Dodaj do ulubionych

Cyfrowy polsat

26.02.12, 22:59
Ludziska me kochane, chcę wypowiedzieć umowę z Cyfrowym Polsatem a nie wiem jak to zrobić, aby nie placić im kary za zerwanie umowy przed czasem, da sie to jakoś zrobić?
Obserwuj wątek
    • qqazz Re: Cyfrowy polsat 26.02.12, 23:04
      Jeżeli umowa nie jest negocjowana tylko standardowa bez mozliwości twojego wpływu na jej treść, oraz jak nie przewiduje analogicznej kary dla operatora za zerwanie umowy, to taka kara zdaje się jest niedozwolonym postanowieniem umownym, czyli łatwo ja wzruszyć oraz złozyć skargę np. do UOKiK.

pozdrawiam
    • piwi77.0 Re: Cyfrowy polsat 26.02.12, 23:47
      Byłem w Cyfrowym Polsacie, co było jednym z moich większych błędów. Umowę wypowiada się łatwo, ale zawsze zachowaniem terminów wypowiedzenia (czytaj umowę), zawsze na pismie i listem poleconym z poświadczeniem doręczenia. W okresie wypowiedzenia będą cie telefonami dręczyć, cos głupiego proponując, ale to można ukrócic, wyraźnie zaznaczając, że wszelkie próby reaktywacji umowy są skazane na niepowodzenie.
      • szczytszczytow Re: Cyfrowy polsat 27.02.12, 19:16
        aha, umowę mam na czas określony do końca października...teraz zabrali mi BBC, a kto wie jaki jeszcze kanał mi gwizdnęli, a się nie zorientowałam....dlatego właśnie chcę wypowiedzieć im umowę...musze zklecić kilka konkretnych zdań...
        • qqazz Re: Cyfrowy polsat 27.02.12, 20:19
          Jeżeli przy podpisywaniu umowy była sztywna oferta to jednostronne obciecie kanału z oferty jest jak najbardziej podstawa do natychmiastowego wypowiedzenia umowy bez zachowania terminu wypowiedzenia, po uprzednim wezwaniu do przywrócenia oferty z umowy, oraz do zwrotu kosztów zwiazanych z obcieciem oferty programowej.
          Kwestia tego jak to było przewidziane w umowie.

pozdrawiam
          • szczytszczytow Re: Cyfrowy polsat 27.02.12, 21:01
            owszem był ten program w umowie zawarty, a go nie ma...
            • qqazz Re: Cyfrowy polsat 27.02.12, 21:23
              No to na moje oko jest to podstawa do zerwania umowy, ale najpierw musisz sie zwrócić o przywrócenie oferty.
              Tylko trzeba działać, a nie napisac i czekać, wysłać raz maila jak nie bedzie odpowiedzi po 1 dniu to dawać seriami i wysłac albo dostarczyć pismo z określeniem terminu do przywrócenia oferty, po upływie którego brak przywrócenia oferty bedzie skutkował prawem do jednostronnego rozwiazania umowy z terminem natychmiastowym.
              Sprawdź tylko w umowie czy nie ma zapisów dajacych podstawę do zmiany oferty bez twojej zgody.

pozdrawiam
              • Gość: asa Re: Cyfrowy polsat IP: 109.95.31.* 27.02.12, 21:27
                Tu masz wszystko na temat wypowiedzenia umowy i nie tylko z CP

forum.satkurier.pl/viewforum.php?f=7
                • szczytszczytow Re: Cyfrowy polsat 27.02.12, 22:05
                  Gość portalu: asa napisał(a):

> Tu masz wszystko na temat wypowiedzenia umowy i nie tylko z CP
                  >
                  > forum.satkurier.pl/viewforum.php?f=7

o Boziuuu ile czytania, nie da sie tego jakoś skrócić?:P
                  • Gość: asa Re: Cyfrowy polsat IP: 109.95.31.* 28.02.12, 18:01
                    Nie musisz wszystkiego czytac, tylko wątki na temat który Cię interesuje.
                    Tam odpowiadają ludzie którzy pracuję w Autoryzowanych Punktach Polsatu - więc informacje są wiarygodne.
                    Sam też możesz zadac pytanie.
                    • szczytszczytow Re: Cyfrowy polsat 28.02.12, 20:44
                      no teraz już wiem...to czego sie tam naczytałam świadczy o tym,że nie jestem jedynym takim przykładem. wypowiadam umowę! dziękuje za pomoc;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka