Dodaj do ulubionych

Obrońcom studium o proizraelskim lobby polecam

02.04.06, 18:09
Ostatnio, za sprawą Merszhaimera i Walta z Kennedy School of Government
rozpętała sie nagonka na proizraelskie lobby i jego wpływ na amerykańska
politykę na Bliskim Wschodzie.
Tu na forum cała grupa zionących antysemityzmem postrzega jakakolwiek krytykę
wynurzeń obu profesorów jako atak na wolność słowa, poparcie dla AIPAC i o
zgrozo... prożydowski sentyment. Nie jest przy tym dla nich istotne czy
wynurzenia panów profesorów oparte są na faktach czy tez jedynie na faktach
pasujących do założonej tezy. Przyjęli obwieszczenie panów profesorów jako
objawiona, niepodważalną prawdę. W końcu opracowania dokonali profesorowie a
nie jacyś internetowi pisarczykowie.
Pomyslałem sobie, że jesli słowa profesorów sa do tego stopnia niepodważalne
to przytoczę prace innych niepodważalnych profesorów, usiąde i będę delektował
się widokiem.
1. Profesor Weeks z Northern Illinois University
From Assimilation to Antisemitism. The "Jewish Question" in Poland, 1850-1914
www.niupress.niu.edu/niupress/scripts/Book/bookresults.asp?ID=405
2. Robert Blobaum (Project Director) is Eberly Family Distinguished Professor
of History at West Virginia University.
"Criminalizing the ‘Other’: Crime, Ethnicity and Antisemitism in Early
Twentieth Century Poland."
www.as.wvu.edu/history/CollabProject/CollabProject_blobaum.htm
3. William W. Hagen is Professor of History at the University of California at
Davis.
"The Mass Psychology of Ethnic Violence: Murder and Its Metaphors in the Lwow
Program of November 1918."
www.as.wvu.edu/history/CollabProject/CollabProject_hagen.htm
4. Brian Porter is Associate Professor of History and Director of Polish
Studies at the University of Michigan.
"Antisemitism and the Search for a Catholic Identity, 1870-1930."
www.as.wvu.edu/history/CollabProject/CollabProject_porter.htm
5. Keely Stauter-Halsted is Associate Professor of History and Director of
Jewish Studies at Michigan State University.
"Priests, Merchants and Political Activists: The Rise of Modern Antisemitism
in the Polish Countryside."
www.as.wvu.edu/history/CollabProject/CollabProject_halsted.htm
Życzę dobrej zabawy.
Obserwuj wątek
    • cepimierz Re: Obrońcom studium o proizraelskim lobby poleca 02.04.06, 18:32
      Dzięki, ciekawe.

Szkoda, że tylko streszczenia.

Ale -
    • i-love-2-ski Re: Obrońcom studium o proizraelskim lobby poleca 02.04.06, 20:21
      kto tu zionie antysemityzmem ten zionie felek,ale popatrz na ludzi mieszkajacych
      w tym zamorskim raju,jacy z nich niedouczeni rasisci. poczytaj komentarze i
      zastanow sie czemu tego u nas nie publikuja. moze jaki prof sie osmieli
      skorygowac historie,jak sadzisz w koncu co roku nasi politycy wala miliardy
      dolarow,aby tym biedakom pomoc przezyc?
      www.haaretzdaily.com/hasen/spages/701163.html
    • cepimierz Najbardziej podoba mi się głos niejakiego 02.04.06, 20:47
      Brahama z Włoch:

<<How many polish and east European Jews were sent to the Nazi gas chambers as a direct result of the lack of intervention by the Polish government?
      HOW MANY? HOW MANY?>>

To powtórzenie pytania na końcu wypowiedzi ma szczególnie dramatyczny wydźwięk
      • explicit Re: Najbardziej podoba mi się głos niejakiego 02.04.06, 21:26
        Cos podobnego tutaj ,...

uklony

Mozna wygodnie pominac fakt ze w tym dunskim raju zamieszkalo zaledwie 8 tys
        Zydow a w nienawidzacej Zydow Polsce 3.3 milliona , jak rowniez to ze po
        Kristallnacht do wojny w Polsce znalazlo schronienie ponad cwierc milliona
        Zydow z Niemiec i Austrii i ani jeden w Danii ,...
        ==============================================================================
        Why did not the German Nazi machine build The Killing of Jews, LTD. subsidiary
        in Denmark? Because Denmark was not receptive to the slaughter of the Jewish
        citizens while Poland was.

Roger , USA (03.31.06)

How many polish and east European Jews were sent to the Nazi gas chambers as a
        direct result of the lack of intervention by the Polish government?
        HOW MANY? HOW MANY?
    • felusiak1 Zakochani w maglu. 02.04.06, 21:56
      Przytaczacie mi tu wypowiedzi z forum? Co mnie obchodzi co pisze Roger albo Braham
      z Włoch czy jak mu tam.
      Istotne jest czy uwazacie iż opracowania profesorów są w zgodzie z historyczna
      prawda. Czy interpretacja historycznych zdarzeń nie jest naciągana do założonej
      tezy?
      • i-love-2-ski Re: Zakochany w sloganach 02.04.06, 22:00
        felusiaku,odpowiadam na czesc twoich slow do nas. jak inaczej mozna dyskotowac z
        chlopem,ktory z rekawa wytrzepuje idiotyczne frazesy typu "Tu na forum cała
        grupa zionących antysemityzmem .."przeciez ciebie nie mozna traktowac
        powaznie,bo powazny czlowiek nie zaczyna dyskusji w tym tonie:) idz no zlotko i
        przytocz wiecej tego straszliwego atysemityzmu swiatowego,bo umieram z
        ciekawosci,aby znowu jakies politrukowe bzdety poczytac.
      • cepimierz A co mam uważać 02.04.06, 22:19
        na podstawie streszczeń?

Streszczenia jak streszczenia, nawet ładne. Ale żeby ocenić, trzeba by zobaczyć całość + przypisy + bibliografia, itd.

A swoją drogą - nic w tych streszczeniach nie ma takiego, o czym by już w Polsce nie pisano. Procesy typowe dla całej środkowej i wschodniej Europy.

Coś jeszcze?
      • explicit Re: Zakochani w maglu. 02.04.06, 22:31
        A co ci odpisac na glupi post , w ktorym nie wiadomo o ci chodzi

uklony ?
        • felusiak1 Nie wiesz o co mi chodzi? 02.04.06, 22:37
          tezy?
          O to własnie chodzi. To jest qrwa proste pytanie.
          Wiem, że kiedy rachel mówi, że izraelscy Żydzi masowo mordują palestyńczyków to
          tak rzeczywiście jest a kiedy Gross mówi, że Polacy wymordowali Żydów w
          Jedwabnem to jest to antypolska propaganda.
          Nie było pogramu w Kielcach zaraz po wojnie i nie było takiego we Lwowie w 1918.
          Najtrudniej jest przyznać sie do własnych win jednocześnie zarzucając wszystkie
          niecne czyny innym. Polacy rozkochani są w obwinianiu Żydów i Niemców.
          Wszchodnia Polska, północno-wschodnia obwinia Sowietów. Tych pierwszych. Drugich
          juz tak nie obwinia.
          • explicit Re: Nie wiesz o co mi chodzi? 02.04.06, 23:07
            Masz pole do popisu - Bierz za robote zamiast pie#dolic ,...

uklony

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=39249370&a=39637592

tezy?
            O to własnie chodzi. To jest qrwa proste pytanie.
          • explicit Re: Nie wiesz o co mi chodzi? 02.04.06, 23:13
            Keeping It Quiet: The Israel Lobby's Crushing of Dissent
            =========================================================
            by Charley Reese

The first weapon of choice for the Israeli lobby when someone with prestige
            publishes a soundly researched paper or book critical of Israel or its powerful
            lobby is silence. If it's a book, it rarely gets reviewed; its author doesn't
            get interviewed. If it's a paper, there are no news stories in the big
            corporate press, no interviews with the authors, no television appearances.

For the average American who depends on the press to tell him what's going on,
            it's as if the criticism never existed. The second weapon is, of course, to
            launch vicious personal attacks.

Both methods are being used against an astounding paper titled "The Israel
            Lobby and U.S. Foreign Policy." It was written by two renowned academics, John
            J. Mearsheimer of the University of Chicago and Stephen M. Walt of the John F.
            Kennedy School of Government at Harvard University.

So far as I've been able to determine with the help of Google, while the paper
            and talk about it are all over the Internet, they are missing from the big
            corporate press as of this writing. It was published in the London Review of
            Books, and you can read it or download an edited version at www.lrb.co.uk.
            There was one news story about it in the Christian Science Monitor and an
            attack on it by David Gergen in U.S. News & World Report. Gergen is editor at
            large of the magazine, which is owned by an ardent Zionist, Mortimer Zuckerman.
            Gergen is a professional spinmeister who has always served the people who have
            the butter for his bread.

The essence of the paper, which is thoroughly footnoted, is that Israel's lobby
            has so skewed American foreign policy in the Middle East that the U.S. places
            the security of Israel ahead of security for the United States.

"This situation has no equal in American history," the authors state.

The Anti-Defamation League was quoted in a Jewish publication as saying that if
            the paper gained the attention of the mainstream media, then a "more vigorous
            attack" would be launched. So far, it has not, though in the Christian Science
            Monitor story one of the attack dogs of the Israel lobby branded these two
            esteemed academics from prestigious universities as "incompetents."

This paper isn't the first to criticize the Israeli lobby. There have been lots
            of papers and books written by distinguished individuals, none of which you've
            probably ever heard of. They Dare to Speak Out, by former Rep. Paul Findley,
            and The Passionate Attachment, by George W. Ball, one of America's most
            distinguished diplomats, are two that come to mind. It was the late Sen.
            William J. Fulbright who first called Congress "Israeli-occupied territory."

What the authors of the current paper hope to do is start a sensible public
            debate about the Israeli lobby and America's policy in the Middle East. Of
            course, avoiding an honest debate is one of the primary objectives of the
            lobby. That's why it uses silence and, if that doesn't work, vicious personal
            attacks. It has certainly buffaloed Congress and most of America's news media.

Another author given the silent treatment as well as vicious personal attacks
            is Norman Finkelstein, a professor at DePaul University. He's written three
            outstanding books you've probably not heard of: The Holocaust Industry, Image
            and Reality of the Israel-Palestine Conflict, and his latest, which got not a
            line of review, Beyond Chutzpah: On the Misuse of Anti-Semitism and the Abuse
            of History. Finkelstein, by the way, is Jewish and the son of Holocaust
            survivors.

This is a most serious issue and deserves an honest public debate. Whether you
            agree with any of the above authors and academics, you should read what they
            have to say and not be deterred by cheap ad hominem attacks.

You've heard the same message from me, of course, but I'm only a country boy
            turned journalist with no fancy degrees. If you're impressed with credentials,
            Finkelstein, Findley, Walt, Mearsheimer and Ball have them up to their armpits.

• dana33 Re: Nie wiesz o co mi chodzi? 02.04.06, 23:17
            alez felusiak..... ciagle oskarzajac innych, wpychaja wlasne winy pod dywan...
            ze niby nikt nie przypomni sobie.... na tym to przeciez polega, te ciagle
            licytacje, te "przproscie" te "rozliczmy sie" sie itd itd itd...
            • explicit Re: Nie wiesz o co mi chodzi? 02.04.06, 23:40
              Ciucius , ja mam twoje przeprosiny i rozliczenia , gleboko wiesz gdzie ,...

Odwalcie sie od US , odwalcie sie od Polski i od Polakow jak inni to zrobili ,
              dajcie zyc spokojnie mojej rodzinie i ziomkom ,... Just get lost !!!

przysiad

=============================================================================

alez felusiak..... ciagle oskarzajac innych, wpychaja wlasne winy pod dywan...
              ze niby nikt nie przypomni sobie.... na tym to przeciez polega, te ciagle
              licytacje, te "przproscie" te "rozliczmy sie" sie itd itd itd...
              • dana33 Re: Nie wiesz o co mi chodzi? 02.04.06, 23:55
                hahahaha, rozlupaniec.... never!!!!!!
                albo jak pisze twoj przyjaciel zapomnialam nika.. :)))
                ja chcem ale nie mogiem...

i ja ciebie ani nikogo nie prosilam nigdy o rozliczania no i przepraszac cie
                tez nie przepraszalam. i nie mam zamiaru, slodziutki...
                ale was rozsadza nienawisc.... ciezkie zycie macie... :)))))
                • explicit Re: Nie wiesz o co mi chodzi? 04.04.06, 01:38
                  Niby za co slodziutka , czys ty mnie cos zlego zrobila ? Jesli nie , to po co
                  ta rozmowa ? Ja tez nie pamietam zeby ja tobie cos zrobil za co mialbym cie
                  przepraszac .

Przy okazji , nauczcie sie zyc na wlasne konto , za wlasne pieniadze , and get
                  lost ,...

uklony

i ja ciebie ani nikogo nie prosilam nigdy o rozliczania no i przepraszac cie
                  tez nie przepraszalam. i nie mam zamiaru, slodziutki...
                  • dana33 Re: Nie wiesz o co mi chodzi? 04.04.06, 12:15
                    ty nic nie rozumiesz, rozlupaniec.... ja zyje za swoje pieniadze, twoje ida na
                    moje luksusowe wybryki. inaczej, na chleb z szynka to ja mam, a kawiar to
                    placisz mi ty. bardzo lubie. w ilosciach.
              • felusiak1 Nienawiść jest podobno niechrześcijańska 03.04.06, 00:10
                Te rzesze miłujących papieża polaka, rozmodlonych katolików w drodze do
                Częstochowy i ci sami ludzie zionący nienawiścia do Żydów, do Niemców, do
                Rosjan, do Ukraińców i nawet do Bogu ducha winnych Czechów, nieustannie
                rozdrapujących zabliznione od dawna rany aby móc pokazać światu obraz cierpień
                wybranego narodu.
                Zaściankowośc, aż nadto widoczna, to najbardziej charakterystyczna cecha.
                Z niej wynika wszechobecna ZAWIŚĆ. Wszyscy wszystkiego wszystkim zazdroszcza.
                Nikt nie ucierpiał w takim stopniu jak Polacy na przestrzeni wieków, głównie
                przez tych wstrętnych Żydów. Swołocz to najgorsza z najgorszych. Nawet 12 letnie
                dzieci juz to wiedzą.

Przypomina mi sie stary kawał.
                We Włoszech Giuseppe modli sie: "Panie Boże, Giovanni ma 100 owiec a ja tylko
                10. Spraw abym i ja miał 100 wtedy obaj będziemy mieli po równo"
                W Polsce Jan modli się: " Panie Boże, Władek ma 100 owiec a ja tylko 10. Spraw
                aby mu 90 zdechło to obaj będziemy mieli po równo."

Split, tak się pisze pieזdolić a nie tak: pie#dolić
                • dana33 Re: Nienawiść jest podobno niechrześcijańska 03.04.06, 00:17
                  :)))))
              • markv501 Re: Nie wiesz o co mi chodzi? 03.04.06, 14:26
                split: czy ty mowisz w imeniu wszystkich Amerykanow czy
                w imieniu "mojego kregu"?
                uklony
            • i-love-2-ski Re: Nie wiesz o co mi chodzi? 02.04.06, 23:56
              dana33 napisała:

> alez felusiak..... ciagle oskarzajac innych, wpychaja wlasne winy pod dywan...
              > ze niby nikt nie przypomni sobie.... na tym to przeciez polega, te ciagle
              > licytacje, te "przproscie" te "rozliczmy sie" sie itd itd itd...

winy jakie winy,ze nie mam juz dzis czerwonego wytrawnego do steaku? cholera mea
              culpa,ze nie kupilam wiecej.
              od przepraszania was macie tu waszych niedopieszczonych filosemitow,im trujcie
              te frazesy na temat przepraszania opetana,od nas sie odwalcie,bo my wiesz gdzie
              mamy ciebie i twoje opinie na temat naszego kraju.
              ps.wczoraj was marianna przeprosila i ma cholera za co. z tego co mozna o nej
              poczytac w w...wynika,ze ma niezly rekord kryminalny. z kim wy sie
              kukulczycie,oj wej i to smietanka z il+ich podnozkowi z Polszy:)
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=39604754
              • dana33 Re: Nie wiesz o co mi chodzi? 03.04.06, 00:06
                dostalas w ostatnich dniach niezle, pustemo.... i wykreslaja twoje wpisy, i
                dostajesz z kazdej strony od forumowiczow kopa w twoja wiedze, inteligencje,
                sposob pisania... pokazuja ci twoja glupote, chamstwo, pisanie nie na temat,
                obrazanie i dokopywanie idiotyczne wszystkim dookola, pokazuja ci twoj
                absolutny brak tolerancji, uznania innego zdania.... a ty nic... dalej swoje,
                ani chwili zastanowienia sie. wlazisz gdzie cie nikt nie zaprasza, wtracasz sie
                do kazdego watka, natychmiast go zasmierdzajac..... musisz naprawde byc tepa,
                jak tu juz napisali nie raz.... i maglara rynsztokowa, co tez juz pisali....
                i jak twoj przyjaciel nie rozumiesz, co pisze, bos za glupia.... te rozliczenia
                i przeprosiny, to to, co WY ciagle tutaj od nas zadacie, nie my od was. tak ze
                spadaj, tepoto, bo nikt cie tutaj juz trawic nie moze, oprocz paru kretynow z
                twojego kolka.
                • felusiak1 rachel szczeka na drzewa i słupy telefoniczne 03.04.06, 00:16
                  i w dodatku zignorowała moja radę. Zamiast szczekać na słupy powinna
                  podsłuchiwac co mówia.
                  • dana33 Re: rachel szczeka na drzewa i słupy telefoniczne 03.04.06, 00:19
                    za glupia na to. nie rozumie, i nigdy nie zrozumie, ze czasem warto posluchac,
                    a nie za kazdym razem bezmyslnie otwierac gebe i belkotac....
                    • szlomo.oberluft Re: rachel szczeka na drzewa i słupy telefoniczne 03.04.06, 00:23
                      niestety,nawet jak ma troche racji to miesza wszystko i dzieli na czerwone i
                      czarne
                      • dana33 Re: rachel szczeka na drzewa i słupy telefoniczne 03.04.06, 00:25
                        dobranoc, chlopcy, szkoda czasu na taka...
                        • sauternes Re: rachel szczeka na drzewa i słupy telefoniczne 03.04.06, 20:41
                          danka,ty to jestes ta zydowka co to wyjechala z Polski,bo nie mogla sobie dac
                          rady z wlasna nienawiscia do kraju urodzniea i byc moze wyksztalcenia.

Dlawisz sie wlasna nienawiscia i przelewasz to na innych .Odpusc sobie.
                          Zajmij sie wlasnym geszeftem tam gdzie jestes. Polske opuscilas i poza jezykiem
                          i nienawiscia nie masz nic innego do powiedzenia. NIc.

Takiej nienawisci jaka prezentujesz na forum nie nabywa sie z powietrza ale od
                          wlasnej rodziny,matki i ojca,krewnych. Oni nie nauczyli cie milosci do
                          Polski ,bo sami ja prawdopodobnie nienawidza. I ty to przejelas po nich.
                          moznaby westchnac.Ale jak to mowia rodziny sie nie wybiera. Tak samo jak kraju
                          urodzenia. Urodzili cie w Polsce,Teraz jestes stad daleko,ale wciaz nie mozesz
                          sobie poradzic z uczuciami. Fora to dla ciebie terapia.
                          TEz sobie wybralas miejsce. Smutna jestes.
                          • dana33 Re: rachel szczeka na drzewa i słupy telefoniczne 03.04.06, 20:58
                            dokladnie tak, dokladnie.... ja nic tylko zyje nienawiscia do polski i do
                            polakow, tez do polskich drzew, nie zapominaj o nich.... i jak trafnie
                            napisales, rodzice przekazali mi ta nienawisc, ktora sie tak dlawie dzien i
                            noc, ze ledwo moge oddychac. co ja ci ide powiedziec, sauterness, nie ma to jak
                            dokladna obserwacja i porzadne wyciaganie wnioskow. ty taki psycholog dla
                            biednych i jeszcze biedniejszych, co?
                            spij chloptas spokojnie i nie zawracaj sobie twojej biednej glowki moja
                            nienawiscia....
                          • explicit Re: rachel szczeka na drzewa i słupy telefoniczne 04.04.06, 01:45
                            Nope ! Sama nie wyjechala - Ciucius jest takom zydowkom co to jom Chamy
                            pogonily po zadymie z Zydamy , w '67 , jak twierdzi ,...

uklony

danka,ty to jestes ta zydowka co to wyjechala z Polski,
                          • marouder Re: rachel szczeka na drzewa i słupy telefoniczne 04.04.06, 02:38
                            Wcapan/ni pier.dolnela jak lysy/a grzywka o parapet. Przykro mi, ze tak wlasnie
                            mi sie laskawej pani wypowiedz kojazy.

sauternes napisała:

> danka,ty to jestes ta zydowka co to wyjechala z Polski,bo nie mogla sobie dac
                            > rady z wlasna nienawiscia do kraju urodzniea i byc moze wyksztalcenia.
                            >
                            > Dlawisz sie wlasna nienawiscia i przelewasz to na innych .Odpusc sobie.
                            > Zajmij sie wlasnym geszeftem tam gdzie jestes. Polske opuscilas i poza jezykiem
                            >
                            > i nienawiscia nie masz nic innego do powiedzenia. NIc.
                            >
                            > Takiej nienawisci jaka prezentujesz na forum nie nabywa sie z powietrza ale od
                            > wlasnej rodziny,matki i ojca,krewnych. Oni nie nauczyli cie milosci do
                            > Polski ,bo sami ja prawdopodobnie nienawidza. I ty to przejelas po nich.
                            > moznaby westchnac.Ale jak to mowia rodziny sie nie wybiera. Tak samo jak kraju
                            > urodzenia. Urodzili cie w Polsce,Teraz jestes stad daleko,ale wciaz nie mozesz
                            > sobie poradzic z uczuciami. Fora to dla ciebie terapia.
                            > TEz sobie wybralas miejsce. Smutna jestes.
                            • i-love-2-ski Re: rachel szczeka na drzewa i słupy telefoniczne 04.04.06, 03:44
                              marouder napisał:

> Wcapan/ni pier.dolnela jak lysy/a grzywka o parapet. Przykro mi, ze tak wlasnie
                              > mi sie laskawej pani wypowiedz kojazy.
                              >
                              > sauternes napisała:
                              >
                              > > danka,ty to jestes ta zydowka co to wyjechala z Polski,bo nie mogla sobie
                              > dac
                              > > rady z wlasna nienawiscia do kraju urodzniea i byc moze wyksztalcenia.
                              > >
                              > > Dlawisz sie wlasna nienawiscia i przelewasz to na innych .Odpusc sobie.
                              > > Zajmij sie wlasnym geszeftem tam gdzie jestes. Polske opuscilas i poza je
                              > zykiem
                              > >
                              > > i nienawiscia nie masz nic innego do powiedzenia. NIc.
                              > >
                              > > Takiej nienawisci jaka prezentujesz na forum nie nabywa sie z powietrza a
                              > le od
                              > > wlasnej rodziny,matki i ojca,krewnych. Oni nie nauczyli cie milosci do
                              > > Polski ,bo sami ja prawdopodobnie nienawidza. I ty to przejelas po nich.
                              > > moznaby westchnac.Ale jak to mowia rodziny sie nie wybiera. Tak samo jak
                              > kraju
                              > > urodzenia. Urodzili cie w Polsce,Teraz jestes stad daleko,ale wciaz nie m
                              > ozesz
                              > > sobie poradzic z uczuciami. Fora to dla ciebie terapia.
                              > > TEz sobie wybralas miejsce. Smutna jestes.

nope marouder ten pan bardzo trafnie dane ocenil. to babsko nie ma nic do
                              powiedzenia na tym polskim forum poza tym jak chronicznie nieznosi wielu polakow
                              i Polski,ze nie nadmienie jezyka jakim to babsko sie posluguje i afer jakie to
                              babsko rozpetuje co pare tygodni na roznych forach ukrytych,czy innych w GW.
                              niestety jestes slepy,a dowodow jest pelno,na tym forum,na FM,gdzie szlocha do
                              kropki co 5 minut na temat kazdego z nas,czy w zlikwidowanym kukulczym
                              forum,gdzie z silna grupa namawiali sie kogo by tu nie zaatakowac pierwszego. to
                              jest choroba i ma to swoja nazwe.
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=32508585&a=32508585
                              • marouder Re: rachel szczeka na drzewa i słupy telefoniczne 04.04.06, 03:59
                                Nie wiem czemu sie I Love dziwisz?
                                Ktos reaguje zloscia na ciagle ataki, szczegolnie majac w pamieci swoj pierwotny
                                sentyment do miejsca i osob.
                                Z natury rzeczy musi za tym nastapic radykalizacja wypowiedzi w stosunku do
                                niektorych uczestnikow dyskusji.
                                • i-love-2-ski Re: rachel szczeka na drzewa i słupy telefoniczne 04.04.06, 05:10
                                  marouder napisał:

> Nie wiem czemu sie I Love dziwisz?
                                  > Ktos reaguje zloscia na ciagle ataki, szczegolnie majac w pamieci swoj pierwotn
                                  > y
                                  > sentyment do miejsca i osob.
                                  > Z natury rzeczy musi za tym nastapic radykalizacja wypowiedzi w stosunku do
                                  > niektorych uczestnikow dyskusji.

hm,czyli wedlug ciebie ja rowniez mam prawo do metod ponizej pasa,bo ciagle
                                  jestem atakowana przez takie osoby jak antos lub dana? to chyba smieszne
                                  rozgrzeszenie.zauwaz jesli chcesz kto za kim lata,jakich slow uzywa i dlaczego
                                  to robi? jesli nie jestes slepy to truuuuuuuudno tego nie widziec.jak widzisz
                                  pare osob widzi tu dosc jasno kto co robi i dlaczego,a reszta udaje,ze ktos kto
                                  wali innych na oslep,jest tu "atakowany":)
                                  • dana33 Re: rachel szczeka na drzewa i słupy telefoniczne 04.04.06, 12:21
                                    ty pustemo-klamczucho patologiczna, jestes atakowana przez 3/4 forum conajmniej.
                                    tylko udajesz, ze nie widzisz. albo naprawde nie widzisz, bos glupia.
                                • dana33 Re: rachel szczeka na drzewa i słupy telefoniczne 04.04.06, 12:20
                                  nu marudzinski, sentyment to polski to u mnie nie pierwotny, tylko jest do
                                  dzisiaj.. :)))) ani pustema ani jej forumowa klika nie jest w stanie tego
                                  zmienic. a pisac bzdury to moga, ostatecznie mamy zapewniona wolnosc slowa, nie?
                              • felusiak1 rachel 04.04.06, 04:20
                                kiedy wreszcie przestaniesz pieזdolić te głupoty. Przestan wreczcie sזać naokoło.
                                Zawistna wiedźma z ciebie. Może raz w życiu spróbuj przyjrzeć sie sobie w lustrze.
                                • i-love-2-ski Re: rachel 04.04.06, 05:05
                                  felusiak1 napisała:

> kiedy wreszcie przestaniesz pieזdolić te głupoty. Przestan wreczcie s
                                  > 94;ać naokoło.
                                  > Zawistna wiedźma z ciebie. Może raz w życiu spróbuj przyjrzeć sie sobie w lustr
                                  > ze.

co nazywasz glupota felusiak moze od tego zaczniemy,bo nic co napisalam nie mija
                                  sie z prawda,chociaz ona to boli szczekaczy jak ciebie? a co do jezyka felusiak
                                  to albo wyszoruj gebe,albo skonczymy rozmowe.
                                  • felusiak1 Re: rachel 04.04.06, 13:12
                                    rachel, wszystko co napisałaś w tym wątku to głupoty.
                                    Ponadto wykazałaś się paranoicznym antysemityzmem, chociaż nawet nie wiesz w
                                    którym miejscu. A język? Dałem ci jedynie przykład ja napisać pewne wyrazy aby
                                    przeszły przez filter. Ucz się.
                                    A jak mnie poprosisz to powiem ci jak pisać polską czcionką, tak jak ja to robię.
                  • rattler Re: rachel szczeka na drzewa i słupy telefoniczne 04.04.06, 13:44
                    Taka rade jak ta twoj wlasny pies by zignorowal :)

narazie

------------------------------------------

i w dodatku zignorowała moja radę. Zamiast szczekać na słupy powinna
                    podsłuchiwac co mówia.

• you-know-who Re: Obrońcom studium o proizraelskim lobby poleca 04.04.06, 10:39
      masz ciekawe lektury. te wypracowania lacznie z pierwszym (m+w) ocenilbym na 4+,
      nie czytajac. po przeczytaniu moze by trzeba obnizyc do 4- ? nie lubie
      antysemityzmu, wole antysyjonizm :-)
      • felusiak1 Re: Obrońcom studium o proizraelskim lobby poleca 04.04.06, 13:07
        Antysyjonizm nie istnieje w oderwaniu od antysemityzmu.
        Ubolewam szczerze, że nikt nie zrozumiał niczego.
        Dyskusja krąży gdzieś obok tematu.
        Ale to typowe dla tego forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka