lidka449 10.03.12, 23:51 nie udziwniajmy bo tak wyda sie ciekawiej nie popieram zwiazkow homo ani lesbo nie ma sie czym chwalic to jedno wielkie nieszczescie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k_a_p_p_a Re: normalosc tego sie trzymajmy 10.03.12, 23:55 Co jest nieszczęściem? Odpowiedz Link Zgłoś
i.am.girl Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 00:02 Szczęście w nieszczęciu, że ktoś jest taki 'madry' że w końcu to ogłosił Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 00:08 czlowiek troche stary jest :) madrosc zyciowa ot cala filozofia :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej256 to raczej demencja niz madrosc 11.03.12, 12:58 lidka449 napisała: > czlowiek troche stary jest :) > madrosc zyciowa ot cala filozofia :) Te twoje poglady i twoj glowny post to raczej objawy demencji niz madrosci :) To tak jak Knut Hamsun, madry czlowiek za mlodu, pisal przepiekne ksiazki, za ktore dostawal liczne nagrody w tym Nobla za "Blogoslawienstwo ziemi", a na starosc zglupial i aktywnie wspolpracowal z nazistami. Nie idz w jego slady Lidziu! Twoje niemadre i nietolerancyjne poglady niewiele odbiegaja od pogladow nazistowskich. Na zmadrzenie nigdy nie jest za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
k_a_p_p_a Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 00:03 Jak dla kogo. Ja nie próbuję nawet wypowiadać się za innych, co czyni lub ma czynić ich szczęśliwymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: normalosc tego sie trzymajmy IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.03.12, 00:16 A czy to normalne, że w sobotnią noc, zamiast bawić się na jakiejś imprezie, lub spędzać w łóżku miłe chwile z ukochaną osobą, siedzimy przy kompie i gaworzymy? Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 00:20 nie to nie jest zbyt normalne i juz zaczynam Cie lubic drogi inkwizytorze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: normalosc tego sie trzymajmy IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.03.12, 00:29 Co zrobiłaś ze swoją gorszą połówką? Wygnałaś, czy sam się ulotnił? Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 00:44 hi,ho nie podrywaj mnie kolego widze,ze jestes troche samotny to nieznaczy,ze jestes sam tu nie wiesz kto klika po drugiej stronie okienka pamietaj o tym zapraszam na nasz portal forum spoleczenstwo daj sie blizej poznac nietylko jako gosc a piszesz calkiem ciekawie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: normalosc tego sie trzymajmy IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.03.12, 07:32 lidka449 napisała: > zapraszam na nasz portal forum spoleczenstwo Dziękuję za zaproszenie. Nie omieszkam skorzystać:))) Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 07:48 równie dobrze miłe chwile w wyrku można spedzić w nioedzielę rano. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 07:48 Lidziu--martwie sie, czy aby trzeźwa jesteś--nie wiesz na jakim forum piszesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 20:41 Voxiu odpowiadam pytanie padlo z trzezwego umyslu forum dla homoseksualistow mnie nie interesuje temat dla ogolu spolecznosci i tak Cie lubie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 09:37 zastanawiam się co to za problem, że dwóch panów wreszcie powie wszystkim, że woli to robic z facetami i zeby im nie lansować wzorca , któremu nie są w stanie sprostać. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 09:46 a próbowałaś już jakiegokolwiek z tych nich? Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 10:38 lidka449 napisała: > nie udziwniajmy bo tak wyda sie ciekawiej Udziwnione zawsze jest ciekawsze ;-) > nie popieram zwiazkow homo ani lesbo Zeby cos popierac lub nie,trzeba najpierw miec o tym jakies pojecie. > nie ma sie czym chwalic to jedno wielkie nieszczescie Nieszczescie to jest wtedy,kiedy ktos objawia niezdrowe zainteresowanie cudzym zyciem intymnym. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 11:37 Norma jest taka---samiec i samica +dzieci----czy ktos zaprzeczy?--wszystko reszte jest odstepstwem czy sie to podoba czy nie.Inna sprawa to tolerancja dla inności i sprzyjanie takim innym związkom. Nie może mniejszośc dyktować warunków większości--bez podtekstów. Nie jest objawem homofobii takie myślenie. I nikt nie ma prawa na takie myślenie naskakiwać ,Amen :) Odpowiedz Link Zgłoś
i.am.girl Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 21:47 Amen :) choc niektorzy twierdza ze homo to jest norma, bo njawet zwierzeta uprawiaja takie brzydkie rzeczy miedzy ta sama plcia :) homo bylo od zawsze u ludzi i zwierzat, hetero nie jest norma natury, tylko norma kulturowa. Zeby nie bylo powtarzam opinie z ktora sie ostatnio spotkalam Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 21:51 witaj dziewczyno (bez obrazy :) ) madrze prawisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Cioteczki wam przeszkadzają ? 11.03.12, 22:08 no przeciez lodowki nie otwieralam :) Odpowiedz Link Zgłoś
i.am.girl Re: Cioteczki wam przeszkadzają ? 11.03.12, 22:17 Slonce moje :) never, nikt nam nie przeszkadza, wolnu kraj :) p.s. Poszla? :) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 22:09 I.am----w zasadzie jak czLowiek w opalach/upalach to wszystko jedno co podleci to przeleci.:)Zwierzątka tez tak maja. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 22:33 dziewczyno tzn. i am girl rozumiem,ze tylko przytoczylas taka opinie ale tak nie myslisz prosze powiedz tak i ps. nikt Cie nie wygania :) Odpowiedz Link Zgłoś
i.am.girl Re: normalosc tego sie trzymajmy 12.03.12, 11:49 Ja myślę, że norma to pojęcie względne :) Po za tym nie zastanawiam się nad tym, widok gejów całujących się na ulicy nie powiem, razi mnie, ale w domu niech sobie tam robią co chcą. Mój sprzeciw NIC tu nie pomoże. A może kiedyś ja będę chora na coś czego ludzie się boją i mnie dotknie brak tolerancji? I będę sobie wyrzucać swój brak? Dla mnie - niech robią co chcą, wolność Tomku w swoim domku :) Ale absolutnie nie popieram adopcji w takich związkach. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 13:05 Spór między Wami ogranicza się tylko do jedego aspektu. Jedna jest przeciwna związkom innym niż heteroseksualne,a druga nie.Jeśli dłużej będziecie pisać w tym tonie,to jednej niesłusznie zostanie przypisana łatka homofoba,a drugiej homofila. Tymczasem jak domniemuję sedno tkwi gdzieś obok w sferze propagowania postaw. Ja na ten przykład nie jestem przeciw gejom jako takim,natomiast gotuję się w środku na wieść o każdej ich manifestacji,którą traktuję(słusznie) jako zamach na wyznaczony przez naturę porządek rzeczy.Nieprzychylnym okiem patrzę na wszelkie natrętne przejawy narzucania woli mniejszości czy to przez homoseksualistów,czy to wegan.Mój szcunek zaś wzbudzają postawy współistnienia mniejszości z większością(i na odwrót) oparte na dialogu i wzajemnym poszanowaniu ,a także akceptacji. Skoro ja nie wchodzę nikomu do łóżka i talerza to oczywistym jest,że nikt nie wyleje mi na poduszkę sosu sojowego z szuszem bazyliowym. Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 13:15 karkowiak2plus napisał: > na wieść o każdej ich manifestacji,którą traktuję(słusznie) jako zamach n > a wyznaczony przez naturę porządek rzeczy. A co to jest "naturalny porzadek rzeczy " ? I jakaz to natura go wyznacza ? ;-) Mysle,ze pieknie napisal Seneka : "Zanim potępisz człowieka za jego inność, zdefiniuj wpierw czym jest normalność i pokaż jak sam zgodnie z nią żyjesz." Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 13:58 Naturalny porządek rzeczy to rzeczywistość z jaką się spotykamy . To ustalony przez naturę w drodze ewolucji ład.Podejrzewam,że na tej niwie jesteś bogatsza w wiedzę niż ja biedny żuczek. Czy w mojej wypowiedzi zawarte było jakieś potępienie prócz mojej niechęci wobec burzenia utartych kanonów? Wszelkie manifestacje mniejszości mają na celu do doprowadzenia do ich nadreprezentacji.To zakłóca ustalony harmonogram. Myśl Seneki jest mi znana,ale nie przytoczyłbym jej w tym miejscu,gdyż w moim przekonaniu nie przystaje do tematu mojego postu. Wiem za to gdzie w tym wątku byłoby jej dostojniej. Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 14:07 > burzenia utartych kanonów? Wszelkie manifestacje mniejszości mają na celu do > doprowadzenia do ich nadreprezentacji. Ich manifestacje maja na celu zwrocenie uwagi na ich dyskryminacje w spoleczenstwie.I nic ponadto. > To zakłóca ustalony harmonogram. Harmonogram czego? > Myśl Seneki jest mi znana,ale nie przytoczyłbym jej w tym miejscu Twoja wypowiedz,podobnie jak zalozycielki watki,zrozumialam jako poparcie dla tzw."normalnosci".Niestety ,ja nie potrafie zdefiniowac tego slowa,wiec wszelkie manifestacje mniejszosci uwazam za jak najbardziej naturalne zjawisko niczym nie zagrazajace moim wlasnym pogladom. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 14:23 Karkowiak----napisales to samo coja tylko pieknie ubarwileś,---cfaniaku:) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej256 Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... 11.03.12, 12:54 lidka449 napisała: > nie udziwniajmy bo tak wyda sie ciekawiej > nie popieram zwiazkow homo ani lesbo > nie ma sie czym chwalic to jedno wielkie nieszczescie Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... Inaczej wychodzisz na glupiutka Lidzie. To, ze cos tobie wydaje sie nienormalne nie znaczy, ze takie naprawde jest. A zwiazki jednoplciowe? Predzej czy pozniej beda musialy byc w Polsce zalegalizowane i rejestrowane. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio71.2 Re: Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... 11.03.12, 16:36 andrzej256 napisał: > lidka449 napisała: > > > nie udziwniajmy bo tak wyda sie ciekawiej > > nie popieram zwiazkow homo ani lesbo > > nie ma sie czym chwalic to jedno wielkie nieszczescie > > Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... Inaczej wychodzisz na glupiutka Lidzie > . To, ze cos tobie wydaje sie nienormalne nie znaczy, ze takie naprawde jest. A > zwiazki jednoplciowe? Predzej czy pozniej beda musialy byc w Polsce zalegalizo > wane i rejestrowane. nie bardzo rozumiem po co te epitety, Lidka wyraziła swój pogląd, tak jak ja nie musisz sie z nią zgadzac ale też nie musisz schodzic do poziomu klosowskiego czy tez innego emżdzika. Ja nie mam nic przeciwko temu by takie grupy walczyły o swoje prawa, nawet jeżeli jest to przerysowane. Oczywiscie że w związku z tym musze tolerowac protesty " brunatnych" tak ten ustrój jest skonstruowany i to dobrze. Bo wiesz ja tam nie mam patentu na racje, ciągle zakładam ze moge sie mylic Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... 11.03.12, 19:51 guciu glupiutka lidzia ma definiowac normalnosc a co sam nie wiesz czy robisz ze mnie idiotke ? proste zwiazek kobieta + mezczyzna = zwiazek oczywiscie mozna byc singlem to kwestia wyboru i to tez normalne :) Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... 11.03.12, 20:00 lidka449 napisała: > guciu glupiutka lidzia ma definiowac normalnosc > a co sam nie wiesz czy robisz ze mnie idiotke ? > proste zwiazek kobieta + mezczyzna = zwiazek Kobieta+mezczyzna= zwiazek.Rozumiem,ze jest to normalnosc,poniewaz tak jest u wiekszosci ludzi.Czyli normalni,to Ci,ktorzy przewazaja ilosciowo.A jak nazwac reszte? Jezeli 10 procent populacji stanowia leworeczni,to moge ich uwazac za nienormalnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... 11.03.12, 20:05 Masi a co to test na moja inteligencje czy co mam wlasne zdanie na temat zwiazkow i mam do tego prawo nie definiwalam normalnosci w calym aspekcie jesli Ci o to chodzi do leworecznych nic nie mam A Ty masz ? duza buźka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... 11.03.12, 20:17 lidka449 napisała: > Masi a co to test na moja inteligencje czy co > mam wlasne zdanie na temat zwiazkow i mam do tego prawo Spoko,Lidzia,nikt nie chcial Cie urazic ,ja na pewno nie mialam takiego zamiaru. Oczywiscie ,ze masz prawo do wlasnego zdania na temat zwiazkow,mysle,ze wiekszosc na tym forum nawet je podziela. A poniewaz forum z nazwy jest dyskusyjne,to ja szukam sobie definicji "normalnosci",myslalam,ze moze Ty mnie oswiecisz ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... 11.03.12, 20:31 spokojnie nie obrazilam sie :) rozmawiamy o wszystkim i kazdy ma prawo do wyrazania wlasnych opinii moja akurat jest taka a co do definicji normalnosci nie czuje sie kompetenta by udzielic odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej256 Re: Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... 11.03.12, 21:02 lidka449 napisała: ... > a co do definicji normalnosci nie czuje sie kompetenta by udzielic odpowiedzi Dlatego nie zabieraj glosu w sprawie jakie zwiazki sa nornalne a jakie nie skoro sama przyznajesz, ze nie jestes kompetentna w sprawie normalnosci. Inaczej wychodzisz tu tylko na idiotke (czy tez idiote, jesli pod tym nickiem kryje sie jakis facet, co wydaje mi sie dosc prawdopodobne). Odpowiedz Link Zgłoś
gucio71.2 Re: Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... 11.03.12, 20:38 lidka449 napisała: > guciu glupiutka lidzia ma definiowac normalnosc > a co sam nie wiesz czy robisz ze mnie idiotke ? nie bardzo wiem o co Ci chodzi, bo mnie sie wydaje że stanąłem w twojej obronie, nie musze sie z Tobą zgadzac ale masz pelne prawo do swoich poglądów, szanuje to Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... 11.03.12, 20:46 zwracam honor i poklony bije przez nieuwage czytania pomylilam Cie z Andrzejem nie gniewaj sie prosze :(( Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej256 Re: Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... 11.03.12, 20:57 gucio71.2 napisał: > lidka449 napisała: > > > guciu glupiutka lidzia ma definiowac normalnosc > > a co sam nie wiesz czy robisz ze mnie idiotke ? > > nie bardzo wiem o co Ci chodzi, bo mnie sie wydaje że stanąłem w twojej obronie > , nie musze sie z Tobą zgadzac ale masz pelne prawo do swoich poglądów, szanuje > to Widzisz, ona nawet nie zrozumiala, ze ty ja BRONISZ :) Wydaje mi sie zreszta, ze pod tym nickiem podszywa sie jakis facet-idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... 11.03.12, 21:07 tego juz za wiele Andrzeju zachowuj sie chcesz mnie sprowokowac,obrazic o co Ci chodzi ? szkoda,ze kultury Cie nie nauczyli Ty jestes nieomylny tak no genialnie po prostu genialnie brak slow ucz sie moze jeszcze nie jest za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej256 Re: Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... 13.03.12, 21:38 lidka449 napisała: > tego juz za wiele Andrzeju zachowuj sie > chcesz mnie sprowokowac,obrazic o co Ci chodzi ? > szkoda,ze kultury Cie nie nauczyli > Ty jestes nieomylny tak > no genialnie po prostu genialnie > brak slow > ucz sie moze jeszcze nie jest za pozno A tu twoja kulturwa przez wielkie K: forum.gazeta.pl/forum/w,29,134134300,134134300,normalosc_tego_sie_trzymajmy.html Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... 13.03.12, 22:01 odpowiedz na poziomie niestety niskim rozwin skrzydla ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej256 Re: Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... 13.03.12, 22:32 lidka449 napisała: > odpowiedz na poziomie niestety niskim > rozwin skrzydla ;) Rozwinac je na takim poziomie np.?: forum.gazeta.pl/forum/w,29,134134300,134134300,normalosc_tego_sie_trzymajmy.html Przeciez to wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... 13.03.12, 22:38 widze ze mnie polubiles ;) nie wstydz sie za mnie ja sie nie wstydze ;) i prosze zablysnij czyms bardziej interesujacym inaczej forumowicze sie zanudza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej256 "nie popierać związków" 11.03.12, 20:54 gucio71.2 napisał: ... > > Lidziu, zdefiniuj najpierw normalnosc... Inaczej wychodzisz na glupiutka > Lidzie > > . To, ze cos tobie wydaje sie nienormalne nie znaczy, ze takie naprawde j > est. A > > zwiazki jednoplciowe? Predzej czy pozniej beda musialy byc w Polsce zale > galizo > > wane i rejestrowane. > > nie bardzo rozumiem po co te epitety, Lidka wyraziła swój pogląd, Poniewaz ten poglad jest bardzo bardzo bardzo glupi. Malo tego, Lidzia uzyla w swej wypowiedzi epitetow, wprowadzila np. pojecie "zwiazki lesbo" :) moze i to zabawne dla nierozumnej gawiedzi, ale na pewno nie dla kobiet, ktore sa lesbijkami. Lidzia wiec sama zasluguje na epitet. > tak jak ja ni > e musisz sie z nią zgadzac ale też nie musisz schodzic do poziomu klosowskiego > czy tez innego emżdzika. Ja nie mam nic przeciwko temu by takie grupy walczyły > o swoje prawa, nawet jeżeli jest to przerysowane. Oczywiscie że w związku z tym > musze tolerowac protesty " brunatnych" tak ten ustrój jest skonstruowany i to > dobrze. Bo wiesz ja tam nie mam patentu na racje, ciągle zakładam ze moge sie > mylic Z czym tam sie zgadzac, czy nie zgadzac? Tam jest przede wszystkim nonsens. Co znaczy np. sformulowanie "nie popierać związków"? Moze jej chodzilo o zwiazki zawodowe? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.z Nie używajmy pojęć, znaczenia których 11.03.12, 15:21 nie rozumiemy i tego sie trzymajmy! lidka449 napisała: > nie udziwniajmy bo tak wyda sie ciekawiej Uważasz, że to o czym myślisz (w następnym zdaniu) pisząc "nie udziwniajmy" wynika z chęci udziwnienia? > nie popieram zwiazkow homo ani lesbo Co znaczy "nie popieram" w użytym przez Ciebie kontekście? A gdybyś jednak popierała, co mogłoby to oznaczać? Co to są "związki lesbo"??? > nie ma sie czym chwalic to jedno wielkie nieszczescie Nieszczęściem jest to, że żyje jeszcze w naszym kraju tyle "ciemnego luda", dla którego każdy dogmat obwieszczony przez kościół jest prawdą objawioną, zaś naukowe dowody i opracowania, niezgodne z tą nauką uważane są za herezje. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 17:06 Większość rodzin wśród pięciu miliardów ludzi to rodziny poligamiczne. Rozumiem że nawołujesz do wielożeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 20:19 lidka449 napisała: > proste zwiazek kobieta + mezczyzna = zwiazek > oczywiscie mozna byc singlem > to kwestia wyboru i to tez normalne :) ludzie od wiekow zyli , zyja i beda zyc w zwiazkach w jakich tylko chca .- zyja i beda zyc w zwiazkach formalnych i nieformalnych , sa i beda malzenstwa homoseksualistow i lesbijek . beda zyc w zwiazkach poligamicznych ( tak jak robia to liczni wyznawcy biblii , Jezusa na swiecie ) zyli , zyja i beda zyc ludzie w tzw komunach . zyli i beda zyc ludzie w zwiazkach patryjalchalnych i matryjalchalnych we wszystkich mozliwych kombinacjach . jesli sadzisz , ze katolicyzm jest patentem na cokolwiek , jedyna propozycja dla ludzkosci .. to sie moim zdaniem mylisz moim zdaniem robisz blad , wydajesz opinie bo masz mozg przesiakniety tzw. kato- naukami , a wiedz , ze one sa raczej w swej wiekszosci miara nietolerancji i nienawisci . Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 20:26 nie mieszaj do tego religii masz inne zdanie twoja sprawa nie zostaniesz spalony na stosie jako heretyk :) Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 20:42 lidka449 napisała: > nie mieszaj do tego religii > masz inne zdanie twoja sprawa > nie zostaniesz spalony na stosie jako heretyk :) nie mieszaj religii .... niezupelnie tak jest jak piszesz , gdyz nie ZDAJESZ sobie nawet sprawy na jakie dziedziny zycia ;_spolecznego, prawo, sadownictwo , medycyna , jezyk , itd. miala i ma wplyw religia . Jak ona ciebie uksztaltowala , jaki ma ona wplyw na twoje podswiadome myslenie ... i milionow innych . o tym w jaki sposob maja zyc dwie osoby , to jest ich prywatna sprawa , a nie sprawa indoktrynacji religijnej , panstwowej itp . Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 20:52 to sprawa twojej moralnosci i sumienia jak tam chcesz jak chcesz kogos przekonac o swoich pogladach zrob to w sposob barzdzej konstruktywny a przede wszystkim grzeczny Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 21:01 karbat napisał: > nie ZDAJESZ sobie nawet sprawy na jakie dziedziny zycia ;_spolecznego, prawo, > sadownictwo , medycyna , jezyk , itd. miala i ma wplyw religia . Jak ona > ciebie uksztaltowala , jaki ma ona wplyw na twoje podswiadome myslenie ... i > milionow innych . > o tym w jaki sposob maja zyc dwie osoby , to jest ich prywatna sprawa , a nie > sprawa indoktrynacji religijnej , panstwowej itp . lidka449 napisała: > to sprawa twojej moralnosci i sumienia > jak tam chcesz > jak chcesz kogos przekonac o swoich pogladach zrob to w sposob > barzdzej konstruktywny a przede wszystkim grzeczny prosze wskaz wyzej fragment , ktorym poczulas sie dotknieta ... Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 20:57 lidka449 zauwaz ... jeszcze nie dawno , wielebni KATO- szamani grzmieli z ambon , zwiazek kobiety i mezczyzna po pokropku . kobieta ostoja ogniska domowego , rodziny , ciepla rodzinnego , opiekujaca sie dziecmi . slowem kobieta KKK kosciol , kuchnia i kinder . rodzina , w wiekszosci, dzis ... bez pracujacej ZAWODOWO kobiety ... bedzie marginesem spolecznym . zobacz jak szybko, te kato- nauki , bzdurzenie wielebnych , wyladowaly na smietniku , mozna sie nimi podetrzec . Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: normalosc tego sie trzymajmy 11.03.12, 21:04 lidka449 napisała: > to sprawa twojej moralnosci i sumienia jak tam chcesz ... ;) temat na osobny watek , czy na moralnosc , sumienie , ma jakikolwiek wplyw kato- religia ... ale to jest raczej watek dot. fr . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smekta Re: normalosc tego sie trzymajmy IP: *.jjs.pl 13.03.12, 21:50 > nie udziwniajmy bo tak wyda sie ciekawiej Lidzia o czym ty prawisz? > nie popieram zwiazkow homo ani lesbo kto w tym kraju popiera i to n głos ? > nie ma sie czym chwalic to jedno wielkie nieszczescie Nieszczęście to Lidzia jest w tedy gdy z baraku własnego szczęścia, satysfakcji wtyka się nos w nie swoje sprawy by poprawić sobie samopoczucie Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: normalosc tego sie trzymajmy 13.03.12, 22:06 Gość portalu: smekta napisał(a): > Nieszczęście to Lidzia jest w tedy gdy z baraku własnego szczęścia, satysfakcji > wtyka się nos w nie swoje sprawy by poprawić sobie samopoczucie gosciu smekta jestes nieszczesliwy ??? cos imutujesz ??? zaraz zaloze okulary ,moze zle widze :) Odpowiedz Link Zgłoś