enrque111 18.05.13, 21:30 Pierwsza w Tbilisi gejparada zakończyła się ucieczką sodomitów. marucha.wordpress.com/2013/05/17/pierwsza-w-tbilisi-gejparada-zakonczyla-sie-ucieczka-sodomitow/#more-32744 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kappa coś ci eniu rośnie na widok homosia? IP: *.interwan.pl 18.05.13, 21:43 i ty to nazywasz sercem? Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 18.05.13, 21:51 Gość portalu: kappa napisał(a): > i ty to nazywasz sercem? Tak, rośnie mi serce gdy widzę zboczeńców czmychających przed zdrową reakcją społeczną :) Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 18.05.13, 22:03 enrque111 napisał: > Gość portalu: kappa napisał(a): > > i ty to nazywasz sercem? > Tak, rośnie mi serce gdy widzę zboczeńców czmychających przed zdrową reakcją sp > ołeczną :) to mial na mysli twoj Jezus mowiacy o tolerancji, milosci blizniego ... a moze ty tylko wierzysz w JPII, episkopat, biskupa ... masz slowa Jezusa o milosci bliznego swego ... tam gdzie slonce nie dochodzi .... a moze jestes tylko normalnym katolikiem schizofrenikiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 18.05.13, 22:13 karbat napisał: > enrque111 napisał: > > Gość portalu: kappa napisał(a): > > > i ty to nazywasz sercem? > > > Tak, rośnie mi serce gdy widzę zboczeńców czmychających przed zdrową reakcją > > społeczną :) > > to mial na mysli twoj Jezus mowiacy o tolerancji, milosci blizniego ... Tolerancja mój biedny krawacie, jest to cierpliwe znoszenie czegoś, co jest wstrętne, obrzydliwe, niebezpieczne - w imię jakiejś wartości wyższej, na przykład - miłości bliźniego, albo przynajmniej - pokoju społecznego. Ty zaś nieszczęśniku, rozumiesz ją jako akceptację. Zapewniam cię, że Jezus i nie tylko on, z miłości bliźniego, która dąży do tego, aby ów bliźni osiągnął zbawienie, napominałby i przestrzegał wszystkich zboczeńców, aby się opamiętali i porzucili swój obrzydliwy proceder. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 18.05.13, 22:50 enrque111 napisał: >Zapewniam cię, że Jezus i nie tylko on, z miłości bliźniego, która dąży do tego, aby ów bliźni >osiągnął zbawienie, napominałby i przestrzegał wszystkich zboczeńców, aby się opamiętali i >porzucili swój obrzydliwy proceder. nie bij piany tylko przytocz te slowa Jezusa potepiajce homoseksualistow . mnie przy tym nie bylo, ponoc qrwy ( wg nauki koscila kat ) nie potepil . stanal w jej obronie . przyjal ja do swojego grona . katoliku, torerancja tzn. nie przesladowac . nauki swojego boga Jezusa masz w doopie . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 18.05.13, 23:18 karbat napisał: > enrque111 napisał: > >Zapewniam cię, że Jezus i nie tylko on, z miłości bliźniego, która dąży do > tego, aby ów bliźni >osiągnął zbawienie, napominałby i przestrzegał wszyst > kich zboczeńców, aby się opamiętali i >porzucili swój obrzydliwy proceder. > > nie bij piany tylko przytocz te slowa Jezusa potepiajce homoseksualistow . > mnie przy tym nie bylo, ponoc qrwy ( wg nauki koscila kat ) nie potepil . > stanal w jej obronie . przyjal ja do swojego grona . > > katoliku, torerancja tzn. nie przesladowac . nauki swojego boga Jezusa masz w doopie . " Postawiono dwóch: Józefa, zwanego Barsabą, z przydomkiem Justus, i Macieja. (24) I tak się pomodlili: Ty, Panie, znasz serca wszystkich, wskaż z tych dwóch jednego, którego wybrałeś, (25) by zajął miejsce w tym posługiwaniu i w apostolstwie, któremu sprzeniewierzył się Judasz, aby pójść swoją drogą. (26) I dali im losy, a los padł na Macieja. I został dołączony do jedenastu apostołów." "Powołanie kapłańskie: dar i tajemnica Powołanie do kapłaństwa — jak przypomina nam Ojciec Święty - jest jednocześnie darem i tajemnicą. Jest ono najpierw darem. Nikt z ludzi nie może przypisywać sobie prawa do bycia kapłanem. Kapłaństwo nie jest jednym z praw obywatelskich, które z natury przysługują człowiekowi. Jest ono niezwykłym darem Bożej miłości. Jest Bożym pomysłem. Jest wyrazem troski Boga o człowieka. Jest owocem Bożej łaski. Kapłaństwo jest jednocześnie tajemnicą. Jest tajemnicą spotkania dwóch wolności: wolności Boga, który powołuje oraz wolności człowieka, który odpowiada na to powołanie. Często sam powołany nie jest w stanie do końca wytłumaczyć nawet samemu sobie, jak to się stało, ze odkrył on i zrealizował powołanie do kapłaństwa. " Jak widać powołanie do sukienki to dar od boga!! który zna serca powołanych , to czemu ja do qrwy nędzy pytam jest tam tylu wszelkiej maści drani i patologi zboczonej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciel Areczka Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.05.13, 23:20 W czasach Jezusa pedaly nazywane byly homoseksuLIATm? gdzie ty zdobywales nauki? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 19.05.13, 12:23 Gość portalu: Przyjaciel Areczka napisał(a): > W czasach Jezusa pedaly nazywane byly homoseksuLIATm? gdzie ty zdobywales nauki ? Ostatni nr Szczerbca , sam go podawałeś na forum Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 19.05.13, 09:42 karbat napisał: > enrque111 napisał: > >Zapewniam cię, że Jezus i nie tylko on, z miłości bliźniego, która dąży do > tego, aby ów bliźni >osiągnął zbawienie, napominałby i przestrzegał wszyst > kich zboczeńców, aby się opamiętali i >porzucili swój obrzydliwy proceder. > > nie bij piany tylko przytocz te slowa Jezusa potepiajce homoseksualistow . > mnie przy tym nie bylo, ponoc qrwy ( wg nauki koscila kat ) nie potepil . > stanal w jej obronie . przyjal ja do swojego grona . > > katoliku, torerancja tzn. nie przesladowac . nauki swojego boga Jezusa masz w doopie . Mój nieszczęsny krawacie, Jezus w przekazie biblijnym również nic nie powiedział o złodziejach i bandytach, czy więc mniemasz, że powinniśmy ich tolerować, czyli według twojej wykładni tego słowa (całkowicie błędnej) - nie prześladować i umożliwiać im kontynuowanie ich przestępczego procederu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 19.05.13, 12:35 enrque111 napisał: Mój nieszczęsny krawacie, Jezus w przekazie biblijnym również nic nie powiedzia > ł o złodziejach i bandytach, Nawet wtedy ?? " Oto te: Nie zabijaj, nie cudzołóż, nie kradnij, nie zeznawaj fałszywie" " Jezus nawiązując do tego, rzekł: Pewien człowiek schodził z Jerozolimy do Jerycha i wpadł w ręce zbójców. Ci nie tylko że go obdarli, lecz jeszcze rany mu zadali i zostawiwszy na pół umarłego, odeszli. " czy więc mniemasz, że powinniśmy ich tolerować, czyli według twojej wykładni tego słowa (całkowicie błędnej) - nie prześladować i > umożliwiać im kontynuowanie ich przestępczego procederu ??? Jak widać Eniu podstawowa znajomość ewangelii się kłania bo jak to powiedział niejaki św Hieronim ;Nieznajomość pisma świętego jest nieznajomością Chrystusa ":)) Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 19.05.13, 13:39 kolter-xl napisał: > enrque111 napisał: > > Mój nieszczęsny krawacie, Jezus w przekazie biblijnym również nic nie powiedział > > o złodziejach i bandytach, > > Nawet wtedy ?? > > " Oto te: Nie zabijaj, nie cudzołóż, nie kradnij, nie zeznawaj fałszywie" I gdzie jest tu mowa o złodziejach i bandytach ? Jezus wymienił tylko niektóre przykazania ze starego testamentu. A czy ci kotlecie wiadomo, co ów stary testament mówi o pederastach, nazywanych pieszczotliwie "sodomitami" ? > " Jezus nawiązując do tego, rzekł: Pewien człowiek schodził z Jerozolimy do Je > rycha i wpadł w ręce zbójców. Ci nie tylko że go obdarli, lecz jeszcze rany mu > zadali i zostawiwszy na pół umarłego, odeszli. " Piękna przypowieść, ale znowu nie potępiająca owych zbójców, którzy jednak byli rabusiami a nie bandytami. > czy więc mniemasz, że powinniśmy ich tolerować, czyli według twojej wykładni te > go słowa (całkowicie błędnej) - nie prześladować i > > umożliwiać im kontynuowanie ich przestępczego procederu ??? > > Jak widać Eniu podstawowa znajomość ewangelii się kłania bo jak to powiedział n > iejaki św Hieronim ;Nieznajomość pisma świętego jest nieznajomością Chrystusa ":)) :) Więc to ty kotlecie nie powinieneś w ogóle na jego temat się wypowiadać :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 19.05.13, 13:47 enrque111 napisał: szywie" > I gdzie jest tu mowa o złodziejach i bandytach ? Jezus wymienił tylko niektóre > przykazania ze starego testamentu. A czy ci kotlecie wiadomo, co ów stary testa > ment mówi o pederastach, nazywanych pieszczotliwie "sodomitami" ? Ta, zapomniałem ze tobie należy pisać dosłownie , bo dla debila twojego pokroju nie kradnij nie odnosi się do złodzieja ,a zbójca to nie bandyta w twoim narzeczu :))). Wiadomo co mi mówi a mówi tak;to sam bóg powołuje do kapłaństwa i sam bóg co zna serca ludzi dopuszcza do tego ze co trzeci kapłan kościoła katolickiego to ciotka :)) Piękna przypowieść, ale znowu nie potępiająca owych zbójców, którzy jednak byli > rabusiami a nie bandytami. Aha czyli to jak skopali do prawie śmierci człowieka nie dowodzi ich bandyctwa :)))Eniu ty każdego debilizmu się chwycisz byle twoja kupa na wierzchu pływała :)) > :) Więc to ty kotlecie nie powinieneś w ogóle na jego temat się wypowiadać :) Eniu jednego nas nauczyła historia ; twoja sekta przetrwała 17 wieków nie dlatego ze ewangelii przestrzegała ,ale dlatego ich przez te 17 wieków staranie unikała !!! Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 19.05.13, 15:57 kolter-xl napisał: > enrque111 napisał: > szywie" > > > I gdzie jest tu mowa o złodziejach i bandytach ? Jezus wymienił tylko niektóre > > przykazania ze starego testamentu. A czy ci kotlecie wiadomo, co ów starytesta > > ment mówi o pederastach, nazywanych pieszczotliwie "sodomitami" ? > > Ta, zapomniałem ze tobie należy pisać dosłownie , bo dla debila twojego pokroju > nie kradnij nie odnosi się do złodzieja ,a zbójca to nie bandyta w twoim narze > czu :))). :))) To przecież ty mnie latami przekonywałeś, że jak nie ma dosłownie zapisanego w Biblii słowa Trójca, to "Ojciec, Syn i Duch Święty Trójcą nie jest :))))) > Wiadomo co mi mówi a mówi tak;to sam bóg powołuje do kapłaństwa i sam bóg co zn > a serca ludzi dopuszcza do tego ze co trzeci kapłan kościoła katolickiego to ciotka :)) Nie wiem o jakim bogu rozprawiasz (zapewne o swoim jehowie), ani nie znam twoich ciotek (nawet nie chcę ich znać) :)))) > Piękna przypowieść, ale znowu nie potępiająca owych zbójców, którzy jednak byli > > rabusiami a nie bandytami. > > Aha czyli to jak skopali do prawie śmierci człowieka nie dowodzi ich bandyctwa > :)))Eniu ty każdego debilizmu się chwycisz byle twoja kupa na wierzchu pływała :)) Wiadomym wszak jest, że bandyta, to osobnik który dopuszcza się zabójstwa z premedytacją, a nie człowiek, który uszkodził czyjeś ciało (nawet ciężko) - prostak i nieuk z ciebie zawsze wychodził :) > > :) Więc to ty kotlecie nie powinieneś w ogóle na jego temat się wypowiadać :) > > Eniu jednego nas nauczyła historia ; twoja sekta przetrwała 17 wieków nie dlate > go ze ewangelii przestrzegała ,ale dlatego ich przez te 17 wieków staranie unikała !!! Przecież twoja sekta ma zaledwie 150 lat a nie 17 wieków, o czym ty bredzisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 19.05.13, 16:52 enrque111 napisał: :))) To przecież ty mnie latami przekonywałeś, że jak nie ma dosłownie zapisane > go w Biblii słowa Trójca, to "Ojciec, Syn i Duch Święty Trójcą nie jest :))))) Nigdzie nie ma tam słowa trójca i nigdzie z biblii nie wynika jakoby Ojciec, Syn czy Duch byli sobie bytami równymi, i tak naprawdę jedną osobą . Zawsze podkreślano w biblii odrębność owych bytów, oraz kierowniczą rolę ojca któremu syn podał się bez dyskusji i bezwzględnie na okoliczności . Nie wiem o jakim bogu rozprawiasz (zapewne o swoim jehowie), ani nie znam twoic > h ciotek (nawet nie chcę ich znać) :)))) Dla milionów anglosaskich katolików ten bóg faktycznie ma imię Jehowa , on to do sukienki duchownej powołuje , ciotki też a jak nam podało Radio Maryja 30% księży to cioteczki :)); "Powołanie kapłańskie: dar i tajemnica Powołanie do kapłaństwa — jak przypomina nam Ojciec Święty - jest jednocześnie darem i tajemnicą. Jest ono najpierw darem. Nikt z ludzi nie może przypisywać sobie prawa do bycia kapłanem. Kapłaństwo nie jest jednym z praw obywatelskich, które z natury przysługują człowiekowi. Jest ono niezwykłym darem Bożej miłości. Jest Bożym pomysłem. Jest wyrazem troski Boga o człowieka. Jest owocem Bożej łaski. Kapłaństwo jest jednocześnie tajemnicą. Jest tajemnicą spotkania dwóch wolności: wolności Boga, który powołuje oraz wolności człowieka, który odpowiada na to powołanie. Często sam powołany nie jest w stanie do końca wytłumaczyć nawet samemu sobie, jak to się stało, ze odkrył on i zrealizował powołanie do kapłaństwa. " Wiadomym wszak jest, że bandyta, to osobnik który dopuszcza się zabójstwa z pre > medytacją, a nie człowiek, który uszkodził czyjeś ciało (nawet ciężko) - prostak i nieuk z ciebie zawsze wychodził :) Bardzo chętnie poznam definicje słowa bandyta z którego to wynika ze jest to przede wszystkim morderca :)) > Przecież twoja sekta ma zaledwie 150 lat a nie 17 wieków, o czym ty bredzisz ? Eniu nie ja do sekty,a ty do niej należysz. Ja jestem wolnym człowiekiem mi żaden pajac nie mówi co mam jeść w piątki lub kogo dupczyć :)) Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 20.05.13, 15:40 kolter-xl napisał: > enrque111 napisał: > > :))) To przecież ty mnie latami przekonywałeś, że jak nie ma dosłownie zapisane > > go w Biblii słowa Trójca, to "Ojciec, Syn i Duch Święty Trójcą nie jest :))))) > > Nigdzie nie ma tam słowa trójca i nigdzie z biblii nie wynika jakoby Ojciec, Sy > n czy Duch byli sobie bytami równymi, i tak naprawdę jedną osobą . Zawsze podkr > eślano w biblii odrębność owych bytów, oraz kierowniczą rolę ojca któremu syn p > odał się bez dyskusji i bezwzględnie na okoliczności . :) Dostarczasz mi dużo uciechy swoim krętactwem :) Słowa ”bandyta” również tam nie ma, więc czekam aż będziesz dowodził, że i bandytów nie było. Twoje dziecinne dywagacje (wynikające zapewne z bredni wyczytanych w swądowej makulaturze) również są rozkosznie naiwne, a już wielokrotnie wykazywałem ich kretyństwo, więc nie ma potrzeby abym czynił to ponownie :) > Nie wiem o jakim bogu rozprawiasz (zapewne o swoim jehowie), ani nie znam twoich > > ciotek (nawet nie chcę ich znać) :)))) > > Dla milionów anglosaskich katolików ten bóg faktycznie ma imię Jehowa , on to d > o sukienki duchownej powołuje , ciotki też a jak nam podało Radio Maryja 30% k > sięży to cioteczki :)); Dla milionów anglosaskich katolików Bóg na na imię Jahwe, ale w całej rozciągłości mogę się z tobą zgodzić, że jakiś bóg może nazywać się Jehowa, szczególnie gdy jego imię wywodzi się od słowa ”hovah” (rujnować, niszczyć). Ja również twierdzę, że bóg swadkowjehowy i różnych kacerzy ma na imię Jehowa, ponieważ jak jest napisane w Piśmie: wszyscy bogowie pogan to demony :))) Odnosząc się zaś do kolejnego twego kłamstwa (statystycznego), to również wykazałem już dawno, że zełgałeś i to prymitywnie (inaczej zresztą nie potrafisz). Przekłamanie dotyczy wypowiedzi prof. Camerona, który podał liczbę 3 procent, a kłamcy, nieuki i osobnicy kierujący się złą wolą do dziś twierdzą, że podana liczba wskazywała na 30 procent, co jest nieprawdą. > > Wiadomym wszak jest, że bandyta, to osobnik który dopuszcza się zabójstwa z pre > > medytacją, a nie człowiek, który uszkodził czyjeś ciało (nawet ciężko) - > > prostak i nieuk z ciebie zawsze wychodził :) > > Bardzo chętnie poznam definicje słowa bandyta z którego to wynika ze jest to > przede wszystkim morderca :)) :) Bawią mnie pytania wszelkiej maści kretynów, którzy chcieliby ubrać każdą rzecz w jakąś definicję, którą oczywiście zaraz skrytykują, powołując się na inną, bardziej im odpowiadającą :))) > > Przecież twoja sekta ma zaledwie 150 lat a nie 17 wieków, o czym ty bredzisz ? > > Eniu nie ja do sekty,a ty do niej należysz. Ja jestem wolnym człowiekiem mi żad > en pajac nie mówi co mam jeść w piątki lub kogo dupczyć :)) Dobra, dobra kotlecie – wiem, że wstydzisz się przyznać do przynależności do swadkowjehowy. Tak kretyńskie oni mają poglądy, że nawet ty, prostak i nieuk, swoimi strzępkami intelektu to wyczuwasz, że wzbudziłoby to powszechne kpiny z ciebie na tym forum, więc się kamuflujesz :))) Mam na to jednak niezawodny test: przyznaj, że Jehowa nie jest twoim bogiem oraz, że nie chcesz mieć z nim nic wspólnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 20.05.13, 20:02 enrque111 napisał: > :) Dostarczasz mi dużo uciechy swoim krętactwem :) Tak ? to udowodnij nieuku ze w biblii podkreślono wspólnotę trzech osób przez was zwanymi boskimi , no dawaj . > Słowa ”bandyta” również tam nie ma, więc czekam aż będziesz > dowodził, że i bandytów nie było Nie ma ? a słowo zbójca/zbój jak dziś wytłumaczysz ?? " » rzeczownik zbój synonimy: bandyta, bandzior, drab, łobuz, oprych, opryszek, rabuś, rozbójnik, rzezimieszek, szumowina, typ spod ciemnej gwiazdy, zakapior, zbir, zbój » rzeczownik zbój synonimy: przestępca, winny przestępstwa, złoczyńca, zbój antonimy: osoba niewinna, uczciwy obywatel" megaslownik.pl/slownik/synonimy_antonimy/27428,zb%C3%B3j Niestety większość tłumaczy biblijnych nadal korzysta z archaicznych zwrotów . Twoje dziecinne dywagacje (wynikające zapewne > z bredni wyczytanych w swądowej makulaturze) również są rozkosznie naiwne, a j > uż wielokrotnie wykazywałem ich kretyństwo, więc nie ma potrzeby abym czynił toponownie :) Eniu to ze sobie popierdywałeś na forum nie dowodzi ze czegokolwiek dowiodłeś , no poza nieuctwem oczywiście :)) Dla milionów anglosaskich katolików Bóg na na imię Jahwe, Ta a od kiedy ? bo i ile pamiętam w encyklopedii katolickiej z 1996 roku tkwi tam imię Jehowah :)) ale w całej rozciągłości mogę się z tobą zgodzić, że jakiś bóg może nazywać się Jeh > owa, szczególnie gdy jego imię wywodzi się od słowa [i]”hovah”[ > /i] (rujnować, niszczyć). Tak a jak to udowodnisz ?? >Ja również twierdzę, że bóg swadkowjehowy i różnych kacerzy ma na imię Jehowa, ponieważ jak jest napisane w Piśmie: wszyscy bogowie pogan to demony :))) SJ przynajmniej używają jakiegoś imienia Jezus jakieś imię objawił a wy co ? ino modły do figurek :)) Odnosząc się zaś do kolejnego twego kłamstwa (statystycznego), Sam do siebie piszesz ? to również wykazałem już dawno, że zełgałeś i to prymitywnie (inaczej zresztą nie potrafisz). Przekłamanie dotyczy wypowiedzi prof. Camerona, który podał liczbę 3 procent, a > kłamcy, nieuki i osobnicy kierujący się złą wolą do dziś twierdzą, że podana li > czba wskazywała na 30 procent, co jest nieprawdą. Oj nieuku a znasz ty choć ten tekst z Rydzyjka :))) " Kontrowersyjny amerykański psycholog Paul Cameron, słynący ze swoich homofobicznych wypowiedzi, gościł na antenie Radia Maryja. Mówił, że z amerykańskich badań wynika, że 30 proc. katolickiego duchowieństwa wykazuje skłonności homoseksualne - czytamy na blogu glosrydzyka.blox.pl. - Nie sądzę, żeby to było powszechne - prostował o. Rydzyk." Zresztą eniu nie liczby tu ważne a fakt ze sam bozia znający ludzkie serca nie ma nic przeciwko nawet tylko 3 % ciotek w sukienkach :))Skoro on ich do sukienki powołał to znaczy ze toleruje ciocie wśród kapłaństwa :)) > :) Bawią mnie pytania wszelkiej maści kretynów, którzy chcieliby ubrać każdą rz > ecz w jakąś definicję, którą oczywiście zaraz skrytykują, powołując się na inną > , bardziej im odpowiadającą :))) Taż że eniu opowiedz no mi raz jeszcze ze zgodnie z wymową używaną w biblii nie ma mowy w NT o bandytach :)) Bo zapewne zbój czy zbójca to dobry samarytanin ratujący życie wędrowca :))) > Dobra, dobra kotlecie – wiem, że wstydzisz się przyznać do przynależności > do swadkowjehowy. Niby dlaczego miałbym się w anonimowym necie tego wstydzić ??? Tak kretyńskie oni mają poglądy, że nawet ty, prostak i nieuk, swoimi strzępkami intelektu to wyczuwasz, że wzbudziłoby to powszechne kpiny > z ciebie na tym forum, więc się kamuflujesz :))) Olewam takich jak ty nieuków biblijnych a wiedz ze nawet 12 latek z rodziny SJ więcej wie o biblijnym bogu niż ty i twoja cała plebania :)) Nigdy nie wykazałeś tez ze ich nauki biblijne są kretyńskie w stosunku do zwartości biblii nawet tłumaczonej przez katolików " > Mam na to jednak niezawodny test: przyznaj, że Jehowa nie jest twoim bogiem oraz, że nie chcesz mieć z nim nic wspólnego ? Gdybym w tak debilny sposób dał się w te twoje prymitywne gadki wciągnąć pokazałbym tylko ze nie odbiegam od ciebie intelektualnie . Wystarczy ze poczytasz w jak kpiący sposób nazywam tu waszego bozię żeby wiedzieć ze nie jestem SJ .Którzy (czego ty oczywiście nie wiesz bo ich nie znasz) Ze szanują boga i nie pisali by w taki sposób o nim nieuku katolicki jak ja to robię :) Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 21.05.13, 22:16 kolter-xl napisał: > enrque111 napisał: > > > :) Dostarczasz mi dużo uciechy swoim krętactwem :) > > Tak ? to udowodnij nieuku ze w biblii podkreślono wspólnotę trzech osób przez was > zwanymi boskimi , no dawaj . A co tu udowadniać, zrobili to już dawno inni, a ja z tobą kilka lat z rzędu toczyłem na ten temat polemiki, wykazując twoją głupotę, którą czerpiesz dużą chochlą z makulatury swądków: www.brooklyn.org.pl/?action=showarticle&id=1325 > > Słowa ”bandyta” również tam nie ma, więc czekam aż będziesz > > dowodził, że i bandytów nie było > > Nie ma ? a słowo zbójca/zbój jak dziś wytłumaczysz ?? Słowo „zbójca” oznacza przede wszystkim rabusia, bandziora łasego na cudzą własność. > " » rzeczownik zbój > synonimy: bandyta, bandzior, drab, łobuz, oprych, opryszek, rabuś, rozbójnik, r > zezimieszek, szumowina, typ spod ciemnej gwiazdy, zakapior, zbir, zbój > » rzeczownik zbój > synonimy: przestępca, winny przestępstwa, złoczyńca, zbój > antonimy: osoba niewinna, uczciwy obywatel" rel="nofollow">megaslownik.pl/slownik/synonimy_antonimy/27428,zb%C3%B3j > Niestety większość tłumaczy biblijnych nadal korzysta z archaicznych zwrotów . Sam więc widzisz, że „zbójca” może równie dobrze oznaczać mało szkodliwego „łobuza”, jak i całkiem nieszkodliwego „zakapiora”. > Twoje dziecinne dywagacje (wynikające zapewne > > z bredni wyczytanych w swądkowej makulaturze) również są rozkosznie naiwne, a > > już wielokrotnie wykazywałem ich kretyństwo, więc nie ma potrzeby abym czy > nił to ponownie :) > > Eniu to ze sobie popierdywałeś na forum nie dowodzi ze czegokolwiek dowiodłeś , > no poza nieuctwem oczywiście :)) Nieuctwo jest twoją domeną, co wciąż udowadniam, dobrze się przy tym bawiąc :) > Dla milionów anglosaskich katolików Bóg na na imię Jahwe, > Ta a od kiedy ? bo i ile pamiętam w encyklopedii katolickiej z 1996 roku tkwi > tam imię Jehowah :)) Jak dobrze się wczytasz, to znajdziesz równie dobrze Jahwe, które to imię uznane jest tam za właściwe. Nigdzie natomiast nie ma takiej bzdury, którą wypisujesz w swojej naiwności, że „dla milionów anglosaskich katolików Bóg ma na imię Jehowa” :) > ale w całej rozciągłości mogę się z tobą zgodzić, że jakiś bóg może nazywać się Jeh > > owa, szczególnie gdy jego imię wywodzi się od słowa ”hovah > > (rujnować, niszczyć). > > Tak a jak to udowodnisz ?? Już to dawno zrobiłem – sięgnij do moich wcześniejszych tekstów. Zaś dla nowych czytelników (moich cichych fanów, którzy często mailowo dziękują mi za dawanie odporu moralnym degeneratom na tym forum) podpowiem, żeby zajrzeli do słownika: Strong Concordance (Strong's Hebrew Lexicon Search Results), gdzie hebrajskie słowo 'hovah" oznacza - ruin, mischief Ruin - zburzyć, zniszczyć, zrujnować; doprowadzić do ruiny Mischief - szkoda, intryga, figlarność, psota, mąciwoda, podżegacz, krzywda. > >Ja również twierdzę, że bóg swadkowjehowy i różnych kacerzy ma na imię Jeh > > owa, ponieważ jak jest napisane w Piśmie: wszyscy bogowie pogan to demony :))) > > SJ przynajmniej używają jakiegoś imienia Jezus jakieś imię objawił a wy co ? i > no modły do figurek :)) Swądki czczą demona pod imieniem Jehowa, Jezus objawił imię Ojciec, którym nakazał nam się posługiwać i my właśnie to czynimy. > Odnosząc się zaś do kolejnego twego kłamstwa (statystycznego), > > Sam do siebie piszesz ? A co, gramatyki j. polskiego również jeszcze nie opanowałeś ? > > to również wykazałem już dawno, że zełgałeś i to prymitywnie (inaczej zresztą > > nie potrafisz). Przekłamanie dotyczy wypowiedzi prof. Camerona, który podał lic > > zbę 3 procent, a kłamcy, nieuki i osobnicy kierujący się złą wolą > > do dziś twierdzą, że podana liczba wskazywała na 30 procent, co jest nieprawdą. > > Oj nieuku a znasz ty choć ten tekst z Rydzyjka :))) > > " Kontrowersyjny amerykański psycholog Paul Cameron, słynący ze swoich homofobi > cznych wypowiedzi, gościł na antenie Radia Maryja. Mówił, że z amerykańskich ba > dań wynika, że 30 proc. katolickiego duchowieństwa wykazuje skłonności homoseks > ualne - czytamy na blogu glosrydzyka.blox.pl. - Nie sądzę, żeby to było powszec > hne - prostował o. Rydzyk." Owszem, znam ten tekst, który jak sam wiesz jest pochodzenia z blogu glosrydzyka.blox.pl, który jest swoistą gadzinówką, obrażającą o. Rydzyka i zakłamującą wszystko, co głosi Radio Maryja. W oryginalnym tekście Camerona wymienione jest 3 proc. a nie 30 :)))) > Zresztą eniu nie liczby tu ważne a fakt ze sam bozia znający ludzkie serca nie > ma nic przeciwko nawet tylko 3 % ciotek w sukienkach :))Skoro on ich do sukienk > i powołał to znaczy ze toleruje ciocie wśród kapłaństwa :)) Złoczyńcy są w każdej grupie społecznej, a w stanie kapłańskim znacznie mniej, niż gdzie indziej :) > > :) Bawią mnie pytania wszelkiej maści kretynów, którzy chcieliby ubrać każdą > > rzecz w jakąś definicję, którą oczywiście zaraz skrytykują, powołując się na inną > > , bardziej im odpowiadającą :))) > > Taż że eniu opowiedz no mi raz jeszcze ze zgodnie z wymową używaną w biblii n > ie ma mowy w NT o bandytach :)) Bo zapewne zbój czy zbójca to dobry samarytanin > ratujący życie wędrowca :))) :) jak sam wykazałeś oznacza zakapiora, a więc osobnika, który najwięcej szkody czyni sobie :)))) > > Dobra, dobra kotlecie – wiem, że wstydzisz się przyznać do przynależności > > do swadkowjehowy. > > Niby dlaczego miałbym się w anonimowym necie tego wstydzić ??? To proste, bo straciłbyś podziw tych wszystkich ciemnych ateistów i antyklerykałów, którzy na tym forum znaleźli sobie ciepłe przytulisko :))) > > Tak kretyńskie oni mają poglądy, że nawet ty, prostak i nieuk, swoimi strzępkam > > i intelektu to wyczuwasz, że wzbudziłoby to powszechne kpiny > > z ciebie na tym forum, więc się kamuflujesz :))) > > Olewam takich jak ty nieuków biblijnych a wiedz ze nawet 12 latek z rodziny SJ > więcej wie o biblijnym bogu niż ty i twoja cała plebania :)) Nigdy nie wykazałe > ś tez ze ich nauki biblijne są kretyńskie w stosunku do zwartości biblii nawet > tłumaczonej przez katolików " Nie wiem o jakim „biblijnym bogu” prawisz, ale domyślam się, że o tym niszczycielskim mąciwodzie, podżegaczu i krzywdzicielu, którego tzw. „biblia nowego świata” nazywa „Jehową”. > > Mam na to jednak niezawodny test: przyznaj, że Jehowa nie jest twoim bogi > > em oraz, że nie chcesz mieć z nim nic wspólnego ? > > Gdybym w tak debilny sposób dał się w te twoje prymitywne gadki wciągnąć pokaza > łbym tylko ze nie odbiegam od ciebie intelektualnie . Wystarczy ze poczytasz w > jak kpiący sposób nazywam tu waszego bozię żeby wiedzieć ze nie jestem SJ .Któr > zy (czego ty oczywiście nie wiesz bo ich nie znasz) Ze szanują boga i nie pisal > i by w taki sposób o nim nieuku katolicki jak ja to robię :) :))) Właśnie wszyscy widzą, jak znakomitym jest mój test na wyłowienie swądkajehowy :)) Oczywiście, że kpisz z „bozi”, lecz nigdy nie kpisz z „Jehowy” :)))))) Kolejne, pomocnicze pytanie: czy Jehowa jest bozią ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 21.05.13, 22:43 enrque111 napisał: > A co tu udowadniać, zrobili to już dawno inni, a ja z tobą kilka lat z rzędu to > czyłem na ten temat polemiki, wykazując twoją głupotę, którą czerpiesz dużą cho > chlą z makulatury swądków: Nieuku katolicki jak można udowodnić coś na podstawie braku dowodów ? Konstantyn kazał biskupom to z Jezusa zrobili boga a Teodozjusz zmusił ich do zrobienia na wzór babiloński triad i tyle w temacie . > Słowo „zbójca” oznacza przede wszystkim rabusia, bandziora łasego n > a cudzą własność. Czyli w dzisiejszym języku bandytę , nieuku parafialny . Sam więc widzisz, że „zbójca” może równie dobrze oznaczać mało szk > odliwego „łobuza”, jak i całkiem nieszkodliwego „zakapiora Widzę tez tam to ; " » rzeczownik zbój synonimy: bandyta, bandzior, drab, łobuz, oprych, opryszek, rabuś, rozbójnik, rzezimieszek, szumowina, typ spod ciemnej gwiazdy, zakapior, zbir, zbój Więc generalnie zanim znowu pierdniesz głupio to zapoznaj się z definicją. > Nieuctwo jest twoją domeną, co wciąż udowadniam, dobrze się przy tym bawiąc :) No dopiero akurat tobie to nieuctwo bez problemu udowodniłem , nieuku parafialny . > Jak dobrze się wczytasz, to znajdziesz równie dobrze Jahwe, które to imię uznane jest tam za właściwe. Nigdzie natomiast nie ma takiej bzdury, którą wypisujesz w swojej >naiwności, że „dla milionów anglosaskich katolików Bóg ma na imię Jehowa” :) Nigdzie nieuku ? a oficjalna katolicka encyklopedia w USA o czym mówi ? Ty jesteś po prostu chory umysłowo w swoim debilnym uporze :)) > Już to dawno zrobiłem – sięgnij do moich wcześniejszych tekstów. No widziałem , i dowodów zero !! Zaś dla > nowych czytelników (moich cichych fanów, którzy często mailowo dziękują mi za d > awanie odporu moralnym degeneratom na tym forum) podpowiem, żeby zajrzeli do sł > ownika: Strong Concordance (Strong's Hebrew Lexicon Search Results), gdzie hebr > ajskie słowo 'hovah" oznacza - ruin, mischief > Ruin - zburzyć, zniszczyć, zrujnować; doprowadzić do ruiny > Mischief - szkoda, intryga, figlarność, psota, mąciwoda, podżegacz, krzywda. Hovah aha a gdzie reszta członu ?? > Swądki czczą demona pod imieniem Jehowa, Aha na pysk padają przed jego figurami z plastiku jak wy :: )) ? >Jezus objawił imię Ojciec > ], którym nakazał nam się posługiwać i my właśnie to czynimy. Wy a od kiedy to ? twoja sekta oficjalnie niedawno zakazała używania nawet tego Jahwe :)) Owszem, znam ten tekst, który jak sam wiesz jest pochodzenia z blogu glosryd > zyka.blox.pl, który jest swoistą gadzinówką, obrażającą o. Rydzyka i zakłam > ującą wszystko, co głosi Radio Maryja. W oryginalnym tekście Camerona wymienion > e jest 3 proc. a nie 30 :)))) Kłamiesz niemoto a jak nie to udowodnij :))) Złoczyńcy są w każdej grupie społecznej, a w stanie kapłańskim znacznie mniej, > niż gdzie indziej :) No tak ,ale w takim razie twoja sekta łże twierdząc ze nienawidzi pedalstwa a kleryków sam bóg powołuje :)) Wychodzi na to ze wasz Jahwe pederastów lubi i do sukienki powołuje :)) > :) jak sam wykazałeś oznacza zakapiora, a więc osobnika, który najwięcej > szkody czyni sobie :)))) Eniu mnie tylko o owego bandytę chodziło , bo swym debilizmie zaprzeczałeś ze tak to też można tłumaczyć . > To proste, bo straciłbyś podziw tych wszystkich ciemnych ateistów i antykleryka > łów, którzy na tym forum znaleźli sobie ciepłe przytulisko :))) Eniu niemoto , ty na 100% nigdy nie rozmawiałeś ze SJ i nie wiesz ze to szczerze wierzący w swojego boga ludzie . Którzy nigdy dla poklasku tak nie wyśmiewali by swojego boga , jak ja to robię !! Nie wiem o jakim „biblijnym bogu” prawisz, ale domyślam się, że o t > ym niszczycielskim mąciwodzie, podżegaczu i krzywdzicielu, którego tzw. „ > biblia nowego świata” nazywa „Jehową”. Faktem jest ze czy ro Adonai Jahwe czy Jehowa fakt to niszczyciel , przecież zniszczył ziemię w potopie :)) > :))) Właśnie wszyscy widzą, jak znakomitym jest mój test na wyłowienie swądkaje > howy :)) > Oczywiście, że kpisz z „bozi”, lecz nigdy nie kpisz z „Jehowy > ” :)))))) > Kolejne, pomocnicze pytanie: czy Jehowa jest bozią ? Eniu dorośnij w końcu . -- www.youtube.com/watch?v=PW-6FKFnHx8 Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 22.05.13, 17:46 kolter-xl napisał: > enrque111 napisał: > > > A co tu udowadniać, zrobili to już dawno inni, a ja z tobą kilka lat z rzędu to > > czyłem na ten temat polemiki, wykazując twoją głupotę, którą czerpiesz dużą cho > > chlą z makulatury swądków: > > Nieuku katolicki jak można udowodnić coś na podstawie braku dowodów ? Konstanty > n kazał biskupom to z Jezusa zrobili boga a Teodozjusz zmusił ich do zrobienia > na wzór babiloński triad i tyle w temacie . :) To są bardzo interesujące i zabawne opowiastki, ale możesz je serwować świeżym adeptom na swadkowjehowy, a nie ludziom, którzy posiadają wiedzę, logikę i znają historię :))) > > Słowo „zbójca” oznacza przede wszystkim rabusia, bandziora łasego na cudzą własność. > > Czyli w dzisiejszym języku bandytę , nieuku parafialny . Niestety, ale niekoniecznie :) > > Sam więc widzisz, że „zbójca” może równie dobrze oznaczać mało szk > > odliwego „łobuza”, jak i całkiem nieszkodliwego „zakapiora” > > Widzę tez tam to ; " » rzeczownik zbój > synonimy: bandyta, bandzior, drab, łobuz, oprych, opryszek, rabuś, rozbójnik, r > zezimieszek, szumowina, typ spod ciemnej gwiazdy, zakapior, zbir, zbój A więc widzisz, że spektrum znaczeń tego słowa jest dziś bardzo szerokie i trudno je zastosować do pojęć starożytnych. > Więc generalnie zanim znowu pierdniesz głupio to zapoznaj się z definicją. To przecież ty podałeś definicję, która nijak się ma do faktów :) > > Nieuctwo jest twoją domeną, co wciąż udowadniam, dobrze się przy tym bawiąc :) > > No dopiero akurat tobie to nieuctwo bez problemu udowodniłem , nieuku parafialny . :) W którym miejscu biedaku ??? :) > > Jak dobrze się wczytasz, to znajdziesz równie dobrze Jahwe, które > > to imię uznane jest tam za właściwe. Nigdzie natomiast nie ma takiej bzdury, kt > > órą wypisujesz w swojej >naiwności, że „dla milionów anglosaskich > > katolików Bóg ma na imię Jehowa” :) > > Nigdzie nieuku ? a oficjalna katolicka encyklopedia w USA o czym mówi ? Ty jes > teś po prostu chory umysłowo w swoim debilnym uporze :)) Akurat ta encyklopedia nic nie wspomina, aby miliony anglosaskich katolików Jehowę uważało za Boga, jeśli się mylę to podaj cytat z tej encyklopedii, który będzie potwierdzeniem twojej bredni ? > > Już to dawno zrobiłem – sięgnij do moich wcześniejszych tekstów. > > No widziałem , i dowodów zero !! > > Zaś dla > > nowych czytelników (moich cichych fanów, którzy często mailowo dziękują mi za > > dawanie odporu moralnym degeneratom na tym forum) podpowiem, żeby zajrzelido > > słownika: Strong Concordance (Strong's Hebrew Lexicon Search Results), gdzie hebr > > ajskie słowo 'hovah" oznacza - ruin, mischief > > Ruin - zburzyć, zniszczyć, zrujnować; doprowadzić do ruiny > > Mischief - szkoda, intryga, figlarność, psota, mąciwoda, podżegacz, krzywda. > > Hovah aha a gdzie reszta członu ?? Jakiego „członu” ? > > Swądki czczą demona pod imieniem Jehowa, > > Aha na pysk padają przed jego figurami z plastiku jak wy :: )) ? Nie wiem, skoro jednak tak sugerujesz, to nie będę się z tobą spierał :) > >Jezus objawił imię Ojciec > > ], którym nakazał nam się posługiwać i my właśnie to czynimy. > > Wy a od kiedy to ? twoja sekta oficjalnie niedawno zakazała używania nawet tego Jahwe :)) Nic takiego nie miało miejsca łgarzu – żadna sekta niczego takiego nie zabraniała, chyba że masz na myśli swoją sektę, która faktycznie zabrania używania imienia Boga :) > Owszem, znam ten tekst, który jak sam wiesz jest pochodzenia z blogu glosryd > > zyka.blox.pl, który jest swoistą gadzinówką, obrażającą o. Rydzyka i zakłam > > ującą wszystko, co głosi Radio Maryja. W oryginalnym tekście Camerona wymienion > > e jest 3 proc. a nie 30 :)))) > > Kłamiesz niemoto a jak nie to udowodnij :))) Już to czyniłem wielokrotnie. Kto chce, to w necie odnajdzie oryginalną wypowiedź Camerona, gdzie mowa jest o 3 a nie 30 proc. > > Złoczyńcy są w każdej grupie społecznej, a w stanie kapłańskim znacznie mniej, > > niż gdzie indziej :) > > No tak ,ale w takim razie twoja sekta łże twierdząc ze nienawidzi pedalstwa a k > leryków sam bóg powołuje :)) Wychodzi na to ze wasz Jahwe pederastów lubi i do > sukienki powołuje :)) Nie należę, jak ty do żadnej sekty i nie wierzę, jak ty w żadnego boga :) A, czy Jehowa lubi pederastów i do sukienki powołuje ? > > :) jak sam wykazałeś oznacza zakapiora, a więc osobnika, który najwięcej > > szkody czyni sobie :)))) > > Eniu mnie tylko o owego bandytę chodziło , bo swym debilizmie zaprzeczałeś ze > tak to też można tłumaczyć . Czyżbyś wybierał sobie znaczenie słowa, jakie jest ci w danej chwili wygodne ? To nic nowego :)) > > To proste, bo straciłbyś podziw tych wszystkich ciemnych ateistów i antykleryka > > łów, którzy na tym forum znaleźli sobie ciepłe przytulisko :))) > > Eniu niemoto , ty na 100% nigdy nie rozmawiałeś ze SJ i nie wiesz ze to szczerz > e wierzący w swojego boga ludzie . Którzy nigdy dla poklasku tak nie wyśmiewali > by swojego boga , jak ja to robię !! Wskaż mi zatem, w którym miejscu, choćby jeden raz wyśmiałeś Jehowę ??? > > Nie wiem o jakim „biblijnym bogu” prawisz, ale domyślam się, że o > > tym niszczycielskim mąciwodzie, podżegaczu i krzywdzicielu, którego tzw. > > „biblia nowego świata” nazywa „Jehową”. > > Faktem jest ze czy ro Adonai Jahwe czy Jehowa fakt to niszczyciel , przecież zn > iszczył ziemię w potopie :)) :) Cieszy mnie, że zaczynasz w końcu przyznawać mi rację :))) > > :)))Właśnie wszyscy widzą, jak znakomitym jest mój test na wyłowienie swądkajehowy:)) > > Oczywiście, że kpisz z „bozi”, lecz nigdy nie kpisz z „Jehowy” :)))))) > > Kolejne, pomocnicze pytanie: czy Jehowa jest bozią ? > > Eniu dorośnij w końcu . Jestem dorosły i dlatego potrafię wyłuskać swadkajehowy, nawet najbardziej zakamuflowanego, jak ty na tym forum :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 22.05.13, 20:59 enrque111 napisał: > :) To są bardzo interesujące i zabawne opowiastki, ale możesz je serwować śwież > ym adeptom na swadkowjehowy, a nie ludziom, którzy posiadają wiedzę, logikę i z > nają historię :))) Eniu nieuku nie znasz historii a tylko jakieś debilne legendy , Jezus został bogiem bo czciciel Mitry tego sobie zażyczył. A więc widzisz, że spektrum znaczeń tego słowa jest dziś bardzo szerokie i trud > no je zastosować do pojęć starożytnych. Twoje pieprzenie jest eniu coraz zabawniejsze :)) .Bandyta to bandyta i nic nie zmieni faktu ze nie przyjmowałeś na początku tego do wiadomości :)) > To przecież ty podałeś definicję, która nijak się ma do faktów :) Do Radio Maryja faktów :)) Akurat ta encyklopedia nic nie wspomina, aby [i]miliony anglosaskich katolików[ > /i] Jehowę uważało za Boga, jeśli się mylę to podaj cytat z tej encyklopedii, k > tóry będzie potwierdzeniem twojej bredni ? Akurat ta encyklopedia mówi ze Jehowah to bóg Izraela a nie Jahwe. > Jakiego „członu” ? Nie graj większego durnia niz musisz napisałeś hovah to niszczyciel a gdzie w takim razie reszta imienia ?? > Nie wiem, skoro jednak tak sugerujesz, to nie będę się z tobą spierał :) Eniu a z gipsu figurki też u was w cenie ? :)) Nic takiego nie miało miejsca łgarzu – żadna sekta niczego takiego nie za > braniała, chyba że masz na myśli swoją sektę, która faktycznie zabrania używani > a imienia Boga :) Katolicka sekta oficjalnie zakazał używania w swoich dokumentach imienia bożego i żaden debil tego nie zakłamie :)) > Już to czyniłem wielokrotnie. Kto chce, to w necie odnajdzie oryginalną wypowie > dź Camerona, gdzie mowa jest o 3 a nie 30 proc. Eniu posłuchaj go i tego żałosnego ciecia który zadzwonił do studia :)) www.wgrane.pl/89c6cf1ffdd551e1e511aca02b43a006 No ale powtarzam , bozia musi ciotki lubić skoro je do sukienki dopuszcza :)) > Nie należę, jak ty do żadnej sekty i nie wierzę, jak ty w żadnego boga :) > A, czy Jehowa lubi pederastów i do sukienki powołuje ? To ze w nic nie wierzysz to wiem , wiem ze dlatego do sekty katolickiej sekty należysz . Wiem tez ze jak go zwał to do sukienki duchownej powołuje jak widać o trzeciego klechę :)) > Wskaż mi zatem, w którym miejscu, choćby jeden raz wyśmiałeś Jehowę ??? Tak cię to ciekawi , to sobie poszukaj :))) > :) Cieszy mnie, że zaczynasz w końcu przyznawać mi rację :))) Tak Jahwe około 7 tys razy opisany w biblii tysiąclecia to bóg wiatru , to się zgadza :)) > Jestem dorosły i dlatego potrafię wyłuskać swadkajehowy, nawet najbardziej zaka > muflowanego, jak ty na tym forum :))) Eniu mnie tu juz żydem , i diabli wiedzą kim nazywali ,wiec opinia jednego paranoika więcej czy mniej mi zwisa :)) Po prostu ludzi słabi i marnej kondycji zawsze sobie wrogów szukają szufladkując ich Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 23.05.13, 18:39 kolter-xl napisał: > enrque111 napisał: > > > :) To są bardzo interesujące i zabawne opowiastki, ale możesz je serwować śwież > > ym adeptom na swadkowjehowy, a nie ludziom, którzy posiadają wiedzę, logikę i z > > nają historię :))) > > Eniu nieuku nie znasz historii a tylko jakieś debilne legendy , Jezus został b > ogiem bo czciciel Mitry tego sobie zażyczył. Jezus nie został żadnym bogiem. O Mitrze już dyskutowaliśmy, więc sięgnij do wcześniejszych moich wątków, gdzie podałem dowody, że mitraizm czerpał wielką chochlą z chrześcijaństwa, a nie odwrotnie :) > A więc widzisz, że spektrum znaczeń tego słowa jest dziś bardzo szerokie i trud > > no je zastosować do pojęć starożytnych. > > Twoje pieprzenie jest eniu coraz zabawniejsze :)) .Bandyta to bandyta i nic nie > zmieni faktu ze nie przyjmowałeś na początku tego do wiadomości :)) Owszem, ale w Biblii nigdzie nie ma napisanego, że w ten sposób Jezus określał złodziei i rozbójników, którzy jednak bandytami nie są. > > To przecież ty podałeś definicję, która nijak się ma do faktów :) > > Do Radio Maryja faktów :)) Do tych również :)) > > Akurat ta encyklopedia nic nie wspomina, aby miliony anglosaskich katolików > > Jehowę uważało za Boga, jeśli się mylę to podaj cytat z tej encyklopedii, > > który będzie potwierdzeniem twojej bredni ? > > Akurat ta encyklopedia mówi ze Jehowah to bóg Izraela a nie Jahwe. Czyli przyznajesz, żeś zełgał ? :)))) > > Jakiego „członu” ? > > Nie graj większego durnia niz musisz napisałeś hovah to niszczyciel a gdzie w > takim razie reszta imienia ?? Jaka reszta ? Pozostało jeszcze Je, które jak sądzę zaraz mi wyłożysz z czego wzięły swadkijehowy ? :)) > > Nie wiem, skoro jednak tak sugerujesz, to nie będę się z tobą spierał :) > > Eniu a z gipsu figurki też u was w cenie ? :)) Figurki z gipsu zawsze były w cenie w każdej epoce i kulturze :) ….. a tak nawiasem, cebrzyki plastikowe są u was w cenie ? > Nic takiego nie miało miejsca łgarzu – żadna sekta niczego takiego nie za > > braniała, chyba że masz na myśli swoją sektę, która faktycznie zabrania używani > > a imienia Boga :) > > Katolicka sekta oficjalnie zakazał używania w swoich dokumentach imienia bożego > i żaden debil tego nie zakłamie :)) Nie znam żadnej „katolickiej sekty” (może masz na myśli „starokatolików”?), ale faktem jest, że swądki zabraniają używania imienia Boga, a posługują się imieniem demona. > > Już to czyniłem wielokrotnie. Kto chce, to w necie odnajdzie oryginalną wypowie > > dź Camerona, gdzie mowa jest o 3 a nie 30 proc. > > Eniu posłuchaj go i tego żałosnego ciecia który zadzwonił do studia :)) > rel="nofollow">www.wgrane.pl/89c6cf1ffdd551e1e511aca02b43a006 > No ale powtarzam , bozia musi ciotki lubić skoro je do sukienki dopuszcza :)) :) Bardzo dobrze kotlecie, że zamieściłeś ten link. Każdy więc może usłyszeć, że Cameron wypowiedział się o duchowieństwie w USA i podał liczbę „3 procent” three per cent, a nie 30. Tłumacz po prostu się pomylił i ot całe zamieszanie, na którym teraz wszyscy antykościelni wyjadacze żerują i toczą pianę z pyska :) Jak ktoś chce poznać faktyczny stan i proporcje, to może sięgnąć do badań Philipa Johnsona z 2010 r. na, które dowodzą, że na 100 amerykańskich księży oskarżonych o nadużycia seksualne przypadało zaś około sześć tysięcy przypadków nadużyć seksualnych wśród wychowawców, wuefistów, czy trenerów. > > Nie należę, jak ty do żadnej sekty i nie wierzę, jak ty w żadnego boga :) > > A, czy Jehowa lubi pederastów i do sukienki powołuje ? > > To ze w nic nie wierzysz to wiem , wiem ze dlatego do sekty katolickiej sekty n > ależysz . Wiem tez ze jak go zwał to do sukienki duchownej powołuje jak widać o > trzeciego klechę :)) Znowu uprawiasz jakiś knajacki bełkot, którego nie rozumiem. Nie wiem jak jest u starokatolików, ale domyślam się, że u swądków są powołani jacyś kapo, jak w obozie :) > > Wskaż mi zatem, w którym miejscu, choćby jeden raz wyśmiałeś Jehowę ??? > > Tak cię to ciekawi , to sobie poszukaj :))) Poszukałem i dlatego twierdzę, że nigdy tego nie uczyniłeś, pomimo wielu moich namów :)) > > :) Cieszy mnie, że zaczynasz w końcu przyznawać mi rację :))) > > Tak Jahwe około 7 tys razy opisany w biblii tysiąclecia to bóg wiatru , to się > zgadza :)) Być może jakiś bóg wiatru tam występuje (nie będę się sprzeczał), nie jest to jednak z całą pewnością Jahwe :) > > Jestem dorosły i dlatego potrafię wyłuskać swadkajehowy, nawet najbardziej zaka > > muflowanego, jak ty na tym forum :))) > > Eniu mnie tu juz żydem , i diabli wiedzą kim nazywali ,wiec opinia jednego para > noika więcej czy mniej mi zwisa :)) Po prostu ludzi słabi i marnej kondycji zaw > sze sobie wrogów szukają szufladkując ich Nikogo nigdy nie szufladkuję, lecz jedynie wyciągam wnioski na podstawie faktów, a te są takie, że nigdy nie odciąłeś się od Jehowy i zawsze go broniłeś, a na wszelką krytykę swadkowjehowy reagujesz alergicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 23.05.13, 22:22 enrque111 napisał: Jezus nie został żadnym bogiem. Fakt zawsze był w biblii opisany jak syn boży a nie bóg syn :)) O Mitrze już dyskutowaliśmy, więc sięgnij do wcześniejszych moich wątków, gdzie podałem dowody, że mitraizm czerpał wielką chochlą z chrześcijaństwa, a nie odwrotnie :) To ciekawe bo zapomniałeś o kontaktach rzymian w wojnach pompejskich z kultem Mitry, było to blisko 70 lat przed narodzeniem Jezusa oraz o tym ze Neron cesarz Rzymu znał ten kult już w latach 60 n.e. forum.gazeta.pl/forum/w,721,137090318,141335565,Re_Absurdalne_i_naiwne_zachowania_ateistow.html > Owszem, ale w Biblii nigdzie nie ma napisanego, że w ten sposób Jezus określał > złodziei i rozbójników, którzy jednak bandytami nie są. Owszem eniu jesteś debilem . > > Akurat ta encyklopedia mówi ze Jehowah to bóg Izraela a nie Jahwe. > > Czyli przyznajesz, żeś zełgał ? :)))) Ja ?? a opowiedz coś o tym ?? > Jaka reszta ? Pozostało jeszcze Je, które jak sądzę zaraz mi wyłożysz z > czego wzięły swadkijehowy ? :)) Oj głupcze SJ wzięli je z tradycyjnego sposobu nazywania boga w krajach anglosaskich , kumasz tłuku ? > Figurki z gipsu zawsze były w cenie w każdej epoce i kulturze :) ….. Fakt, ale nie w tej w której wychował się Jezus i jego apostołowie.Oni nie mieli do kultu gipsowych laleczek przed którymi na pysk padali ;))) > a tak nawiasem, cebrzyki plastikowe są u was w cenie ? No a co to za różnica jak się kogoś chrzci skoro sam tego chce ? Jezus powiedział Kto uwierzy i przyjmie chrzest, będzie zbawiony Musicie mieć genialne dzieci skoro niektóre już po tygodniu życia uwierzyły i dały się ochrzcić :)) > Nie znam żadnej „katolickiej sekty” (może masz na myśli „starokatolików”?), Nie , na myśli mam tą zbrodniczą sektę z watykanem na czele . >ale faktem jest, że swądki zabraniają używania imienia Bog > a, a posługują się imieniem demona. No a faktem jest ze jesteś głuszy niż statystyczny wierca plując na swojego boga tylko dlatego ze masoreci z 1000 lat temu nazwali ta go :))) > :) Bardzo dobrze kotlecie, że zamieściłeś ten link. Każdy więc może usłyszeć, ż > e Cameron wypowiedział się o duchowieństwie w USA i podał liczbę Odniósł się do kraju w którym badano . >„3 procent” three per cent, a nie 30. Nie chlej tyle nieuku :)) powiedział ze 30 % a ponad 4 % z nich to pedofile >Tłumacz po prostu się pomylił i ot całe zamieszanie, na którym teraz wszyscy antykościelni wyjadacze żerują i toczą > pianę z pyska :) Aha i dlatego wszystkie media powielają ten błąd :)))) To nikt nie zna angielskiego ino eniu :))) > Jak ktoś chce poznać faktyczny stan i proporcje, to może sięgnąć do badań Philipa Johnsona z 2010 r. na, które dowodzą, że na 100 amerykańskich księży oskarżo > nych o nadużycia seksualne przypadało zaś około sześć tysięcy przypadków naduży > ć seksualnych wśród wychowawców, wuefistów, czy trenerów. Mało mnie to obchodzi , mowa o pederastach w sukienkach i nie odnosi się to do jakieś ich przestępstw . Nie jest przestępstwem dawać dupy ;))) > Znowu uprawiasz jakiś knajacki bełkot, którego nie rozumiem. Nie wiem jak jest > u starokatolików, ale domyślam się, że u swądków są powołani jacyś kapo, jak w > obozie :) 1565 Na mocy sakramentu święceń prezbiterzy uczestniczą w powszechnym posłaniu powierzonym Apostołom przez Chrystusa. Duchowy dar, jaki otrzymali przez święcenia, przygotowuje ich nie do jakiegoś ograniczonego i zacieśnionego posłania, ale "do najszerszej i powszechnej misji zbawienia <<aż po krańce ziemi>> , "z sercem gotowym do głoszenia wszędzie Ewangelii" . > Poszukałem i dlatego twierdzę, że nigdy tego nie uczyniłeś, pomimo wielu moich > namów :)) Bo dawno już z piaskownicy wyszedłem :)) Jak widać dar duchowy obejmuje też ciotki :))) >Być może jakiś bóg wiatru tam występuje (nie będę się sprzeczał), nie jest to jednak z całą pewnością Jahwe : Przykro mi eniu Leksykon religijny str 97 ;Jahwe bóg wiatru i burzy :)) > Nikogo nigdy nie szufladkuję, lecz jedynie wyciągam wnioski na podstawie faktów Nie, na podstawie urojeń to u ciebie tak działa . > , a te są takie, że nigdy nie odciąłeś się od Jehowy i zawsze go broniłeś, a na > wszelką krytykę swadkowjehowy reagujesz alergicznie. No akurat ty jesteś znany z powielania na ich temat kłamstw wszelkich a ja o tym, m wiem to i ci to wykazuje :)) www.youtube.com/watch?v=PW-6FKFnHx8 Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 24.05.13, 22:03 kolter-xl napisał: > enrque111 napisał: > > Jezus nie został żadnym bogiem. > > Fakt zawsze był w biblii opisany jak syn boży a nie bóg syn :)) Kłamiesz, niczego takiego w Biblii nie uświadczysz. > > O Mitrze już dyskutowaliśmy, więc sięgnij do wcześniejszych moich wątków, gdzie > > podałem dowody, że mitraizm czerpał wielką chochlą z chrześcijaństwa, a nie odwrotnie > > To ciekawe bo zapomniałeś o kontaktach rzymian w wojnach pompejskich z kultem M > itry, było to blisko 70 lat przed narodzeniem Jezusa oraz o tym ze Neron cesarz > Rzymu znał ten kult już w latach 60 n.e. Zakładam, że rzymianie kontaktowali się również z chińczykami, więc stąd zapewne wiedza o konfucjanizmie dotarła do Europy :))) Ty zaś nigdy nie potrafiłeś udowodnić swądkowej bredni, że Neron znał kult Mitry :) > > Owszem, ale w Biblii nigdzie nie ma napisanego, że w ten sposób Jezus określał > > złodziei i rozbójników, którzy jednak bandytami nie są. > > Owszem eniu jesteś debilem . :) Co, puszczają ci nerwy kotlecie ? :) > > > Akurat ta encyklopedia mówi ze Jehowah to bóg Izraela a nie Jahwe. > > > > Czyli przyznajesz, żeś zełgał ? :)))) > > Ja ?? a opowiedz coś o tym ?? Przecież sam żeś gardłował, że Jehovah jest imieniem Boga dla milionów katolików anglojęzycznych – tak podobno stoi w tej „encyklopedii, więc teraz przyznajesz, żeś zełgał, bo Jehowah to bóg Izraela (wątpię aby napisali taką bzdurę, ale mniejsza z tym). > > Jaka reszta ? Pozostało jeszcze Je, które jak sądzę zaraz mi wyłożysz z > > czego wzięły swadkijehowy ? :)) > > Oj głupcze SJ wzięli je z tradycyjnego sposobu nazywania boga w krajach anglosa > skich , kumasz tłuku ? Kraje anglosaskie więc to wymyśliły sobie, a baranie swądki pokornie i bezmyślnie to przyjęły ? > > Figurki z gipsu zawsze były w cenie w każdej epoce i kulturze :) ….. > > Fakt, ale nie w tej w której wychował się Jezus i jego apostołowie.Oni nie miel > i do kultu gipsowych laleczek przed którymi na pysk padali ;))) Ahaa …. czyli na pysk padali jedynie przed malunkami ? > > a tak nawiasem, cebrzyki plastikowe są u was w cenie ? > > No a co to za różnica jak się kogoś chrzci skoro sam tego chce ? > Jezus powiedział Kto uwierzy i przyjmie chrzest, będzie zbawiony Musici > e mieć genialne dzieci skoro niektóre już po tygodniu życia uwierzyły i dały s > ię ochrzcić :)) Chrzest jest sakramentem, a nie taplaniem się w cebrzykach, jak u swądków :) > > Nie znam żadnej „katolickiej sekty” (może masz na myśli starokatolików”?), > > Nie , na myśli mam tą zbrodniczą sektę z watykanem na czele . Nie znam takiej, musisz mi przybliżyć ową sektę, z jakiego wyznania ona się odcięła ? > >ale faktem jest, że swądki zabraniają używania imienia Bog > > a, a posługują się imieniem demona. > > No a faktem jest ze jesteś głuszy niż statystyczny wierca plując na swojego bog > a tylko dlatego ze masoreci z 1000 lat temu nazwali ta go :))) Nie mam żadnego boga, więc nie mogę na niego pluć :) > > :) Bardzo dobrze kotlecie, że zamieściłeś ten link. Każdy więc może usłyszeć, ż > > e Cameron wypowiedział się o duchowieństwie w USA i podał liczbę > > Odniósł się do kraju w którym badano . Właśnie tak, z tym że powiedział, że nie badano, ale on tak szacuje :) > >„3 procent” three per cent, a nie 30. > > Nie chlej tyle nieuku :)) powiedział ze 30 % a ponad 4 % z nich to pedofile Wsłuchaj się w słowa Camerona, a nie tłumacza :) Co zaś do owych 4%, to faktycznie mówił tu już o badaniach przeprowadzonych przez Instytut Johna Jaya. > > Tłumacz po prostu się pomylił i ot całe zamieszanie, na którym teraz wszys > > cy antykościelni wyjadacze żerują i toczą pianę z pyska :) > > Aha i dlatego wszystkie media powielają ten błąd :)))) To nikt nie zna angielsk > iego ino eniu :))) Żadne media kotlecie, tylko nienawistnicy, podobni tobie :) > > Jak ktoś chce poznać faktyczny stan i proporcje, to może sięgnąć do badań > > Philipa Johnsona z 2010 r. na, które dowodzą, że na 100 amerykańskich księży oskarżo > > nych o nadużycia seksualne przypadało zaś około sześć tysięcy przypadków nadużyć > > seksualnych wśród wychowawców, wuefistów, czy trenerów. > > Mało mnie to obchodzi , mowa o pederastach w sukienkach i nie odnosi się to do > jakieś ich przestępstw . Nie jest przestępstwem dawać dupy ;))) Ahawa ….. czyli nie popierasz pederastów w Kościele – ja również :))) Przestępstwa wykazane w owych badaniach podają skalę zjawiska. Nie jest bowiem tak, że pederaści „w sukienkach” popełniają 60 razy mniej przestępstw, niż inni – takie są właśnie proporcje – w Kościele jest ok. 60 razy mniej pederastów niż wśród wychowawców, wuefistów, czy trenerów :) > > Znowu uprawiasz jakiś knajacki bełkot, którego nie rozumiem. Nie wiem jakjest > > u starokatolików, ale domyślam się, że u swądków są powołani jacyś kapo, jak w > > obozie :) > > www.katechizm.opoka.org.pl/rkkkII-2-3.htm]1565 Na moc > y sakramentu święceń prezbiterzy uczestniczą w powszechnym posłaniu powierzonym > Apostołom przez Chrystusa. Duchowy dar, jaki otrzymali przez święcenia, przygo > towuje ich nie do jakiegoś ograniczonego i zacieśnionego posłania, ale "do najs > zerszej i powszechnej misji zbawienia <<aż po krańce ziemi>> , > "z sercem gotowym do głoszenia wszędzie Ewangelii" . Katechizm nic nie wspomina o waszych kapo – znów strzelasz kotlecie kulą w płot :) > > Poszukałem i dlatego twierdzę, że nigdy tego nie uczyniłeś, pomimo wielu moich > > namów :)) > > Bo dawno już z piaskownicy wyszedłem :)) Wiem, wiem, ale to nie zmienia faktu, że jesteś swadkiemjehowy :) > >Być może jakiś bóg wiatru tam występuje (nie będę się sprzeczał), nie jest > to jednak z całą pewnością Jahwe : > > Przykro mi eniu Leksykon religijny str 97 ;Jahwe bóg wiatru i burzy :)) :) Domyślam się kotlecie, że na każdą okoliczność masz przygotowany stosowny cytat (wyrwany z kontekstu), wszak uczą was tego w owych „Salach Królestwa”. Swoją drogą, byłem tam raz (nachodził mnie pewien swądek przez kilka miesięcy, przyprowadzając wciąż jakiegoś nowego „starszego” dla towarzystwa) po wielu namowach i wiem, jak takie pranie mózgu się odbywa. Kapo po kolei odpytuje delikwentów, czy wystarczająco nauczyli się na pamięć bredni ze „Strażnicy” (Biblia nie jest u nich księga, którą się studiuje, lecz wynajduje stosowne cytaty, które mają potwierdzać brednie ze „Strażnicy”). > > Nikogo nigdy nie szufladkuję, lecz jedynie wyciągam wnioski na podstawie faktów > > Nie, na podstawie urojeń to u ciebie tak działa . Urojenia są domeną swądków. > > , a te są takie, że nigdy nie odciąłeś się od Jehowy i zawsze go broniłeś, a na > > wszelką krytykę swadkowjehowy reagujesz alergicznie. > > No akurat ty jesteś znany z powielania na ich temat kłamstw wszelkich a ja o ty > m, m wiem to i ci to wykazuje :)) Wskaż choćby jedno moje rzekome kłamstwo ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 24.05.13, 23:24 enrque111 napisał: > Zakładam, że rzymianie kontaktowali się również z chińczykami, więc stąd zapewn > e wiedza o konfucjanizmie dotarła do Europy :))) > Ty zaś nigdy nie potrafiłeś udowodnić swądkowej bredni, że Neron znał kult Mitry :) Załgany moherze cytował z Daniela Rops'a katolickiego pisarza !!! " Daniel-Rops, właściwie Henri Petiot (1901-1965), francuski pisarz. Wyraziciel światopoglądu katoliciego i filozofii zbliżonej do poglądów E. Mouniera. Krytyczny wobec cywilizacji współczesnej, przestrzegał przed odrzucaniem wartości chrześcijańskich, stanowiących warunek jedności duchowej i stabilności człowieka. Powieści m.in.: Dusza w mroku (1929, wydanie polskie 1933), eseje, prace dotyczące problematyki biblijnej i historii Kościoła, np.: Od Abrahama do Chrystusa (1943, wydanie polskie 1952), Dzieje Chrystusa (1945, wydanie polskie 1950), Kościół pierwszych wieków (1948, wydanie polskie 1968), Kościół wczesnego średniowiecza (1950, wydanie polskie 1969). " forum.gazeta.pl/forum/w,721,137090318,141335565,Re_Absurdalne_i_naiwne_zachowania_ateistow.html > :) Co, puszczają ci nerwy kotlecie ? :) Mi? to ty masz problem z wrodzonym debilizmem. > Przecież sam żeś gardłował, że Jehovah jest imieniem Boga dla milionów katol > ików anglojęzycznych No bo tak jest w 1996 roku w katolickiej encyklopedii wydanej w USA napisano ze Jehowah to prawdziwe imię boga Izraela – tak podobno stoi w tej „encyklopedii, wi > ęc teraz przyznajesz, żeś zełgał, bo Jehowah to bóg Izraela (wątpię aby > napisali taką bzdurę, ale mniejsza z tym). No a Jezus czyim był synem ? czyżby nie Boga Izraelitów nazwanego przez katolicką encyklopedię w USA Jehowah ? > Kraje anglosaskie więc to wymyśliły sobie, a baranie swądki pokornie i bezmyśl > nie to przyjęły ? Eniu ty znawca SJ nie wiesz ze organizacja ta ma swoje biura w USA ?? > Chrzest jest sakramentem, a nie taplaniem się w cebrzykach, jak u swądków :) Chrzest to przede wszystkim zanurzenie całej osoby w wodzie osoby która sama wyraziła taką wolę. Nie ma znaczenia gdzie się odbywa. > Nie znam takiej, musisz mi przybliżyć ową sektę, z jakiego wyznania ona się odcięła ? Katolicyzm to kupa która wzięła się tylko i wyłącznie z chęci zysku i władzy osób które ten syf reprezentowały z 17 wieków temu . > Nie mam żadnego boga, więc nie mogę na niego pluć :) Rozumiem ze przyznajesz się do ateizmu :)) ?? > Właśnie tak, z tym że powiedział, że nie badano, ale on tak szacuje :) Na podstawie badań jakiegoś innego naukowca . > Wsłuchaj się w słowa Camerona, a nie tłumacza :) > Co zaś do owych 4%, to faktycznie mówił tu już o badaniach przeprowadzonych prz > ez Instytut Johna Jaya. Mowa o 30 % pederastów w waszej sekcie :)) Nie darmo jeden z waszych znanych kapłanów mówił ze zna biskupstwo gdzie od a do z same ciotki :)) > Żadne media kotlecie, tylko nienawistnicy, podobni tobie :) Niemoto :)) Paul Cameron w Radiu Maryja: 30 proc. księży to geje > Ahawa ….. czyli nie popierasz pederastów w Kościele – ja również :))) Eniu jak wikary zaciska w odbyt swojego proboszcza to ich sprawa , niech ino potem tylko z ambony nie wargują na inne ciotki ze to be jest :)) > Przestępstwa wykazane w owych badaniach podają skalę zjawiska. Nie jest bowiem > tak, że pederaści „w sukienkach” popełniają 60 razy mniej przestęps > tw, niż inni – takie są właśnie proporcje – w Kościele jest ok. 60 > razy mniej pederastów niż wśród wychowawców, wuefistów, czy trenerów :) Jednak to nie nad trener wszystkich wuefistów jest potem oskarżany o ukrywanie pod sukienka swoich pedofilii .Na tym polega perfidia twojej sekty !! Katechizm nic nie wspomina o waszych kapo – znów strzelasz kotleci > e kulą w płot :) Nie wiem o czym niemota pisze teraz, ale wiem od czego chce uciec; odpowiedz no Eniu jak to jest ze Bóg który zna serca ludzi powołuje do sukienki duchownej jak to nie pederastę a to jebakę co cudze żony dmucha ITP .cały kalejdoskop patologi przestępczej :)) > Wiem, wiem, ale to nie zmienia faktu, że jesteś swadkiemjehowy :) Ty Eniu po raz kolejny udowadniasz ze jesteś chorym z nienawiści typem , który nawet nie wie za co nienawidzi . Nie znasz SJ bo gdybyś znał to nie wciskałbyś mnie w ich ramki :)) > :) Domyślam się kotlecie, że na każdą okoliczność masz przygotowany stosowny cy > tat (wyrwany z kontekstu), wszak uczą was tego w owych „Salach Królestwa& > #8221;. Swoją drogą, byłem tam raz (nachodził mnie pewien swądek przez kilka mi > esięcy, przyprowadzając wciąż jakiegoś nowego „starszego” dla towar > zystwa) po wielu namowach i wiem, jak takie pranie mózgu się odbywa. Kapo po ko > lei odpytuje delikwentów, czy wystarczająco nauczyli się na pamięć bredni ze > 8222;Strażnicy” (Biblia nie jest u nich księga, którą się studiuje, lecz > wynajduje stosowne cytaty, które mają potwierdzać brednie ze „Strażnicy > 8221;). Oj głupcze kiedyś to zaprezentowałem z tym Jahwe bogiem wiatru ; "Leksykon religioznawczy, Wydawnictwo Współczesne, Warszawa 1988 r. Podaje takie to tłumaczenie imienia Jahwe ; ,,Istniej też tendencja wywodząca imię Jahwe od zachowanego w arabskim protosemickiego rdzenia hwh(hawa),od którego pochodzą czasownik ,,wiać "o wietrze i rzeczownik ,,burza",co może wskazywać ,że oznacza ono boga wichru i burzy ." forum.gazeta.pl/forum/w,721,98998776,104479605,Re_Co_naprawde_oznacza_slowo_jehowa_.html > Urojenia są domeną swądków. To oni też wierzą ze wafelek w reku pajaca za ołtarzem to żywe mięcho Jezusa ? > Wskaż choćby jedno moje rzekome kłamstwo ??? Przeczytaj sam co piszesz , patologio załgana . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 18.05.13, 23:14 enrque111 napisał: Tolerancja mój biedny krawacie, jest to cierpliwe znoszenie czegoś, co jest wst > rętne, obrzydliwe, niebezpieczne - w imię jakiejś wartości wyższej, na przykład > - miłości bliźniego, albo przynajmniej - pokoju społecznego. No ale wasz kler nie bardzo był tolerancyjny powołując inkwizycję. Ty zaś nieszczęśnku, rozumiesz ją jako akceptację. Zapewniam cię, że Jezus i nie tylko o > n, z miłości bliźniego, która dąży do tego, aby ów bliźni osiągnął zbawienie, n > apominałby i przestrzegał wszystkich zboczeńców, aby się opamiętali i porzucili > swój obrzydliwy proceder. Nie pieprz od rzeczy. Wasz katolicki bóg toleruje a wręcz jak widać w waszej sekcie wszelka padlina zboczona jest mu miła. Przecież to sam katolicki bóg powołuje do sukienki duchownej . No a wśród tych powołanych przez bozie nie brak pederastów czy pedofilii o zwykłych jebakach co kobietami sie zadowalają to nawet słowem nie wspomnę. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kappa Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? IP: *.interwan.pl 18.05.13, 23:03 enrque111 napisał: > Gość portalu: kappa napisał(a): > > > i ty to nazywasz sercem? > > Tak, rośnie mi serce gdy widzę zboczeńców czmychających przed zdrową reakcją sp > ołeczną :) :D Lubisz oglądać ich od tyłu? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 18.05.13, 23:06 enrque111 napisał: > Gość portalu: kappa napisał(a): > > > i ty to nazywasz sercem? > > Tak, rośnie mi serce gdy widzę zboczeńców czmychających przed zdrową reakcją społeczną :) Oj Eniu a jak ci zadrży serducho o ile zabiorą się za zboczeńców na plebaniach .Statystycznie co trzecia plebania się wyludni :))) Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 19.05.13, 06:48 odnoszę wrażenie ze pedały znów chcieli w dupsko zerżnąć hioeniusia??????? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 19.05.13, 12:24 billy.the.kid napisał: > odnoszę wrażenie ze pedały znów chcieli w dupsko zerżnąć hioeniusia??????? Raczej nikt mu nie chciał tego zrobić , to go frustruje . Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 19.05.13, 12:38 un tak jakoś- ja chciałabym, a boję sie. Odpowiedz Link Zgłoś
zaretpug Re: coś ci eniu rośnie na widok homosia? 22.05.13, 01:44 enrque111 napisał: > Gość portalu: kappa napisał(a): > > > i ty to nazywasz sercem? > > Tak, rośnie mi serce gdy widzę zboczeńców czmychających przed zdrową reakcją sp > ołeczną :) Ejakulujesz wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok zakończyła się 28 ofiarami IP: *.centertel.pl 19.05.13, 07:12 zniszczonym mieniem i atakami na policjantów. Ciebie takie bojówki z udziałem i przedstawicieli duchowieństwa, którzy nawołują do czynnej agresji z okrzykami "zabić XXXX" podbudowują na duchu? Lubisz gdy tłum kuku tysięczny linczuje kilkudziesięcioosobową grupę,która idzie pokojowym marszu, obrzuca ich kamieniami, a w stronę Policyjnych wozów czy miejskich autobusów lecą kosze na śmieci. Od serce roście, no cóż w końcu Stalin też był Gruzinem,jak i cała plejada szefów mafii, organizacji paramilitarnych i gangsterów. Takie przejawy agresji ciebie podbudowują? I pewnie z dumą przyznajesz się do tego, że jesteś homofobom, rasistą, antysemitą, ale przedrzymskim katolikiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciel Areczka Re: zakończyła się 28 ofiarami IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.05.13, 08:50 Przejrzyj sobie lepiej bilans strat po 1-majowych demonstracjach lewakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: zakończyła się 28 ofiarami IP: *.jjs.pl 19.05.13, 19:14 I co chesz przez to powiedzieć ? Myślisz, że jak Kali ukraść krowa to dobrze, a gdy Kalemu ukraść krowę to dopiero jest źle ? Co to za argumentacja ? Przemoc jest zła i należy ją potępiać, nie zależnie do tego kto jej się do puszcza, a zwłaszcza gdy w akcji uczestniczą przedstawiciele duchowieństwa i mowa jest o moralności. Coś się tobie nie zgadza ? Uważasz, że jak w kraju X pobito Kalego to w kraju Kalego jest uzasadnione bić Yków? Pokojowa demonstracja zorganizowana w związku z dniem walki z homofobią była legalna i nie była żadną gej paradą ani innego rodzaju prowokacją. Zaś antygejowska manifestacja nie miała niestety charakteru pokojowego, policja skonfiskowała łańcuchy, padały hasła nawołujące do zabijania. I takie zachowania zawsze powinny budzić sprzeciw zwłaszcza wśród oskarżycieli powołujący się na wartości chrześcijańskie. Nie sadzisz? Tymczasem bojówki ideologiczne budzą jak widać u strażników moralności pełną akceptację i wręcz zachwyt od którego "serce rośnie". A tak z ciekawości o jakim bilansie strat i ofiar 1-majowych demonstracji lewaków ty piszesz ? gdzie? kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: zakończyła się 28 ofiarami 19.05.13, 20:57 smoku-usiłujesz coś wytłłumaczyć KArTOfLOWI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: zakończyła się 28 ofiarami IP: *.jjs.pl 19.05.13, 21:01 nie tylko tłumaczę, ale i zadaję pytania, próbuje prowadzić kulturalną i rzeczową dyskusję, od tego jest chyba forum dyskusyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: zakończyła się 28 ofiarami 20.05.13, 15:49 Gość portalu: smok napisał(a): Serce 19:14 > I co chesz przez to powiedzieć ? Myślisz, że jak Kali ukraść krowa to dobrze, a > gdy Kalemu ukraść krowę to dopiero jest źle ? Co to za argumentacja ? Nigdy tego nie powiedziałem. > Przemoc jest zła i należy ją potępiać, nie zależnie do tego kto jej się do puszcza, a z > właszcza gdy w akcji uczestniczą przedstawiciele duchowieństwa i mowa jest o mo > ralności. Coś się tobie nie zgadza ? Po pierwsze, nie każda przemoc jest zła. Rodzice względem dzieci dopuszczają się przemocy, gdy dziecko np. zmierza w kierunku kabla wysokiego napięcia, lub odciągając je od klatki z dzikim zwierzem. Państwo najczęściej dopuszcza się przemocy względem swoich obywateli, a obywatel ma prawo zastosować przemoc w stosunku do napastnika. Po drugie, co do duchowieństwa, to nie widzę nic złego w tym, gdy duchowny wskazuje ludziom zagrożenia i uczestniczy w bezpośrednim odparciu agresji fizycznej, moralnej czy słownej napastnika lub dewianta (co zresztą na jedno wychodzi). > Uważasz, że jak w kraju X pobito Kalego to w kraju Kalego jest uzasadnione bić Yków? Zawsze byłem i jestem przeciwnikiem stosowania przemocy, w sytuacji, gdy istnieją inne środki zażegnania złu. Niestety, niektórzy napastnicy (np. agresorzy moralni) są na tyle bezczelni, że w poczuciu bezkarności występują publicznie aby prowokować innych, nie zważając na perswazje, napomnienia i zagrożenia z tym związane. Jestem przeciwnikiem wszelkiej dyskryminacji, jeśli nie dotyczy ona krzywdy fizycznej, materialnej czy obyczajowej innych ludzi. > Pokojowa demonstracja zorganizowana w związku z dniem walki z homofobią > była legalna i nie była żadną gej paradą ani innego rodzaju prowokacją. Homofobia (kretyńskie określenie, sugerujące, że ktoś obawia się człowieka) nie jest niczym nagannym, wręcz przeciwnie, nawet onegdaj utworzyłem na tym forum wątek: ”Jestem homofobem i jestem z tego dumny”, który cieszył się dużym powodzeniem. Nie wszystko co legalne jest właściwe, np. w nazistowskich Niemczech legalna była dyskryminacja żydów, a w czasach stalinowskich legalnie wydawano wyroki śmierci na patriotów walczących z komunizmem. > Zaś antygejowska manifestacja nie miała niestety charakteru pokojowego, policja > skonfiskowała łańcuchy, padały hasła nawołujące do zabijania. Reakcja tłumu jest nieobliczalna, o czym przekonał się nawet Pan Jezus, który jednego dnia witany był entuzjastycznie, by po kilku dniach być lżony i poniżany przez ten sam tłum ludzi. > I takie zachowania zawsze powinny budzić sprzeciw zwłaszcza wśród > oskarżycieli powołujący się na wartości chrześcijańskie. Nie sadzisz? Sądzę. Uważam, że powinni byli grzecznie wyłapać pederastów i umieścić ich w więzieniu za obrazę moralności, niestety wzburzenie ludzi było tak wielkie przeciwko zwyrodnialstwu, że nie dało się nad tym zapanować. > Tymczasem bojówki ideologiczne budzą jak widać u strażników moralności > pełną akceptację i wręcz zachwyt od którego "serce rośnie". Tak, serce mi rośnie, gdy widzę, że są jeszcze kraje, gdzie dobro nazywane jest dobrem, a zło złem. Kraje, w których ludziom nie jest obojętne, że zboczeńcy dążą do publicznego zgorszenia, a nawet powszechnego podziwu nad ich niecnym procederem, a ludzie z obawy przed określeniami: „homofob” i „nietolerancja” nie chowają głowy w piasek i nie wstydzą się swego obrzydzenia do dewiantów. > A tak z ciekawości o jakim bilansie strat i ofiar 1-majowych demonstracji lewak > ów ty piszesz ? gdzie? kiedy? Przypomnij, gdzie ja napisałem coś o jakimś „bilansie strat i ofiar 1-majowych demonstracji lewaków”, ponieważ nigdy takiego bilansu nie dokonywałem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: zakończyła się 28 ofiarami IP: *.jjs.pl 20.05.13, 16:03 tobie odpowiadam pod twoim wątkiem bezpośrednio, a ten konkretny wpis jest odpowiedzią na wpis PrzyjacielaArecza. Ty piszesz pod jednym czy kilkoma nikami na tym forum, czy nie zauważyłeś, że odpowiadam komuś innemu na jego wpis "Przejrzyj sobie lepiej bilans strat po 1-majowych demonstracjach lewakow." ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: zakończyła się 28 ofiarami 20.05.13, 20:07 enrque111 napisał: > Gość portalu: smok napisał(a): Serce 19:14 > > > I co chesz przez to powiedzieć ? Myślisz, że jak Kali ukraść krowa to dobrze, a > > gdy Kalemu ukraść krowę to dopiero jest źle ? Co to za argumentacja ? > > Nigdy tego nie powiedziałem. Ale tak robisz np tu to widać bliska ci jest anonimowa Wikipedia od ekspertów katolickich bo akurat Wikipedia potwierdza twoje debilne tezy :)) forum.gazeta.pl/forum/w,721,107654205,108185871,Re_Ciagly_wzrost_liczebny_Kosciola_Powszechnego_.html Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: zakończyła się 28 ofiarami 21.05.13, 22:18 kolter-xl napisał: > enrque111 napisał: > > > Gość portalu: smok napisał(a): Serce 19:14 > > > > > I co chesz przez to powiedzieć ? Myślisz, że jak Kali ukraść krowa to dobrze, a > > > gdy Kalemu ukraść krowę to dopiero jest źle ? Co to za argumentacja ? > > > > Nigdy tego nie powiedziałem. > > Ale tak robisz np tu to widać bliska ci jest anonimowa Wikipedia od ekspertów > katolickich bo akurat Wikipedia potwierdza twoje debilne tezy :)) > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,721,107654205,108185871,Re_Ciagly_wzrost_liczebny_Kosciola_Powszechnego_.html Czyli przyznajesz kotlecie, że nie powiedziałem nic podobnego, lecz imputujesz mi teraz zupełnie coś innego ? Dla mnie najważniejsze jest niezmienne Magisterium Kościoła, a nie jakieś dyrdymały tego, czy owego teologa, choćby nawet mienił się „katolickim” (teraz mogą się za takich uważać różni heretycy). Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: zakończyła się 28 ofiarami 21.05.13, 22:46 enrque111 napisał: > Czyli przyznajesz kotlecie, że nie powiedziałem nic podobnego, lecz imputujesz > mi teraz zupełnie coś innego ? Eniu ty zawsze łżesz , nie ma postu w którym bys nie zełgał tyle chciałem ci powiedzieć . > Dla mnie najważniejsze jest niezmienne Magisterium Kościoła, a nie jakieś dyrdy > mały tego, czy owego teologa, choćby nawet mienił się „katolickim” > (teraz mogą się za takich uważać różni heretycy). Od kiedy to ciebie Natankowego debila obchodzi kościół po drugim soborze ?? Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: zakończyła się 28 ofiarami 22.05.13, 17:56 kolter-xl napisał: > enrque111 napisał: > > > Czyli przyznajesz kotlecie, że nie powiedziałem nic podobnego, lecz imputujesz > > mi teraz zupełnie coś innego ? > > Eniu ty zawsze łżesz , nie ma postu w którym bys nie zełgał tyle chciałem ci po > wiedzieć . :) Tylko jakoś nigdy nie potrafiłeś wykazać moich rzekomych „łgarstw”, a tu proszę – sam przyznajesz się do kłamstwa :) > > Dla mnie najważniejsze jest niezmienne Magisterium Kościoła, a nie jakieś dyrdy > > mały tego, czy owego teologa, choćby nawet mienił się „katolickim” > > (teraz mogą się za takich uważać różni heretycy). > > Od kiedy to ciebie Natankowego debila obchodzi kościół po drugim soborze ?? Żadnego debila Kościół nic nie obchodzi, a nawet wręcz przeciwnie, na twoim przykładzie można wykazać, jak oszczerczo i prymitywnie taki debil potrafi podsrywać tą szacowną instytucję :) Zaś co do mnie, to Kościół obchodzi mnie i to bardzo, zwłaszcza gdy wielu jego członków (nawet na wysokim stopniu w hierarchii) odchodzi od Magisterium, wygłaszając różne herezje. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: zakończyła się 28 ofiarami 22.05.13, 21:03 enrque111 napisał: > :) Tylko jakoś nigdy nie potrafiłeś wykazać moich rzekomych „łgarstw̶ > 1;, a tu proszę – sam przyznajesz się do kłamstwa :) Udowodnij mi to ?? > Żadnego debila Kościół nic nie obchodzi, Jak to ? przecież kler was parafianami nazywa czyli de facto debilami :)) a nawet wręcz przeciwnie, na twoim przykładzie można wykazać, jak oszczerczo i prymitywnie taki debil potrafi podsrywać tą szacowną instytucję :) Od kiedy to gnojownik to szacowna instytucja ?? > Zaś co do mnie, to Kościół obchodzi mnie i to bardzo, zwłaszcza gdy wielu jego > członków (nawet na wysokim stopniu w hierarchii) odchodzi od Magisterium, wygłaszając różne herezje. Zapewne ty po trzech klasach szkoły powszechnej ,wiesz od nich lepiej ,co i jak :))) Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: zakończyła się 28 ofiarami 23.05.13, 18:44 kolter-xl napisał: > enrque111 napisał: > > > > :) Tylko jakoś nigdy nie potrafiłeś wykazać moich rzekomych „łgarstw” > > a tu proszę – sam przyznajesz się do kłamstwa :) > > Udowodnij mi to ?? Nie wycinaj wcześniejszych swoich wpisów, to będziesz miał dowody czarno na białym :))) > > Żadnego debila Kościół nic nie obchodzi, > > Jak to ? przecież kler was parafianami nazywa czyli de facto debilami :)) Parafianinem jesteś również ty, ponieważ zamieszkujesz na terenie jakiejś parafii, czyż nie ? > > a nawet wręcz przeciwnie, na twoim przykładzie można wykazać, jak oszczerczo i > > prymitywnie taki debil potrafi podsrywać tą szacowną instytucję :) > > Od kiedy to gnojownik to szacowna instytucja ?? Faktycznie, Towarzystwo Strażnica nie jest szacowną instytucją, ale przecież nie o niej pisałem :)) > > Zaś co do mnie, to Kościół obchodzi mnie i to bardzo, zwłaszcza gdy wielu jego > > członków (nawet na wysokim stopniu w hierarchii) odchodzi od Magisterium, > > wygłaszając różne herezje. > > Zapewne ty po trzech klasach szkoły powszechnej ,wiesz od nich lepiej ,co i jak :)) Nie kieruję się wyłącznie swoją wiedzą, lecz posiłkuję się tym co jest zawarte w Magisterium Kościoła, co zalecałbym czynić wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: zakończyła się 28 ofiarami 23.05.13, 22:31 enrque111 napisał: > > Udowodnij mi to ?? > > Nie wycinaj wcześniejszych swoich wpisów, to będziesz miał dowody czarno na białym :))) Nie pieprz ze to moja wina ,a po prostu udowodnij niemoto . > Parafianinem jesteś również ty, ponieważ zamieszkujesz na terenie jakiejś parafii, czyż nie ? Nie, ja mieszkam na terenie powiatu czy tez gminy , podziały na parafie obowiązują was parafian czyli durni tłumacząc na Polski. Niestety dla was podziały na parafie czy diecezje nie jest obowiązującym w Polsce podziałem terytorialnym . > Nie kieruję się wyłącznie swoją wiedzą, lecz posiłkuję się tym co jest zawarte > w Magisterium Kościoła, co zalecałbym czynić wszystkim. Ty w życiu nic nie czytałeś nieuku parafialny . Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: zakończyła się 28 ofiarami 24.05.13, 22:15 kolter-xl napisał: > enrque111 napisał: > > > > Udowodnij mi to ?? > > > > Nie wycinaj wcześniejszych swoich wpisów, to będziesz miał dowody czarno > > na białym :))) > > Nie pieprz ze to moja wina ,a po prostu udowodnij niemoto . To jest niezwykle proste – wystarczy sięgnąć do naszych wpisów sprzed kilku dni w niniejszym wątku :) > > Parafianinem jesteś również ty, ponieważ zamieszkujesz na terenie jakiejś > parafii, czyż nie ? > > Nie, ja mieszkam na terenie powiatu czy tez gminy , podziały na parafie obowiąz > ują was parafian czyli durni tłumacząc na Polski. Niestety dla was podziały na > parafie czy diecezje nie jest obowiązującym w Polsce podziałem terytorialnym . Skoro jednak podział kraju jest również na diecezje i parafie, więc jesteś zarówno diecezjaninem, jak i parafianinem, czy ci się to podoba, czy nie :))) Przynależność do kraju, województwa, powiatu, diecezji czy parafii jest obligatoryjna. > > Nie kieruję się wyłącznie swoją wiedzą, lecz posiłkuję się tym co jest zawarte > > w Magisterium Kościoła, co zalecałbym czynić wszystkim. > > Ty w życiu nic nie czytałeś nieuku parafialny . Twoje wyobrażenia na ten temat są ucieszne, ale nie mają nic wspólnego z rzeczywistością :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: zakończyła się 28 ofiarami 24.05.13, 23:27 enrque111 napisał: > To jest niezwykle proste – wystarczy sięgnąć do naszych wpisów sprzed kil > ku dni w niniejszym wątku :) Skoro to proste , no to dawaj pokaż ??? Skoro jednak podział kraju jest również na diecezje i parafie, więc jesteś zaró > wno diecezjaninem, jak i parafianinem, czy ci się to podoba, czy nie :))) > Przynależność do kraju, województwa, powiatu, diecezji czy parafii jest obligatoryjna. Przy fiucie zwisają mi wasze podziały nikt mi w urzędzie nie mówi parafia a po gmina kumasz nieuku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: zakończyła się 28 ofiarami IP: *.static.espol.com.pl 19.05.13, 09:13 . Gość portalu: smok napisał(a): Ciebie takie bojówki z udziałem i > przedstawicieli duchowieństwa, którzy nawołują do czynnej agresji z okrzykami > "zabić XXXX" podbudowują na duchu? No cóż, jak dla mnie to jest chore i tylko smucić może ,że część społeczeństwa temu przytakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zaretpug kardiomiopatia przerostowa 22.05.13, 01:26 enrque111 napisał: Jak serce rośnie to się to nazywa kardiomiopatia. Na to się umiera bez przeszczepu... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Gdzie jest moderator ????? 24.05.13, 20:42 moda-ezo napisał(a): > allegro.pl/tarot-wrozba-bez-limitu-obszernie-odp-do-1godz-i3249005251.html > sam wybierasz analizy warto > > zapraszam także na sms > > o treści ASTRO.c02.pytanie > > na nr 72480 koszt 2,44 Sio na drzewo z tym spamem !! Odpowiedz Link Zgłoś
zaretpug Ale mózg ci się kurczy... :( 24.05.13, 22:20 enrque111 napisał: > Pierwsza w Tbilisi gejparada zakończyła się ucieczką sodomitów. > marucha.wordpress.com/2013/05/17/pierwsza-w-tbilisi-gejparada-zakonczyla-sie-ucieczka-sodomitow/#more-32744 Ale za to mózg ci się kurczy... :( A co ci z wielkiego serca bez mózgu? Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: Ale mózg ci się kurczy... :( 24.05.13, 22:53 zaretpug napisał(a): > enrque111 napisał: > > > Pierwsza w Tbilisi gejparada zakończyła się ucieczką sodomitów. > > marucha.wordpress.com/2013/05/17/pierwsza-w-tbilisi-gejparada-zakonczyla-sie-ucieczka-sodomitow/#more-32744 > > Ale za to mózg ci się kurczy... :( > A co ci z wielkiego serca bez mózgu? :) Szaman z ciebie jakiś, czy co ? - zatem uważasz, że jak komuś rośnie serce, to kosztem kurczenia się mózgu ? Opowiedz coś o tym :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zaretpug Re: Ale mózg ci się kurczy... :( 24.05.13, 23:31 enrque111 napisał: > zaretpug napisał(a): > > > enrque111 napisał: > > > > > Pierwsza w Tbilisi gejparada zakończyła się ucieczką sodomitów. > > > marucha.wordpress.com/2013/05/17/pierwsza-w-tbilisi-gejparada-zakonczyla-sie-ucieczka-sodomitow/#more-32744 > > > > Ale za to mózg ci się kurczy... :( > > A co ci z wielkiego serca bez mózgu? > > :) Szaman z ciebie jakiś, czy co ? - zatem uważasz, że jak komuś rośnie serce, > to kosztem kurczenia się mózgu ? Opowiedz coś o tym :))))) U ciebie akurat jedno idzie w parze z drugim. To, że ci się mózg kurczy widzimy tu wszyscy na forum gołym okiem. A że ci serce rośnie, to z tego zwierzasz nam się radośnie sam. Odpowiedz Link Zgłoś