paco_lopez 23.12.11, 20:51 czy w tym kryzysie można postarać się o prezenty i szynkę oraz choinkę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karkowiak2plus Re: kryzys 23.12.11, 21:01 Można. Kryzys nie dotyczy choinek. Większość prezentów pochodzi z Chin,gdzie kryzysu nie ma i gdzie niedługo rozpoczna produkcję szynki dla EUROPY. Truskawki w puszce mejdinczajna są tańsze jak nasze mrożone. I TO JET WŁAśNIE KRYZYS Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: kryzys 23.12.11, 21:10 paco_lopez napisał: > czy w tym kryzysie można postarać się o prezenty i szynkę oraz choinkę ? Nie można. Pomyśl o przyszłym roku, prezenty raczej bierz a nie dawaj, zamiast szynki proponuję kaszankę, a zamiast choinki wybierz się na spacer i pozrywaj bazi, (kwitły!!!), póki nie obmarzną. Tym sposobem odwalisz nawet Wielkanoc, a ta naprawdę będzie droższa od tegorocznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: kryzys IP: *.interwan.pl 23.12.11, 21:55 Jak będziesz tak oszczędzał, a inni podążą za śladem, to na prawdę kryzys spowodujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
rat.med Re: kryzys- jaki kryzys? 24.12.11, 14:21 Sytuacja z przed paru minut. Maly sklepik osiedlowy, wyskoczylem po fajki bo wiadomo ze jutro wszystko pozamykane. Odliczylem kase na 1 paczke ale jak liczylem to wyszlo ze i na 2 wystarczy. Problem w tym ze to same drobniaki po 1,2,5,10,20 i 50 groszy. I wiecie co mi facet w sklepie powiedzial?- ze to nie skup zlomu! (9zl to zlom?) A byl na tyle bezczelny ze "grubsze" wzial i podal mi 1 paczke. Pierwszy raz sie spotkalem z sytuacja ze sprzedawca nie chce drobnych. Oczywiscie nie skorzystalem z jego dobrodusznosci (1 paczka) i zrobilem zakupy w innym sklepie. W ten sposob stracil 1 klienta. No jego to napewno kryzys nie dotyczy. Pozdrawiam. Wesolych swiąt. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: kryzys 24.12.11, 15:08 paco_lopez napisał: czy w tym kryzysie można postarać się o prezenty i szynkę oraz choinkę ? Jestem w tej dobrej sytuacji, że wszystki te trzy rzeczy jestem sobie w stanie kupić i nie jestem zmuszony się o nie starać. Odpowiedz Link Zgłoś