Dodaj do ulubionych

Wszystkiego Dobrego!

30.05.12, 13:25
Szczerze mówiąc, to kocham lato. I chociaż całe życie starałem się unikać ciemniaków, to niestety miałem pecha. Opuszczam fora "Społeczeństwo" i "Religia".
Udostępnione mi przez "Agorę" moje prywatne forum zamknę jutro przed południem.
Wakacje....wakacje....wakacje.

Ps.
PRECZ Z ATEISTYCZNĄ I RELIGIJNĄ CIEMNOTĄ!
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: Wszystkiego Dobrego! 30.05.12, 13:26
      no to jakąś flaszeczke warto by opróżnić.
    • voxave Re: Wszystkiego Dobrego! 30.05.12, 13:27
      (:(:(:(:
    • 4her Re: Wszystkiego Dobrego! 30.05.12, 13:39
      Szkoda, bo każde kliknięcie podnosi wartość Agory i GW.
    • ultimate.strike Re: Wszystkiego Dobrego! 30.05.12, 13:46
      Gratuluję słusznej decyzji. :) Mniej obelg na forum to wartość sama w sobie. Powodzenia na nowej drodze życia. :)
    • piwi77.0 Re: Wszystkiego Dobrego! 30.05.12, 13:47
      I sam widzisz do czego prowadzi ucieczka od ciemniaków, debili i innych głupców. Do alienacji. Masz co chciałeś i się ciesz.
    • migreniasta Re: Wszystkiego Dobrego! 30.05.12, 15:23
      O dzzizussss......Wojtek! Nie rób nam tego. Kto teraz będzie nam uświadamiał potrzebę sprawiedliwości , solidarności i i nnych ości???
      No kto?
      • narfi Re: Wszystkiego Dobrego! 30.05.12, 18:46
        Kretymi drozkami chadzaja losy wpisow na tym forum.
        Najpierw pojawily sie dwa posty w innym watku grozace Nehsie zakapowaniem .Nastepnie Nehsa niby bez powodu pozegnal sie lub zostal zmuszony do pozegnania sie z forum,a nastepnie owe dwie grozby zakapowania zniknely bez sladu. Oczien intieresnyje.
        Nie martw sie Nehsa.

“Je ne suis pas d’accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu’à la mort pour que vous ayez le droit de le dire.” Voltaire
        • karkowiak2plus Re: Wszystkiego Dobrego! 30.05.12, 21:38
          Jeden zlokalizowałem-to klosowski straszył prokuraturą. A ten drugi straszyciel to kto?
          • Gość: inkwizytor Re: Wszystkiego Dobrego! IP: *.unknown.vectranet.pl 30.05.12, 22:18
            karkowiak2plus napisał:

> Jeden zlokalizowałem-to klosowski straszył prokuraturą. A ten drugi straszyciel
            > to kto?

Pewnie chodzi o mnie. Nie groziłem wprawdzie prokuraturą, ale stwierdziłem, że ekstremalny antysemita, jakim jest bez wątpienia Nehsa, powinien być wykluczony z tego forum. Z każdego forum zresztą.
            • karkowiak2plus Re: Wszystkiego Dobrego! 30.05.12, 23:40
              Każdy ekstremalny antysemita powinien być wykluczony,jednakże ja nie zdiagnozowałem u Nesia takiej dolegliwości. On gra w inną piłkę.

Czy posty , w których straszono Nesia rzeczywiście zniknęły? Jaka siła to sprawiła?
              • ultimate.strike Re: Wszystkiego Dobrego! 30.05.12, 23:48
                > Każdy ekstremalny antysemita powinien być wykluczony,jednakże ja nie zdiagnozow
                > ałem u Nesia takiej dolegliwości. On gra w inną piłkę.

Kwadratową.
              • Gość: inkwizytor Re: Wszystkiego Dobrego! IP: *.unknown.vectranet.pl 30.05.12, 23:58
                karkowiak2plus napisał:

> Każdy ekstremalny antysemita powinien być wykluczony,jednakże ja nie zdiagnozow
                > ałem u Nesia takiej dolegliwości. On gra w inną piłkę.

Raczej popełnia faul za faulem.
              • klosowski333 Re: Wszystkiego Dobrego! 31.05.12, 07:08
                Nie obchodzi mnie w jaka on gra pilke. Jego stan zdrowia to tez jego sprawa. Licza sie dla mnie tresci publikowane na publicznym forum. Gdy czytam, ze wszyscy Zydzi to nazisci a judaizm to ideologia nazizmu, to uwazam, ze reakcja administracji powinna byc stanowcza. Bo tu nie chodzi o Nehse czy innego uzytkownika gloszacego takie poglady, ale wlasnie o absolutnie niedopuszczalna tresc.

W przypadku Nehsy chodzilo o "uporczywe" powtarzanie takich okreslen. Administracja forum nie reagowala na to od lat. W tym czasie dziesiatki, moze setki forumowiczow moglo sie z tymi postami zapoznac. Niektorzy z nich mogli byc osobami niepelnoletnimi. To jest publiczne forum, kazdy moze tu zajrzec. Wielu stalych uzytkownikow FS niejako "przyzwyczailo" sie do tych wyrazen. Istnialo jakby przyzwolenie dla tego rodzaju tworczosci. Wszyscy wiemy, ze antysemityzm w polskim internecie jest codziennoscia, ale takie slowa sa naprawde karygodne. Istnieje cos takiego jak odpowiedzialnosc za czyny i slowa, nie tylko w wymiarze prawnym, ale tez moralnym.
                • 4her Kłosowski terrorystą 31.05.12, 08:10
                  Mamy niby demokrację i wolność słowa, ale niektóre poglądy są be i nawet ich głoszenie karalne. Jestem żydem, ale mnie słowa Nehsy nie obrażały. Jego prawo mnie nie lubić i mówić o tym. Przecież nie podżegał Kłosowskiego aby mnie do stodoły zapędził.
                  A nawet gdyby to co?
                  • Gość: inkwizytor Wolność słowa IP: *.unknown.vectranet.pl 31.05.12, 08:24
                    4her napisał:

> Mamy niby demokrację i wolność słowa, ale niektóre poglądy są be i nawet ich gł
                    > oszenie karalne.

Zagwarantowane w ustawodawstwie prawo do wolności poglądów i wypowiedzi, zwane w
                    skrócie wolnością słowa, podlega jednak pewnym ograniczeniom wynikającym np z
                    konieczności poszanowania praw lub dobrego imienia innych osób. I tak, nie wolno
                    nikogo obrażać, zwłaszcza publicznie, co miało tu miejsce.

Pragnę przypomnieć, że wolność słowa nie obejmuje propagowania nienawiści
                    rasowej, narodowej czy religijnej, dokonywanego w jakikolwiek sposób.
                    • 4her Inkwizytor 31.05.12, 08:39
                      Inkwizytor, Twój nick mnie obraża, bo nawołuje do wyszukiwania, nawracania, uśmiercania, karania, torturowania heretyków, czyli protestantów, niewierzących i nas żydów.
                      Jeśli nie zmienisz swojej ksywy, to podam Cię do sądu.
                      Nie może nikt o imieniu Inkwizytor pisać na forum publicznym. Inkwizytor=antysemita
                      • Gość: inkwizytor Re: Inkwizytor IP: *.unknown.vectranet.pl 31.05.12, 08:49
                        4her napisał:

> Inkwizytor, Twój nick mnie obraża, bo nawołuje do ....

Nick nawołuje? Ciekawe....
                      • lepian4 Re: Inkwizytor 31.05.12, 08:51
                        My, goje to samo czujemy, gdy placimy podatek koszerny. Ale nam nie wolno sie obrazic
                  • klosowski333 Re: Kłosowski terrorystą 31.05.12, 09:09
                    Wojciech Maziarski
                    "Tak się składa, że pracowałem u jednego z wydawców, przeciw którym Radosław Sikorski złożył pozew za antysemickie komentarze internautów. Był to wydawca niemiecki, funkcjonujący według zachodnioeuropejskich standardów. Gdy o sprawie dowiedziała się centrala w Niemczech, wybuchła burza - momentalnie zablokowano możliwość komentowania i wyłączono fora internetowe. Nie było żadnej dyskusji ani tłumaczeń, szlaban objął wszystkie redakcje, nawet te, które nie miały nic na sumieniu. Tak wygląda w praktyce standard obowiązujący w świecie cywilizowanym."

Czemu podobnych standardow nie wprowadzila redakcja portalu gazeta.pl? Czemu istnieje POWSZECHNE przyzwolenie na publikowanie na forach polskich tresci o charakterze antysemickim? Czy naprawde jestescie przekonani o tym, ze my, Polacy, nie jestesmy gorsi od innych europejskich nacji? Fakty temu przecza. Badania Eurostatu wskazaly, ze polski net "przoduje" w tego rodzaju jezyku nienawisci. Nigdzie indziej, podkreslam - NIGDZIE INDZIEJ - nie przybiera to takich rozmiarow. Dlaczego?

BBC posrednio wywoluje kolejna dyskusje na ten temat. Z tym, ze te nasze polskie dyskusje o skali antysemityzmu sa jalowe. Zawsze znajda sie tacy, ktorzy beda antysemitow rozgrzeszac, podchodzic do nich z chrzescijanskim zrozumieniem i wybaczeniem, a nastepnie problem bagatelizowac ;) Mnie nie o napietnowanie konkretnych ludzi chodzi, tylko o napietnowanie konkretnych odrazajacych postaw. Sek w tym, ze ow antysemityzm stal sie jakby czescia polskiej obyczajowosci. Jest to szalenie przygnebiajace zjawisko.

Z drugiej zas strony - i tutaj sie z Blingiem zgodze - cham nie lubi gdy mu sie chamstwo wytyka. Zarzuty pod naszym adresem, ze jestesmy spoleczenstwem przegnilym antysemityzmem najbardziej oburzaja antysemitow. Ci maja w zwyczaju powtarzac, ze wcale antysemitami nie sa a antysemityzm w Polsce w zasadzie nie wystepuje. Wg antysemity klamstwa o rzekomym polskim antysemityzmie sa powtarzane przez srodowiska zydowskie, masonskie, gejowskie i kolarskie.

Ja naprawde tego nie rozumiem. Przeciez zadnemu normalnemu czlowiekowi nie zalezy na zlej reputacji. Czemu wiec tak wielu Polakow, mniej lub bardziej swiadomie, te zle reputacje ksztaltuje? Czemu tak wielu Polakom zalezy na tym, by polskie spoleczenstwo bylo postrzegane jako prymitywne? Czemu, jak mawia Zagajewski, brakuje nam "formy"? Czemu nie umiemy sie zachowac wlasciwie i z godnoscia?

Kilka tygodni temu bylem w Antwerpii. Pewien czlowiek powiedzial wprost, ze Polska kojarzy mu sie z malo serdecznymi ludzmi nienawidzacymi Zydow. Dlaczego nie umiemy sprawic, by Polska kojarzyla sie z czyms zdecydowanie pozytywniejszym? Czemu Afrykanie mieszkajacy w Polsce codziennie musza wysluchiwac rasistowskich komentarzy formulowanych przez obcych ludzi, przypadkowych przechodniow? Co jest ku... z nami nie tak?

A potem przychodzi nasze oburzenie. Jak BBC tak moglo, niech lepiej zajrzy na wlasne podworko. To skandal by organizowac taka antypolska nagonke. Jak mozna tak generalizowac? Kibole nie sa grupa reprezentantywna dla narodu polskiego. My mamy tradycje tolerancji, tak pisalo w podrecznikach, wiec znaczy sie, ze my jestesmy cool, wporzo, ciepli, mili, zyczliwi, serdeczni, wspaniali. A jak ktos nie wierzy to w morde mu, bo to pewnie jakis brudny Zyd.

• 4her Re: Kłosowski terrorystą 31.05.12, 09:48
                      Superantysemitą i antypolonusem okazał się być niejaki Obama. Nie wiem, czy wolno napisać, że Obama jest Murzynem, bo to jest podobno obraźliwe dla kolorowych.
                      W każdym razie Obama zasugerował, że Polacy mordowali żydów. I za to powinien zostać zbanowany czy zobamowany raza na zawsze.
                • lepian4 Re: Wszystkiego Dobrego! 31.05.12, 08:42
                  Twoje rasistowskie tresci tez moga czytac dzieci.
                  • piwi77.0 Re: Wszystkiego Dobrego! 31.05.12, 11:07
                    Jakie dzieci, dzieci nie szwendają się po forach, tylko rżną w komputer.
    • bling.bling Re: Wszystkiego Dobrego! 30.05.12, 21:38
      Nikt poza nami żydami nehso nie zna nieskończenie racjonalnej wartości sprawiedliwości której nosicielami jesteśmy. Jakieś pachole usunęło moje pozdrowienia dla ciebie i serdeczne życzenia. No ale ja wiem jakie o nich masz zdanie. Teraz jak ty odejdziesz to ja sam będę skazany na ich pastwę i trud kontynuowania nauki ojca i syna.
      Aha, no i skocz z tego... ty już wiesz z czego
      • narfi Re: Wszystkiego Dobrego! 31.05.12, 06:39
        Nehsa zyje w swoim hermetycznym swiecie.Ma swoje wlasne,kuriozalne poglady na wszystko co go otacza i wolno mu je miec.
        Przyznajmy szczerze.Te jego wybuchy wugaryzmow czy tez osobistych jazd byly czesto sprowokowane przez nas samych.Przeciez wiadomo,ze zadna racjonalna dyskusja nie byla mozliwa.Kazda nasza opinia byla w jakis tam sposob obliczona wlasnie na sprowokowanie Nehsy do takich reakcji jakie zaobserwowalismy wczoraj,a jak juz sie to udalo to raptem urwala sie lawina lamentow jaki ten Nehsa nieokrzesany i na dodatek skrajny antysemita.
        Uwazam,ze zbanowanie Nehsy jest bzdura.Jest on dziwakiem,ale z pewnoscia nie jest antysemita czy nazista,a jezeli rzeczywiscie zostal zbanowany to chyba wlasnie za to.
        Jezeli zaczniemy zadac banowania wszystkich dziwakow,swirow i pol-swirow z netu,to nie przypuszczam,ze net to przezyje.
        Takie nieciekawe refleksje po wczorajszym dniu mnie naszly.
        • piwi77.0 Re: Wszystkiego Dobrego! 31.05.12, 11:04
          narfi napisał:

Jezeli zaczniemy zadac banowania wszystkich dziwakow,swirow i pol-swirow z netu, to nie przypuszczam, ze net to przezyje.

Nie da się zbanować 40 milionów, więc nikt nie jest w stanie zrealizowac takich żądań, a zatem netowi nic nie zagraża.
    • lepian4 Re: Wszystkiego Dobrego! 31.05.12, 06:45
      Juz dziarski Piw sie z nami kulturalnie pozegnal i wrocil ... po 3 miesiacach. Nie znane sa wyroki sitatla u ojca, czy jak to tam bylo
      • narfi Re: Wszystkiego Dobrego! 31.05.12, 07:31
        ...a to ciekawe,ze wspomniales Piwiego,akurat o nim myslalem.
        Myslalem,czy Piwi77 to ta sama osoba co oryginalny Piwi.
        Tamten wydawal sie byc taki mlodzienczo-naiwny w swoich postach,a w wymianie zlosliwosci z Klosowskim robil wrazenie zupelnie bezradnego,no i w koncu z cichym popiskiwaniem wybyl z forum.Ten nowy Piwi77 jest duzo bardziej asertywny,czasami,powiedzialbym,ze wrecz arogancki i duzo bardziej pewny siebie.Tak jakby zupelnie inny czlowiek.
        Jasne,ze moge sie mylic.Moze taka przerwa od netu robi niektorym dobrze.Zobaczymy czy pomoze Nehsie :)
        • voxave Re: Wszystkiego Dobrego! 31.05.12, 12:21
          Jak sie czyta wasze wpisy to można od nich zwariować.
          Nie dziwie sie,że delikatna natura Nehsia poszla w strzępy.
          To wy jesteście winni jego wybuchowi----jeden Narfi napisal o tym rozsądnie.
          Natychmiast bijcie sie w swoje złośliwe piersi :)
    • Gość: yag Re: Wszystkiego Dobrego! IP: *.yolau.net 31.05.12, 14:16
      Z Bogiem Wojtku, z Bogiem ;-)
    • bling.bling Re: Wszystkiego Dobrego! 31.05.12, 19:20
      Przykład nehsy pokazuje jak niebezpieczna jest religia. Zbudował on na bazie swojej religii system moralny. W jego systemie jak i w systemie opartym na dogmatach każdej z religii moralność też staje się dogmatem i nie podlega społecznej ocenie. Moralność jest jedynie wykładnią proroków lub innych funkcjonariuszy teologicznych.
      • Gość: inkwizytor Re: Wszystkiego Dobrego! IP: *.unknown.vectranet.pl 31.05.12, 19:31
        bling.bling napisał:

> Przykład nehsy pokazuje jak niebezpieczna jest religia.

NAUKA OJCA nie jest religią, więc to nie religia jest niebezpieczna.
    • 4her Forum Nehsy zamknięte 01.06.12, 21:35
      Szkoda, że zaszczuto człowieka o oryginalnych poglądach, który opracował swoją własną filozofię/religię.
      Zamknął swoją Naukę Ojca na forum.
      Kij w postaci rzekomego antysemityzmu się znalazł.
      • piwi77.0 Re: Forum Nehsy zamknięte 01.06.12, 21:42
        Szkoda nehsy. Każdego szkoda. Im więcej pojebańców (są próby, żeby mnie przelicytować, ale to nie jest łatwe) na forum, tym ono ciekawsze.
        • 4her Re: Forum Nehsy zamknięte 01.06.12, 21:54
          piwi77.0 napisał:

> Szkoda nehsy. Każdego szkoda. Im więcej pojebańców (są próby, żeby mnie przelic
          > ytować, ale to nie jest łatwe) na forum, tym ono ciekawsze.

Nie nazywaj Nehsy poje...cem. Z tego co pisał, to jest starszy człowiek, żyjący w bloku, w nieogrzewanym mieszkanku, w ubóstwie właściwie, dorabiający na budowach. Jego życiem była jego religia, choć nazywał ja Nauką. Tacy ludzie jak Nehsa, Kroniken i inni bedą zaszczuwani przez ujadające kundelki, czy to w imię laicyzacji, czy jakiejś rzekomej poprawności politycznej.

• piwi77.0 Re: Forum Nehsy zamknięte 01.06.12, 23:20
            Pojebaniec oznacza również orginał i niekoniecznie musi być pejoratywne, więc nie ma co się od razu zaperzać. Mógł sobie mieszkać w ubóstwie, ani to dobre ani złe, samo w sobie nijakie, więc nie wiem w jakim celu to przytaczasz. Ta jego religia, czy jak kto woli, nauka czegoś tam, to kupa bzdur, nie czarujmy się, więc nie mam zamiaru przed tym klękać nie mniej jednak sam nehsa mógł sobie spokojnie tu egzystować, wariaci dodają temu światu kolorytu i są jego ubogaceniem.
      • bling.bling Re: Forum Nehsy zamknięte 01.06.12, 21:42
        ale to przecież jego własna decyzja i jego własne działanie. Nikt za niego nie mógł zamknąć jego własnego forum, którym nehsa był JEDYNYM udziałowcem.
        Nie próbuj wciskać nam kitu 4her, ja bardzo chętnie podejmowałem dyskusje z nehsą i byłem jego ulubionym żydem
        • 4her Re: Forum Nehsy zamknięte 01.06.12, 21:57
          Pisał, że zablokował go Racjonalista, potem były skargi z forum GW. Do decyzji został przymuszony.
          W wielu miejscach forum był zwyczajnie wyzywany przez chamskie szczeniaki i prześladowany za swoje poglądy.
          • bling.bling Re: Forum Nehsy zamknięte 01.06.12, 22:04
            racjonalista to prywatne forum podobnie jak gazeta. Aby brać w nich udział trzeba przestrzegać pewnych reguł. Nehsa zamknął swoje forum ponieważ podjął taką decyzję. Skąd wiesz, że nie uczynił tego bo zmienił własne poglądy? A może to tacy jak ty zaszczuliście nehsę nie podejmując z nim dyskusji? Ja ciebie nie widziałem dyskutującego z nehsą
            • 4her Re: Forum Nehsy zamknięte 01.06.12, 22:15
              Jestem tu krótko, ale dyskutowałem z Nehsą normalnie. On mi tłumaczył na czym polega jego Nauka. Zresztą nie ma obowiązku dyskutowania, jest tradycyjny polski obowiązek nie podp....lania człowieka.
              Są też tacy którzy pluli na niego, jeszcze inni go zakapowali jak szmalcownicy.

• bling.bling Re: Forum Nehsy zamknięte 01.06.12, 22:24
                ale teraz usprawiedliwiasz się jak dziecko. Nehsa nie interesował się biernymi czytaczami. Poza tym skąd non mógł wiedzieć czy czytasz jego nauki czy nie, skoro tego nie potwierdzałeś.
                To tacy jak ty zmusili nehsę do odejścia ignorują go i uznając swoje religie ponad nauką ojca. Jeśli chcesz rzucić kamieniem, walnij głową w mur.
                • 4her spadam stąd 01.06.12, 22:32
                  bling.bling napisał:

> ale teraz usprawiedliwiasz się jak dziecko.

Jestem dzieckiem.

> Jeśli chcesz rzucić kamieniem, walnij głową w mur.

To jest twój poziom dyskusji. Innych kolterków i piwoszów też.

Szalom.
                  • bling.bling Re: spadam stąd 01.06.12, 22:53
                    spadając, nie zapomnij wpierw skoczyć z mostu
          • karbat Re: Forum Nehsy zamknięte 01.06.12, 22:37
            estes i zostaniesz maniakiem opetanym swoja idea fix. wspolpracujacymi ludzmi , pracujacymi bogami , synami fotonami - swiatloscia itp. sraczaka bez sensu .
            Wrazliwym na wiele spraw spolecznych .

NIGDY , NIGDY sie nie odnosiles do konkrtetnych opinii, kontraargemenw forumowiczow -
            maniakalnie wstawiajac swoje wklejki , nie byles partnetrem do dyskusji .
            W swym konskim zaslepieniu , uporczywosci wiedziales najlepiej ... znales jedayna prawde .-zostajesz z nia SAM . duzo zdrowia nehsiu .
            Swoimi madrosciami mozesz teraz zameczac swoich bliskich lub znajomych na osiedlu .-
            wspolczuje im .

• karbat Re: Forum Nehsy zamknięte 01.06.12, 22:45
              4her napisał:
              >Jestem żydem, ale mnie słowa Nehsy nie obrażały.

jestes zydem ? ... kogo to interesuje .... zydzi ... sa madrzy i glupi .
              opinia na temat 4her moze byc tylko jednoznaczna .

• Gość: inkwizytor Re: Forum Nehsy zamknięte IP: *.unknown.vectranet.pl 01.06.12, 22:39
        4her napisał:

> Szkoda, że zaszczuto człowieka o oryginalnych poglądach, który opracował swoją
        > własną filozofię/religię.
        > Zamknął swoją Naukę Ojca na forum.
        > Kij w postaci rzekomego antysemityzmu się znalazł.

Nie martw się, z pewnością wróci...
        Ciekawe, czy podejmiesz dyskusję z nawiedzonym Nehsą, którego tak niby cenisz...
        Ciekawe też, jakimi obelgami Cię obrzuci, gdy podejmiesz z nim dyskusję, o ile podejmiesz...w co szczerze wątpię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka