Dodaj do ulubionych

Agresja chasydów...

25.09.11, 20:54
"- Nie mamy nic przeciwko chasydzkim pielgrzymom, ale chcemy, by respektowali oni prawa mieszkających w Humaniu Ukraińców. Jako mieszkańcy miasta codziennie stykamy się z agresją chasydów, którzy nas poniżają, opluwają, upijają się i urządzają burdy. Gdyby przyjeżdżali tu tylko po to, by się modlić, nie byłoby żadnego problemu - mówił wówczas Jurij Botnar, szef Swobody w Humaniu..

W ubiegłym roku ukraińskie władze deportowały do Izraela dziesięciu chasydów, którzy w trakcie pielgrzymki do grobu rabina Nachmana pobili dwójkę mieszkańców Humania. Pielgrzymi otrzymali wówczas pięcioletni zakaz wjazdu na Ukrainę.

W piątek z Ukrainy deportowano ośmiu chasydzkich pielgrzymów przybyłych do Humania. Zarzucono im "chuligaństwo" i "wykroczenia administracyjne"."

--
Guten Tag !
Obserwuj wątek
    • ultimate.strike Przesadzasz 25.09.11, 21:08
      Chasyd666 (podobno twoje drugie ja) nie jest tak agresywny. Może by i chciał ale mu nie wychodzi. A teraz kosz.
      • Gość: ka_p_pa Re: Przesadzasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 21:18
        i drugi kosz.
        • voxave Re: Przesadzasz 26.09.11, 03:56
          I trzeci :)
          • lepian4 Re: Przesadzasz 26.09.11, 04:58
            Wyciagam wszystko z kosza, ot co!
            Chetnie poznam zydowskie praktykie pielgrzymskie.
          • mg2005 3 trole... 27.09.11, 09:19
            > I trzeci :)

3 trole w krótkim wątku... Nieźle... :)

--
            Guten Tag, ziomale !

• voxave Re: 3 trole... 27.09.11, 09:23
              Mguano-----przeraża mnie twoja samotnośc w cieniu....
    • Gość: Iza Re: Agresja chasydów... IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 16:29
      A jesteś za tą agresją czy przeciw? Znowu wklejasz cudzy tekst bez żadnego komentarza.
      • matylda1001 Re: Agresja chasydów... 28.09.11, 19:10
        Gość portalu: Iza napisał(a):

> A jesteś za tą agresją czy przeciw? Znowu wklejasz cudzy tekst bez żadnego komentarza.<

To i tak sukces, bo nie tak dawno nie wiedział nawet do czego służy cudzysłów.
        Ps. a teraz do kosza!
        • yoma Re: Agresja chasydów... 28.09.11, 19:21
          Któryś tam klik
        • mg2005 Re: Agresja chasydów... 28.09.11, 20:08
          matylda1001 napisała:

> nie tak dawno nie wiedział nawet do czego służy cudzysłów.

Wskażesz przykład ?...
          • matylda1001 Re: Mówisz i masz. 28.09.11, 23:34
            mg2005 napisał:

> Wskażesz przykład ?...<

:) Tylko jeden przykład...? Co tak skromnie? ale skoro ładnie prosisz...
            forum.gazeta.pl/forum/w,29,125814580,125814580,Sezon_ogorkowy.html
            Złota myśl Ziemkiewicza, wywleczona z kontekstu, bez cudzysłowu... Jeśli komuś się link nie otworzy;) może uznać, że to Ty, osobiście błysnąłeś intelektem. Zauważyłam, że z dużym upodobaniem podkradasz wlasność intelektualną właśnie Ziemkiewicza. Musi Ci bardzo imponować, biedaku:) I ani jednego słowa od siebie.
            • mg2005 [...] 29.09.11, 11:41
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • matylda1001 Re: Mówisz i masz. 29.09.11, 12:18
                mg2005 napisał:

> Zabawna jesteś... Jeśli jest podane źródło, to po co cudzysłów ?... Myślę, że jesteś tu jedynym debilem, który nie umie otworzyć linka :)<

Chciałeś przykład, to Ci podałam, nawet przez chwilę nie liczyłam na to, że się przyznasz do błędu, bo to dla Ciebie za trudne. Gdyby ktoś twierdził, że masz nos na środku twarzy, to też byś zaprzeczył, gdyby Ci tak było wygodniej. Teraz właśnie "wypierasz się własnego nosa":)

Pytasz po co cudzysłów jeśli jest podane źródło... skoro nie wiesz, to Ci wyjaśnię. Cudzysłowu używamy między innymi wtedy, gdy cytujemy cudze słowa. To, co napisałeś pod linkiem (w podanym przeze mnie przykładzie) to słowa Ziemkiewicza, nie Twoje. Ty zacytowałeś Ziemkiewicza. Jego słowa powinny znaleźć się w cudzysłowie. Proste, jak konstrukcja cepa! Gdybyś w tym, co pod linkiem uzył własnych słów, zachowując sens wypowiedzi Ziemkiewicza, to byłby Twój komentarz. Najwyżej ktoś by pomyślał, ze masz równie żle w głowie jak Ziemkiewicz, ale nikt nie pomyliłby twojego komentarza z cytatem z Ziemkiewicza. Mam nadzieję, ze zrozumiałeś i już nie będziesz popełniał tego błędu.
                Co do debila, który nie umie otworzyć linka... Wydaje Ci się, żę jesteś bardzo sprytny, prawda?
                Niech tak będzie, ale nie ośmieszaj się już więcej:)
                • mg2005 Re: Mówisz i masz. 30.09.11, 08:14
                  Myślałem, że nie ma tu debila, który nie potrafi skojarzyć cytatu z linkiem - teraz wiem ,że jest inaczej...Uwzględnię to na przyszłość - specjalnie dla Ciebie, Matyldo... :)

--
                  lubczasopismo.salon24.pl/polityka/post/347403,przepraszam-za-donalda-tuska-spowiedz-wyborcy-po
                  Dzisiejsza Platforma nie ma w sobie dosłownie nic z PO, do której wstępowałem ponad 10 lat temu. Stała się „partią władzy”, której wyłącznym programem jest utrzymanie się przy władzy.
                  • matylda1001 Re: Mówisz i masz. 01.10.11, 01:22
                    mg2005 napisał:

> Myślałem, że nie ma tu debila, który nie potrafi skojarzyć cytatu z linkiem - teraz wiem ,że jest inaczej...Uwzględnię to na przyszłość - specjalnie dla Ciebie, Matyldo... :)<

Ty się nie martw o "debili", Ty staraj się sam nie robić za debila (bez cudzysłowu).
      • mg2005 Re: Agresja chasydów... 28.09.11, 20:06
        > A jesteś za tą agresją czy przeciw?

Tak jak Ty :)

Znowu wklejasz cudzy tekst bez żadnego kome
        > ntarza.

Tekst jest pytaniem skąd się bierze żydowska agresja...

--
        Guten Tag !
        • Gość: Iza Re: Agresja chasydów... IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 21:45
          mg2005 napisał:

> > A jesteś za tą agresją czy przeciw?
          >
          > Tak jak Ty :)

A ile masz lat, że własnych poglądów jeszcze nie masz?

> Tekst jest pytaniem skąd się bierze żydowska agresja...

Nie tylko kradniesz cudze teksty ale nawet ich nie rozumiesz, biedne dziecko...
          • mg2005 Re: Agresja chasydów... 29.09.11, 11:48
            Gość portalu: Iza napisał(a):
            >
            > A ile masz lat, że własnych poglądów jeszcze nie masz?

Przeciwnie - zakładam, że Ty własne poglądy ! :)
            Poza tym, gdybyś miała trochę kultury, to byś wiedziała, że twoje pytanie było niekulturalne...

> biedne dziecko...

Biedne dziecko nie widzi związku między chasydami a Żydami ?... :)

--
            Donald - twój Wielki Brat
            • Gość: Iza Re: Agresja chasydów... IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.11, 12:22
              mg2005 napisał:

> Biedne dziecko nie widzi związku między chasydami a Żydami ?... :)

Związek jest oczywisty ale co to ma do rzeczy?
              To nie zmienia faktu, że znowu wkleiłeś cudzy tekst bez podania źródła, tekstu tego nie komentowałeś a nawet chyba nie czytałeś, skoro twierdzisz, że "Tekst jest pytaniem skąd się bierze żydowska agresja".
              • mg2005 Re: Agresja chasydów... 30.09.11, 08:58
                > > Biedne dziecko nie widzi związku między chasydami a Żydami ?... :)
                >
                > Związek jest oczywisty ale co to ma do rzeczy?

Tekst skłania do refleksji skąd bierze sie żydowska agresja wobec Ukraińców

> To nie zmienia faktu, że znowu wkleiłeś cudzy tekst bez podania źródła

Niedawno tłumaczyłem tu ( z podaniem przykładów), że podanie źródła powoduje skasowanie wątku przez Cenzora...

--
                lubczasopismo.salon24.pl/polityka/post/347403,przepraszam-za-donalda-tuska-spowiedz-wyborcy-po
                • Gość: Iza Re: Agresja chasydów... IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.11, 10:30
                  mg2005 napisał:

> Tekst skłania do refleksji skąd bierze sie żydowska agresja wobec Ukraińców

Tekst jest po prostu opisem agresji kilku religijnych Żydów a nie stosunków żydowsko-ukraińskich. Źródła agresji ludzi religijnych są dobrze znane więc najprawdopodobniej to były po prostu jakieś aroganckie prymitywne chamy, chociaż tekst nie podaje kontekstu incydentów.

> Niedawno tłumaczyłem tu ( z podaniem przykładów), że podanie źródła powoduje sk
                  > asowanie wątku przez Cenzora...

Komentowanie tekstów też powoduje skasowanie wątku? Może lepiej szukać lepszych źródeł informacji.
                  • lepian4 Re: Agresja chasydów... 30.09.11, 10:58
                    Nad takimi wycieczkami-pielgrzymkami czuwa zwykle dzielnie MOSSAD. Moim zdaniem ich propaganda nienaiwci i ich obecnosc owocuje takimi incydentami. Pozniej to tlumacza rzekomym antysemityzmem tubylcow... Taki jest juz ich urok. Szkoda tylko, ze znajduja wszedzie wybiorczych symatyzantow, ktorzy nawet z zapomnianego i kompletnie nieznanego zdjecia tworza ksiazki o zlotych zniwach. Jakiekowliek protesty zacnych historykow dowodzic moga jedynie o nasilajacym sie antysemityzmie! i tak kurde do znudzenia!
                  • mg2005 Re: Agresja chasydów... 01.10.11, 21:07
                    > Tekst jest po prostu opisem agresji kilku religijnych Żydów

Następna 'niepełnosprytna' nie rozumie tekstu pisanego ?... :
                    " Jako mieszkańcy miasta codziennie stykamy się z agresją chasydów, którzy nas poniżają, opluwają, upijają się i urządzają burdy"

> Źródła agresji ludzi religijnych są dobrze znane

Wskaż je

> to były po prostu jakieś aroganckie prymitywne chamy

Zapewne tak :)

> Komentowanie tekstów też powoduje skasowanie wątku?

Już zapomniałaś co pisałaś wcześniej ? :)

--
                    Po wyborach 2007 roku, w których głosowałem na PO powiedziałem sobie, że daję Platformie pół roku na przekonanie mnie, że dobrze zrobiłem oddając na nią głos.
        • lepian4 Re: Agresja chasydów... 29.09.11, 10:20
          Zydowska agresja bierze sie z tradycji bajek o narodzie wybranym.
          Kiedys przynajmniej istnial narod! Dzis jakas banda afrykanskich konwertytow z przesiedlencami z Rosji osiedlila sie na Ziemii Swietej i morduje po sasiedzku resztki semitow, ktorzy z czasem przeszli w szeregi Mlodszych Braci w Wierze.
          • mg2005 Re: Agresja chasydów... 29.09.11, 11:44
            lepian4 napisał:

> Zydowska agresja bierze sie z tradycji bajek o narodzie wybranym.
            > Kiedys przynajmniej istnial narod! Dzis jakas banda afrykanskich konwertytow z
            > przesiedlencami z Rosji osiedlila sie na Ziemii Swietej i morduje po sasiedzku
            > resztki semitow, ktorzy z czasem przeszli w szeregi Mlodszych Braci w Wierze.

Dużo w tym prawdy...

--
            Guten Tag , ziomale !
            • bling.bling Re: Agresja chasydów... 29.09.11, 11:47
              mg2005 napisał:

> lepian4 napisał:
              >
              > > Zydowska agresja bierze sie z tradycji bajek o narodzie wybranym.
              > > Kiedys przynajmniej istnial narod! Dzis jakas banda afrykanskich konwerty
              > tow z
              > > przesiedlencami z Rosji osiedlila sie na Ziemii Swietej i morduje po sas
              > iedzku
              > > resztki semitow, ktorzy z czasem przeszli w szeregi Mlodszych Braci w Wi
              > erze.
              >
              > Dużo w tym prawdy...
              udowodnij
              • mg2005 Re: Agresja chasydów... 29.09.11, 11:51
                > udowodnij

Ciemniaku, najpierw posiądź podstawową wiedzę z historii Izraela...

--
                Guten Tag, ziomale !
                • bling.bling Re: Agresja chasydów... 29.09.11, 12:01
                  miałeś udowodnić a wykazałeś się agresją. Jesteś żydem z Izraela?
                  • yoma Re: Agresja chasydów... 29.09.11, 16:01
                    Gorzej: chasydem z numerkiem
                  • mg2005 Re: Agresja chasydów... 30.09.11, 09:12
                    bling.bling napisał:

> miałeś udowodnić

Nie będę udowadniać rzeczy , które powinien znać każdy licealista. Doucz się...
                    • bling.bling Re: Agresja chasydów... 30.09.11, 09:30
                      antysemityzmu nie ma na kursie nauczania w liceum.
                      Nie odpowiedziałeś na pytanie skąd u ciebie taka agresja. Czy masz coś wspólnego z chasydami z Izraela?
                      • mg2005 Re: Agresja chasydów... 01.10.11, 21:14
                        bling.bling napisał:

> antysemityzmu nie ma na kursie nauczania w liceum.

Osiołku, co ma antysemityzm do twojego ciemniactwa ?...

> Nie odpowiedziałeś na pytanie skąd u ciebie taka agresja.

Nie rozumiesz nawet własnych pytań, osiołku...

>Czy masz coś wspólneg
                        > o z chasydami z Izraela?

Jesteś antysemitą ?

--
                        Dzisiejsza Platforma nie ma w sobie dosłownie nic z PO, do której wstępowałem ponad 10 lat temu. Stała się „partią władzy”, której wyłącznym programem jest utrzymanie się przy władzy.
                        • bling.bling Re: Agresja chasydów... 02.10.11, 19:40
                          > Osiołku, co ma antysemityzm do twojego ciemniactwa ?...

nie potrafisz udowodnić prawdy słów lepiana oraz wykazałeś się agresją. Jesteś agresywnym chasydem z Izraela?

> Jesteś antysemitą ?

ja? nie. A ty jesteś?
            • lepian4 Re: Agresja chasydów... 29.09.11, 12:36
              Wszystko jest prawda! Tozsamosc narodowa Izraelczykow opiera sie na micie wypedzenie z Ziemi Swietej przez Rzymian, co zapoczatkowac mialo Diaspore. A ta tlumaczylaby potrzebe reaktywowania panstwa dla nieistniejacego juz narodu. Ten dziwny twor panstwowy zaludniony zostal konwertytami z Afryki. Teraz taki mulat jest semita, nie semita zamieszkujacy Palestyne.
              • mg2005 Re: Agresja chasydów... 30.09.11, 09:19
                Ten dzi
                > wny twor panstwowy zaludniony zostal konwertytami z Afryki. Teraz taki mulat je
                > st semita,

:)) Dzisiejsi "Żydzi" to nie tylko Murzyni, ale przede wszystkim Aszkenazi (90% współczesnych "Żydów"), "Żydzi" z Europy wywodzący się od Chazarów, którzy etnicznie nie mają nic wspólnego z prawdziwymi Żydami :)
                Natomiast prawdziwi potomkowie Żydów (Palestyńczycy) są tępieni...

--
                • lepian4 Re: Agresja chasydów... 30.09.11, 10:22
                  Jasne, ze masz racje. Europejscy zydzi przynajmniej znaja od setek lat kulture zydowska. Afrykanscy konwertyci z sowieckimi przesiedlencami zza Buga stanowia najbardziej absurdalna grupe Wybrancow, ktorzy legitymuja sie boskim wyborem podczas masowej zaglady Semitow w Palestynie! Pora z tym skonczyc! Alibi Hitlera nie ma dzis juz zadnego sensu.
    • piwi77.0 Re: Agresja chasydów... 29.09.11, 11:52
      Co nas obchodzą jacyś Chasydzi na Ukrainie i wynikające z tego jakieś konflikty? Nasza rola to ignorować i czasem nie mieszać się. Co prawda gdzie dwóch się bije tam można czasem skorzystać na trzeciego, ale nie bardzo wiem jaka rola tego trzeciego mogłaby być dla nas korzystna?
    • snajper55 Posłać im pielgrzymkę Radia Maryja 29.09.11, 12:14
      mg2005 napisał:

> "- Nie mamy nic przeciwko chasydzkim pielgrzymom, ale chcemy, by respektowali o
      > ni prawa mieszkających w Humaniu Ukraińców. Jako mieszkańcy miasta codziennie s
      > tykamy się z agresją chasydów, którzy nas poniżają, opluwają, upijają się i urz
      > ądzają burdy. Gdyby przyjeżdżali tu tylko po to, by się modlić, nie byłoby żadn
      > ego problemu - mówił wówczas Jurij Botnar, szef Swobody w Humaniu..

Posłać im pielgrzymkę Radia Maryja to od razu chasydów pokochają.

S.
      • mg2005 Re: Posłać im pielgrzymkę Radia Maryja 30.09.11, 09:09
        > Posłać im pielgrzymkę Radia Maryja to od razu chasydów pokochają.

Zapewne tak - pod warunkiem, że chasydzi też wykażą się miłością...

--
        • snajper55 Re: Posłać im pielgrzymkę Radia Maryja 01.10.11, 12:13
          mg2005 napisał:

> > Posłać im pielgrzymkę Radia Maryja to od razu chasydów pokochają.
          >
          >
          > Zapewne tak - pod warunkiem, że chasydzi też wykażą się miłością...

Wystarczy, że nie będą się popisywać nienawiścią, jaką zioną radiomaryjni pielgrzymi.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka