Dodaj do ulubionych

brązoowocy lepsi od niebieskookich

10.01.13, 18:37
To nie przypadek jeśli po raz kolejny się potwierdza że ci z brązowymi oczami są bardziej godni zaufania od tych szuj bez kręgosłupa o niebieskich oczach.

www.telegraph.co.uk/science/science-news/9790944/Brown-eyed-people-more-trustworthy.html
Obserwuj wątek
    • piwi77.0 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 10.01.13, 20:27
      Znaczy jestem szuja i bez kręgosłupa. Może jest w tym trochę racji?
      • Gość: inkwizytor Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.01.13, 21:34
        piwi77.0 napisał:

> Znaczy jestem szuja i bez kręgosłupa.

Głowę masz osadzoną na miednicy? To ile Ty masz wzrostu?
        • piwi77.0 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 11:46
          Gość portalu: inkwizytor napisał(a):

Głowę masz osadzoną na miednicy? To ile Ty masz wzrostu?

Co miałaby robic głowa na miednicy, a poza tym kto dziś jeszcze z niej korzysta? Chyba wszyscy mamy dziś prysznic w domu, a w ostateczności wannę.
          • Gość: inkwizytor Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.01.13, 12:04
            piwi77.0 napisał:

> Co miałaby robic głowa na miednicy, a poza tym kto dziś jeszcze z niej korzysta
            > ? Chyba wszyscy mamy dziś prysznic w domu, a w ostateczności wannę.

Nie dociekam, co masz, a czego nie masz w domu. I czy głowę kładziesz na wannie, czy na brodziku w kabinie prysznicowej. Proszę Cię tylko, byś zachował szczególną ostrożność, by jej nie nadepnąć i nie uszkodzić. No i nie utop jej.
            Utopiona nie nadaje się na relikwie...
            Bądź zatem czujny i zwarty, jak ten owsik na wiosnę.
            • piwi77.0 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 12:21
              Gość portalu: inkwizytor napisał(a):

Utopiona nie nadaje się na relikwie...

Jak to nie? Utopionego Popiełuszkę na relikwie przerobiono.

• Gość: inkwizytor Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.01.13, 12:26
                Ale nie była to ani wanna, ani brodzik w kabinie prysznicowej!
                A to kolosalna różnica.
                • 33qq Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 19:02
                  atam, to mógł być wyjątek
    • adherent1 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 10.01.13, 21:38
      bling.bling napisał:
      > To nie przypadek jeśli po raz kolejny się potwierdza że ci z
      > brązowymi oczami są bardziej godni zaufania

E, tam kolor oczu nie robi różnicy - brzydzę się tylko brązowo nosowymi.
      • voxave Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 04:15
        To by sie zgadzało----moje szczęście ma niebieskie i jest ..................ale ja tak lubie tych o niebieskich.
        Moje dzieci wszystkie maja po nim niebieskie.
        Ja jedna w opozycji.Godna :)
    • trollik.morski A szaroocy to 11.01.13, 09:12
      nie mają kręgosłupa, bo im wszystko poszło w ...???
      To by się zgadzało :O
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: A szaroocy to 11.01.13, 09:35
        a jak ma jedno niebieskie a drugie brazowe?

Minnie
        • Gość: aborcjonista ochyda IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 11:38
          nie ma nic gorszego od brązowych oczu lub zielonych ,i mega ciemnych włosow i brwi . Rumunia
          • Gość: inkwizytor OHYDA - głuptaku! IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.01.13, 11:47
            Ortografia się kłania.
            • piwi77.0 Zawsze OCHYDA, nie wprowadzaj ludzi w błąd! /nt 11.01.13, 11:49
              • Gość: inkwizytor Re: Zawsze OHYDA IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.01.13, 12:08
                • piwi77.0 Nie upieraj się tak przy swoim, bo i tak nie masz 11.01.13, 12:19
                  racji.
                  • Gość: inkwizytor Przestań sie wygłupiać. IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.01.13, 12:35
                    • piwi77.0 To Ty przestań robic fałszywe sugestie. /nt 11.01.13, 12:38
                      • Gość: inkwizytor To co robisz to OHYDA:))) IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.01.13, 12:46
                        • piwi77.0 Chcesz, żeby naród przywykł do błędnej pisowni? 11.01.13, 12:48
                          Jak sie tak stanie, będzie to Twoja wina.
                          • Gość: inkwizytor Idż, poszukaj swojej głowy w wannie:))) IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.01.13, 12:50
                            • piwi77.0 Re: Idż, poszukaj swojej głowy w wannie:))) 11.01.13, 12:54
                              Co Ty tak z ta wanną, marzysz o (wspólnej) kapieli?
                              • Gość: inkwizytor Re: Idż, poszukaj swojej głowy w wannie:))) IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.01.13, 13:24
                                No pewnie.
            • Gość: aborcjonista OCHYDA IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 18:53
              ku... czy kó...
              h... czy ch...

??
              ohyda czy ochyda
          • voxave Re: ochyda 11.01.13, 14:06
            Zielone oczy są najpiękniesze i najrzadsze -----miałam kiedyś koleżankę w podstawówce o jednym oku niebieskim a drugim brązowym----każdy czuł sie nieswojo.

Nie ma znaczenie kolor------szubrawiec może mieć każde oko.....:)
    • magda.magda9 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 11:58
      Co za szczęście, że mam brązowe oczy, ha ha ha, kurcze czego to ludzie nie wymyślą....
      • narfi Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 12:00
        A ja zielone, ale jestem lysy. Pod Rumuna juz podpadam?
        • magda.magda9 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 12:11
          nie, pod ruskiego, ha ha ha - żarcik oczywiście
          • narfi Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 12:19
            No to mnie pocieszylas. Przynajmniej kelnerzy w Phuket beda mnie z szacunkiem traktowac :)
            • magda.magda9 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 12:45
              Zawsze to jakaś korzyść, nie ma się co załamywać...
            • piwi77.0 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 12:53
              narfi napisał:

No to mnie pocieszylas. Przynajmniej kelnerzy w Phuket beda mnie z szacunkiem traktowac :)

Czyżby szacunek kelnera (w Phuket) był aż tak istotny? A czym objawia sie jego brak? Że można w zęby dostać, napluje do zupy, albo że wsciekłego psa sporządzi na alkoholu metylowym?
              • narfi Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 13:01
                Dla mnie Phuket to najblizsza zagranica, wiec jako ubogi emeryt czesto tam bywam i ciagle widze jak Ruskim kelnerzy sie klaniaja w pas. Tez bym tak chcial, bo na mnie to ledwo rzuca okiem (brazowym).
                • piwi77.0 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 13:05
                  Widocznie Rosjanie już dwóch zastrzelili, bo się niewystarczająco kłaniali.
                  • piwi77.0 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 13:08
                    No i gratuluję Ci bliskości tej tajlandzkiej zagranicy. Uwielbiam ich żarcie i nocne życie(temperaturę powietrza, wody i wilgotność już trochę mniej). Mieszkasz może w Singapurze?
                    • narfi Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 13:19
                      Niet, w AU.
                      • piwi77.0 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 13:24
                        Aż zazdroszczę Ci lata, które teraz tam macie. Nie mogę już doczekać się słońca, wody i plaży. W marcu lecę tego go właśnie w okolicach Phuketu.
                        • narfi Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 13:33
                          Hehehe... ja tez celuje w tym roku w Marzec, ale w pierwsza polowe Marca, bo w drugiej jest Wielkanoc i polowa Australii sie tam wybiera, bedzie i tloczno i drogo.
                          A lata to nie ma co zazdroscic. Juz drugi tydzien ponad 40 stopni dzien w dzien.
                          • piwi77.0 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 14:00
                            W Tajlandii nie potrafi być drogo, ale tłoczno jak najbardziej. Ja natomiast tym razem wybieram się nie do samej Tajlandii, ale nieco bardziej na południe.
                  • magda.magda9 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 13:10
                    piwi77.0 napisał:
                    > Widocznie Rosjanie już dwóch zastrzelili, bo się niewystarczająco kłaniali.

Kupę kasy zostawili w knajpie i pewnie napiwek dali w wysokości miesięcznych dochodów kelnera. Nikt nie musi strzelać i zabijać. Wyłącz telewizję, nie oglądaj amerykańskiej sieczki, to może trochę inaczej zaczniesz myśleć?
                    • piwi77.0 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 13:13
                      Rosjanie wcale nie są aż tak chojni, Polacy są od nich chojniejsi. Jeżeli kelnerzy w Phuket niżej kłaniają się Rosjanom niż Polakom, to przyczyną na pewno nie jest chojność.
                      • narfi Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 13:23
                        Jest,jest. No moze nie chojnosc per se, ale bogactwo az klujace w oczy.
                        Polowa najlepszych willi w resortach tajskich nalezy do Ruskich.
                        • piwi77.0 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 13:27
                          Więc być może knajpa, w której Ruskie się stołują, po prostu należy do Ruskich? Kup sobie też taką knajpę, a będą padać i przed Tobą na cztery łapy.
      • piwi77.0 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 12:23
        magda.magda9 napisała:

Co za szczęście, że mam brązowe oczy

Skośne? Bo brązowe są bardzo często skośne.
        • magda.magda9 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 12:26
          Nie, normalne, duże kształtne. Jak się wkurzę to ponoć mi trochę ciemnieją, ha ha ha
          • piwi77.0 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 12:28
            To przepraszam, wcale nie chciałem, żeby Ci właśnie teraz lekko ciemniały.
            • magda.magda9 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 12:32
              Nie ma za co przepraszać, czarne jeszcze nie są - a to dobry znak.
    • bimota Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 12:37
      TO DLACZEGO W TYTULE: "LEPSI" ?

WLASNIE SCIEMNIANIE JEST TERAZ W CENIE...
      • magda.magda9 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 12:41
        bimota napisał:

> TO DLACZEGO W TYTULE: "LEPSI" ?
        >
        > WLASNIE SCIEMNIANIE JEST TERAZ W CENIE...

bardzo proszę wyłącz "Caps Lock", bo oczy mi ciemnieją...
        • narfi Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 12:50
          Tobie tylko oczy ciemnieja, a wszystkim innym sie noze w kieszeniach otwieraja, a w oczach maja zadze mordu.
          • piwi77.0 Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 12:55
            Mnie się nie otwieraja, ja to po prostu pie... (skutek niebieskich oczu).
          • bimota Re: brązoowocy lepsi od niebieskookich 11.01.13, 14:55
            TEZ MASZ "NIEBIESKIE" ? :)
    • pinkink3 do d. z takimi badaniami, ale posmiac sie mozna 11.01.13, 19:22

Wyglada na to, ze nikt nie zadal sobie trudu i nie przeczytal artykulu, w ktorym mowa o badaniu przeprowadzonym przez badaczy Uniwersytetu Karola w Pradze, na podstawie ktorego ustalono, ze to nie kolor oczu [tu: brazowe] budza wieksze zaufanie, a charakterystyczne cechy twarzy (!?!) ludzi brazowookich.

Writing in the Public Library of Science ONE journal, the researchers concluded: "Although the brown-eyed faces were perceived as more trustworthy than the blue-eyed ones, it was not brown eye colour per se that caused the stronger perception of trustworthiness but rather the facial features associated with brown eyes."

Zdaniem badaczy ludzie brazowoocy miewaja okraglejsze twarze, szersze podbrodki, pelniejsze usta z uniesionymi w gore kacikami, wieksze oczy i brwi polozone blisko siebie co zdaniem badaczy wyglada bardziej mesko a zatem budzi wieksze zaufanie .(Sic!!!!)

Niebieskoocy natomiast, zdaniem tych samych medrcow, maja cechy sprawiajace, ze wydaja sie bardziej sztywni z mniejszymi oczyma, wezszymi ustami i opuszczonymi w dol kacikami ust. [ergo, zdaniem badaczy sa bardziej kobiecy? I, w konsekwencji mniej uczciwi i godni zaufania?]

Cos jest na tzw.rzeczy, bo w podsumowaniu artykulu pojawia sie mysl, ze atrakcyjnosc seksualna niebieskookich przewaza nad niechecia co do ich pozostalych, brzydkich cech charakteru, stad ludzie z niebieskimi oczyma wciaz sie rodza . Zamiast przepasc w ewolucyjnej drodze eliminowania niepotrzebnych/niepozadanych cech.

I tu warto sie zapytac, jakich to krzywd zaznali od kobiet (niebieskookich) nasi kochani czescy badacze ?;))
      Bidule ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka