Dodaj do ulubionych

dylemat patrioty

15.07.12, 11:02
celebrować festiwal muzyczny czy celebrować po raz sześćdziesiąty festiwal zabijania?
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,12127023,Powstanie_czy_Madonna__Protest_przeciw_koncertowi.html
co wybierzesz Polaku?
Obserwuj wątek
    • piwi77.0 Re: dylemat patrioty 15.07.12, 11:17
      Z zalinkowanego artykułu -
      Podczas koncertów obraża ona Jezusa Chrystusa

Tego nawet Herod się nie dopuścił. Ukrzyżował co prawda gościa, ale nie żeby obrażał, tak daleko się nie posunął.
    • mjot1 Re: dylemat patrioty 15.07.12, 11:43
      Dla patrioty prawdziwej dylemat nie istnieje
      • voxave Re: dylemat patrioty 15.07.12, 11:58
        Koncert jak najbardziej--mam dośc martyrologii i świetości wszelkiej--nudziarze niech sobie zapalą świeczki w domach--ale może chodzi jak zwykle o kasę --bo msze i kościołowe zadymy.
    • rossdarty Re: dylemat patrioty 15.07.12, 15:02
      bling.bling napisał:

> celebrować festiwal muzyczny czy celebrować po raz sześćdziesiąty festiwal zab
      > ijania?
      > <a href="warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,12127023,Powstanie_czy_Madonna__Protest_przeciw_koncertowi.html" <a class="inlineAdmedialink" href="#">target</a>="_blank" rel="nofollow">warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,12127023,Powstanie_czy_Madonna__Protest_przeciw_koncertowi.html</a>
      > co wybierzesz Polaku?

Nie tak dawno napisałem, że koncert Madonny będzie kolejnym niewypałem, oczywiście mając na myśli wykorzystanie stadionu wybudowanego w jednym, konkretnym celu, (EURO), a teraz na siłę szukania magnesów przyciągających widownię.
      Zbieżnośći dat nawet nie mam zamiaru analizować: przypadek czy celowe działanie, wiem że znajdą się amatorzy i jednego, (Madonna) i drugiego, (kolejna rocznica Powstania Warszawskiego).
      Tak samo jak olewam koncert Madonny, tak samo uważam że oczekiwanie na umartwianie się polskiego społeczeństwa w dniu ważnej jednak w historii Polski daty to absurd.
      Będą tacy co będą się doskonale bawili na koncercie, ale będą i tacy, którzy uszanują pamięć młodych, entuzjastycznie i naiwnie nastawionych do ideologii ludzi, którzy dali się pozabijać w patriotycznym porywie by zademonstrować okupantowi, ale także i "bratniemu ZSRR", desperację że Polska powinna należeć tylko do Polaków.
      Doszukiwanie się w obecnych czasach pobudek patriotycznych na podstawie wyboru: koncert Madonny vs uroczystości związane z rocznicą PW jest bardzo naciągane.
      • torado Re: dylemat patrioty 15.07.12, 15:10
        nie mam takiego dylematu...nie jestem prawdziwym patriotą buuuuuuuu..........
        • Gość: Stab Re: dylemat patrioty IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 15.07.12, 17:40
          > nie mam takiego dylematu...nie jestem prawdziwym patriotą buuuuuuuu........

Wyglada ze wiekszosc pyskaczy na tym forum to internacjonalisci proletariaccy czy jak ich tam zwali. Za czasow nieboszczki PRL nazywalismy ich partiotami.
          • bling.bling Re: dylemat patrioty 15.07.12, 17:49
            Gość portalu: Stab napisał(a):

> Wyglada ze wiekszosc pyskaczy na tym forum to internacjonalisci proletariaccy c
            > zy jak ich tam zwali. Za czasow nieboszczki PRL nazywalismy ich [b]partiotami[/
            > b].

Jesteś wiodącą pyskaczką tego forum, więc uważaj jak rozdajesz kopniaki na własną doupę, bo możesz w niej przez przypadek znaleźć własny but.

Swoją drogą to dobrze, że się przyznajesz, że działałaś w PZPR za PRLu. To tłumaczy ten entuzjazm nuworysza wśród prawackiego oszołomstwa. Jednak martwi brak lojalności dla swojej nowej ojczyzny.
          • kolter-xl Re: dylemat patrioty 15.07.12, 20:44
            Gość portalu: Stab napisał(a):

> > nie mam takiego dylematu...nie jestem prawdziwym patriotą buuuuuuuu......
            > ..
            >
            > Wyglada ze wiekszosc pyskaczy na tym forum to internacjonalisci proletariaccy c
            > zy jak ich tam zwali. Za czasow nieboszczki PRL nazywalismy ich partiotami

Ty za patriotów uważasz tylko kundelki zwąchane z watykanem .
      • Gość: ka_p_pa Re: dylemat patrioty IP: *.interwan.pl 15.07.12, 17:59
        > Nie tak dawno napisałem, że koncert Madonny będzie kolejnym niewypałem,
        Chcesz się założyć?

> oczywiś
        > cie mając na myśli wykorzystanie stadionu wybudowanego w jednym, konkretnym cel
        > u, (EURO), a teraz na siłę szukania magnesów przyciągających widownię.

A jaka impreza nie byłaby "szukaniem na siłę"? Bo coś wydaje mi się, że na siłę wracasz w stare byty malkontenta.
    • lidka449 Re: dylemat patrioty 15.07.12, 20:37
      czy jedno wyklucza drugie ?
      nic nam nie pasuje,ktoś powinien nami porządnie potrząsnąć ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka