Dodaj do ulubionych

lekarze co z wami

06.01.12, 13:26
życzę wam lekarze żeby wszystkie stacje paliwowe zawiesiły działalność,z powodu strajków choć raz byście doświadczyli tego co my znowu doświadczamy od was,i głupie jest wasze tłumaczenie że robicie to dla nas,bo to jest tak jakby swojemu dziecku nie dać jeść żeby docelowo poprawić byt innym dzieciom.
Obserwuj wątek
    • ramatoulaye Re: lekarze co z wami 06.01.12, 13:55
      januzz1 napisał:

> życzę wam lekarze żeby wszystkie stacje paliwowe zawiesiły działalność,z powodu
      > strajków

jeśli TUSK wprowadzi ustawę, na mocy której stacje paliwowe przed wystawieniem faktury klientowi będą musiały sprawdzić, czy nie ma on zaległości w urzędzie skarbowym, to zastrajkują i stacje paliwowe. I wtedy TUSK nie będzie miał wyboru, jak wziąć nafciarzy w kamasze.
      • sammler Re: lekarze co z wami 06.01.12, 18:27
        ramatoulaye napisał:

> jeśli TUSK wprowadzi ustawę, na mocy której stacje paliwowe przed wystawieniem
        > faktury klientowi będą musiały sprawdzić, czy nie ma on zaległości w urzędzie s
        > karbowym, to zastrajkują i stacje paliwowe.

Ja myślę, że to jeszcze nie jest szczyt twoich możliwości. Pomyśl chwilę, wysil się trochę bardziej, a na pewno wymyślisz jeszcze większą bzdurę, która ma jakoby usprawiedliwić twój nielegalny i niemający żadnego uzasadnienia w faktach protest...

Tak jak Tuska nie znoszę, tak tym razem nie mogę stanąć po stronie lekarzy tylko dlatego, że opowiedzieli się przeciwko niemu...

S.
    • znj2 Re: lekarze co z wami 06.01.12, 15:19
      Lekarze, jak inne grupy zawodowe (prawnicy , policja) to środowisko zamknięte. Liczy się tylko biznes. Wszyscy wiedzą, że przychodnie zdrowia i szpitale to prawie atrapy. Natomiast w tych przybytkach kwitnie prywatny biznes i nikt się dziwi i nie oburza.
      Skoro Polska, jest tak przedziwnym krajem, że nic się nie udaje oprócz głupich dyskusji, to może warto popatrzeć na normalne kraje i system jakiś "przemałpować". Warto, może zapoznać się z systemem opieki zdrowotnej, jaki był w naszym kraju przed II wojną światową.
      Przecież, do diabła wtedy ludzie się też leczyli! Teraz, to wygląda tak jakby Polska była jedynym państwem na kuli ziemskiej i wszystko odkrywamy na nowo.
      • andrzej256 prywatny biznes 06.01.12, 18:34
        znj2 napisała:

> Lekarze, jak inne grupy zawodowe (prawnicy , policja) to środowisko zamknięte.
        > Liczy się tylko biznes. Wszyscy wiedzą, że przychodnie zdrowia i szpitale to pr
        > awie atrapy. Natomiast w tych przybytkach kwitnie prywatny biznes i nikt się dz
        > iwi i nie oburza.

Na czym polega ten prywatny biznes?

> Skoro Polska, jest tak przedziwnym krajem, że nic się nie udaje oprócz głupich
        > dyskusji, to może warto popatrzeć na normalne kraje i system jakiś "przemałpowa
        > ć". Warto, może zapoznać się z systemem opieki zdrowotnej, jaki był w naszym kr
        > aju przed II wojną światową.
        > Przecież, do diabła wtedy ludzie się też leczyli! Teraz, to wygląda tak jakby P
        > olska była jedynym państwem na kuli ziemskiej i wszystko odkrywamy na nowo.

Wlasnie, ciekawe, jak wygladala polska sluzba zdrowia przed wojna?
      • st.lucas Re: lekarze co z wami 06.01.12, 20:47
        znj2 napisała:

> Lekarze, jak inne grupy zawodowe (prawnicy , policja) to środowisko zamknięte.
        > Liczy się tylko biznes. Wszyscy wiedzą, że przychodnie zdrowia i szpitale to pr
        > awie atrapy. Natomiast w tych przybytkach kwitnie prywatny biznes i nikt się dz
        > iwi i nie oburza.

Jezeli dzieje sie cos nielegalnego, a szanowny Pan to wie i zataja, jest Pan przestepca.
        Bo zatajanie wiedzy o przestepstwie jest przestepstwem.

Jezeli natomiast dzieje sie to, co dzialo sie przed II Wojna Swiatowa:
        czyli gratyfikowanie lekarzy honorariami, TO TAK POWINNO SIE DALEJ DZIAC.
        Bo dzieki temu jeszcze mozna uzyskac lekarska pomoc.
        BO TYLKO NIEWOLNICY PRACUJA ZA PSEUDOWYNAGRODZENIE.

Na marginesie: Niedbalosc o lekarza powoduje jego niedbalosc o pseudopacjenta.
        I jest to logiczne, sprawiedliwe i moralne.
    • Gość: Michał Re: lekarze co z wami IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.12, 17:34
      Niech po prostu każdy robi swoje.Lekarz jest od tego żeby LECZYŁ,aptekarz od tego żeby SPRZEDAWAŁ LEKARSTWA a NFZ od tego żeby PŁACIŁ.Tak więc niech leniwe buraki-pierdzistołki z NFZ-tu wdrożą sobie system weryfikacji ubezpieczonych,aptekarze niech pilnują ile mają kosztować lekarstwa a lekarze niech zajmą się tym czym powinni - diagnozowaniem i leczeniem.Proste?
      • snajper55 Re: lekarze co z wami 09.01.12, 02:18
        Gość portalu: Michał napisał(a):

> Niech po prostu każdy robi swoje.Lekarz jest od tego żeby LECZYŁ

Częścią leczenia jest prawidłowe wypisanie recepty.

S.
    • st.lucas Re: lekarze co z wami 06.01.12, 20:50
      januzz1 napisał:

> życzę wam lekarze żeby wszystkie stacje paliwowe zawiesiły działalność,z powodu
      > strajków choć raz byście doświadczyli tego co my znowu doświadczamy od was,i g
      > łupie jest wasze tłumaczenie że robicie to dla nas,bo to jest tak jakby swojemu
      > dziecku nie dać jeść żeby docelowo poprawić byt innym dzieciom.

Zycze szanownemu Panu posiadania HONORU
      i przedstawiania swoich debilnych pogladow pod imieniem i nazwiskiem lekarzom,
      do ktorych zwraca sie Pan o pomoc.
    • piwi77.0 Re: lekarze co z wami 06.01.12, 22:25
      Taka opinia jest tylko o tyle usprawiedliwona, ze lekarze mając w tym wypadku całkowicie rację, wygłaszają bardzo niezręczne teksty. Zamiast mówić prostym językiem, dotykającym sedna rzeczy, wypełnione są szablonowymi sformułowaniami ocierającymi się o fałsz. Darowaliby sobie pierdoły o sojuszach miedzy pacjentem i lekarzam, a zamiast tego kilka zdań poświęcili na wyjaśnienie co konkretnie lekarzom się nie podoba. Bo ma prawo im się nie podobać, mnie też na ich miejscu by się nie podobało, ale trzeba to ludziom jasno wyłożyć, tak, aby nie wyglądało to na typowe branżowe kręcenie.
    • sabinac-0 Re: lekarze co z wami 07.01.12, 21:00
      Ja sie nie tlumacze. Strajkowac nie musze. Jestem juz daleko. Wracac nie zamierzam.
      Milego zlorzeczenia w poczekalni zycze. ;)
    • Gość: ggg Re: lekarze co z wami IP: *.ennet.pl 07.01.12, 21:50
      Czekam na pierwszy przypadek, kiedy jakiś lekarz wystawi receptę z pieczątką "refundacja do decyzji nfz" komuś ze swojej rodziny.
      • Gość: anna Re: lekarze co z wami IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.01.12, 01:30
        Ciekawe skąd się o tym dowiesz?
        Bo lekarze już wystawili niejedną receptę z pieczątką dla swojej rodziny.
        Zresztą Arłukowicz zapewniał, że apteki będą te recepty refundować.
        • snajper55 Re: lekarze co z wami 09.01.12, 02:17
          Gość portalu: anna napisał(a):

> Ciekawe skąd się o tym dowiesz?
          > Bo lekarze już wystawili niejedną receptę z pieczątką dla swojej rodziny.
          > Zresztą Arłukowicz zapewniał, że apteki będą te recepty refundować.

A skąd niby apteka ma wiedzieć w jakim stopniu taką receptę refundować? Dać zniżkę, ryczał czy może sprzedać na chorobę przewlekłą?

S.
      • tanebo Re: lekarze co z wami 09.01.12, 07:11
        Był już taki przypadek. Nagłośniła go red. Olejnik. Lekarz wystawił pacjentowi receptę z pieczątką a sobie refundowaną.
    • potwor_z_piccadilly Re: lekarze co z wami 07.01.12, 21:51
      No a co ma być ?
      Mieli wydatki, a że trafiała się państwowa kasa z dotacji do leków, to ją (ile się da), brali i tyle.
      Dziś władza każe im klaskać i tu stworzył się problem. Jak tu brać, gdy trzeba klaskać ?
      Niewykonalne, ale też i kara głupia, bo tylko głupek bawi się w dotowanie czegoś, wiedząc że zgodnie z zasadą "okazja czyni złodzieja", wsadzone pieniądze wpadną nie do tych kieszeni, do których miały wpaść. No i wpadały i będą wpadać, bo głupek zawsze będzie głupkiem.
      Tyle.

• dryes nie ma tego złego 09.01.12, 09:58
      Ustawa uświadomiła mi, że większość leków należy wypisywać na 100% i tak robię od nowego roku. Zgodnie z tzw. charakterystyk a produktu leczniczego. I tak głupi Biseptol (i większość leków p/bakteryjnych) można stosować z zakażeniach spowodowanych przez szczepy wrażliwe na niego. Nie ma zrobionej lekowrażliwości, nie wyszła itp. to piszą na 100% a nie na 50%. Bo nie zamierzam zwracać funduszowi ze swojej kasy.
      Drodzy pacjencji, sprawdźcie swoje leki, których używacie tutaj
      Wskazania do stosowania większości leków są bardzo ograniczone i ja się będę tego trzymał. Podobnie jak 27000 lekarzy zrzeszonych w wiadomym portalu.
      Poza tym stosowany lek musi być uzasadniony względami medycznymi i nie wystarczy mi np. wypis z kliniki, bo tam nie zawsze są udokumentowane rozpoznania.
      Zatem cieszcie się jak macie receptę z pieczątką RLDDNFZ i zaświadczenie o chorobie przewlekłej, bo może aptekarz się zlituje i da na ryczałt.
    • dziabdzik Re: lekarze co z wami 09.01.12, 13:02
      Masz tu wyjaśnione o co chodzi lekarzom.
      Nie chodzi o same ubezpieczenie pacjenta bo to spłycanie problemu.

O co chodzi z tym protestem
      • gucio71.2 Wczoraj trafiłem na pogotowie 09.01.12, 14:09
        skończyły mi sie plecy, napieprzało tak że ani w głowie mi nie były jakieś druki itp bzdury. Na pytanie czy jestem ubezpieczony odpowiedziałem że teoertycznie tak ale generalnie mi to wisi bo mnie na...la! Lekarz mnie przebadał i zaczął mi coś o tych pieczątkach tłumaczyc na co mu odpowiedziałem że jak dla mnie to może sobie ich przybic tyle ile miejsca na recepcie starczy i jak to dla niego problem to zapłace byleby nie nudził tylko dał mi ten ku..ki zastrzyk. Efekt był taki że zostałem bardzo szybko i fachowo obsłużony, dostałem recepte z refundacją, wykupiłem tą recepte i dziś już mnie nie boli. Cholera to normalni ludzie, tylko trzeba z nimi normalnie rozmawiac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka