Dodaj do ulubionych

Pomocy!!! Co robić??

06.09.11, 10:51
Witam,

proszę was wszystkich o pomoc i poradę. Mam taki o to problem. W pracy, wraz z dwoma kolegami siedzimy w jednym pokoju. Od pewnego czasu, jakiś dwóch miesięcy, jeden z nich - w sumie, mój najlepszy arbiet-kolega, zaczął się dziwnie zachowywać. W pracy mamy trochę przestoju i jakoś nie potrafi się On zaadaptować do nowej sytuacji. Mniej więcej, od dwóch tygodni, non stop siedzi na jakiś forach i czatach. Zakłada i wymyśla nowe wątki, które są nieprawdą z założenia. Jego celem jest nabicie jak największej ilości postów i zrobienie jak najpopularniejszego tematu. Mimo tego, że pracujemy mniej, to co jakiś czas trafia się jakaś robota. On jednak zupełnie ją lekceważy, robiąc "swoje" na forum.
Niestety, wiążę się to z tym, że wraz z pozostałymi kolegami, musimy "robić" za niego. Zdarza się, że musimy zostawać po godzinach. Jest on super gościem, duszą towarzystwa. Każdego ranka nas rozśmiesza, robi nam zakupy itd itp. Jednak nie chce nam się za niego już robić. Sam nie wychodzi z inicjatywą i nie garnie się do roboty. Wypłatę wszyscy dostajemy taką samą. Doszło do tego, że w godzinach pracy potrafi wyjść do fryzjera, zrobić zakupy w Castoramie, a my go kryjemy.
Co robić? Donieść na kolegę do szefa? Naprowadzić go na jakąś minę?
Sprawę komplikuje dodatkowo fakt, że kumplujemy się dość blisko. Po pracy chodzimy na piwo, lub bilarda. To są takie "nasze wyjścia". Cały tydzień czekam na to. Zdarza się, że nie ma pieniędzy, wtedy pożyczam mu kasę na browara. Niestety, jest tak roztargniony, że zapomina mi oddać.
Jak oceniacie sytuację? Co byście zrobili na moim miejscu?
Obserwuj wątek
    • Gość: julka Re: Pomocy!!! Co robić?? IP: *.mi.gov.pl 06.09.11, 11:38
      U mnie jest tak samo, połowa ludzi nic nie robi, udaje tylko ze są mega zapracowani a siedzą cały czas na necie. Moim zdaniem nie należy mieć skrupułów, donieś u szefa! Inaczej nie bedzie poprawy!
    • bling.bling Re: Pomocy!!! Co robić?? 06.09.11, 13:05
      to jest poważna sprawa. Trollowanie na forach to nie są jakieś tam popierdułki dla panienek. Trzaba to robic albo dobrze albo wcale. Praca zawodowa nie może konfliktować z misja trolla forumowego.
      Może daj nam więcej szczegółów na których forach siedzi twój przyjaciel i jaka tematyką się zajmuje a przyjdziemy mu z pomocą.
    • mjot1 Re: Pomocy!!! Co robić?? 06.09.11, 18:27
      tomek_251 napisał:
      > Jak oceniacie sytuację? Co byście zrobili na moim miejscu?

Faaajną macie pracę! Zatem siedź cicho, bo szkoda byłoby taką fuchę utracić.
      • Gość: ferment Re: Pomocy!!! Co robić?? IP: *.unknown.vectranet.pl 06.09.11, 19:14
        Też tak chcę:) Na forach w pracy...pewnie nie nauczyciele:((
        • 33qq Re: Pomocy!!! Co robić?? 06.09.11, 21:36
          mają dość czasu po pracy
    • potwor_z_piccadilly Re: Pomocy!!! Co robić?? 06.09.11, 22:54
      A podglądnołeś jak podpisuje się ten wasz (pseudo) kumpel.
      Pytam bo pasuje mi to wszystko jak ulał do "oszołoma-z-radia-maryja".
      Jeśli jednak nie jest to oszołom, to radzę nicka podrzucić szefowi, niech se poczyta i nie łam się, to nie będzie świństwo, lecz czysty interes.
      • tomek_251 Re: Pomocy!!! Co robić?? 07.09.11, 22:35
        W sumie jego pensje możemy podzielić na pozostałą dwójkę z pokoju. A może jakieś świństwo wykręcić? Ma ktoś jakieś pomysły?
        • mjot1 Re: Pomocy!!! Co robić?? 07.09.11, 22:53
          tomek_251 napisał:
          > A może jakieś świństwo wykręcić?
          No i trzeba tak było od razu. Szczerze. Miast owijać w bawełnę.
          > Ma ktoś jakieś pomysły?
          Fantazji nie staje?
          • tomek_251 Re: Pomocy!!! Co robić?? 07.09.11, 22:56
            Nie chciałem wychodzić z inicjatywą. Stwarzałem pozory. Prawdziwym mym celem jest wyeliminowanie nieroba. Co robić?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka