znj2 10.12.11, 20:59 No, nareszcie polscy podatnicy będą mogli się wykazać, pracując na ratowanie Greków, Rzymian i innych cwaniaków z bratnich państw. Jeszcze trochę i będą nas pokazywać palcami, jako "baranów" Europy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nehsa Re: Unia 10.12.11, 22:06 Ludzki świat, doszedł do ściany efektywnych, racjonalnych propozycji międzyludzkiej współpracy z pustymi rączętami. Dotychczasowe recepty na sensowną współpracę, okazały się być szajsem wydumanym przez wybitnie inteligentnych ludzi, którzy naiwnie uwierzyli, że mogą być autorami programów ustrojowych lepszej jakości, niż te prościutkie, jak cepy, ale oznajmione w Nauce Ojca. Matecznik wolnego rynku, i kapitalistycznego systemu, okazuje się być wzorowym, starannie ułożonym orędownikiem socjalizmu. Z ta różnicą, że pomoc kieruje przede wszystkim do bogaczy, czym dobitnie dowodzi, że współczesna klasa polityczna, to zdegenerowana banda partyjnych mafiosów, która jest prymitywnym parobczakiem krezusów. Jak zginą krezusi, to zginie koryto, dlatego ratują krezusów, w tym złodziei z banków. A robocze bydło, to motłoch, niezbędny politycznym szubrawcom do tak zwanej legitymizacji ich władzy. Wybory, to sposób szantażu krezusów. Aby ten chocholi taniec się skończył, należy fundament wszelkich praw mocować na SOLIDARNOŚCI. Nie tej polsko-wałęsiato-korowsko-kościelnej, tylko na tej, której jesteśmy NOSICIELAMI Z MOCY STWORZENIA NAS LUDŹMI. Odpowiedz Link Zgłoś
niezmiennick Re: Unia 10.12.11, 22:09 Jak podatnicy z bratnich państw do ładnych kilku lat dopłacali na ratowanie naszej infrastruktury (przy usilnym marnowaniu tej pomocy przez Warszawę, ale to inny temat) - też płakałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Unia 10.12.11, 23:10 Zanim nas ktokolwiek z tych "bratnich" krajów ratował, to najpierw zarobili na eksporcie do nas tyle, że doszli do wniosku: Można dać im naszą forsę, bo niczego swojego te Polaczki za tą forsę nie zbudują, tylko kupią to, co my im sprzedamy, zatem forsa wróci do nas, do naszego ciągle modernizowanego przemysłu i gospodarki. Konkurencja chińszczyzny, wybije Polaczkom z głowy ambitne zamiary współzawodniczenia na globalnym rynku. A infrastruktura jest UE niezbędna, do stworzenia na terytorium Polski Europejskiej Strefy Tranzytowej. Przecież będą po niej jeździć np. francuskie pociągi, i niemieckie, czy holenderskie ciężarówki. Jestem za Europejską Strefą Tranzytową, i za powołaniem na terytorium Polski Protektoratu Unii. Gigantyczne oszczędności na administracji. Zresztą po co ta administracja? Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: Unia 10.12.11, 23:14 Nie płaczę nad głupotą ludzką, bo ona jest niemożliwa do zmierzenia. Płaczę nad głupotą moich rodaków, gdyż jest to głupota podniesiona do n tej potęgi. Motłoch ma to do siebie, że jest zainteresowany jedynie prostymi zdarzeniami fizjologicznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
niezmiennick Re: Unia 10.12.11, 23:21 Jeśli zarobienie na Unii nazywasz głupotą - obyś płakała codziennie :) Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: Unia 10.12.11, 23:24 Przeczytaj post "nehsy". To facet przytomny, w odróżnieniu od niektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
niezmiennick Re: Unia 10.12.11, 23:47 No to dołączasz do nehsy (szara lista). Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
niezmiennick Re: Unia 11.12.11, 11:44 Czyli nie popełniłem towarzyskiego foux-pass? :) Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Unia 11.12.11, 09:09 tak tak. jak kalemu pomagać to jest dobrze - więcej dać to lepiej, mniej to gorzej, ale jak kali dać albo pomóc , to bardzo źle. musiałas przyfarmazonić, bo utraciłabyś coś cennego. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Unia 11.12.11, 10:55 paco_lopez napisał: > tak tak. jak kalemu pomagać to jest dobrze - więcej dać to lepiej, mniej to go > rzej, ale jak kali dać albo pomóc , to bardzo źle. musiałas przyfarmazonić, bo > utraciłabyś coś cennego. Paco! Ja, mam tragicznie niską emeryturę, więc dorabiam, ciężko tyrając na prywatnych budowach. I od lat obserwuje minimalny ruch w płacach dla roboli. Bo roboty ubywa, a roboli przybywa. Jasne, że doceniam gigantyczną pomoc Unii Europejskiej, dlatego jestem za Protektoratem, zamiast tego kalekiego Państwa Szubrawców. Po buca oni są nam potrzebni? PO co nam to państwo? Skoro przy tak gigantycznej unijnej pomocy, jest tak wysokie bezrobocie, i nieustanne oczekiwanie na klęczkach, na zagranicznych inwestorów. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Unia 11.12.11, 12:42 Po pierwsze, postawiłem pytanie, zatem bez wrzasku. A po drugie, skąd mam wiedzieć, że jesteś koalicjantem. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Unia 11.12.11, 11:37 nehsa napisał: >Po buca oni są nam potrzebni? PO co nam to państwo? >Skoro przy tak gigantycznej unijnej pomocy, jest tak wysokie bezrobocie, i >nieustanne oczekiwanie na klęczkach, na zagranicznych inwestorów. panstwo inwestorem ... panstwo organizujace , gwarantujace miejsca pracy ... zatrzymales sie w mysleniu tylko ... 20 lat. bez zagranicznych inwestorow nie byloby praktycznie zadnych inwestycji . twoje rozgoryczenie ... miejsca jest zle .... dlaczego nie ma byc/nie moze byc jeszcze gorzej ... . wskaz kraj na swiecie w ktorym wszystkim jest dobrze, spoleczenstwa sa w pelni zadowolone . np. 70 % kolektorow slonecznych w Europie, produkcja/import z Chin, europa produkuje je za drogo reszte dopowiedz, dopisz sobie sam . Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Unia 11.12.11, 13:03 Karbat! Pieniądze z UNII przekazywane są do obydwu lewych rąk rządzących. Oni decydują, czym, i za ile, chcą to społeczeństwo w imieniu UNII obdarzyć. Oni decydują, kto ma wygrać przetarg. "Inwestor", to raczej wykonawca za unijną kasę. A skoro dochodzisz do naiwnego wniosku, że bez prywatnych, zagranicznych inwestorów nie byłoby w Polsce praktycznie, żadnych inwestycji, to powtarzam: Po buca takie państwo? Przypomina ono prostytutkę, która zgłosiła się do roboty w burdelu, ale ma HIV, i łuszczycę skóry. A co chińskiej ekspansji. Gdyby rządzący degeneraci, uzależnili import chińszczyzny od spełnienia przez chińskie towary różnorakich europejskich norm, zostałby on ograniczony o połowę. A gdyby uzależnić ten import, od przestrzegania przez chińskich producentów w Chinach, wymogu sprawiedliwej zapłaty za pracę chińskim robotnikom, w wysokości minimalnej płacy w chińskiej rzeczywistości, to Państwo Środka okazałoby się być Państwem Smrodka. Ale w kapitalizmie, także w tym krańcowo zdegenerowanym politycznym kapitalizmie chińskim, celem nie jest SPRAWIEDLIWOŚĆ, tylko celem jest ZYSK. Dlatego już niedługo amerykański prezydent będzie oczekiwał na Placu Niebiańskiego Spokoju pod parasolem na audiencję u Tow.Przewodniczącego. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Unia 11.12.11, 16:57 karbat napisał: np. 70 % kolektorow slonecznych w Europie, produkcja/import z Chin, europa produkuje je za drogo reszte dopowiedz, dopisz sobie sam . ...zatem zrobię to ja za niego i dopiszę czegoś ty napisać nie chciał lub się obawiał: - należy dzieci do pracy posyłać wzorem tych mądrych Chińczyków a nie do szkół,szkoda pieniędzy na te nauki skoro na mądrych brak zapotrzebowania -. Wszak trudno jest z mądrzejszym konkurować,z mądrzejszego należy brać przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Unia 11.12.11, 13:51 nehsa napisał: Ja, mam tragicznie niską emeryturę, więc dorabiam, ciężko tyrając na prywatnych budowach. W związku z powyższym zdaniem, pojawiają sie dwie kwestie. Po pierwsze, czy za swą niską emeryture winisz UE lub polski rząd? Jeżeli tak, to napisz na czym ta wina miałaby polegać. Po drugie Twoja wypowiedź dowodzi, że planowane podniesienie wieku emerytalnego nie jest wbrew kondycji fizycznej społeczeństwa, jak to często próbuje się przedstawiać. Na Twoim przykładzie widać, że emeryt jest w stanie pracować fizycznie na budowie, dlaczego nie mógłby robić tego w ramach etatu z opłacaniem składek? Siły by mu nagle wtedy odeszły? Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Unia 11.12.11, 15:17 Piwi! Za stan swojej niskiej emerytury winię siebie, i tylko siebie. Całkowicie niepotrzebnie tyrałem przez lata. Gdybym spowrotem miał 25 lat, za cholerę bym nie podjął żadnej najemnej roboty w Polsce. A ja, idiota byłem nauczycielem. Dzisiaj, dorabiam na budowach, bo jak widzę sposób traktowania szkoły przez uczniów, to wolę podawać cegły. A mam ponad siedemdziesiąt lat. Statystycznie za rok umrę, i "ubogacę również i Ciebie", tą, moją emeryturą. W durnym, polskim systemie emerytalnym, to t.zw. pracodawca odprowadza składki do ZUS. No to niech odprowadza. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Unia 11.12.11, 16:06 Nie rozumiem, bo nauczycielskie emerytury są bardzo dobre. Do tego przechodzi się na zasłużony wypoczynek w wieku coś koło 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Unia 11.12.11, 16:11 nehsa napisał: bo jak widzę sposób traktowania szkoły przez uczniów Nie dziwię się uczniom, że tak traktują szkołę jak ona na to zasługuje. No popłaczcie sobie nauczyciele nad swoim biednym nauczycielskim losem, że Wam zesłał takich wrednych uczniów. Bez uczniów praca nauczyciela byłaby dużo wdzięczniejsza, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Unia 11.12.11, 11:55 znj2 napisała: No, nareszcie polscy podatnicy będą mogli się wykazać, pracując na ratowanie Greków, Rzymian i innych cwaniaków z bratnich państw. Podatnik polski nie będzie uczestniczył we wsparciu strefy euro, więc powyżasza wypowiedź jest fałszywa. Miliardowa pomoc (ok 4 mld euro) Polski ma polegać na zdeponowaniu przez NBP części (ok 8%) swoich rezerw w euro w MFW. Jest to operacja neutralna dla podatnika polskiego, a właściwie to nawet dla niego korzystna, bo daje nadzieję na wzomcnienie złotówki, której aktualna słabość wpływa na wyższe ceny towarów importowanych (benzyny) i nakręca inflację. Te 4 miliardy euro rzucone na rynek w celu wzmocnienia złotówki, prawdopodobnie nic by nie dały, co pokazały ostatnie interwencje NBP, natomiast włączenie sie do szerokiego programu wsparcia euro taką nadzieję daje. Wielu może nie wie, ale polska złotówka na każde kaszlnięcie euro reaguje grypą i bez wzmocnienia euro, nie da się wzmocnić złotówki. Od sierpnia euro straciło do dolara ok 10%, złotówka ok 17%, choć to niby euro chore, a nie polska złotówka. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Unia 11.12.11, 15:14 nehsa napisał: > A skoro dochodzisz do naiwnego wniosku, że bez prywatnych, zagranicznych inwest > orów nie byłoby w Polsce praktycznie, żadnych inwestycji, to powtarzam: Po > buca takie państwo? Przypomina ono prostytutkę, która zgłosiła się do robot > y w burdelu, ale ma HIV, i łuszczycę skóry. nehsiu nie badz taki agresywny, arogancki bo ci cisnienie podskoczy . po co jest panstwo .... zapoznaj sie z definicja i rola panstwa . > A co chińskiej ekspansji. Gdyby rządzący degeneraci, uzależnili import chińszcz > yzny od spełnienia przez chińskie towary różnorakich europejskich norm, zostałb > y on ograniczony o połowę. gdyby ... nehsiu ... gdybaczu. Unia ograniczy import towarow z Chin, Chinczyk ograniczy eksport z Unii .... a teraz marsz i policz sobie jakie by wowczas powstalo bezrobocie w Unii . > A gdyby uzależnić ten import, od przestrzegania przez chińskich producentów w C > hinach, wymogu sprawiedliwej zapłaty za pracę chińskim robotnikom, w wysokości > minimalnej płacy w chińskiej rzeczywistości, to Państwo Środka okazałoby się by > ć Państwem Smrodka. znowu gdybasz jak gdybacz , a kto i jak .... ma do tego zmusic Chinczyka . pitolisz na zasadzie .... Chinczyka strasz .... predzej sie zesr.sz . Barroso z Merkel i Sarkozym moga sobie tupac nozkami i NIC wiecej !, i moga tez sobie pieprzyc cos o demokracji w Chinach - to nic nie kosztuje . INTERESY z Chinami robic MUSZA inaczej poszliby z torbami . > Ale w kapitalizmie, także w tym krańcowo zdegenerowanym politycznym kapitalizmi > e chińskim, celem nie jest SPRAWIEDLIWOŚĆ, tylko celem jest ZYSK. :o , kapitalizm europejski, amerykanski to sama sprawiedliwosc to ... systemy charytatywne nehsiu , brzydka pogoda cisnie ci na rozumek .... pzdr . Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Unia 11.12.11, 15:40 Karbatik! Ciśnienie mam b.niskie. Tętno nawet 38 uderzeń na minutę. Ty, zawsze postrzegasz powierzchowne symptomy nadciągającej katastrofy. Handel z gigantyczną chińska populacją, opłaca się, nawet gdyby kupowali worki foliowe. A co dopiero produkty wyżej przetworzone. I nikogo z handlarzy nie obchodzi, jakie będą skutki wykorzystywania Chińczyków przez Chińczyków. Ja, zwracam nieustannie uwagę, na konieczność zunifikowania w skali globalnej humanitarnych regulacji prawnych, a przede wszystkim sprawiedliwości. Póki co, wrażliwość na niesprawiedliwość prezentowana przez światowe elity, przypomina wrażliwość Kalego. Jak setkami ludzie giną w "roponośnej" Libii, to one elity są bardzo wrażliwe. Jak tysiącami gina ludzie w Syrii, to nie brakuje ropy, dlatego brak zamordowanych elytom nie wadzi. W Unii czy w Stanach zasiłki dla bezrobotnych pozwalają na swobodne przeżycie. W Chinach, zapłata za katorżniczą robotę w interiorze, nie gwarantuje wegetacji. "...jako słyszę, tak sądzę...", mówi Nauka Ojca, i tak się dzieje, dlatego w ostatecznym rozrachunku zapłacimy za niesprawiedliwość wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Unia 11.12.11, 16:22 nehsa napisał: > Karbatik! > Ciśnienie mam b.niskie. Tętno nawet 38 uderzeń na minutę. :( , z tym musisz cos robic ! > Ty, zawsze postrzegasz powierzchowne symptomy nadciągającej katastrofy. katastrofy ... co za duze slowa .... , bulki beda mniejsze i ... niestety bezrobocie wieksze (kapitalizm- uruchomi sie roboty publiczne jak w Hameryce po kryzysie,lub jak za Hitlera ) nia katastrofuj , nie porownuj obecnej sytuacji , np z sytuacja w Europie po II ws . > Ja, zwracam nieustannie uwagę, na konieczność zunifikowania w skali globalnej h > umanitarnych regulacji prawnych, a przede wszystkim sprawiedliwości. no , mozesz sobie zwracac na to uwage ( do dnia sadnego ), ile chcesz i jak dlugo chcesz , wiedzac , ze NICZEGO istotnego to nie zmieni ... istotne zmiany nastepuja jak sie mocno lekje krew na ulicach .... niestety . i nawet w tym wypadku 100 % gwarancji nie ma . nehsiu , najpierw trzeba byloby zdefiniowac sprawiedliwosc ... po drugie , regulacje prawne .... nie zdajesz sobie sprwy z tego co piszesz . Europa , Unia, nie jest w stanie wprowadzic powaznych regulacji prawnych, a ty postulujasz by zrobila to Anglia , Chiny , Indie , Banglades, Ameryka , .... tak samo jak jestes dorosly , tak samo jestes infantylny . > W Unii czy w Stanach zasiłki dla bezrobotnych pozwalają na swobodne przeżycie. > W Chinach, zapłata za katorżniczą robotę w interiorze, nie gwarantuje wegetacji swobodne przezycie na zasilku w Unii ( sa rozne kraje i roznie to u nich wyglada ) .. doszedlas do takiego mitu , bo pewnie nigdy nie zyles tam z takiego zasilku . widzialem w tej unii ludzi , dzielnice zyjace z takiego zasilku ... w zyciu tych ludzi nie widzialem nic swobodnego , ani godziwego . co do Chin , tam 20 %, 30 % spoleczenstwa ciezko pracuje za nedzne grosze , podobnie jak ... w Hiszpanii , Anglii , Germanii . Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Unia 11.12.11, 17:34 Karbatik! Jle razy mam powtarzać???????????????????????????? Minimalną wartością SPRAWIEDLIWOŚCI, do której przestrzegania, został zobowiązany przez Stwórcę każdy człowiek, jest życzliwa, w tym równoprawna międzyludzka współpraca, czyli wszystkich ze wszystkimi, której skutkiem jest pokój. Jeżeli nie mam racji, jeżeli jest to błędna definicja, to setki razy proponowałem, aby ktokolwiek z Was podał fakt bezkarności postępowania gorszej jakości, niż to wyżej wymagane od nas. Nikt z Was, nie podał takiego przykładu, zatem dlaczego wbrew temu, co piszę, proponujesz: nehsiu , najpierw trzeba byloby zdefiniowac sprawiedliwosc ... Odpowiedz Link Zgłoś
ramatoulaye Re: Unia 11.12.11, 16:23 a propos, można gdzieś znaleźć jakąś konferencję prasową Ryżego, czy cuś w tym stylu? Gdzie on był, na wycieczce? Wiadomo, że dokonał jakichś ustaleń w sprawie wspólnej kasy - czy społeczeństwu nie należy się jakieś wyjaśnienie? Znalazłem za to konferencję Camerona, gdzie zwięźle wyjaśnił on swoje decyzje, w co trzecim zdaniu powołując się na "british interests" Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Unia 11.12.11, 17:41 ramatoulaye napisał: Znalazłem za to konferencję Camerona, gdzie zwięźle wyjaśnił on swoje decyzje, w co trzecim zdaniu powołując się na "british interests" To co zrobił Cameron, nie wchodząc do projektu wspierającego euro, to nie jest żaden british interest, to jest jedynie interes londynskiego finansowego city, aby wolno mu było nadal, bez ograniczeń, rozpie...ć system finansowy, ze szkodą dla przeciętnego obywatela, także tego angielskiego. Cameron szkodzi Anglii, stąd nagła konieczność obracania british interest we wszystkich możliwych przypadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Unia 11.12.11, 18:00 Dlatego na tym forum wczoraj pisałem, że współcześnie rządzący obłudnicy wszystkich nacji, póki co, są zdegenerowanymi łajdakami, którzy demokrację=rządy w trosce o interesy ludu, wykastrowali ze sprawiedliwości, którą zastąpili kwalifikowaną większością. Do uzyskania tej kwalifikowanej większości, legitymizującej bezprawie, niezbędny jest na co dzień parlament, a przedtem wybory, bo wbrew faktom, łajdactwo uznało sprawiedliwość za wartość względną. I wyjaśniłem, dlaczego tak postępują politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Unia 11.12.11, 18:13 nehsa napisał: > Karbatik! > Jle razy mam powtarzać???????????????????????????? MOZESZ jeszcze MILION razy > Minimalną wartością SPRAWIEDLIWOŚCI, do której przestrzegania, został zobowi > ązany przez Stwórcę każdy człowiek, jest życzliwa, w tym równoprawna międzyludz > ka współpraca, czyli wszystkich ze wszystkimi, której skutkiem jest pokój. > Jeżeli nie mam racji, jeżeli jest to błędna definicja, to setki razy proponował > em, aby ktokolwiek z Was podał fakt bezkarności postępowania gorszej jakości, n > iż to wyżej wymagane od nas. to co przytaczasz nie jest zadna definicja , nie spelnia wymagan tego okreslenia ja z toba jak z dzieckiem , a ty marudzisz i ... troszke mnie wkurzyles .... To co przytaczasz to sa ladne hasla , postulaty, takie pobozne zyczenia twoje i twojego ojca i NIC wiecej . takie wolanie pijanego zajaca na pustyni . z twoich postulatow NIC nie wynika i wyniknac PRAKTYCZNIE raczej nie moze , walisz texty jak parafiarny patafian sutannik . klecha . praktyczny przyklad, spojrz Grecja, oni szukaja 250 - 300 miliardow euro ( na tyle sa zadluzeni ) . Ta gotowka -kwota dysponuje ...ca 6 -8 % Grekow majacych ta kase w bankach poza Grecja . Mozesz im skoczyc do doopy , mozesz sobie postulowac , nawolywac do solidarnosci , zyczliwosci , miedzyludzkiej wspolpracy itp. bzdety . wynika z nich jedno wielkie G. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Unia 11.12.11, 18:36 Karb,a tik! Raz na kilka lat w dowód międzyludzkiej życzliwości wykaż precyzyjnie usterki w mojej definicji. Weź się w karby. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Unia 11.12.11, 19:10 nehsa napisał: > Raz na kilka lat w dowód międzyludzkiej życzliwości wykaż precyzyjnie usterki w > mojej definicji. Definicja (łac. definitio – określenie) – wypowiedź o OKRESLONYM kształcie, w której informuje się o znaczeniu DANEGO wyrażenia językowego drogą wskazania INNEGO wyrażenia przynależącego do danego języka i posiadającego TO SAMO znaczenie. Definicja ma na celu podanie ROWNOWAZNIKA terminu nieznanego w terminach znanych, na przykład: Okrąg TO zbiór wszystkich punktów na danej płaszczyźnie oddalonych o daną odległość od danego punktu. Rownolegle TO dwie proste przecinajace sie w nieskonczonosci . definicja sprwiedliwosci wg nehsy , nehsa napisał: > Minimalną wartością SPRAWIEDLIWOŚCI, do której przestrzegania, został zobowi > ązany przez Stwórcę każdy człowiek, jest życzliwa, w tym równoprawna międzyludz > ka współpraca, czyli wszystkich ze wszystkimi, której skutkiem jest pokój. a teraz nehsiu sobie porownaj twojego gniota - twoja definicje sprawiedliwosci z pojeciem definicji , jakie warunki , musi ona spelniac . Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Unia 11.12.11, 19:45 Karbatik! Wnosząc z wielu Twoich postów, niektóre znamionowały wysoki poziom merytoryczny, wymieniałeś je z dritte_dame, to Ty jesteś przedstawicielem inteligencji. No weź się przebudź z letargu. Powiedz mi, skoro przekopiowałeś tekst: "Definicja ma na celu podanie ROWNOWAZNIKA terminu nieznanego w terminach znanych" Czy w mojej definicji brak tego równoważnika? Przekopiowałeś także:"Definicja (łac. definitio – określenie) – wypowiedź o OKRESLONYM kształcie, w której informuje się o znaczeniu DANEGO wyrażenia językowego drogą wskazania INNEGO wyrażenia przynależącego do danego języka i posiadającego TO SAMO znaczenie." No i gdzie w mojej definicji jest ten deficyt informacyjny? Byłbym szczerze wdzięczny, za merytoryczną odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Unia 11.12.11, 20:29 nehsa napisal : > Minimalną wartością SPRAWIEDLIWOŚCI, do której przestrzegania, został zobowi > ązany przez Stwórcę każdy człowiek, jest życzliwa, w tym równoprawna międzyludz > ka współpraca, czyli wszystkich ze wszystkimi, której skutkiem jest pokój. sprobuje jeszcze raz ... tak na twoj chlopski rozum ;) kazdy, KAZDY na swiecie , niezaleznie od rasy , pogladow, religii, ROZUMIE i zgadza sie z definicja okregu . . zgadza sie ... gdyz ta definicja spenia wymagania , warunki definicji . Nie ma jednej uniwersalnej definicji SPRAWIEDLIWOSCI , niekwestionowanej ,uznanej przez wszystkich. Ludzie nie potrafia ZDEFINIOWAC tego pojecia w sposob jednoznaczny, uniwersalny. Dlatego tez tworza pojecia , okreslenia " posilkowe " , aby okreslic Sprawiedliwosc. wiec, tworzy sie pojecie sprawiedliwosci spolecznej , tworzy sie pojecie sprawiedliwosci prawnej , tworzy sie pojecie sprawiedliwosci religijnej itp . opisujesz ta SWOJA sprawiedliwosc i powolujesz sie na jakiegos ...niedefiniowalnego Stworce boga -ojca ( ktory rzekomo jest sprawidliwy ) . Gdyby twoj Stworca byl sprawiedliwy , nie rodzily by sie dzieci kalekie, dawalby on ludziom rowne szanse . Czyli , twoj Stworca nie jest sprawidliwy , skoro NIE JEST sprawiedliwy , nie jest ( doskonalym -uniwersalnym ) Stworca , skoro nie jest Stworca ... twoja "definicja" sprawiedliwosci opierajaca sie na twoim Stworcy jest denna . Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Unia 11.12.11, 21:01 Karbat! Ja, mam prośbę, o okazanie przez Ciebie minimum przyzwoitości. Podałem po raz enty, definicję minimalnej wartości sprawiedliwości, która brzmi: ">Minimalną wartością SPRAWIEDLIWOŚCI, do której przestrzegania, został zobowi > ązany przez Stwórcę każdy człowiek, jest życzliwa, w tym równoprawna międzyludz > ka współpraca, czyli wszystkich ze wszystkimi, której skutkiem jest pokój. " Ty, te prostą, jak cepy definicję, która znajduje oparcie w faktach, usiłowałeś zdyskredytować, dlatego napisałeś, że nie spełnia ona warunków bycia definicją, i tu, podałeś rzekome deficyty sensu mojej definicji. cytuję: "Definicja ma na celu podanie ROWNOWAZNIKA terminu nieznanego w terminach znanych" Dlatego postawiłem pytanie: Czy w mojej definicji brak tego równoważnika? Na, które to pytanie, nie odpowiedziałeś. Nigdy, na żadne moje pytanie nie odpowiedziałeś. Przekopiowałeś także: "Definicja (łac. definitio – określenie) – wypowiedź o OKRESLONYM kształcie, w której informuje się o znaczeniu DANEGO wyrażenia językowego drogą wskazania INNEGO wyrażenia przynależącego do danego języka i posiadającego TO SAMO znaczenie." Dlatego ja postawiłem pytanie: No i gdzie w mojej definicji jest ten deficyt informacyjny? I ty Karbat, nie odpowiedziałeś, jak zawsze, również i na to proste, jak cepy pytanie. Zamiast odpowiedzi, popisujesz się sofizmatami, których treść nadaje się do wydruku na papierze toaletowym. Zajmujesz się w tych odpowiedziach, nie deficytem sensu, który mi zarzucałeś, tylko jego NADMIAREM. Pozostaw TEN NADMIAR na uboczu. On nie jest na Twoją głowinę wolny myślicielu. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Unia 11.12.11, 18:24 piwi77.0 napisał: > To co zrobił Cameron, nie wchodząc do projektu wspierającego euro, to nie jest > żaden british interest , to jest jedynie interes londynskiego finansowego > city, aby wolno mu było nadal, bez ograniczeń, rozpie...ć system finansowy, ze > szkodą dla przeciętnego obywatela, także tego angielskiego. Cameron szkodzi An > glii, stąd nagła konieczność obracania british interest we wszystkich mo > żliwych przypadkach. londynskie finansowe city ... to dla Cameronna , rzadu ... 60 miliardow Euro . tego nie mozna regulowac , obciac - Cameron krzyczy "british interests" .mieszaja kasa , na niemala skale i sie niezle bogaca . pytam co oni wytwarzaja , produkuja , do jakich konkretnie inwestycji sie przyczyniaja ... Wystarczy popatrzyc z boku na angielska technologie , wyroby , przemysl , nieciekawe zjawisko . imperium oparte na drukowanym papierze, wirtualnej kasie , perpetum mobile po angielsku ... nie chce krakac , ale mali ludzie w Anglii zapaöaca za to w przyszlosci niemala cene . Ile trzeba zaplacic za studia w Anglii , ile trzeba wziasc kredytu ... wiem , ale nie powiem . Odpowiedz Link Zgłoś
alfred.skowronski Re: Unia 11.12.11, 19:19 Kali moze Kalemu nie. Niemci i Francja rzna glupa.Kto naruszyl zasad, ze deficyt nie moze byz wiekszy niz3%, a dlug publiczny nie moze przekroczyc 60%.Wlasnie same Niemcy jako pierwsze wraz z Francja naruszyly ten zapis. Dobrze bylo jak gospoarka niemiecka przez lata korzystala na tym, ze Grecja zaciagala kredyty i kupowali niemieckie towary.Nawiazujac do neshy dodam ze:wszyscy ludzie zostali stworzeni rowni i sa obdarzonymi przez stworce prawami do zycia,wolnosci i dazenia do osiagniecia szczescia. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Unia 11.12.11, 19:41 alfred.skowronski napisał: > Kali moze Kalemu nie. Niemci i Francja rzna glupa.Kto naruszyl zasad, ze deficy > t nie moze byz wiekszy niz3%, a dlug publiczny nie moze przekroczyc 60%.Wlasnie > same Niemcy jako pierwsze wraz z Francja naruszyly ten zapis. tak , politycy dzis chca naprawic to co sami wczoraj spieprzyli ...podwazyli w skandaliczny sposob zaufanie do euro , dopuscili do zadluzenia krajow . > Dobrze bylo jak gospoarka niemiecka przez lata korzystala na tym, ze Grecja zaciagala >kredyty i kupowali niemieckie towary. Grekow raczej nikt nie zmuszal do brania kredytow , ani kupowania na kreche prosili sie o te kredyty i towary ( uzbrojenie ) >Nawiazujac do neshy dodam ze:wszyscy ludzie zostalistworzeni rowni i sa obdarzonymi >przez stworce prawami do zycia,wolnosci i dazenia do osiagniecia szczescia. ales zapieprzyl teraz z tym twoim stworca - tworzacym rownych ludzi .... albo masz oczy w doopie . twoj stworca tworzy ludzi zdrowych i kaleki , madrych i debili , zdolnych i totalne beztalencia, pieknych i chodzace brzydoty , ba nawet tworzy ludzi z wieloma konczynami . niezle experymentuje z ta jego rownoscia wszystkich ludzi ..... musi mu sie bardzo nudzic . ilez to ludzkosc musi sie pozniej nameczyc , by korygowac partactwo twojego stworcy; chorych dlugo leczyc , z idiotow robic jednostki jako tako funcjonujace w spoleczenstwie itd itp . Odpowiedz Link Zgłoś
alfred.skowronski Re: Unia 11.12.11, 21:58 Skoro nie szanujesz siebie szanuj innych.Dbaj o swoj jezyk.Nigdy nie mow o osobie w sposob deprymujacjy. Odpowiedz Link Zgłoś