Dodaj do ulubionych

Teraz jest jasne

27.02.12, 19:05

dlaczego od wielu lat nie moglam jesc kupnej wędliny--rosla mi w buzi i waliło w zoładek kwasem----
Musze od lat sama przygotowywac mieso do chleba bo tych* kupnyc* nie moge jeśc bo od nich choruję,
Sól jest skazona,a ja mam delikatny żołądek, i to wszystko przez to.
Afera spozywcza w kraju łby sie posypią.
Obserwuj wątek
    • bling.bling Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 19:18
      w jaki sposób NaCl jest skażone? Chlorem czy sodem?
      • k_a_p_p_a Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 19:29
        bling.bling napisał:

> w jaki sposób NaCl jest skażone? Chlorem czy sodem?

Chemią!
        • paco_lopez Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 19:30
          sam jesteś chemią - zaprzeczysz ?
          • k_a_p_p_a Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 19:34
            paco_lopez napisał:

> sam jesteś chemią - zaprzeczysz ?

A gdzie tam! ja ekologiczny- bez chemii i genów.
            • lepian4 Re: Teraz jest jasne 28.02.12, 07:19
              A geny po mieczu, ze kadzieli juz nie wspomne?
      • ultimate.strike Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 20:23
        > w jaki sposób NaCl jest skażone? Chlorem czy sodem?

Fosforanami.
        • Gość: ka_p_pa Re: Teraz jest jasne IP: *.interwan.pl 27.02.12, 20:42
          ultimate.strike napisał:

> > w jaki sposób NaCl jest skażone? Chlorem czy sodem?
          >
          > Fosforanami.

Jak coca cola?
          • ultimate.strike Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 20:43
            > Jak coca cola?

Mniej więcej.
          • rossdarty Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 21:20
            Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):

> Jak coca cola?

Ale nie zaprzeczysz że coca cola jest pomocna przy odkręcaniu zardzewiałych śrub???
            • voxave Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 21:47
              Przez coca-cole jutro ide do dentysty--zabek sie rozkleił(korona porcelana)--placze moje serce ze strachu nie byłam kilkanascie lat .
              • Gość: ka_p_pa Re: Teraz jest jasne IP: *.interwan.pl 27.02.12, 22:04
                voxave napisała:

> Przez coca-cole jutro ide do dentysty--zabek sie rozkleił(korona porcelana)--pl
                > acze moje serce ze strachu nie byłam kilkanascie lat .

Ojtam ojtam to nie cola, ale sól drogowa.
              • rossdarty Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 22:15
                voxave napisała:

> Przez coca-cole jutro ide do dentysty--zabek sie rozkleił(korona porcelana)--pl
                > acze moje serce ze strachu nie byłam kilkanascie lat .

Rosskoszna jesteś, Voxi:D
                Porównywać swoje ząbki do zardzewiałych śrub:):)

P.S. Jak wiesz jak to szkodzi to czemu pijesz? Co Ty? Dziecko jesteś???
                • voxave Re: Teraz jest jasne 28.02.12, 02:49
                  Rossdarty---dietowałam i nic słodkiego nie wolno było, tylko cola lait ze słodzikiem i ona mi odsrubowala cenny zabek, a teraz pan dentysta mruknął 1000 zł..a co bedzie dalej ......
                  Wąsów zapuścic nie mogę w celu ukrycia braku uzębienia bom bobieta -o doloż moja,doloż ....:(((((
          • Gość: zen coca cola zawiera rtec IP: *.dc.dc.cox.net 28.02.12, 06:29
            na zdrowie, pijcie.
        • bling.bling Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 20:54
          dobrze że nie jodkiem potasu albo nie daj żelazocyjankiem!
      • qqazz Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 20:29
        siarką.

pozdrawiam
      • voxave Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 20:57
        Bling--jest to sól odpadowa niespozywcza a posiada cała tablice Mendelejewa w tym śladowe ilości arszeniku.
        Słucham o tym w tv i wlos mi sie jeży.
        • ultimate.strike Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 21:03
          Telewizja jest właśnie od jeżenia włosów. Co nie zmienia faktu, że przemysł spożywczy po raz kolejny dopuścił się świństwa.
        • bling.bling Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 21:12
          sól niespożywcza jest normalnym składnikiem soli spożywczej a tablica mendelejewa normalnym składnikiem codziennej diety.
          • ultimate.strike Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 21:23
            > sól niespożywcza jest normalnym składnikiem soli spożywczej

Jest dokładnie odwrotnie.

> tablica mendeleje
            > wa normalnym składnikiem codziennej diety.

Jak chodziłem do szkoły, to tablica wisiała w sali do chemii. Nikt się jednak nie zdecydował na jej konsumpcję.
            • bling.bling Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 22:19
              ultimate.strike napisał:

> > sól niespożywcza jest normalnym składnikiem soli spożywczej
              >
              > Jest dokładnie odwrotnie.

hint: Kluczowe jest tutaj użycie słowa 'sól'

>
              > > tablica mendeleje
              > > wa normalnym składnikiem codziennej diety.
              >
              > Jak chodziłem do szkoły, to tablica wisiała w sali do chemii. Nikt się jednak n
              > ie zdecydował na jej konsumpcję.

No właśnie. A lekarze zalecają...
              • ultimate.strike Re: Teraz jest jasne 28.02.12, 07:18
                > hint: Kluczowe jest tutaj użycie słowa 'sól'

Z całą pewnością.

> No właśnie. A lekarze zalecają...

Do dziwnych lekarzy chodzisz. :P Doprecyzowali chociaż, na jakim podłożu ta tablica ma być nadrukowana?
          • voxave Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 21:48
            Blig----zrobiło mi sie lepiej--ja ci tak wierzę....:P)
        • tymon99 Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 22:23
          voxave napisała:

> posiada cała tablice Mendelejewa w tym śladowe ilości arszeniku.

a czym się w takim razie różni od spożywczej?
    • mjot1 Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 20:18
      Nie przesadzaj ;-)
      Hieny medialne zrobią to może nie lepiej, ale „profesjonalnie”
    • seth.destructor Spisek wegański 27.02.12, 20:46
      I tyle.
    • rossdarty Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 21:27
      Sól oczyszczona czy nie - przyswoi się.
      Miałem okazję oglądać kiedyś czynności sprzedawczyń wykładające wędliny do gablot przed otwarciem sklepu.
      Te z "lepszych" wędlin, jak kabanosy, suszona myśliwska, jałowcowa - przechodziły codzienne zabiegi pod kranem z wodą, gdzie były dokładnie obmywane z białego nalotu "wychodzącego" ze środków konserwujących:D
    • lidka449 Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 23:22
      voxave napisała:

> Afera spozywcza w kraju łby sie posypią.
      obawiam,sie ze nie
      grube ryby zostawia w spokoju
      byc moze wystawia jakas plotke w charakterze kozla ofiarnego
      a spoleczenstwo dalej bedzie spozywac niezdrowa zywnosc ;)
    • balcerek_jozef Re: Teraz jest jasne 27.02.12, 23:47
      Po co żresz padlinę samą w sobie rakotwórczą i zakwaszającą organizm?
    • Gość: zen tak wlasnie wyglada mafiokalitalizm IP: *.dc.dc.cox.net 28.02.12, 06:27
      ktory Balcerowicz z Buzkiem i innymi politykami wprowadzili w Polsce.
    • Gość: zen zatruta jest cala zywnosc procesowana w Polsce, IP: *.dc.dc.cox.net 28.02.12, 06:33
      bo sol uzywana jest takze do pieczywa, serow, ogorkow i kapustry kiszonej, ryb konserwowych, etc.
      Te wszystkie produkty powinny byc sprawdzone na zawartosc olowiu, rteci, baru, kadmu, arsenu i innych ciezkich metali. zatrute sa pewnie takze pasze w sloikach dla dzieci.
      • rossdarty Re: zatruta jest cala zywnosc procesowana w Polsc 28.02.12, 19:16
        Gość portalu: zen napisał(a):

> zatrute sa pewnie takze pasze w sloikach dla dzieci.

Ale dzieci czego?

Świń, bydła, indyków, kur???

Bo dla dzieci ludzkich, no wiesz... Człowiek pan i człowiek pani i mają dzieci...
        Więc dla tych dzieci to są różne odżywki, pokarmy...

Ale pasze???
        • ultimate.strike Re: zatruta jest cala zywnosc procesowana w Polsc 28.02.12, 19:58
          Może o dzieci fanatycznych wegan chodzi?
        • Gość: zen Re: zatruta jest cala zywnosc procesowana w Polsc IP: *.dc.dc.cox.net 28.02.12, 20:29
          pokarmy w puszkach i słoikach zrobione z odpadów zwierzęcych i padłego ścierwa (może także z odchodów) oraz ze zgniłych odpadów warzyw podsypane różnymi tokstynami, to pasza dla ludzkiej trzody, która zamienia dzieci w debilków. Ludzie muszą wiedzieć, że globalny mafijny przemysł tzw. spożywczy przyszedł do Polski po to, zeby Polaków wytruć.
          • rossdarty Teraz wszystko jasne 28.02.12, 20:42
            Nie trzeba było tak od razu???
          • massaranduba Re: zatruta jest cala zywnosc procesowana w Polsc 28.02.12, 20:47

> pokarmy w puszkach i słoikach zrobione z odpadów zwierzęcych i padłego ścierwa
            > (może także z odchodów) oraz ze zgniłych odpadów warzyw podsypane różnymi toks
            > tynami, to pasza dla ludzkiej trzody, która zamienia dzieci w debilków.

Gdybys zadal sobie trud i przeanalizowal wzrost zachorowan na poszczegolne rodzaje nowotworow,to zauwazylbys ogolny wzrost wszystkich rodzajow,oprocz...raka zoladka. Ten wyraznie maleje.I nie jest to bynajmniej dowodem na to,ze ludzie jedza "odpady zwierzece i padle scierwo",ale dlatego,ze przestali domowym sposobem konserwowac zywnosc (dotyczy to zwlaszcza wekowanego miesa).Lepiej sie wiec zastanow,czy czasem nie lepiej skonsumowac kupny dzemik z siarka,czy domowy z plesnia,ktorej nie widac golym okiem ;-)
            • rossdarty Re: zatruta jest cala zywnosc procesowana w Polsc 28.02.12, 21:02
              massaranduba napisała:

> Gdybys zadal sobie trud i przeanalizowal wzrost zachorowan na poszczegolne rodz
              > aje nowotworow,to zauwazylbys ogolny wzrost wszystkich rodzajow,oprocz...raka z
              > oladka. Ten wyraznie maleje.I nie jest to bynajmniej dowodem na to,ze ludzie je
              > dza "odpady zwierzece i padle scierwo",ale dlatego,ze przestali domowym sposobe
              > m konserwowac zywnosc (dotyczy to zwlaszcza wekowanego miesa).Lepiej sie wiec z
              > astanow,czy czasem nie lepiej skonsumowac kupny dzemik z siarka,czy domowy z pl
              > esnia,ktorej nie widac golym okiem ;-)

Nie jestem zagorzałym przeciwnikiem "wzbogacanej" żywności bo po prostu - umarłbym z głodu gdybym zwracał uwagę na "dodatki" i doszukiwał się we wszystkim czegoś co może mi zaszkodzić, ale sam temat nasunął mi taką refleksję:

To na kim testować "ulepszone" wędliny z Lidla czy innej Biedronki, chipsy, wszelkiego rodzaju napoje i soki i wiele, wiele innych skoro Animalsi nie pozwalają testowania na zwierzętach???
              • massaranduba Re: zatruta jest cala zywnosc procesowana w Polsc 28.02.12, 21:34
                rossdarty napisał:
                > To na kim testować "ulepszone" wędliny z Lidla czy innej Biedronki, chipsy,
                > wszelkiego rodzaju napoje i soki i wiele, wiele innych skoro Animalsi nie pozw
                > alają testowania na zwierzętach???

:-)
                A pomijac testy na dwunoznych,przeczytaj sobie sklad suchej karmy dla kota czy psa.Lektura moze zwalic z nog.Miesa tam jest kilka procent,reszta to wypelniacze z traby,bomby,hekatomby.Gdzies czytalam,ze szczegolowe testy suchych karm dla zwierzat wykazaly tez np. tkanki miesne z komorkami nowotworowymi i resztki obrozy przeciwpchelnych...
                • rossdarty Re: zatruta jest cala zywnosc procesowana w Polsc 28.02.12, 21:54
                  massaranduba napisała:

> :-)
                  > A pomijac testy na dwunoznych,przeczytaj sobie sklad suchej karmy dla kota czy
                  > psa.Lektura moze zwalic z nog.Miesa tam jest kilka procent,reszta to wypelniacz
                  > e z traby,bomby,hekatomby.Gdzies czytalam,ze szczegolowe testy suchych karm dla
                  > zwierzat wykazaly tez np. tkanki miesne z komorkami nowotworowymi i resztki ob
                  > rozy przeciwpchelnych...

Nie mam psa ani kota...
                  Żałuję bardzo, ale warunki i mój wędrowniczy charakter nie pozwalają mi na trzymanie zwierzaka.
                  Nie mam więc co czytać... Chyba że kupię dla siebie???...:D

I pomyśleć że aby moje rybki rosły szybciej i efektywniej się rozmnażały zamawiałem serca wołowe, suszyłem, tarłem, doprawiałem witaminami...

Hmmm...Chyba nie przesadzałem????
                  • massaranduba Re: zatruta jest cala zywnosc procesowana w Polsc 28.02.12, 22:19
                    rossdarty napisał:
                    > I pomyśleć że aby moje rybki rosły szybciej i efektywniej się rozmnażały zam
                    > awiałem
                    serca wołowe, suszyłem, tarłem, doprawiałem witaminami...
                    >
                    > Hmmm...Chyba nie przesadzałem????

Absolutnie nie przesadzales ;-)
                    Ja swoim karpiom gotuje mloda kukurydze i karmie reka prosto do paszczy :-)
              • Gość: Wilia Re: zatruta jest cala zywnosc procesowana w Polsc IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.12, 08:22
                Jak by to było na moim psie to wyszłoby , ze najlepsza i najpożywniejsza jest kość zakopana w ogrodzie na jesieni a wykopana i zjedzona na wiosnę.
                Ale mój znajomy, jakkolwiek nie na swoim psie to ze swoim psem testuje wedliny. Jada tylko te, których się wcześniej tknął Aresik, a jest to bestia wyjątkowo wybredna ten Aresik.
    • piwi77.0 Re: Teraz jest jasne 28.02.12, 21:01
      A ja piję swoje wino i mam wszystko, wiadomo gdzie. Wina się nie soli.
      • rossdarty Re: Teraz jest jasne 28.02.12, 21:12
        piwi77.0 napisał:

> A ja piję swoje wino i mam wszystko, wiadomo gdzie. Wina się nie soli.

Piwo się soli.
        A raczej soliło w pijalce w zimę aby migdałków nie poprzeziębiać:D
    • Gość: zen wyjscie jest jedno IP: *.dc.dc.cox.net 28.02.12, 22:05
      Trzeba znalezc sobie zaprzyjaznionych uczciwych rolnikow, od ktorych kupowac prawie cala zywnosc. Doszlo do tego, ze jak za okupacji hitlerowskiej Polacy musza jezdzic na wies po ziemniaki, jajka, marchew, rabanke i kaszanke. Zreszta teraz jestesmy pod okupacja mafiokapitalistyczna. tamta okupacja trwala 5 lat, a ta bedzie trwac tak dlugo, az w Polsce nie pozostanie zywy ani jeden Polak. Podziekujcie Balcerowiczowi, Buzkowi, Walesie i reszcie zaprzanskich agentow glogalnych mafii, ktorzy zgotowali POlakom ten tragiczny los.
      • massaranduba Re: wyjscie jest jedno 28.02.12, 22:11

> Trzeba znalezc sobie zaprzyjaznionych uczciwych rolnikow, od ktorych kupowac pr
        > awie cala zywnosc.

Dada dobra,choc w moim przypadku malo realna.Mieszkam 150 km od granicy holenderskiej,wiec nikt tu nic nie produkuje w okolicy,bo sie zwyczajnie nie oplaca.
        • Gość: zen Re: wyjscie jest jedno IP: *.dc.dc.cox.net 29.02.12, 02:42
          A skad ludzie biora u Was zywnosc? Importuja z Chin, czy z Polski? tak czy siak, wspólczuje.
      • yoma Re: wyjscie jest jedno 29.02.12, 16:50
        Ale o co ci chodzi? Inaczej wieś wymrze z głodu. Zaprzanscy agenci chronią polską wieś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka