bling.bling 15.07.12, 11:02 celebrować festiwal muzyczny czy celebrować po raz sześćdziesiąty festiwal zabijania? warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,12127023,Powstanie_czy_Madonna__Protest_przeciw_koncertowi.html co wybierzesz Polaku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piwi77.0 Re: dylemat patrioty 15.07.12, 11:17 Z zalinkowanego artykułu - Podczas koncertów obraża ona Jezusa Chrystusa Tego nawet Herod się nie dopuścił. Ukrzyżował co prawda gościa, ale nie żeby obrażał, tak daleko się nie posunął. Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: dylemat patrioty 15.07.12, 11:43 Dla patrioty prawdziwej dylemat nie istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: dylemat patrioty 15.07.12, 11:58 Koncert jak najbardziej--mam dośc martyrologii i świetości wszelkiej--nudziarze niech sobie zapalą świeczki w domach--ale może chodzi jak zwykle o kasę --bo msze i kościołowe zadymy. Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: dylemat patrioty 15.07.12, 15:02 bling.bling napisał: > celebrować festiwal muzyczny czy celebrować po raz sześćdziesiąty festiwal zab > ijania? > <a href="warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,12127023,Powstanie_czy_Madonna__Protest_przeciw_koncertowi.html" <a class="inlineAdmedialink" href="#">target</a>="_blank" rel="nofollow">warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,12127023,Powstanie_czy_Madonna__Protest_przeciw_koncertowi.html</a> > co wybierzesz Polaku? Nie tak dawno napisałem, że koncert Madonny będzie kolejnym niewypałem, oczywiście mając na myśli wykorzystanie stadionu wybudowanego w jednym, konkretnym celu, (EURO), a teraz na siłę szukania magnesów przyciągających widownię. Zbieżnośći dat nawet nie mam zamiaru analizować: przypadek czy celowe działanie, wiem że znajdą się amatorzy i jednego, (Madonna) i drugiego, (kolejna rocznica Powstania Warszawskiego). Tak samo jak olewam koncert Madonny, tak samo uważam że oczekiwanie na umartwianie się polskiego społeczeństwa w dniu ważnej jednak w historii Polski daty to absurd. Będą tacy co będą się doskonale bawili na koncercie, ale będą i tacy, którzy uszanują pamięć młodych, entuzjastycznie i naiwnie nastawionych do ideologii ludzi, którzy dali się pozabijać w patriotycznym porywie by zademonstrować okupantowi, ale także i "bratniemu ZSRR", desperację że Polska powinna należeć tylko do Polaków. Doszukiwanie się w obecnych czasach pobudek patriotycznych na podstawie wyboru: koncert Madonny vs uroczystości związane z rocznicą PW jest bardzo naciągane. Odpowiedz Link Zgłoś
torado Re: dylemat patrioty 15.07.12, 15:10 nie mam takiego dylematu...nie jestem prawdziwym patriotą buuuuuuuu.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stab Re: dylemat patrioty IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 15.07.12, 17:40 > nie mam takiego dylematu...nie jestem prawdziwym patriotą buuuuuuuu........ Wyglada ze wiekszosc pyskaczy na tym forum to internacjonalisci proletariaccy czy jak ich tam zwali. Za czasow nieboszczki PRL nazywalismy ich partiotami. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: dylemat patrioty 15.07.12, 17:49 Gość portalu: Stab napisał(a): > Wyglada ze wiekszosc pyskaczy na tym forum to internacjonalisci proletariaccy c > zy jak ich tam zwali. Za czasow nieboszczki PRL nazywalismy ich [b]partiotami[/ > b]. Jesteś wiodącą pyskaczką tego forum, więc uważaj jak rozdajesz kopniaki na własną doupę, bo możesz w niej przez przypadek znaleźć własny but. Swoją drogą to dobrze, że się przyznajesz, że działałaś w PZPR za PRLu. To tłumaczy ten entuzjazm nuworysza wśród prawackiego oszołomstwa. Jednak martwi brak lojalności dla swojej nowej ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: dylemat patrioty 15.07.12, 20:44 Gość portalu: Stab napisał(a): > > nie mam takiego dylematu...nie jestem prawdziwym patriotą buuuuuuuu...... > .. > > Wyglada ze wiekszosc pyskaczy na tym forum to internacjonalisci proletariaccy c > zy jak ich tam zwali. Za czasow nieboszczki PRL nazywalismy ich partiotami Ty za patriotów uważasz tylko kundelki zwąchane z watykanem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: dylemat patrioty IP: *.interwan.pl 15.07.12, 17:59 > Nie tak dawno napisałem, że koncert Madonny będzie kolejnym niewypałem, Chcesz się założyć? > oczywiś > cie mając na myśli wykorzystanie stadionu wybudowanego w jednym, konkretnym cel > u, (EURO), a teraz na siłę szukania magnesów przyciągających widownię. A jaka impreza nie byłaby "szukaniem na siłę"? Bo coś wydaje mi się, że na siłę wracasz w stare byty malkontenta. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: dylemat patrioty 15.07.12, 20:37 czy jedno wyklucza drugie ? nic nam nie pasuje,ktoś powinien nami porządnie potrząsnąć ... Odpowiedz Link Zgłoś