Dodaj do ulubionych

Koszerna mentalność

08.07.13, 16:13
Dlaczego koszerni tak garną się do aparatu terroru ?...

www.naszdziennik.pl/mysl/35667,pod-prad.html
W ważnej książce profesora Szwagrzyka „Prawnicy czasu bezprawia. Sędziowie i prokuratorzy wojskowi w Polsce 1944-1956” poznajemy nie tyle anonimowy, zbrodniczy system, co konkretnych ludzi, będących w świetle faktów zbrodniarzami. Zasługą historyka IPN jest ujawnienie, że „seryjnie” wydawali wyroki śmierci na polskich bohaterów tacy zbrodniarze w togach, jak np. Filip Barski (Badner) – 198 wyroków śmierci, z czego rozstrzelano 98 osób; Filip Feld – 69 wyroków śmierci, Wiktor Adamski (Altschüler) – 46 wyroków śmierci, Aleksander Warecki (Józef Warenhaupt) – 39 wyroków śmierci.

Wiele największych tajemnic PRL ujrzało światło dzienne dzięki dociekliwości i odwadze prof. Szwagrzyka. Szerokim echem odbiło się ujawnienie przez niego szczegółowej biografii Stefana Michnika, brata Adama, sędziego Wojskowego Sądu Rejonowego, tajnego współpracownika zbrodniczej Informacji Wojskowej, który wydał co najmniej dziewięć wyroków śmierci na niewinnych ludzi.

Od kilku lat prof. Szwagrzyk koordynuje projekt badawczy IPN dotyczący aparatu represji w PRL, jego struktur i kadry. Ustalił, że w latach 1944-1956 na 450 osób pełniących najwyższe funkcje w Ministerstwie Bezpieczeństwa Publicznego (od naczelnika wydziału wzwyż) 167 było pochodzenia żydowskiego (37,1 proc.). W tym czasie wśród 107 szefów i zastępców szefów wojewódzkich Urzędów Bezpieczeństwa pochodzenie takie miało 22 oficerów (20,5 proc.). Również na czele poszczególnych departamentów i wydziałów MPB w większości stały osoby pochodzenia żydowskiego. W ścisłym kierownictwie wojskowego „wymiaru sprawiedliwości” lat 1944-1956 nie było osoby narodowości polskiej.
Obserwuj wątek
    • kolter-xl Emdzik niemoto 08.07.13, 17:07
      Jebnij ty się w końcu w ten durny łeb
      • nehsa Re: Emdzik niemoto 08.07.13, 17:41
        kolter-xl napisał:

> Jebnij ty się w końcu w ten durny łeb

**Napisz zrozumiale, co ci się nie podoba?
        Demaskacja zbrodniarzy? Zbyt mała ilość Ofiar? Czasokres działalności MBP?
        A może PRL!
        • qqww1122 Re: Emdzik niemoto 08.07.13, 20:34
          Przychodzi facet do lekarza .
          Lekarz się pyta :
          -Co panu jest ?
          -Nehsa.

Ha ,, ha , ha , hi , hi , hi ........
        • kolter-xl Re: Emdzik niemoto 08.07.13, 20:51
          nehsa napisał:

> kolter-xl napisał:
          >
          > > Jebnij ty się w końcu w ten durny łeb
          >
          > **Napisz zrozumiale, co ci się nie podoba?
          > Demaskacja zbrodniarzy? Zbyt mała ilość Ofiar? Czasokres działalności MBP?
          > A może PRL!

Opa głupcze, ruscy specjalnie na tych znienawidzonych stołkach sadzali Żydów pełnych nienawiści za to co tacy jak ty robili im w czasie okupacji .Gdybyście za butelkę wódki nie handlowali życiem swoich żydowskich sąsiadów nie było by dziś tematu . Kumasz chory z nienawiści stary człowieku ??
          • nehsa Re: Emdzik niemoto 08.07.13, 21:43
            kolter!
            Zwyrodniała, tępa pogestapowsko-kałmucka popłuczyno, takie teksty powieś swoim starym nad wyrem, posrany archiwisto biblijnych tekstów.
            A złodziei, kolaborantów, i szumowin wszelkiego autortamentu szukaj w swojej rodzinie, tępy forumowy mydłku.
            • kolter-xl Re: Emdzik niemoto 08.07.13, 21:48
              nehsa napisał:

> kolter!
              > Zwyrodniała, tępa pogestapowsko-kałmucka popłuczyno, takie teksty powieś swoim
              > starym nad wyrem, posrany archiwisto biblijnych tekstów.
              > A złodziei, kolaborantów, i szumowin wszelkiego autortamentu szukaj w swojej ro
              > dzinie, tępy forumowy mydłku.

Ty stary chory na łeb capie odwal się od mojej rodziny , bo to ty ze swojej chorobę umysłową wyniosłeś. Mnie bozia nie pokarała chorym psychicznie antysemitą w domu
              • nehsa Re: Emdzik niemoto 08.07.13, 21:58
                kolter-xl napisał:
                Ty stary chory na łeb capie odwal się od mojej rodziny , bo to ty ze swojej cho
                > robę umysłową wyniosłeś. Mnie bozia nie pokarała chorym psychicznie antysemitą
                > w domu

***kołdrzak!
                ty, jestes tak głupi, że nie jesteś w stanie zrozumieć przyczyn pochodzenia antysemityzmu.
                A co do przywalania sie do twojej rodziny - jesteś bydle takiej jakości, że nawet nie przyjęliby cię wraz z rodziną do PeeReLowskiego "Bacutilu", a na tych forach odrabiasz nienawiść do żydów, z której żyła twoja roldzina za Okupacji.
                Ale prymitywny bydlaku! Nie wszyscy żyli z żydów. I akurat ja, nie mam czego odrabiać.
                Pa! szmato!
                • kolter-xl Re: Emdzik niemoto 08.07.13, 22:25
                  nehsa napisał:

>
                  > ***kołdrzak!
                  > ty, jestes tak głupi, że nie jesteś w stanie zrozumieć przyczyn pochodzenia antysemityzmu.

Rozumiem , to choroba zwana nienawiść do innych .

> A co do przywalania sie do twojej rodziny - jesteś bydle takiej jakości, że naw
                  > et nie przyjęliby cię wraz z rodziną do PeeReLowskiego "Bacutilu", a na tych fo
                  > rach odrabiasz nienawiść do żydów, z której żyła twoja roldzina za Okupacji.

Moja rodzina ? a ch... w dupę każdemu z moich krewnych o ile szerzył takie kłamstwa i nienawiść na temat jakiejkolwiek nacji .O ile krzywdził ludzi tylko z powodu ich odmienności np religijnej !! . Ja mam zdrowy pogląd na to; jak szmata to niech zdycha w katolicki piekle , głupio ci stary durniu ??

> Ale prymitywny bydlaku! Nie wszyscy żyli z żydów. I akurat ja, nie mam czego o
                  > drabiać.
                  > Pa! szmato!

No a kto ci wszczepił ta paranoiczną nienawiść do Żydów , sam z siebie w kraju w którym Żydów nie ma praktycznie od 1939 roku ??
                  • nehsa Re: kolter-szmato! 08.07.13, 22:44
                    kołdrzak!
                    ty jesteś tak odrażającą brudną szmatą, że brzydzi mnie wymiana nawet kilku słów z tobą.
                    A poza tym, o czym ja, mam z tobą nienawistny głupku gadać?
                    Spadaj szmato!

Ps.
                    Obraziłem bydlęta.
                    • kolter-xl Re: kolter-szmato! 08.07.13, 22:48
                      nehsa napisał:

> kołdrzak!
                      > ty jesteś tak odrażającą brudną szmatą, że brzydzi mnie wymiana nawet kilku słó
                      > w z tobą.
                      > A poza tym, o czym ja, mam z tobą nienawistny głupku gadać?
                      > Spadaj szmato!
                      >
                      > Ps.
                      > Obraziłem bydlęta

Opa niemoto ,mój wieloletni kolega w wieku 40 lat zachorował na schizofrenię, problem w tym ze on tak jak i ty uważa ze może funkcjonować bez leków. Weż sobie to do serca i zacznij łykać te leki które ci teraz u czubków zapisali .
                      • nehsa Re: kolter-szmato! 08.07.13, 22:53
                        kołdrzak!
                        jesteś szmata, brudna szmata, a poza tym takie zero, że spokojnie olewam twoją pisaninę.
                        won!
                        • kolter-xl Re: nehsa cipo 08.07.13, 23:02
                          nehsa napisał:

> kołdrzak!
                          > jesteś szmata, brudna szmata, a poza tym takie zero, że spokojnie olewam twoją
                          > pisaninę.
                          > won!

Nie spodziewam się po tobie paranoiku innej reakcji !!
                          • nehsa Re: nehsa cipo 09.07.13, 09:16
                            kolter-xl napisał:

> nehsa napisał:
                            >
                            > > kołdrzak!
                            > > jesteś szmata, brudna szmata, a poza tym takie zero, że spokojnie olewam
                            > twoją
                            > > pisaninę.
                            > > won!
                            >
                            > Nie spodziewam się po tobie paranoiku innej reakcji !!

***bydlaku kolter!
                            Nie przywdziewaj na siebie nędzarzu szat filosemity, bo twoje reakcje, i twoje przemyślenia
                            są dowodem skretynienia rozsianego, z dodatkiem beczelnego prostactwa.
                            Rozmiary twojego nierozumienia religii judeo-chrześcijańskich, kwalifikuja cię właśnie na leczenie psychiatryczne, a ty, intelektualny nędzarzu ubierasz się w szaty filosemity, co jest krępujące dla Semiktów, a dla żydów obelgą.
                            Dla mnie, jesteś brudną szmatą, i taką pozostaniesz.
                            Adwersarzem nie byłeś nigdy, i nie będziesz, bo jesteś za głupi.
                            Na wszystkie twoje wpisy, będę odpowiadał treścią: "szmato-kolter, spadaj"
                            • kolter-xl Re: nehsa cipo 09.07.13, 13:09
                              nehsa napisał:
                              >
                              > ***bydlaku kolter!

Tak ci od dziecka mówili ; bydlaku ??

> Nie przywdziewaj na siebie nędzarzu szat filosemity, bo twoje reakcje, i twoje
                              > przemyślenia
                              > są dowodem skretynienia rozsianego, z dodatkiem beczelnego prostactwa.

Goń się chory umysłowo starcze , nie mam w sobie twojej nienawiści do narodu który tobie podobni nienawistnicy wybili za twojego ulubieńca adolfa.

> Rozmiary twojego nierozumienia religii judeo-chrześcijańskich, kwalifikuja cię
                              > właśnie na leczenie psychiatryczne, a ty, intelektualny nędzarzu ubierasz się w
                              > szaty filosemity, co jest krępujące dla Semiktów, a dla żydów obelgą.

Ośle nie masz nawet 3 % zrozumienia tego tematu :)) urajasz sobie jakiegoś dwujedynego boga i u 100 5 forumowiczów masz opinie kretyna :)).

> Dla mnie, jesteś brudną szmatą, i taką pozostaniesz.

Akurat opinia paranoika przy małym mi się buja :))

> Adwersarzem nie byłeś nigdy, i nie będziesz, bo jesteś za głupi.

Adwersarzem twoim nie jestem od lat bo jesteś po prostu popie rdolonym paranoikiem starcze .
                              > Na wszystkie twoje wpisy, będę odpowiadał treścią: [b]"szmato-kolter, spadaj"[/
                              > b]

Zwisa mi to jak umysłowy gniot mnie nazywa.
          • lepian4 Re: Emdzik niemoto 09.07.13, 21:31
            Pindolu komunistyczny, 17 wrzesnia 1939 roku komuchy tez pedzili zydow na eksterminacje ludnosci polskiej. Jakie mieli wtedy pobudki?
            • kolter-xl Re: Emdzik niemoto 09.07.13, 21:42
              lepian4 napisał:

> Pindolu komunistyczny,

Nikt cie nie pyta jakie masz zaopatrywania polityczne , bolszewicka gnido .

17 wrzesnia 1939 roku komuchy tez pedzili zydow na eksterminacje ludnosci polskiej. Jakie mieli wtedy pobudki?

Skopać to narodowe katolickie bydło które dyskryminowało w II RP obywateli polskich wyznania mojżeszowego .
    • qqww1122 Chasyd_666 jest wybitnym teologiem ha,ha,ha..n/t 08.07.13, 20:34
      • nehsa Re: Chasyd_666 jest wybitnym teologiem ha,ha,ha 08.07.13, 21:45
        kukusiunamuniusiu1122!
        kuzyn z Pacanowa cię pozdrawia.
        • qqww1122 Re: Chasyd_666 jest wybitnym teologiem ha,ha,ha 08.07.13, 22:04
          nehsa napisał:

> kukusiunamuniusiu1122!
          > kuzyn z Pacanowa cię pozdrawia.

Najlepsi psychiatrzy maja klinikę
          w Pacanowie.
          Przychodzi facet do lekarza .
          Lekarz się pyta :
          -Co panu jest ?
          -Nehsa.

Ha ,, ha , ha , hi , hi , hi ........
          • nehsa Re: Chasyd_666 jest wybitnym teologiem ha,ha,ha 08.07.13, 22:07
            kukusiunamuniusiu!
            Nawet niezłe. Moje ty głuptasiątko.
            • billy.the.kid Re: Chasyd_666 jest wybitnym teologiem ha,ha,ha 08.07.13, 23:01
              fajnie se chłopaki pogadaliście.
              • kolter-xl Re: Chasyd_666 jest wybitnym teologiem ha,ha,ha 08.07.13, 23:07
                billy.the.kid napisał:

> fajnie se chłopaki pogadaliście.

nehsa ma atak paranoi szarpie go jak po wypadku
                • qqww1122 Re: Chasyd_666 jest wybitnym teologiem ha,ha,ha 08.07.13, 23:58
                  Nehsa jest nie do podrobienia.

To jest nasze narodowe dobro.

Jego trzeba cenić i chronić , bo drugiego takiego
                  cudaka ze świecą szukać.
                  • kolter-xl Re: Chasyd_666 jest wybitnym teologiem ha,ha,ha 09.07.13, 00:02
                    qqww1122 napisał(a):

> Nehsa jest nie do podrobienia.
                    >
                    > To jest nasze narodowe dobro.
                    >
                    > Jego trzeba cenić i chronić , bo drugiego takiego
                    > cudaka ze świecą szukać.

Ano broń boże nas od takich paranoików :))
            • qqww1122 Re: Chasyd_666 jest wybitnym teologiem ha,ha,ha 08.07.13, 23:55
              Mój drogi Nehsa !

Gdzie kupujesz butapren ?
              • kolter-xl Re: Chasyd_666 jest wybitnym teologiem ha,ha,ha 08.07.13, 23:57
                qqww1122 napisał(a):

> Mój drogi Nehsa !
                >
                > Gdzie kupujesz butapren ?

Lata do szewca , on mu te dragi goni :))
    • lepian4 Re: Koszerna mentalność 09.07.13, 21:35
      Ponizsza dyskusja kolterowskiego pokroju powinna byc dolaczona do podrecznikow historii. Niech przynajmniej kolejne pokolenia wiedza, czym konczy sie zydokomunistyczna propaganda.
      • kolter-xl Re: Koszerna mentalność 09.07.13, 21:47
        lepian4 napisał:

> Ponizsza dyskusja kolterowskiego pokroju powinna byc dolaczona do podrecznikow
        > historii. Niech przynajmniej kolejne pokolenia wiedza, czym konczy sie zydokomu
        > nistyczna propaganda.

No tak ale koniecznie ten tekst tam sie powinien znaleźć w podręczniku dla ograniczonych umysłowo :))

" Takim kluczowym elementem napiec ze spolecznoscia zydowska byl zamach Gryszpana, ktory protestujac przeciwko polskiej polityce zamordowal niemieckich dygnitarzy. Jasne, ty o tym nic nie wiesz: propaganda komunistyczna nic o tym nie wspomniala, wybiorcza nic nie opublikowala,nawet Laura nic na ten temat nie wkleila. Dla zydow skonczylo sie to dramatycznie Noca Krysztalowa, a Polska praktycznie od tego momentu stala sie glownym celem pozniejszego natarcia zbrojnego. W Polsce od tej chwili ozyly dyskusje o zydowskich intruzach ze wschodu, ktorzy nie mieli ochoty zasymilowac sie z gojami, ktorzy udzielili im pomocy po brutalnych pogromach w Kraju Rad i panstwach oscielnych, ajednoczesnie psuli reputacje Polski za granica. Ostatnio wypominales propozycje Kolbego, ktory udzieli sie w tej dyskusji i proponowal humanitarne wywiezienie na Madagaskar. Pewnie by do tego nawet doszlo, gdyby tamtejsi tubylcy z przerazenia nie protestowali sila i przemoca. Zamiast do Afryki trafili do gazu. Ot, co! "

Opowiedz idioto jak to Grynszpan dał pretekst twojemu wujkowi do rozpętania wojny z Polską :))
        forum.gazeta.pl/forum/w,29,120518439,120967332,Re_profesor_Jan_Grabowski.html?wv.x=2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka