Dodaj do ulubionych

Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin.

19.02.12, 16:21
Widziałem fragment w telewizji. Nestor i jego małżonka zajęli miejsca na stosownych tronach w otoczeniu śmietany, czyli najwyższych urzędników państwowych, kościelnych hierarchów i tych, którym blisko do koryta. Drętwe przemówienia były połączeniem patosu i familijnego stosunku z jubilatem. Był niesmacznie rechoczący premier (nie wiem czemu ale przypomniał mi się wtedy świętej pamięci A. Leper), smutne piosenki i listy szefów sąsiednich państw, których tamci z całą pewnością nigdy nie czytali. Może jeszcze coś było, ale przełączyłem, bo nie lubię uroczystości pogrzebowych, na których wolno tylko dobrze albo wcale. Pomyślałem sobie tylko, że nigdy nie chciałbym stanąć w centrum podobnej uroczystości i nigdy bym się nie zgodził aby coś takiego z powodu mojego jubileuszu organizowano. Przyglądałem się Dostojnemu Jubilatowi i zastanawiałem się, kim on właściwie jest, że jest mu w takiej sytuacji dobrze?
Obserwuj wątek
    • k_a_p_p_a Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. 19.02.12, 16:51
      Też go nie lubię, jego przekonania o własnej wielkości. Wojtyła w miniaturce.
      • karkowiak2plus Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. 19.02.12, 16:54
        www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=TV_5N3DO03k&NR=1
        Tak to się odbywało?
    • piwi77.0 Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. 19.02.12, 17:09
      Krótką wypowiedź miał sam Solenizant. Ze złośliwą satysfakcją doniósł nam, że cieszy się, że na przekór życzeniu niektórych (kogo, nie powiedział), jeszcze żyje. Dziwne słowa z okazji własnych urodzień.
      • karkowiak2plus Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. 19.02.12, 17:16
        Biorąc pod uwagę jego zadziorność i upór w życiu na przekór czeka nas za dziesięć lat okrągła rocznica.
        • voxave Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. 19.02.12, 17:26
          Dobrze że to mi umknęło---nic nie widzialam i nic nie moge napisać he,he
      • andrzej256 jubilat 19.02.12, 23:38
        piwi77.0 napisał:

> Krótką wypowiedź miał sam Solenizant.
        ...

Jubilat. Solenizant to na imieniny.
        • piwi77.0 Re: jubilat 20.02.12, 07:00
          W rzeczy samej. Jako, że niczego nie obchodzę (tzn. obchodzę kiedy mi się chce, a nie jak dyktują terminy), to wyleciał mi z głowy ten niuans.
    • Gość: inkwizytor Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. IP: *.unknown.vectranet.pl 19.02.12, 17:34
      A czego sie spodziewałeś? Występu Dody z gołą dupą? A kwiaty miała wręczać Jola Rutowicz?
      To nie ten casus.
      • k_a_p_p_a Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. 19.02.12, 17:36
        A co masz do Dody, że mieszasz ją z Jolą Rutowicz? Doda ma co najmniej dwa wydatne argumenty, które ożywiłyby tę stypę.
        • piwi77.0 Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. 19.02.12, 17:41
          Doda by tam nie pasowała, ona potrafi być brutalnie szczera.
          • k_a_p_p_a Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. 19.02.12, 17:49
            To tak jak jubilat.
        • Gość: inkwizytor Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. IP: *.unknown.vectranet.pl 19.02.12, 18:04
          Z kolei Jola Rutowicz ma niebanalną urodę:)))
          • k_a_p_p_a Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. 19.02.12, 18:06
            Gość portalu: inkwizytor napisał(a):

> Z kolei Jola Rutowicz ma niebanalną urodę:)))

No cóż, wszystkie kobiety są ładne, ale po niektórych to widać bardziej, a po niektórych mniej:)
      • piwi77.0 Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. 19.02.12, 17:40
        Gość portalu: inkwizytor napisał(a):

A czego sie spodziewałeś? Występu Dody z gołą dupą? A kwiaty miała wręczać Jola Rutowicz?

W ogóle nie powinno do tej cyrku dojść, ale jeżeli już, to powinna to być impreza z balangą, wyżerką, stosownym wyszynkiem, bez udziału kamer i bez słów w formie nieszczerych hołdów.
        • Gość: inkwizytor Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. IP: *.unknown.vectranet.pl 19.02.12, 18:03
          Balanga pewnie była po uroczystości, bez obecności kamer.
    • kalllka Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. 19.02.12, 18:57
      drogi pieniaczu,
      ustosunkowujac sie do zyczen nie bywania w centrum (uwagi) informujemy iz zgodnie z twoja wola pozostaniesz na zawsze w ogonie.

stosowny do okolicznosci oraz doswiadczenia zawodowego eqiwalent ( maly egokoksownick domowy) dostarczon zostanie poczta w przewidzianym harmonogramem- terminie.

• piwi77.0 Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. 19.02.12, 19:06
        kalllka napisała:

zgodnie z twoja wola pozostaniesz na zawsze w ogonie.

Ogon, w którym aktualnie się znajduję bardzo mi się podoba, nigdy nie zamieniłbym go na to co widziałem przed południem w Jedynce. I niech tak zostanie na zawsze, czyli jeszcze jakiś czas.
      • karkowiak2plus Kalllko 19.02.12, 21:47
        Ja się długo zastanawiałemkogo Ty reprezentujesz. Teraz już wiem. Siebie i tylko siebie.Choć zastanawiam się czy zawsze się ze sobą zgadzasz.
        • klosowski333 Re: Kalllko 19.02.12, 21:51
          Karkowiak, wybacz, nie znam Cie, ale pachniesz mi kolejnym forumowym oszolomem. Twoje posty sa mocno bzdurne (przynajmniej te, na ktore sie natknalem) a teksty w rodzaju "kogo Ty reprezentujesz" to juz jest co najmniej pocieszne.

A Ty kogo reprezentujesz? :D

• karkowiak2plus Re: Kalllko 19.02.12, 22:09
            Ja?
            Jestem reżyserem kina akcji.
    • klosowski333 Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. 19.02.12, 21:22
      To, ze Ty nie wiesz kim on jest, nieszczesny Piwi, to nie oznacza, ze zaproszeni goscie tego nie wiedzieli. W necie rozne male ludki, ktore same niewiele soba reprezentuja, lubia szczekac na innych, lepszych od siebie, ale obawiam sie, ze Twoim szczekaniem malo kto sie przejmuje. Ty nigdy nie zasluzysz calym swoim zyciem na taka uroczystosc, mozesz sobie pomarzyc by glowy innych panstw wysylaly do Ciebie zyczenia (chocby poprzez swoje kancelarie), innych honorow tez sie nie doczekasz. Nie mowie, ze jestes nikim, jestes bez watpienia kims, Piwim, ale tak sie jakos zlozylo, ze niewiele masz do zaoferowania innym. Pozostaje Tobie siedzenie na smutnym forum i zakladanie takich watkow jak ten. Jak myslisz, kto wzbudza wiekszy szacunek swoim zachowaniem, sposobem myslenia, swiatopogladem, systemem wartosci, osiagnieciami zyciowymi, zawodowymi, postawa etc. - Ty czy Bartoszewski? ;)

Wylaczyles telewizor, nie interesowalo Cie. Spoko. Po czym zalozyles na ten temat watek na forum. Smieszne czy niesmieszne?
      I taki wlasnie jestes, Piwi, i najwyrazniej niewiele jestes w stanie na to poradzic.
      • karkowiak2plus Wkład Piwiego w popularyzację tej osoby 19.02.12, 21:36
        jest wielki.
        Spojrz prawdzie w oczy. Komu on poświęcił ten wątek. Wszyscy prócz Ciebie wiedzą ,ze to podpucha.
        • klosowski333 Re: Wkład Piwiego w popularyzację tej osoby 19.02.12, 21:44
          Spojrzalem Piwiemu w oczy juz dawno temu i wiele prawdy, rozumu, racji, sensu i tym podobnych tam nie znalazlem. Niestety. To jest czlowiek, ktory mial zwyczaj we wszystkim sie mylic, co bylo swego rodzaju fenomenem. Racje mial tylko raz, gdy zarzekal sie na wszystkie swietosci, a przede wszystkim na swoj honor, ze nigdy wiecej na to forum nie wroci, ze pisanie tutaj to dla niego definitywnie rozdzial zamkniety. Bog mi swiadkiem, ze zawsze chcialem szanowac honor Piwiego ;)
          • karkowiak2plus Re: Wkład Piwiego w popularyzację tej osoby 19.02.12, 21:52
            klosowski333 napisał:

> Spojrzalem Piwiemu w oczy juz dawno temu i wiele prawdy, rozumu, racji, sensu i
            > tym podobnych tam nie znalazlem. Niestety. To jest czlowiek, ktory mial zwycza
            > j we wszystkim sie mylic, co bylo swego rodzaju fenomenem. Racje mial tylko raz
            > , gdy zarzekal sie na wszystkie swietosci, a przede wszystkim na swoj honor, ze
            > nigdy wiecej na to forum nie wroci, ze pisanie tutaj to dla niego definitywnie
            > rozdzial zamkniety. Bog mi swiadkiem, ze zawsze chcialem szanowac honor Piwieg
            > o ;)

Spróbuj przeczytać jeszcze raz swoje wypociny nie bacząc,że są Twojego autorstwa. Przeczytaj je tak,jakby ich autorem był Piwi i zredaguj wtedy diagnozę jaki ten Piwi jest głupi.
            • klosowski333 Re: Wkład Piwiego w popularyzację tej osoby 19.02.12, 21:59
              Karkowiak, cos mysle, ze Ty jestes jakis mocno pokrecony. Musisz sie czuc na FS dosc swojsko w towarzystwie innych oszolkow. Pewnie juz nawet zawiazales jakies forumowe przyjaznie ;) No to powodzenia zycze. I oczywiscie zdrowia :)
              • karkowiak2plus Re: Wkład Piwiego w popularyzację tej osoby 19.02.12, 22:11
                Dziękuję.
                I wiem czemu Ty się tu czujesz wyobcowany.
                Ale o tym pogadaj ze swoim psychiatrą.
                • klosowski333 Re: Wkład Piwiego w popularyzację tej osoby 19.02.12, 22:14
                  Ja sie nie czuje tutaj wyobcowany, sympatyczny forumowiczu. Czuje sie tu czesto jak w ZOO. Jest zabawnie, wesolo i niekiedy baaaardzo egzotycznie :D

• gucio71.2 Re: Wkład Piwiego w popularyzację tej osoby 19.02.12, 22:16
                    klosowski333 napisał:

> Ja sie nie czuje tutaj wyobcowany, sympatyczny forumowiczu. Czuje sie tu czesto
                    > jak w ZOO. Jest zabawnie, wesolo i niekiedy baaaardzo egzotycznie :D
                    >

cześc synek
                    • klosowski333 Re: Wkład Piwiego w popularyzację tej osoby 19.02.12, 22:24
                      Czesc, Gucio Budowlaniec. Ta akcja w Redzie mam nadzieje odbyla sie bez Twojego udzialu?
                      • k_a_p_p_a Re: Wkład Piwiego w popularyzację tej osoby 19.02.12, 22:39
                        Ktoś ci krzywdę w Redzie zrobił? Schowaj się w tajdze, razem z oszołomem:)
                        • klosowski333 Re: Wkład Piwiego w popularyzację tej osoby 19.02.12, 22:54
                          Kappcio, bawi mnie jak czasem probujesz sie odcinac od swoich glownych forumowych rozmowcow typu Mg, Oszolom czy Enrique. Wy zyjecie tu ze soba w scislej symbiozie. Sam masz mocno oszolomiaste poglady, Twoje slynne bon moty o "wieczorach, ktore sa najtrudniejsze" czy "seksie, ktory jest przereklamowany" sa dla mnie "niezapomniane", po prostu fantastyczne, co nieco mowiace o Tobie i Twoich problemach. Zreszta zwykle tutaj na forum lubiles sie w dziwny sposob obnazac, odkrywac rozne swoje slabosci, zwlaszcza wtedy gdy wpadales w furie i traciles nad soba kontrole. Byles fajnym, zabawnym przyjacielem. Pod moim adresem posypaly sie zarzuty, ze tak nie wolno, ze jestem podly, ale ja uwazam to wszystko za przegiecie. Nie nalezy traktowac tego wszystkiego nazbyt serio.

Gdyby zniknely stad oszolomy, zniknalbys sila rzeczy i Ty, przyjacielu. Nie chce zebys znikal, mam nadzieje, ze trzymasz sie dobrze, ze dbasz o siebie.
                      • gucio71.2 Re: Wkład Piwiego w popularyzację tej osoby 19.02.12, 22:43
                        klosowski333 napisał:

> Czesc, Gucio Budowlaniec. Ta akcja w Redzie mam nadzieje odbyla sie bez Twojego
                        > udzialu?

Spytaj Justyny jacy my kibole, u nas na wsi tacy z redy bardzo szybko by wyjechali, niekoniecznie o własnych siłach
    • matylda1001 Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. 19.02.12, 22:59
      O! NIE! Znowu psychiczny dostał szałuuuuuuuuuu..............
      • klosowski333 Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. 19.02.12, 23:32
        Matyldo, to jest zaiste urocze, kiedy oszolom czy np tzw ciotka forumowa z Forum Spoleczenstwo nazywa innego forumowicza "psychicznym". To tak jakby Mg wyzywal innych od antysemitow.

Pamietasz jak ostatnio przejelas sie sprawa Magdy z Sosnowca, jak zaczelac zyc ta tragedia, jak zaczelas plotkowac jak przekupka na targowisku i snuc najrozniejsze spekulacje? To bylo co najmniej zenujace. Ale kobieta w srednim wieku kompletnie pozbawiona klasy raczej nie jest w stanie tego zrozumiec, o jakims poczuciu wstydu nie wspominajac.
    • andrzej256 Impra w porzo 19.02.12, 23:43
      piwi77.0 napisał:

> Widziałem fragment w telewizji. Nestor i jego małżonka zajęli miejsca na stosow
      > nych tronach w otoczeniu śmietany, czyli najwyższych urzędników państwowych, ko
      > ścielnych hierarchów i tych, którym blisko do koryta. Drętwe przemówienia były
      > połączeniem patosu i familijnego stosunku z jubilatem. Był niesmacznie rechoczą
      ...

Impra byla w porzo ;) tylko troche za malo luzu, ale w Polsce generalnie jest za malo luzu, a za duzo formalizmu i pompy, wiec nic dziwnego ze i na tej imprze tego ciut zabraklo. Bylo po prostu po polsku, czyli ok. Urodziny zasluzonego czlowieka - jak to urodziny zasluzonego czlowieka.
      • piwi77.0 Re: Impra w porzo 20.02.12, 08:21
        andrzej256 napisał:

Bylo po prostu po polsku, czyli ok. Urodziny zasluzonego czlowieka - jak to urodziny zasluzonego czlowieka.

Chciałbyś, żeby Ci takie coś organizowano, gdybyś był wystarczająco zasłużony? I co to znaczy zasłużony? Stary, znany, to jeszcze rozumiem, ale zasłużony? Dla kogo niby konkretnie?
    • oszolom-z-radia-maryja koncesjonowany autorytet salonu Michnika 20.02.12, 11:32
      harcownik Tuska dywersant w łonie wsród AKowkich kombatantów. człowiek którego Niemcy "wypuscili" z Auschwitz ot tak sobie
      • piwi77.0 Re: koncesjonowany autorytet salonu Michnika 20.02.12, 11:44
        oszolom-z-radia-maryja napisał:

człowiek którego Niemcy "wypuscili" z Auschwitz ot tak sobie

Dla mnie jest to bardzo zagadkowa historia, dość niejasny fragment życiorysu. Wikipedia podaje - Z obozu został zwolniony 8 kwietnia 1941, prawdopodobnie dzięki działaniom Polskiego Czerwonego Krzyża. Dziwne jest to słowo prawdopodobnie i dziwna jest moc Polskiego Czerwonego Krzyża w okresie okupacji Niemieckiej. Wydarzenie nabiera kontekstu typu czary mary, a to rzuca poważny cień na cały, z taką pieczołowitością celebrowany, życiorys.

• Gość: lol Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. IP: *.internetia.net.pl 20.02.12, 11:48
      Tak czy owak wszystkiego najlepszego Panie Profesorze Bez Matury.
    • ania7718 Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. 20.02.12, 11:50
      Czemuż to 70 rocznicy powstania Armii Krajowej tak nie obchodzono hucznie, przypadła kilka dni wcześniej. Pan Bartoszewski wszak też był żołnierzem AK.
    • Gość: szall Re: Żenująca uroczystość z okazji 90. urodzin. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 06:50
      Żałosna żenada - te wszystkie gęby, jak w farsie jakiej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka