylko zarodek wielkosci kilku mm i ze do usuniecia ciazy nie uzywa sie kleszczy bo zarodek na tym etapie nie ma jeszcze glowy.

No ale fakty nie brzmia tak emocjonalnie i trudno nimi oddzialywac na tlum...
                • mg2005 Re: Do zakaźników aborcji 09.09.11, 10:25
                  > Fakty jest takie, ze nie ma zadnych "rozszarpanych cial"

Czyli twierdzisz,że te zdjęcia to fotomontaż ??... :)
                  • sabinac-0 Re: Do zakaźników aborcji 09.09.11, 22:05
                    mg2005 napisał:

> Czyli twierdzisz,że te zdjęcia to fotomontaż ??... :)

Tak.
                    Zreszta pokazywany ciezarnym i dzieciom na religii "Niemy krzyk" tez jest fotomontazem.
                    • mg2005 Re: Do zakaźników aborcji 11.09.11, 11:50
                      sabinac-0 napisała:

> mg2005 napisał:
                      >
                      > > Czyli twierdzisz,że te zdjęcia to fotomontaż ??... :)
                      >
                      > Tak.

:)))))) Przyznaję Ci tytuł Pierwszego Oszołoma wśród forumowych oszołomów pro-aborcyjnych... :)
                      • sabinac-0 Re: Do zakaźników aborcji 11.09.11, 13:04
                        mg2005 napisał:

>
                        > :)))))) Przyznaję Ci tytuł (...)

Przyznawaj co chcesz, ale faktow tymi filipikami nie zmienisz.
                        Przykro mi ze czujesz sie zawiedziony iz twoja tuba propagandowa byla tylko zalosna manipulacja.
                        • mg2005 Re: Do zakaźników aborcji 13.09.11, 18:37
                          > Przyznawaj co chcesz, ale faktow tymi filipikami nie zmienisz.

Faktem jest twoja paranoja (nieprzyjmowanie faktów do wiadomości)...
                          • sabinac-0 Re: Do zakaźników aborcji 14.09.11, 11:32
                            Przykro mi, ze czujesz sie zawiedziony.
                      • mg2005 Sabinac 24.09.11, 08:36
                        Nadal twierdzisz, że zdjęcia z aborcji są fotomontażem ?... :)
                        • sabinac-0 Re: Sabinac 25.09.11, 15:43
                          mg2005 napisał:

> Nadal twierdzisz, że zdjęcia z aborcji są fotomontażem ?... :)

Tak.
                          • mg2005 Re: Sabinac 27.09.11, 10:03
                            sabinac-0 napisała:

> mg2005 napisał:
                            >
                            > > Nadal twierdzisz, że zdjęcia z aborcji są fotomontażem ?... :)
                            >
                            > Tak.

:)))))))))))
                            • oszolom-z-radia-maryja Re: Sabinac 27.09.11, 10:05
                              li fakty sa niezgodne z oficjalna ideologia tym gorzej dla faktów, oto credo przyświecajace lewakom i wszelkiej masci postępowcom
              • oszolom-z-radia-maryja Re: Do zakaźników aborcji 09.09.11, 09:50
                dla lewaków fakty zawsze były demagogiczne dla nich prawdą są kłamstwa najlepiej potwierdzone sądowymi wyrokami co pokazują wyroki skazujące PiSktóra mówią że kłamali a tymczasem to prawda
          • paskudek1 Re: Do zakaźników aborcji 08.09.11, 20:43
            poczytaj sobie historię Agaty Lamczak i dowiedz się, jak lekarze ratowali kobietę. Odmówili jej badań, które wykonanoby KAŻDEJ innej osobie nie będącej w ciąży. Jej odmówiono bo zagrażały płodowi. Ale bez płodu Agata by przeżyła, bez Agaty i płód zmarł. I następne, ewentualne dzieci też sa juz nieaktualne, że się tak wyrażę. I niestety wychodzą na światodzienne sytuacje kiedy lekarze DOMAWIAJĄ usunięcia ciąży pozamacicznej i czekają do poronienia. Ale dla Ciebie to nie są fakty, dla Ciebie faktami są porozrywane płody. Z tym, że im wcześniejsza faza ciąży tym zabieg nie jest tak inwazyjny jak iedyś.
      • sabinac-0 Re: Do zwolenników aborcji 09.09.11, 00:45
        Nie ma "zwolennikow aborcji". Sa tylko PRZECIWNICY ZAKAZU ABORCJI.

To tak w kwestii lingwistycznej.
        • oszolom-z-radia-maryja Re: Do zwolenników aborcji 09.09.11, 09:51
          przeciwnik zakazu aborcji to automatycznie zwolennik tej aborcji
          • sabinac-0 Re: Do zwolenników aborcji 09.09.11, 21:50

> przeciwnik zakazu aborcji to automatycznie zwolennik tej aborcji

Po tym poznac oszolomow, ze dla nich "kto nie z nami, ten automatycznie przeciw nam".
          • black-emissary Re: Do zwolenników aborcji 10.09.11, 15:07
            > przeciwnik zakazu aborcji to automatycznie zwolennik tej aborcji

Rzeczywiście w to wierzysz? Czy to samo stosujesz to innych kwestii? Czy np. jeżeli nie lubię marchewki to mam obowiązek być zwolennikiem zakazu jej jedzenia, inaczej staję się jej zwolennikiem?
            • mg2005 Re: Do zwolenników aborcji 11.09.11, 11:57
              black-emissary napisała:

> oszolom-z-radia-maryja napisał:
              > > przeciwnik zakazu aborcji to automatycznie zwolennik tej aborcji
              >
              Czy np. je
              > żeli nie lubię marchewki to mam obowiązek być zwolennikiem zakazu jej jedzenia,
              > inaczej staję się jej zwolennikiem?

Znów błędna analogia, blacko... Jedzenie marchewki dotyczy tylko jedzącego - aborcja dotyczy innej istoty (dziecka)

• black-emissary Re: Do zwolenników aborcji 11.09.11, 22:48
                Znowu nie rozumiesz kontekstu, MGeniuszu.
                • mg2005 Re: Do zwolenników aborcji 13.09.11, 19:38
                  Przeciwnie, wyjaśniłem, że twój kontekst był fałszywy, blacko...
        • mg2005 Re: Do zwolenników aborcji 09.09.11, 10:28
          sabinac-0 napisała:

> Nie ma "zwolennikow aborcji".

Acha, czyli za aborcją głosują przeciwnicy aborcji ?... :))
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Do zwolenników aborcji 09.09.11, 11:31
            typowa marksistowska kazuistyka
            • voxave Re: Do zwolenników aborcji 09.09.11, 13:24
              Oszoł-----nauczyłes sie nowego słowa--kazuistyka---brawo,dzielny jesteś :)
              • oszolom-z-radia-maryja Re: Do zwolenników aborcji 09.09.11, 14:05
                daruj sobie kobieto puchu marny bowiem głupsi ode mnie nie są mnie w stanie wyprowadzić z równowagi tak więc daremny twój trud
                • sabinac-0 Re: Do zwolenników aborcji 09.09.11, 22:01

> daruj sobie kobieto puchu marny

Wlasnie. Niby chodzi im o "dzieci poczete" i inne oksymorony a tak naprawde chodzi im o upokorzenie kobiet - wszak dla nich to tylko ozdoby, inkubatory ich progenitury i... "puch marny".
                  Chca sie wieksi poczuc i tyle. W robocie juz sie nie da bo jak szefowa spojrzy to pory sie trzesa, w domu tez nie bo zona wiecej zarabia i lepiej samochod prowadzi, no to chociaz z ciazami namieszac.

Chlopcy, od ciaz sie odp., nie wasza sprawa.
                  • oszolom-z-radia-maryja Re: Do zwolenników aborcji 19.09.11, 14:33
                    to tak wojownicxze feministki to interpretują którym wcale nie o rownośc kobiet im chodzi tylko o rewanz na mężczyznach i marzy im sie państwo kobiet takie jak te rodem z filmu seksmisja
                    • sabinac-0 Re: Do zwolenników aborcji 19.09.11, 15:40

>(...) państwo kobiet takie ja
                      > k te rodem z filmu seksmisja

Jesli cala wiedze o kobietach, ciazach i feminizmie czerpiesz ze starych komedii, to ci wspolczuje.
                      • oszolom-z-radia-maryja Re: Do zwolenników aborcji 21.09.11, 10:27
                        Nikt bardziej prawdziwie i dosadnie nie zdemaskował prawdziwe oblicze feminizmu jak ten film. Poza tym nie kazda kobieta jest nawiedzoną feministką. mało która w feminizmie znaduje tak naprawde cos wartościowego dla siebie
                        • sabinac-0 Re: Do zwolenników aborcji 25.09.11, 15:46

> Nikt bardziej prawdziwie i dosadnie nie zdemaskował prawdziwe oblicze feminizmu
                          > jak ten film.

Naprawde czerpiesz wiedze z komedii... az mi cie zal.

> Poza tym nie kazda kobieta jest nawiedzoną feministką.

No nie, sa przeciez woly robocze, prostytutki i ofiary przemocy.

P.S. Ciekawe do ktorej kategorii zalicza sie twoja malzonka? Optuje za pierwsza.
          • sabinac-0 Re: Do zwolenników aborcji 09.09.11, 21:56
            mg2005 napisał:

> Acha, czyli za aborcją głosują przeciwnicy aborcji ?... :))

Nie "za aborcja" tylko za mozliwoscia decyzji o losie wlasnej wczesnej ciazy.
            • mg2005 Re: Do zwolenników aborcji 10.09.11, 22:33
              > Nie "za aborcja" tylko za mozliwoscia decyzji o losie wlasnej wczesnej ciazy.

Co to jest "wczesna" ciąża ?...

I twierdzisz, że ta "decyzja" nie powoduje aborcji ?... Nie bądź śmieszna...
              • sabinac-0 Re: Do zwolenników aborcji 11.09.11, 13:09
                mg2005 napisał:

> Co to jest "wczesna" ciąża ?...
                >
                Do 12 tygodnia.

> I twierdzisz, że ta "decyzja" nie powoduje aborcji ?... Nie bądź śmieszna...

Mam wrazenie, ze masz jakas obsesje ze kazda kobiete w ciazy trzeba zwiazac i zamknac bo nie marzy o niczym innym jak o skrobance. :D

Uwazasz, ze jesli nie zakaze sie aborcji i badania ciezarnych i nie postawi policjantow pod kazdym gabinetem ginekologicznym to kazda ciezarna od razu poleci usuwac?

To ty jestes smieszny.
                • mg2005 Re: Do zwolenników aborcji 13.09.11, 18:47
                  > > Co to jest "wczesna" ciąża ?...
                  > >
                  > Do 12 tygodnia.

Czy wiesz, że wtedy funkcjonują już wszystkie narządy płodu - łącznie z sercem i mózgiem ?
                  Jesteś pewna ,że to nie człowiek ?...

> > I twierdzisz, że ta "decyzja" nie powoduje aborcji ?... Nie bądź śmieszna
                  > ...
                  >
                  > Mam wrazenie, ze masz jakas obsesje ze kazda kobiete w ciazy trzeba zwiazac i z
                  > amknac bo nie marzy o niczym innym jak o skrobance. :D
                  >

Nie odpowiedziałas na pytanie, ale znów dałaś upust swojej paranoi...
                  • sabinac-0 Re: Do zwolenników aborcji 14.09.11, 11:37
                    mg2005 napisał:

> Jesteś pewna ,że to nie człowiek ?...
                    >
                    Pytales co medycyna nazywa "wczesna ciaza" a nie o filozoficzna koncepcje czlowieka.
                    • mg2005 Re: Do zwolenników aborcji 15.09.11, 09:11
                      > Pytales co medycyna nazywa "wczesna ciaza" a nie o filozoficzna koncepcje czlow
                      > ieka.

A teraz pytam o koncepcję człowieka, skoro uważasz, że wolno go zabić "na życzenie"...
                      • tanebo Re: Do zwolenników aborcji 15.09.11, 13:22
                        A nie wolno zabijać na życzenie? Kościół nic nie miał przeciwko zabijaniu w Iraku...
                        • oszolom-z-radia-maryja Re: Do zwolenników aborcji 16.09.11, 10:23
                          nieprawda! Jan Paweł II sprzeciwiał sie interwencji Amerykanów w Iraku!!
                • mg2005 Re: Do zwolenników aborcji 13.09.11, 18:50
                  PS

> Mam wrazenie, ze masz jakas obsesje ze kazda kobiete w ciazy trzeba zwiazac i z
                  > amknac bo nie marzy o niczym innym jak o skrobance

Jeśli nie chodzi o skrobankę, to o jakiej "decyzji" piszesz ?...
                  • sabinac-0 Re: Do zwolenników aborcji 14.09.11, 11:35
                    mg2005 napisał:

> Jeśli nie chodzi o skrobankę, to o jakiej "decyzji" piszesz ?...

Np. o decyzji donoszenia ciazy i urodzenia nieslubnego, nieplanowanego lub niepelnosprawnego dziecka.
                    • mg2005 Re: Do zwolenników aborcji 16.09.11, 22:10
                      > Jeśli nie chodzi o skrobankę, to o jakiej "decyzji" piszesz ?...
                      >
                      > Np. o decyzji donoszenia ciazy

Nie kręć - do tego nie potrzeba legalizacji aborcji
                      • sabinac-0 Re: Do zwolenników aborcji 19.09.11, 15:37
                        mg2005 napisał:

> Nie kręć - do tego nie potrzeba legalizacji aborcji

Do zmuszenia nie, do podjecia rozsadnej, wolnej decyzji tak.
                        • mg2005 Re: Do zwolenników aborcji 20.09.11, 17:49
                          > Do zmuszenia nie, do podjecia rozsadnej, wolnej decyzji tak

Nadal twierdzisz, że ta 'decyzja' nie ma związku z aborcją ?... :)
                          • sabinac-0 Re: Do zwolenników aborcji 20.09.11, 18:48
                            mg2005 napisał:

> Nadal twierdzisz, że ta 'decyzja' nie ma związku z aborcją ?... :)

Owszem, czesto jest to decyzja by NIE poddac sie aborcji.
                            • mg2005 Re: Do zwolenników aborcji 24.09.11, 08:14
                              > Owszem, czesto jest to decyzja by NIE poddac sie aborcji.
                              >

Czy do takiej decyzji jest potrzebna legalizacja aborcji ?... Nie bądź zakłamana...

--
                              Guten Tag !
                              • oszolom-z-radia-maryja Re: Do zwolenników aborcji 24.09.11, 08:22
                                odzewu zero.. moze ją dręczą wyrzuty sumienia?
                              • sabinac-0 Re: Do zwolenników aborcji 25.09.11, 15:47
                                mg2005 napisał:

> Czy do takiej decyzji jest potrzebna legalizacja aborcji ?...

Tak, inaczej bylby to przymus, nie decyzja.
                                >
                        • mg2005 Re: Do zwolenników aborcji 24.09.11, 08:20
                          >do podjecia rozsadnej, wolnej decyzji tak.

Kiedy decyzja o zabiciu dziecka jest "rozsądna" ?..Kiedy aborcja jest rzeczą dobrą ?
                          • sabinac-0 Re: Do zwolenników aborcji 25.09.11, 16:24
                            mg2005 napisał:

> Kiedy decyzja o zabiciu dziecka jest "rozsądna" ?..Kiedy aborcja jest rzeczą do
                            > brą ?

Po pierwsze nie "dziecka" tylko plodu.
                            Po drugie alenie papierosow tez nie jest "rzecza dobra" ale nie postulujesz calkowitego zakazu tegoz.
                            • oszolom-z-radia-maryja Re: Do zwolenników aborcji 26.09.11, 11:20
                              płód= dziecko w fazie prenatalnej!
                              • sabinac-0 Re: Do zwolenników aborcji 26.09.11, 19:43

> płód= dziecko w fazie prenatalnej!

A dziecko = starzec w fazie rozwojowej?
                                • oszolom-z-radia-maryja Re: Do zwolenników aborcji 28.09.11, 11:55
                                  dziecko i starzec to są ludzie w rożnych fazach rozwoju życiowego
                                  • angelfree Nie ma czegoś takiego, jak zwolennik aborcji 28.09.11, 12:09
                                    Nikt nie jest "zwolennikiem" aborcji. Są tylko zwolennicy jej dopuszczalności.
                                    • mg2005 Re: Nie ma czegoś takiego, jak zwolennik aborcji 30.09.11, 16:06
                                      > Nikt nie jest "zwolennikiem" aborcji. Są tylko zwolennicy jej dopuszczalności.

Dopuszczalność oznacza,że aborcję 'na życzenie' uważa się za rzecz dobrą...

--
                                      Najpierw wspólna gra Tuska z Putinem przeciwko głowie własnego państwa, która (gra, nie głowa) – fakty na to wskazują - przyczyniła się do katastrofy.
                                      Ta władza ma w związku ze Smoleńskiem tak bardzo za uszami, że zrobi wszystko, by u steru pozostać, bo tylko wówczas pozostanie bezkarna.
                                  • sabinac-0 Re: Do zwolenników aborcji 28.09.11, 22:06

> dziecko i starzec to są ludzie w rożnych fazach rozwoju życiowego

Czy wobec tego dziecko nalezy traktowac jak starca?
                                    • yoma Re: Do zwolenników aborcji 28.09.11, 22:33
                                      Nie karmcie fanatyków.
    • sabinac-0 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 09.09.11, 00:44
      CO???!!!!

Jakas banda fanatykow znow chciala druga Irlandie robic? I prawie im sie udalo zredukowac kobiety do workow na plody?

Myslalam ze cos sie w tym kraju zmienilo od kiedy wyjechalam, tak wszyscy ciuckali ze to "Europa-jak-w-morde-jeza" ze prawie uwierzylam...

Jakis absurd.
      Kurcze, od dzis wszystko co na wschod od Odry traktuje jak Azje. Sorry.
      • voxave Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 09.09.11, 06:35
        Sabinka----dzień dobry,cieszę sie ,że wrócilaś------jeden miligram nie czyni zimy,sa tu tez normalni ludzie. :)
      • kol.3 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 09.09.11, 08:00
        Nie obrażaj Azji, bo jest nowoczesna.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 09.09.11, 09:52
        Ale którą Azję masz nam myśli? bo jest Azja islamska Azja dalekowschodnia , ruski Sybir i Indie
        • sabinac-0 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 09.09.11, 21:48

> Ale którą Azję masz nam myśli? bo jest Azja islamska Azja dalekowschodnia , ru
          > ski Sybir i Indie

Islamski Sybir kastowy palacy wdowy na stosach.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 14.09.11, 09:04
            w Indiach nie ma Sybiru
            • sabinac-0 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 14.09.11, 11:38

> w Indiach nie ma Sybiru

No widzisz, jak szybko sie uczysz :D
              • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 14.09.11, 12:04
                to ja musze ciebie uczyc bo masz podstawowe braki wiedzy zkresu geofrafii
                • sabinac-0 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 14.09.11, 18:09
                  No, "geofrafii" rzeczywiscie nie znam ;D
                  • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 19.09.11, 14:26
                    gonisz w piętke skoro poza literowka niczego innego nie dostrzegłaś
                    • sabinac-0 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 19.09.11, 15:41

> gonisz w piętke skoro poza literowka niczego innego nie dostrzegłaś

No nie dostrzeglam. Zwlaszcza sensu nie dostrzeglam.
                      • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 20.09.11, 09:52
                        no to wizę że masz poważne problemy z rozumieniem tekstu pisanego po polsku wtórna analfabetko
                        • sabinac-0 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 20.09.11, 10:40

> no to wizę że masz poważne problemy z rozumieniem tekstu pisanego po polsku wtó
                          > rna analfabetko

Predzej ty masz problem, ze nie potrafisz umotywowac wlasnych pogladow bez obrzucania interlokutorow wyzwiskami.
                          • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 20.09.11, 11:24
                            spójrz ino na siebie w lustrze
                            • sabinac-0 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 20.09.11, 18:50

> spójrz ino na siebie w lustrze

Na temat watku nie masz nic do powiedzenia oprocz wycieczek osobistych?
                              • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 21.09.11, 10:26
                                i vice versa.
    • sabinac-0 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 09.09.11, 21:47

Czyje "szczescie"?
      Oszoloma, ksiezy, kilku starych piernikow i moherow czyli tych, ktorych problemy zwiazane z ciaza, porodem i wychowaniem dzieci nie dotycza.

Ciekawe czy ktos pytal tych, ktorych problem dotyczy - kobiet w wieku rozrodczym, zon upijajacych sie, cpajacych, bezradnych, Piotrusiow Panow, oszolomow i innych "wrazliwych mezczyzn" niezdolnych do ojcostwa, samotnych i niesamotnych matek, matek dzieci niepelnosprawnych czy ciezarnych, u ktorych USG wykazalo wady plodu...
      • tanebo Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 09.09.11, 21:52
        Widzę że nadal nie rozumiesz. Ktoś już na tym forum stwierdził że mężczyzna jest pośrednikiem za pomocą którego Bóg napełnia naczynie czyli kobietę życiem. Widziałaś kiedyś żeby naczynie miało głos? Bo jeśli ma to robota taka jest do kitu...
        • sabinac-0 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 09.09.11, 22:04
          tanebo napisał:

> Wi
          > działaś kiedyś żeby naczynie miało głos? Bo jeśli ma to robota taka jest do kit
          > u...

Nawet ryby maja glos a Jahwe z pewnoscia chadza na dywanik do Lilith. :D
        • Gość: mmm Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo IP: *.ghnet.pl 10.09.11, 12:54
          jak tak dalej pojdzie to i in vitro zakaza! .....ehhh
    • Gość: skin Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.11, 13:33
      aborcja pow być dozwolona gdy płód jest uszkodzony i gdy zagraża życiu matki, w reszcie przypadków bezgw zakazać
      • sabinac-0 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 10.09.11, 19:44
        Gość portalu: skin napisał(a):

> aborcja pow być dozwolona gdy płód jest uszkodzony i gdy zagraża życiu matki, w
        > reszcie przypadków bezgw zakazać

Ciekawe, bo twoi pobratymcy lubia czasem skopac po brzuchu kobiete w ciazy z cudzoziemcem.
        • Gość: skin Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 10:12
          jak ma dziecko z obcym to co innego. W Polscepowinny się rodzic tylko zdrowe polskie dzieci
          • sabinac-0 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 14.09.11, 11:40
            Gość portalu: skin napisał(a):

> W Polscepowinny się rodzic tylko zdrowe po
            > lskie dzieci

Zatem uwazasz usuwanie ciazy za jak najbardziej dopuszczalne, pod warunkiem ze to ty bedziesz decydowal ktory plod ma zyc a ktory poddasz eksterminacji?
    • Gość: rolnik Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 11:27
      wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/126669,ksiadz-pedofil-gwalcil-dziecko.html
      • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 13.09.11, 11:03
        masoński agent jak nic
    • tikitaki3 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 12.09.11, 00:39
      i chwała wszystkim bogom jeśli są ,ze projekt upadł.amen :-P
      • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 12.09.11, 08:25
        jeśli chodzi o to coproponowało SLD to FAKTYCZNIE BOGU NIECH BĘDĄ DZIĘKI ŻE TO NIE PRZESZŁO, ŻE TO ZOSTAŁO ODRZUCONE TAK MIAŻDŻĄCĄ ILOŚCIĄ GŁOSÓW
      • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 29.09.11, 10:23
        chwała Bogu ze upadł projekt liberalizacji aborcji...
    • czarnysmaczek Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 03.10.11, 13:28
      Kobieta sama powinna decydować czy chce urodzić czy nie.
      smakizdrowia.blogspot.com/
      • oszolom-z-radia-maryja Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo 04.10.11, 11:28
        ot tym decyduje przed wspólzyciem a nie po
        • Gość: klik Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów(całkow zakaz abo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 12:02
          Gratulacje!
          Nareszcie pojąłeś, jak istotna jest antykoncepcja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka